2023-04-01 306 views
今日去佐敦見客經過 Let's Jam還有時間多不如入去食個 All day breakfast 雞蛋炒得好香好滑有2條不同味道德國腸磨菇/蕃茄仔/肉/茄汁豆都是不過不失驚喜是烘多士上面的士多啤梨醬見到餐牌加$22還有鬆餅配果醬值得推介自家制果醬好香吾太甜
今日去佐敦見客
值得推介
自家制果醬好香吾太甜

• 英式鬆餅配果醬
2023-02-06 513 views
Let's JamShop D, G/F, 15-17 Pine Tree Hill Road, Tsim Sha TsuiAlthough it is not on the main street, it takes about 5-6 minutes to walk from Exit D of Jordan Station, but it is a cafe with good food quality and environment.Toast w/Homemade “Jaaaaaaaaam”: 4.6/5A must-eat choice, a toast is divided into nine compartments, and each compartment is homemade with different flavors of jam, including: Rose Apple, Cinnamon Apple, Osmanthus Sydney, Tropical Style, Strawberry, Mango, Mixed Berry, Orange ,
Let's Jam

A must-eat choice, a toast is divided into nine compartments, and each compartment is homemade with different flavors of jam, including: Rose Apple, Cinnamon Apple, Osmanthus Sydney, Tropical Style, Strawberry, Mango, Mixed Berry, Orange , egg yolk pineapple, every bite is full of surprises

Chicken Wings w/ Rose & Apple Jam:3.8/5
The jam is not too sweet, the taste is fresh, the rose flavor is stronger than the apple flavor, the chicken wings are not fried too dry, the meat is tender and smooth
2023-01-31 365 views
果醬雪糕窩夫餅 $89+1真。紅豆冰 $44+1******************************Let's Jam主打果醬所以理所當然地點左含果醬嘅嘢食😝果醬窩夫嘅餅底好厚切嘅手感已經覺得好滿足😍我嘅垃圾味蕾食唔出係咩生果嘅果醬😂但係果醬冇我唔鐘意嘅酸味所以我好鐘意😍***真。紅豆冰淨係望個樣已經好吸引🤤好多cream!! 啱哂cream控嘅我😋味道唔輸外表嘅好味先飲一啖,口感沙沙的,唔會好水再挖一口cream,唔甜唔膩正然後將cream同紅豆冰撈勻之後飲落好creamy一杯飲品 幾種享受🥰
果醬雪糕窩夫餅 $89+1
我嘅垃圾味蕾食唔出係咩生果嘅果醬😂
但係果醬冇我唔鐘意嘅酸味
所以我好鐘意😍
***
真。紅豆冰淨係望個樣已經好吸引🤤
好多cream!! 啱哂cream控嘅我😋
味道唔輸外表嘅好味
先飲一啖,口感沙沙的,唔會好水
再挖一口cream,唔甜唔膩正
然後將cream同紅豆冰撈勻之後飲落好creamy
一杯飲品 幾種享受🥰
真。紅豆冰
真。紅豆冰
2023-01-31 305 views
做完運動🏋️‍♀️輕食一下🥯🥐果醬香甜濃郁🥫果醬以罐盛上,讓人感覺乾淨衛生🤪🥯英式鬆餅 配 玫瑰果醬 $26玫瑰果醬🌹清香可口😋🥐牛角包 配 肉桂蘋果果醬 $36肉桂蘋果醬內附有果肉,使口感更為豐富👍🏻😋🥐牛角包 配 芒果果醬 $36🍝意式青醬雞肉意粉 $119意粉濃郁醬汁,雞肉份量豐富,而且雞肉嫩滑😋
做完運動🏋️‍♀️輕食一下🥯🥐

果醬香甜濃郁🥫果醬以罐盛上,讓人感覺乾淨衛生🤪
🥯英式鬆餅 配 玫瑰果醬 $26
玫瑰果醬🌹清香可口😋
🥐牛角包 配 肉桂蘋果果醬 $36
肉桂蘋果醬內附有果肉,使口感更為豐富👍🏻😋
🥐牛角包 配 芒果果醬 $36
🍝意式青醬雞肉意粉 $119
意粉濃郁醬汁,雞肉份量豐富,而且雞肉嫩滑😋
2022-12-26 578 views
聖誕節正日係附近Staycation ,打算求其搵個早晨食下,點知成條街冷清清。見到呢間店開左門就望下Menu,被佢既溫泉蛋芝士吐司吸引左入去。我地兩個人叫左兩個早餐,對於唔喜愛甜野既我,叫左杯Latte,正正常常啦但到我女友叫既蘋果花茶,完全癲覆左我對呢樣飲料果種只死甜既思想,然後亦回想起入門口前佢地賣手工果醬既畫面。 杯野飲絕對唔係好甜(鍾意飲甜野既你地可以忽略我呢段文字),但佢果陣果香同花香調配的非常恰當,花香唔會搶走果香味。呢個通粉又係驚喜之作,+8蚊有碗忌廉湯通粉,當時以為係白色稀過水既茶記通粉,點估到佢會俾一碗足料既磨菇忌廉湯通粉牛角包鬆脆,俾人感覺都係自家製,因為冇果種食完一個就頂唔順既油膩感。(當然,好多人話牛角包唔香牛油唔好食啦!)芝士炒蛋就不過不失,一種美式炒蛋感覺,但唔多覺有芝士火腿唔咸,脆邊,好食芝士迷必食!蛋汁迷都必食!我正正兩樣都係熱辣辣起碼一寸厚既多士,烘到脆邊得黎又唔會硬又保持到中間鬆軟,芝士味香濃,可惜冇試拉唔拉到絲,因為掛住用刀切黎食總括而言,CP值高高高高高到爆既早晨,兩個人埋單都係一舊水鬆啲對於一向都唔會寫野上Openrice既我都寫食評,一係好

芝士炒蛋就不過不失,一種美式炒蛋感覺,但唔多覺有芝士
火腿
唔咸,脆邊,好食

芝士迷必食!蛋汁迷都必食!我正正兩樣都係

對於一向都唔會寫野上Openrice既我都寫食評,一係好好食,一係好難食,我就覺得好好食,推薦推薦!
2022-12-25
$55 (Breakfast)
Celebration
Christmas
  • 玫瑰蘋果茶
  • 野菌忌廉湯
2022-12-10 365 views
點了英式ADB,係難食嘅。1. 加10換左鬆餅,鬆餅硬過餅乾,應該係翻焗,同埋有種奶粉味2. 炒磨菇燶味極濃,我真係食唔落去3. 煙肉有雪藏味我估佢佢其他嘢可能好食啲掛。
點了英式ADB,係難食嘅。

2. 炒磨菇燶味極濃,我真係食唔落去
3. 煙肉有雪藏味

我估佢佢其他嘢可能好食啲掛。
英式all  day  breakfast
2022-10-25 665 views
已經翻食左過幾次🥰雖然餐廳地點比較隔涉,不過整體環境舒服,好適合同朋友食飯傾計。個日我係中午時間去所以都無限時,不過dinner time 人會比較多記得book左先好去💛黃金蟹肉軟殻蟹意粉每次黎都會叫 ,意粉有鹹香又creamy意粉煮得岩岩好💛果醬九宮格多士招牌野必試,一次過試哂九種果醬如果有幾個朋友share都唔錯,當小食試哂咁多隻味💛果醬雪糕窩夫餅窩夫好鬆軟,值得一試 同埋餐廳貼心地可以叫半份,如果兩個朋友仔去食哂招牌正餐野都可以食埋甜品💛去過幾次都好滿意,而且良心小店經營困難,大家多多支持啦💛

黃金蟹肉軟殻蟹意粉

每次黎都會叫 ,意粉有鹹香又creamy
意粉煮得岩岩好💛

果醬九宮格多士

招牌野必試,一次過試哂九種果醬
如果有幾個朋友share都唔錯,當小食試哂咁多隻味💛

果醬雪糕窩夫餅

窩夫好鬆軟,值得一試

去過幾次都好滿意,而且良心小店經營困難,大家多多支持啦💛
Type of Meal
Lunch
2022-10-13 1442 views
Lets JAM 一起果醬 - 尖沙咀今日去到一間餐廳,雖然不是在大街大行,佐敦站D出口行大約5-6分鐘,但很食物質素、環境性價比都非常高的一間cafe食個午餐羅宋湯首先講講個羅宋湯,主要以蔬菜為主,湯內有豆、瓜粒、菜粒、洋蔥粒、蘿蔔粒等等,無論口感或是味道都非常豐富濃郁,有層次,整個湯酸酸甜甜的非常開胃龍蝦汁海鮮意大利飯再講講,龍蝦汁海鮮意大利飯。一上台其實都無得輸,兩隻大大隻既大蝦同兩隻青口。意大飯的硬質適中亦有微微彈牙口感,配上濃厚的芝士及忌廉,非常飽滿濃郁重口味,很好食。另外,必須一提的意大利飯內充滿大量的魷魚粒、蜆肉、蝦粒仔,海鮮粒粒都非常彈牙,令整個意大利飯口質大大提升及有層次。再講講表面的青口及大蝦,青口及大蝦的肉質都非常彈牙,而且蝦殼都表面都充滿濃郁的香味,非常香口,值得一推。冰檸檬綠茶$89(+10%)最後飲品方面,叫了一杯檸檬綠茶,感覺都幾新鮮,檸檬配紅茶就飲得多,配上綠茶的感覺都幾的別,兩者也很配合。食完飽滿的意大利飯飲返杯檸檬綠茶都幾解膩。
Lets JAM 一起果醬 - 尖沙咀

羅宋湯

冰檸檬綠茶
$89(+10%)

2022-10-11 455 views
如果平時講起果醬應該第一時候會聯想到早餐,但係你有冇諗過其實果醬都可以融入主食或者飲品到呢?果醬勝在甜甜地,係另一種嘅甜味,原來都可以有好多新搞作嘅🤗佐敦呢間一起果醬好出名,因為佢用咗果醬整主食同埋飲品。今日試左佢嘅午餐,包括餐湯或者田園沙律、主食同埋飲品😊 田園沙律係配熱情果油醋汁,酸酸地好開胃;而餐湯就係蔬菜湯🥣 主食我就揀咗士多啤梨燒豬肋骨🍓 同埋龍蝦汁海鮮意大利飯🦞 兩款都整得好出色,士多啤梨燒豬肋骨比起平時食嘅豬肋骨就特別啲,因為佢係用咗士多啤梨醬,甜甜地幾特別👍 而龍蝦汁海鮮意大利飯都整得幾好,醬汁唔會太濃,海鮮就好豐富啦🤩飲品就可以揀佢啲特色果茶🍹 我就試咗桂花雪梨茶同埋玫瑰蘋果茶,兩款都好清新,用咗花香味同埋水果帶出甜味,有特色👍

餐湯
士多啤梨燒豬肋骨

餐湯
士多啤梨燒豬肋骨
  • 士多啤梨醬燒豬肋骨
2022-09-30 300 views
又來都放假日子,梗係約埋啲三五知己好閨蜜一齊去食返餐好嘢啦!同閨蜜食飯最好就係食西餐,一起果醬嘅嘢食水準唔錯,而且影相打卡都靚,最鍾意佢哋嗰度嘅環境,洋氣得來又清雅。所以都好推介大家如果有特別慶祝,都可以諗吓嚟呢度啊!
2022-09-23 297 views
本來坐4人台,但兩個人,朋友又未到,服務員叫調去2人台唔緊要,調完唔抹台,點完餐野食都上仲未抹台同拎新餐具🍴黎,禮貌上請服務員抹台同要餐具,佢拎返野食走後過黎用布抹是是但但咁一個圓圈,中間完全無抹,係咪是但到咁呀?中間仲係上手濕既野飲水。仲要完全感受到佢係不耐煩。唔會再幫襯。叫兩杯野飲都要凍都講左兩杯都少冰,點個黎到一熱一凍(無少凍)。真係好好地想享受既心情都無。好在呢個地方無限時既,都可以慢慢坐下傾陣計。野食足料,係杯野飲完全係水,無茶味。
2022-09-23 207 views
Let’s jam出名果醬就好多人都知但佢其他嘅野都寫都幾唔錯今晚同朋友shopping完就去呢度食飯可以閒日又少少晏 walk in 就有位不嬲都幾鍾意呢度嘅裝修 好有鄉村風嘅感覺 令人食得幾放鬆我地唔太餓 叫左一客意粉同一入toast加兩杯野飲黃金軟殼蟹意粉個汁好creamy意粉硬度剛好軟殼蟹炸得鬆脆個份量都幾大 都夠兩個女仔share果醬九宮格吐司可以一次過試哂9款自己製果醬 賣相好靚特別一讚個吐司外脆內軟唔太好jam嘅我都覺得好食👍🏻仲嗌左桂花雪梨茶好清香解膩
Let’s jam出名果醬就好多人都知

唔太好jam嘅我都覺得好食👍🏻

仲嗌左桂花雪梨茶
好清香解膩

2022-09-22
$130 (Dinner)
  • 果醬九宮格多士
2022-09-08 247 views
前菜:沙律配油醋汁 加d果醬 個田園沙律昇華咗👍🏻👍🏻 幾特別 夠fresh 飲品:桂花雪梨茶,雜莓紅茶我好鍾意個雪梨茶 感覺好潤喉 又唔係好甜 底仲有雪梨嘅果粒😍雜莓紅茶就記得要攪勻 如果唔係 飲到尾勁甜 好啱夏天飲😋主食:黃金軟殼蟹意粉暫時我覺得食過咁多次呢道菜式 呢間係最好 本身我見個樣咁淺色 應該會好淡味😂 仲心諗 死啦又要乾食意粉 但食落去(記得攪)食到都多蟹肉 配洋蔥一流 咸蛋黃相對冇咁出 但我自己再多少少鹽 味道更出 😍正 不過食到後尾 會口渴All day breakfast 唔記得影相 除咗有塊toast 可以選擇jam 之外 其他好一般 價錢仲要係貴過意粉 所以好唔值🥸
前菜:沙律

飲品:桂花雪梨茶,雜莓紅茶
雜莓紅茶就記得要攪勻 如果唔係 飲到尾勁甜 好啱夏天飲😋

黃金軟殼蟹
  • 黃金蟹肉軟殼蟹意粉
  • 桂花雪梨茶
2022-08-28 308 views
之前係西貢食過覺得薯角同鬆餅真係世一!上個星期經過見到山林道有分店,今日即刻過嚟試吓!雖然座位不算10分舒適,但係食物真係一百分!鬆餅好鬆化,薯角炸得非常透徹!朋友第一次嚟都話真係嘩一聲

鬆餅好鬆化,薯角炸得非常透徹!朋友第一次嚟都話真係嘩一聲

2022-08-08 340 views
一起果醬是果醬控必去地!All Day Breakfast必點,芝士炒蛋很嫩滑!一起果醬有9種果醬,我最中意就係玫瑰蘋果及肉桂蘋果,果醬有很香的玫瑰及肉桂味,香味惹人!餐廳用了新鮮蕃茄及磨茹,咬落「索索聲」,很有口感,炒得有少許焦!超級好吃!CP值很好,值得推介一下!
一起果醬是果醬控必去地!

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • All day Breakfast
  • 玫瑰蘋果醬