2023-02-13
位於沙田麗豪酒店既濠餐廳最近推出以地中海池畔海鮮燒烤美饌為主題的自助晚餐,有多款地中海菜式供應包括地中海橄欖八爪魚沙律、地中海香草燒比目魚柳、地中海香辣蒜片油浸蝦等,帶您以舌尖感受地道的地中海風情😋▪️海鮮首先介紹係小編最愛既凍海鮮,有波士頓龍蝦、松葉蟹腳、藍青囗、翡翠螺、蝦等等,refill速度都好快,值得一讚龍蝦好多膏🦞食落有鮮味👍🏻蝦肉彈牙,大滿足▪️刺身有5款供應,包括三文魚、吞拿魚、甜蝦、鯛魚同希靈魚,小編最愛三文魚,厚肉口感豐富▪️燒烤本次自助餐既highlight! 有師傅不斷在場燒,燒烤有牛仔骨、羊架、燒蠔、大蝦等等,牛仔骨好入味,肉質軟諗,蠔肉燒得剛剛好又不會腥,好juicy! 另外仲有魚、茄子、菠蘿等串燒,菠蘿好多汁酸酸甜甜有助解膩,咁就可以食多幾串啦▪️熱葷熱葷選擇都唔少,主要以中式為主,小編覺得咖喱牛腩幾好食,不過留肚食其他野會開心啲▪️甜品甜品選擇都好多,各式西餅、甜品杯、雞蛋仔、麵包布甸、豆腐花等等中西甜點應有盡有,8點仲有限量甜品——火焰雪山🔥大家黎到記住出去拎啦,最後當然唔少得Movenpick雪糕任食,記住留肚啦
▪️海鮮
▪️刺身