2020-05-30 7242 views
幾個月冇見班老友記係時候約佢哋出嚟見吓見,咁啱喱排有返真嘅自助餐一於就去食buffet啦!揀咗最多嘢食嘅花月庭任食兩粒鐘每人都係398蚊,有生蠔、刺身、龍蝦仲有鬼死咁多其它嘢食甜品係KitKat主題,個個都揾到啱嘢食唔使諗食乜咁頭痛。 一入到揾食區見到師傅切緊脆卜卜嘅燒腩肉,乜都唔使講整番幾件食先啦真係好鬼香脆。 原來喱個位會輪流出其它烤肉好似我鍾意嘅牛肉、豬手同埋羊架都有。 向右行見到有老婆大人最like嘅西班牙風乾火腿仲係24個月添,跟住仲有啲前菜同埋芝士咁! 凍海鮮都有好幾款翡翠螺、雪花蟹爪、藍青口、龍蝦鉗、新西蘭青口海蝦都好新鮮喎! 隔離有沙律吧鍾意清清哋嘅朋友可以自己溝到啱心水為止。 刺身則有7款揀三文魚、鯛魚、吞拿魚、油甘魚、魷魚、八爪魚仲有馬刀貝,您又鍾意食邉樣? 生蠔係美國貨即開即食夠乾凈企理,今晚起碼砌返半打先收口! 隔離有長長嘅熱食枱位置,先有吉列炸雞、味噌吉列豬扒、吉列雜菜,跟住仲有爐端燒嗰個板燒澳洲M5和牛後腰脊肉引到我呢! 然後係一輪中西熱食,最特别又吸引我嘅係谷咕燴牛肋條,究竟朱古力加牛係咩味呢? 長龍食物一定係任食嘅牛油

隔離有沙律吧鍾意清清哋嘅朋友可以自己溝到啱心水為止。

生蠔係美國貨即開即食夠乾凈企理,今晚起碼砌返半打先收口!

長龍食物一定係任食嘅牛油芝士汁火炙龍蝦同埋香煎鴨肝配蘋果蓉醬啦,兩樣都好味要排多幾轉先得。

跟住仲有印度咖喱同埋日式嘅關東煮同烏冬。

繼續行有老婆大人至鍾意食嘅海南雞飯、薑蔥沙巴龍躉煲、松葉蟹膏雜炊、南瓜忌廉湯、姬松茸甘筍唐排湯仲有麵包同素菜。

飲品係自助形式放咗凍水、紅茶、咖啡機同氣水機,實行自己飮品自己攪掂。

甜品枱生果、雪糕、中西甜點就梗係有啦!不過最正就梗係有靚又抵死嘅KitKat甜品啦!

睇嘢食睇到個肚都打鼓快快手攞嘢食開餐喇喂!

整杯橙汁後先嘆海南雞同豬手,兩樣都唔錯可以返兜。

不過燒牛肉仲正粉嫩嘅肉色好吸引,食落香又淋加埋肉汁食一流。

喺星期一至四嚟食仲有明太子帆立貝北海燒一隻送,大大隻嘅帆立貝好新鮮個醬好香,連帶下面啲薯蓉都好鬼正。

之後整件爆膽固醇香煎鴨肝今夜無悔哈哈哈哈哈!

24個月的西班牙風乾火腿係老婆大人嘅至愛我梗係要拎一大碟貢獻比佢啦!

生蠔漲卜卜好肥美,男人嘛就食多幾隻補補身啦嘿!!

凍海鮮都夠新鮮不過懶得剝殼,好彩有個體貼嘅老婆剝晒殼比我嘆抵我錫晒佢!

刺身我不嬲都幾重視喱道嘅好靚好新鮮我都食咗唔少!

熱食我就最鍾意下面喱兩樣牛,呢個板燒澳洲M5和牛後腰脊肉又香又淋好鬼正。

喱個谷咕燴牛肋條就夠晒特别真係從來都冇試過朱古力煮嘅牛肉,估唔到又幾鬼夾味喎值得試呀。

甜品我唔算太好不過老婆大人鍾意食我梗係捨命陪老婆啦,嗰件芒果朱古力千層酥唔會好甜但又好鬆脆真係幾好味。

花月庭  La Scala                                                                                     電話號碼:26226154

地址:旺角太子道西193號帝京酒店2樓
2020-05-21
2020-05-30 1622 views
從未試過中伏得咁嚴重,自助午餐好似去旅行住廉價酒店贈送嘅自助早餐,凍海鮮有:有沙青口、冇味凍蝦、仲有一種奇怪嘅八爪魚、熱食算係正常,但蔬菜佔三份二,其他係乾燒伊麵、咖喱雞、珍珠雞呢D⋯燒味檔有海南雞、叉燒,不過唔係師傅切,要自己係碟攞,唔好彩今日隻海南雞雞髀位置仲要係唔熟(員工即時攞返走)雖然有生蠔但係瘦到冇朋友,甜品款式很少,雪糕同豆腐花最正常,刺身只有三文魚、魷魚、鱆紅魚、靖魚,沒有壽司只有迷你魚生飯,重係頭先講過嘅刺身頭頭尾尾角切出嚟,而且只出過兩次,真心覺得呢個價錢有好多更好嘅自助午餐選擇,絕對唔推介各位去嘗試,我呢世都唔會再去花月庭食自助餐👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
2020-05-30
Lunch
究竟有多久沒有吃過真正的自助餐數數手指原來已經4個多月了!終於在這夜解禁到花月庭跟久未見面的好友相聚一夜兼大擦一頓! 花月庭剛復推出了真自助餐!取名瀛脆樂滿Fun以KitKat作甜品主題配豐富精彩的美食,收費為星期日至四及公眾假期成人$628 小童$418  長者$488,星期五、六及公眾假期前夕成人$668 小童$448  長者$508,更另設兩小時分段場收費為成人$548小童$358,供應期由即日起至7月31日。 大家也在擔心衛生問題了吧!餐廳把關得不錯入內前要量度體溫,客人如到自助餐桌拿取食物必須佩戴口罩,場內亦有不糾察人員提醒客人注意佩戴口罩,食品亦用上透明蓋放好,而飲品區依舊以自助形式供應,當中包括有新鮮檸檬片、冷熱紅茶、水、自助咖啡機及汽水機,大家可以暢快的自斟自飲。 而甜品區則以期間限定雀巢® KIT KAT®作主題,供應一系列以KIT KAT炮製的精美甜品玩味十足!當中以約17吋長巨型雀巢® KIT KAT®朱古力條造型的66% Alpaco朱古力松露蛋糕最為吸睛! 另外鮮艷悅目的紅色鋼琴朱古力草莓忌廉蛋糕亦是超Like之選,黑白鍵正是由曲奇忌廉及黑朱古力味

另外鮮艷悅目的紅色鋼琴朱古力草莓忌廉蛋糕亦是超Like之選,黑白鍵正是由曲奇忌廉及黑朱古力味的雀巢® KIT KAT®朱古力疊砌已成好精緻。
還有紅桑子朱古力蛋糕內裡盡是紅桑子慕絲包裹著海綿蛋糕,並以曲奇忌廉及黑朱古力味的雀巢® KIT KAT®朱古力圍邊,充份表現出主題特色的味道!
最後還有芒果朱古力千層酥、香橙紙杯蛋糕、紅寶石草莓慕絲蛋糕、綠茶柚子白朱古力撻、巴西莓朱古力慕絲等美味甜點。
轉角的是焗牛油麵包布甸、葡式蛋撻、老婆餅及雞蛋仔很有地道港式的風味。
生果則有哈密瓜、西瓜和我至愛吃的菠蘿太合我心水了!
雪糕是Movenpick的出品還有8款口味那麼多!當中薄荷朱古力更是我心水的口的味正啊!另外還有原味的乳酪雪糕可供選擇。

木桶內的是嫩滑豆腐花和滑溜的仙草,還有甜品櫃內超多款式的小甜點,甜品控絕對足夠您滿足到爆燈!

熱食桌上有鹹味軟包和法包兩款供應,放入焗爐翻熱塗上牛油吃總是誘人!
有麵包自不然想起餐湯!這夜有南瓜忌廉湯和姬松茸甘筍唐排湯,中西合璧老少咸宜。
旁邊的是松葉蟹膏雜炊、薑蔥沙巴龍躉煲、蜜汁叉燒和沙律醬燒一字骨。

當然還有我最掛念帝京的祕製海南雞飯,須然轉了放自助檯上但也不失美味!

想清爽又怕吃沙律凍冰冰!那可品嚐濃魚湯魚腐浸時蔬清爽冇負擔!
繼續往前走有日式烏冬配鰹魚湯和關東煮,喜歡的也可混合來品嚐唷!

印度美食之中這夜有印度咖喱羊和雜菜果仁咖喱,喜歡重口味的朋友別錯過啊!

之後是勁受歡迎的牛油芝士汁火炙龍蝦和香煎鴨肝配蘋果蓉醬,吃多幾轉回本就話咁易啦!
其餘的熱葷還有川味豬手、櫻花蝦炒飯、谷咕燴牛肋條、香煎比目魚、迷迭香燒檸檬春雞、意式芝士忌廉蜆肉長通粉等選擇超多!

接力還有惹味的爐端燒打頭陣有粉嫩誘人的板燒澳洲M5和牛後腰脊肉、豚腩肉、鹽燒油甘魚鮫、雞肉大蔥及椎茸,最後還香口的有吉列炸雞、味噌吉列豬扒、吉列雜菜。

而受歡迎的即開生蠔依舊供應著,這夜有美國生蠔奉客新鮮即開當然成為大排長龍之項目吧!

刺身則有7款可選包括有三文魚、鯛魚、吞拿魚、油甘魚、魷魚、八爪魚及馬刀貝。

壽司卷物也有多款輪流供應如加洲卷、野菜穴子壽司、明太子火炙海老壽司、火炙三文魚壽司等等!
沿著長長的Buffet Line轉角則擺放了多款前菜及沙律菜,自己喜歡怎樣Mix & Match也可。

冰鎮海鮮亦有不少選擇包括有藍青口、雪花蟹爪、加拿大翡翠螺、龍蝦鉗、新西蘭青口及海蝦,真係睇到我食指大動啊~

另邊廂的前菜及芝士專區供應著各式芝士、長通粉沙律、蒜泥白肉、意式肉腸、刁草三文魚及谷巴火腿,另外還有更正的24個月的西班牙風乾火腿呢!

最後的烤肉專區全晚會輪流供應燒豬腩肉、燒豬手、燒牛肉及羊架,全部質素也十分出色食肉獸的您真的別錯過耶!

介紹完畢當然是大快朵頤的時候!各自取來喜歡的食物再開心Share是我們的習慣,很久沒嘗這快樂感覺了這夜來得特別感觸!
有無限暢飲我這夜足足喝了三杯無糖凍檸檬茶,冰紅茶質素比很多茶記的還要好呢!

先來吃碟沙律前菜和生果這慣例改不掉,風乾火腿配菠蘿這組合對我來說永遠也是No1之選。

芝士拼盤好豐富呀補鈣必吃,那蜜餞杏甫和菠蘿也非常的甜蜜嗜甜的您要嚐嚐哦!

到嘆美國肥美的即開生蠔個子十分飽滿亦十分新鮮,加檸檬汁最是我的菜!

富光澤的各款刺身質素相當不俗,尤以肥美的三文魚腩最為吸引我吃了不少呢!

壽司方面我則推介明太子火炙海老壽司,吃下香口爽甜好味道大家見到咪走寶喔!
冰鎮海鮮中以鮮甜又Juicy的雪花蟹爪就最受歡迎,當然因為加上有我做剝殼專員而變得更受歡迎啦!

吃過凍食後來一碗足料的松葉蟹膏雜炊暖暖胃就最合適,以日式龍蝦湯混合松葉蟹膏炮製雜炊,還加入了龍躉、帶子、大蝦及手拆松葉蟹肉,真材實料味道鮮甜叫人吃得很滿足。

凡惠顧星期一至四全時段自助晚餐每位客人可額外獲贈明太子帆立貝北海燒乙客,選用北海道噴火灣特產帆立貝個子超級珍寶,配以明太子醬焗製而成吃下去味道鮮甜又惹味,墊底的薯蓉也味道非凡怎滿足也要品嚐。

香煎鴨肝配蘋果醬賣相金黃外脆內軟入口即化,邪惡但味美很真的難抗拒忍不住啪了一件嘿嘿!

燒豬腩肉和燒豬手都是我心水之選,前者皮脆肉香後者甘香豐腴巧巧味喔!

主食當然要重溫帝京的祕製海南雞飯,油潤的海南雞飯配三色醬吃依然是絕配!

我還自組了一碗日式烏冬X關東煮跟大家一起分享,那入味的大根當然成為我的囊中物啦!

吃飽飽就到甜品時間嚕!忍不住跟大版Kit Kat合照一幀先,每逢遇上大版或迷你版的東東也感份外吸引!
先來4球Movenpick雪糕以慰藉甜牙齒!加多一隻葡撻和4粒雞蛋仔和車爸爸分享剛剛好!

66% Alpaco朱古力松露蛋糕味道香濃甜美,芒果朱古力千層酥香脆可口,而紅寶石草莓慕絲蛋糕則酸香中帶甜蜜滋味,三款也味道不俗各有捧場客!
還有嫩滑豆腐花吃罷真的滿足到一個點啊,快樂的一夜又過去期待再跟大家相聚!
2020-05-21
Dinner
從來未試過食一個甜品下午茶buffet嘅甜品種類可以少得可憐!本身好期待外文芒果盛宴,點知有一半嘢食同芒果冇關係嘅因為鍾意食芒果所以先食呢個下午茶buffet,完全唔係想像中嗰種🤣🤣甜品嘅質素同味道一般之中嘅一般呢一點對我來講好失望!我知道本身下午茶buffet應該都冇乜要求但亦都冇諗到嘢食可以咁差口味好個人!純粹個人意見最基本嘅芒果拿破崙,芒果班cake,芒果蛋糕,芒果西米露,芒果布甸,芒果千層蛋糕之類既全部都冇😂😂😂
本身好期待外文芒果盛宴,點知有一半嘢食同芒果冇關係嘅
甜品嘅質素同味道一般之中嘅一般
呢一點對我來講好失望!
我知道本身下午茶buffet應該都冇乜要求
但亦都冇諗到嘢食可以咁差
口味好個人!純粹個人意見
2020-05-25
$168 (Tea)
2020-01-28 5600 views
首先祝大家新的一年新年快樂,身體健康!不知大家有無試過一個人吃自助餐呢?今日是我的第一次一個人吃,連續幾日吃🤣今日試這間是以士多啤梨做主題的,俾這個標題吸引我😍士多啤梨加牛油果多士,這個好好吃,香脆的多士配上二樣我都喜歡的配搭,再加鍊奶,令我一吃再吃,推介給大家👍🏻👍🏻另外牛角酥和三文治也做得不錯!熟食方面,我推介士多啤梨甜酸骨,酸酸甜甜幾開胃甜品種類幾多選擇,綠豆糕👍🏻👍🏻濃郁的綠豆香味桂花紀子糕👍🏻👍🏻清新的桂花味,不會太甜,清清地不錯
熟食方面,我推介士多啤梨甜酸骨,酸酸甜甜幾開胃

甜品種類幾多選擇,綠豆糕👍🏻👍🏻濃郁的綠豆香味
桂花紀子糕👍🏻👍🏻清新的桂花味,不會太甜,清清地不錯
2020-01-25
$227 (Tea)
2020-01-16 4112 views
之前光顧晚餐自助餐已很多次了, 今日光顧了平日的午餐自助餐。有非常大量食客,我有揾食艱難的感覺。有人尖隊,有人夾大量食物 ,令人有要搶食的感覺, 是一次非常不愉快的經驗。也不知取食物處是否負荷過重,應付得太多食客。怕怕了,不會再光顧此酒店的自助午餐了。
My Christmas Eve dinner included, 1)Touching elbows with the next table for the whole meal.2)served the world’s most tiny oyster.3)dirty drink station.4) waiter reached over my table to collect a plate from the next table.5) the restaurant gave out those stupid plastic toys from the 90s, so it was noisy the whole evening.6) lastly, unimpressive selections of food. Not one dish was good enough that can make people go back for seconds.

3)dirty drink station.

2019-12-24 16892 views
以往聽親友親戚來吃就非常多,想不到,碰巧有機會自己到來一試。在新世紀廣場附近走一走,都不知道究竟那裏才是入口,然之後有一層拐個灣,才發現,原來上去之後,內裏非常倘大,室內的平面可能容納幾百張枱都有,因此其實外邊拿取食物的位置也相當大,可以見到同時容納幾十人在外邊取東西。餐廳比較好的地方,就是每一樣食品,前面多數都會📝寫明那是什麼,以及有小型黑板,寫上大家排隊的是在輪候什麼食品。🔍人人都說,現在晚餐自助餐,如果有任食生蠔的話,一定會非常昂貴,而這間花月庭400多元的質素,生蠔其實相當不錯,大大隻的生蠔,有一個阿姐會站在櫃前面,逐隻逐隻為客人洗生蠔,生蠔比較豐滿,而也不算太過油膩,亦都不覺得太過鹹,但是生蠔這些比較膩的東西,現在還是不太敢吃得那麼多。其餘海鮮還有6-7款,但青口我不吃的,試了翡翠螺也不錯,沒有碎殼,肉鮮而不太硬,還不錯的!另外,在切牛肉的地方旁邊,有一個叔叔在切片皮鴨,片皮鴨亦都不是平時容易可以吃到的東西,於是都排了兩次,外皮比較薄,鴨不算非常香,味道還好,青瓜、加點荵,味道還是不錯的。當然還有沙律,除了大量菜葉、紅腰豆、粟米、鷹嘴豆,還有多款的意大利黑醋、檸檬汁、或是橄欖

人人都說,現在晚餐自助餐,如果有任食
生蠔的話,一定會非常昂貴,而這間花月庭400多元的質素,
生蠔比較豐滿,而也不算太過油膩,

其餘
的!

另外,在
切牛肉的地方旁邊,有一個叔叔在

當然還有沙律,除了大量
菜葉、紅腰豆、粟米、鷹嘴豆,還有多款的
意大利黑醋、檸檬汁、或是橄欖油等等。

亦都是反而,因為很多人排
開邊芝士龍蝦,沒有排隊,因為看來開邊龍蝦細細隻,殼子都挺大,再加上芝士,應該龍蝦肉都不會太多,買完之後又要吃到芝士,其實都會挺飽肚的。

串燒那邊都挺人氣,看見兩個師傅在爐端前邊不停在燒,有些
羊架、雞翼、雞軟骨,我試了雞軟骨,明明寫上雞軟骨,但怎麼好像雞肉比較多🤷🏾‍♀️佢亦都普普通通,不是燒到非常之透切。

旁邊的熱湯選擇也不少,有個叫做
鴨粥、另外都有太史五蛇羹。

刺身的款式也不太少,三文魚、𩶘魚、魷魚,好像就是沒有哈,因為份量偏小,因此我示意員工將我們兩份放在一起。
刺身還算新鮮而沒有筋,也不會凍到有雪粒。

餐廳當日在推廣的,是
大富翁的主題,因此,其實餐紙如果沒有弄污糟的話,可以拿回家,作為一份大富翁的遊戲。

另外,入場時候會有一個代幣給你,可以到門口,向店員進行大抽獎,獎品包括:
冰鎮梅酒鮑魚、花膠、以及蒜蓉蒸開邊蝦。

雖然稱為獎品,但其實都是普通食品,蒜蓉開邊蝦,細細隻,放在爐子上邊,但已經不太熱湯;
梅酒冰鎮鮑魚,細細隻,但我可以見到,員工夾上一隻鮑魚殼然之後鮑魚其實一早已經弄好,然之後放在醬汁當中,因此味道不算太過濃郁。

飲料亦都算是返去食挺多的,有一名阿姐在櫃位後邊,為客人調理
凍檸茶或是凍檸水,但是我向來對於酒店的檸茶不太喜好,於是倒不如去旁邊的汽水機倒汽水或是喝喝咖啡也可以了。

甜品來說,這兒的款式也不少,各式糖果:可樂糖、酸糖、mochi、又有豆腐花、涼粉、雜果、其實冰櫃那邊還有很多款式的甜品,但我對那些小杯,或是小匙羹盛載的甜品
於是也沒有怎麼是那些蛋糕、或是奶凍、或是啫喱。

反而,在飲品旁邊,有部
爆谷機,那是比較看見,無情情,不是去看電影,你都不會無端端買爆谷吃,爆谷,吃了一些比較深色的,甜味比較濃,焦味比較香,也相當不錯。
Dinner
每年必吃的花月庭自助餐,今次爸爸生日一家人又來吃晚餐臨近聖誕節佈置得很有聖誕氣氛每位客人都有抽獎飛可以抽獎我們抽中了蛇羹湯、鰻魚壽司和花膠! 食物款式非常多,主要的有生蠔、長腳蟹、芝士焗龍蝦、鴨肝、 刺身還有我最愛的聖誕火雞! 熟食也多選擇,湯類、燒味類、咖哩、西式長通粉、燒雞翼等都有,飲品有檸茶檸水汽水任飲! 甜品也有超多款式,我比較喜歡吃藍莓芝士蛋糕!還有movenpick雪糕可任吃!我們一家人都覺得這裡的自助餐性價比超高!
每年必吃的花月庭自助餐,今次爸爸生日一家人又來吃晚餐
臨近聖誕節佈置得很有聖誕氣氛
每位客人都有抽獎飛可以抽獎
我們抽中了蛇羹湯、鰻魚壽司和花膠!
!還有movenpick雪糕可任吃
!我們一家人都覺得這裡的自助餐性價比超高!

• 聖誕火雞
  • 龍蝦
  • 雪糕
2019-12-07 2531 views
餐廳位置交通很方便,就在旺角道火車站附近,服務員態度很好,食品種類繁多不能盡錄,食物味道也很好,而且現在有優惠折扣,價錢很便宜,物超所值,不錯的選擇,非常值得推介
2019-12-06
$550 (Dinner)
Celebration
  • 長腳蟹
  • 雪糕
  • 芝士焗龍蝦
2019-12-04 3257 views
今日懶得平日放假,於是上網搜尋有咩下午自助餐可以食,然後偶然見到呢一間餐廳做緊特價,然後膽粗粗電話冇預約地就去試吓walk in。問侍應可唔可以用OpenRice呢個$225,侍應話呢個價錢需要一早電話預約的,所以我哋只能夠元加75折。因為見到有大富翁嘅裝飾物,貌似好似幾吸引,於是就決定試吓!初次光顧呢一間酒店嘅自助餐,可能因為下午自助餐嘅關係,所以好多食客都係上咗年紀嘅。首先我覺得座位比較迫,講嘢相對冇私隱,有幾次我哋講嘢,隔離枱都響度搭訕整體上選擇又唔算特別多,雖然有生蠔,不過質素都唔高。第一轉食嗰時,有一陣生銹嘅味隔咗一個鐘見到好似轉左第二種品種嘅蠔,先敢食第二次,果次就比較好啲。呢個價錢有咁嘅質素可以接受,服務態度都唔錯。

因為見到有大富翁嘅裝飾物,貌似好似幾吸引,於是就決定試吓!

呢個價錢有咁嘅質素可以接受,服務態度都唔錯。
2019-12-03
$250 (Lunch)
2019-12-04 1825 views
今次幫屋企人慶生日就黎左呢度食自助餐。大富翁主題,整得好靚。沙律好多選擇,正!熱食都好多嘢揀,咖哩係最香口最好食。有生蠔同魚生,生蠔唔算大隻,但即開就好新鮮好美味!魚生,主力食三文魚,都幾肥美。甜品,種類超級多,我都唔可以每款都食到。推薦係藍苺芝士蛋糕同咖啡蛋糕。
沙律好多選擇,正!
熱食都好多嘢揀,咖哩係最香口最好食。
有生蠔同魚生,生蠔唔算大隻,但即開就好新鮮好美味!
魚生,主力食三文魚,都幾肥美。

2019-12-02
Lunch
Celebration
Birthday
2019-11-28 2073 views
正當以為會冇咩生意,  全場起碼75%唔係本地人,  一洗我食BUFFET 既記憶,  不論 蠔,  龍蝦,  牛/片皮鴨  都要排排排 , 真係未見識過咁誇......刺身同長腳蟹就好少少. 龍蝦 好明顯用芝士味去蓋雪藏味. 仲有 .  抽獎3張不幸地抽中鮑魚.... 冇緣試到其他.雪糕 movenpick麻麻地了.    檸茶汽水任飲不過依家有折都抵,  唔計SERVICE 既 CP 值高BTW,  停車優惠要泊入商場先有, 酒店CAR PARK FOR 擺酒用
正當以為會冇咩生意,  全場起碼75%唔係本地人
, 真係未見識過咁誇......

雪糕 movenpick麻麻地了.    檸茶汽水任飲

不過依家有折都抵,  唔計SERVICE 既 CP 值高

Other Info. : 整體感覺我覺得似放題多於酒店BUFFET
2019-11-16
$400 (Dinner)
2019-11-25 1834 views
花月庭嘅自助餐就食得多啦,早餐真係第一次食,估唔到選擇都算幾多。淨係飲品,都已經有熱檸茶咖啡,果汁等等嘅選擇。亦都有芝士、三文治、火腿。沙律都有好多蔬菜選擇。麵檔朝頭早都有廚師即叫即整,有河粉、油麵、魚蛋、貢丸等等比食客揀,味道都尚可以嘅。雞粥都幾綿滑。亦都有專人炒蛋同埋煎蛋,個蛋都幾滑。最後,早餐時段都有甜品食,有窩夫、雞蛋多士、麵包布甸,不過我真係太飽啦,最尾冇試到呢樣野。如果住酒店,四歲以下小童係可以免費入嚟食早餐。

淨係飲品,都已經有熱檸茶咖啡,果汁等等嘅選擇。
亦都有芝士、三文治、火腿。

沙律都有好多蔬菜選擇。

雞粥都幾綿滑。

亦都有專人炒蛋同埋煎蛋,個蛋都幾滑。

如果住酒店,四歲以下小童係可以免費入嚟食早餐。
2019-11-22 2156 views
It’s my family birthday celebration. We pick this hotel because it has promotions on OpenRice. Can get 25% off of you make reservation through OpenRice or 30% off if you hold any DBS credit card. I don’t have any DBS credit card so we make booking through OpenRice apps to get the discount.It’s Saturday lunch time, we are arranged to sit in at 12:00noon. The whole restaurant are fully booked and so crowded. Need to queue for food for several minutesThe food variety are good enough, even have oyst

The food variety are good enough, even have oyster for lunch buffet. The sashimi are fresh too
For the hot food, the food quality are overall good, esp the fried chicken, the Indian curry and the hainan chicken rice.

For the dessert, nth special and should share with others to save more quota for other food