2022-11-25
首先,戴返頭盔先,以下純粹個人今次嘅體驗。本人深明小店唔係咁易做,所以奉勸各位:如果一個人去,就最好㨂非繁忙時間,否則,唔知要等幾耐位呢?話說我都盡量㨂大部分人都食完lunch嘅下午1點半到訪架喇,不過啱啱好我後面有2張2人枱,門口位同事就話要比2人枱入咗先,叫我等10分鐘,等大枱走….眼見剩低2張2人枱都坐滿,咁我無奈去行個圈睇下有咩其他嘢食。行行下聽到好大聲嘅傾計聲,原來咁啱有張4人枱走,後面又無人排隊,就去碰下運氣,睇下比唔比我入去。然後終於入到1個人坐4人枱。唔知之後如果仲有人嚟會點安排呢?環境其實幾舒服嘅,有少少音樂,但可能因為樓底唔高,人多嘅時候都幾嘈。樓面得一位負責接待、送餐、收錢嘅員工,所以嚟食仲要有耐性。講返食物先,始終未食正餐,所以叫左個定食先。我叫左個主食(跟飯+湯):名古屋炸豬扒坦白講,因為Open Rice未有圖,我一開始唔知道原來豬扒有跟醬,直到我見到隔離枱有….後加嘅醬~不過個豬扒係幾好食,唔會太硬,食到肉汁。係一開始冇醬會dry咗少少。配菜同小食我㨂左蟹膏同雞翼。呢個真心普通,但因為跟餐個飯偏硬身,用嚟送飯就啱啱好。同埋跟餐只需要加$8,都抵食嘅~估唔到
講返食物先,始終未食正餐,所以叫左個定食先。
我叫左個主食(跟飯+湯):名古屋炸豬扒
後加嘅醬~
配菜同小食我㨂左蟹膏同雞翼。
估唔到填咗「少飯」都仲有咁多
芝麻雞翼就超好味,好少食到可以鎖住肉汁得嚟,個外皮係脆嘅炸雞翼。仲要跟餐只係加$6有一隻,性價比之選!
最後餐湯(跟餐免費)同餐飲(加$23)就不過不失。
食完已經差唔多2點半,見到1位成功有2人枱座,所以話1個人想嚟食,請㨂非繁忙時間
食完都有個迷思:
點解繁忙時間唔招待1位呢?1位相對食得快,翻枱率高,大家都係排隊嘅情況下,一般都係1位入咗先,難道呢度有獨特嘅入座安排?唔係好明,不過啲食物係好味先咁串,食客請自求多福