2021-10-17 1127 views
之前去過尖東個邊間分店, 適合小酌談心今次同姐妹二人試埋銀座分店, 估唔到更加有驚喜❗️❗️由MTR轉彎一條直路就到, 尚算方便☑️ 芝士菠菜雲吞🦀肉配黑松露汁📌個汁好滑好creamy , 黑松露味重📌雲吞皮薄, 但好有口感本身朋友話無乜胃口, 但見到menu上依個菜就話想試, 最後成碟清得乾乾淨淨之餘仲話想encore🤣☑️肉眼牛扒我無乜idea, 問staff有乜推薦, 佢推介我上肉眼扒, 本身都唔expect 會有扒房質素但果然有驚喜❗️❗️📌外脆內嫩好juicy💦📌有牛味又唔韌, 咁既價錢CP價高👍🏻☑️鴨肝多士📌一上枱就有陣濃郁幽香, 食慾暴增🤣📌外層酥脆內裡絲滑口感, 加上好厚大件, 食得過癮如果唔係怕超標真係想食多件🙈🙈☑️桂花烏龍茶因為食完鴨肝想清下口腔, 就叫左茶而無叫酒精飲品, 我哋初初以為係一杯點知係一壺😍仲要係熱住, 我哋可以慢慢歎慢慢傾吓偈環境好舒服, staff態度友善, 真心feel到佢哋係有heart, 今餐真係好relax又滿足❗️再次強調真係CP值高❗️❗️
之前去過尖東個邊間分店, 適合小酌談心
今次同姐妹二人試埋銀座分店, 估唔到更加有驚喜❗️❗️
由MTR轉彎一條直路就到, 尚算方便

芝士菠菜雲吞蟹肉配黑松露汁

☑️ 芝士菠菜雲吞🦀肉配黑松露汁
📌個汁好滑好creamy , 黑松露味重
📌雲吞皮薄, 但好有口感

肉眼牛扒

☑️肉眼牛扒
但果然有驚喜❗️❗️
📌外脆內嫩好juicy💦
📌有牛味又唔韌, 咁既價錢CP價高👍🏻

鴨肝多士

☑️鴨肝多士
📌一上枱就有陣濃郁幽香, 食慾暴增🤣
📌外層酥脆內裡絲滑口感, 加上好厚大件, 食得過癮
如果唔係怕超標真係想食多件🙈🙈

肉眼牛扒
鴨肝多士
桂花烏龍茶
2021-09-21 642 views
係山林道附近要搵一間傾到偈嘅餐廳唔算容易,呢日朋友帶我去咗呢間好新嘅酒吧Happy Hour, 傾少少野食少少野從大廈到酒吧都全新裝修,入到去感覺係好企理乾淨,小舞台好搶眼,員工們都好後生,仲幾文青Feel。【隱藏版特飲】由於晚上仲約咗個客,所以不宜飲酒,調酒師就泡製了餐牌未有的隱藏版飲品畀我,原來呢杯飲品大有來頭,係贏過比賽㗎!味道極清新,青瓜、薄荷、青檸結合,飲落有酒嘅感覺,但原來係無酒精飲品!(我仲唔記得問問佢叫咩名添)【煙三文魚天使麵】汁夠多夠Creamy,包圍晒每條天使麵!煙三文魚外,仲有少少什菌,份量兩個人Share食剛剛好!【原條燒茄子】無諗過酒吧會有串燒食,見到有就忍不住order喇個木盤鐵板好特色,茄子好惹味,配酒一流!【燒秋葵】店員見我哋喜歡吃燒茄子,就介紹埋燒秋葵了!完全知道我哋口味!好細心!秋葵好好食,燒完都唔係好乾!

【隱藏版特飲】

【煙三文魚天使麵】

【原條燒茄子】
無諗過酒吧會有串燒食,見到有就忍不住order喇

個木盤鐵板好特色,茄子好惹味,配酒一流!

【燒秋葵】
秋葵好好食,燒完都唔係好乾!

2021-09-10 431 views
收工放鬆好地方🍃-想唱K又想掟標又想飲酒🍺?一舉三得既話就黎呢間Try try啦!有格調得黎,仲可以包房唱,雖然價錢都比出面貴,但係同朋友慶祝下生日,你哋個朋友仔肯定好開心姐👍👍-講下嘢食先!試左佢哋既安格斯牛板腱➕西冷牛排,雖然2️⃣份都有overcook,過左要求既7成,西冷牛扒有啲柴,牛板腱棒棒的👍牛味重🐂overcook左都淋既-炸蠔好新鮮好juicy💦,連小編平時吾鍾意食都好鍾意,而且好新鮮,外皮炸得好脆,外脆內軟質感非常好👍!
收工放鬆好地方🍃
澳洲安格斯牛板腱
吉列蠔
Lunch
澳洲安格斯牛板腱
吉列蠔
年紀開始大就不那麼常接觸酒精了,可能在需要沉澱或釋放情緒的時候,才會想起。剛好朋友要吐苦水,就隨便去了間,居然很有全盛時期的𝚗𝚎𝚠𝚊𝚢,和𝟿𝟶𝚜港產片裏的酒場𝚏𝚎𝚎𝚕😂。🍆𝐁𝐚𝐫𝐛𝐞𝐜𝐮𝐞🍆♥燒茄子 • 秋葵♥($𝟹𝟾 𝚎𝚊𝚌𝚑)燒物老實說比想像中出色!有安安燒𝙵𝚎𝚎𝚕🤣,茄子鋪滿半軟蒜蓉,辣鹹交織,油香滋滋,真必點下酒菜!秋葵比較明顯的是孜然和焦香,咬下仍然多汁。❀🍝𝐌𝐚𝐢𝐧🍝♥煙三文魚天使麵♥($𝟾𝟾)沒想過這裏會有主食😂,𝚕𝚘𝚠 𝚌𝚊𝚛𝚋 𝚍𝚊𝚢和朋友𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎了。白汁忌廉比例多,所以吃起來會比較厚重,但三文魚厚塊狀 份量也不少!天使麵容易咬斷,但以酒吧食物質素來說,合格有餘了。❀🍸𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬🍸♥𝚂𝚗𝚘𝚠𝚋𝚊𝚕𝚕 & 𝙵𝚛𝚞𝚒𝚝 𝙿𝚞𝚗𝚌𝚑 ♥($𝟼𝟾 𝚎𝚊𝚌𝚑)如果希望找個地方和朋友吃點東西小酌一杯,尖沙咀區來說算𝚘𝚔扺,𝚜𝚑𝚒𝚜𝚑𝚊就三百幾左右,老板說晚上真的可以唱𝙺🌞 (𝚒𝚗 𝚌𝚊𝚜𝚎你唔怕人望😂),留意星期四至六晚有低消。記得以前去諾士佛台大部分真係𝚑𝚎𝚊沖,都要近$𝟷𝟶𝟶一杯酒。不過如果做𝚐𝚢𝚖前,記得避免飲酒🍻,極度影響𝚙𝚎𝚛𝚏𝚘𝚛𝚖𝚊𝚗𝚌𝚎同增肌減脂運作😝。𝙷𝚊𝚙

🍆𝐁𝐚𝐫𝐛𝐞𝐜𝐮𝐞🍆

♥燒茄子 • 秋葵♥($𝟹𝟾 𝚎𝚊𝚌𝚑)
秋葵比較明顯的是孜然和焦香,咬下仍然多汁。

🍝𝐌𝐚𝐢𝐧🍝

♥煙三文魚天使麵♥($𝟾𝟾)

🍸𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬🍸

不過如果做𝚐𝚢𝚖前,記得避免飲酒🍻,極度影響𝚙𝚎𝚛𝚏𝚘𝚛𝚖𝚊𝚗𝚌𝚎同增肌減脂運作😝。𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝙵𝚛𝚒𝚍𝚊𝚢先啦!

☆雪吧音樂餐廳 🎤𝘓𝘈-𝘕𝘦𝘪𝘨𝘦位於山林道新開張的音樂酒吧餐廳,想開party/唱k/happy hour又有好地方推介了~餐廳環境氛圍不錯,座位正對出便是平時K房的唱歌螢幕,隔壁有live band表演舞台,一邊聽音樂一邊聊天真的挺放鬆餐廳亦提供水煙,相當適合一班朋友聚會或下班輕鬆一下以下是餐廳節目時間表:▫️逢星期一至三及日,每晚7pm-12pm客人可唱K▫️逢星期四至六,每晚7pm-10pm live band 表演,10pm-12am客人可唱K▫️逢星期日晚每人消費滿$250便可加$50參與塔羅牌占卜🔮 -🍝 煙三文魚天使麵($88) 𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝘾𝙖𝙥𝙚𝙡𝙡𝙞𝙣𝙞忌廉汁很濃郁creamy,意粉煮成al dante亦很掛汁,味道中規中矩,而且有不少煙三文魚及蘑菇伴碟,食完都幾飽肚(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10.🍢 秋葵串燒($38) 𝙂𝙪𝙢𝙗𝙤 𝙨𝙠𝙚𝙬𝙚𝙧下酒菜點了烤秋葵串,表面加上辣粉和其他調味料來烤,吃起來有點炭焦味,整體很爽口,是挺不錯的小吃(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10.🍆 燒原條茄子($38) 𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙚𝙜𝙜𝙥𝙡𝙖𝙣𝙩茄子原條

雪吧音樂餐廳 🎤
𝘓𝘈-𝘕𝘦𝘪𝘨𝘦
餐廳亦提供水煙,相當適合一班朋友聚會或下班輕鬆一下
以下是餐廳節目時間表:
▫️逢星期一至三及日,每晚7pm-12pm客人可唱K
🍝 煙三文魚天使麵($88)
𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝘾𝙖𝙥𝙚𝙡𝙡𝙞𝙣𝙞
煙三文魚天使麵

🍢 秋葵串燒($38)
𝙂𝙪𝙢𝙗𝙤 𝙨𝙠𝙚𝙬𝙚𝙧
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10
秋葵串燒

🍆 燒原條茄子($38)
𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙚𝙜𝙜𝙥𝙡𝙖𝙣𝙩
茄子原條上碟時令人十分驚艷🤩份量一點也不吝嗇,而且遠處已聞到燒烤的香氣
茄子上加了不少辣粉、孜然粉及蒜蓉,味道非常惹味香口
雖然份量不少,但下酒一流,喜歡吃茄子的朋友絕對要點來一試

🍹Cocktails:
𝘼𝙢𝙖𝙧𝙚𝙩𝙩𝙤 𝙎𝙤𝙪𝙧($78)
𝙈𝙤𝙟𝙞𝙩𝙤($68)
兩杯cocktails酒精濃度都不算高,適合點來小酌一杯
mojito加入檸檬和薄荷,容易入口之外味道亦很清新🌿
個人比較喜歡粉紅色的amaretto sour,口味偏酸甜,有淡淡果香,很有夏天的感覺~
Amaretto  sour/Mojito

❁please support + like + share❁

Dinner
Amaretto  sour/Mojito
2021-08-22 75 views
放工後可以黎呢到chill 下, relax一下,聽下歌,空間好寬敞,又可以唱卡拉 OK,仲有房可以唱歌,而且還有定飛鏢,live band, 塔羅占卜等,總之玩法好多,又可飲下野chill 下 🍡秋葵串燒送酒cocktail 最好選擇,秋葵又健康🍆燒原條茄子好正整條燒茄子,燒香後味道更突出🐟三文魚天使麵三文魚加醬料好惹味 🍸Snow White🍹Fruit PunchCocktail mix 無論有無酒精都好正

🍡秋葵串燒
送酒cocktail 最好選擇,秋葵又健康

🍆燒原條茄子
好正整條燒茄子,燒香後味道更突出

🐟三文魚天使麵
三文魚加醬料好惹味

🍸Snow White
🍹Fruit Punch

Cocktail mix 無論有無酒精都好正

2021-08-18 91 views
[ #caloriefoodie尖沙咀 ]• 雪 吧 •-樓上酒吧餐廳 reu好去處😆裝修有少少似neway 但係野食好食過neway嗰啲幾倍🤣有兩間VIP房 一班朋友嚟圍威喂都無問題😙-🍢秋葵串燒(2串) 💰$38本身唔鍾意食秋葵 但朋友話想食而我又未食過燒過嘅 所以就叫嚟試吓估唔到又幾好食!口感清爽入面唔係好黏 調味做得幾好👍🏿改變咗我對秋葵難食嘅印象🤣-🍆原條茄子 💰$38新鮮整好熱辣辣🔥灑咗啲孜然粉同蒜蓉係面 好惹味😋-🍝煙三文魚天使麵 💰$88份量幾多 忌廉汁幾creamy!-🥂𝙲𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕 $💰68我哋叫咗兩杯cocktail~ 味道都好fresh 甜甜地 酒精濃度唔高 好啱女仔飲😗-原來星期四至六7:00-10:00有live band!當日我星期三去到就冇喇(;´༎ຶД༎ຶ`)平時冇live band就可以唱k😆星期日去嘅話每人消費滿250加50蚊就可以玩塔羅牌占卜🔮😗-📍尖沙咀山林道38號銀座3810樓-#caloriefoodie
[ #caloriefoodie尖沙咀 ]

新鮮整好熱辣辣🔥
灑咗啲孜然粉同蒜蓉係面 好惹味😋
原條茄子

🍝煙三文魚天使麵 💰$88
份量幾多 忌廉汁幾creamy!

🥂𝙲𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕 $💰68
我哋叫咗兩杯cocktail~
味道都好fresh 甜甜地 酒精濃度唔高 好啱女仔飲😗

原來星期四至六7:00-10:00有live band!
當日我星期三去到就冇喇(;´༎ຶД༎ຶ`)
平時冇live band就可以唱k😆
星期日去嘅話每人消費滿250加50蚊就可以玩塔羅牌占卜🔮😗

📍尖沙咀山林道38號銀座3810樓
#caloriefoodie
原條茄子
2021-08-13 96 views
好耐無試過同同事放工之後,搵個地方chill吓,講吓是非野,呻吓d無聊野!難得今日同事興起,放工帶咗我去佢最近幾心儀嘅酒吧 - 雪吧🍺呢間樓上酒吧嘅空間幾闊落,座位又坐得舒服,員工好有禮貌,播嘅歌都未算太嘈,咁傾計就唔洗傾到嗌交咁大聲🤭 最緊要係呢度無好濁嘅煙酒味,環境好掂👍🏻咁睇番佢地note,星期四至六,7點-10點有🎸live band 🥁當然,各位K歌之王有興趣,都可以上台一展歌喉🎤 無需費用架另外,酒吧仲有飛鏢機,等各位飛鏢高手可以切磋切磋啦仲有,作為酒吧,呢度都有提供各款唔同口味嘅水煙,有興趣嘅朋友都可以chill下架到野食野飲方面表現如何呢🧐Cocktail - Snow White🍸:飲落唔算酒精太濃,加咗橙汁比較易入口,啱晒唔太鐘意重酒精嘅朋友小食:- 燒秋葵食落都幾爽口- 熱熱地嘅日式雞泡魚乾,送啤酒真係一流,又好食,又有咬口(識食一定要熱熱地食)- 原條茄子,燒完之後灑咗辣粉喺面,食落辣辣地幾惹味,食到茄子肉又甜甜地,正😋主食 :- 意大利辣肉腸pizza🍕,餅底好鬆脆,面層又足料,個size啱晒兩個人食,食完啱啱好,唔會太飽- 煙三文魚天使麵,好多煙三文魚,個天

最緊要係呢度無好濁嘅煙酒味,環境好掂👍🏻

咁睇番佢地note,
星期四至六,7點-10點有🎸live band 🥁
當然,各位K歌之王有興趣,都可以上台一展歌喉🎤 無需費用架
另外,酒吧仲有飛鏢機,等各位飛鏢高手可以切磋切磋啦

到野食野飲方面表現如何呢🧐

Cocktail - Snow White🍸:

小食:
- 燒秋葵食落都幾爽口

主食 :

- 煙三文魚天使麵,好多煙三文魚,個天使麵又整得彈牙,size都係唔晒兩個人,食完又唔會覺得好溜

最後仲發現到,逢星期日晚都有塔羅牌占卜環節,每個人頭消費滿250蚊,就可以加50蚊玩一次塔羅牌占卜架啦🔮
2021-08-10
$200 (Dinner)
  • 日式雞泡魚乾
  • 意大利辣肉腸薄餅
突然好想唱K但係又唔想去普通嘅k房🧐 啱啱俾我搵到山林道開咗一間音樂餐廳其實係屬於bar & Restaurant 仲有得唱K🤩🤩 而且新張期內白蘭地、威士忌等大酒買二送一、啤酒2set餸1set 咁抵就即刻9衝🥳🏃🏼▪️8/10▫️<< Cocktails >> $68-78/per 叫咗一杯紅莓vodka同青檸rum~~ 紅莓味香甜濃郁 同vodka幾夾 氣泡感覺十分解渴👍🏻 青檸味相對清甜 同樣有氣泡 酒精濃度相對較低🤗▪️8/10▫️<< 串燒及燒烤 - 秋葵、原條茄子>> $38/per 秋葵燒得啱啱好 外面爽脆內裏黏黏的 面上臨上燒汁 食落香口~~ 原條茄子好大條 撒上辣粉、七味粉、孜然粉 好惹味 食上癮‼️🤤 ▪️7.5/10▫️<< 煙三文魚天使麵 >> $88 分量超多 好大碟😱 忌廉汁好creamy 識落忌廉味好重 唔算好鹹 天使麵條🍝幼身偏軟 略嫌少少碎😶 煙三文魚新鮮同忌廉汁好夾😋餐廳佔地廣闊而且地點方便 座位私隱度較高而且好寬敞 全部都已黑色鑲鑽大沙化造成感覺 高檔🧐 可以掟鏢

餐廳佔地廣闊而且地點方便 座位私隱度較高而且好寬敞 全部都已黑色鑲鑽大沙化造成感覺 高檔🧐 可以掟鏢 仲有兩間VIP房 有得食、有得飲、仲有得玩 可以用作唱K/生日party嘅新選擇🥳
2021-07-28 183 views
自從有左家庭,都好少去酒吧,放工後難得同事提議去樓上酒吧消遣,二話不說即刻打返屋企請假✌🏻「雪吧」位於山林道未端的新式大廈,整棟大廈富時尚感,逢星期四、五、六,晚上7時至10時有現場樂手演奏,另外餐廳還提供水煙給客人享用。🚩 煙三文魚天使麵 $88|泰式沙嗲串(豬、牛、雞各一)$68|秋葵(兩串)$48✣ 餐牌都幾多選擇,但我地人少少,嗌左3樣野,煙三文魚天使麵都幾好味,而且都好大碟,味道適中。泰式沙嗲串同秋葵,即叫即整熱辣辣👍🚩 SHOW WHITE $68|MOJITO $68✣ 我地分別嗌左2杯飲品,2杯都非常小清新,適合女仕飲用,前者果酒配上果汁,甜甜地幾易入喉,後者用左薄荷草、檸檬汁,係一款非常開胃的酒品。

秋葵

SHOW WHITE
MOJITO

🚩 SHOW WHITE $68|MOJITO $68
秋葵
SHOW WHITE
MOJITO
2021-07-25 406 views
難得去尖沙咀staycation🤟🏻夜晚當然要出去chill下🤘🏻一入門口已經見到兩部飛鏢機🎯一定要大顯身手😎當日平日去到兩間vip房都已滿,出面仲有數枱客人😮坐低咗即刻叫野食😆😆再慢慢點歌同掟飛鏢🎯呢度點歌系統勁update!!!連林家謙、Mirror、Error嘅歌都有😆😆😆超興奮大聲唱K!🎤$168西冷牛扒🐮西冷輕輕煎熟兩邊,鎖起肉汁時又能保持肉質的軟稔🤤🤤伴碟薯條新鮮炸起脆卜卜🍟仲俾埋成支茄汁你慢慢點黎食🍅$38秋葵🍢秋葵份量多🤤每條都脹卜卜好飽滿👍🏻十分新鮮👍🏻灑上辣粉,咬落爽口又惹味☺️$38原條茄子🍆原條茄子鐵板上🤤茄子一大條配超多蒜蓉🧄加埋味粉好惹味🤤🤤🤤仲有好多半粒蒜頭烤得超香🧄好有口感🤤$68泰式沙嗲串🍡串燒包括雞肉🐥牛肉🐮豬肉🐷各一串😋燒得剛剛好👍🏻👍🏻一啲乾柴口感都冇💯肉質嫩稔👍🏻辣辣地夠哂惹味🤤🤤覺得比起某啲泰國餐廳做得更加出色👏🏻👏🏻👏🏻Classic cocktail🍸 👉🏻Cosmopolitan🍹Vodka同西柚味🥰唔算刺喉👍🏻👉🏻Tequila Sunrise🌅 橙汁味重🍊好易入口🥰總括而言,店員超nice亦都好enjoy佢地工作☺️又超耐心教我地掟飛鏢

一入門口已經見到兩部飛鏢機🎯一定要大顯身手😎

西冷牛扒

$168西冷牛扒🐮
西冷輕輕煎熟兩邊,鎖起肉汁時又能保持肉質的軟稔🤤🤤
伴碟薯條新鮮炸起脆卜卜🍟仲俾埋成支茄汁你慢慢點黎食🍅

👉🏻Cosmopolitan🍹
Vodka同西柚味🥰唔算刺喉👍🏻
👉🏻Tequila Sunrise🌅
橙汁味重🍊好易入口🥰

總括而言,店員超nice亦都好enjoy佢地工作☺️又超耐心教我地掟飛鏢🥰🥰如果要俾錢去大型唱K店,我寧願俾錢去雪吧🗻歌又多,野食又有質素☺️多人仲可以卜間VIP房自high👩‍👩‍👧‍👧組好隊再去過🤟🏻
$200 (Dinner)
西冷牛扒
燒秋葵
烤原條茄子
  • Cocktail
2021-07-23 126 views
位於山林道既雪吧新開張無幾耐,我以前去過河內道分店,覺得氣氛環境相當好。今次新店開張,一於去支持下!餐廳乾淨企理,環境舒適,適合朋友聚會!小食方面,推介要試串燒秋葵,燒得好好,唔會乾身,配合埋七味粉好惹味!係健康食品既好選擇。另外,釀雞翼都整得好入味,入面有芝士、蘑菇、煙肉碎和雞肉,外面就塗左蜜糖先燒,幾有BBQ既味道,值得讚既係雞翼尖唔會燒到好燶同埋乾晒,幾好食😋👍🏻!主菜係西冷牛扒,波浪型薯條係即叫即炸既,顏色係金黃色,唔會係萬年油!西冷牛扒真係堅足料,勁厚身,肉質偏瘦,無咩根同埋肥膏,都幾岩鍾意食牛肉既健身人士😆👍🏻!沾d燒汁食會更加好味,份量真係好多,食完真係好飽🤣!

2021-07-22
$160 (Dinner)
2021-07-23 91 views
🍽雪吧自從疫情開始之後,都有差唔多成一兩年冇唱過K,都已經開始唔記得咗喺K房瘋狂唱歌係乜嘢感覺。今日朋友帶我嚟到尖沙咀山林道嘅呢間樓上酒吧,成個格局都裝飾到好似真嘅K房一樣,連坐嘅梳化、枱同埋枱上面嗰盒紙巾都似到十足完全有置身喺K房嘅感覺!另外,呢度仲有vip房,坐埋入去感覺應該真係好似真嘅K房一樣,夠晒私隱可以盡情唱!不過我哋今次就未有機會試到間VIP房,但係喺出面感覺上就係大既派對房咁,一邊睇住mv一邊飲酒食小食,傾吓計一樣咁enjoy!值得一提嘅係,呢度播嘅歌俾我想像中新,絕對係緊貼潮流~今次我哋就試咗呢度嘅cocktail, mocktail,一個主食同埋幾款佐酒小食,食物質素都不過不失~雖然佢哋呢度主打嘅係酒類同埋小食,並唔係正式嘅西餐廳,但係佢哋一樣有提供好多唔同款式嘅主食,好似Pizza、牛扒等等都有~而且呢度間唔中仲會有live band嘅演出,放工得閒落嚟chill下happy hour都係一個唔錯嘅選擇😆
🍽雪吧

2021-07-22 81 views
今日下晝黎左新開張既雪吧,座位闊落,座得舒服,空間感十足,吧枱旁邊仲可以掟飛鏢,平時夜晚可以唱K,逢星期四五六仲有live band🎵添。今日下晝黎左新開張既雪吧,座位闊落,座得舒服,空間感十足,吧枱旁邊仲可以掟飛鏢,平時夜晚可以唱K,逢星期四五六仲有live band🎵添。我同朋友叫左兩杯飲品 🍹 ,一杯係cocktail ,一杯冇酒精。冇酒精嗰杯係Mojito,驚喜既係佢入面加左青瓜🥒,清新消暑,夏天行到熱辣辣上黎飲返杯最好。而cocktail我就俾左bartender幫我發板,都好易入口,酸酸地都幾開胃,啱晒配小食。食物方面我地叫左三樣野,價錢實惠,性價比高煎釀雞翼,入面餡料係芝士蘑菇,冇骨啖啖肉,仲外脆內軟添。燒原條茄子🍆,一拎上枱已經聞到好香,茄子加左蒜蓉同埋孜然粉,香口惹味。安格斯牛扒配沙律薯條,牛扒肉質嫩滑,五成熟剛剛好。

食物方面我地叫左三樣野,價錢實惠,性價比高

煎釀雞翼,入面餡料係芝士蘑菇,冇骨啖啖肉,仲外脆內軟添。

安格斯牛扒配沙律薯條,牛扒肉質嫩滑,五成熟剛剛好。
2021-07-21
$50 (Tea)
  • 燒原條茄子
💡暫別疫情,唱k癮起之選🎤🎶🎵過左一年防疫生活,小編真係覺得生活好枯燥乏味!趁依排疫情緩和,決定去唱k飲野好好relax一番🥰🍽 Cosmopolitan cocktail相信好多女仔都同會同女小編一樣,去酒吧chill 既時候,都會叫番杯cosmopolitan,一黎酒精濃度唔算強,就算無飲開酒既都唔怕;二黎用左cranberry juice,甜甜地更易入口。🍽 Cucumber lime cocktail呢杯係bartendar 專登整比男小編既特式cocktail,用左青瓜同青檸混合而成,估唔到整出黎既cocktail係可以咁夾,好清新清暑!除左岩曬而家夏天飲之外,仲好推介俾唔飲酒吧朋友仔😋😋🍽 秋葵串燒秋葵愈黎愈common,皆因佢嘅膳食纖維好高!之前食開都係白灼,今次用串燒嘅形式真係有驚喜,少左陣青草味,但仲keep到清爽嘅口感!🍽 燒原條茄子茄子好大條,上面鋪滿曬蒜蓉,仲落左嘅辣粉,食落去好惹味!🍽 泰式串燒(豬、牛、羊)串燒有齊曬豬、牛、羊,一次過試曬三種口味。食既時候配埋沙嗲汁,非常惹味,送酒真係一流!ps/✨餐廳逢星期四、五同六都會有live music band,r

💡暫別疫情,唱k癮起之選🎤🎶🎵

🍽 Cosmopolitan cocktail

🍽 Cucumber lime cocktail

🍽 秋葵串燒

🍽 燒原條茄子

茄子好大條,上面鋪滿曬蒜蓉,仲落左嘅辣粉,食落去好惹味!

🍽 泰式串燒(豬、牛、羊)

ps/✨餐廳逢星期四、五同六都會有live music band,relax到爆
✨另外,酒吧有兩間廂房,可以約埋三五知己係入面唱k食野,啲歌好新🎼🎤仲有mirror!!真係焫着小編🥰🥰
✨酒吧有戶外嘅露台,可以一邊chill飲住野,一邊睇住出面風景🌿🌱