2019-09-22
Just thinking of getting that gorgeous prime rib🥩 into my tummy soon🤤🥰*****唔知有冇人同我一樣細細個已經好鐘意玩大富翁🙋🏽♀️ 仲成日以為啲錢真係可以拎出街用🙈😂🤑🤑🤑話說早前同朋友去Lion Rock食佢個Tea, 埋單果陣就送左張佢地餐廳嘅coupon...走果陣經過La Scala就見到以大富翁做主題嘅Buffet😍近年除左食日本放題外, 都冇咩幾可會食酒店自助餐😶因爲冇以前咁食得之外, 主要係因為價錢🤑 今次如果唔係有coupon, 我諗都未必會特登黎食佢🙈😂 但我都想讚一讚佢呢到嘅海鮮種類幾多🦐🦞🦀, 我都唔知食左幾多隻龍蝦鉗😂🤣仲有平時少食生蠔嘅我都食左起碼有半打😌 佢啲即開美國蠔唔似外面果啲咁大隻, 但都好creamy同肥美🤩 太大隻反而會食得唔多🤭 之前有出左個ig story話冇食到prime rib, 但其實我係有食到一塊好細同薄切的🥩因爲見佢真係燒得唔錯🤤🤤🤤 始終prime rib係自助餐必食嘅😝 仲有個驚喜位係芝士焗龍蝦🦞係 任 食 ‼️其實佢有好多壽司款式, 熟食都好出色...例如有櫃桶
近年除左食日本放題外, 都冇咩幾可會食酒店自助餐😶
其實佢有好多壽司款式, 熟食都好出色...例如有櫃桶腸粉, 麻辣脆皮牛面頰, 徳國脆豬手, 海鮮喇沙, 燒味, 天婦羅, 串燒等等等等😈
但無奈胃得一個😭 試唔到好多樣🥺🥺🥺
呢個Buffet除左食仲有得玩, 仲有好多打卡位🥳
尤其係佢用左大富翁嘅原素整嘅甜品😍 真係好cute☺️ 好唔好食呢就好睇個人口味, 而我就幾鐘意佢個鬚鬚😗
係炭竹芝麻曲奇, 食落好似啲cheesecake餅底😆
呢個大富翁Buffet做到9月底咋😗 每位去食嘅顧客做有一張機會牌❓
可以抽到和牛荷葉包, 鮑汁鮮菇花膠扒, 梅酒冰鎮飽魚, 籠仔蒜蓉蒸蝦😎 而係門口同個大富翁Backdrop影相再Share上social media就可以參加大抽獎👻 好似有限量版monopoly抽添呀❤️❤️❤️
💰埋單總數係 -> $390.8 for one (連加一, 已扣$300 per person嘅coupon😚)
• 好食指數: 🌸🌸🌸🍃(5朵為最高, 葉為半數)
• 抵食指數: 🌸🌸🌸🌸(5朵為最高, 葉為半數)