2019-08-12 44 views
今次同老公嚟荃灣西食嘢,聽朋友講呢頭有一間Bar and Restaurant好有情調,食物質素高之餘,又有桌球同飛鏢玩,而且音響好正,於是找來試一試首先,我哋叫咗一碟滋味薯條,有芝士、辣味和紫菜供選擇,而醬汁方面有松露蛋黃醬和蜜糖芥茉醬,選擇的配搭很多我哋就揀咗芝士薯條,一上碟,嘩!原來這碟薯條的份量非常多,而且上面鋪滿很多芝士,啖啖都係香脆薯條配芝士,而且蜜糖芥茉醬甜甜的,好抵食主菜方面,有美國安格斯牛肉眼扒,足足有10安士!五成熟的牛扒煮得剛剛好,肉質柔嫩,肉味香濃,配菜有焗薯仔,蕃茄和蘑菇,最啱兩個人share還送上沙津呢!另一款主菜係法國香草煎焗羊架(保雲酥)四支骨羊肉不會過羶,調味香濃,保雲酥制作出色黎到酒吧,點可以唔飲返兩杯呢!Rose Lady荔枝、玫瑰、檸檬的配搭,甜甜的,最適合女生Ice Age熱情果、菠蘿,加上橙皮的少許苦澀,幾特別Berries Orchard士多啤梨、紅莓、藍莓加起來,整杯酒莓味很重,好freshMatcha呢杯是非酒精飲品,綠茶和雲呢拿,都幾match

還送上沙津呢!

另一款主菜係法國香草煎焗羊架(保雲酥)四支骨

羊肉不會過羶,調味香濃,保雲酥制作出色

黎到酒吧,點可以唔飲返兩杯呢!

Rose Lady
荔枝、玫瑰、檸檬的配搭,甜甜的,最適合女生

Ice Age
熱情果、菠蘿,加上橙皮的少許苦澀,幾特別

Berries Orchard
士多啤梨、紅莓、藍莓加起來,整杯酒莓味很重,好fresh

Matcha
呢杯是非酒精飲品,綠茶和雲呢拿,都幾match

2019-08-12 30 views
Lucky U 是為一間酒吧同時,又有美食供應場地,最合適下班之後前來享受一下歡樂時光,因為 Lucky U內還有飛鏢機、一些枱可以給在場客人玩樂,可以一邊吃美食飲酒,一邊玩下遊戲,輕鬆地享受一下。所以這夜前來都來了一杯Cocktail,Rose Lady HKD108,當中包了荔枝酒、玫瑰糖、檸檬汁和蛋混合而成的,所以味道又帶荔枝和玫瑰香味,酒味又不會很重,甜甜地又不會因為加入檸檬汁而覺得酸,Cocktail表面像泡的也是因為加入蛋而造成,都幾特別。

$120 (Dinner)
2019-08-10 21 views
今晚又去咗荃灣覓食啦今次去咗福來邨附近嘅一間Bar餐廳環境好闊落 暗暗地好有情調坐得好舒服入面仲有唔同嘅酒吧必備設施可以篤波 飛鏢 Beer Pong等等仲有波睇㗎 啱曬成班兄弟嚟睇Bar 嚟講食物選擇都幾多有小食 Main burger pizza pasta今次我哋就揀咗兩款Main同埋一款小食沙律用嘅黑醋用得幾好味道啱啱好唔會太濃法式香草煎焗羊架 (保雲蘇) 四支骨 $218羊架好大份 勁厚肉外面仲有一層蘇 羊架煮得勁軟腍 好易切開完全冇羊騷味好好食😋😋配菜仲有蘑菇蕃茄同埋薯仔西班牙黑毛豬梅肉扒 (10安士) $148黑毛豬都好大塊煮得啱啱好唔會overcook豬味濃郁食落好嫩一啲都唔鞋🤩🤩配菜嘅露荀都煮得好好食避風塘雞中翼 $78小食嚟講都好大份足足有六件面頭舖咗好多炸蒜一上枱已經聞到好惹味😆😆食落都幾辣好有避風塘風味Rose Lady $108Old Fashioned $66
今晚又去咗荃灣覓食啦

食落都幾辣好有避風塘風味

Rose Lady $108

Old Fashioned $66

2019-08-10 93 views
呢個happy friday同左朋友黎呢度輕鬆下~~除左有平日係酒吧餐廳經常會見到既波檯同飛標之外,呢度仲有ping bong玩!!!食物meun一頁過,有前後兩版,分為小食、主食、薄餅、漢堡同意粉5大類我地個晚要左三款小食、一份主食同一碟意粉一齊shareeee先黎既係跟主食既是日沙律同“椒鹽魷魚鬚”HKd$88+10%魷魚鬚炸得香口惹味又唔韌跟住係大堆頭既“小食拼盤”HKd$188+10%小食拼盤之中,每款食物既水準都唔錯,尤其係雞翼炸得脆而不油,肉質嫩滑又入味,食多幾隻都無難度之後既“滋味薯條”HKd$78+10%好大盤我地要左紫菜味配松露蛋黃醬意粉就要左個“北海道鮮帶子香辣蒜片菠菜 扁意粉”HKd$168+10%意粉夠彈牙而帶子又夠鮮嫩,不过味道偏辣,唔食得辣既我只係淺嚐左兩三啖就交左俾辣妹朋友食清光最後黎既係“焗羊架”HKd$218+10%雖然等既時間比較長,但都係值得既!因為個羊架焗得既香又嫩,值得一試個晚朋友飲酒,但我就不了,要左呢杯又靚又好飲既mocktail:“ Rainbow shadow”HKd$+10%
呢個happy friday同左朋友黎呢度輕鬆下~~

魷魚鬚炸得香口惹味又唔韌

跟住係大堆頭既“小食拼盤”HKd$188+10%

之後既“滋味薯條”HKd$78+10%好大盤

我地要左紫菜味配松露蛋黃醬

最後黎既係“焗羊架”HKd$218+10%

2019-08-08 27 views
通常去酒吧都係為左同朋友傾計,環境同酒係重點,食物通常都係雞肋--呢間位於荃灣嘅Lucky U打破咗我嘅偏見。北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁扁意粉$168 嗜辣魔人認證:絕對夠辣!本來以為意粉是簡單之選,一放入口發現咁惹味,有d嚇親。麻辣,鹹香,濃味得很滋味,適合送酒!美國安格斯牛肉眼扒$228點了五成熟,雖然稍稍有點煎過頭,但肉質都唔會鞋口。與意粉相比,調味沒那麼濃,主要是享受牛本身的鮮味~墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片配酸忌廉,牛油梨醬及蕃茄莎莎$128食過最好味嘅墨西哥脆脆,沒有之一。以香辣牛肉和芝士焗過,油香滿溢,完全唔會乾爭爭,最正係佢好大方咁提供咗3種醬汁~酸忌廉,牛油果同埋茄汁,個人最愛牛油果,因為脆脆已經好入味,配淡味嘅醬,純粹豐富口感已經足夠!

北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁扁意粉$168
嗜辣魔人認證:絕對夠辣!
本來以為意粉是簡單之選,一放入口發現咁惹味,有d嚇親。
麻辣,鹹香,濃味得很滋味,適合送酒!

美國安格斯牛肉眼扒$228

食過最好味嘅墨西哥脆脆,沒有之一。
2019-07-30
2019-08-08 59 views
平時去荃灣行街搵嘢食好方便,但經常吃都是集團式的餐廳,其實行去福來邨附近都有好多西餐酒吧的小店,今次有朋友帶我去見識下。餐廳一直播放英文歌,很有氣氛。食西餐都有日式茄子,而且還很好吃呢!上枱時可以望到茄子上的木魚絲在搖動着的樣子,應該是茄子太熱令到木魚絲開始捲起來,臀肉粒口感有點像生菜包上的肉碎,當木魚絲配上日式醬汁再配上茄子,有意想不到的滋味!必定要點!我很喜歡吃炒意粉,去食西餐廳通常都會點,今次這個帶子扁意粉值得推介!帶子又大粒,煎得很香,但不會太熟,另外重點是扁意粉配上小小辣椒的微辣味道,炒得完全乾身,值得一讚嘅係蒜香味濃,意粉充滿味道!另外還有沙律及薯條,沙律菜也很新鮮,配上黑醋酸甜滋味。薯條真的是令人吃到停不下來,重點絕對是那個松露蛋黃醬,陣陣的松露香配上香脆的薯條,食到熱氣也不理了!食豬手都可以食都好方便,因為上碟前已經切好一塊塊適合的size,外皮又香又脆,而且豬手內的肥膏已經感覺不到油膩那種感覺,應該是豬油都已經出來了,剩下的都是膠原蛋白!哈哈!豬手的肉不會太鹹,分量適合三至四個朋友一齊分享。肉眼扒份量也不少,記得把旁邊有香料的牛油塗一點在牛扒上,增加牛扒的香味。這塊牛

沙律

安格斯肉眼扒

肉眼扒份量也不少,記得把旁邊有香料的牛油塗一點在牛扒上,增加牛扒的香味。這塊牛扒食得出有牛肉味,已經好抵讚!
Orange Juice

我點了杯cocktail 是抹茶味道的,賣相很美,很適合在這類型酒吧餐廳內飲,朋友就點了杯橙汁,我們一直聽着音樂坐了一整晚,感覺真的很舒服。想不到在屋村的旁邊也有這類型特色的酒吧餐廳。
2019-08-03
$250 (Dinner)
沙律
Orange Juice
2019-08-06 54 views
星期四收工已經好攰,搵個好地方食飯,氹自己開心先!邊個話要Happy Friday先可以落Bar? 有好多酒吧兼西餐廳,食物都好高質素架!呢間Lucky U, 我鍾意!首先讚它抵食,通常酒吧食物較貴,但星期一至五,主食可以轉套餐,配沙律和飲品,有七折。 點了兩個餐,西班牙黑毛豬梅肉扒10安士,和法式香草煎焗羊架,折完每個套餐只需$117.6,飲品可選drink list上的杯裝飲品,只是一杯cocktail正價也要$108,包在套餐,幾乎是半賣半送!裏面地方超大,有得篤波,有得掟鏢。 我夜收工來食晚餐,見到人哋掟鏢玩得幾開心,氣氛不錯。跟套餐的飲品,超抵又好飲!高身杯的signature cocktail, 點了rose lady, 原價$108一杯; 另一杯victoria secret 原價$78一杯,現在點兩個晚餐,星期一至五有七折,做跟餐飲品,不用加錢,抵飲到要俾100個Like! Rose lady有荔枝酒,加玫瑰糖漿,和輕微的檸檬汁味道,變成了一杯香甜的玫瑰酒。檸檬汁微微的酸,中和糖漿甜味。因為是玫瑰香為主調,所以玫瑰香味很突出,飲完滿口生香。Victoria secret
星期四收工已經好攰,搵個好地方食飯,氹自己開心先!

Victoria secret, 非常易入口的mocktail, 有蜜桃和橙味糖漿,加小紅莓汁,都是清甜的水果味道,加了梳打有氣泡,是夏天消暑良伴,非常好飲!

未食正餐,先來小食,點了辣肉腸碎忌廉芝士藍青口$98。

一碟都有十三隻青口咁多,肉質飽滿又有彈性。除了辣肉腸碎,也加了辣椒粉在忌廉汁裏煮,朋友不能吃辣,覺得辣味掩蓋了青口的鮮味,我能吃辣就不覺得辣,因為這種辣味忌廉汁,加上辣肉腸,是比較香口的煮法,不過我也認同應該減淡辣味,突出青口鮮味。

套餐的沙律非常新鮮,是西梅味的沙律醋,很特別!越吃越開胃,酸酸甜甜的。還有幾粒蕃茄仔,令賣相更添色彩呢。

西班牙黑毛豬梅肉扒10安士。

豬梅扒非常厚,見到咁大的份量,賣咁平的價錢,實在超抵食!仲要讚佢味道,沒有用太多的調味,就吃豬梅扒肉的新鮮爽口,豬肉味鮮香,這就是食材方面令味道取勝。伴碟有蘋果蓉,味道甜甜的,又有口感,可以中和吃肉的油膩,但不用點醬,其實味道已非常好。喜歡他的配菜,三條蘆筍十分清甜,還有大量香口焗薯,燒汁雜菌,肉和蔬菜比例做得很好。雜菌夠濃味,焗薯清淡得來夠香又爽口,吃得我很有滿足感!覺得這裏做的西餐很有誠意。

法式香草煎焗羊架。 未見過食晚餐的羊架咁大隻,原來是兩支羊架一起煎,沒切開,即是厚切了!見到羊架的份量已經好驚喜!

羊架輕煎後再焗,肉質仍然很嫩滑,熟度剛剛好,裏面還有嫩嫩的粉紅色。特別之處是,羊架外層塗上香草吉列粉,煎過特別的香,朋友怕騷味,但因為有煎過的吉列外層,吃下更香口,完全吃不到羊騷味,而且食落仍然有肉汁,他也大讚好吃!要給廚師讚美一下!做的菜式很有心思!

特別一提,薯菜也做得非常好吃,煎焗過的原個薯仔,切開一半,灑上香草,其實沒有加調味,但薯仔新鮮,屬爽口品種,很香甜,與羊架配搭,口味一濃一淡很匹配。

埋單七折共$367,兩個晚餐加一個小食,還包括酒精飲品,抵到你唔信!貪杯的人也要吃晚飯,喜歡下班去酒吧飲野Chill一Chill, Lucky U有高質素西餐又包野飲,一次過滿足晒兩個願望,以後行經荃灣都來吃晚飯了!
2019-08-01
$190 (Dinner)
2019-08-01 78 views
雖然成日黎荃灣,但真係好少可行到呢邊,今次係因為朋友帶先識黎,其實都幾近西鐵,個位唔算好入好難搵。餐廳食物種類繁多,sunday to friday嘅晚餐仲有7折。除左食之外仲有得飛標、篤波同唱歌等,不過唔知收費,事關今次目的係食晚餐😋。海鮮比薩($148)Pizza好薄身,邊邊位好脆,海鮮包括蝦、魷魚、帶子等,好足料。除左面頭果層芝士外,另可自行加芝士粉,個人就好喜歡😍。法式香草煎焗羊架(保雲蘇)($218)比想像中更大件多肉,店員仲會事前將骨肉分離🤣,十分體貼,騷味適中,真心推薦。美國安格斯牛肉眼扒($228)有10安士,叫左五成都算做得到,牛肉算juicy,無咩根,牛味都好夠,不過個人較愛羊架。MATCHA($78)成份有Apple juice,green tea syrup,vanilla syrup& ginger ale。飲落無咩抹茶味,似軟糖多啲,有啲略甜。不得不說餐廳仲有好多飲料可選,好岩同friend黎吹水。

海鮮比薩($148)

法式香草煎焗羊架(保雲蘇)($218)

美國安格斯牛肉眼扒($228)

MATCHA($78)

不得不說餐廳仲有好多飲料可選,好岩同friend黎吹水。

2019-07-29
  • 法式香草煎焗羊架
2019-08-01 29 views
荃灣出名多野食,仲有唔少小店,咩種類都有,今次見飽飽地就同朋友黎呢間酒吧飲杯野同食下小食咁,分別叫左ROSE GARDEN($78)、小食拼盤($188)&海鮮pizza($148)。Rose garden係mocktail嘅一種,成份有菠蘿汁、檸檬汁、玫瑰糖漿、桃味糖漿&石榴糖漿,味道係同名一樣,玫瑰佔重,再襯上玫瑰花瓣更顯華麗。小食拼盤,可以一次過滿足多個願望。雞中翼,好juicy,外皮少少脆,不錯。雞槌,外型有別於平時食開果啲,啲肉更易食。炸甜薯,外表似薯條,炸得好脆口,味道仲好甜,有驚喜。煙三文魚,唔會過咸,卷成花咁仲好靚。香辣蒜片欖酒蝦,屬於少辣,配上蒜片好match。海鮮pizza,好足料,有唔少海鮮加上芝士同芝士粉無得彈。

小食拼盤,可以一次過滿足多個願望。

雞中翼,好juicy,外皮少少脆,不錯。

雞槌,外型有別於平時食開果啲,啲肉更易食。

炸甜薯,外表似薯條,炸得好脆口,味道仲好甜,有驚喜。

煙三文魚,唔會過咸,卷成花咁仲好靚。

香辣蒜片欖酒蝦,屬於少辣,配上蒜片好match。

海鮮pizza,好足料,有唔少海鮮加上芝士同芝士粉無得彈。

• 小食拼盤
2019-03-07 1036 views
二月十七日星期六 因為不想浪費周未的好時光就找朋友們出來吃個飯 聚一聚友人說他們最近常去一間在荃灣的餐廳酒吧荃灣站走路過去大概要十至十五分鐘位置的確不方便 但正因如此 餐廳人流也不算多內裡設有BEER PONG 飛標機 桌球枱 裝潢環境有格調也坐得舒服=松露油香蒜巴馬臣芝士薯條=薯條炸得很脆 有輕輕的松露味薯條上面鋪了很多很碎的巴馬臣芝士感覺不會得油很膩=墨西哥芝士肉醬焗粟米片 - 酸忌廉 牛油梨醬 蕃茄莎莎=似乎是芝士下太多粟米片烤完後有點淋淋的感覺芝士 粟米片都牢牢的黏著鉄盤但三個醬都很不錯=德國咸豬手= 很肥美的豬手 =冬陰公海鮮Pizza Set= Pizza Set $198 with 2 beerPizza是薄的 冬陰公味很出 甜甜辣辣的叫了杯cocktail 不過忘了名字粉紅色 美美的 是荔枝口味 但有點甜還叫了兩三杯調酒 邊傾邊喝Pizza Set的性價比很高兩個人吃絕對夠
二月十七日星期六 因為不想浪費周未的好時光

還叫了兩三杯調酒 邊傾邊喝

Pizza Set的性價比很高
兩個人吃絕對夠
2019-02-17
$250 (Dinner)
松露油香蒜巴馬臣芝士薯條
德國咸豬手
冬陰公海鮮Pizza Set
2019-01-28 749 views
今天是星期五,繁忙的整個星期過去,當然要和同事聯誼一下,來到荃灣的這間lucky U。餐廳環境:不知道這間應該定位它是餐廳還是酒吧。內裡有飛鏢機,圓形桌球桌,BeerPong。桌子大多是4位或以上的,有一個開放式酒吧。開始時我們坐了餐廳的深處,但感覺有點異味,懷疑是有顧客可能嘔了,而職員清潔後,清潔劑與嘔吐物混合的惡臭,所以我們要求調位,幸好可以調位。食物方面:9點前仍然是happy hour, 所以我們急不及待點了一些飲品。由於我們未吃晚餐,所以也點了一些食物,點了一個簿餅,一個芝士黑松露薯條(超好吃),一個帶子意粉(好吃),墨西哥脆片(太鹹),意外地食物是不錯。所以,整體而言,這間餐廳食物是唔錯的,雖然有點貴,至於飲品方面選擇也頗多,只是價錢也有點偏貴。
2017-11-20 4627 views
最近愈來愈喜歡到酒吧跟美食混在一起的餐廳,一般氣氛會好一點,而且食物質素亦不俗。最近跟媽媽在荃灣逛街後,都選擇了到LUCKY U晚餐。昏暗燈光很適合談天說地,亦很適合家人聚餐。這夜坐我隔離枱的就是幾個家長和小朋友在歡樂聚餐。黑松露菌醬野菌PIZZA ($128)PIZZA烤得香脆,用上很多蘚味蕃茄醬,咬落十分JUICY。而配料亦十分足料,大量雜菌和火煎菜,食落口感一流。野菌跟黑松露醬的味道十分搭,雖然黑松露味道不算太重,但更帶出野菌的草香味。北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片X.O.醬意大利粉 ($138)意想不到原來這道意大利粉是有湯汁的,是很濃X.O.醬味的,不過用油都蠻多,食得到好重的橄欖油味道。還好有火煎菜的菜青味平均一下偏油膩的感覺。帶子煎得黃金香口,更突出其本身的鮮味,而且每隻都很厚身,咬落肉軟,完全沒有煮得過火難以咬開的口感。意大利粉軟硬度剛好,食落偏硬有咬口,是我很喜歡的口感。辣椒野菌白酒汁煮紐西蘭彩蜆 ($138)整個彩蜆的醬汁很香濃,白酒汁的白酒味不重,反而是很香的香料和牛油味,但食落偏咸一點但完全不會覺得油膩。加上蕃茄粒﹑洋蔥和磨菇配料,不單令味道更多層次,同樣亦豐富了

黑松露菌醬野菌PIZZA ($128)

意大利粉軟硬度剛好,食落偏硬有咬口,是我很喜歡的口感。

辣椒野菌白酒汁煮紐西蘭彩蜆 ($138)

整個彩蜆的醬汁很香濃,白酒汁的白酒味不重,反而是很香的香料和牛油味,但食落偏咸一點但完全不會覺得油膩。加上蕃茄粒﹑洋蔥和磨菇配料,不單令味道更多層次,同樣亦豐富了蜆肉的口感。

來自紐西蘭的彩蜆,肉厚味鮮,每隻都很飽滿很鮮甜。配上白酒汁更帶出海鮮的鮮味。

飲品我點了APPLE CIDER,而媽媽點了橙汁。就算不飲酒也能一起享受美食呢。

如果是一大班朋友來也很不錯呢,有大枱可以玩遊戲,也有SNOOKER和DART。

2017-11-09 1776 views
今晚OT 完 , 又見係「 Happy Friday」, 約同事食飯鬆鬆先, 我哋揀咗「Lucky U」, 因為在公司附近, 步行就到 ,十分方便! 餐廳位於荃灣沙咀道105-129號好運唐樓地下5-7號舖。店內有多部大電視, 睇波無問題啦。又有三部飛鏢機 , 好好玩, 我玩了三局, 工作又攰又勞氣, 將所有冤屈氣一次過定晒出嚟!還有兩台Beer Pong和一張桌球枱。《北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片X.O.醬意大利粉 $138》帶子煎得金香,可以保存帶子嘅鮮味但又不會過火, 加上香辣蒜片、煙肉和X.O.醬炒香, 味道惹味, 鹹中帶小辣, 做得不錯。 意粉煙煙韌韌, 富有彈性,意粉沾上醬汁, 入口彈牙惹味。 美味!好耐沒有食薄餅,叫咗個《海鮮比薩 $138》一齊食, 薄餅份量不少,鋪滿海鮮, 有蝦肉、魷魚 、帆立貝同蟹肉等等, 再加上芝士同多種香料一齊焗。上枱時, 香味四散, 外皮做得香脆, 仲熱辣辣上枱, 這點做得很好,因為薄餅要熱先好食㗎! 《香煎魚手指伴薯條 $98 》懷念英國嘅 Fish & chip , 叫番個《香煎魚手指伴薯條 $98 》頂頂癮先,魚柳煎得很鬆脆, 外層香囗

店內有多部大電視, 睇波無問題啦。

還有兩台Beer Pong和一張桌球枱。

海鮮比薩

《香煎魚手指伴薯條 $98 》
懷念英國嘅 Fish & chip , 叫番個《香煎魚手指伴薯條 $98 》頂頂癮先,魚柳煎得很鬆脆, 外層香囗 ,魚肉嫩滑,調味啱啱好, 加上沙律同薯條伴碟,其實份量都唔少,抵食!
香煎魚手指伴薯條

食完炸薯條,叫番杯MOCKTAIL , 《 I am not a mango $78》Happy Hours 時段就$58 一杯,外表美麗大方,
用了多種飲品做成嘅有Passion fruit /pineapple juice /orange juice /soda water !
味道酸酸甜甜,都幾開胃㗎!

I am not a mango

放工後來到這間餐廳連酒吧,一邊玩掟飛鏢,一邊食野, 真係好relax ,係加班後嘅好地方。 Let's play @ Lucky U !
海鮮比薩
香煎魚手指伴薯條
I am not a mango
2017-11-08 2275 views
這晚打算和朋友relax一下於是來到荃灣的一間bar&restaurant Lucky U!餐廳內裡很寬敞呢!燈光暗暗的,播著歐美EDM和hit songs,電視播著球賽,感覺就是很Chill還有桌球、鏢機等設施,連近期很hit的beer pong也有呢!來聊天、喝一杯也可,來享受這裡的設施亦可!看菜式的名字都好吸引,吃甚麼好呢有黑毛豬扒、羊扒、咸豬手、牛扒等等,又有Pasta, pizza, burger可選。小食也很吸引似的!女孩子應該比較喜歡Cocktail,或是沒酒精的Mocktail。很適合女孩子的Mocktail很有果甜又Fresh,夏天的感覺為甚麼叫I AM NOT A MANGO呢?因為它有芒果的果甜,會令人誤會它由芒果沖調呢。事實上它是由Passionfruit fruit mix, pineapple juice, orange juice, soda water沖調而成的喔!鮮帶子煎得香香的意粉很香蒜味很少餐廳有來自北意大利的扭繩粉呢很特別的意粉店員教我們扭繩粉伴香煎鵝肝一起入口,的確口感會更豐富超惹味的椒鹽脆脆有點辣辣的,很香口。Chill著relax的晚上
這晚打算和朋友relax一下

看菜式的名字都好吸引,吃甚麼好呢

I AM NOT A MANGO

很適合女孩子的Mocktail
很有果甜又Fresh,夏天的感覺

鮮帶子煎得香香的
意粉很香蒜味

香煎鵝肝燒南瓜半乾車厘茄芥蘭苗巴馬臣芝士汁扭繩粉

很少餐廳有來自北意大利的扭繩粉呢
很特別的意粉
店員教我們扭繩粉伴香煎鵝肝一起入口,的確口感會更豐富

避風塘椒鹽魷魚鬚

超惹味的椒鹽脆脆
有點辣辣的,很香口。

Chill著relax的晚上
2017-09-28
$285 (Dinner)
  • I  AM  NOT  A  MANGO
  • 避風塘椒鹽魷魚鬚
  • 香煎鵝肝燒南瓜半乾車厘茄芥蘭苗巴馬臣芝士汁扭繩粉
  • 北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片X.O.醬意大利粉
之前行過見到Lucky U令我回想英國旅行日子到酒吧chill,這裏約朋友食飯喝返杯好地方紅色磚牆配上梳化吧枱,放工假日Chill一Chill好地方👍🏻除了有電視播放足球外、還有飛鏢、beer pong、Slap Cup,有得食,有得飲,有得玩,滿足3個願望Nachos $98去到酒吧最喜歡nachos! 脆卜卜熱辣辣nachos配上濃厚辣肉醬、牛油果醬、莎莎醬、酸忌廉。一啖酒,一塊nachos,一邊chit chat,配啤酒再爽快不過!德國咸豬手 $148豬手皮十分香脆而不是死硬,落力清脆聲音,重要是豬手不是死咸,內裏肉質嫩滑,配酸菜好開胃!原來豬手德國啤酒醃足24小時,才可以令皮脆肉滑!.Menu

Nachos $98

德國咸豬手 $148

Menu

$200 (Dinner)
  • 德國咸豬手