今天男友帶我到酒吧餐廳吃喝玩樂。 一進店內,樓底很高,寬敞舒適,有多部大型電視/飛鏢機/Beer Pong,感覺新穎型格,毫無一般酒吧的侷促混雜感!西班牙伊比利亞黑毛豬火腿蜜瓜沙律,多片大塊的Parma Ham 味道濃厚,加上混合醋酸的爽脆蔬菜/洋蔥/橄欖,再配上爽甜多汁的哈蜜瓜,清新味美!黑松露菌野菌披薩,賣相吸引,黑松露及芝香香氣撲鼻。披薩邊皮微焦香脆,薄薄的餅底不會太乾太粉,與餡料黑松露/蘑菇/洋蔥/芝士/乾蕃茄醬互相融合,口感豐富,其中黑松露味很突出,滋味香口! 難怪店員推介“師傅每日用心製作,限量供應”泰式蝦多士,多士香脆,大大隻海蝦彈牙爽口,加上冬蔭功醬/乾番茄醬/香茅等調味,酸酸辣辣,香口惹味,極具泰式風味!I'm not a mango 比較特別,混合了多款水果,味道清新香口!普遍市區酒吧不著重食物質素,環境侷促吵雜。而這裏食材新鮮,優質味美,座位舒適不混雜,有空定會同男友/女仔朋友再來邊歎美食,邊聊天耍樂,開開心心又一天!

西班牙伊比利黑毛豬火腿哈密瓜沙律

黑松露菌野菌披薩
難怪店員推介“師傅每日用心製作,限量供應”

I'm not a mango

Tomato Juice

2017-07-09
$212 (Dinner)
西班牙伊比利黑毛豬火腿哈密瓜沙律
I'm not a mango
  • I'mnotamango
  • 黑松露蘑菇披薩
2017-06-19 140 views
夜晚去左荃灣好間BAR既餐廳食飯位置唔難搵, 靠GOOGLE MAP 一入去比我想像中唔同好正經既酒吧一入去氣氛燈光好好,又唔吵,人唔多岩曬一班同事收工去傾計仲有飛標機..玩同朋友一人一杯野飲(無酒精成份)叫左LUCKY U 薯條,蒜茸包,黑松露帶子蟹肉忌廉意大利粉三樣野食薯條新鮮炸起,薯條比較幼身, 唧D KETCHUP 正 ,蒜茸包就正正常常 都幾脆黑松露帶子蟹肉忌廉意大利粉不錯, 帶子夠大粒帶子有蒜味,如果意粉再重D蒜味就好了三碟野食兩個人食夠曬數,食唔曬TIM價錢都唔貴,環境好

夜晚去左荃灣好間BAR既餐廳食飯
位置唔難搵, 靠GOOGLE MAP

一入去比我想像中唔同
好正經既酒吧
一入去氣氛燈光好好,又唔吵,人唔多

岩曬一班同事收工去傾計
仲有飛標機..玩

同朋友一人一杯野飲(無酒精成份)
三樣野食

薯條新鮮炸起,薯條比較幼身, 唧D KETCHUP 正 ,
蒜茸包就正正常常 都幾脆

黑松露帶子蟹肉忌廉意大利粉不錯, 帶子夠大粒
帶子有蒜味,如果意粉再重D蒜味就好了
三碟野食兩個人食夠曬數,食唔曬TIM
價錢都唔貴,環境好
2017-06-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2017-06-10 149 views
荃灣區都有好幾間出色酒吧餐廳,今次選擇離市中心遠少少的酒吧餐廳,其實都很易找到,而且不算太遠,距離港鐵站步行10分鐘左右就到。呢度酒類有很多選擇,其中雞尾酒也很有特色,而啤酒價錢合宜,最抵讚是happy hour時段較長,直至晚上9點,齊齊開心啦。我同朋友點了小食、漢堡及薄餅,還有啤酒。等待食物時,就留意到呢度有beer pong玩,好多酒吧都會有投杯球,是美國發明的枱上遊戲,而且有apps可以記錄賽果,同朋友或酒客玩都可以很盡興。另外,還有圓形枱的桌球玩,你冇聽錯,我也冇講錯。很特別的圓形枱,有興趣可以玩一下,可能贏到平時玩開桌球的朋友。當然不少得飛鏢。Somersby apple cider $38,跟平常飲的味道一樣,加了冰塊特別冰涼爽口,酒精度較低,男女都岩飲,在酒吧飲啤酒,呢度價錢合宜。Brooklyn $66,同是酒精度不高,易入口帶點甘味,十分清爽順喉,有細密氣泡,呢個口味女仔也飲到的。墨西哥芝士焗粟米片配酸忌廉、牛油果醬及蕃茄莎莎 $68好大盤粟米片,份量夠多好抵食,焗得既香又脆,仲有四款醬伴食。半溶芝士內有墨西哥辣椒,不會太辣,反而好惹味。拉絲芝士味道濃郁又香,餡料有

我同朋友點了小食、漢堡及薄餅,還有啤酒。
當然不少得飛鏢。
Somersby apple cider,brooklyn
墨西哥芝士焗粟米片配酸忌廉,牛油果醬蕃茄莎莎
墨西哥芝士焗粟米片配酸忌廉、牛油果醬及蕃茄莎莎 $68
半溶芝士內有墨西哥辣椒,不會太辣,反而好惹味。拉絲芝士味道濃郁又香,餡料有牛肉醬、蕃茄粒、黑橄欖等,非常足料豐富。
醬料全是自家調製,其中牛油果醬特別美味濃郁,又可混合蕃茄莎莎,又可混合酸忌廉,全部味道都好夾。
蕃茄莎莎微酸好開胃,清新爽感令食物不膩,芝士醬香濃幼滑,也十分美味。
冬陰公辣牛肉鮮蝦薄餅(6“)
冬陰公辣牛肉鮮蝦薄餅 $68 (6吋),二人分享剛剛好,而且冬陰公口味較少見,一定要點來食。
連配菜的沙律都好好味,用自家調製的蜜糖油醋汁,比一般沙律醋甜一些,味道好溫和。
 Pizza 底也是廚師自家製,用麵粉、水及梳打混合製成形再烤焗,加了梳打令薄餅更香脆,有別於一般的薄餅口感。而除了特別脆口,仲用大量芝士,加上檸檬葉及香料,很有冬陰公風味,而且味道不太辣。材料有辣牛肉、爽口大蝦、清新蕃茄等,鋪滿pizza好豐富。
和風炸魚漢堡,追加薯條
和風炸魚漢堡 $108, 追加薯條$10,漢堡超級大個,二人分享也十分足夠,薯條是幼身款式,配合餐廳的美式風格。
炸魚配鰻魚醬汁,加上紫菜絲及木魚絲,日式風味很到位。估唔到美式漢堡同和風好夾。
呢度的麵包仲特別大,可以包到所有材料,食得更方便,也很飽肚抵食。
麵包厚身烘得香脆鬆軟,絕對不硬,值得一讚。炸魚用上較貴價一點的盲鰽魚,而且魚較少骨,用來做炸魚柳很適合,魚肉厚身嫩滑,且不腥,肉質片片分明。配甜甜的鰻魚汁及蛋黃醬,味道更濃更惹味。
2017-06-08
Somersby apple cider,brooklyn
墨西哥芝士焗粟米片配酸忌廉,牛油果醬蕃茄莎莎
冬陰公辣牛肉鮮蝦薄餅(6“)
和風炸魚漢堡,追加薯條
2017-06-10 136 views
放工出黎hea,同同事去左附近的一間吧,地方好大,店內環境極佳,店員又友善,就選呢度啦。時間尚早,仲係happy hour時段,飲品平啲之餘,叫pizza仲可以轉餐送兩杯飲品,咁抵梗係要叫pizza啦。同事叫左杯grapefruit juice($43),自己叫左杯I am not a mango($58),西柚汁真係好酸呀,簡直係原汁原味完全無加糖,酸得黎仲有果香,個人覺得唔錯喎。自己杯係菠蘿,熱情果同橙汁混成,真係無芒果㗎,混合果汁再加疏打水,香甜解渴,正。香煎手指魚伴炸薯條($98)黎酒吧食野感覺上一定要叫炸物先得,哈,炸魚薯條就係好選擇,魚柳四大條再加份量不少的薯條,少許沙律菜,賣相很不錯。魚肉嫩滑,十分香口,配上他他醬就好滋味了。薯條沒炸得過火,熱辣辣夠香脆,正。西班牙黑毛豬火腿比薩($118)12吋size果然不少,兩個人吃太飽了,哈。薄餅上是滿滿的芝士及茄醬,黑毛豬火腿肥美甘香,薄薄的餅底很脆口,加上少許羅勒葉,香味十足帶少少苦澀,薄餅頓時變得不膩了,十分美味。店內有多部大電視小玩意飛鏢有不少客人正在玩,好不容易才找到空檔拍個照。感覺相當不錯的店,食物有水準,價錢合理,下

香煎手指魚伴炸薯條($98)
西班牙黑毛豬火腿比薩($118)
12吋size果然不少,兩個人吃太飽了,哈。
店內有多部大電視
小玩意
飛鏢
有不少客人正在玩,好不容易才找到空檔拍個照。

感覺相當不錯的店,食物有水準,價錢合理,下次有聚會一定再來呢。
2017-06-01
$202 (Dinner)
2017-06-08 115 views
難得休假,我們來荃灣逛逛晚上誤打誤撞的來到這邊可以一邊看電視直播,坐坐歇歇腳重點是也不會太貴,完全值得推薦呀餐廳更有不少娛樂設施這晚來更有直播足球/賽車比賽非常熱鬧16:00-21:00為Happy hour時段當然要小喝一杯,解解這悶熱的天氣價格真的蠻划算也蠻多選擇,除小食,漢堡外,更有意大利粉,Pizza等凱撒沙律 $68沙律菜入口鮮嫩爽芝士味濃冬蔭功辣牛肉鮮蝦薄餅(6吋) $68另有12吋可選冬蔭功口味的pizza也多了點小趣味薄片的餅皮吃起來Q軟帶嚼勁十分惹味 是當晚最滿意的菜式黑松露帶子蟹肉忌廉意粉 $128 醬汁濃郁而且吃起來不會乾義大利麵的軟硬度適中再配上大量蟹肉,什菌份量多,吸滿香滑的忌廉汁,令人滿足
難得休假,我們來荃灣逛逛
晚上誤打誤撞的來到這邊

可以一邊看電視直播,坐坐歇歇腳
重點是也不會太貴,完全值得推薦呀
餐廳更有不少娛樂設施
這晚來更有直播足球/賽車比賽
非常熱鬧
16:00-21:00為Happy hour時段
當然要小喝一杯,解解這悶熱的天氣
價格真的蠻划算
也蠻多選擇,除小食,漢堡外,更有意大利粉,Pizza等
凱撒沙律 $68

是當晚最滿意的菜式
黑松露帶子蟹肉忌廉意粉 $128
醬汁濃郁而且吃起來不會乾
義大利麵的軟硬度適中

再配上大量蟹肉,什菌
份量多,吸滿香滑的忌廉汁,令人滿足
2017-05-27
  • 冬蔭功辣牛肉鮮蝦薄餅
  • 黑松露帶子蟹肉忌廉意粉
今晚同好朋友黎到荃灣,估唔到佢帶左我黎呢間咁特別既餐廳,除左有野食,有酒飲,仲有得玩飛鏢。相當適合三五知己週末黎呢度食下野模下酒杯底👍🏻👍🏻👍🏻經朋友同職員介紹下,最後叫左幾款野食。黎呢d餐廳當然要飲下酒,不過聽日要返工所以都要安份守己。叫左呢杯California Punch飲品用橙汁、 紅苺汁同菠蘿汁整成,比一般單一果汁特別,酸酸甜甜,好適合唔飲酒嘅人飲用。脆炸洋蔥圈配千島醬洋蔥圈厚切,不嗆而帶點甜,千島醬亦加入酸瓜粒,沾起上黎特別開胃。值得一提: 一般只會成為伴碟嘅沙津菜,係呢度真係會食晒佢!原因係個汁做得好好👍🏻個人認為應該係用意大利油醋汁加啲herm整成香煎魚手指半炸薯條👍🏻👍🏻店員推介小食之一,店員講咗話依度嘅魚手指非油炸,上菜同切開果下我同朋友仍然好驚喜!因為係用原條盲鰽魚連皮煎,咬落啖啖肉而且非常嫩滑,連極度怕魚腥朋友唔使唧檸檬汁都可以食得到。除此之外另外仲配上幼薯條 & 自家製嘅他他醬,名符其實係一個炸魚薯條,但個人覺得個炸魚係個誠意之作!西班牙黑毛豬火腿Pizza (6寸)上菜速度都幾快,朋友同我仲食緊前面兩個小食嘅時候個pizza已經上菜,所以我地隔咗一陣先開始食
相當適合三五知己週末黎呢度食下野模下酒杯底👍🏻👍🏻👍🏻
經朋友同職員介紹下,最後叫左幾款野食。
黎呢d餐廳當然要飲下酒,不過聽日要返工所以都要安份守己。
叫左呢杯California Punch
脆炸洋蔥圈配千島醬

個人認為應該係用意大利油醋汁加啲herm整成
香煎魚手指半炸薯條👍🏻👍🏻
西班牙黑毛豬火腿Pizza (6寸)
上菜速度都幾快,朋友同我仲食緊前面兩個小食嘅時候個pizza已經上菜,所以我地隔咗一陣先開始食個Pizza。
芝士果超濃,餅底咬落岀奇地脆,埋單果時多口一問先知咁脆係有原因,原來大廚係搓麵粉時加左梳打水同蛋黃!
Pizza既黑毛豬味道同想像中一樣,香而點鹹香👍🏻 令到pizza多左份鹹香,好味!
黑松露帶子蟹肉忌廉意粉
一望就知道足料製作,蟹肉嫩嫩濕潤但唔腥,帶子亦唔係便宜貨色,大粒而且鮮甜,煎到半熟狀態實在不得了!
另外不得不提,一向都好怕一堆堆白汁既我,開頭仲驚會好膩好滯,但呢個意粉醬既汁份量是剛剛好!
隔住個mon都可以感受返果種黑松露既味道,令人垂涎三尺🤤🤤🤤

餐廳酒吧服務很好,無論係想同三五知己過嚟飲返兩杯,抑或想用餐談天,都係一個唔錯嘅地方選擇!
2017-06-04
$250 (Dinner)
2017-06-05 111 views
今日和朋友往荃灣luncy U 晚膳聚會, 我們點了西班牙黑毛朱火腿pizza(6吋), 墨西哥芝士焗粟米片(配芥茉,酸忌廉, 牛油梨醬和蕃茄沙沙) 、炸雞拼盤和California Punch Mocktail。西班牙黑毛朱火腿pizza(6吋), 初時以為因為有黑毛朱火腿會食落好咸, 但食落去發現火腿不是太咸, 可能芝士和蕃茄汁中和火腿的咸味, 芝士好香濃, 食落不覺得油膩, 蕃茄汁好鮮甜開胃, 而且pizza餅底熱辣辣好美味, 另外由火箭菜,椰菜, 車厘茄同羅勒葉組成的配菜, 配菜菜新鮮爽口, 味道清新可口;墨西哥芝士焗粟米片(配芥茉,酸忌廉, 牛油梨醬和蕃茄沙沙), 份量十足好大碟, 粟米片熱辣辣, 食落香脆好惹味, 芝士用巴馬臣芝士, 食落好香濃, 佐酒一流, 另外粟米片配上4款醬分別是芥茉, 酸忌廉, 牛油梨醬和蕃茄沙沙;芥茉食落好香好惹味, 蕃茄沙沙食落酸酸甜甜好開胃;牛油梨醬牛油味好滑好香, 配上少少蔥, 食落口感美味;酸忌廉則食落酸酸甜甜, 味道惹味, 四款醬整體好惹味, 令粟米片食落更好味, 多重口感。炸雞拼盤有蒜蓉包2塊雞鎚和雞翼各4件, 整份炸雞粉夠薄, 食落去好香脆, 雞肉鮮嫩啖啖肉, 配上水牛城汁, 食落微辣醒胃, 蒜蓉包蒜蓉味香, 食落好香脆, 整個拼盤食落香口, 好惹味。飲品我們點了California Punch, 成份有紅莓, 波羅和橙汁。整杯mocktail 口感清新, 橙汁味比較重, 味道不俗。這裡座位好舒適, 環境氣氛一流,適合朋友聚舊食飯吹水, 而且這裡有電動飛鏢, 推酒杯遊戲等活動, 總結這裡食物美味, 氣氛一流,食飯傾計好地方。
西班牙黑毛朱火腿pizza(6吋)
墨西哥芝士焗粟米片(配芥茉,酸忌廉, 牛油梨醬和蕃茄沙沙)
2017-06-01
$198 (Dinner)
今晚媽媽探望完姨姨後,我便到荃灣與她會合吃晚餐。她說姨姨介紹附近新開業的Lucky U說味道食物不錯,可以試試看,既然姨姨極力推介的話,那不妨一試。黑松露菌野菌披薩這絕對是今晚的重頭戲之一,黑松露野菌披薩一送上來那香味就揮之不去,一定要趁熱食用。Lucky U的披薩餅皮運用了梳打水混合麵粉烤焗,故咬起來餅皮很香脆。配料十分簡單就是新鮮的野菌拌炒,再搭配上黑松露增添口味層次。松露香氣四溢,久久不散,融合野菌鮮甜的口感,讓人回味無窮。媽媽最愛泰式美食,故她點了泰式鮮蝦多士。泰式鮮蝦多士酸酸辣辣的冬陰功醬汁香氣十足,份外開胃,蝦肉的甜度不會被冬陰功的味道蓋過。而主角鮮蝦確實是新鮮原隻蝦肉,口感彈牙爽脆,加上香酥的多士與冬陰功醬汁後更是滋味無窮。黑松露帶子蟹肉忌廉意粉一送上來,就可以聞到濃郁的忌廉香。經過攪拌後,每口都可以吃到很多蟹肉,忌廉比例頗高,意粉口感滑順。黑松露帶子氣味香濃好吃,光吃都已經很美味可口。帶子鮮度更是沒話說,鮮嫩無比的口感,入口盡是幸福感。媽媽看見I am not a mango這杯mocktail的名字那麼有趣,於是一試。正如I am not a mango這名字當然是沒

泰式鮮蝦多士

黑松露帶子蟹肉忌廉意粉

I am not a mango,California Punch

媽媽看見I am not a mango這杯mocktail的名字那麼有趣,於是一試。正如I am not a mango這名字當然是沒有芒果汁的成份,主要以百香果,菠蘿,橙汁特製而成,酸酸甜甜挺好喝,也有果香層次,很適合炎夏時喝。
I am not a mango

我則選喝California Punch,瞧瞧那自然的顏色,讓人感覺夏天又繽紛可愛, 甜甜香香的迷人氣味,相當引人入口,令我戀戀不忘。

泰式鮮蝦多士
I am not a mango
2017-06-04 175 views
荃灣呢間新開既bar & restaurant幾有驚喜,我地星期六晚去到,人唔算多,餐廳入面有娛樂設施比大家玩,仲有大電視播足球同桌球比賽,野食方面主要係burger pasta同小食,9點前做happy hour,價錢唔貴~我地點左洋蔥圈,炸魚漢堡同carbonara~ 洋蔥圈好大份!炸得好香脆,點埋千島醬好食而且抵食,送酒一流~之後既carbonara亦好大碟,店員介紹呢度既carbonara唔係用忌廉汁炒,而係用蛋同大量芝士炒埋,所以芝士味更濃郁~最後黎既fish burger推薦大家要試下,burger好大個,入面塊炸魚勁厚,呢款和風炸魚漢堡係用左日式既鰻魚汁加沙律醬做,炸魚係盲鰽魚做,所以好厚肉,炸粉唔太厚,呢個burger做得幾出包,入面既生菜都好爽甜,咁足料既burger都係$108係抵食既~整體呢間餐廳幾好坐,又有酒飲又野食,值得再來~

炸洋蔥圈

Carbonara

和風炸魚漢堡

整體呢間餐廳幾好坐,又有酒飲又野食,值得再來~
2017-06-03
炸洋蔥圈
和風炸魚漢堡
2017-06-03 107 views
宇宙黑洞女皇住得係荃灣 就周圍搵野食 最近見到呢間酒吧原來有西餐食有野玩又有酒飲就去試下本住諗住啲野食冇咩驚喜 點知又唔錯Menu 都加左唔小分Happy hour 叫左一個set 兩杯啤酒加一個Pizza都係168 除左呢個set 仲叫左豬手 Lucky u薯條燒德國咸豬手(好甜心服務 因為佢幫手切埋 唔洗煩)黑毛豬Pizza(Pizza仲要係自家制 新鮮焗出黎 一定新鮮)雖然地點係唔方便要專登行過黎但食物質素係好既 如果要批評 就一定係坐門口冷氣唔夠凍 總括黎講 來Happy Hour係唔錯既
宇宙黑洞女皇住得係荃灣 就周圍搵野食
最近見到呢間酒吧原來有西餐食有野玩又有酒飲就去試下

本住諗住啲野食冇咩驚喜 點知又唔錯
Menu 都加左唔小分

除左呢個set 仲叫左豬手 Lucky u薯條

燒德國咸豬手
(好甜心服務 因為佢幫手切埋 唔洗煩)
德國豬手

黑毛豬Pizza
(Pizza仲要係自家制 新鮮焗出黎 一定新鮮)
黑毛豬pizza

雖然地點係唔方便要專登行過黎
但食物質素係好既 如果要批評 就一定係坐門口冷氣唔夠凍
總括黎講 來Happy Hour係唔錯既
2017-06-02
$150 (Dinner)
德國豬手
黑毛豬pizza
2017-06-02 434 views
今日係我既“開心星期四”,因為拎左假,之後個幾日都放假,可以休息下,叉叉電所以今日放工之後就入左荃灣接男朋友收工,順便拍拖食飯見到男朋友之後,佢話今晚帶我去間新餐廳chill下玩下放鬆下啵有得玩??我當然樂意奉陪啦原來佢帶係帶我去一間新開業既bar,佢話聽同事講呢度開張未夠三個月,但服務同食物都唔差,所以就同我黎試下雖然話係新開張,但食物種類都唔少啵!期間店員仲好友善咁同我地推介佢地既set同特色食物-我地首先揀左個pizza set(1款12吋既自選pizza+2杯自選beer)HKd$168+10%,話明要黎chill~飲啖beer先!自選pizza我地揀左西班牙黑毛豬火腿個款新鮮烤起熱辣辣,pizza拉絲之餘仲好足料,食到芝士控既男朋友lamlam脷一問之下,原來佢地既pizza餅底唔係擺貨,係師傅每日自己搓架!!!-我地仲點左"fish and chips"HKd$98+10%呢個都勁有驚喜呀!!!個魚手指唔係用勁hea既魚塊,加上係煎既唔係炸架,所以食多兩舊都唔會膩比起出面只係食到勁多炸粉既fish and chips真係高幾班食左啲野之後我地就出左去玩陣消化下玩完一輪又食得

所以今日放工之後就入左荃灣接男朋友收工,順便拍拖食飯

有得玩??我當然樂意奉陪啦

雖然話係新開張,但食物種類都唔少啵!
期間店員仲好友善咁同我地推介佢地既set同特色食物

話明要黎chill~飲啖beer先!

自選pizza我地揀左西班牙黑毛豬火腿個款

fish&chips

呢個都勁有驚喜呀!!!

食左啲野之後我地就出左去玩陣消化下

玩完一輪又食得落,我地決定點個pasta黎食!
我想食香蒜鮮蝦口味而佢本身係配長通粉,但店員大推佢地既意粉,搞到我心大心細!!
最終店員見我咁苦惱,好好人咁幫我由長通粉轉做意粉

店員的確無介紹錯,個意粉非常彈牙!!
而啲配料都好新鮮,鮮蝦份量不少,開胃爽口

呢度仲有埋卓球枱,玩15mins都係HKd$20,貪玩既我又忍唔住俾錢玩返陣

真係估唔到一間酒吧既食物可以咁高質!!而且店員服務好好,十分友善!
下次要chill又要食好啲既話都多個選擇

2017-06-02
fish&chips
Lucky U荃灣沙咀道105至129 號 好運唐樓地下5至7 號鋪荃灣區近來開左好多美食 西餐酒吧特別多 呢間位於沙咀道既lucky U係半西餐bar , 入面裝修環境企理舒服 有beer pong, 錠鏢 , 仲有圓形既桌球枱。 食物方面有burger扒意粉, 仲有各式酒類Mexico cheese. Nachos served with sour cream, guacamole &tomato salsa墨西哥芝士焗屎米片配酸忌廉, 牛油梨醬及蕃茄沙沙 68 蚊大大碟既墨西哥nachos Nachos粗略估計有20 幾塊 炸得好香脆 上面充滿住半溶既芝士 仲有青椒 葱花 檻欖 蕃茄調味 同埋juicy 既牛肉碎汁 再配以4 種醬香濃既mozzarella cheese 好滑既奶油Cream新鮮爽口既蕃茄沙沙 同香濃既牛油果醬 每一樣野撈埋落nachos都十分滋味 係我食過最好食既nachosTom yum goong spicy beef &shrimp puzza 冬陰公辣牛肉鮮蝦比薩 6 寸 68 蚊好脆皮既pizza皮做墊底 十分香脆 上面有冬蔭功香料 菇 黃椒 紅椒
Lucky U
荃灣沙咀道105至129 號 好運唐樓地下5至7 號鋪

食物方面有burger扒意粉, 仲有各式酒類

墨西哥芝士焗屎米片配酸忌廉, 牛油梨醬及蕃茄沙沙 68 蚊

每一樣野撈埋落nachos都十分滋味
係我食過最好食既nachos

冬陰公辣牛肉鮮蝦比薩
6 寸 68 蚊
好脆皮既pizza皮做墊底 十分香脆 上面有冬蔭功香料 菇 黃椒 紅椒 味道酸辣開胃 又同pizza 皮好match 上面仲有新鮮 蕃茄牛肉碎 同芝士
將傳統pizza材料同冬蔭功料 配合無間 推介!

Draught beer
Brooklyn 500 ml 66 蚊
East ipa usa

帶有甘味 又清清地既brooklyn draft beer
泡身幾滑 口味清新 唔錯

Spaghetti black tauffle scallop crab meat cream sauce
黑松露帶子蟹肉忌廉意大利粉 128 蚊
大大碟意粉 一上枱外表美觀 有兩塊 好香脆既蒜蓉包 同三粒好大粒既帶子 帶子好鮮甜 上面鋪滿左黑松露醬
意粉更有驚喜 忌廉汁勁香濃 又不膩 充滿忌廉香味 意粉比較幼身爽口 入面落足料 有紅椒 葱花 少少魷魚 好多草菇 仲有勁多新鮮既蟹肉 食落好有口感 連埋忌廉意粉一齊食冇得輸!
2017-05-22 190 views
朋友話上網睇到荃灣開咗間新Bar,我麥坤又點會唔去試下呢?8點幾有 happy hour price,朋友話有啲咳唔想飲酒 (但又話食炸雞以毒攻毒喎),所以唯有望住我飲喇~ 侍應推介佢哋新入既IPA Brooklyn,麥味都幾重但又唔覺得太苦。炸雞拼盤有8件雞,賣相好似炸得好勁咁,但估唔到咬落去雞肉嫩滑 juicy仲岀晒熱,配埋水牛城醬同檸檬汁,辣辣地酸酸地咁超好食,送啤酒一流呀!個水牛城醬都幾辣下,唔食得辣就唔好點喇。薯條用咗茴香粉作調味料,有驚喜。連配菜沙律都好食,沙律菜配蜜糖醋,勁開胃。見98蚊有安格斯牛肉芝士漢堡咪試下囉,一嚟到我地兩個呆咗,依加我哋係咪去咗 eating challenge定係去咗大人國呀?個巨型burger唔share 一定唔會食得晒,好彩我個口夠大,勉強咬得晒,見到朋友好辛苦咁嘗試一啖咬落去個樣真係好鬼搞笑。牛肉超juicy,一咬啲汁已經流晒岀嚟,脆煙肉,同好大塊芝士。加10蚊仲配薯條沙律喎,真係好掋食。係咪我哋大鄉厘呢?電子既beer pong table 同圓型桌球枱真係未見識過,下次要同成班 friend 過嚟玩先。
朋友話上網睇到荃灣開咗間新Bar,我麥坤又點會唔去試下呢?

Brooklyn

安格斯牛肉芝士漢堡

2017-05-21
$155 (Dinner)
Brooklyn
安格斯牛肉芝士漢堡
一對饞嘴的情侶,到訪新餐廳已變成我倆拍拖的節目。星期日的晚上,碰巧在荃灣廣場逛街,在openrice上找到附近有間新開的酒吧,便決定試一試bar food 吧。我們一坐下,熱情的侍應便很詳細地講解餐牌上的食物。真的有很多選擇,而且價錢也相當合理,可惜我們只有兩個胃呢!我們太好奇了,在等候食物的時候就看看酒吧的設施。這張電子化的Beer pong枱實在太吸引,酒杯底和乒乓球內置有感應器,入球會自動計分,還會記錄玩家的成績。另外圓形的桌球枱也是第一次見,十分有趣!還有得玩Slapcup和飛鏢呢~侍應介紹最新的推廣,$168包薄餅和兩杯生啤。我們點了12吋的冬蔭功辣牛肉鮮蝦薄餅,Brooklyn和Kronenbourg 1664。冬蔭功味的薄餅我也是第一次吃,冬蔭功味很重而不太辣,十分惹味。配上生啤簡直一流!蝦肉爽口,而整個薄餅也鋪滿蕃茄粒。本以為酒吧裡的食物也不會太講究吧,但最意想不到的是薄餅麵糰是師傅親自搓的,所以又薄又脆,是必叫之選!另外我們叫了黑松露帶子蟹肉忌廉意大利粉,餐廳對食材並沒有絲毫吝嗇。香煎帶子上鋪上滿滿的黑松露,而每一口意粉也吃到鮮甜的蟹肉!忌廉醬汁很creamy,但沒有

另外圓形的桌球枱也是第一次見,十分有趣!

還有得玩Slapcup和飛鏢呢~

冬蔭功辣牛肉鮮蝦薄餅

另外我們叫了黑松露帶子蟹肉忌廉意大利粉,餐廳對食材並沒有絲毫吝嗇。香煎帶子上鋪上滿滿的黑松露,而每一口意粉也吃到鮮甜的蟹肉!忌廉醬汁很creamy,但沒有很膩的感覺。意粉也煮得恰到好處,不會太稔而且很有口感。
黑松露帶子蟹肉忌廉意大利粉

今餐水準甚高,我和寶寶也相當滿意,不知下次到那間新餐廳好呢?
2017-05-21
$163 (Dinner)
冬蔭功辣牛肉鮮蝦薄餅
黑松露帶子蟹肉忌廉意大利粉
2017-05-21 336 views
男朋友呢排成日去荃灣工作,咁岩經過見到呢間酒吧餐廳新開,見環境舒適,氣氛都唔錯,而且價錢又唔貴,所以等我地放假就帶我黎試下香煎魚手指伴炸薯條$98:店員推薦,所以我地就叫左黎試下,呢度既魚手指特別在唔係炸,係煎既,唔會有厚粉,食落無咁膩,而且比較香口,配上沙律醬更加滋味,薯條係幼身,無咩特別,個人比較鐘意粗身薯條,感覺薯味會重D,口感會豐富D,仲有配上既沙律菜,好新鮮,少少既甜酸醬汁,可中和油膩感,唔錯.西班牙黑毛豬火腿比薩(6")$68:因為我地2個人,驚食唔晒,所以叫左個6",1個分成4件,分量足夠...黑毛豬火腿好多,肉質軟綿,啖啖油潤,配埋熱辣辣又酸酸地既蕃茄,同有拉線效果既芝士,無論賣相同味道都相當吸引人胃口美國安格斯牛肉芝士漢堡$98:漢堡比平時餐廳食既大份,而價值又差唔多,所以都幾抵食漢堡有安格斯牛肉,煙肉,蕃茄,洋蔥,生菜,酸青瓜,芝士,材料相當豐富...安格斯牛肉我地叫左7成,肉質比較軟腍,但都幾鮮嫩多汁,配埋芝士,更添咸香,再加埋烤得香脆而唔會太乾既煙肉,特別香口惹味.I AM NOT A MANGO:$58因為唔想飲酒,所以店員推薦呢杯味道飲落似芒果味,但其實係由

I AM NOT A MANGO:$58因為唔想飲酒,所以店員推薦呢杯味道飲落似芒果味,但其實係由Passionfuit Fruit Mix,Pineapple Juice,Orange Juice,Soda water以成,個人覺得果甜味重,有D似fruit punch.

NEWCOMER$128:男朋友點左呢杯由RUM, FRESH CUCUMBER,FRESH LIME, PINEAPPLE JUICE以成既酒,飲落好清新,無咩甜味,岩晒佢.
2017-05-20
$250 (Dinner)
  • 西班牙黑毛豬火腿比薩
  • 香煎魚手指伴炸薯條