Restaurant: Little Fusion
Info:

2018-07-20 1036 views
這間餐廳在平時的上學時間,會有很多中學生在這裡吃午餐的,基本上每次都要等位的,所以我和同事根本沒有機會來進餐不過,現在正值暑假,沒有了中學生後,餐廳立即少了很多人,我們終於有機會來試一試這間餐廳了我們一共連續吃了一星期,每次都叫了不同的食物和飲品,午餐價錢大約$37~50左右,包餐湯,主菜和冷熱飲品(珍珠系列都包括),十分抵吃第一次的午餐,【黑椒西冷牛扒配薯條】,這個餐只需$41,這麼便宜的價錢,本身我以為只是超級市場BBQ牛扒的質素不過,竟然有驚喜,牛扒十分大塊,而且都算厚身牛扒的口感十分【淋】和軟身,肉質嫩滑,完全沒有根,一咬便斷而且牛扒都幾有牛肉味,十分美味第二次的午餐,【紐西蘭鑊仔牛柳配薯條】,這個餐更便宜,只需$39不過一分錢一分貨,雖然牛柳份量都算多,有5~6塊左右,但有2-3塊牛柳是比較多根的,口感比較堅韌,難一些咬斷只有3塊左右的牛柳口感比較【淋】一些,但牛柳的牛肉味卻沒有西冷牛扒這麼重,味道比較一般但是,其實它的水準每天都不同的,有一天同事的牛柳口感十分淋,而且又有很多肉汁,牛肉味亦很濃郁,味道不錯的但真的要看大家的運氣了另外,薯條的味道都不錯這些其實應該是薯角,十分

意式蕃茄醬燴龍脷柳配薯條
不過,竟然有驚喜
,牛扒十分大塊,而且都算厚身
牛扒的口感十分【淋】和軟身,肉質嫩滑,完全沒有根,一咬便斷
而且牛扒都幾有牛肉味,十分美味
黑椒西冷牛扒配薯條
但真的要看大家的運氣了
紐西蘭鑊仔牛柳配薯條
另外,薯條的味道都不錯
這些其實應該是薯角,十分粗身,而且最重要的是,炸的時間不長!
薯角只是表皮輕輕炸過,外表十分脆口,但內部完全沒有炸過,仍然是本來的樣子,好像焗薯仔一般
薯角外脆內軟,又健康,又美味
紐西蘭鑊仔牛柳配薯條
我同事的午餐【意式芝士雞扒配薯條】,雞扒十分大塊,而且是厚切雞扒,還只是$39,很抵丫
可惜雞扒不是雞扒,味道有點像雞胸肉,肉質比較粗糙,完全不嫩滑,又沒有什麼肉汁,味道一般
而且芝士只在雞扒的皮上,除去了雞皮後,根本沒有芝士在雞扒上了
不過,蕃茄汁味道酸酸甜甜,薯條沾了蕃茄汁後,味道都不錯
意式芝士雞扒配薯條
第三次的午餐,【日式蒲燒鰻魚大碗飯】,這個餐比較貴一點,需要$46,不過有原條鰻魚,都幾抵的
日式蒲燒鰻魚大碗飯
可惜,這個午餐是最難吃的午餐
鰻魚雖然是一整條,可惜十分薄,差不多整條鰻魚都是皮,鰻魚肉根本只有很少
而且,鰻魚的肉質完全不行,咬極都咬不開,好像吃橡膠一樣,非常堅韌
而且鰻魚還有少少腥味,十分難吃
而且,白飯太多水分,口感太濕和淋了,完全不好吃,幸好鰻魚汁甜甜的,總算吃得下肚
日式蒲燒鰻魚大碗飯
第四次的午餐【意式蕃茄醬燴龍脷柳】, 這個餐最便宜,只需$37,很抵丫
龍脷柳不是油炸,而是香煎的,十分健康
龍脷柳十分大塊,而且都算厚身,魚肉份量十分多。由於不是油炸,所以外皮不香脆,口感比較【淋】一些
蕃茄醬酸酸甜甜的,本來龍脷柳沒有什麼味道,沾上蕃茄醬之後,味道竟然出其地匹配
酸酸甜甜的同時又有魚香味,十分美味
而今天的薯角炸的時間不夠,味道像白烚薯角多一些,口感比較淋一些,不過我幾喜歡吃薯仔的,偶像轉換一下口味都不錯
意式蕃茄醬燴龍脷柳配薯條
第五次的午餐【焗芝士白汁海鮮飯】,只需$40,我見每天都有人叫的,所以我今天都試一試
白汁的份量很多,全部白飯都蓋滿白汁,可惜芝士味不太濃郁,我只嘗到白汁的味道
不過,雖然有很多白汁,但完全不【漏】。白飯有炒底,即是白飯轉成蛋炒飯,very good
和白汁一起吃,咸咸的同時又有蛋香味,十分美味
而海鮮有一隻青口,2隻蜆肉,一隻帶子和蝦,蜆肉咸咸的沒有沙,青口和蝦的味道都不錯,但帶子比較堅韌了一點,但整體都十分美味
焗芝士白汁海鮮飯&蒜蓉汁牛脷燴長通粉
而我同事的午餐【蒜蓉汁牛脷燴長通粉】,只需$39,牛脷有3塊半左右,而且都算大大塊和厚身,牛脷口感煙煙韌韌,味道咸咸的,都幾美味
可惜長通粉比較淋了一些,而且蒜蓉汁味道一般,我都是喜歡薯條多一點

餐廳提供2款餐湯,分別是忌廉湯和羅宋湯,可惜2款餐湯天天味道都不同,有時味道不錯,有時可以不試無妨,要看看大家的運氣了
忌廉湯,羅宋湯
第一次的【忌廉湯】,味道還差過罐頭忌廉湯的質素,溝了太多水,令到忌廉湯太稀了,沒有什麼味道
而且連少少【湯渣】都沒有,我連一粒粟米都找不到
不過,第二次的【忌廉湯 】味道卻不錯, 忌廉湯很濃郁,很香的奶油味,而且還有少量粟米,咸咸的味道不錯

而【羅宋湯】方面,每天的羅宋湯都有很多【湯渣】,可惜天天味道都不同,有時太酸了,有時又太咸了,完全不好喝
不過,有時的羅宋湯卻味道不錯,這便要看大家的運氣了

【凍咖啡珍珠方面】,珍珠十分彈牙,又有【咬感】,咖啡不會太甜,而且又少冰,味道不錯

【熱的咖啡珍珠】,個人覺得熱的咖啡珍珠比冷的更美味,咖啡味更濃郁,而且完全不甜,珍珠又非常彈牙,暖暖的喝下肚十分美味
冷&熱咖啡珍珠,熱香芋珍珠&椰香珍珠
【熱的香芋珍珠】,有香濃的芋頭味,而且不太甜,味道都可以

【熱的椰香珍珠】,一上枱淡淡的椰子味便撲鼻而來,椰子味十分濃郁,它應該是【椰子+奶茶】,椰子和奶茶的味道十分匹配,十分美味,我同事第二喜歡便是這杯了
熱玫瑰花蜜,熱珍珠奶茶,熱椰子珍珠
【熱玫瑰花蜜】,賣相很漂亮,可惜味道欠佳,完全不像加有蜜糖,像糖漿溝水多一些
而且又找不到玫瑰花瓣,玫瑰花味都欠奉,十分難喝

【熱的珍珠奶茶】,奶茶太甜了,而且沒有什麼奶味,完全是【糖精+水】的傑作,很難喝

【熱的椰子珍珠】,這款比【椰香珍珠】更美味,它應該是椰子奶來,暖暖的更突出椰子的香味,加了珍珠之後更加一流,我同事最喜歡便是這杯了

總結來說,這間餐廳的午餐十分便宜,而且味道都不錯,還送珍珠系列的飲品,十分抵吃!
2018-07-20
$40 (Lunch)
黑椒西冷牛扒配薯條
焗芝士白汁海鮮飯&蒜蓉汁牛脷燴長通粉
冷&熱咖啡珍珠,熱香芋珍珠&椰香珍珠
  • 凍咖啡珍珠,熱香芋珍珠
2018-07-16 586 views
在旺角區尋找地方食飯,好多人都會集中去彌敦道兩旁的商場去看,或是疊埋心水上樓去食什麼放題,韓燒等等。我在旺角食,好多時都會想到這些樓上店。不過,有時都想找找地舖食飯的,只是先達兩旁的食肆,質素參差,好多時都揀唔落手。是日,我同太太把旺角行街後的飲食目標轉移到女人街。以前在旺角工作時,早已經知道女人街的排檔背後,係有不少會令你大呼意料之外的好食肆。所以,我立即決定走入去找,當我們看見一間名叫《意房菜》的小店有素食的餐點時,就立即推門而入了。 有晚市套餐,當然是一人一份晚餐啦,令我們覺得開心的,是他們的意大利雜菜湯是純素的。味道濃郁,充滿蕃茄味。蒜蓉包,夠香脆,送湯不錯。 套餐包一個餐前小食,是一個蟹柳條加薯蓉。這看起來有少少日本 feel,而原因,就早已經在英文的店名說明了,這是一間 fusion 菜,有意大利,有法國,有日本,也有韓國的風味。而這一個蟹柳條加薯蓉的食品,普普通通啦。 太太的素食是什菌石頭鍋飯。絕對是熱辣辣的,而且多了味道濃郁的醬汁,吃起來有味道,濃濃香香的。有幾種不同的菌,令到此飯又香,又充滿口感。 我選擇了焗芝士薯蓉肉醬千層麵,是一個極飽肚的東西,單是面層的薯蓉已經可

我選擇了焗芝士薯蓉肉醬千層麵,是一個極飽肚的東西,單是面層的薯蓉已經可以食得飽你。內心是一層肉醬,一層 Lasagna,味道非常之濃烈,好啱我呢個喜歡重口味的人。不過,我重伸一次,這東西實在太過飽肚,我幾乎空肚來食都食唔晒。

我同太太都是奶茶粉絲,大家都點上了一杯凍奶茶。這奶茶當然猜點港式味道,茶底香濃,奶味也足夠,是一個簡單的美滿感受。

夠大眾化,食物也不錯,肯花錢的話更有一些令身處在女人街內會覺得意想不到的美食出現。這小小的《意房菜》,值得來一食,也可以再食。
$100 (Dinner)
跟男友一起來,很久沒吃過一間難吃到要blacklist的餐廳忌廉湯沒有淡忌廉香/奶香,也沒有牛油香,連粟米也吃不到有味道(應該是煮了好久連粟米原本的味道也煮出來),但就感覺只是喝了一碗忌廉跟水是2:8+一堆味精的湯,是難喝到沒有喝完。沒有見過用生菜伴碟會連生菜莖都用上(忘記拍照),就算說不浪費食物上碟了也不相信會有人吃這部份,餐廳有時就輸在這些小細節上。那個所謂薯菜根本只是薯仔,吃不出有放任何油,鹽煮/焗,雖然說比較健康,但餐廳來說這種程度的薯仔我在家都可以做,為甚麼要付錢在這裡吃。飲品不予置評,香芋珍珠奶茶像水一樣,美碌比較好但只有一個甜字。甜品好像是送的,Tiramisù,吃不出來餅乾的部份,口感也不是幻滑的芝士奶油,界於蛋糕和凍硬了的植物(劣質)奶油之間,明白每間餐廳Tiramisù的recipe都不同,只能說這個不太對我口味。環境一般,當晚不幸坐近門口位置,門口員工不停開門,熱氣不斷流進餐廳,最讓我覺得無禮貌的行為是,他向外面等位的客人介紹菜式,居然是指著正在用餐的客人,這裡是動物園嗎,我用餐是供別人觀賞的嗎?真的難吃到生氣,連2個人只點了2個餐2杯飲品水吧都可以漏單,惟一可以

真的難吃到生氣,連2個人只點了2個餐2杯飲品水吧都可以漏單,惟一可以稱讚是全店惟一機靈的女店員。
2018-07-12
2018-07-10 156 views
在旺角等人,點知塞車遲到。中午飯變吃下午茶,唯有快些醫肚,便一齊入咗間平民化的小西餐館。由於是下午茶時段,$35左右有主餐,仲有珍珠奶茶飲,都幾抵。焗芝士白汁海鮮意粉,熱辣辣上枱,白汁唔太鹹,海鮮唔係太多,意粉畧冧些。焗鮮茄豬扒飯,炒飯底都很熱,焗得很透,有很多塊菠蘿,所以鮮茄汁偏甜,但混飯吃相當不錯,豬扒都幾多同埋juice。可能由於是下午茶時段,份量似乎細啲咁。不過加上珍珠奶茶,凍飲一樣唔使加$,旺角地區算好抵啦。

$35 (Tea)
  • 焗鮮茄豬扒飯,
2018-07-10 94 views
今日一班人落mk食晚飯,打算去通菜街搵下野食咁有人suggest去意房菜,之前食過都覺ok 就諗住去多次我地一班人8點先到步,知道實冇位,加上我地人又唔少,所以覺得等下冇所謂去到個waitress俾左張飛我地話第2張就到我地,咁我都知佢只係呃住我地先,因為我都見到有2堆人數同我地差唔多o既人等緊
今日一班人落mk食晚飯,打算去通菜街搵下野食
去到個waitress俾左張飛我地話第2張就到我地,
2018-07-03 141 views
今天想在旺角找不是飯麵的選擇,在旺角超多選擇下,作新嘗試選了通菜街這家Little Fusion。價錢超級合理,本來沒太大期望但卻反而感覺食物質素非常之高,感到極為驚喜。首先說39元的芝士雞扒午市套餐, 午市套餐含餐湯羅宋湯/忌廉湯及餐飲(凍飲也沒有加價)! 套餐薯條竟然是厚切並配以鮮茄醬而不是一般的Ketchup, 這確是非常驚喜。 羅宋湯亦很認真制作,很濃很惹味!而飲品方面除了一般的奶茶咖啡亦可選擇台式飲料。這等價錢在隔壁的花園街是沒有可能出現的,這個發現真的是一大驚喜!

2018-07-02
$40 (Lunch)
  • 芝士雞扒午餐
2018-06-11 151 views
旺角好多細細間小店,今日想食西餐,入了這間。天氣咁熱.,餐廳內冷氣夠已加分。叫了煙三文魚卡邦尼火腿蘑菇寬條麵跟羅宋湯凍檸茶。羅宋湯好濃夠晒味, 卡邦尼意粉芝士汁多味濃,煙三文魚得1片,但都算大片。
叫了煙三文魚卡邦尼火腿蘑菇寬條麵跟羅宋湯凍檸茶。

Type of Meal
Lunch
2018-06-11 172 views
平日因為工作太忙冇時間好好地同偽太食餐好既,所以今晚同偽太去二人世界。由於工作地方係旺角,最多食市選擇都係旺角,所以我地就去左女人覓食。之後見到呢間西餐就入左去喇!裝修簡單,餐廳乾淨。由於肚餓,二話不說就叫左呢間餐廳既招牌菜酥皮鵝肝牛柳配黑椒汁。牛柳口感適中,唔會太硬或太軟, 依然能夠保持牛柳本身既味道,鎖住牛柳既肉汁,鵝肝唔會太油。牛柳同鵝肝中間夾住一塊蒜蓉包,同時蒜蓉包又唔會因為夾左係牛柳同鵝肝中間而變到林哂, 蒜蓉包依然包留到卜卜脆既口感。
平日因為工作太忙冇時間好好地同偽太食餐好既,
所以今晚同偽太去二人世界。
由於工作地方係旺角,最多食市選擇都係旺角,
所以我地就去左女人覓食。
之後見到呢間西餐就入左去喇!

裝修簡單,餐廳乾淨。

由於肚餓,二話不說就叫左呢間餐廳既招牌菜
酥皮鵝肝牛柳配黑椒汁。
牛柳口感適中,唔會太硬或太軟,
依然能夠保持牛柳本身既味道,鎖住牛柳既肉汁,
鵝肝唔會太油。
牛柳同鵝肝中間夾住一塊蒜蓉包,

2018-06-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
Celebration
Anniversary
2018-05-25 232 views
炎炎夏日黎到旺角, 餐廳選擇係好多既, 但黎到意房菜附近, 實在太熱啦, 加上很肚餓, 所以唔想再周圍行一大輪慢慢搵野食。下午茶黎講, 呢間真係一分錢一分貨既, 30幾蚊到40幾蚊, 有意粉/飯/薯條你簡, 仲包埋杯凍野飲, 對荷包唔深既我黎講係好OK 的!選擇唔少架, 打開本MENU 入面都仲有兩大頁選擇架~叫左個紐西蘭鑊仔牛柳意粉, 份量對女仔黎講係夠食既, D 牛柳都幾JUICY, 意粉唔會太多汁, O岩我~ 最起碼唔會煮得太軟~叫左杯香芋珍珠~下午茶唔洗加錢~座位其實係幾逼下架, 下午茶時間都一樣幾多人下~人多黎既話都有機會要等下位~~

選擇唔少架, 打開本MENU 入面都仲有兩大頁選擇架~

叫左杯香芋珍珠~下午茶唔洗加錢~
2018-05-25
2018-05-11 210 views
做野做到3:00到,係附近食返個lunch,行過見到三十幾蚊一個牛扒飯,好抵咁😳決定試一試~我既lunch 查實已係下午茶時間,有12款選擇都係三十至四十零蚊,本身打算普通茶餐廳都無咩大期望,正常食飽就算。咁我就選擇左603跟飯既跟熱飲一杯,同事們就有食焗意粉或焗飯咁。野飲我叫左熱檸水,味道無咩特別,但特別在佢個匙羹,係個剷尼😂😂好過癮,不過篤落差少少,個角cake住塊檸檬落唔返尼😅牛扒飯到~賣相唔錯😳牛扒估唔到都幾大塊,我同事個牛扒意仲大塊😯伴菜有青瓜同蘿蔔,青瓜爽脆清甜,蘿蔔都無腥味。黑椒牛扒好似舊式餐廳既味道,除左大件肉都淋唔會痴牙,$36不收加一,有呢個質素算係好好。👏🏻👏🏻以後lunch又多一個抵食選擇😙😙

熱檸水

黑椒牛扒飯

👏🏻👏🏻以後lunch又多一個抵食選擇😙😙
2018-05-08
$36 (Tea)
黑椒牛扒飯
2018-04-20 848 views
以前去旺角,多數都係掃街為主,但而家人大左,開始覺得食野應該要坐係度慢慢享受先得。臨近糧尾,所以呢間小店岩哂我!!😆 晚餐價錢由$69-$158,包左前菜、餐湯、主菜、甜品、餐飲!! 連埋加一,$100都唔駛就可以食到咁多野,真係經濟又實惠~~😀餐湯 – 羅宋湯,偏酸多菜,開胃餐湯 – 酥皮忌廉湯 (+$6)呢度既酥皮湯可以揀羅宋湯底,不過咁特別既配夾我就無試啦。😂酥皮唔係脹卜卜,不過都仲酥,可以接受;忌廉湯有少許菇同粟米粒,味道正常蒜蓉法包 – 焗得好脆,不過無蒜味無牛油味主菜 – 美國極黑豚扒拼黑松露什菌炒蛋配薯條 ($98)望落營養豐富,有肉有菜有碳水,而且仲有菠蘿做生果,幫助消化~😍豬扒都算厚身且大塊😮,食落唔韌又唔乾,肉質比較偏向用鬆肉粉”拿”過既嫩滑感,但仍然有少許爽口,而且無乜肉味😐炒蛋既黑松露味好香好濃,應該落左唔少松露;炒蛋亦夠滑😋。薯條非常粗,接近一隻手指粗;輕微炸過,表面少少焦同脆,但入面好粉既薯條;食落無咁熱氣主菜 – 紐西蘭西冷牛扒拼芝士條拌燒汁配意粉 ($95)西冷扒比豬扒更大塊!! 而且仲要有番咁上下厚度添!!😮牛扒中間位有少許粉色,除左筋位好韌之外,其他

餐湯 – 羅宋湯,偏酸多菜,開胃
餐湯 – 羅宋湯

餐湯 – 酥皮忌廉湯 (+$6)
餐湯 – 酥皮忌廉湯

蒜蓉法包 – 焗得好脆,不過無蒜味無牛油味
蒜蓉法包

主菜 – 美國極黑豚扒拼黑松露什菌炒蛋配薯條 ($98)

主菜 – 美國極黑豚扒拼黑松露什菌炒蛋配薯條

炒蛋既黑松露味好香好濃,應該落左唔少松露;炒蛋亦夠滑😋。
主菜 – 美國極黑豚扒拼黑松露什菌炒蛋配薯條

主菜 – 紐西蘭西冷牛扒拼芝士條拌燒汁配意粉 ($95)

西冷扒比豬扒更大塊!! 而且仲要有番咁上下厚度添!!😮
主菜 – 紐西蘭西冷牛扒拼芝士條拌燒汁配意粉

牛扒中間位有少許粉色,除左筋位好韌之外,其他位都淋身,不過都係鬆肉粉”拿”過既質感,肉味較少😑
主菜 – 紐西蘭西冷牛扒拼芝士條拌燒汁配意粉

意粉望落似煮左好耐,煮到脹哂,但原來都有少少彈牙,不過就用偏甜既茄醬撈過,唔係用茄膏,朋友話可以接受,但我就唔中意☹️

最後仲有Tiramisu作結
Tiramisu

估唔到小店咁有心思,特登用個”花盆”同”泥剷”做餐具。Tiramisu既味道唔錯,唔會比甜品店既差

兩個都唔會太甜
;玫瑰同蜜糖味都好濃,而且仲真係有玫瑰花係入面架;珍珠奶茶就奶比茶濃少少,但都好飲

如果糧尾但又想食鋸扒,呢度都係一個唔錯既選擇;不過唔好預佢可以比到高級西餐既水準你,因為呢度食既重點只係暫時滿足一下鋸扒既慾望加飽肚之選

題外話:小店應該要印過D餐牌,因為已經掀到爛哂,好污糟既感覺
2018-04-18
$107 (Dinner)
Tiramisu
2018-04-12 258 views
喺旺角行街,又想慳錢,就周圍搵下有咩平嘅下午茶餐醫下肚,被呢間跟餐送珍珠奶茶吸引住,就入去食啦~~~焗葡汁雞皇飯,下午茶只喺$34,非常抵食一上枱,我嚇了一跳,焗意份嘅份量十分多,葡汁非常香濃,葡汁又好多,每條意粉都有汁,唔會太乾,但雞肉就有D乾身...最令我驚喜的是,一杯大大杯苿香珍珠奶茶,奶茶好香滑,珍珠都好彈口,好好味但就覺得太多冰....整體來講,呢個價錢,份量大,質素都好OK.值得再去食.
焗葡汁雞皇飯
焗葡汁雞皇飯,下午茶只喺$34,非常抵食
但就覺得太多冰....
整體來講,呢個價錢,份量大,質素都好OK.值得再去食.
2018-04-08
$34 (Tea)
焗葡汁雞皇飯
夜晚黎食,不得不讚個價錢真係幾平,60幾蚊起有set dinner, 有湯、前菜、主食、飲品,飲品選擇仲要唔係hea野,有珍珠奶茶同玫瑰花蜜揀,個玫瑰花蜜甜甜地,而且唔係假既人工味!個西湯鹹左少少之外都幾好飲,個蒜蓉包整得好脆,多啲蒜蓉就更好!但叫左果個手打湯烏冬味道真係好一般,個烏冬唔彈牙又淋(已經一上碟就盡快食)、份量又少,個湯係奇怪既味精味,同埋唔知點解個豬肉已經分開上,個湯烏冬仲係咁油。相較之下,個正常既豬肉好食好多。可能呢間餐廳既西式野會好好多,我朋友叫左意粉就話ok。成晚最好食既係果個前菜,一小碟蟹柳薯蓉!最抵讚係餐廳啲員工態度真係好好有有禮貌,仲會叫我小心個石頭鍋熱,夠貼心~話說溫馨提示,google map個位好似標錯左,搵左好耐先搵到😳😳😳

豚肉石鍋手打烏冬
2018-04-01 310 views
用一個平價錢食高質菜,確實很難得。入到旺角要食牛扒,一定會有自己喜歡的店鋪,這間店是我非常喜歡的一間。唔駛$150就可以食到一份豐富的牛扒美食,可說是親民價錢XD餐牌有好多不同選擇,唔食牛肉都唔怕。香草羊架有3件+.+ 羊肉的味道突出,只是香草味道不夠,如果再濃一點就更完美。另一份選擇了肉眼扒,肉的厚道足夠又大塊,選擇了三成的,肉汁夠鮮甜。薯角味道不錯,不是炸的,所以不擔心這頓飯太油膩。飲品方面(配送):有好多台式飲品選擇,選擇了茉香珍珠奶茶,茉莉香味飄散,台式奶茶偏牛奶味重。怕肥可以選擇綠茶,仲有女生喜歡的花茶!餐湯:羅宋湯味道算濃郁好飲,如果喜歡可以加配酥皮。忘了說,還有蟹柳薯蓉的小食w不過環境比較迫,座位與鄰座沒有間隔,所以坐得不算太舒適。為了美食也是值得的。
用一個平價錢食高質菜,確實很難得。
餐牌有好多不同選擇,唔食牛肉都唔怕。
餐湯:羅宋湯味道算濃郁好飲,如果喜歡可以加配酥皮。
忘了說,還有蟹柳薯蓉的小食w

紐西蘭肉眼牛扒

香草羊架

珍珠綠茶

羅宋湯

酥皮湯
2018-03-31
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
紐西蘭肉眼牛扒
香草羊架
同中學同學敘舊,嚟到依間以前同同學成日食lunch既地方唔知咁耐冇食過啲水準係咪一樣ok呢環境係感覺有啲窄同音樂較到太大聲了大聲到同朋友講野都覺得好辛苦仲好影響食野感受晚市比午市選擇多好多,仲有得揀鋸扒套餐但晚市價錢上就貴啲同要收服務費我就揀左食黑毛豬扒配黑松露磨菇炒蛋加意粉朋友就揀左鵝肝加脆皮牛配薯條首先先唻左碗紅或白湯兩碗都幾好飲,尤其紅湯唔會太酸入面仲好多菜另外,再配埋每人一塊多士。如果多士係外脆內軟就更好了而家呢隻感覺成個有啲太硬了黑毛豬肉好厚實又好大塊!上菜嗰刻見到咁大塊都o咗黑松露炒蛋我同朋友都覺得好好好食蛋好香好滑!意粉就係普通既茄汁意粉,冇咩特別朋友嗰鵝肝加牛配薯條啲牛肉都超厚又唔難咬真係幾好食!不過就冇我嗌嗰份咁大份了餐配既薯條都幾好食係自己鐘意嗰款薯條,同又夠熱!正最後仲可以揀甜品。店員俾我地揀牛乳or提拉米蘇我地都揀左食牛乳!雖然只係細細杯,但牛乳味好香濃!好食好想再食多幾杯呢總括,野食係幾好食的而且套餐有哂咁多野都算性價比幾好。但現場環境真係音樂太大聲了!令到食物幾好食都有可能會影響客人情緒喔希望如果下次再唻唔會仲係較咁大聲音樂
同中學同學敘舊,嚟到依間以前同同學成日食lunch既地方
唔知咁耐冇食過啲水準係咪一樣ok呢

環境係感覺有啲窄同音樂較到太大聲了
大聲到同朋友講野都覺得好辛苦
仲好影響食野感受

晚市比午市選擇多好多,仲有得揀鋸扒套餐
但晚市價錢上就貴啲同要收服務費
我就揀左食黑毛豬扒配黑松露磨菇炒蛋加意粉
朋友就揀左鵝肝加脆皮牛配薯條
首先先唻左碗紅或白湯
兩碗都幾好飲,尤其紅湯唔會太酸入面仲好多菜
另外,再配埋每人一塊多士。如果多士係外脆內軟就更好了
而家呢隻感覺成個有啲太硬了
黑毛豬肉好厚實又好大塊!上菜嗰刻見到咁大塊都o咗
黑松露炒蛋我同朋友都覺得好好好食
蛋好香好滑

意粉就係普通既茄汁意粉,冇咩特別

朋友嗰鵝肝加牛配薯條
啲牛肉都超厚又唔難咬
真係幾好食!不過就冇我嗌嗰份咁大份了
餐配既薯條都幾好食
係自己鐘意嗰款薯條,同又夠熱!正
最後仲可以揀甜品。店員俾我地揀牛乳or提拉米蘇
我地都揀左食牛乳!雖然只係細細杯,但牛乳味好香濃!好食
好想再食多幾杯呢

希望如果下次再唻唔會仲係較咁大聲音樂