2019-10-03 1191 views
早幾日同我女友評判vice,見到小農夫有新嘅優惠,並且見到好多人嘅食評,都幾好唔錯,同埋見到小農夫新增咗啲新嘅食物出嚟,所以藉住今次嘅優惠就去試吓,你入到去老細都有少少印象認到我哋,咁我又再次影多啲相俾大家睇吓,今次增加左好多熟食,例如有炸物,紫薯薯餅正,同埋煎餃子都好味,之後有新增左冷麵,加麻醬都唔錯,,咁都係照舊啦我極力推介佢嘅本地黑毛豬,同埋豬頸肉都係非常好味,其次就係牛肉粒,但係新增咗個蒜蓉包呢我就唔算話太識欣賞,可能其他人鍾意,並且新增左每人送一杯雪糕,值得推介本地良心小店

,值得推介本地良心小店
2019-10-01 722 views
早幾日想BBQ, 就同朋有去左食呢間。地點:距離地鐵站有一段路程。大約行左10-15分鐘店鋪:其實都有冷氣既,但係唔知點解安排左一個冷氣吹唔到既位置俾我。(重有其他吉枱,我曾經以為有人訂左位,但到我走都係冇人坐)😑食物:食物飲品都算多選擇,燒野食好多都係現成野,味道就冇意見,配料多選擇,放係到任用👍🏻👍🏻衛生:整體感覺算乾淨服務:不過不失總括:如果搭地鐵,唔介意行既話...又想食懶人燒烤。可以考慮呢間
早幾日想BBQ, 就同朋有去左食呢間。

地點:

整體感覺算乾淨

服務:
不過不失

總括:
如果搭地鐵,唔介意行既話...又想食懶人燒烤。可以考慮呢間
2019-07-23 1748 views
第一次去食呢種懶人「自轉」燒烤覺得幾新奇有趣 因為拎咗食物之後基本上你放上去全程都唔使自己郁咁滯 前菜區有得俾你自選飲品同埋亦都有啲甜品同埋蒜蓉包俾你食幾多攞幾多略嫌食物嘅種類唔係真係非常之多 但係基本你想食嘅都有齊 例如雞翼牛肉豬頸肉 蔬菜類嘅翠玉瓜粟米 丸類嘅芝士年糕丸 牛丸等等 如果upgrade個餐仲可以食到大帆立貝、鮑魚等等重點推介當然係佢好足料嘅大龍蝦啦旁邊有晒指引教你點樣燒 例如幾多分鐘先好拎起 同埋幾時放蒜蓉 而且食落仲有唔少蝦膏 yummy yummy-差啲唔記得講 醬料方面仲有佢哋秘製嘅三種醬料 分別係秘製沙嗲汁蜜糖燒肉汁同埋如果好食得辣嘅你就可以揀地獄韓燒汁 都係佢哋自己親手條配㗎 如果你仲嫌唔夠味 亦都可以自行選擇側邊唔同類型嘅調味粉 孜然就係我嘅最愛喇

重點推介當然係佢好足料嘅大龍蝦啦

$200 (Dinner)
2019-07-11 1704 views
店舖位置不太方便,泊車地方比較遠。店舖坐位尚算舒適,不過抽風有待改善。食材比預期好,4人還會有海鮮盤送,質量是新鮮的。桌面上放置好多調味料,烤肉的醬汁有3款提供,味道確實比外面的串燒店豐富。不過個自動轉的烤箱比較慢,相對2小時内食用時間會有點緊迫,所以店主都額外設有2部光波爐給食客自助使用,當然速度一定會到燒烤爐快,但又失去在你面前燒烤的樂趣。店主有提供幾款小食,味道不錯不過選擇少。整體覺得店主用心經營,值得一試。現場還有多款飲品和啤酒任飲,值得推介。
2019-07-04 1073 views
抽風系統不夠 太熱 座位好逼 完全坐得好辛苦 食物選擇少 如果以200幾蚊一位嘅晚巿有更好嘅選擇 店員長期黑口黑面 好似欠咗佢咁 吾會再幫襯 中伏 龍蝦亦吾新鮮 有鯹臭味 建議大家吾好食 爐亦都燒好耐先熟啲野食 食2鐘其實乜都食吾到 肉類亦吾新鮮 一陣雪藏味道。
2019-06-19 1165 views
晚餐我們一到便出動拿串串燒,起初感覺串燒品种小,但看到每支串串都放了心机去串,好像切多溥溥及有調味豬頸肉,燒起上來散發濃濃香味,味道OK由於我們有6人所以有一坐海鮮併盆,有鮑魚,龙虾,扇貝,,花甲,鱔……買相好好,店員先幫我們放龙虾及鮑魚在爐底燒,又告知燒時間後再放調味,燒好,我們吃龙虾好鮮甜,鮑魚好新鮮,一D都吾硬,再燒扇貝,,花甲,鳝,整体海鮮不需落調味都好鮮美,吃完海鲜,再接串串燒賣,燒賣燒到外皮脆口再加准鹽,味道好好再吃午餐肉,香腸,牛肉,八爪魚,多春魚等全部味道不太咸,味道刚好,跟住再燒牛肉,豬頸肉及羊肉吃落肉有味道,不是雪藏味,這店處理肉手法好好。不知不覺已燒了一个小時多D,我們吃完一支支串串,店員巳在每台側放了一个櫃有3个櫃桶,原來是放吃完串串支及垃圾等全都放在此櫃內,真有調理,但最美终不足,我們吃吃下突然感到眼睛好刺痛及好熱,原來我們坐這邊,因為通风夠,加上隔離台又加重落調味料落在串燒上,弄得這房間空氣滿着調味料粉,當冷氣出风時,調味粉四散……飛到我們眼睛,導致我們眼睛好不舒服,甚至不断流眼水,好像去黄大仙拜神一樣,於是我們便充充吃完结賬,但我感覺這店好又驚喜,雖
晚餐我們一到便出動拿串串燒,起初感覺串燒品种小
,鮑魚好新鮮,一D都吾硬
,再燒扇貝,,花甲,鳝,整体海鮮不需落調味都好鮮美
,這店處理肉手法好好
,加上隔離台又加重落調味料落在串燒上,弄得這房間空氣滿着調味料粉,當冷氣出风時,調味粉四散……飛到我們眼睛,導致我們眼睛好不舒服,甚至不断流眼水,好像去黄大仙拜神一樣,於是我們便充充吃完结賬,但我感覺這店好又驚喜,雖然店舖細细,無論裝修,食物,用具都给我們感覺良好,清潔,整齐
幾位店員又親切,不時看我們有什麼需要,照顧周到,刺眼都直得,下次会再光臨。
2019-05-24
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 豬頸肉
2019-06-19 1281 views
懶人必食試自己轉自己燒既自助任食任飲串串燒小店👏👏方便一路燒一路傾計食物櫃款式唔算多,會不定時更換,食物味道醃得唔錯哦😚每次一爐大約可以燒十幾串,一人的話自助一個鐘是足夠的,兩個人或以上如果唔分開坐🤣分爐燒一個鐘真的有點趕,所以和朋友最後加鐘,自助燒左兩個鐘醬料選擇多🤘(如下圖),但無燒烤必備既蜜糖小店大部分是坐2-4人的卡位(4人有點迫)及自助茶水區有兩張大檯。必食推介: 棉花糖♡雞軟骨♡菠蘿♡魷魚♡雞冀二人兩個鐘,不停燒戰績約60串🤪每張餐桌旁邊都有一架自助餐具廚餘收集車,食客一邊燒一邊自己分類,唸法唔錯哦!總結: 食物新鮮,味道不錯,星期一至四午餐自助燒最抵食,晚餐自助燒食物差唔多只係多了一盤海鮮收費唔太化算。會再戰午餐自助燒❣
食物櫃款式唔算多,會不定時更換,食物味道醃得唔錯哦😚

醬料選擇多🤘(如下圖),但無燒烤必備既蜜糖

必食推介: 棉花糖♡雞軟骨♡菠蘿♡魷魚♡雞冀

二人兩個鐘,不停燒戰績約60串🤪

$128 (Lunch)
2019-06-10 974 views
剛巧去荃灣工作,經過見到之前賣拉麵既小農夫👨‍🌾,變左任食燒烤,咁當然要試下,價錢方面都好合理,一入去就有位,服務員都好清楚咁講一次價錢比我地聽,之後就出去攞野食,咁其實食物種類唔算太多,但勝在不停加,所以唔會有無既時候,之於飲品方面,反而就無咁多選擇,但勝在有些自製涼茶及清酒任飲,都比較特別,好快我地就攞左好多野食,開始燒咁其實每次都可以插十幾款食物,所以其實一個小時都可以食到好多嘢,椅子旁邊會有將燒幾多分鐘嘅說明書俾我哋參考,又有個計時器係旁邊,所以設備都幾齊全,唯獨是座位有點兒窄,不過同老闆講過,老闆都話現在係試業,如果變受歡迎嘅話就會裝修過,總結來講:食物質素高,非常適合懶人,都會再來
食物

飲品

清酒

,都會再來
2019-05-29
$150 (Dinner)
2019-06-09 628 views
懶人任飲任食串串燒,自己轉自己燒👏👏食得😋午餐兩個人食左60幾串食材醃得好味道👍🏼醬料同調味粉選擇多🤘下次如果有純蜜糖就完美嘞!最欣賞食物放晒入雪櫃,夠晒衛生!必食推介:雞軟骨!菠蘿!棉花糖
懶人任飲任食串串燒,自己轉自己燒👏👏食得😋
午餐兩個人食左60幾串
必食推介:雞軟骨!菠蘿!棉花糖

2019-06-08
$78 (Lunch)
2019-05-24 1152 views
看見無火燒烤很吸引,於星期五晚上和老公去試試。安排了一張近門口的 窄窄小枱,食物看起來算0K。但是坐落後覺得越來越熱,火爐的熱氣不斷向上升,每串燒烤起碼要等十分鐘,結果忍受不到放題兩小時就埋單,用 這個價錢但茶餐廳的位置,不值!
2019-05-15 1452 views
母親節食飯book了這間新開的串燒店,食兩小時的串燒放題,事前有預約,因為母親節應該都多人會出外晚餐。串燒店主打無煙無火,燒烤爐是用發熱線,可以調校溫度,串燒就放在燒烤爐一格格凹槽,齒輪要對準,串燒才可以轉動。但是因為串燒大小不一,很多時都不能盡用每一個凹槽,否則不能轉動,所以一開始時我們燒烤的進度很慢。我們一行五人,送了海鮮拼盤和小龍蝦,海鮮和小龍蝦都是放在下層比較貼近發熱線的位置來燒烤,各種海鮮所需要燒烤的時間都有列明,亦都會建議加入醬汁。有三款醬汁可以選擇,味道不錯,亦有其他調味粉。海鮮拼盤的海鮮挺新鮮,加入醬汁去燒也很有風味。其他食物種類也不少,燒豬柳、牛柳、雞腎是我認為特別好食的,燒豬柳我也吃了四五條。飲品方面有汽水啤酒和紙包飲品。店員見我們燒烤進度比較慢,就教我們可以利用燒烤爐上的架,去燒菇和粟米等等,亦可以將燒好的食物放上上層保溫,因為上層也頗熱。兩小時的時間確實過得很快,在最後30分鐘有提醒,但是我們還未燒雞翼,於是我便將雞翼放在最下層,用燒海鮮的方法去燒雞翼結果雞翼很快就熟,所以如果大家嫌串燒轉得太慢,可以將食物放到最下層去燒,當然亦要定時翻動。總括而言,兩小時能夠食

總括而言,兩小時能夠食到的份量不算太多,因為自己燒烤的確需要很長時間,要密密燒密密食,但食物質素挺好,也能夠吃得飽。雖然燒烤爐無火無煙,但溫度其實很高,感覺有點熱。
2019-05-15 996 views
前陣子駕車經過荃灣,眼見呢間新開嘅食肆已經想試,但可惜一D個人原因而遲遲都未有去幫襯,到上星期六終於都有機會同屋企人來試下。當日大約七點半左右到達,一家四口一入去就覺得……點解間鋪好似怪怪地,心想不是食拉麵的嗎?及後一個伙計(一位疑似老板的大叔)向我解釋,原來剛剛轉了排頭,唔做拉麵做燒烤,因為當時鋪內好似都唔係好多人,心想會否中伏,所以當刻我同太后都想打退堂鼓。可能大叔見狀就同我地講,不如入去睇下D野啱唔啱食先再決定;眼見大叔咁熱情就入去睇睇,原來裡面已經坐滿枱,只係入門口果三張係吉枱,跟住再睇下個食物櫃,見到種類其實都唔少又好似都幾新鮮,咁所以最終都坐低試下啦!坐低無耐,店員就同我地講解收費、用餐時間、同埋點燒(其實每枱都有一張燒烤指引)……跟住就拎左個海鮮拼盤出黎(心想兩舊幾一個人,仲有Seafood食都幾抵,及後先至發現原來係要滿四位先送),眼見個拼盤D海鮮都好豐富,有龍蝦、鮑魚、大扇貝、蚌、馬友,樣樣都好新鮮;最特別係拼盤果幾粒牛丸,原來同鋪頭凍櫃任拎果D係唔同ge,店員話係和牛丸,所以特別爆汁,可惜係一人得一粒;另外凍櫃類面其他肉類燒出黎都唔錯,個人覺得最正就係”燒雞翼”,由
;最特別係拼盤果幾粒牛丸,原來同鋪頭凍櫃任拎果D係唔同ge,店員話係和牛丸,所以特別爆汁,可惜係一人得一粒;另外凍櫃類面其他肉類燒出黎都唔錯,個人覺得最正就係”燒雞翼”,由細到大都覺得BBQ燒雞翼好麻煩,又要反黎反去,又怕唔熟,火大得濟又會乾身;但係今次就唔同,可能佢係用熱管黎烤熟無明火(我估係類似光決爐原理),所以D肉就算烤幾耐都好,都仍然可以保住D肉汁,做到連雞翼都有爆汁ge效果,再加埋醃雞翼果個味道令到我都食左七八隻。再加埋佢任飲飲料,其實唔駛兩個鐘都已經飽九成了,最後食埋甜品(有飲食雪糕糯米糍,同埋期間限定一人一杯”哈根大師”),真係捧住個肚走。
總結呢間燒烤食屋絕對可以再幫襯,因為坐落都唔會話好迫,食完又唔會成身味;肉ge種類都幾多,夠人頭又有海鮮送,重有汽水、啤酒、清酒、梅酒、果汁任飲,二百幾蚊一位都真係好抵;略嫌不足係兩個鐘就齋食就無問題,如果成班朋友黎諗住吹下水就唔係好夠時間,個人認為如果可以加多少少錢坐耐D其實都ok。
2019-05-11
$250 (Dinner)
  • 爆汁和牛丸,秘製鷄翼
2019-05-14 712 views
公眾假期冇地方去,上網睇下有咩新餐廳。見到尼間小店,燒烤無煙任食。其實之前都想去觀塘個區個D試。今日就同老婆去試下。地點其實唔係好就腳,因為可能咁當日晏就去唔太多人。小店經營好在就係服務好 態度親切。姐姐幫手開爐,就去凍櫃自己揀串燒去燒。款式其實唔係太多,雞,牛,豬,羊,丸,腸同埋冬姑,蔬菜。當然我覺得雞腎同冬菇係最好食。因為調味汁有三款比你揀;燒汁,沙嗲,韓式辣汁 自己茶黎燒。另外如果唔夠味,都有六款調味料,鹽,孜然粉,味鹽,其他唔鬼記得。因為我落孜然多。野飲方面唔太多款,不過有百事同其他集排野飲。有啤酒既。如果食飽仲有雪米糍可以做甜品。晏就食黎講,2個鍾2個人148未加一,都ok ,不過款就真係少左D,同埋fill唔切串燒。(因為姐姐係廚房即場串)。不過老排好好,問有咩可以加。問我地意見,如果有多D菜就好!整體都幾好,會反食!另外清潔方面好好,每檯都有獨立車仔收集串燒串同方垃圾!廁所都好乾淨!!

整體都幾好,會反食!
2019-05-13
$150 (Lunch)