2023-05-11
平時好少去大埔,今日約咗個朋友食生日飯,專登search定附近有咩好食,見有好多好評就試吓,果然無令我失望,除咗周圍都係打卡位,嘢食仲係高水準,朋友都表示好滿意🥰.一入門口有個錦鯉魚池,中間有條小橋,俾人感覺好似去咗旅行咁,好清新好放鬆,環境真係好適合同朋友享受一個晏晝🗣️.▪️法式焗田螺田螺一碟有12粒,仲要每個都好大粒,香草味好濃😍口感彈牙,底部薯蓉勁軟滑,一啲都唔馬虎👍🏻我哋清哂全部薯蓉😂.▪️酥皮龍蝦湯配蒜茸包酥皮好香口,最勁嘅係,俾我影咗大半個鐘相,個酥皮仍然好香脆😂 個湯係好濃郁嘅龍蝦味,好抵飲.▪️芝士焗大蝦 配香草蕃茄醬意粉大大層芝士鋪喺龍蝦上面,配埋新鮮嘅龍蝦,口感彈牙,蕃茄意粉又開胃,感覺好滿足.▪️燒美國安格斯肉眼扒塊扒好大份,揀咗7成熟,肉質嫩滑唔鞋口,配埋燒汁同芥末醬 好惹味.▪️棉花糖特濃朱古力超濃郁嘅朱古力味,口感好柔滑,加埋大大粒嘅棉花糖,啲味溶埋一齊好香甜.🌟 始終係郊外地方,着短裙短褲嘅最好噴定蚊怕水,我哋冇準備定蚊怕水,店員仲好貼心咁提供俾我哋,讚👍🏻
▪️法式焗田螺
▪️酥皮龍蝦湯配蒜茸包