2023-09-26 271 views
身邊又多一位朋友要移民啦!同佢Farewell我就揀咗旺角嘅女人街食飯公司!我地叫左*黑松露鮮蝦多士✨屋村三鮮 (生腸、墨魚、雞腎)✨金沙脆鮮魷✨鳳梨懷舊咕嚕肉✨黑椒蜜餞薯仔牛柳粒✨另外仲嗌咗個雜菜煲同小炒王😜其實呢度啲野偏細碟😂而且無乜鑊氣😅最好味係黑松露鮮蝦多士,炸得唔太油膩,幾好❤️不過志在有個地方同朋友飲下酒、吹下水,旺角地點畢竟方便嘛!女人街食飯公司 (旺角)旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室
身邊又多一位朋友要移民啦!
同佢Farewell我就揀咗旺角嘅女人街食飯公司!

我地叫左*
黑松露鮮蝦多士✨
屋村三鮮 (生腸、墨魚、雞腎)✨
金沙脆鮮魷✨
鳳梨懷舊咕嚕肉✨
黑椒蜜餞薯仔牛柳粒✨
另外仲嗌咗個雜菜煲同小炒王😜

其實呢度啲野偏細碟😂而且無乜鑊氣😅
最好味係黑松露鮮蝦多士,炸得唔太油膩,幾好❤️
不過志在有個地方同朋友飲下酒、吹下水,旺角地點畢竟方便嘛!

女人街食飯公司 (旺角)
旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室
  • 黑松露鮮蝦多士
好記得細個去茶樓飲茶,手寫牌、龍鳳裝飾、鐵皮茶壺經常都會見到😌但而家呢啲懷舊裝飾已經好少見🥲估唔到喺旺角「女人街食飯公司」竟然見得返❣️.餐廳裝修別具用心,周圍都係老香港情懷嘅裝飾🇭🇰唔講以為返咗去六七十年代嘅香港😆喺度食飯特別有氣氛,而且餐廳開到12點,夜晚行完街都仲食到😝.🍴蒜蓉粉絲蒸新西蘭蟶子王成隻手掌咁長嘅蟶子王勁吸引😍吸收晒豉油、蒜蓉嘅精華,更突顯出蟶子鮮甜,且非常爽彈😋.🍴鐵板黑椒京蔥牛仔骨💰$148燒紅咗嘅鐵板上到嚟嗰陣咋咋聲🔥香氣四溢🤤黑椒醬嘅微辣帶點惹味,牛仔骨唔會太韌啱啱好,份量都幾多下😙.🍴豉油王龍鬚炒麵💰$98炒得夠乾身,唔會油淋淋😌我有芽菜、蔥、魷魚🦑鍾意濃味啲可以加埋辣椒醬🌶️

🍴蒜蓉粉絲蒸新西蘭蟶子王

🍴鐵板黑椒京蔥牛仔骨
💰$148

🍴豉油王龍鬚炒麵
💰$98
約friend 食飯,如果咁啱大家都係九龍區,又想食中式嘅嘢,通常我都會諗到女人街食飯有限公司,都已經唔記得私心推介過俾幾多friend 子。女人街食飯有限公司,聽名個個都對佢已經好好奇,位置仲好易記,真係喺女人街。訂咗位夜晚8:30 ,基本上都要等,夜晚開到12點,想食宵夜嘅朋友仔,諗諗佢。同朋友兩個人嗌咗四個小菜,每款都令我心心眼🥹正呀 多啲人食嘅話仲正,事關OpenRice個熱門推介list水蛇春咁長。✨爽脆麻辣魚皮 餐前點咗個小食,嗜辣嘅我,超鍾意!魚皮非常爽口,而且有一定嘅厚度好有咬口。麻辣花椒味香,但只停喺口腔嘅,唔會辣到落胃咁辛苦,亦不油膩✨鐵板鐵板虎皮尖椒醬爆黃鱔上枱嘅時候超級熱,渣渣聲勁大煙,香氣四溢。虎皮尖椒炒得好香,中間仲有啲地方好辣,黃鱔平時自己煮,完全冇骨,而且整得好香口。✨蝦醬蒸豬頸肉朋友話好耐冇食過家常飯,想食吓蒸小菜。估唔到都幾有水準,豆腐好嫩,蝦醬味濃亦都唔會死咸。✨是日海鮮 蟶子王夥計推介,今日海鮮唔錯,就帶咗兩隻蟶子。價錢唔算貴,清潔得好好,完全冇沙,似平時酒樓食咁,加埋粉絲吸晒海鮮嘅精華。同行嘅朋友都話呢個係好介紹,下次有機會嘅話要約一大班朋友再

✨爽脆麻辣魚皮

✨鐵板鐵板虎皮尖椒醬爆黃鱔

✨蝦醬蒸豬頸肉
朋友話好耐冇食過家常飯,想食吓蒸小菜。
估唔到都幾有水準,豆腐好嫩,蝦醬味濃亦都唔會死咸。

✨是日海鮮 蟶子王

同行嘅朋友都話呢個係好介紹,下次有機會嘅話要約一大班朋友再嚟過喎。
2023-09-18 426 views
❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈期望過高的人氣打卡大排檔😕早一星期跟朋友們去了旺角高人氣的女人街食街公司享用晚餐我們有預早訂枱 6點到達門外已很多人walk-in等位餐廳環境到處都充滿懷舊風 的確很適合打卡┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜黑松露厚多士 $112@4 (7.5/10)𐂐 ⠜八味脆豆腐 $62 (7/10)𐂐 ⠜八味脆鮮魷 $108 (6.5/10)𐂐 ⠜鳳梨懷舊咕嚕肉 $118 (7/10)𐂐 ⠜砂煲臘味豬油煲仔飯 $88 (6.5/10)𐂐 ⠜鐵板黑椒京蔥牛仔骨 $148 (6.5/10)𐂐 ⠜青檸梳打 $26𐂐 ⠜忌廉 $14整體比想像中失望 食左個空虛呀食物份量都好少 當天大家只有6成飽 尤其煲仔飯臘味是呈粒狀 超級少😐豬油份量都唔夠 失色了味道正常 但食物本身的溫度不夠 鑊氣當然都不夠🥲而鐵板黑椒京蔥牛仔骨鑊氣夠 不過調味勁咸🤣蝦多士我覺得好吃的!蝦肉彈牙 黑松露醬汁也很足夠👍🏻另外當日大家食得快 一放低碗筷店員9秒9收曬枱上所有野 呢個感覺唔太好無下次 同類型可以有更好😂┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈Ig @cheri_foodiary

期望過高的人氣打卡大排檔😕

早一星期跟朋友們去了旺角高人氣的女人街食街公司享用晚餐

我們有預早訂枱 6點到達門外已很多人walk-in等位
餐廳環境到處都充滿懷舊風 的確很適合打卡
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜黑松露厚多士 $112@4 (7.5/10)

𐂐 ⠜八味脆豆腐 $62 (7/10)

𐂐 ⠜八味脆鮮魷 $108 (6.5/10)

𐂐 ⠜鳳梨懷舊咕嚕肉 $118 (7/10)

𐂐 ⠜砂煲臘味豬油煲仔飯 $88 (6.5/10)

𐂐 ⠜鐵板黑椒京蔥牛仔骨 $148 (6.5/10)

𐂐 ⠜青檸梳打 $26
𐂐 ⠜忌廉 $14

整體比想像中失望 食左個空虛呀
食物份量都好少 當天大家只有6成飽
尤其煲仔飯臘味是呈粒狀 超級少😐豬油份量都唔夠 失色了
味道正常 但食物本身的溫度不夠 鑊氣當然都不夠🥲
而鐵板黑椒京蔥牛仔骨鑊氣夠 不過調味勁咸🤣

蝦多士我覺得好吃的!
蝦肉彈牙 黑松露醬汁也很足夠👍🏻

無下次 同類型可以有更好😂
Ig @cheri_foodiary
2023-09-09 272 views
一向熱愛炒小菜嘅我其實已經bookmark左呢間女人街食飯公司,book左十次,亦cancel左十次都出席唔到,唔係朋友有事就打風要改期。終於今日可以食到啦🤤🤤好彩一早OpenRice訂左位,去到嗰陣見到好多人等位。餐廳環境好有老香港嘅感覺,雖然知道係刻意復刻,但仍然得帶出老香港嘅情懷,要知道食物除左味道之外,仲包含回憶。就好似阿媽煮嘅餸咁,未必係最好味但總會令你懷念,記得以前啱啱出嚟做野邊有咁多錢去fine dining,同班friend放工聚埋一齊食飯都係去大排檔,青葱歲月總令人懷念,或者係情意結又或者係真係鍾意食炒小菜,所以久唔久都會同班friend回味下😌😌今次我哋試左👇🏻黑松露鮮蝦多士(每件$28,最少三件起)蝦大隻,彈牙爽口,多士炸到金黃香脆,夠乾身唔會食到成口油同埋最最最緊要冇油益味👍🏻👍🏻上面配有小小黑松露醬入口有淡淡嘅松露香,推薦🧡一口臭豆腐 $72鍾意食臭豆腐真係要試❤️佢一上枱係真係聞到幾臭架😂😂最加分係佢細細粒,唔會好漏好飽,點埋甜醬辣醬,真係食到停唔到口鳳梨懷舊咕嚕肉 $118咕嚕肉炸得夠脆,炸粉唔會過厚,鍾意佢唔會太大舊,容易食之餘仲能夠令醬汁同肉嘅比例更ba

今次我哋試左👇🏻
黑松露鮮蝦多士(每件$28,最少三件起)
一口臭豆腐 $72
鳳梨懷舊咕嚕肉 $118
咕嚕肉炸得夠脆,炸粉唔會過厚,鍾意佢唔會太大舊,容易食之餘仲能夠令醬汁同肉嘅比例更balance,而酸甜比例唔錯,夠曬開胃
金銀蛋浸莧菜 $88
味道係正常金銀蛋浸菜嘅味,但啲菜好硬,唔係好入味🫣
紅燒乳鴿 $98
表皮香脆,肉質嫩滑多汁

總括黎講盡對物超所值我哋四個人,一個小朋友叫埋飯,飲品都係$600左右,而且食物質素絕對可以😎😎係一個唔錯嘅選擇啊🫶🏻🫶🏻

2023-09-03
$150 (Dinner)
  • 一口臭豆腐
  • 黑松露鮮蝦多士
成班朋友星期六6點半walk-in,完全唔使等有張大枱🤭裝修真係超有🇭🇰懷舊大排檔風味~🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊旺角🐠—————————————————🔹黑松露厚蝦多士 (5件) $140🦐蝦肉好彈牙,多士香脆又鬆化,表面黑松露醬香濃,點埋沙律醬食落無咁熱氣,友人食完一件已經想再嗌😂必食!🔹蒜蓉粉絲蒸大元貝 (5隻) $240元貝蒸得恰到好處,鮮甜肉嫩,蒸魚豉油提鮮,蒜蓉濃郁🧄,粉絲索晒精華🤤好味!🔹黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168 十分有鑊氣🔥牛柳好軟嫩,黑椒味唔會太濃蓋過牛味,薯仔比較普通,因為表面唔夠脆🔹金沙脆鮮魷 $118邪惡之選😈咸蛋黃包住脆鮮魷,魷魚可以輕易咬開,完全唔韌,香口又不會太膩🔹杜小月櫻花蝦海鮮炒飯 $118鋪滿櫻花蝦,蝦肉超爽彈,用上蛋白炒飯,仲有叉燒同翠肉瓜,口感豐富,滿滿鑊氣✨🔹曼谷咸魚炒芥蘭 $88咸香味十足,芥蘭炒得好爽又甜🥬🔹古法脆麻花 (4件) $28同想像中有啲岀入,就係脆薄脆,幾香口唔會太糖,但比較普通🤔—————————————————🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌑🤑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌑🤤

成班朋友星期六6點半walk-in,完全唔使等有張大枱🤭
裝修真係超有🇭🇰懷舊大排檔風味~

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

🔹黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168

🔹金沙脆鮮魷 $118

🔹杜小月櫻花蝦海鮮炒飯 $118

🔹曼谷咸魚炒芥蘭 $88
咸香味十足,芥蘭炒得好爽又甜🥬

🔹古法脆麻花 (4件) $28
同想像中有啲岀入,就係脆薄脆,幾香口唔會太糖,但比較普通🤔

—————————————————
🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌑
🤑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌑
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
座位都幾闊落,上菜超快,價錢正常,嘆住冷氣食十分好🤩旺角又真係好方便,可以帶外國朋友去
都幾推薦一班人慶生食,切餅費只係$30幾抵
  • 蒜蓉粉絲蒸大元貝
女人街食飯公司,淨係個名都已經港味十足,將大牌檔既風味同特色帶入去有冷氣舒服乾淨既餐廳環境🥳晚市做到12點,可以舒服地享受港式大牌檔既懷舊味道👍🏻淨係個裝修都好值得打打卡,餐牌大量鑊氣小炒、懷舊港式菜,走吸引🤩馬拉盞時蔬炒牛肉,一上枱超級香,啲鑊氣飄緊出嚟咁🔥芥蘭炒,削開左啲芥蘭苗炒,手工就係依度,一食不得了外爽內腍滑,馬拉盞超夾,掛晒係啲菜度好惹味🤤牛肉似係牛仔肉,好嫩滑既肉質,每舊都帶焦香,相當高質既一道小炒🫠大牌檔食鑊氣無理由唔啤啤佢,嘉士伯配戰鬥碗,用戰鬥碗飲酒就係豪爽🍻海鮮時間🪼老陳皮蒸龍躉頭腩,用傳統中式瓷碟原碟蒸,隻碟上都仲好熱😙龍躉頭腩真材實料,新鮮,肉質爽身彈牙,骨膠原十足,啲豉油都好正好精華😍手工位又黎,啲陳皮絲真係切到超絲,平時有時一係就無味,一係就大大條搶晒啲鮮味,依個幼絲每舊魚腩一至兩條,味道平衡更有層次😘新西蘭蟶子皇,蒜蓉粉絲蒸,超大隻好鮮爽,價錢抵食,粉絲吸晒啲精華都勁好味😋啲餸菜上枱淨係賣相都贏🙈仲要照顧晒色香味,神還原大牌檔風味,食物真心超高質,手工菜🤩bookmarked❤️

1965 views

蒜蓉粉絲蒸新西蘭蟶子皇

新西蘭蟶子皇

蒜蓉粉絲蒸新西蘭蟶子皇
新西蘭蟶子皇
2023-08-24 272 views
而家呢個天氣食飯除咗有鑊氣最緊要係有冷氣🌬️ 裝潢有濃濃既舊港式風味。好有懷舊大排檔氣氛,但當然最緊要係佢哋乾淨好多~鳯梨咕嚕肉🍍酸甜醒胃,口感香脆唔會得啲骨同埋肥膏,炸漿唔厚,做得唔錯。青芥沙拉骨有陣陣芥辣香味🥴小小攻鼻然後再有沙律醬既甜,啖啖肉同時又有少少刺激~花枝餅金黃色好靚,爽口又鮮甜,唔會油淋淋瑤柱招牌走地雞份量大🐓雞肉嫩,最正係面頭滿滿既瑤柱同蔥,送飯一流~佢哋仲有配埋個蔥油醬同酸辣醬,更加多唔同變化~我哋無預先做功課,所以無嗌到呢啲既名物,但亂咁 order 啲食物水準都穩定,而且當日有小朋友一齊食飯,佢哋有兒童椅供應,坐得闊落舒服,係加分位~

花枝餅金黃色好靚,爽口又鮮甜,唔會油淋淋
2023-08-07
$250 (Dinner)
  • 鳳梨懷舊咕嚕肉
  • 瑤柱招牌走地雞
  • 金沙脆鮮魷
2023-08-23 275 views
大佬有時做搞手搞gathering,人多想要小炒+圓枱就會揀女人街~ 今日想食港式小炒又想要冷氣舒舒服服,所以再嚟咗~呢度門口對金龍金鳳同店入邊嘅霓虹燈招牌、鐵閘都係主打港式懷舊~ 幾有大排檔feel 秘製蔥油走地雞兩人份叫咗半只🤓雞皮滑滑的,肉質嫩滑,醬汁鹹香配蔥絲勁香口~ 用嚟送飯一流。金銀蛋浸時蔬清清地叫返個菜,金銀蛋加肉碎湯浸莧菜,下火又唔會太膩。金鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇蟶子皇肥美肉質勁彈牙,鋪面嘅粉絲吸收晒精華,朋友話今日唔食海鮮🤭兩隻我食晒的,正正子

秘製蔥油走地雞

金銀蛋浸時蔬
清清地叫返個菜,金銀蛋加肉碎湯浸莧菜,下火又唔會太膩。

2023-08-22 190 views
在Open Rich內看到這食市的介紹,於是與友人一試,到達後因無預約,大約等咗二十分鐘便有枱,場內環境十分懷舊,看菜牌後點咗香煎手打墨魚餅、招牌杏汁燉豬肺、蝦乾粉絲蒸勝瓜。未幾餸菜送到,杏汁燉豬肺湯十分美味,湯甜、濃厚杏汁再加上豬肺甜滑,很久無嚐過了;香煎手打墨魚餅彈牙,口感甜美;蝦乾粉絲蒸勝瓜,𧎚乾甜,粉絲滑,勝瓜爽總括:色香味俱全
未幾餸菜送到,
香煎手打墨魚餅彈牙,口感甜美;
蝦乾粉絲蒸勝瓜,𧎚乾甜,粉絲滑,勝瓜爽
總括:色香味俱全
2023-08-20
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$230 (Dinner)
  • 招牌杏汁燉豬肺
  • 蝦乾粉絲蒸勝瓜
2023-08-19 725 views
女人街食飯公司係一間喺旺角嘅樓上大排檔,佢哋嘅裝修充滿香港嘅懷舊特色🇭🇰,一入門口已經見到有對金色嘅鳳凰做左右門神🧡🧡,再行入去就見到模仿舊式香港店舖嘅設計,再加埋舊式窗花🪟同警告標語牌📜,好有年代感,好似返咗去六七十年代嘅舊香港,連餐具同埋枱凳都用返大排檔款式,喺呢度食嘢真係別有一番風味。🥰🥰🥰黑松露厚蝦多士 $84睇相最想試就係呢個招牌菜式😍最啱大家做佐酒前菜。$28/件,最少3件起,多人就唔使諗叫幾多碟,一人一件啱啱好😂下層厚多士🍞炸到好鬆軟,外層脆卜卜,雙層炸蝦好新鮮🍤上面仲加咗黑松露醬好香,係嚟呢度嘅必上菜式👍🏻👍🏻👍🏻鳳梨懷舊咕嚕肉 $118喺大排檔最常嘅一道餸,亦都覺得係最考廚師功夫嘅一道菜👨🏻‍🍳咕嚕肉炸粉唔厚,咬落去唔會覺得食咗一Pat粉漿,而係有少少脆卜卜之後就食到肉,咕嚕醬都調得啱啱好,唔會太酸👍🏻金菇沙茶肥牛煲 $138覺得喺大排檔一定要叫返個煲仔菜😂呢個煲落咗好多沙茶醬,一啲都唔孤寒,所以沙茶味好夠,金菇同墊底嘅粉絲吸晒沙茶醬汁,送飯一流🍚牛肉質素唔錯,咬落好有牛味,一啲都唔硬🐮金鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇 $96大排檔點都要叫返碟海鮮,我呢個貝殼精🐚今次叫咗蟶子皇。

黑松露厚蝦多士 $84

鳳梨懷舊咕嚕肉 $118

金菇沙茶肥牛煲 $138

金鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇 $96
大排檔點都要叫返碟海鮮,我呢個貝殼精🐚今次叫咗蟶子皇。蟶子新鮮就咁蒜蓉粉絲蒸已經好好味,蟶子好大隻,蒜蓉又較多😋

餐廳晚市營業時間仲去到夜晚12點,啱晒大家宵夜或者遲食飯一族,唔使驚阻住人哋收工趕住食,遲收工都可以同朋友食飯飲返兩杯🍻
黑松露厚蝦多士
2023-08-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
黑松露厚蝦多士
2023-08-18 809 views
女人街食飯公司係一間好吸引嘅餐廳,唔止菜式多樣豐富,仲有好方便嘅營業時間。佢哋晚市營業到夜晚十二點🕰️,真係迎合咗夜遊一族嘅需要🦉。唔論你同朋友夜晚想食夜宵,定係工作遲放,都可以黎呢度解渴解飢!除咗營業時間吸引,佢哋嘅菜式都令人垂涎三尺。首先係黑松露鮮蝦多士🍞,真係太正!脆口多士包住鮮蝦🍤同黑松露,一口咬落去,黑松露嘅香氣同鮮蝦嘅鮮味立即爆發,好滿足味蕾!鳳梨懷舊咕嚕肉🐷都係一道令人回味嘅經典菜式。酸甜嘅鳳梨同埋咕嚕肉嘅香脆口感絕對係絕配,每一口都好享受,令人唔捨得停筷!金菇沙茶肥牛煲🍲係一個值得一試嘅菜式。濃郁嘅沙茶醬同鮮甜嘅金菇同肥牛燉煮,湯汁香醇美味,肥牛軟嫩多汁,金菇爽脆,食落好過癮!最後,金鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇絕對係一個驚喜。用蒜粉絲作底,蒸煮出來嘅蟶子皇鮮嫩多汁,同蒜粉絲嘅香氣互相襯托,味道獨特,好有驚喜感!👍🏻總括而言,女人街食飯公司係一個好適合夜遊一族嘅餐廳。佢哋嘅菜式豐富多元,每一款都有獨特嘅風味,而且營業至夜晚十二點,真係方便又好食!無論你係夜晚嚟食夜宵,定係想晚啲工作完食飯,記得嚟女人街食飯公司啊!❤️❤️❤️

除咗營業時間吸引,佢哋嘅菜式都令人垂涎三尺。

黑松露鮮蝦多士
2023-08-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$230 (Dinner)
黑松露鮮蝦多士
2023-08-17 380 views
今次嚟到呢間網紅非常推薦嘅「女人街食飯公司」🫢餐廳環境佈置以香港舊式大排檔設計為主,而且以不同香港舊式招牌做裝飾。而食物方面,就等莉薇婭為大家試左幾款小菜😜 ✨ 瑤柱招牌走地雞(半隻) °°・$158・°°✨ 金銀蛋浸時蔬 °°・$88・°°✨ 黑松露厚蝦多士 °°・$28/1件 (❗️3件起)・°°✨ 養顏花膠燉螺頭湯 °°・$228・°°每碟小菜雖然份量十足,但味道卻平平無奇,有些小失望🙁🙁。覺得食物質素未去到網紅級嘅必食推介🙁🙁🙁加上對養顏花膠燉螺頭湯非常失望,整盅湯上枱時,看到材料十分足料,但花膠好硬身,而且湯味亦重味精味😔😔☹️對於呢頓飯,真的覺得一般般,之後都唔會再番check,性價比不高。

✨ 瑤柱招牌走地雞(半隻) °°・$158・°°
✨ 金銀蛋浸時蔬 °°・$88・°°
✨ 養顏花膠燉螺頭湯 °°・$228・°°

2023-08-13 358 views
第一次嬲到要留評語,落單點左個浸菜,牛柳粒,走地雞,等左10分鐘個菜黎左,再等5分鐘先話無晒走到雞,隨即轉個頭就走人,無問我地要唔要轉其他餸食,要我舉手請佢番黎幫我地落個粟米斑塊,等左20分鐘第二個餸遲遲都唔到,催左佢3,4次都無用,闊佬懶理,第二個餸牛柳粒起碼再等左半個鐘,然後先同我地講粟米斑塊賣晒,嬲到我震,點解你唔喺我落單既時候確認廚房有乜野賣,我見佢地侍應個個耳仔都載住個耳機都唔知用黎做乜,可能係聽收音機定聽跑馬,尼啲我都算數,諗住快啲食完快啲走人離開,叫佢幫手整番熱碟菜同換個碗飯,因為都擺左成半個鐘,乜都凍晒啦,佢話唔會幫我地整番熱,嘈幾嘈先話最多幫我地叮番熱,真係多謝晒囉,過情態度惡劣及輕佻,重以為等半個鐘既牛柳粒有幾好食,份量細之如,同茶餐廳差唔多,牛柳粒似微波爐訂熱、完全無鍋氣,重要賣單收你加一服務費,餐牌完全沒有提及,或只是寫在不當眼處,尼啲咁既服務重要收服務費真係第一次見,永無下次尼間極品餐廳😡
2023-08-10
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
2023-08-11 201 views
一班人嘅聚會就係要食小炒飲啤酒🍻呢間最近好紅嘅女人街食飯公司,環境裝修好靚,啱晒打卡之餘,性價比都好高!唯一嘅缺點係唔容易book位🤣🤍PS 個人最喜歡一口臭豆腐😚😚晚飯三寶(A) $428- 瑤柱招牌走地雞(半隻)- 黨松露厚蝦多士(4件)- 蒜茸粉絲蒸大元貝(4隻)蒜蓉粉絲蒸大元貝(一件) $48黑松露厚蝦多士(一件)$28屋村三鮮(豬生腸,鴨腎,墨魚)$88🌟ー口臭豆腐 $72風沙九肚魚 $108X0醬馬拉盞芥蘭煲 $98豉油皇龍鬚炒麵 $98Erdinger 白麥啤 $42

晚飯三寶(A) $428
- 瑤柱招牌走地雞(半隻)
- 黨松露厚蝦多士(4件)
- 蒜茸粉絲蒸大元貝(4隻)
蒜蓉粉絲蒸大元貝(一件) $48

豉油皇龍鬚炒麵 $98
Erdinger 白麥啤 $42
2023-08-10
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$270 (Dinner)
Celebration
Birthday