2017-09-27 825 views
睇到facebook 嘅post 話 沙田新店有海鹽焦糖味 所以特登黎做下港女🙈我地兩個叫左一個海鹽焦糖 & 抹茶 🙈🙈 個人鍾意抹茶味多d 入口好香抹茶加cream 嘅mixture 好鍾意呢個口感😍😍 而海鹽焦糖就偏甜 唔係咁岩我口味😝不過千層蛋糕真係好好食 一層一層 係好細膩嘅感覺👍

我地兩個叫左一個海鹽焦糖 & 抹茶 🙈🙈

而海鹽焦糖就偏甜 唔係咁岩我口味😝

不過千層蛋糕真係好好食 一層一層 係好細膩嘅感覺👍
抹茶千層蛋糕
海鹽焦糖千層蛋糕
Latte
2017-09-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$110 (Tea)
抹茶千層蛋糕
Latte
2017-09-22 988 views
老實說我見佢新開張冇人排隊,就同友人一人揀一件回公司tea一tea,揀左件法國cheese cake同海鹽焦糖,件cheese 我就唔喜歡喇,cinnamon味太重太濃,我自己真心覺得over曬,一d都食唔到cheese味!至於件海鹽焦糖就好味好多,大拿拿$75/1件海鹽焦糖免強都值回票價嘅,不過件cheesecake就⋯⋯⋯⋯仲有d待應,一人負責一樣多一様同快手d都不會,如蟻般工作!
Cake
2017-09-21 933 views
其實平時周不時都會去食下lady M,做下港女。今次專誠你到沙田就係想試焦糖海鹽嘅香港限定千層蛋糕,點知我三點去到已經賣晒! ! ! ! !排隊排到半個鐘先知道賣晒,咁又冇理由吾牌架嘛,咁咪照食囉!叫咗個玫瑰牛奶,佢個樣整得好靚,但係上面嘅食用花瓣我覺得個味道有啲唔自然,雖然我冇食佢,但係已經聞到好大陣味人工嘅味道,有少少似擺衣櫃嗰啲乾花味。牛奶嘅未完全cum過咗玫瑰花味,呢杯飲品如果值60幾蚊,我覺得真係好唔抵。而呢個green tea嘅千層蛋糕,明顯係雪得唔夠凍,好快就已經出水咁,一夾落去唔會層層分明。不過好在個抹茶味係好食嘅,同忌廉嘅幼滑都幾夾。不過都係果句,呢個價錢肯定唔值。

排隊排到半個鐘先知道賣晒,咁又冇理由吾牌架嘛,咁咪照食囉!

2017-09-17 1027 views
今日沙田新城市廣場的LadyM終於開業!晚上從學校回來和朋友們前去品嚐!原本以為會排隊很久,但是並沒有!排隊期間waiter會提前拿便利貼給你點餐,交到前台後會送餐過來。點了三份抹茶千層和原味、玫瑰各一。抹茶千層真真好吃!最上面是一層抹茶粉,苦苦的,味道濃厚,蛋糕體軟滑,入口即化的感覺!和抹茶粉搭配起來一點也不膩!!!朋友說原味和玫瑰味也超級好吃!一本滿足!!!下次要去品嚐伯爵茶 栗子蛋糕還有海鹽焦糖限定口味!
朋友說原味和玫瑰味也超級好吃!一本滿足!!!

下次要去品嚐伯爵茶 栗子蛋糕還有海鹽焦糖限定口味!
2017-09-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$75 (Dinner)
  • 抹茶千層