2020-10-27
#將軍澳美食 #隱世意大利餐 #甜品必食 .坑口村大概是將軍澳區的隱世美食區 細細一條村竟然可以容納到中西泰日菜...餐廳 今日特別開車黎食意大利餐😋 一直有聽過呢間餐廳 但一直都未有機會食到 今日難得放假又行完釣魚翁 一於食返餐好🍸.餐廳開業原來已10數年 主廚係前酒店大廚 所以質數應該有返咁上下🙈 餐廳可選擇冷氣位/ 有蓋室外位置 裝潢環境都好意大利feel 不過不失 .餐湯分別點左 「蘑菇蟹肉忌廉湯$78」and 「那不勒斯海鮮湯$88」 價錢感覺雖然少貴 但除左足料大碗之外 係真係好酒店feel既湯 原件蟹肉配打碎磨菇湯 口感唔係個種好滑 反而係好有質感既湯 另外海鮮濃湯都係有原隻蝦 青口... 👍🏻.主菜叫左「燒西班牙紅毛豬骨$276」and 「香煎智利鱸魚配檸檬牛油汁 $278」主菜價錢相對抵食 $200幾蚊已經有main course(除左食牛) 西班牙豬骨用慢煮形式再加以烤焗 造到外面好脆而裡面好淋身 燒汁亦好夾個豬骨 ; 之後煎鱸魚係我今日最推介 首先墊底既薯蓉好香+滑 濃濃牛奶味👍🏻 鱸魚配上特製檸檬汁 酸酸甜甜得黎又將魚既鮮味提昇返 重點是皮煎得好脆身 咬落
主菜叫左「燒西班牙紅毛豬骨$276」and 「香煎智利鱸魚配檸檬牛油汁 $278」主菜價錢相對抵食 $200幾蚊已經有main course(除左食牛) 西班牙豬骨用慢煮形式再加以烤焗 造到外面好脆而裡面好淋身 燒汁亦好夾個豬骨 ; 之後煎鱸魚係我今日最推介 首先墊底既薯蓉好香+滑 濃濃牛奶味👍🏻 鱸魚配上特製檸檬汁 酸酸甜甜得黎又將魚既鮮味提昇返 重點是皮煎得好脆身 咬落卜卜聲
是日甜品就擇左「Apple Tart $80」and 「Almond Parfait $80 」蘋果撻係超薄蘋果片切片而成 加上酥皮再焗 無論外貌定口感都好酒店級😍😍之後Almond parfait 加2個紐西蘭Supreme裡面仲有macadamia 碎粒雪糕😍係超特別又好好好食既甜品(最後食唔晒😞)
酒店級質數 價錢平好多 尢其個甜品😍😍 食過返尋味 住將軍澳既真係要try try 😋😋
📌地址:將軍澳坑口村24號地下
💰價錢:$300-$400
👅推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5星為最高)
———————————————————