Restaurant: La Serre
Info:

2024-05-05 82 views
La Serre - 觀塘📍觀塘海濱道90號地下1號舖天氣涼涼地,行下海邊,見到呢邊附近多左好多餐廳,仲有啲都幾chill 下。揀左呢間有戶外亦有戶外既西餐,成間玻璃屋,幾靚。麵包 有兩款麵包,一款係軟面包,一款係煙肉乾包。兩隻麵夠晒熱,外脆內軟, 長條果隻咸包有beacon, 圓圓地果隻就甜甜地。大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉 - $168個龍蝦汁真係超級濃,但又唔會太傑,我見佢都加左唔同既椒同蕃茄去煮,味道好有層次。虎蝦係去左殼,大大隻,仲有grill過,好滿足。蝴蝶粉好彈牙,又掛汁。烤西班牙黑毛豬肉眼- $198大大塊既黑毛豬扒,有香烤味,唔會太肥,但黑毛豬既肉點瘦都唔會太柴,食到肥既部分仲好有油脂香。豬扒配左特別調配既醬汁,係果蓉再加燒汁,好夾,去晒肉既膩。佢既side dish 係烤瓜同薯角,夠晒飽肚,南瓜仲超甜。香辣棒棒雞 - $98雞脾仔有5件,新鮮炸起都唔會差,佢仲落左啲中式香辣料,但食落口唔會太辣,有fusion既感覺,雞肉仲好juicy. Peach Spritz/Coconut & Chocolate Milk Shake - $78呢到飲品選擇好多,酒精同非酒精選擇都
La Serre - 觀塘

📍觀塘海濱道90號地下1號舖

麵包

大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉 - $168

烤西班牙黑毛豬肉眼- $198

香辣棒棒雞 - $98

呢到飲品選擇好多,酒精同非酒精選擇都令人花多眼亂。我地揀左兩款mocktail. Peach spritz係桃再加梳打水,酸酸甜甜,岩晒夏天解渴飲。另一杯milk shake, 係意大利milk shake, 唔會好heavy, 仲用左椰子奶,好香濃,有驚喜。

2024-05-04 77 views
位置喺觀塘海旁,環境好寫意,有室內或者室外嘅座位。Beef Tartare 美國安格斯生牛肉他他 $118本身內心對生肉有點抗拒😆朋友嗌咗就試吓。出乎意料之外的好食,完全無食緊生肉嘅感覺,肉質軟滑,有種好香甜嘅味道。而且份量很多。4個人share 都會很夠。Tiger Prawn Butterflies 大蝦濃汁虎蝦蝴蝶粉 $168虎蝦有兩大隻,肉質彈牙。醬汁沾滿蝴蝶粉,蝴蝶粉帶點咬口。海鮮嘅大蝦味同芝士🧀️奶香,調味啱啱好。Duck Breast 燒法國鴨胸 $198我最鍾意呢個,慢煮鴨胸肉😍肉質鮮嫩,有鴨香味,完全無臊味。配菜薯條、翠玉瓜、茄子等等都好好食。叫咗兩杯紅酒,DG Red Gls $118 同 Livio Red Glass $118 兩杯都幾好飲喎。Livio Red同DG Red 相比Livio丹寧味比較淡會甜口啲更岩女仔飲而男仔就會鐘意無咁甜嘅DG Red。
位置喺觀塘海旁,環境好寫意,有室內或者室外嘅座位。

Beef Tartare 美國安格斯生牛肉他他 $118

Duck Breast 燒法國鴨胸 $198

2024-05-04 62 views
黃昏時分經過觀塘海邊, 想搵個地方坐低同朋友傾計, 行行吓就見到呢間La Serre. 之前我一直都好想試吓呢間西餐廳, 身邊朋友都推薦過, 所以就決定一試. 餐廳環境幾chill, 除咗室內位, 都有唔少室外位置, 天氣好嘅話真係可以坐室外睇吓海, 吹吓風, 舒服到💆🏻‍♂️餐點價錢親民, 嘢飲種類繁多, 非常可以🫰🏻🥓香腸拼盤 Assorted Sausage一道絕佳嘅開胃菜. 拼盤入面有四種唔同質地嘅香腸, 由輕微煙熏到濃鬱胡椒味, 每款都各有特色. 配埋醬汁同沙拉菜, 整體口感up, 令我更加期待接住落嚟嘅餐點. 🌮軟殼蟹酪梨墨西哥薄餅 Soft Shell Crab & Avocado Taco 啲Taco份量好夠🙃第一次見到原隻軟殼蟹嘅Taco, 超大隻,手掌咁大😂 雖然好大隻, 但都易入口, 蟹殼鬆脆, 配埋酸酸甜甜嘅醬同蕃茄莎莎醬, 中和咗油膩感. 而Taco入面仲放咗我最鍾意嘅牛油果, 令到成個口感增添幾分綿軟, 滿意🫰🏻🥩烤西班牙黑毛豬肉眼 Grilled Iberico Pork Ribeye我好想食黑毛豬, 所以又叫咗呢款黑毛豬肉眼扒. 塊扒外型實在太誘人, 肉質

🥓香腸拼盤 Assorted Sausage

我好想食黑毛豬, 所以又叫咗呢款黑毛豬肉眼扒. 塊扒外型實在太誘人, 肉質鬆軟, 輕輕一咬就開, 口腔裡充滿著黑毛豬油脂爆開嘅豐盈感, 好滋味. 脂肪同肉質保持喺一個完美嘅水平. 而且因為塊扒表面有烤過, 食落有一種輕微薄脆嘅口感, 真正做到外脆內軟. 呢個係我試過最好食嘅黑毛豬肉眼扒🫰🏻

💛個人必食推介: 軟殼蟹Taco, 黑毛豬肉眼扒

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#香腸拼盤 #Assorted Sausage ($88)
#軟殼蟹酪梨墨西哥薄餅 #Soft Shell Crab & Avocado Taco ($178)
#烤西班牙黑毛豬肉眼 #Grilled Iberico Pork Ribeye ($198)

@laserrehk
@besutoprhk

📍 La Serre (觀塘)
觀塘海濱道90號地下1號舖

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #海濱道 #觀塘 #觀塘美食 #食好西 #laserre #觀塘海濱 #西餐廳 #海景餐廳 #chill
  • 軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅
2024-05-02 62 views
與同事到海濱附近的玻璃屋西餐廳午餐,無論環境食物質素都非常高,我哋四個人叫了三份比目魚配薯角沙律份量十足👍🏻,另外叫了一份牛角包漢堡🥐,嘩!賣相真係好得😋我哋大家因為太心急一見到咁靚嘅蘑菇湯同埋餐包,我哋四個掛住食,唔記得咗影相😝餐湯同埋包都好正,食完主菜,飲埋杯熱咖啡☕️真係好滿足🥰我哋見到餐廳3:00pm 後order酒有買一送一優惠,另外逢星期二四六觀塘海濱有busking仲可以預約一路聽歌一路食晚餐,下次要約埋班朋友夜晚嚟嘆吓先😉
2024-04-29
Type of Meal
Lunch
  • 比目魚配薯角沙律
2024-05-02 33 views
✨觀塘·La Serre✨🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅香辣白酒汁美國大顯意大利幼麵香腸拼盤Pussy peach(peach puree, cucumber, sprite )Coconut & chocolate milk shake ( Chocolate syrup, coconut milk)從軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅到香辣白酒汁美國大顯意大利幼麵,每道菜都承諾帶來一場味覺的冒險。首先是軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅,其組合聽起來就令人垂涎。軟殼蟹炸得恰到好處,外酥內嫩,搭配熟透軟滑的牛油果以及帶有辛辣味的莎莎,墨西哥薄餅一口咬下去就是多層次的口感與風味共舞。酥脆的蟹肉和綿密的牛油果形成對比,這對搭檔無疑是這道菜中的亮點。香辣白酒汁美國大顯意大利幼麵給人帶來了意想不到地中海風情。白酒汁淋上面後,每條麵條似乎都吸附了海洋的鮮味與辛香草本。而那些分量十足的蛤蜊就像珍珠一样散落在麵食的海洋中,閉上眼睛品嚐,彷彿可以感受到海浪。香腸拼盤則是一道絕佳的開胃菜。拼盤中有各式各樣的香腸,從輕微煙熏風味到濃郁的辣味,每種都有其獨特之處。搭配的芥未和酸菜提升了整體的口感,為接下來的餐點增添
✨觀塘·La Serre✨

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
香辣白酒汁美國大顯意大利幼麵
香腸拼盤
首先是軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅,其組合聽起來就令人垂涎。
香腸拼盤則是一道絕佳的開胃菜。拼盤中有各式各樣的香腸,從輕微煙熏風味到濃郁的辣味,每種都有其獨特之處。搭配的芥未和酸菜提升了整體的口感,為接下來的餐點增添了更多期待。
Pussy peach 是一杯清爽的選擇,甜而不膩,黃瓜的清涼感與桃子的鮮甜恰到好處地交織在一起,再加上雪碧的氣泡,令人一飲而盡。
Coconut & chocolate milk shake 則是另一個極致的享受。這飲品濃郁至極,巧克力與椰奶的結合口感滑順,糖漿增添了點點甜蜜,在口中緩緩融化,是完美的甜品飲品。
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今天中午去那裏跟客戶午餐,詢問可否把音樂調低一點。-個比較高級的員工說音樂已經很細聲,我調低後經理回來也會再調高。我說你可以跟經理溝通說是客人要求。傾談過程態度十分差,也明白為何那麼多人北上消費。香港餐飲業這樣下去沒有人想留港消費。也要讃揚另一位服務我們的男服務員,他態度十分之好,結賬時還會問我們食物味道如何,今日用餐滿意等。其實食物味道是不錯的,但調音樂聲量的過程影響深遠,相信不會再去這裹用餐。

2024-05-02
$250 (Lunch)
這間西餐廳位於觀塘海濱花園,鄰近牛頭角地鐵站,主打精緻西式料理及酒品。店內環境寬敞舒適,設有室內外座位,窗邊能欣賞醉人的海景,適合約會或多人聚會。逢星期二、四及六均有Busking音樂表演,而Happy hour兩款指定紅白酒買一送一,相當有氣氛。香辣白酒汁美國大蜆意大利幼麵 - $158煙韌彈牙的意大利麵好掛汁,有著微辣的蒜香,又有揮發的酒香,大量蜆肉鮮甜無沙。日本豬軟骨墨西哥薄餅 - $168柔軟的墨西哥薄餅充滿韌性,放滿一塊塊豬軟骨,嫩滑的瘦肉好軟腍,帶有爽脆的軟骨富有膠質,更有滑膩的牛油果。烤魷魚 - $128新鮮現烤的魷魚特別鮮甜彈牙,有滿滿的海水味,又有惹味鹹香的醬汁,還有少少沙律菜。Long Island Iced Tea - $98以Gin、Vodka、Rum及Tequila作為基底,香甜的可樂及清爽的檸檬汁,正好平衡濃烈的酒香。Coconut & Chocolate Milk Shake - $78幼滑細膩的奶昔加入椰奶,有著濃郁的奶香,又有香濃的朱古力味。

香辣白酒汁美國大蜆意大利幼麵 - $158

2024-04-30
Type of Meal
Dinner
2024-05-02 26 views
海濱這邊望住對面嘅遊艇,感覺心曠神怡。西班牙小辣椒小小咸有啲辛辣嘅小食。日本豬軟骨墨西哥薄餅配上味道酸甜的蕃茄莎莎。莎莎醬清爽的配搭烤出嚟嘅豬軟骨肉,肉質好香夾墨西哥薄餅,更有風味。大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉虎蝦蝦肉彈牙,一點點黑椒味,入口大蝦濃汁的蝴蝶粉醬汁滿滿的。Sunshine Punch由血橙、鳳梨、紅石榴、萊姆汁調教飲料,味道帶出一點酸甜感覺。Vegan Daiquir由血橙、芒果、士多啤梨調教嘅飲料,帶一點點甜。
海濱這邊望住對面嘅遊艇,感覺心曠神怡。

西班牙小辣椒
小小咸有啲辛辣嘅小食。

日本豬軟骨墨西哥薄餅
配上味道酸甜的蕃茄莎莎。

Sunshine Punch
Vegan Daiquir
由血橙、芒果、士多啤梨調教嘅飲料,帶一點點甜。

2024-04-29 2510 views
數學題:海旁+夜景+西餐等於咩?就係浪漫呀!呢條數學題,其實係一條拍拖方程式,而其中一個答案,就係位於觀塘嘅La Serre。不過,唔好以為所有浪漫嘅背後都隱藏住貴價,La Serre嘅價錢相當親民,部分日子仲有live music,氣氛相當不錯呢!香辣棒棒雞呢個棒棒雞其實就係雞鎚,拎住個雞鎚骨就可以啖啖肉喇!至於雞皮炸得非常香脆,又唔會過分油膩,雞肉非常多汁,味道帶點川椒嘅味道,喺香辣感外加上點點麻味。大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉意大利蝴蝶粉充份掛上濃濃嘅大蝦濃汁,至於呢個大蝦濃汁真係驚喜所在,濃厚嘅醬汁充滿蝦嘅鮮甜味,又夠creamy!至於虎蝦大大隻,新鮮彈牙。軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅墨西哥薄餅大大份,share食就啱晒!一碟有兩塊薄餅,每塊薄餅問都有一隻炸軟殼蟹,同夾住咗幾片牛油果,一啖咬落去嘅時候仲會有勁多汁爆出嚟,超好味!Coconut and chocolate milk shake冰凍嘅奶昔帶住好香濃嘅朱古力味,再細味品嚐就會飲到椰香味,佢嘅質地唔算杰,可以解渴又唔會令你太飽肚,可以為炎熱嘅天氣帶來一絲透心涼!Love craft the deep one (cold IPA)

香辣棒棒雞

軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅

炸雞又點少得啤酒呢?呢個啤酒個果香味非常濃,完全冇平時啤酒嘅苦澀味,容易入口,無論男士女士都十分適合。
2024-04-24
2024-04-26 46 views
觀塘海濱嘅 @laserrehk 係上班族的隱世淨土設戶外用餐區 在海景的陪伴下享受悠閒寧靜逢星期二、四、六有busking night🎤好好聽星期六日brunch 帶寵物嚟有8折+送寵物小食.🌮日本豬軟骨墨西哥薄餅墨西哥薄餅濕潤 包裹着軟淋豬軟骨 大塊厚肉以日式煮法調製 甘甜入味 配搭沙律 莎莎醬和新鮮牛油果片🥑這組合幾創新 口感又豐富·🍤大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉兩大隻虎蝦肉質肥厚 鮮味十足 伴以彩椒洋蔥醬汁又多蝦味又濃郁 所以蝴蝶粉相當入味且口感彈牙🍝灑上黑椒提鮮 份量夠2人分享·🍖BBQ醬燒排骨可以選擇half / full slab 非常適合當下酒小吃豬仔骨經燒烤後帶微微焦香 肉質軟腍又多汁配上甜甜酸酸的BBQ醬🐖令味道更香濃惹味·🥂Champagne Pol Guyot France呈現金稻草的色調 氣泡豐沛精緻 帶陣陣花香果味濃郁 整體清新平衡 完美搭配每一道菜·🌊The ocean(Rum, Triple Sec, Pineapple juice, Blue Curacao, Milk)欣賞著觀塘海濱景色 再點杯海洋調cocktail以藍柑橘香甜酒為主 混合蘭姆酒以及鳳梨
觀塘海濱嘅 @laserrehk 係上班族的隱世淨土
設戶外用餐區 在海景的陪伴下享受悠閒寧靜
逢星期二、四、六有busking night🎤好好聽
星期六日brunch 帶寵物嚟有8折+送寵物小食
🌊The ocean
欣賞著觀塘海濱景色 再點杯海洋調cocktail
以藍柑橘香甜酒為主 混合蘭姆酒以及鳳梨汁
酸甜易入口 插上鯊魚軟糖🦈感覺好chill及清涼
🦀Carb Taco必食💫 原隻軟殼蟹上!一個taco一隻!size仲要好大隻配埋佢酸酸甜甜既醬同蕃茄莎莎醬,中和左炸軟殼蟹既油膩仲有我最中意既牛油果🥑一定要試 🍝Clam Linguine 不得不讚佢既蜆又大隻又juicy,好新鮮意粉微辣,帶有小小酒香,唔錯👍🏻 🐖Pork Ribs Half豬肋骨同肉好易分離,味道都唔錯不過啲肉嫩啲就更好啦 🍹Sunshine Punch好重橙味,後尾帶有小小菠蘿味,唔會過甜,好好飲,好refreshing!! 🍸The Ocean成杯野好吸睛,仲有鯨魚糖點綴✨有rum酒,同甜酒,不過飲落酒味唔會好濃烈,易入口,中後期奶味會跑出,幾特別 _________________________ 總結: 個環境真係幾靚,好舒服,食飽仲可以行下海濱,真心好relaxed💕食物質素又唔錯👍🏻真心推介! ✨逢星期二、四、六,8-10pm仲有busking🎤 一定超級有feel!! 環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5服務態度:🐥🐥🐥🐥🐥/5 食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5 性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5推介指數 :🐥🐥🐥🐥🐣/5

🦀Carb Taco
必食💫 原隻軟殼蟹上!一個taco一隻!size仲要好大隻
配埋佢酸酸甜甜既醬同蕃茄莎莎醬,中和左炸軟殼蟹既油膩
仲有我最中意既牛油果🥑一定要試

🍝Clam Linguine
不得不讚佢既蜆又大隻又juicy,好新鮮
意粉微辣,帶有小小酒香,唔錯👍🏻

🐖Pork Ribs Half
豬肋骨同肉好易分離,味道都唔錯
不過啲肉嫩啲就更好啦

🍹Sunshine Punch

🍸The Ocean
成杯野好吸睛,仲有鯨魚糖點綴✨

_________________________

環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐥/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5
性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5
推介指數 :🐥🐥🐥🐥🐣/5
  • 軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅
2024-04-24 92 views
呢間西餐喺觀塘海濱,有室內同室外嘅位可以揀,成個環境都幾chill🤟🏻 仲有唔少送酒小食、主菜、cocktail同mocktail 可以揀,啱晒收咗工同朋友happy hour飲嘢😎▪️安格斯牛肉芝士竹炭漢堡配牛油果煎蛋 $198▪️配料好豐富有安格斯牛肉、蕃茄、牛油果、芝士、煎蛋等~安格斯牛肉煎得好香,生熟度啱啱好,咬落好juicy🤤 竹炭漢堡食落比普通嘅漢堡更加香🤔▪️烤西班牙黑毛豬肉眼 $198▪️兩大塊黑毛豬配上蘋果蓉感覺清新啲冇咁dry🤣 兩個人share食冇咁膩~配菜嘅薯角都好脆幾香口。▪️香辣棒棒雞 $98▪️好香蒜味嘅雞鎚,辣度都啱啱好,食落都好多汁抵讚~呢個小食送酒一流🤭▪️Peach Spritz/ Passion Fruit Squash 各$78/杯▪️兩杯mocktail分別係桃同熱情果味,飲落都唔會太甜,特別係passion fruit squash飲落好清新~

▪️安格斯牛肉芝士竹炭漢堡配牛油果煎蛋 $198▪️

▪️烤西班牙黑毛豬肉眼 $198▪️

▪️香辣棒棒雞 $98▪️

2024-04-21 124 views
位於觀塘海濱道有間好有情調的西餐廳 全落地大玻璃的設計令空間感及採光度十足😍無論坐在哪個角落都可以飽覽海景🌃亦是寵物友善餐廳可以帶上毛孩坐在露天位置🐶感覺非常舒適好chill✨大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉 $168Farfalle w/ Tiger Prawn in Shrimp Bisque兩隻大蝦口感爽彈好新鮮🦐蝴蝶粉口感較厚身充滿咬口 沾滿了香濃的大蝦汁配上車厘茄及彩椒絲 令味道鮮甜 而且好飽肚✨軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅 $78Soft Shell Crab & Avocado Taco墨西哥薄餅有兩大件🌮色彩繽紛擺盤精美🦀軟殼蟹大隻仲有蟹膏 炸得金黃酥脆 配上牛油果🥑蕃茄莎莎醬和酸甜調味的新鮮沙律菜好清新開胃🥗夾在墨西哥捲餅裡面好飽滿 口感味道都好豐富🤤大滿足✨炸薯條拌芝士黑松露醬 $88French Fries w/ Cheese & Truffle Sauce幼身薯條炸得乾身好香脆 配上濃稠的芝士黑松露醬 味道好搭 小食夠大份適合分享✨Espresso Martini $88經典的咖啡馬丁尼🍸雞尾酒有漸層效果好吸睛 濃縮咖啡味道醇厚濃郁 帶可可及香草的香氣好絲滑 中和了伏特加的味

✨大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉 $168

✨軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅 $78

✨炸薯條拌芝士黑松露醬 $88
炸薯條拌芝士黑松露醬

✨Espresso Martini $88
經典的咖啡馬丁尼🍸雞尾酒有漸層效果好吸睛 濃縮咖啡味道醇厚濃郁 帶可可及香草的香氣好絲滑 中和了伏特加的味道 酒精不強烈 好容易接受

✨Peach Spritz $78
香桃味mocktail非常大杯🍑蜜桃果泥加了少許青檸汁再配上薑汁汽水🍹微酸中和了甜味 透心涼好解渴
Peach Spritz & Espresso Martini

📍La Serre (觀塘)
觀塘海濱道90號地下1號舖
$330 (Dinner)
炸薯條拌芝士黑松露醬
2024-04-19 108 views
【觀塘•La Serre】@ππππππππππππππππππππππππππππππ觀塘海濱至chill西餐廳軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅香辣白酒汁美國大顯意大利幼麵香腸拼盤Pussy peach(peach puree, cucumber, sprite )Coconut & chocolate milk shake( Chocolate syrup , coconut milk )從軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅到香辣白酒汁美國大顯意大利幼麵,每道菜都承諾帶來一場味覺的冒險。首先是軟殼蟹牛油果墨西哥薄餅,其組合聽起來就令人垂涎。軟殼蟹炸得恰到好處,外酥內嫩,搭配熟透軟滑的牛油果以及帶有辛辣味的莎莎,墨西哥薄餅一口咬下去就是多層次的口感與風味共舞。酥脆的蟹肉和綿密的牛油果形成對比,這對搭檔無疑是這道菜中的亮點。香辣白酒汁美國大顯意大利幼麵給人帶來了意想不到地中海風情。白酒汁淋上面後,每條麵條似乎都吸附了海洋的鮮味與辛香草本。而那些分量十足的蛤蜊就像珍珠一样散落在麵食的海洋中,閉上眼睛品嚐,彷彿可以感受到海浪。香腸拼盤則是一道絕佳的開胃菜。拼盤中有各式各樣的香腸,從輕微煙熏風味到濃郁的辣味,每種
【觀塘•La Serre】@
觀塘海濱至chill西餐廳

香辣白酒汁美國大顯意大利幼麵

香腸拼盤

香腸拼盤則是一道絕佳的開胃菜。拼盤中有各式各樣的香腸,從輕微煙熏風味到濃郁的辣味,每種都有其獨特之處。搭配的芥末和酸菜提升了整體的口感,為接下來的餐點增添了更多期待。

Pussy peach是一杯清爽的選擇,甜而不膩,黃瓜的清涼感與桃子的鮮甜恰到好處地交織在一起,再加上雪碧的氣泡,令人一飲而盡。

Coconut & chocolate milk shake則是另一個極致的享受。這飲品濃郁至極,巧克力與椰奶的結合口感滑順,糖漿增添了點點甜蜜,在口中緩緩融化,是完美的甜品飲品。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 700

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#觀塘美食 #La Serre #web3觀塘 #laserre #觀塘海濱 #觀塘美食#西餐廳 #海景餐廳 #chill
La Serre
2024-04-17 101 views
La Serre (觀塘)觀塘海濱道90號地下1號舖觀塘海濱,落地玻璃,喺海濱公園隔離,去開觀塘海濱可以係揀呢間食,如果牛頭角的地鐵站行去餐廳,大約8分鐘。餐廳裝修用心,坐得舒服傾偈一流,餐廳設計用心,傍晚時間可以坐出面,望住過海睇住日落,happy hour賞心悅目。西班牙小辣椒頭盤嗌咗個西班牙小辣椒,送酒一流,西班牙小辣椒外脆內軟份量非常之多 非常開胃豬軟骨墨西哥薄餅擺盤精美,伴碟仲有碎番茄同沙律,材料非常豐富,滿滿豬軟骨同伴碟嘅蕃茄非常之夾蕃茄千層面滿滿既芝士同菇盤點嘅蕃茄醬,調味剛剛好食一啖都好飽 一大班朋友都可以嗌呢個share 職員非常有禮貌同細心時不時過嚟斟水亦會提供新嘅紙巾又會介紹嘢食,非常健談有禮行去觀塘海濱可以一試,坐得舒服服務高質,性價比高嘅海濱餐廳。
La Serre (觀塘)

西班牙小辣椒
頭盤嗌咗個西班牙小辣椒,
送酒一流,西班牙小辣椒外脆內軟
份量非常之多 非常開胃

豬軟骨墨西哥薄餅
擺盤精美,伴碟仲有碎番茄同沙律,
材料非常豐富,滿滿豬軟骨
同伴碟嘅蕃茄非常之夾

蕃茄千層面
滿滿既芝士同菇
盤點嘅蕃茄醬,調味剛剛好
食一啖都好飽
一大班朋友都可以嗌呢個share

職員非常有禮貌同細心
時不時過嚟斟水
亦會提供新嘅紙巾
又會介紹嘢食,非常健談有禮

行去觀塘海濱可以一試,坐得舒服
服務高質,性價比高嘅海濱餐廳。