2018-07-01 733 views
上次巧遇斧頭扒,回味無窮,今次特別預定給愛牛的妹妹品嚐。還有心思思想試其他味道的手工啤酒(實在好多選擇😄)。今次試了荔枝啤酒,帶甜合女士,But小心易入口飲快了會醉咗😉,另一半仍鍾情麥味濃的那款。先來两款沙律開開胃口☺,紅菜頭、黑毛豬主角到👇斧頭扒,今次大廚還特別為我們準備超大的😍👍👍再來手工包加甜品(分子蜂蜜海綿蛋糕、焦糖焞蛋),完滿😋由於只得4人,見鄰座的鹽焗魚、羊扒,但都要留待下次吃😄

先來两款沙律開開胃口☺,紅菜頭、黑毛豬

主角到👇斧頭扒,今次大廚還特別為我們準備超大的😍👍👍

再來手工包加甜品(分子蜂蜜海綿蛋糕、焦糖焞蛋),完滿😋

由於只得4人,見鄰座的鹽焗魚、羊扒,但都要留待下次吃😄
2018-06-29 640 views
朋友想試呢間餐廳,當日book位.下午book, 晚上都有位.menu 得兩頁, 選擇唔算太多.叫左海鮮飯, 有蝦有蜆有腸,材料都算新鮮,好多汁,都有d 蝦味.飯嘅質感唔錯,又唔會太咸.薯仔奄列樣子平實, 但味道不錯, 內有洋蔥.炸薯粒有個醬係底, 好好味仲有隻流心蛋, 配搭起上黎又好套,薯仔唔會炸到太乾身, 好味道.鱸魚個樣好得!! 都幾大條, 都係150蚊左右, 幾抵食有香草同蒜頭係魚肚內.魚唔算滑, 但算新鮮, 不錯的, 可一試.炸脆皮豬腩肉好期待嘅一味菜最後先上,因為即整!但豬肉無味, 好古怪而配搭嘅汁太甜, 唔夾脆皮好脆, 肉都算嫩.. 但味道一般, 不推介同朋友都叫左幾杯飲品, 全部偏甜, 味道一般建議叫返大路飲品....最後叫左兩個甜品,寫埋happy birthday 同朋友慶祝生日只要叫兩款甜品, 就可以寫字佢會用一隻大碟, 盛起兩款租品.餐廳好有氣氛, 播生日歌, 點蠟燭, waiter 都有講生日快樂, 哈服務不錯呀! 推介俾慶祝生日嘅朋友..
朋友想試呢間餐廳,當日book位.
下午book, 晚上都有位.

menu 得兩頁, 選擇唔算太多.

叫左海鮮飯, 有蝦有蜆有腸,
材料都算新鮮,
好多汁,都有d 蝦味.
飯嘅質感唔錯,又唔會太咸.

薯仔奄列
樣子平實, 但味道不錯, 內有洋蔥.

炸薯粒
有個醬係底, 好好味
仲有隻流心蛋, 配搭起上黎又好套,
薯仔唔會炸到太乾身, 好味道.

鱸魚
個樣好得!! 都幾大條, 都係150蚊左右, 幾抵食
有香草同蒜頭係魚肚內.
魚唔算滑, 但算新鮮, 不錯的, 可一試.

炸脆皮豬腩肉
好期待嘅一味菜
最後先上,因為即整!
但豬肉無味, 好古怪
而配搭嘅汁太甜, 唔夾
脆皮好脆, 肉都算嫩..
但味道一般, 不推介

同朋友都叫左幾杯飲品, 全部偏甜, 味道一般
建議叫返大路飲品....

只要叫兩款甜品, 就可以寫字
佢會用一隻大碟, 盛起兩款租品.

餐廳好有氣氛, 播生日歌, 點蠟燭,
waiter 都有講生日快樂, 哈
服務不錯呀! 推介俾慶祝生日嘅朋友..
2018-06-17 469 views
到了某個年紀其實生日慶不慶祝我都沒關係。不過朋友們真的好溫馨,主動請我食飯。 心裡滿滿的幸福感。 當日落雨,準備入店時店員問需唔需要幫我地放傘。不過見佢哋係放喺地下就算,所以我就寧願放在自備的傘袋裏,拒絕了他們。因為是Bar, 所以環境比較暗。枱上有個小小的花形蠟燭,挺可愛的。這店有很多手工啤酒的選擇!而且每支的介紹都非常仔細和用心!👍🏻我選了這支Blanc是比利時製造的日式啤酒。味道比起其他朋友叫的較為濃烈。幾好飲,不過我平時好少飲酒,我後尾飲完已經醉醺醺。🤣可能我個支味道比較濃,朋友的手工啤酒我呷了一口都覺得淡味。 後面支Bling我覺得味道最為淡口。這個杯有埋酒廠的標記,超得意。 食物方面我最愛這個薯仔奄列。薯仔和洋蔥切粒,外面包著奄列蛋!味道好香!!如果有一個位我想改善的話,我想個涵再混多一個蛋漿來煎,咁洋蔥會再入味多啲啲。這個蒜香大蜆扁意粉都幾creamy. 個蜆尤其好食,調味調得很鮮甜、很嫩滑。一點腥味都沒有! 我麻麻地西班牙海鮮飯個醬,而且個汁都稍為多到變了飲醬做的粥。 魷魚大部分都𡁻到。蜆相對上一碟意粉的沒有咁好食。好奇明明同一個餐廳,但個蜆的鮮甜味會分別咁遠?🤔這個

因為是Bar, 所以環境比較暗。

枱上有個小小的花形蠟燭,挺可愛的。

這個杯有埋酒廠的標記,超得意。

這個西班牙脆皮豬腩肉幾香口,但我想講真係好似港式燒肉😂。但朋友們反駁我說比起燒肉好食好多。我雖然都承認皮是香脆過燒肉,肉亦好𡁻啲,但真的好似耶!🙈

整體來說,這間餐廳的食物都是有水準的。加上朋友們的款待,我都很高興和感恩。店裏亦坐得自在,和朋友們談心也很舒暢。這晚也是一個美好的生日回憶。☺️
2018-05-24 475 views
想同女朋友飲D野又食D野咁,係太子入左間酒吧食野。西班牙海鮮飯$260其實$260都覺算唔平,但係原來份量多,係2個人夠食又好足料!有蜆肉、蝦肉同魷魚爽口,醬汁越食越開胃,仲有一塊塊西班牙臘肉,女朋決幾喜歡食。LAVA分子蜂蜜海綿蛋糕配意大利雲呢拿雪糕$72女生最愛的甜品。分子海綿蛋糕超鬆軟幾有蜂蜜味,同意大利雲呢拿雪糕夾。Not your mum’s iced tea $68凍檸茶味的啤酒,味道清清甜甜,岩哂解膩杯野幾好飲,幾岩女仔飲。
想同女朋友飲D野又食D野咁,係太子入左間酒吧食野。

西班牙海鮮飯$260

LAVA分子蜂蜜海綿蛋糕配意大利雲呢拿雪糕$72

Not your mum’s iced tea $68
凍檸茶味的啤酒,味道清清甜甜,岩哂解膩

杯野幾好飲,幾岩女仔飲。
2018-04-21
  • Not your mum’s iced tea
I thought it was just a random mediocre bar in Mong Kok/Prince Edward but the food itself has proved I was SO WRONG. A proper, speak easy dinner place with proper Spanish dishes with a modern twist.Seasonal French oyster ($48/piece) as a great start of the dinner.Iberico pork with crispy skin ,served with spring veggies, and thin slides of crispy skin, served with spring veggies, and thin slides of crispy taro and chestnuts, served with refreshing apple mash. A very satisfying dish!Tortilla on t

Tortilla on the skillet- we love the fresh onion adding sweetness to the dish. Egg is perfectly cooked ( still moist and fluffy inside!)

Playful pasta served with surprisingly delicate lobster sauce that lets the flavour of slow cooked abarlone shine all the way!

4 tapas with deep fried mini shrimps in egg yolk, Iberico ham, and pan fried mini squid ( as small as a 10 cent coin!) seafood dishes are all above par!
2018-04-21
$400 (Dinner)
  • tapas
  • pasta with lobster
  • iberico pork
  • tortilla
  • fresh oyster
2018-04-08 329 views
昨日一班波友練波,有人提議找好東西吃,慰勞吓勤力練習的自己。波友建議太子一間有藍帶主廚的酒吧餐廳。訂位時店主推介斧頭扒尚有一份,説不是時時有的,咁更要啦!店内裝潢格調充滿酒吧氣氛,原來主打手工啤酒,重有20多款選擇,BEER LIST每款詳細介紹酒味特式,吸引了不太飮啤酒的我也淺嘗幾口,麥味濃,不錯。😋配上很多西班牙配酒小食,邊飲邊頃聚脚好地方。48個月西班牙黑毛豬腿、炸魷魚、LAVA四粒煤、巴塞隆拿多士到期待的主菜40oz澳洲M7和牛斧頭扒,真的成隻手臂咁大,燒得剛好,内𥚃粉紅外面微焦💯👍,大厨話先慢煮再燒香,難怪肉質粉紅又juicy,還有西班牙小羊肩及海鮮飯,羊肩皮脆肉鬆嫩,配上簿餅乳酪同吃😝想吃的甜品焦糖局蛋已賣哂,店員姐姐推介綠茶蛋糕配雪糕,鬆軟茶味濃👍

😝

2018-04-05
  • 西班牙小羊肩
  • 40oz澳洲M7和牛斧頭扒
2018-04-06 3176 views
今晚約咗個朋友喺旺角一齊睇戲,但係又諗唔到喺旺角有咩食,又怕同人迫,想到太子都係一個好好嘅選擇。見到LAVA係一間幾有格調的酒吧餐廳,全部都係梳化椅,坐得好舒服,燈光有柔和,好適合放工過來chill 仲可以食埋晚飯。煎日本帶子,TALEGGIO芝士,黑松露魚子醬芝士醬甜甜地咁,帶子好新鮮,拼埋個魚子醬仲鮮美!新鮮法國翡翠螺 香蒜沙律醬個殼得好乾淨,賣相好靚,同平時啲翡翠螺唔同,成碟好似擺設咁靚。而且份量好多,食落啲肉幾乾淨,唔係好多內臟,個香蒜沙律醬幾特別。西班牙脆皮豬腩肉 同中式燒肉其實唔大分別,不過皮十分之脆,肉非常之嫩,但係稍嫌肥膏部份多咗少少,不過每舊肉嘅脂肪分布都唔同,我朋友就覺得唔係好肥。可能佢食嗰幾舊唔係咁肥。或者佢比較喜歡食肥肉美國黑安格斯(天然)西冷牛扒配時令蔬菜牛扒用上南瓜汁除咗視覺上十分之賞心奪目,估唔到味道都幾出眾,小小甜的南瓜汁配上安格斯濃郁的牛味,原來都幾好食。蒜香大蜆扁意粉沒錯!蒜香就是重點,整碟意粉都充滿蒜香, 十分之惹味。

煎日本帶子,TALEGGIO芝士,黑松露魚子醬

芝士醬甜甜地咁,帶子好新鮮,拼埋個魚子醬仲鮮美!

新鮮法國翡翠螺 香蒜沙律醬

西班牙脆皮豬腩肉

美國黑安格斯(天然)西冷牛扒配時令蔬菜

蒜香大蜆扁意粉

沒錯!蒜香就是重點,整碟意粉都充滿蒜香, 十分之惹味。
2018-02-07
Dinner
  • 煎日本帶子,TALEGGIO芝士,黑松露魚子醬
真係轉埋個角先搵到佢🤣本身search google map個地址錯錯地,好在都係係附近。靠近太子站不過因為唔係正正大街,所以有人流但又不致太嘈吵👍🏻而且內部燈光有氣氛得黎唔會暗到唔知食乜落肚,幾岩三五知己傾下計☺️好多手工啤 中意啤啤佢既朋友唔會失望~🐚新鮮法國翡翠螺((HKD $138))當中最令我地surprise同回味既就係大大隻既翡翠螺!雖則全部連殼上🤓但其實已經清理啲屎 同好起埋殻,用叉一吉起就食得!好彈牙好鮮甜😍配合香蒜沙律醬無得輸🤤🦐西班牙式香蒜虎蝦((HKD $148))呢個未放到上枱已經聞到佢個香味🤤已經新鮮大隻又爽口既虎蝦,知道佢本身貴,平時食意粉好少少既最多都係得一兩隻,所以呢個價錢有五隻覺得抵左👍🏻價錢對得住質素!🌮慢煮牛腩手工包(( HKD $69))唔同睇佢細細個😂一食就飽左咀唔夠大既朋友老實講食得有點似食漢堡咁狼狽🙊硬係覺得一啖食唔晒佢既脆腐皮、軟香牛腩、熱拿軟燙既包就差緊啲🌝🌝🌝不過講得做招牌,黎到點都要試試,唔會後悔既🤤仲用人氣甜品結束呢餐☺️基本今餐除左個意大利飯太濕似湯飯之外,都好滿意。再黎我會試意粉啦😯個樣幾靚仔...

🐚新鮮法國翡翠螺
((HKD $138))

🦐西班牙式香蒜虎蝦
((HKD $148))

🌮慢煮牛腩手工包
(( HKD $69))
唔同睇佢細細個😂一食就飽左

仲用人氣甜品結束呢餐☺️

2018-02-10
2018-03-19 211 views
經朋友介紹同老公黎到太子慶祝週年紀念,呢到環境舒適,氣氛浪漫,枱上仲一早放好了蠟燭係到,真係超有燭光晚餐既感覺 haha..😆😆我地點了四款菜式,等了一會兒已經陸續送到。款款菜式都非常美味可口,尢其係佢係招牌菜慢煮牛腩千層腐皮手包,值得一試,牛腩煮得夠晒淋同入味,夾埋手工包食口感一流同埋都幾飽肚下。仲有個意大利原條鹽焗鱸魚都整得非常出色,肉質鲜甜美味又帶點咸味,幾特別。總括黎講今餐飯我地十分滿意,下次一定會再度光臨。

1K
西班牙菜是什麼?就是下酒菜呀!這次小編帶你來到太子,吃一間CP值高,吃前菜也可以吃到飽,很符合港人要求的餐廳。 前菜系列: 温泉蛋烤焗薯仔粒薯仔粒切成方型再焗,這樣焗輕易保持外脆內軟的口感,薯香十分濃郁第二食是把温泉蛋跟醬料拌勻,薯仔粒味道會沾上非常濃的大醬味,滋滋作響的鐵板幫助薯粒保持温度,佐酒一流 創意手功包配叉燒刈包一樣的設計,中間用的卻是甜美的叉燒醬跟五花腩,加上脆腐竹的加乘,軟稔爽脆口感兼備,很出色 烤藜麥西班牙火腿沙律加上芝士碎的沙律非常惹味,少量火腿提升了整個沙律的層次,沙律菜水份充足,超級食物藜麥烤過把草青味消除得很徹底,加強了沙律的口感 西冷牛排主菜反而份量較少,應該只有八安士左右,但論juicy度跟肉香卻是出色,值得一試 粟米粒配温泉蛋味噌粟米粒的份量超級多,甜度驚人,以為是下了糖漿的高甜度令人吃著就忘了自己已經飽的事實,把味噌拌勻會令層次更豐富,還不錯~總結:很出色的西班牙菜餐廳,加入少量自家創作的煮法,味道更適合香港人,而價格也不貴,絕對是心水推介!

前菜系列:

温泉蛋烤焗薯仔粒

創意手功包配叉燒

烤藜麥西班牙火腿沙律

西冷牛排

粟米粒配温泉蛋味噌

$300 (Dinner)
2018-03-18 142 views
好難得冇見咁耐嘅朋友敘舊,當然要搵返一個有情調而且比較寧靜、可以談天嘅地方,我哋就揀選左太子酒吧街中的LAVA bar & restaurant。酒吧餐廳門面非常開陽,而且一出門口成條街都係咪錶位,揸車人士非常方便,可以喺正酒吧餐廳門口泊車。餐廳內除咗有好舒適嘅沙發位之外,仲有四人枱,我哋就被安排坐近吧枱嘅位置。隨即我哋就揀咗幾款小食,當中嘅LAVA慢煮牛腩•手工包•千層腐皮非常有特色,一份有兩大件,中間夾著牛腩,底下有腐皮墊住,面頭仲有幾塊洋蔥,食落去好爽口之餘,仲有非常濃郁嘅新鮮牛肉味道,好正。除此之外,馬薩拉炸雞件•地氈酒醃葉酸青瓜、炸魷魚配青檸檬椒同埋西班牙式炸薯粒配溫泉蛋•番茄香椒粒炸得非常香脆可口。飲酒當然要叫西班牙黑毛豬火腿48個月,咁先夠match。最特別嘅係店員推介我哋食蛋黃芯木炭蛋,一份有四件,旁邊仲有平時按摩會見到嘅熱石,如果冇清楚望落去真係分唔出邊啲係食得,食落去口感好得意,外脆內軟,中間仲有蛋黃流出來。餐牌上嘅主菜圖片非常吸引,隨即我就叫左我最鍾意嘅穀飼羊假配火箭菜沙律🥗,一份羊假有兩條,而且好厚肉,食落去肉質鮮嫩,軟林無比,最重要係一啲都唔騷,肉汁唧晒出嚟。

飲酒當然要叫西班牙黑毛豬火腿48個月,咁先夠match。

另外再order左西班牙海鮮飯同埋西班牙脆皮豬腩肉。

最後埋單都只係$1400有找,每人平均消費$300左右,價錢合理,而且坐得舒適,環境寧靜,值得一去嘅酒吧餐廳。
2018-03-18 113 views
太子附近有好多酒吧餐廳,今次去到燈光比較昏暗嘅LAVA bar & restaurant,而且每一台都有蠟燭🕯️,富有情調氣氛。餐牌富有食物圖片,而且非常吸引,隨即就叫咗一份前菜 - 西班牙黑毛豬火腿48個月。黑毛豬夾雜多士一齊食,口感脆口之餘,淡淡嘅多士味道配襯鹹鹹地嘅黑毛豬,好match。除此之外,仲有 LAVA慢煮牛腩•手工包•千層腐皮、炸魷魚配青檸檬椒同埋 西班牙式炸薯粒配溫泉蛋•番茄香椒粒。主菜方面,我哋包括叫咗西班牙脆皮豬腩肉、穀飼羊假配火箭菜沙律同埋西班牙海鮮飯加半隻龍蝦。當中不得不讚西班牙脆皮豬腩肉,外皮好似燒乳豬皮咁脆,而且豬腩肉切成一塊塊嘅方形,肥瘦部份非常平均,食落去好Creamy。而且飲品方面有不同類別嘅酒精和無酒精飲品任君選擇,最適宜三五知己暢談談心的好地方。總括而言,每一款食物都非常有特色,係出面嘅西餐廳好少有嘅菜式,必試嘅西班牙餐廳。

2018-03-16 131 views
快要跟一個對食很有要求的朋友聚會,我不敢怠慢,立刻上openrice揾餐廳,看到這家Lava的食物賣相很特別又係食西班牙菜,感覺似乎唔錯就決定帶朋友來看看。食物option很fresh。門口全開,感覺很開揚。Oyster recommendation法國La lune新鮮生蠔$48/1隻配綠色的生蠔味的葉和紅醋汁,葉味道非常有趣,真係好似生蠔味。另店員已為你把蠔刮出,方便食用。Oyster海水味唔會好重,好新鮮而且口感肥美。香煎西班牙辣肉腸配扒紅洋蔥,温室車厘茄$105,Chorizo香口惹味,onion和cherry tomatoes好甜,作為佐酒小食一流!Lava慢煮牛腩,手工包,千層腐皮$69/2件,Topping紅色係醃過的洋蔥,牛腩嫩滑入味,Soybean mille feuille concept新穎,腐皮超脆,bun夠soft,夾埋一齊食,有脆有嫩,增加口感層次,令人食過返尋味。意大利原條鹽焗鱸魚$158,加small seasonal vegs $30。賣相很吸引,鱸魚十分鮮美,肉質嫩滑,雖然鹽焗,但係都唔會好咸。蔬菜很精緻,有粟子、蘿蔔仔、粟米仔、甜豆、蓮藕、瓜、豆、

食物option很fresh。

門口全開,感覺很開揚。

Oyster recommendation

法國La lune新鮮生蠔$48/1隻

蔬菜很精緻,有粟子、蘿蔔仔、粟米仔、甜豆、蓮藕、瓜、豆、蕃薯片、青椒仔,超級豐盛,後悔無要big vegetables。

Lava 分子蜂蜜海綿蛋糕配意大利雲呢拿雪糕$72,最美麗的結合。Vanilla gelato味道濃郁,配墊底的朱古力碎好好味,藍色的蛋白脆,加入紫色和粉紅色的食用花瓣,還有新鮮生果士多啤梨和藍苺,細心發現還加了berry果醬,脆脆的焦糖果仁令到味道更豐富。

貌似海綿的分子蜂蜜海綿蛋糕,口感很有特色,軟棉棉的。欣賞廚師的精心演繹,令我們大開眼界,很enjoy的晚餐,原來食物可以不斷發掘和創造,有很多可能性。
$300 (Dinner)
  • Lava分子蜂蜜海綿蛋糕配意大利雲呢拿雪糕
  • 意大利原條鹽焗鱸魚
  • 香煎西班牙辣肉腸配扒紅洋蔥,温室車厘茄
  • Lava慢煮牛腩,手工包,千層腐皮
太子既酒吧好多,不過想一路嘆酒一路嘆好野食,呢度係一個好選擇,廚師係悉尼藍帶學院修讀,藍帶出品既野食一定有番咁上下質素。話明係飲酒既好地方,門口點會少得大大個酒筒放係度呢,上面仲有好多唔同既酒,餐廳入面就有個大大既LAVA燈,黑黑地望入去好搶眼。餐廳賣緊既酒係皇馬既贊助,入面有件球星簽哂名既皇馬球衣掛起左,作為足球迷既一定鍾意睇,因為有哂簽名真係珍貴。用左紅磚牆做主色,似係外國啲小酒館一樣,當然唔少得好多酒樽既裝飾,其實成個店都唔係好大,所以座位都唔係好多,一眼都睇得哂。牆上面有塊版寫左十大最受歡迎啤酒,即使只係手工啤已經有勁多選擇,有柚子有荔枝有咖啡味等等,真係花多眼亂,我地最後揀左第二位最受歡迎既《New Born》($72),其實係無花果啤酒,帶有果味入口好香甜。雖然唔係飲白酒,但係都要嘆埋當日精選既法國《La Lune生蠔》($48),夠大舊又清新,有海水鹹味配上甜甜既酒又幾夾。飲得啤酒一定有啲小菜送,《西班牙式炸薯粒》($65),用上新鮮薯仔炸起熱辣辣又香口,撈埋溫泉蛋同底下既番茄香椒汁更惹味。必叫既《Lava慢煮牛腩手工包》($69),牛坑腩醃完再慢煮24小時,整成肉絲又鬆

必叫既《Lava慢煮牛腩手工包》($69),牛坑腩醃完再慢煮24小時,整成肉絲又鬆化又多汁,加上包都好軟熟好味,仲有塊超脆千層腐皮好有口感。

主菜就叫左《意大利煙肉蛋汁意大利粉》($158),上面加左黑松露好香,蛋汁都幾杰身不過唔算太入味,比起前兩道小食有啲遜色。

甜品叫左分子料理,《LAVA分子蜂蜜海綿蛋糕配意大利雲呢拿雪糕》($72)個名真係好長,個蛋糕軟綿綿個蜂蜜味好香,配上紫色蛋白餅同雲呢拿雪糕一齊食又幾夾。

店名:LAVA Bar & Restaurant
地址:太子通菜街236號地舖

餐牌:

2018-03-08
$200 (Dinner)
  • Lava慢煮牛腩手工包
2018-03-15 2041 views
近日係太子附近做野, 經開發現原來有唔少BAR開係呢邊. 放工後就同同事順係到揾間BAR食下晚餐傾下密計.  店內環境氣氛好, 座位舒服.  有多種酒水 在店員的介紹下試叫左隻是日新鮮即到生蠔: 法國LA LUNE 生蠔  蠔肚肥嫩脹卜卜, 蠔肉口感較爽脆味道清新, 海水鹹味好足 慢煮牛腩千層腐皮手工包  白色手工包包住的牛腩, 煮得十分軟稔入味, 香料味濃郁够惹味. 而千層腐皮乾身入口酥脆, 冇油淋淋的感覺. 整體口感多層次, 而且仲好飽肚. 脆脆豬配黑松露沙律汁 & 泰式沙律汁  “脆脆豬” 原來真身係即炸 “豬皮”, 都幾特別.“脆脆豬” 口感脆卜卜又香口, 比較適合配酒. 而“脆脆豬”本身就冇咩味道, 需要配上鹹鹹地的黑松露沙律汁, 或者辣辣地泰式沙律汁提升味道. 西班牙海鮮飯  海鮮飯料足味鮮, 份量都好多. 有新鮮爽口又彈牙的大蝦, 鮮嫩肥美的大蜆, 彈牙的魷魚 仲有好多好多的肉腸片. 而且飯粒煮出黎的軟硬度同濕度都剛剛好, 仲吸哂所有食材的鮮味! 黑松露意大利煙肉蛋汁意大利粉  意大利粉的軟硬度適中, 每一條意大利粉都掛满香濃的蛋汁醬汁. 食之前再將

店內環境氣氛好, 座位舒服.

有多種酒水

蠔肚肥嫩脹卜卜, 蠔肉口感較爽脆味道清新, 海水鹹味好足

慢煮牛腩千層腐皮手工包

脆脆豬配黑松露沙律汁 & 泰式沙律汁

西班牙海鮮飯

黑松露意大利煙肉蛋汁意大利粉

食之前再將鋪面的黑松露撈勻係意大利粉內, 味道更加香濃惹味.
  • 西班牙海鮮飯
  • LAVA慢煮牛腩手工包