2021-11-12 113 views
星期六晚友人介紹左一間環境清靜,好舒適嘅環境食飯,一入去見到燈光暗暗地,感覺好有格調及懷舊,座位舒服,絕對係傾計談心好去處。食物方面,先嚟幾個前菜,最鍾意食係香草芝士焗蠔同蟹粉蟹籽一口酥,因為本人係蠔同芝士控,加上個味道烹調得恰到好處,好味,而蟹粉蟹籽一口酥,不但香脆,伴隨著蟹粉蟹籽,更覺有層次。另外黑松露野菌湯更加有驚喜,味道不但夠濃,配上大量磨菇,令人想一飲再飲。最後主菜揀左牛肝菌烤羊架,羊架烤得剛剛好,不會太生,又不會太老,肉質嫩滑,又保留到牛肝菌本身味道,抵讚。而配菜有薯仔蕃茄仔,法豆,燒蒜,睇得出個廚師好有心思。食完這個其實已經好飽,之後再食埋個甜品西米奶凍配芒果雪糕,真係好滿足。客人食飯最緊要食得開心,滿足,這間食物質素吾錯,下次我都會再來幫襯。

2021-11-06
$348 (Dinner)
  • 黑松露野菌湯
2021-11-12 103 views
見到來佬餐廳有個秋日滋味餐,梗係要試下啦!~個餐可以加個薯條,我哋加咗個黑松露薯條,熱辣辣,份量又十足!~頭盤四度菜, 職員好細心叫我地要要趁熱食咗隻蠔先, 蟹肉蘋果沙律配搭夠鮮甜同清新!~ 餐湯我揀咗酥皮海鮮湯,夠濃夠鮮甜!~ 主菜我揀咗鴨胸,肉質鮮嫩!~ 甜品我揀咗芒果奶凍, 芒果新鮮配埋奶凍,味道真係好夾!最後嘆返杯我最愛嘅香濃咖啡,畫上完美嘅句號!
見到來佬餐廳有個秋日滋味餐,梗係要試下啦!

~ 餐湯我揀咗酥皮海鮮湯,夠濃夠鮮甜!
~ 主菜我揀咗鴨胸,肉質鮮嫩!
~ 甜品我揀咗芒果奶凍, 芒果新鮮配埋奶凍,味道真係好夾!

最後嘆返杯我最愛嘅香濃咖啡,畫上完美嘅句號!

2021-11-05
  • 黑松露炸薯條
2021-11-11 98 views
今次係我第二次食來佬,上一次食ge來佬汁炒河驚為天人,所以今次同女友試一試過晚餐。先試4款前菜,分別係香草芝士焗蠔,芝士加蠔,味道完全係絕配,蟹粉蟹籽一口酥,脆卜卜,脆到吾想講野,蟹肉蘋果沙律同露筍沙律,酸酸甜甜,十分開胃。餐湯係黑松露野菌湯同酥皮海鮮湯2揀1,我叫左酥皮海鮮湯,本人一直好鍾意飲酥皮湯,坊間已經愈黎愈小有做酥皮海鮮湯ge餐廳,這個仲要味道不錯,值得一試。再來就係主菜,我叫左慢煮烤鴨胸,鴨胸烤得好諗,而食落一d鴨膻味都無,值得一讚。最後食埋個甜品心太軟,一食落去,裡面d朱古力流晒出黎,邊食住熱熱的心太軟蛋糕,配上凍ge雪糕一齊食,好幸福呀!價錢都係$348 1位,係今時今日ge環境,這個價錢配上這個高水準晚餐,真係一d都吾貴,值得一試。
  • 慢煮香烤鴨胸
2021-11-11 76 views
星期五放工梗係行下街食下嘢先返屋企啦! 今日同老公去左灣仔來佬餐館嘅四度菜晚餐,味道唔錯喎,份量又啱啱好,出品有夠熱, 一試難忘!頭盤四道菜, 最鍾意係焗蠔!餐湯夠熱夠 creamy😋😋😋😋Main 我揀咗肉眼扒, 肉質鮮嫩🥰🥰🥰🥰Dessert 揀咗朱古力心太軟雪糕, 心太軟夠香濃配上雪糕超正👍👍👍👍

頭盤四道菜, 最鍾意係焗蠔!
餐湯夠熱夠 creamy😋😋😋😋

2021-11-11 1855 views
/來佬餐館🇭🇰/#sa灣仔篇 ➖➖➖<秋日滋味套餐•4道菜晚宴🍂🦀>➖➖➖適逢到食蟹季節🦀🦀除咗食大閘蟹亦有餐廳推出左蟹主題相關嘅菜式呢間開左十一年嘅餐廳都唔例外佢地早排推出左4道菜晚宴 $348/pp (兩位起) 有前菜、湯、主菜(4選2)、甜品連餐茶當中其中兩道菜以蟹做為食材餐廳環境偏昏暗、懷舊風 而且比想像中大幾適合聚餐😆😆➖➖➖1️⃣🔹前菜4款🔹▪️香草芝士焗蠔 ▫️蟹粉蟹籽一口酥 🌟▪️烤美國露筍沙律配松露蛋黃醬 🌟▫️蟹肉蘋果沙律 四道前菜會同時一齊上😆用瓷磚擺幾靚芝士焗蠔會食到芝士咸香味 會濃啲另外蠔肉亦唔會好腥 不錯✨特別鍾意蟹粉蟹籽一口酥❤️外皮有啲似炸雲呑嘅皮 不過再厚身啲 口感crunchy 入面就係蟹粉同蟹籽🤤🤤露筍沙律偏向清新 亦唔會好韌好老 側邊嘅松露味亦足夠!最後係蟹肉沙律~ 入面係蟹肉碎同蘋果味道會酸少少➖➖➖🔹湯🔹▪️黑松露野菌湯▫️來佬酥皮海鮮湯 Menu 上可以二揀一野菌湯入面都好足料 有幾多菇😋反而唔太覺有黑松露味 似平日嘅忌廉磨菇湯而酥皮海鮮湯層酥皮亦夠酥脆 充滿鮮味入面仲有啲蝦肉➖➖➖🔹主菜🔹(四揀二) ▪️美國頂級穀飼肉眼👈🏻🌟▫️鮮拆蟹粉天使麵
/來佬餐館🇭🇰/
#sa灣仔篇
<秋日滋味套餐•4道菜晚宴🍂🦀>
適逢到食蟹季節🦀🦀
除咗食大閘蟹
亦有餐廳推出左蟹主題相關嘅菜式
呢間開左十一年嘅餐廳都唔例外
佢地早排推出左4道菜晚宴 $348/pp (兩位起)
有前菜、湯、主菜(4選2)、甜品連餐茶
當中其中兩道菜以蟹做為食材
餐廳環境偏昏暗、懷舊風 而且比想像中大
幾適合聚餐😆😆

芝士焗蠔會食到芝士咸香味 會濃啲
另外蠔肉亦唔會好腥 不錯✨
入面就係蟹粉同蟹籽🤤🤤
露筍沙律偏向清新 亦唔會好韌好老
側邊嘅松露味亦足夠!
最後係蟹肉沙律~ 入面係蟹肉碎同蘋果

反而唔太覺有黑松露味 似平日嘅忌廉磨菇湯
而酥皮海鮮湯層酥皮亦夠酥脆 充滿鮮味
入面仲有啲蝦肉

➖➖➖
🔹主菜🔹(四揀二)
▪️美國頂級穀飼肉眼👈🏻🌟
▫️鮮拆蟹粉天使麵 (+$40) 🌟👈🏻
▪️牛肝菌烤羊架
▫️慢煮香烤鴨胸
揀左肉眼同蟹粉天使麵 😛肉眼揀左七成熟
帶嫩紅嘅肉色😚牛味幾濃
配菜份量都幾多 無咁膩!
見menu寫住有黑松露牛油 但唔太覺👀

美國頂級穀飼肉眼
自家西米奶凍伴芒果雪糕
自家朱古力心太軟伴雪糕
2021-11-09 116 views
最近見IG幾多人講來佬餐館既秋日滋味套餐 ,  今日收工約見約得成朋友就一齊去試試! 呢個套餐每位$348 起, 最少2 人成行先食到, 店員有介紹進食次序, 整體進食體驗良好! 前菜一共有4 小碟, 香草煙肉芝士焗蠔, 食得出蠔肉新鮮, 亦唔會俾芝士味道蓋過。蟹粉蟹籽一口酥外皮炸得鬆脆, 包著惹味蟹粉同金黃蟹膏,好食!烤美國露荀沙律 露荀爽甜冇苦味同草味又爽嫩, 加埋松露蛋黃醬又增添一番風味。蟹肉蘋果沙律沙律以紅及青蘋果混合而成, 爽甜又開胃, 食落發現原來仲撈入新鮮蟹肉, 好鮮甜!餐湯我同朋友都揀了來佬酥皮海鮮湯 (+$20) 用匙羹打開面頭焗得香脆既酥皮, 一陣帶海鮮香氣既霧氣直衝出來, 熱騰騰的海鮮濃湯配上厚身酥皮, 正到想再encore 多一碗!主菜方面, 我地揀了 慢煮香烤鴨胸,  以慢煮方式整鴨胸果然係超軟冧又保留到鴨肉既鮮味, 再煎香表面迫番鴨油的香味出來,非常好味! 我地聽店員介紹後加了$40 試試鮮拆蟹粉天使麵, 原來可以仲單點, 一上碟就見到澎湃蟹粉同蟹膏多到蓋住哂天使麵, 食落口鮮味直程爆發出來,絕對回本之選!食到甜品都已經好飽, 我地揀了自己最愛, 我先試芒果

蟹粉蟹籽一口酥
外皮炸得鬆脆, 包著惹味蟹粉同金黃蟹膏,好食!

蟹肉蘋果沙律
香草煙肉芝士焗蠔,蟹粉蟹籽一口酥,烤美國露荀沙律, 蟹肉蘋果沙律

蟹粉蟹籽一口酥

餐湯我同朋友都揀了來佬酥皮海鮮湯 (+$20)
來佬酥皮海鮮湯(+20)

鮮拆蟹粉天使麵 (+40)

食到甜品都已經好飽, 我地揀了自己最愛, 我先試芒果西米奶凍, 入口好香奶味又好夠滑, 夾埋芒果雪糕同芒果蓉, 清新又解膩。朋友就用流心朱古力心太軟伴雪糕作為成餐飯既甜美總結。
芒果西米奶凍

流心朱古力心太軟伴雪糕
2021-10-27
$383 (Dinner)
蟹粉蟹籽一口酥
來佬酥皮海鮮湯(+20)
芒果西米奶凍
流心朱古力心太軟伴雪糕
  • 鮮拆蟹粉天使麵
2021-11-09 91 views
果日同朋友咁岩行過灣仔、本身想上Red Mr 唱番個happy hour先再食飯、點知個肚仔係度叫、就發現左同層既轉角位有間環境清幽既中式fusion 餐廳來佬、呢間同朋友一齊黎吹水絕對係一個好好既地方。咁黎就之後經理哥哥Ryan 就好快咁帶左我地坐低、重好專業咁介紹左今次呢個秋日滋味餐牌比我地聽、聽完之後就即刻二話不說叫左呢個餐同朋友一齊食。一黎到頭盤說分別黎左四樣野食:香草煙肉芝士焗蠔 (鮮甜既燒蠔配埋芝士真好邪惡🤤🤤🤤)蟹粉蟹籽一口酥(酥脆既雲吞皮連埋蟹肉包埋一齊好香口、想食多幾粒🥟🥟)烤美國露荀(清甜爽脆、食落好新)蟹肉蘋果沙律 (估唔到蟹肉原來都可以同沙律係咁夾😆)來佬酥皮海鮮湯(+$20)由細細個都一路好鐘意飲既酥皮湯、呢度加$20蚊說可以飲到、出面好香脆既酥皮、入面裝住濃濃既海鮮湯、諗起都流哂口水😛慢煮香烤鴨胸聽經理Ryan講呢一道係必叫既主菜、黎到之後舊小小粉紅色既既鴨胸好吸引、用刀細細力就切開左舊肉、入面重好juice 添😋、下次再黎呢個係一定要叫😎鮮拆蟹粉天使麵意大利野就成日都食到、但加左蟹粉落去煮天使麵又真係估唔到可以咁夾、蟹味完全係包住成個意粉、好鐘意食蟹既你呢

一黎到頭盤說分別黎左四樣野食:
香草煙肉芝士焗蠔 (鮮甜既燒蠔配埋芝士真好邪惡🤤🤤🤤)
烤美國露荀(清甜爽脆、食落好新)
蟹肉蘋果沙律 (估唔到蟹肉原來都可以同沙律係咁夾😆)

蟹粉蟹籽一口酥

來佬酥皮海鮮湯(+$20)

鮮拆蟹粉天使麵
意大利野就成日都食到、但加左蟹粉落去煮天使麵又真係估唔到可以咁夾、蟹味完全係包住成個意粉、好鐘意食蟹既你呢個都係必叫😚
鮮拆蟹粉天使麵

食左兩個main 都八成飽、係時候食埋個甜品喇😍😍

自家制西米奶凍拌芒果雪糕
作成一個芒果控我一睇到個menu 就想叫呢個甜品、個奶凍好濃奶味、雪糕芒果味好香、奶凍上面有小小桃膠岩哂我呢d成日要靚皮膚既人😎😎
自家西米奶凍拌芒果雪糕

朱古力心太軟
最後食埋個心太軟作為呢餐既句號、一切開果陣d朱古力流出黎、睇到成個過程都好治癒🤤、個心太軟同個雪糕唔算好甜、岩哂呢個餐既一小完結。
2021-10-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$380 (Dinner)
自家西米奶凍拌芒果雪糕
2021-11-07 161 views
我奄尖聲悶,憎人富貴厭人窮,真係好少讚人,亦好耐無讚,但呢間野真係好好食,CP值亦好高,講緊嘅係佢嘅週未及假日早午餐(weekends & holidays brunch), 每位誠為198,另加一。任食嘅係15款前業菜及4款甜品,雖然有d係要加錢,但食過嘅質素都好唔錯。當日食過嘅前菜包括:黑松露野菌湯羅宋湯凱撒沙律巴瑪火腿蜜瓜香草田螺焗薯蓉來佬汁雞翼脆炸雞翼黑松露炒蛋多士黑松露薯條除在脆炸雞翼之外,其他都中上水準之上,唔會因為任食而比d cheap野你,抵贊!!食過嘅主菜包括:黑松露野菌意粉(5星級水準,好過好多大餐廳,又唔駛加錢!!)燒西班牙橡果級黑毛豬配蘋果蓉(+$50,同樣5星水準,係有豬肉味,有肉香,從未試過豬都咁好食!!)美國頂級穀餇肉眼扒(+100,呢個扒都好有牛味,又無根,女女話好食程度係1億/1百...好似誇左dd...)甜品食過:法式焦糖燉蛋(水準不俗,唔太甜,再凍d更好)來佬梳乎厘(頂級推介,好食過太平館,有微微檸檬味!!)兒時回憶(香焦船)(正常水平,始終香蕉同雪榚都係固定水準嘅野)迷你火燄雪山(唔係好習慣個酒味,一般水準)果日樓面得兩個人返工,但都勸快有禮,值

當日食過嘅前菜包括:
黑松露炒蛋多士
黑松露薯條

食過嘅主菜包括:

甜品食過:
法式焦糖燉蛋(水準不俗,唔太甜,再凍d更好)
來佬梳乎厘(頂級推介,好食過太平館,有微微檸檬味!!)
迷你火燄雪山(唔係好習慣個酒味,一般水準)

果日樓面得兩個人返工,但都勸快有禮,值得一讚!!
好滿意的一餐,雖然地點有少少唔太就腳,但食物水準及服務搭夠!!

誠意推介,會返頭再來。

2021-11-07
$276 (Lunch)
2021-11-06 139 views
趁著屋企人生日,食餐好嘅,选左好d嘅餐廳。嚟到餐廳好快已可以入座,職員仲安排了圓形梳化比我們。我們點左個四道菜晚餐,仲有呢度嘅招牌來佬汁炒河,另外,因為媽咪想食,仲叫左越式湯河。先講四道菜set, 個頭盤有曬四款嘢,真的老少咸宜,有沙律,蟹粉一口酥,焗蠔,露筍,我和爸爸鐘意香口嘢一口酥,焗蠔啱曬我哋,媽媽鐘意清新口味,沙律露筍係佢至愛湯就我哋一齊选曬海鮮湯主菜,选左鴨胸和牛扒,鴨胸啖啖肉得來又唔so唔un, 仲有佢嘅汁配得幾好,酸甜十分夾, 令人好開胃。牛扒也不錯,尤其佢pat 松露牛油,把牛扒味道再提升。牛河:其實係甜甜地嘅汁來炒干炒牛河,比起外間嘅瑞士汁牛河好食,唔會死甜死咸。至於湯河,賣相好平凡,但係最估你唔到咁好味,啖湯真係冇得輸,比起好多出面専吃越南嘢嘅餐廳,呢度個湯係仲要再出色甜品我們选了心太軟,好味食到飽飽,坐得舒服,大滿足嘅一餐生日飯。

湯就我哋一齊选曬海鮮湯

甜品我們选了心太軟,好味

食到飽飽,坐得舒服,大滿足嘅一餐生日飯。
2021-11-05 86 views
謝謝朋友的邀請😆試下來佬餐廳的味道😁2人套餐份量太誇張😆小食原來唔係4揀1,係有齊4款😂香草芝士焗蠔(有埋菠菜.煙肉)蟹粉蟹籽一口酥烤美國露荀沙津配松露蛋黃醬蟹肉蘋果沙津湯有我鐘意既黑松露野菌湯又有酥皮蕃茄海鮮湯主菜揀左鮮拆蟹粉天使麵同慢煮香烤鴨胸甜品有自家制西米奶凍/心太軟伴雪糕總結:環境舒適賣相吸引制作用心不過樣樣都好rich😜小鳥胃最好打包不浪費😆#來佬餐廳
謝謝朋友的邀請😆
試下來佬餐廳的味道😁

2人套餐份量太誇張😆
小食原來唔係4揀1,係有齊4款😂
香草芝士焗蠔(有埋菠菜.煙肉)
烤美國露荀沙津配松露蛋黃醬

小鳥胃最好打包不浪費😆

#來佬餐廳
  • 黑松露炸薯條
2021-11-05 62 views
由九月尾開始到十一月係蟹最肥美嘅季節為食嘅我 就趁哩個機會試吓唔同嘅蟹の味今年食過日本毛蟹、香箱蟹、中式蟹粥上星期Happy Friday就同朋友去試吓西式蟹宴嚟到灣仔嘅來佬餐廳哩度環境都幾大、樓上又有Red Mr.食飽可以去唱K😂(我要扮姜濤!)裝修好有80-90’s懷舊風,舒服好坐.➖秋日滋味套餐 🏷$348/位➖.前菜:🔸香草芝士焗蠔🔸蟹粉蟹子一口酥🔸烤美國蘆筍沙律配松露蛋黃醬🔸蟹肉蘋果沙律◾️四道前菜,好豐富。有燒蠔、蟹粉蟹肉,菜類有一冷一熱:沙律、燒蘆筍,好貼心,而且用料新鮮。.餐湯:🔸黑松露野菌湯🔸來佬酥皮海鮮湯◾️食完前菜,店員就上湯,兩款湯都唔錯,又夠熱。黑松露忌廉湯香口又滑溜,酥皮湯嘅酥皮焗得靚。.主菜:🔸鮮拆蟹粉天使麵🔸慢煮香烤鴨胸蔬菜、鮮雜莓醬◾️到主菜啦,用咗新鮮嘅蟹肉🦀蟹粉,超級岩我哩啲懶人,將醋吱入蟹粉度,再連埋天使麵一齊拌勻,滿足!香烤鴨胸又厚又嫩滑,配埋酸酸甜甜嘅莓醬,好食!.甜品:🔸自家西米奶凍配芒果雪糕🔸自家朱古力心太軟雪糕◾️西米奶凍幾滑,而且香椰奶味,芒果雪糕陣味好香,唔係假嘅芒果味,好食!流心心太軟配雪糕,一冷一熱好夾。
由九月尾開始到十一月係蟹最肥美嘅季節
為食嘅我 就趁哩個機會試吓唔同嘅蟹の味
今年食過日本毛蟹、香箱蟹、中式蟹粥
上星期Happy Friday就同朋友去試吓西式蟹宴
嚟到灣仔嘅來佬餐廳
哩度環境都幾大、樓上又有Red Mr.
食飽可以去唱K😂(我要扮姜濤!)
裝修好有80-90’s懷舊風,舒服好坐
🔸黑松露野菌湯
🔸來佬酥皮海鮮湯
主菜:
🔸鮮拆蟹粉天使麵
🔸慢煮香烤鴨胸蔬菜、鮮雜莓醬
香烤鴨胸又厚又嫩滑,配埋酸酸甜甜嘅莓醬,好食!
甜品
🔸自家西米奶凍配芒果雪糕
🔸自家朱古力心太軟雪糕
流心心太軟配雪糕,一冷一熱好夾。
2021-11-05 72 views
又到星期五,放工緊要去食餐好嘅!頭盤款式好多,樣樣都好吸引!我最鍾意就係蟹肉蘋果沙律同埋蟹粉蟹籽一口酥黑松露野菌湯同酥皮海鮮湯都好好飲呀,同埋好夠熱!到主菜鮮拆蟹粉天使麵,有蟹粉加少少蟹醋調味,正呀! 慢煮香烤鴨胸超腍, 又唔會蘇喎!最後梗係要有甜品,咁先至完美同滿足架嘛!甜品有西米奶凍同朱古力心太軟, 同朋友岩岩一人揀一款Share食,岩曬選擇困難嘅我!!
又到星期五,放工緊要去食餐好嘅!

頭盤款式好多,樣樣都好吸引!
我最鍾意就係蟹肉蘋果沙律同埋蟹粉蟹籽一口酥

黑松露野菌湯同酥皮海鮮湯都好好飲呀,同埋好夠熱!

到主菜
鮮拆蟹粉天使麵,有蟹粉加少少蟹醋調味,正呀!

慢煮香烤鴨胸超腍, 又唔會蘇喎!

最後梗係要有甜品,咁先至完美同滿足架嘛!

酥皮海鮮湯
西米奶凍伴芒果雪糕
朱古力心太軟伴雪糕
$400 (Dinner)
酥皮海鮮湯
西米奶凍伴芒果雪糕
朱古力心太軟伴雪糕
2021-11-04 98 views
秋天就係一定要食蟹既季節,特別係對我呢種蟹控來講🦀普通原隻大閘蟹就食得多,咁又想試下d蟹類特色菜。適逢呢間懷舊情調既fusion西餐推出左新既蟹肉Dinner Set一個套餐都有好多款野食同埋有鮮拆蟹粉整既天使面😌 前菜都已經有4款,蟹控當然追住蟹粉一口酥食,食落好脆卜卜都既野味果然蟹味仲有個人唔鐘意既蘋果沙律前菜既焗蠔都正 上面層芝士真係好邪惡🧀跟住要介紹本人是日目標:鮮拆蟹粉天使麵佢上面有支試管仔裝住蟹醋,想落幾多就幾多,賣相仲very good,仲有好多蟹肉 好鮮甜,正佢既飯後甜品都不錯,可惜我食到太飽食兩啖就食唔落lu個餐$348/位起,食到咁飽都不錯,值得推薦!!
秋天就係一定要食蟹既季節,特別係對我呢種蟹控來講🦀
普通原隻大閘蟹就食得多,咁又想試下d蟹類特色菜。
一個套餐都有好多款野食同埋有鮮拆蟹粉整既天使面😌
前菜既焗蠔都正 上面層芝士真係好邪惡
前菜

🧀跟住要介紹本人是日目標:鮮拆蟹粉天使麵
蟹粉天使麵

佢既飯後甜品都不錯,可惜我食到太飽食兩啖就食唔落lu

個餐$348/位起,食到咁飽都不錯,值得推薦!!
前菜
蟹粉天使麵
秋天想食下時令蟹,但唔想淨係食蟹。咁啱閨蜜約過海chill下,一早book定呢間來佬餐館,試下佢嘅蟹粉天使麵!今次係我第一次去,原來係正Red Mr. 隔離,唔係聽日要返工唱埋個K都仲得。是日秋日滋味套餐睇落好夠食,因為有四個appetizer   咁多,香草芝士焗蠔上碟仲係熱辣辣,菠菜、煙肉、芝士呢個係最岩嘅combination ,蟹粉蟹籽一口酥口感唔錯皮夠脆,勁有炸雲吞feel!另外兩款,蘆筍沙律配松露蛋黃醬同蟹肉蘋果沙律賣相味道一樣唔錯,飲埋個酥皮海鮮湯真係飽左一半。特別一讚酥皮湯好夠熱,酥皮酥脆超黃金,忍唔住飲哂😋加$20係值嘅。Main dish揀咗最想試嘅時令野- 蟹粉天使麵,上碟見到海量鮮艷蟹粉勁開心,而且仲有支mini醋可以自己唧,都幾得意,同埋都幾夾,口感好豐富!另外一個main, 朋友揀咗慢煮香烤鴨胸,分量啱啱好,slow cook果然好有技巧,睇色澤已經覺得超吸引😍超粉嫩,偷食咗一啖,莓醬絕對係精粹所在,match!至於甜品方面有自家西米奶凍伴芒果雪糕同朱古力心太軟伴雪糕揀,畫面上冇得挑剔,一定要打咭,兩款試齊哂,芒果味雪糕清清地好特別,心太軟如果再多D流心就更
appetizer

至於甜品方面有自家西米奶凍伴芒果雪糕同朱古力心太軟伴雪糕揀,畫面上冇得挑剔,一定要打咭,兩款試齊哂,芒果味雪糕清清地好特別,心太軟如果再多D流心就更完美,anyway大滿足😋如果下次再有新menu會再試👍🏻

2021-11-01
$400 (Dinner)
  • 香草芝士焗蠔
  • 蟹粉天使麵
  • 慢煮香烤鴨胸
2021-11-03 44 views
適逢Sogo thankful weeks 同閨蜜收工去crazy shopping 後比我哋搵到個又舒服又靜靜地既環境食個晚飯,咁啱又發現OpenRice做緊個八五折set dinner裡面有我哋想食既蟹粉天使面同鴨胸一於諗都唔諗就book左佢,Sogo 行去大約10分鐘,我哋懶,揀左坐一個站叮叮2分鐘就到杜老誌道個站行多3分鐘就到餐廳啦。我地叫左個set dinner 包左4款精緻Appetizer , Soup, Main Course 同Dessert~Appetizer (2人份量)有芝士焗蠔、蟹籽一口酥、露荀沙律同蘋果沙律;平日去食set dinner Appetizer 多半只可以選1樣,呢個set 個頭盤超豐富同好有heart, 食之前真係忍唔住要相機先食,個焗蠔同一口酥都好得,有熱度同鮮味👍👍👍,食完呢兩樣再食番啲沙律balance 番確係好配搭😋😋😋Soup 有Black Truffle Mushroom soup同酥皮海鮮湯選擇,我地2個不約而豪豪地加左$20 叫左個酥皮湯,個皮堅好食,同個海鮮湯好夾😋Main course 我地加$40試左🦀Crab Roe A

Main course 我地加$40試左🦀Crab Roe Angel Hair都幾鮮味同足料,份量岩岩好唔會食唔哂😋;個Slow cooked鴨胸啖啖肉都幾嫩口喎,配菜同Raspberries 都好好食呀❤️

我地可能shopping 消耗得太多energy 去到甜品都食得落(可能真係女仔有第2個胃容納甜品嘛🤭🤭),甜品有心太軟同西米奶凍伴芒果雪糕😍😍😍,味度都唔錯唔會太甜同個雪糕好夾呀,而且賣相可以說得上由頭盤到最後甜品都好presentable👍👍呢個餐性價比真心高😋

最後不得不讚讚員工用心介紹每道菜,環境舒適乾淨,坐得舒服,比我地渡過一個好滿足的晚上❤️

秋日滋味套餐
秋日滋味套餐