2018-06-10 336 views
西西里意大利飯用珍珠米!?用平價意大利米都好d ar。d 海鮮全部一大陣雪味🤮。成個飯就係得陣番茄味,仲要好似浸住一灘血水咁。未食過咁差嘅意大利飯。唯一係杯朱古力好飲d lor,起碼沖得夠濃。個丼飯好難食,食左一淡就唔想再食。上面一嚿蛋唔知加左d咩,食落似嘔吐物。連塊雞排d味都奇奇怪怪咁,煎一塊正常嘅雞排好難?個價錢又要貴wor,70幾蚊一個餐,叫左個湯由頭到尾都無嚟過,根本係呃錢。呢一間野以後都唔會再食。
2018-05-31 201 views
見樓下叔叔係咁推廣5個餐free 1個餐,所以上去試下,店內冇咩客人,好多位。上菜速度好慢,可能得一個廚師,味道雖然唔錯但份量少得可憐,跟餐叫汽水加$5,原本以為有一罐,點知得一杯,太貴了。張單冇show收加一幾多錢,但總數已加埋加一條數,好鬼鼠。總結係味道真係唔錯,好食嘅,但價位咁高份量咁少就唔多值。
張單冇show收加一幾多錢,但總數已加埋加一條數,好鬼鼠。
總結係味道真係唔錯,好食嘅,但價位咁高份量咁少就唔多值。
2018-05-17 303 views
每次於午餐時候,都會見到有位外型瘦瘦的先生拿著餐牌向路人推廣,很落力!但理會的人不多,今天我同朋友上去一試~入到去,裝修簡單,格局似茶餐廳,而員工同老闆都係一樣無笑容,有點嚴肅。午餐包餐飲,加$5可以有埋餐湯或沙律。香草野菌忌廉天使麵賣相ok,意粉未至於淋,但不彈牙,菇都算多,食到尾都仲有,忌廉汁ok。朋友叫咗個$58焗豬扒飯,掛住傾計唔記得影相,但個飯係白飯,無炒底,失望。#焗豬都係下面茶記出色#呢個價錢在觀塘有更多更好的算揀#觀塘有太多好嘢食,應該唔會再返嚟#傳單先生很努力,希望老闆知道
但理會的人不多,今天我同朋友上去一試~

午餐包餐飲,加$5可以有埋餐湯或沙律。

香草野菌忌廉天使麵

香草野菌忌廉天使麵

#焗豬都係下面茶記出色
#呢個價錢在觀塘有更多更好的算揀
#觀塘有太多好嘢食,應該唔會再返嚟
#傳單先生很努力,希望老闆知道

2018-05-16
$62 (Lunch)
今日係母親節,早幾日前已book哩間餐廳,我同老婆及2歲小朋友一齊早10分鐘去到,去到仲有兩張枱空的,個老闆話比其他人book,叫我出面再排過,我問點解book左要再排過,佢話見我未到就比其他人先,我心諗,咁兩張枱仲空既又唔比我?之後我心中知道是為難我地,可能見我有個小朋友,消費一定冇咁多,所以如果你有小朋友就唔好去。
2018-04-28 327 views
其實一個人食LUNCH, 好多時候我都會選擇買外賣, 但係其實攞來攞去有時真係有D唔方便今次我就選擇咗堂食, 因為我見到有位坐唔使等, HAHA 可能早到卦😅當我坐底等野食時, 唔經唔覺已經坐滿了😎想食清D, 所以叫咗個蟹籽大蝦凱撒沙侓午餐!蟹籽大蝦凱撒賣相OK, 大蝦有3隻, 碟上面鋪滿咗蟹籽, 食沙侓菜時咬到蟹籽, 好爽呀!個餐除咗主菜, 仲有野飲同甜品叫咗杯熱朱古力, 要加$6, 但係個賣相就差D, 因為用咗茶餐廳個D膠杯甜品雖然唔係好特別, 但係食完飯有個甜品食都好開心要值得一提係服務員招呼好好! 原來夜晚不定時有塔羅占卜😂下次再去!
當我坐底等野食時, 唔經唔覺已經坐滿了😎

想食清D, 所以叫咗個蟹籽大蝦凱撒沙侓午餐!

個餐除咗主菜, 仲有野飲同甜品

甜品雖然唔係好特別, 但係食完飯有個甜品食都好開心

要值得一提係服務員招呼好好!
原來夜晚不定時有塔羅占卜😂
下次再去!
2018-04-20
$70 (Lunch)
2018-04-21 278 views
今次的經歷極不愉快!本人明白貴餐廳食物好,服務好,網絡評分更好環境好,客人多,Booking Full......等等今次便約了一班友人慕名而來,特意於星期二電話預約今日星期六晚來,最後得到的是不愉快經歷。建議改善:1, 電話冇人接聽由6點半開始打電話,直到6點10才有人接電話2, 漏預約!打了幾個字,終於有人接電話但竟然說沒有記錄!!!!!!本人是團購, * 但沒有記錄*一早已經給了錢 * 但沒有記錄*一早已經致電預約 * 但沒有記錄*之後說願意等,但沒有用,已經Full了本人亦明白這位接電侍應是無辜的,最後只能夠馬上厚着面皮找其他餐廳。但真心希望貴餐廳盡快改善!隨著餐廳出名,一定會有更多的客人來但本人相信如不改善上述問題,這些意外一定愈來愈多。
今次的經歷極不愉快!

本人明白貴餐廳食物好,服務好,網絡評分更好
環境好,客人多,Booking Full......等等

今次便約了一班友人慕名而來,
特意於星期二電話預約今日星期六晚來,
最後得到的是不愉快經歷。

建議改善:

1, 電話冇人接聽
由6點半開始打電話,
直到6點10才有人接電話

2, 漏預約!
打了幾個字,終於有人接電話
但竟然說沒有記錄!!!!!!

本人是團購, * 但沒有記錄*
一早已經給了錢 * 但沒有記錄*
一早已經致電預約 * 但沒有記錄*

之後說願意等,
但沒有用,已經Full了

本人亦明白這位接電侍應是無辜的,
最後只能夠馬上厚着面皮找其他餐廳。

但真心希望貴餐廳盡快改善!
隨著餐廳出名,一定會有更多的客人來
但本人相信如不改善上述問題,
這些意外一定愈來愈多。
2018-04-21
Type of Meal
Dinner
2018-03-20 535 views
78蚊一個海南雞飯,只有五塊雞肉,醬料味道一般,沒有油飯,飯很硬,建議可以提供一點汁送飯,感覺這裡是提高價格然後再來個特價吸引客人挑選。。。以為有什麼特別自家製作,但真心不值得推介,建議大家來這裡也不要挑這個午餐。朋友叫了咖哩豬排,賣相及味道都比一般茶餐廳差。服務態度不好,飲料差點掉到我朋友身上但一句不好意思也沒有說,實在令我感到意外。不明白為什麼這麼多好評,觀塘附近有更多好味和便宜的餐廳值得推介

2018-03-14 508 views
响某某網站訂枱有7折優惠,入去坐低落埋order先發覺同walk-in 餐牌唔同價Walk in 價叫份牛扒連湯包飲品就$128 加一 ($128 x 1.1 = $140.8)訂枱價就$168 加一仲要冇湯冇飲品🤡 ($168 x 1.1 x 0.7 = $129)踢爆佢之後先話唔好意思送返飲品,仲要我地提早食飯,如果冇心做優惠就唔好呃人啦。牛扒多筋食物細碟飲品糖水當我地白老鼠亂咁溝同某某網站既負責人反映,佢地仲大大聲話walk in 餐牌價錢同預訂唔同,係正常不可一不可再唔會再用某網站,亦都唔會再去哩間餐廳

牛扒多筋

食物細碟

飲品糖水當我地白老鼠亂咁溝

不可一不可再

唔會再用某網站,亦都唔會再去哩間餐廳
2018-03-14
Dining Offer
Coupon
2018-03-06 1367 views
原以為觀塘LUNCH TIME 搵食容易D, 因為多野揀, 但原來係中海日升呢邊有另一個戰場~我地黎到都已經係1:45後,下面幾間人氣餐廳真係超誇張~唔想排隊既唯有上黎呢間, 雖然門外冇人龍, 但黎到都要等左3個字先入去到~其實都成2點..都重要旦...LUNCH PRICE RANGE由SALAD 餐$68~ 扒餐$ 128~跟SALAD 甜品及飲品, 如要將SALAD 轉湯就要加$8~ (有D 貴....通常都可揀SALAD OR湯) 我叫左 香蒜蕃茄汁雜海鮮意粉. $88朋友叫左烤檸檬百里香雞扒飯 $82~首先黎左個SALAD, 隔離個杯係玄米茶(應該係除非唔係XD), 坐底就有GA LA~都幾特別~ 我個餐黎喇... D 意粉算入味, 唔會醬同粉分開哂唔關事咁~同埋D 料都算多, 唔會得幾粉搵唔到個D., D 蜆仔都OK, 唔會有雪味呀, 媒個D~朋友個雞扒, 我冇試呀~ 睇落係OK, 旦個百里香汁就聽聞怪怪地...(我冇試.)所以我朋友都冇撈落去食, 就咁睇我會覺得DRY 左D 咯~整體黎講 味道唔差,但選擇普通,始終覺得呢個價有D貴~如果去返60-70, 減返個SALAD
我地黎到都已經係1:45後,下面幾間人氣餐廳真係超誇張~
其實都成2點..都重要旦...

我叫左 香蒜蕃茄汁雜海鮮意粉. $88
朋友叫左烤檸檬百里香雞扒飯 $82~

香蒜蕃茄汁雜海鮮意粉

烤檸檬百里香雞扒飯

所以我朋友都冇撈落去食, 就咁睇我會覺得DRY 左D 咯~

整體黎講 味道唔差,但選擇普通,始終覺得呢個價有D貴~
如果去返60-70, 減返個SALAD 會吸引D~

不過睇到其他食評DINNER好似完全唔同哂咁~
同埋我見到有介紹有時夜晚會有駐場塔羅占卜。
咁又好似有返少少GIMMICK 咁~
2018-02-02
$85 (Lunch)
香蒜蕃茄汁雜海鮮意粉
與同事一人六行中午去光顧該餐廳,可能因為店內太多人,店員表示可以在門外先替我們落單,我們按著餐廳門口外標示的價格落單。食完埋單時,我們計好數準備俾錢,發現點解唔岩數既,跟住店員細聲經過說是有加一的,但張單上根本沒有清楚顯示加收服務費的項目,只是列出幾項食物後,再一個總數。店員其後表示餐廳出面果牌未更新然後拎出店內的餐牌,並指住餐牌最底細字一句 有加一。由於店員表示餐牌有寫,我們沒有爭論,最後都補回加一既差額。不過,店員雖然表示餐牌有寫,但我們一開始就是在門外落單,店員根本沒有提供過店內的餐牌給我們看過,而且該餐廳派發的宣傳單張都是寫明午市免加一的。另外,食物份量較少, 味道正常。建議大家光顧前好好考慮清楚。
店員其後表示餐廳出面果牌未更新
然後拎出店內的餐牌,並指住餐牌最底細字一句 有加一

2018-01-05 335 views
第一次黎食臥虎藏龍啲野食熱辣辣份糧夠餐牌夠簡單啱晒我依啲有選擇困難症嘅人下次帶埋啲朋友黎食下先佢原來夜晚會有免費塔羅占卜服務整體服務質素唔錯希望你哋可以keep 住做到最好啦祝客似雲來
第一次黎食
整體服務質素唔錯
希望你哋可以keep 住做到最好啦
祝客似雲來
2018-01-05
$200 (Dinner)
2017-10-03 343 views
經過見到餐牌 又未食過所以去試.餐牌上食物的名稱寫得好好吸引,野食一黎到就唔係果回事,友人亦點了不同餐, 亦是相同結果.本人點素食既菇長通粉諗住GO GREEN,點知黎到除左粒粒菇之外一D蔬菜類都無.另外 賣相似十足旺角樓上CAFE 出品.而且份量是頗為細份的.其實味道尚可,只不過被餐牌上名稱使我期望過高.環境及服務都很好,但食物真的令人失望$62 有 40蚊畀服務同環境
經過見到餐牌 又未食過所以去試.
餐牌上食物的名稱寫得好好吸引,
野食一黎到就唔係果回事,
友人亦點了不同餐, 亦是相同結果.

本人點素食既菇長通粉諗住GO GREEN,
點知黎到除左粒粒菇之外一D蔬菜類都無.
另外 賣相似十足旺角樓上CAFE 出品.
而且份量是頗為細份的.
其實味道尚可,只不過被餐牌上名稱使我期望過高.

環境及服務都很好,
但食物真的令人失望
$62 有 40蚊畀服務同環境
2017-10-03
2017-09-23 302 views
同男友推遲左幾個星期慶祝3年紀念日,因為我地食威靈頓牛所以提早一日預訂,由觀塘地鐵站出發行左10分鍾左右,環境舒服,服務態度亦相當唔錯,會主動建議我地點樣配搭d野食,又會講解食材同煮法。老闆好好人又nice。強烈推介食威靈頓牛,出面酥皮入面有一層火腿好有咸香味,牛肉整得啱啱好,好嫩。沙律嘅汁似係自家整,唔似出面一般食嘅咁咸。黑松露長通粉好香,食落有咬口
Black Truffle Penne
溫泉蛋凱撒沙律加三文魚
Black Truffle Penne
溫泉蛋凱撒沙律加三文魚
2017-08-26 229 views
In general not bad but not very good. Ordered chicken meal spaghetti. The spaghetti is little bit dry, the chicken meal itself is not small, not hard not soft, little salty, very 茶餐餐 standard. In general it's average. But lemon water is not good, iced too long, no lemon taste.This restaurant has a secret upper room, which is immediate option in case there is no place for lunch in busy hour. Since the location is not obvious, always offering discount in lunch hour.

2017-08-14 221 views
觀塘區食午餐, 出名貴, 但這間是晚餐價錢, 兒童餐份量! 就真係難以令人順服, 味道一般, 連杯熱咖啡都是細Size , 除了食物質素以外, 服務態度亦不及格, 希望最起碼先改善一下態度!