Restaurant: L'Eau Restaurant
Terms & Details:
Restaurant: L'Eau Restaurant
Info:

2022-08-19 394 views
亞女大個左,一於帶佢去食buffet先,今次《東南亞海鮮燒烤美饌為主題》,有一係列新加坡、馬來西亞及泰國食品,而且仲可以自己動手同cupcake裝飾添。去食自助餐必食海鮮😍有拉斯加蟹腳、波士頓龍蝦、藍青口、翡翠螺等多款海鮮,岩哂我🤣。今次主打星馬泰美食,🈶️我喜歡嘅泰式酸辣鳳爪,酸酸辣辣好開胃,泰式柚子蝦沙律、泰式粉絲魷魚沙律等。另外,仲🈶️香辣惹味泰式紅咖哩、青咖哩、泰式魚餅、海南雞飯、香脆咖哩角等熱葷食物,亞女就喜歡食即叫即煮嘅新加坡泰式船麵🍜,湯底濃郁。由大廚👨🏻‍🍳即席主理嘅燒烤🈶️一燒蠔、燒豬頸肉、燒大蝦、串燒、燒西冷牛肉等🍢,好惹味呀炎熱☀️夏天緊係要飲番杯透心涼夏日飲料,有芒果沙冰、七彩椰汁冰、班蘭龍眼冰等,仲要食埋甜品,亞女食左火焰🔥雪山、雪糕🍦、雞蛋仔添。濠餐廳精心設計一系列親子活動,可以同小朋友參加親子烹飪工作坊添。

我哋一家成日去沙田行街同食好野~上個月約咗老友一家一齊去咗麗豪酒店試佢哋個特色主題「極上海鮮‧親子同樂」池畔燒烤自助晚餐,有成200款美食輪流供應,而且睇住泳池景真係幾正,心情都舒暢啲我哋勁鐘意食海鮮,佢哋都多海鮮,如澳洲凍蝦、松葉蟹、龍蝦、鮑魚、蜆、海螺、蝦等,全部都好新鮮吓,預訂四位就可享一份Shake Shake海鮮袋,第一次試,覺得幾好玩又好惹味熱葷亦都多選擇,有泰式香辣龍蝦鉗、煎鵝肝多士、法式燉雞、滬江糖醋肉排、鮑汁螺片扒時菜等;如果唔鐘意食日本野,就有日式刺身、壽司~~真係特別推介户外之池畔燒烤區,款款即點即燒,有海鮮燒烤包括燒蠔、香辣青口、海蝦、仲即切烤肉,必食之選如燒西冷牛肉,燒羊架。甜品方面,除咗有MÖVENPICK雪糕,仲有多人圍觀打卡嘅火焰雪山、香芒拿破崙、法式焦糖布甸藍莓芝士蛋糕、芒果椰絲慕絲蛋糕、蘋果吉士撻、芒果布甸杯、木糠布甸杯等等,好多款選擇,質素都好平均,無咩邊款難食😁 😆😆罐裝啤酒及飲品係無限供應架 so nice濠餐廳仲精心設計親子活動,我同囝囝就join咗玩cupcake工作坊,自己品嘗努力嘅成果,特別有滿足感!

熱葷亦都多選擇,有泰式香辣龍蝦鉗、煎鵝肝多士、法式燉雞、滬江糖醋肉排、鮑汁螺片扒時菜等;如果唔鐘意食日本野,就有日式刺身壽司~~

😆😆罐裝啤酒及飲品係無限供應架 so nice

2022-08-17 2236 views
真係好耐🈚️食buffet啦,依家仔仔大少少🤏🏻就帶埋佢去體驗下,知道可以自己喺出邊攞食物,仲可以動手裝飾cupcake🧁佢超期待又興奮😆今次我哋去試下以東南亞海鮮燒烤美饌為主題嘅自助晚餐🍽 一坐低就為每位送上迷你佛跳牆一盅😍自助餐必食海鮮冷盤‼️當中🈶️阿拉斯加蟹腳、波士頓龍蝦、藍青口、翡翠螺等多款海鮮,啱曬鍾意食海鮮嘅我😍既然係星馬泰味力之旅,點少得星馬泰菜‼️前菜🈶️多款清新開胃嘅泰式沙律輪流供應,當日係我好鍾意食嘅泰式酸辣鳳爪😋 熱葷方面就有香辣惹味泰式紅咖哩、青咖哩、泰式魚餅、海南雞飯、香脆咖哩角等。仲有我好鍾意食嘅新加坡叻沙同泰式船麵🍜係食即叫即煮架‼️燒烤方面就🈶️由大廚即席主理嘅燒蠔、燒豬頸肉、燒大蝦、串燒、燒西冷牛肉等🍢天氣咁熱一定要飲返啲透心涼嘅飲品先得🥤就好似芒果沙冰、七彩椰汁冰、班蘭龍眼冰等~之後再食埋甜品就Perfect啦😌仔仔食咗大半杯雪糕🍦一杯啫喱再加一件雞蛋仔,真係好誇張🤣當日仲有一個打卡項目,就係睇師傅點著火焰雪山🔥入邊嘅雲呢拿雪糕真係幾好味🤤

一坐低就為每位送上迷你佛跳牆一盅😍

2022-08-09 791 views
一直想試一試呢間自助餐,今日終於嚟試到同家人三人一齊食,熟食雞扒鴨胸唔太好食粟米魚肚羹🌽幾好食,燒賣蝦餃小籠食得過,沙律還好至於壽司🍣龍蝦長腳🦀️本身各間酒店主打就唔太新鮮啲肉仲好硬,至於泳池BBQ又係太硬仲好似有少少唔太熟,但通常主菜唔好食甜品就好好係真嘅任食名牌雪糕杯主打火焰雪糕蛋糕西瓜飄雪🍉芝士蛋糕都好好食,另外可以一讃就係餐廳各位前線服務生態度好好每一次食哂食物都會好主動收碟仲會好有禮同客人打招呼甚至傾談,品質一般唔緊要最主服務態度好客人洗錢都心甘情願唔駛谷狗氣,我個人而言試一次就夠。
2022-08-08
Type of Meal
Dinner
  • 甜品
  • 飲品
  • 藍梅芝士蛋糕,火焰雪山蛋糕,名牌子雪糕,西瓜飄雪沙冰
🦞「極上海鮮·親子同樂」池畔燒烤自助晚餐🍽同囡囡去開沙田行街,見到麗豪酒新推出全新特色主題🦞「極 上海鮮·親子同樂」池畔燒烤自助晚餐🍽,有多達🎉200款美食,即刻同老公同囡囡入去試下先🤤!餐廳環境好大,乾淨又闊落,最啱一家細或同親朋好友成班人黎食🤗!而佢嘅環境最吸引我嘅地方就係可以喺池邊🏖,望住靚景享用美食!老公同我都好鍾意食海鮮🦀架!呢度嘅廚師嚴選時令新鮮極上海鮮,如澳洲凍蝦🦐、松葉蟹🦀、龍蝦🦞、鮑魚🦪、蜆🦪、海螺🐚等,款款鮮甜味美!仲有個好有特色嘅Shake Shake海鮮袋,配上惹味 醬汁,shake兩shake更入味,我地真係食指大動!除此之外更有多款全新海鮮創意 料理:香脆可口茴香龍蝦酥盒、爽口彈牙芝麻鮑魚沙律、 清甜開胃鮮果龍蝦沙律、鮮味十足鮑汁螺片扒時菜等,必 定能俘虜一眾海鮮狂迷。 另一吸引我嘅地方係仲有個⭐即點即燒 池畔燒烤 🍢!池畔燒烤是濠餐廳的焦點,款款即點即燒,雲集世界各地 不同風味燒烤。廚師特別推介風味海鮮燒烤包括香辣青 口、海蝦、燒蠔、扇貝。另有各式即切烤肉,必食之選包 括燒西冷牛肉,更有豐腴的香煎鵝肝。 而餐廳亦有多款異國美食!日本精選刺身、手握壽司印度
🦞「極上海鮮·親子同樂」
池畔燒烤自助晚餐🍽

老公同我都好鍾意食海鮮🦀架!
等,款款鮮甜味美!

另一吸引我嘅地方係仲有個
⭐即點即燒 池畔燒烤 🍢!

而餐廳亦有多款異國美食!
日本精選刺身、手握壽司
印度馬沙那燴雞,
泰式香辣龍蝦鉗,
法式燉雞,
滬江糖醋肉排等 !

🍰囡囡最愛甜品
必食火焰 雪山🎂!
仲有香芒拿破崙、法式焦糖布甸、藍莓芝士蛋糕、芒果椰絲慕絲蛋 糕、蘋果吉士撻、芒果布甸杯、木糠布甸杯等!
仲有Movenpick雪糕!😍

除左食仲有得玩!
餐廳仲有個親子cupcake活動!
我同囡囡一齊整左個cupcake添呀!

呢度無論食物及環境都100分,侍應們服務更加貼心!
下次再同成班朋友黎食先!

2022-07-29 709 views
趁着週末假日時候同屋企人去沙田走走第一次試呢間酒店嘅自助餐感覺唔錯同行嘅小朋友仲好開心牆壁嘅圖案很漂亮好啱一家大細嘅地方最鍾意食甜品朱古力最有驚喜下次會想嘗試buffet 晚餐
趁着週末假日時候

最鍾意食甜品
朱古力最有驚喜
下次會想嘗試buffet 晚餐

2022-07-29 642 views
自助餐餐廳闊落,好啱一家大細一齊去臨入餐廳前仲會見到好可愛嘅狗狗卡通另外職員仲好好咁安排左坐係靠窗嘅位置,可以對住河畔嘅嘅景觀咁食自助餐而且熟食同甜品總類都幾多當然冷盤都唔差,有長腳蟹,真係好驚喜但係最中意就係佢嘅BBQ,多元化同選擇
2022-07-25 627 views
7月19日周六去用的晚餐,整体感觉是个大排档自助餐厅,75折定的位,结果结账时2大2小,餐费1705照实和大排档的标准不相符,价格偏高不推荐去,查了食评更多像是接待旅游团的,性价比不高
照实和大排档的标准不相符,价格偏高
不推荐去,查了食评更多像是接待旅游团的,性价比不高
2022-07-16
$425 (Dinner)
2022-07-24 560 views
Dinner buffet 🍽 is back at L’Eau Restaurant. The buffet provide over 200 sumptuous savouries and desserts 🍨 with seasonal seafood and ingredients such as Victorian Prawns,🦐 Zuwaigani Crab Legs🦀 and Lobsters🦞. If you comes with 3 other friends, you will also be given the new Shake Shake Seafood 🦐 containing premium seafood like Abalones🦪, Clams, and Sea Whelks. The Poolside BBQ station has a selection of new hot dishes like roasted oyster🦪, roasted beef Strip loin🥩.You should not miss the Baked

You should not miss the Baked Alaska🍰, which is one of the highlights and a refreshing end to the buffet dinner.

You can also enjoy unlimited serving of canned beer 🍺and drinks during the meal period.

For those who even love cooking or who are looking for some happy family moments, you can look forward to the cooking workshops 👨🏻‍🍳 that are available during the dinner period!

🍽 L’Eau Restaurant
📍3/F, 34-36, Tai Chung Kiu Rd, Sha Tin, Regal Riverside Hotel
Baked Alaska 火焰雪山
Pan-fried Foie Gras香煎鵝肝
Roasted Oyster
Cooking  workshop
Zuwaigani Crab Legs
🥢 因為實在太耐冇食自助餐啦,一時興起,就同屋企人去咗附近嘅沙田麗豪酒店入面嘅濠餐廳,感受食自助餐任食嘅快感👍🏻 呢個自助餐餐廳採用落地玻璃嘅設計,Book枱嘅時候可以有揀泳池景嘅位置,一邊睇住人哋嬉水,一邊享受美食,絕對係另一番風味 ✨ 喺冷盤刺身方面,刺身種類有五種,例如三文魚同埋吞拿魚,另外都有唔同現成壽司同沙律、ham配埋各款芝士✨喺熱食方面,食物選擇都頗多,有唔同嘅炸物、港式菜、中菜、西式意粉麵飯,仲有印度菜。除此之外,泳池旁邊仲有一個燒烤區,嗰度會有廚師幫你燒好哂,完全唔使自己動手,啱晒我呢個懶人✨ 喺甜品方面,有2款中式嘅甜品,包括楊枝甘露同豆腐花,最吸引係有10幾款西式甜品,有唔同嘅蛋糕、jelly、布甸、燉蛋……當中最好食嘅就係木糠布甸同埋燒焦糖燉蛋,我total食咗三個。未夠喉嘅再食埋雪糕,buffet提供Cocoberry,我試晒全部五款味道,而港式奶茶同玄米茶係相對比較特出

• 刺身
今日去麗豪staycation包左個自助晚餐所以就試吓啦可能睇到其他食評影嘅相好靚所以有啲期望但食完真心唔明點解會有人讚好食?雖然口味係個個唔同,但係落差真係太大首先,食左凍龍蝦🦞完全無鮮味,啲肉又柴凍蝦同青口都好一般雖然有壽司🍣,但完全無想食嘅衝動沙律款式少得可憐🥺自助餐主打嘅燒牛肉,韌到不得了羊架好騷🐑 熟食,咸到一個點件裝蛋糕🍰得個樣,完全同好食講唔上關係雪糕雖然有movenpick但拎返嚟一打開有啲溶溶地唯一可取嘅係飲品獨立包裝方便💋環境可以接受入座率得40%左右但收碟速度都好低食一次就夠了
今日去麗豪staycation

包左個自助晚餐
所以就試吓啦

可能睇到其他食評影嘅相好靚
所以有啲期望
但食完真心唔明點解會有人讚好食?

雖然口味係個個唔同,但係落差真係太大

首先,食左凍龍蝦🦞
完全無鮮味,啲肉又柴

凍蝦同青口都好一般

雖然有壽司🍣,但完全無想食嘅衝動

沙律款式少得可憐🥺
自助餐主打嘅燒牛肉,韌到不得了
羊架好騷🐑

熟食,咸到一個點

件裝蛋糕🍰得個樣,完全同好食講唔上關係
雪糕雖然有movenpick

入座率得40%左右
但收碟速度都好低

食一次就夠了

2022-07-20 356 views
最近係網上見到好多人推介RIVERSIDE HOTEL 麗豪酒店「極上海鮮·親子同樂」池畔燒烤自助晚餐~ 好似好吸引😍 , 我就即刻book咗同屋企人一齊去試吓~哈哈,首先見到海鮮吧,唔駛諗即刻澳洲凍蝦、松葉蟹、龍蝦等,都全部唔放過~ 😂 跟住就到刺身壽司區🍣 ,再直接試埋其他東南亞美食。中、印、泰菜式都有。完全可以迎合一家大小唔同嘅口味。 好嗱,出池畔睇睇先~即點即燒~ 海蝦、燒蠔、香辣青口等~ 仲有小朋友最愛嘅燒菠蘿🍍~必食之選 🤩 燒西冷牛肉/羊架個人喜愛之選😍香煎鵝肝另外每四人可獲一份Shake Shake海鮮袋~包括鮑魚、蜆、海螺等,配上惹味醬汁。yummy ~ 🤤明明食到好飽,但見到d甜品總係有第二個胃繼續食~ 😂好似有打卡之選📸火焰雪山、人氣香芒拿破崙、法式焦糖布甸、藍莓芝士蛋糕、芒果布甸杯、木糠布甸杯等~ 甜品迷真係唔好錯過吖~🥤罐裝啤酒同飲品就無限供應~同小朋友食完嘢,我哋就去咗烹飪教室整cupcake 。真係好滿足的一晚~

好似好吸引😍 , 我就即刻book咗同屋企人一齊去試吓~

好嗱,出池畔睇睇先~

必食之選 🤩 燒西冷牛肉/羊架
個人喜愛之選😍香煎鵝肝

明明食到好飽,但見到d甜品總係有第二個胃繼續食~ 😂
🥤罐裝啤酒同飲品就無限供應~

同小朋友食完嘢,我哋就去咗烹飪教室整cupcake 。
真係好滿足的一晚~
星期五想食好啲又諗唔到食乜,最方便當然係自助餐啦🍽反正入咗沙田,就去麗豪酒店濠餐廳嘆個自助晚餐先!佢地新推出主題「極上海鮮•親子同樂」池畔燒烤自助晚餐,好多款野食,真係好多款有時令新鮮海鮮,如澳洲凍蝦、松葉蟹、龍蝦等海鮮冷盤之餘,仲有好多唔同嘅海鮮一口小食,勁多選擇🦐🦞🦀除咗冷盤,廚師更為四位以上嘅顧客精選上乘嘅海鮮,包括鮑魚、蜆、海螺、龍蝦等,配上惹味醬汁嘅Shake Shake海鮮袋,香味撲鼻。仲有幾款海鮮創意料理:茴香龍蝦酥盒、爽口彈牙芝麻鮑魚沙律,鮮果龍蝦沙律、鮑汁螺片扒時菜同清蒸海斑等。。。。除咗海鮮,即叫即燒嘅池畔燒烤,包括青口、海蝦、燒蠔、扇貝。當然仲有食肉獸唔少得嘅即切烤肉同羊架啦!爸爸同媽媽最欣賞佢嘅西冷牛扒同燒蠔🦪🥩仲有香煎鵝肝多士,開心死爸爸❤️甜品方面就不得了喇,甜品櫃有超過十款嘅甜點蛋糕包括藍莓芝士蛋糕、芒果椰絲慕絲蛋糕、蘋果吉士撻、葡撻、芒果布甸杯、木糠布甸杯、法式焦糖布甸,多到數唔晒,到8點仲有火焰雪山。連雪糕都有7款口味,當中包括3款Movenpick雪糕添,食到阿女停唔到🍰🍨🍦再誇張嘅係有無限罐裝啤酒及飲品供應,有排飲呀🍻🍹🥤除咗食,濠餐廳仲安排咗親子活
星期五想食好啲又諗唔到食乜,最方便當然係自助餐啦🍽

除咗海鮮,即叫即燒嘅池畔燒烤,包括青口、海蝦、燒蠔、扇貝。
仲有香煎鵝肝多士,開心死爸爸❤️

再誇張嘅係有無限罐裝啤酒及飲品供應,有排飲呀🍻🍹🥤

除咗食,濠餐廳仲安排咗親子活動,就係親子烹飪工作坊,阿女就整咗個自己嘅cupcake🧁
甜品🍮鵝肝。海鮮🦞 +池畔燒烤Buffet😋我地都好鍾意❤️食以上既野😂就揀左有齊咁多野,價錢又好抵既沙田麗豪酒店食返餐!ᕙ(•̤᷆ ॒ ູ॒•̤᷇)ᕘ.♡.好特別既係餐廳有室外池畔燒烤~~燒海蝦、燒蠔、扇貝等等!仲有燒西冷牛肉😋同鵝肝多士ꉂ೭(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵) 好有feel又非常之美味!雪糕有我最愛既movenpick👍🏼 仲有🔥火焰雪山🏔️香芒🥭拿破崙,最愛朱古力甜品🍫款款都好香濃朱古力味,必食!仲有親子同樂cup cake 🧁 workshop😚 岩哂小朋友玩海鮮刺身壽司🍣款款鮮甜~澳洲凍蝦、龍蝦仔、青口、三文魚、甜蝦、鯛魚、雪花蟹腳!仲有4人可點既 Shake Shake海鮮🦞袋,有龍蝦、鮑魚、蜆、海螺🐚等等,配上惹味醬汁🍅 熱辣辣勁好味😋必食!..食到我肥嘟嘟咁🐷
甜品🍮鵝肝。海鮮🦞 +池畔燒烤Buffet😋

我地都好鍾意❤️食以上既野😂

.♡.

食到我肥嘟嘟咁🐷
濠餐廳推出全新特色主題「極上海鮮‧親子同樂」池畔燒烤自助晚餐🍴 凍海鮮推介松葉蟹及龍蝦🦞 松葉蟹鮮甜味美; 開邊龍蝦 膏份量多 厚肉爽彈👍🏼 另有海螺、青口、蜆、小龍蝦😍 .🌟訂坐4人或上贈送Shake Shake海鮮袋✨包括鮑魚、龍蝦、蝦、粟米、薯仔等,配上惹味蕃茄醬汁🍅 有得玩又有得食,非常特別嘅體驗!.🍢即點即燒 池畔燒烤: 池畔燒烤是濠餐廳的焦點,即製海鮮燒烤包括香辣青口、海蝦、燒蠔🦪 另有各式即切烤肉,當日提供燒西冷牛肉及燒羊架,香煎鵝肝。 .🌏環球美饌 應有盡有: 由日式滋味精選刺身、手握壽司至印度必食馬沙那燴雞,盡享世界各地美食🍣 全新海鮮料理:茴香龍蝦酥盒、芝麻鮑魚沙律、鮮果龍蝦沙律、鮑汁螺片扒時菜等,必定能俘虜一眾海鮮狂迷。.🍰精選甜品 滿足味蕾: 打卡必備火焰雪山🔥人氣熱捧香芒拿破崙🥭老法式焦糖布甸等!🍮 蘋果吉士撻及迷你葡撻鬆脆可口🥧 甜品迷將盡享多重滋味😋更有無限罐裝啤酒及飲品供應🍻.🧁烹飪教室  親子同樂: 7pm可參與親子整Cupcake活動🧁 可自行節忌廉及添加配料,一同享受製作美食的樂趣👩🏻‍🍳  💓精彩優惠  不容錯過:「極上海鮮‧親子同樂」池畔燒烤自

🌟訂坐4人或上贈送Shake Shake海鮮袋✨

🍢即點即燒 池畔燒烤

🌏環球美饌 應有盡有

🍰精選甜品 滿足味蕾

🧁烹飪教室  親子同樂

💓精彩優惠  不容錯過
:「極上海鮮‧親子同樂」池畔燒烤自助晚餐供應期為2022年6月1日至2022年7月31日。每日首三十位訂座客人可享限定優惠價:星期一至四成人每位港幣438元起,長者及小童每位港幣308元起;星期五、週末及公眾假期成人每位港幣468元起,長者或小童每位港幣328元起。
國際美饌自助午餐
每日首三十位訂座客人可享限定優惠價:星期一至四成人每位港幣228元起,長者或小童每位港幣188元起;星期五、週末及公眾假期成人每位港幣248元起,長者及小童每位港幣198元起。