Restaurant: Little Fusion
Info:

2019-12-25 357 views
旺角通菜街是一個人人都認識的地方  一個佈滿美食的街道  隨心隨意地想食什麼就食什麼 眼見有中式有日式餐廳  我偏偏就選擇意式餐廳  嘿嘿嘿意房菜  今次就食意房菜  這位置是旺角通菜街2Q號鴻輝大廈地舖 午餐和下午茶的價錢有差別下午茶香晚餐的差別就更大如果想便宜一點  居我經驗就要6點前入座叫餐當然下午茶會比晚餐少份量一點  這也是正常吧今次食豬手豬手大件的  皮厚香脆  肉質鹹香可口配上一整個薯仔沙律  頓時覺得有飽感提一提  薯仔要加一點鹽才更美味

午餐和下午茶的價錢有差別

配上一整個薯仔沙律  頓時覺得有飽感

提一提  薯仔要加一點鹽才更美味

2019-12-18
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 豬手
2019-12-01 389 views
今次又食到好野 性價比高嘅平民西餐位於通菜街嘅Fusion餐廳 意房菜地方易揾 位置舒服 最緊要就係好抵食 只要你叫主菜 就有餐湯蒜蓉包 包餐飲同埋甜品今次叫左個西冷牛扒配薯菜 仲加左$19食鵝肝多士我係一個好鐘意飲熱湯嘅人 想大讚呢度餐湯夠熱足料牛扒係好大塊 好厚切 食落好juicy好飽肚鵝肝先係精髓 厚厚嘅 好肥美 熱辣辣 非常高質之選 之後仲有甜品 chocolate mousse cake 濃厚朱古力味 好正呀😋真係估吾多旺角有咁抵食嘅西餐
今次又食到好野

餐湯蒜蓉包
鵝肝多士
西冷牛扒
2019-11-10 258 views
前晚去左旺角女人街意房菜叫左肉眼扒🐮🍽配意粉 + 松露蛋豚肉晚餐每人$110左右,抵食💰💰👍🏻仲要有珍珠奶茶飲🍹🍹😋甜品都幾好味🍨今次塊🐮扒大塊左🍽晚餐先有既茄汁意粉😋👍🏻午餐係冇嫁今次松露蛋🥚有蛋殼碎🙈🙈🙈
前晚去左旺角女人街
意房菜
叫左肉眼扒🐮🍽配意粉 + 松露蛋豚肉

晚餐每人$110左右,抵食💰💰👍🏻仲要有珍珠奶茶飲🍹🍹
😋甜品都幾好味🍨

今次塊🐮扒大塊左🍽晚餐先有既茄汁意粉😋👍🏻午餐係冇嫁

今次松露蛋🥚有蛋殼碎🙈🙈🙈
2019-11-06 198 views
又係通菜街 今次食西餐 餐廳吾算好大 不過食物質素好高🌼 每個餐有餐湯 蒜蓉包 主菜同甜品🐮酥皮法國鵝肝牛柳 $99牛柳大舊 望落8成熟但食落味道濃郁又軟熟 鵝肝4塊煎香 入口即溶 薯條好大條 雖然未到厚切 不過都好夠🦞紐西蘭香草燒羊鞍拼白汁芝士焗龍蝦 $148好後悔食完羊鞍先食龍蝦😫 羊鞍熟度剛好 又夠蘇 好好食 龍蝦多膏 肉質彈牙 即食既話連埋芝士口感會豐富好多🤓 雖然焗左但仍然食到龍蝦既鮮味🤤 最後既甜品揀左朱古力慕絲 幼滑吾甜 擺設得好似盆栽🎍 呢間去得過啊~價錢合理 食物質素真心高👍🏻

🐮酥皮法國鵝肝牛柳 $99
🦞紐西蘭香草燒羊鞍拼白汁芝士焗龍蝦 $148
2019-11-04
$100 (Dinner)
2019-11-03 194 views
#意房菜意房菜喺旺角唔係好難搵小編今日要推介嘅就係呢@@酥皮鵝肝牛柳套餐,因為小編好 鍾意食鵝肝嘅,所以就加咗$19 加大個鵝肝,非常滑咁,而且 又唔係太生,下面牛柳叫咗大 概中間熟啦,煎得啱啱好。最後,叫咗生蠔啦,侍應話係喺廣島運過嚟 非常之大 隻,同小編嘅手差唔多。好新 鮮同肥美啦。
#意房菜
意房菜喺旺角唔係好難搵

• 酥皮鵝肝牛柳
包妹又去左食好野啦✌🏻今次去咗旺角美食林立既「女人街」內街既意房菜✌🏻一入去,感覺好溫暖,淡淡黃燈幾有feel牆上掛左特色既擺設👍🏻 有家既感覺🤣環境整潔衛生,不過座位略逼迫Menu好多選擇,我同朋友揀左套餐套餐好豐富,有湯,甜品同飲品送我地都叫忌廉湯,朋友加埋酥皮酥皮好脆身,放入忌廉湯浸一陣特別滋味🤤湯好濃郁,唔會飲落好水既感覺再岀場既係我朋友叫咗既意大利芝士海鮮飯一上枱,成碗飯都冒緊煙熱辣辣香噴噴,流哂口水呀😍意大利飯好正宗燴飯既感覺海鮮如青口蟹柳等都好新鮮✌🏻我呢?叫咗招牌酥皮法國加大鵝肝牛柳配薯條呢個真係好有驚喜!先講鵝肝,好大塊!連多士食,一入口即溶,仲唔覺流,好好味,完全冇違和感,性價比好高😍牛柳好香,唔會煮過龍,一切就切到,一咬啖啖汁,配秘製醬汁,味道幾好!我覺得對女仔黎講,配薯條啱啱好,飯或意粉好似有啲多!周邊既酥皮單食又得,夾牛一齊食又得,好脆又唔油👍🏻IG: @babyfatfatface
包妹又去左食好野啦✌🏻
今次去咗旺角美食林立既「女人街」內街既意房菜✌🏻
一入去,感覺好溫暖,淡淡黃燈幾有feel
牆上掛左特色既擺設👍🏻 有家既感覺🤣
環境整潔衛生,不過座位略逼迫

Menu好多選擇,我同朋友揀左套餐
套餐好豐富,有湯,甜品同飲品送
我地都叫忌廉湯,朋友加埋酥皮
酥皮好脆身,放入忌廉湯浸一陣特別滋味🤤
湯好濃郁,唔會飲落好水既感覺

再岀場既係我朋友叫咗既意大利芝士海鮮飯
一上枱,成碗飯都冒緊煙
熱辣辣香噴噴,流哂口水呀😍
意大利飯好正宗
燴飯既感覺
海鮮如青口蟹柳等都好新鮮✌🏻

我呢?叫咗招牌酥皮法國加大鵝肝牛柳配薯條
呢個真係好有驚喜!
我覺得對女仔黎講,配薯條啱啱好,飯或意粉好似有啲多!
周邊既酥皮單食又得,夾牛一齊食又得,好脆又唔油👍🏻

IG: @babyfatfatface

2019-10-21 150 views
旺角巷仔有好多性價比既高既小店 呢間我讀書時間已經幫襯 千層麵勁正🤪❤️ 今次試酥皮法國鵝肝牛柳🥳 +$19轉大鵝肝 🤤 勁邪惡 鵝肝肥美香口 入口即融😽😺 而牛柳烤得剛剛好 唔會太乾👍🏻紐西蘭香草燒羊鞍拼黑松露雜菌闊條麵 羊胺帶點羶 可接受😻 黑松露闊條麵 勁香黑松露味🙌🏻🤩=======================三個90後吃貨會不斷開心share美食💓*喜歡睇我地美食分享的,不妨按👍及share,讓更多人睇到我地既post🙆🏼‍♀️*大家亦可以向三個吃貨介紹美食👻我們一定會去試👅

=======================
三個90後吃貨會不斷開心share美食💓
大家亦可以向三個吃貨介紹美食👻我們一定會去試👅
2019-10-17 112 views
🌟經過旺角嘅女人街,就試試呢間西式餐廳,佢嘅招牌菜就係酥皮法國鵝肝牛柳🥩🤤🤤牛柳煮得又香又嫩,生熟啱啱好,軟硬適中,而鵝肝油分十足,入口即溶,鵝肝嘅lover仲可以加錢叫個biggest size㗎!!仲有德國鹹豬手😋肥瘦均勻,啖啖肉,好美味👍🏻👍🏻套餐仲包埋甜品、餐湯、飲品,真係物超所值㗎!!🤩
仲有德國鹹豬手😋肥瘦均勻,啖啖肉,好美味👍🏻👍🏻
套餐仲包埋甜品、餐湯、飲品,真係物超所值㗎!!🤩
2019-10-09 168 views
意房菜 (旺角)

酥皮黑椒汁鵝肝牛柳配薯條 $99
平得來牛柳又煮得非常之香同嫩,配埋酥皮一齊食,正呀!

龍蝦薯蓉伴薯菜

有龍蝦有牛柳咁加埋先係食咗$200鬆啲咋! 推薦!

—————————————————————-
📍意房菜 (旺角)
旺角通菜街2Q號鴻輝大廈地舖
2019-10-04 133 views
意房菜 (旺角). 之前你旺角已經食過呢一間嘅下午茶,絕對係抵食西餐!今日再嚟試吓晚餐,果然價錢依然實惠!.酥皮黑椒汁鵝肝牛柳配薯條 $99.係呢度嘅招牌菜式,鵝肝加牛柳食仲有埋餐湯飲品而且先係$99一份!真係勁抵!平得來牛柳又煮得非常之香同嫩,配埋酥皮一齊食,正呀!.龍蝦薯蓉伴薯菜.完全係邪惡到不得了嘅芝士龍蝦🦞因為我哋今日唔係好飽食龍蝦就啱啱好啦!勁好食呀! ! .有龍蝦有牛柳咁加埋先係食咗$200鬆啲咋! 推薦!—————————————————————-. 📍意房菜 (旺角)旺角通菜街2Q號鴻輝大廈地舖.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#吃貨#美食#打卡好去處#相機食先#旺角美食#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl #hkdessert#foodporn #hkfoodblogger#instafood #instagram #fo
意房菜 (旺角)

酥皮黑椒汁鵝肝牛柳配薯條 $99
平得來牛柳又煮得非常之香同嫩,配埋酥皮一齊食,正呀!

龍蝦薯蓉伴薯菜

有龍蝦有牛柳咁加埋先係食咗$200鬆啲咋! 推薦!

—————————————————————-
📍意房菜 (旺角)
旺角通菜街2Q號鴻輝大廈地舖
—————————————————————-
#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#吃貨#美食#打卡好去處#相機食先#旺角美食#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl #hkdessert#foodporn #hkfoodblogger#instafood #instagram #foodstagram#foodie#意房菜#Littlefusion#HKcafe#MongKokCafe#HKGoodFood#Italyfood
2019-09-16 275 views
啱啱來到旺角做野,下午茶時間家姐同佢個女都話肚餓,其實我都正正未食飯,所以揾下餐廳食返個有飯意粉食既下午茶餐,行行下家姐話呢間好似唔錯,所以就入來試下。🤪🤪🤪一來到全場無剩枱,3個人姐姐叫我地搭枱,我地就寧願係外面等一等,因為入面都幾窄下,等左1-2mins 就有位lu~~~~成個餐牌勁多嘢食,真係花多眼亂,家姐同我就揀左豬頸肉雞扒飯同炸龍利柳意粉。個龍利柳🐟🐟幾好食,有沙律醬配的,意粉就係一般茄汁意粉,不過意粉算係有口感唔係全淋的。👍🏻👍🏻 至於個飯,我覺得太多水,有啲淋,豬頸肉係唔錯,不過個汁就好杰身同有啲鹹,個雞扒就普通,個汁就稀啲,有啲水狀feel.....呢個飯我覺得麻麻。。最後係我家姐個大食女叫既海鮮烏冬,話說佢第一次上時來左個豬扒烏冬,個豬扒勁大塊,但佢本身叫既係海鮮烏冬,所以就叫佢換返,結果。。。。換返來既係。。一隻青口,一隻小蝦同一條蟹柳。。um.......有啲離譜,而且個烏冬又唔係好食,所以要俾劣評了。。😂😂

2019-08-28 275 views
呢間餐廳 價錢吾貴!但食物並不難食!今次要推介既係酥皮鵝肝牛柳既套餐我加左19蚊加大個鵝肝,因為我主要係想食鵝肝。個鵝肝炸得非常好食,吾怕太熟,但我覺得煎會正常少少,同埋會好食好多。因為個廚師手勢吾錯,煎都應該幾好味。塊牛柳呢,就7成熟左右。吾怕煮到熟曬。但係呢,佢用左類似大家樂質素既牛柳黎煮。感覺浪費左人才。如果用美國或寫加拿大既會好好多。起碼牛味會重少少先。所以建議餐廳開多個貴少少既餐比人選擇其他牛柳。另外餐湯非常足料。甜品質素是30蚊以上的是抵食的!
呢間餐廳 價錢吾貴!
但食物並不難食!
今次要推介既係酥皮鵝肝牛柳既套餐

我加左19蚊加大個鵝肝,
因為我主要係想食鵝肝。
個鵝肝炸得非常好食,
吾怕太熟,
但我覺得煎會正常少少,
同埋會好食好多。
因為個廚師手勢吾錯,煎都應該幾好味。
塊牛柳呢,就7成熟左右。
吾怕煮到熟曬。
但係呢,佢用左類似大家樂質素既牛柳黎煮。
感覺浪費左人才。
如果用美國或寫加拿大既會好好多。
起碼牛味會重少少先。
所以建議餐廳開多個貴少少既餐比人選擇其他牛柳。
另外餐湯非常足料。
甜品質素是30蚊以上的
是抵食的!
  • 羅宋湯
2019-08-09 307 views
朋友生日請食飯🤣佢就最中意食鵝肝就帶左佢去食意房菜第一次去到見到鋪頭面積唔算大但係坐得好舒服橙黃色嘅燈光令人放鬆感覺乾淨整潔加上侍應熱情嘅款待令我印象分加吾少👍🏻佢地招牌菜就係酥皮法國鵝肝牛柳❤️我哋仲加錢加大鵝肝上菜速度都算快鵝肝嫩滑 油分十足 入口好快溶配上多士剛剛好牛柳生熟剛好 切開見到肉汁流出分量較大 女士可能較為吃力除此之外我地仲叫咗紐西蘭穀飼牛柳拼芝士白汁龍蝦同樣都好好味❤️飲品方面佢地好特別會有珍珠奶茶奶味好重 我幾鍾意❤️總括嚟講我覺得物超所值餐湯+主菜+甜品+飲品+2個人=$308出去食超高級餐廳同樣食品都唔止呢個價有機會再嚟
朋友生日請食飯🤣

餐湯+主菜+甜品+飲品+2個人=$308
出去食超高級餐廳同樣食品都唔止呢個價
有機會再嚟
2019-08-07
$154 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 酥皮法國鵝肝牛柳
今日女友生日行完街夜晚8點半左右見到呢間野,就同女友入去試下 一入到去感覺就已經唔好,地下好滑好似溜冰咁,叫完野食就見到有曱甴係牆到行女友叫左個牛扒加轉酥皮湯,個湯正常蒜蓉餐包就最好 好脆但扒就完全唔得,好大浸油「益」味, 仲叫左牛扒加芝士龍蝦+20$加大跟龍蝦湯,龍蝦湯冇味,牛扒一樣有油「益」味,龍蝦食落都係冇味,飲品就叫左阿華田脆脆 呢杯就正常 另一杯就叫左青蘋果綠茶,呢杯野就伏到....唔識形容咩味 飲左小小放棄 甜品係牛乳奶凍 諗住呢個都正常 點知食落去好多細粒粉 感覺完全冇攪勻 點食落口 總括黎講連加1 食左$308 老實講咁嘅價錢真係唔好試 環境衛生冇0分比 唔係真係比0分佢 條街仲有好多餐廳 唔好入去哂錢 呢間野係差到我要開ac都要上黎分享有幾伏
女友叫左個牛扒加轉酥皮湯,個湯正常蒜蓉餐包就最好 好脆
但扒就完全唔得,好大浸油「益」味
呢間野係差到我要開ac都要上黎分享有幾伏
2019-05-29
$150 (Dinner)
2019-04-29 588 views
2人行食下個經濟西式午餐先羅宋湯都好多雜菜不過冇肉嘅~夠酸唔錯~忌廉湯好creamy有幾舊蘑菇同幾粒粟米招牌焗芝士薯蓉肉醬千層麵份量偏小~冇乜肉醬囉~中間有D片狀意粉~上面有薯蓉~但唔係傳統做法嘅千層麵~面頭嘅焗芝士如果多D會嘢味D囉煙三文魚卡拜尼火腿蘑菇闊條麵~白汁味道比較淡~食落冇咩味~磨菇片、火腿粒唔算好多料~上面配以煙三文魚一片熱咖啡味道一般唔太香抹香珍珠奶茶~打包咗杯嘢飲~飲完湯已經飲唔落
2人行食下個經濟西式午餐先

羅宋湯、忌廉湯