2006-03-31
頭先個班朋友諗去邊度食飯, 咁0岩又要拎番D野比另一個friend, 而呢個friend0係呢間野食緊飯,咁我地就順更0係呢度食埋, 上到去同幾位網友遇倒0既一樣, 都係得一張台有客(呢台客咪就係我D friends囉)起初睇過menu完全唔覺有咩問題, 咁就點0左個頭盤, 主菜+ 飲品, 味道唔錯啦, 好好又未算, 但係D波菜鹹都爆, 我食開重味野都頂唔順。之後一路食唔知發生咩事, 到最後埋單先知出事, 我另一班朋友先埋單, 先發覺比個menu誤導0左, 事前亦冇人同我地解釋過, 我問我兩個法國番0黎0既朋友,法國D menu係咪咁0既, 佢地都話唔係, 另一個0係日本, NY一段時間0既, 都未見過D咁0既menu, 而且呢度係香港食0左廿幾年飯都未見過呢D咁0既menu, 唔係比唔起錢,但係咁樣比錢條氣就唔係好順。最後得出個結論, 下次去度咩餐廳都好, 見冇人好走喇!亦都終於知道0左點解間咁靚0既餐廳, 0係旺角人流咁高0既地方可以得一台客
食0左廿幾年飯都未見過呢D咁0既menu, 唔係比唔起錢,
但係咁樣比錢條氣就唔係好順。
最後得出個結論, 下次去度咩餐廳都好, 見冇人好走喇!