2023-08-09
Weekend 都係要chill一chill ,近近的去觀塘玻璃屋食brunch🍴 之前同朋友既狗狗黎都會坐outdoor,仲會比狗狗自家制風乾雞肉片~ 今日坐室內飲吓cocktail又唔同感覺~ 🍸𝒦𝒶𝓉𝒶𝓁 𝒪𝓃𝑒 𝑀𝒶𝓇𝓉𝒾𝓃𝒾用上Katal One Vodka 既dirty martini~酒精成份達40%不過清爽順喉! 食埋粒鹽水橄欖,咸咸地又有酒香。🍹𝒮𝓊𝓂𝓂𝑒𝓇 𝐵𝓇𝑒𝑒𝓏𝑒呢杯就相對 refreshment。橙汁、奇異果,滿滿維他命C,好夏日氣息~🥪𝒢𝒶𝓂𝓂𝑜𝓃 𝐻𝒶𝓂 & 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓈𝑒 𝒟𝒶𝓃𝒾𝓈𝒽 𝒯𝑜𝒶𝓈𝓉 𝓌/ 𝐹𝓇𝒾𝑒𝒹 𝐸𝑔𝑔 丹麥多士本身已經好香牛油味又酥脆,芝士香濃撲鼻勁吸引,gammon ham 厚身得黎又有煙燻味加埋隻脆邊太陽蛋,成個組合太完美😍🥚𝒮𝓂𝑜𝓀𝑒𝒹 𝒮𝒶𝓁𝓂𝑜𝓃 𝐵𝑒𝓃𝑒𝒹𝒾𝒸𝓉 𝓌/ 𝒜𝓋𝑜𝒸𝒶𝒹𝑜, 𝐻𝒶𝓈𝒽 𝐵𝓇𝑜𝓌𝓃輕盈選擇,大大片煙燻三文魚,配兩隻水波蛋、沙律菜,鮮香蛋汁好開胃。半個牛油果份量,清甜軟滑又飽肚。薯餅係可樂餅,鬆脆香口。
今日坐室內飲吓cocktail又唔同感覺~
🍸𝒦𝒶𝓉𝒶𝓁 𝒪𝓃𝑒 𝑀𝒶𝓇𝓉𝒾𝓃𝒾
酒精成份達40%不過清爽順喉!
食埋粒鹽水橄欖,咸咸地又有酒香。
🍹𝒮𝓊𝓂𝓂𝑒𝓇 𝐵𝓇𝑒𝑒𝓏𝑒
丹麥多士本身已經好香牛油味又酥脆,
芝士香濃撲鼻勁吸引,
gammon ham 厚身得黎又有煙燻味
加埋隻脆邊太陽蛋,成個組合太完美😍