2006-09-11
珍妮絲與愛立信的屋企人去左呢間第一次去試的小肥羊,未入到去都見到有人向出面排,不過好在uncle早些少去羅位,坐近門口,所以冷氣唔係好夠,我地一行六人,叫左個午市套餐,裡面包四款野,向小食,炒飯或粉,點心裡面每度揀一款,$138一個套餐,我地叫左1. 紅油抄手(裡面的餃子肉係用羊肉做架,有些少蘇)2. 上湯浸莧菜(淡左d)3. 菠蘿蝦粒炒飯(都幾大碟,同埋都好多料架,d蝦係用新鮮蝦炒架,唔係用雪藏)第四樣唔記得左另外我地又叫左d點心,1. 蝦餃(最抵,好大粒,$9.8一籠咋)2.砵你蒸蘿白糕(都幾特別,最欣賞佢唔係用粉去做,有好多蘿白絲架,我地都叫左兩砵添)3.流沙奶黃飽(食時要小心食,因為一搣開就會流哂出黎,仲要好熱架,但一定要熱食喎)4.香煎豬扒(份量都ok)5.炸錦魯雲吞(份量最唔抵,因為得三個)不過個度的侍應服務態度麻麻,因為好多時冇人執野同埋加水,真係要叫左好聲先至有人認咋...六個人都差唔多,食到好飽,但係價錢唔係太平,總數食左$310
1. 紅油抄手(裡面的餃子肉係用羊肉做架,有些少蘇)
2. 上湯浸莧菜(淡左d)
第四樣唔記得左
另外我地又叫左d點心,
1. 蝦餃(最抵,好大粒,$9.8一籠咋)
4.香煎豬扒(份量都ok)
5.炸錦魯雲吞(份量最唔抵,因為得三個)