2020-02-15
情人節訂過幾個 fine dining 嘅地方,原先兩間上樓好出名嘅都要求俾$1,000訂金,另外兩間就係喺尖沙咀酒店附近,但近排人人注重衛生環境,所以最終都冇去以上幾間,心血來潮就諗去LUMI,成日幫襯但都冇同男友去過,因為佢喺商場入面,比較開揚,地點及環境唔算浪漫,但唔會太多人,嘢食質素又好好,服務又貼心,就問吓男友試唔試,驚情人節會唔會突然變得貴好多,錫住男友銀包,好在餐廳冇特別加好多價,只係略略比平時貴少少,但食物款式唔同及賣相好有心思,仲有某信用咭有折扣優惠,所以覺得非常物超所值,食得好飽好好味好開心。小小嘅浪漫佈置好鍾意飲佢哋嘅 Prosecco先嚟頭盤,賣相好有心思,係一個手袋嚟,侍應會為你慢慢打開,就見到好靚嘅乾冰效果,每個頭盤都好好食,有春卷、炸帶子(黑色嗰件)、同埋鵝肝。蜆湯,好飲唔洗講。磨菇湯件魚好香,個黃色係粟米蓉,其他餐廳多數配薯蓉,呢個比較特別同埋冇咁滯。雞,好香好嫰肉。事源我話個 menu 冇配意粉,但好想食意粉,個侍應就幫我問廚師,另外加配咗意粉俾我,呢間餐廳真係好好,好貼心,一定要成日幫襯佢哋。甜品Valentine set HK$650x2 (cre
小小嘅浪漫佈置
好鍾意飲佢哋嘅 Prosecco
蜆湯,好飲唔洗講。
磨菇湯
雞,好香好嫰肉。
甜品
Valentine set HK$650x2 (credit card HK$520x2)
Prosecco HK$75x2
San Pellegrino water HK$60x2