2023-02-20
睇openrice見咁多人食過,點知食完真係失望🫣🥲🥲招牌炒鮮牛肉湯河($119)食越南野就梗係唔少得叫牛河架喇,但佢既牛河味道就真係一般,湯底比較淡同埋牛肉都比較韌,食越南牛河第一啖佢個湯都大概知咩料,呢間就比較麻麻🥲香茅豬肉撈檬($119)撈檬反而比較出色少少,佢會個隻檬粉同平時食開個啲有少少唔同,比較粗身既感覺,同埋豬肉都幾入味,算係正常發揮香葉炒肉碎芥菜包-辣($158)個晚本身好想食生菜包,但見呢度得‘芥菜包’,本身有啲卻步,但試伏專員當然要try try佢😎結果當然係中伏😂🤮啲芥菜本身都有少少苦味,加上啲肉碎好乾同唔辣,變左最後我地淨係就咁食啲肉碎就算😂仲要呢個芥菜包係全餐最貴🫠鮮青檸沙冰($65)野飲方面都係搞笑,我地食曬枱面啲野都仲未黎,最後再催下佢等多10分鐘先有,變左最後只係就咁飲野咁樣😂不過個味道都幾fresh價錢:🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑價錢方面係災難級,叫左上面3樣餸1杯野飲最後賣單要500幾蚊,雖然就唔算真係好貴,但對比番食物質素就真係覺得好唔抵交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑位於銅鑼灣東角位置,無論搭鐵定巴士都係好易去到,食完都仲可以係附近行下,交通係幾方便既環境:
招牌炒鮮牛肉湯河($119)
香茅豬肉撈檬($119)
香葉炒肉碎芥菜包-辣($158)
鮮青檸沙冰($65)
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
坐落都算c服,鋪頭有兩層,樓上個層會有live band,同埋佢地會駁喇叭落番地下個層,都幾好feel架
性價比:🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑
本身個日諗唔到食乜就隨便揀士間試下,點知又貴陣唔好食🫠諗番轉頭覺得似俾人搵笨既,搞到我而家次次出去食都要比較番呢間,兩個人300幾蚊已經可以食得好過呢間好多😂😂🫡希望佢之後會改善下喇