2024-07-30 1771 views
入開元朗 朋友話有個商場翻新完 要試下D新野!!!裝修係新派果d風格!!環境唔錯 幾好坐!餐牌!!!有d質感!!!重點!大癲 !鹽酥雞!!勁大件 !仲有6件!!!仲有個柚子醬!酸酸甜甜 中和下又開胃!!!大大件又多汁!!!加8蚊有餐 轉特入半價!!!去食店台灣野緊係要入台飲啦!珍珠鮮奶茶!!!有茶味!!珍珠食得出係即日整!軟糯岩岩好!朋友叫左安格斯牛肉滷肉飯!!個樣好靚!!!下次我又試下先!!水蜜桃晶球梳打!!又係大癲!勁多料 又係下次要試下!!!埋單110個人左右!!份量味道對得住個價錢!!!
入開元朗 朋友話有個商場翻新完 要試下D新野!!!

裝修係新派果d風格!!

環境唔錯 幾好坐!

餐牌!!!有d質感!!!

重點!大癲 !鹽酥雞!!勁大件 !仲有6件!!!

仲有個柚子醬!酸酸甜甜 中和下又開胃!!!
大大件又多汁!!!

加8蚊有餐 轉特入半價!!!
去食店台灣野緊係要入台飲啦!
珍珠鮮奶茶!!!有茶味!!
珍珠食得出係即日整!軟糯岩岩好!

朋友叫左安格斯牛肉滷肉飯!!
個樣好靚!!!下次我又試下先!!

水蜜桃晶球梳打!!又係大癲!
勁多料 又係下次要試下!!!

埋單110個人左右!!份量味道對得住個價錢!!!

2024-07-30
$100 (Lunch)
  • 鹽酥雞
🇭🇰 Yuen Long 元朗| Lunar 玥A new authentic Taiwanese spot has just opened in Yuen Long, located just on the ground floor of YOHO Plus! 😋They got a variety of traditional Taiwanese food like braised beef rice and popcorn chicken! 🥰Here are some dishes I recommend:🍚Braised Beef Rice with oysters & handmade Angus Beef🍚My personal favourite is this braised beef rice because their beef chunks were big, different from other braised beef rice I had. 🙂Adding some fresh oysters on top is like double the sat
🇭🇰 Yuen Long 元朗| Lunar 玥

My personal favourite is this braised beef rice because their beef chunks were big, different from other braised beef rice I had. 🙂Adding some fresh oysters on top is like double the satisfaction! If you don’t like oysters, you could also get the rice with just the angus beef 😌

🍳Oyster Omelette 🍳

They are totally not greedy with the oysters! They have some sauce on top as well which tasted quite fresh to taste 😳

🍗Popcorn Chicken 🍗

These were some extraordinary popcorn chicken 😂 Not only it was a big piece of juicy chicken, if you dip it in their sauce, it tasted quite flavourful. 😈The sauce has a hint of yuzu, balances out the oiliness from the chicken 🥴

🍤Deep fried shrimp with egg yolk coating 🍤

I needa point out that their egg yolk coating is so satisfying and very crispy!! 🥹Shrimp itself is quite juicy, it could get very filling but eating it is so satisfying!😋

In terms of drinks, we got the passion fruit tea and Strawberry Uji Matcha 🍵. Both have less sweet option!

I totally loved the interior design, it’s spacious and comfortable, great for a date night/ girls night out! ✨

📍 Yuen Long, Fung Cheung Rd, Transport Plaza, YOHO Plus, 地下C028舖
💲Price per person: $230 HKD
  • 黃金簥麥鹽酥雞
  • 鮮蚵手工安格斯滷牛肉飯
2024-07-18 1851 views
商場翻新後,多左好多選擇。呢間外面睇似日式,原來係台式。晚市散叫,每樣都好精緻,以為唔夠食,最後勁飽。擺盤靚有心思,味道好。飲品有驚喜,奶蓋冇得彈。環境優雅,係高級版台菜。🥢餐前小食--琥珀合桃好好食,勁香脆,少甜,食得出新鮮製造。店員話係自家製,有得賣,可惜今日售罄😆。🥬樹子香菇炒水蓮 $88水蓮係台灣原生菜,爽脆好食,配上酸酸樹子,好開胃。🐟蜜薑脆鱔 $108呢個擺盤好靚,上層炸物有少少蜜糖,炸得香脆。好鐘意食鱔,呢個做法甜甜地,少少脆,魚肉彈牙,啖啖肉。🏵️無花果黑醋骨 $95原來係乾無花果,黑醋骨醋味濃,配上乾身少甜無果花好特別,又可平衡到個醋酸。件數唔少,好夠食。🐮鮮蚵手工安格斯滷牛肉飯 $98滷肉飯係台式必點,但我怕肥肉多,不過呢個係安格斯牛,唔使擔心😆。肉炆得好淋,入口即化。配上大大隻鮮蚵,平衡番個肉感。🍹芝啡頂生椰 $36椰青水做底,好清爽;頂層芝啡奶蓋好夠味,奶脂夠,飲到底奶蓋仲係度。🍹夏香芝士奶蓋醇茶(竹香鐵觀音) $36奶蓋真係無得頂,茶清香,好解膩。
商場翻新後,多左好多選擇。呢間外面睇似日式,原來係台式。

🥢餐前小食--琥珀合桃

樹子香菇炒水蓮

🥬樹子香菇炒水蓮 $88
水蓮係台灣原生菜,爽脆好食,配上酸酸樹子,好開胃。

蜜薑脆鱔

🐟蜜薑脆鱔 $108

無花果黑醋骨

🏵️無花果黑醋骨 $95

🐮鮮蚵手工安格斯滷牛肉飯 $98

🍹芝啡頂生椰 $36

🍹夏香芝士奶蓋醇茶(竹香鐵觀音) $36
奶蓋真係無得頂,茶清香,好解膩。

2024-07-11
樹子香菇炒水蓮
蜜薑脆鱔
無花果黑醋骨
2024-07-10 1802 views
元朗愈來愈多餐廳啦,這次去到前身為交通廣場,現已翻新為【加點】的商場,現在多了不少食肆欵,當然要去吃一波🤭。簡約的環境舒適,是綠色木系裝修。食物有套餐和散點,還有多款手搖飲品欵🙈。-▪︎夏香芝士奶蓋醇茶 HKD$36|水蜜桃晶球冰茶 HKD$38手搖飲品選擇挺又多的,點了2款茶飲試試看。夏香芝士奶蓋醇茶是用竹香鐵觀音茶底,奶蓋質地軟滑味道微咸,茶底清香解渴,加了一份珍珠(+$5)口感煙韌軟糯。水蜜桃晶球冰茶口感較豐富,同時間吃得到果肉和晶球,酸酸甜甜感覺清爽。-▪︎脆皮法國黃油春雞 HKD$158金黃色的賣相挺吸引😚,熱辣辣送來味道真香。預先切件更方便起,這個要趁熱吃口感較好的。皮脆肉嫰的質感,不會感到太油膩。肉質嫰滑有肉汁,配醬汁吃更惹味。-▪︎酥炸豬排蛋白炒飯 HKD$98原片豬排厚切鋪在飯上,味道香又吸引📸。外層酥脆微咸,肉質嫰滑有嚼感。蛋白炒飯也有簡單調味,味道不會太重的。飯質粒分明不會太油膩 ,裡面還有切粒的豆子,吃起來口感挺豐富。-▪︎黑糖玫瑰芋圓 HKD$40這個人熱辣辣的甜品,用了透明茶杯裝著,有食用玫瑰花做點綴🤩。香甜滋潤的黑糖,配著清香的玫瑰,對女生來說是個挺養生的甜品🤤。

▪︎脆皮法國黃油春雞 HKD$158

▪︎酥炸豬排蛋白炒飯 HKD$98

▪︎黑糖玫瑰芋圓 HKD$40

芋圓色彩繽紛,大粒又軟糯的質感,整體味道不會太甜。

▪︎芋泥芋圓鮮牛奶 HKD$52
這個賣相吸引用料豐富,食物紅豆、珍珠、薏米爆爆珠及桃膠。用鮮牛奶作甜品的湯底,飲得到香甜的奶香味😙。天然的甜度感覺挺好😚,裡面也是口感豐富的組合,平常也喜歡吃。
2024-07-09
2024-09-20 0 views
元朗出名多野食近排新商場開幕 又開咗好多新食店好耐冇食台灣野 於是就試試呢間玥呢間算係高級版台菜價錢定價偏高 卡位係超大玻璃街景1️⃣鮮蚵手工安格斯滷牛肉飯蚵仔目測都有十隻 相當足料隻隻漲卜卜 都幾新鮮用牛肉做滷肉飯又幾夾2️⃣麻辣鴨血推介呢個!鴨血同豆腐吸收晒啲滷汁啲精華每一啖都爆汁 好入味麻辣好過癮如果有埋寛粉就一百分3️⃣樹子香菇炒水蓮水蓮脆口掛汁樹子酸酸 幾開胃份量就偏少4️⃣黃金蕎麥鹽酥雞外皮炸得好酥脆肉質鮮嫩啖啖肉!總結高質台菜可以一試
元朗出名多野食

啖啖肉!

總結
高質台菜
可以一試

掛住食唔記得影相添,第一次同家人食完覺得好好,所以襯中秋節屋企食飯,就帶多啲屋企人嚟食。因為預訂咗,所以一去到就可入座,外面都有一定人數等緊,幸好有訂位!今次人多啲,可以叫多啲嘢食,其中鱔片、腐竹、水蓮三道菜都係屋企人從未食過,覺得好有驚喜的菜色,大家都食得好開心,覺得好食。因為平時食台灣菜,一般都係嗰幾款,但喺呢度可以食到其他台式餐廳(甚至其他不同菜色的餐廳)都無嘅菜色;而且手工精緻,的確係出自半島酒店大廚的功架,色香味俱全,絕對物超所值的一餐~下次會再光顧!

下次會再光顧!
2024-09-14
  • 蜜薑脆鱔
  • 菌燒鮮腐竹
  • 樹子香菇炒水蓮
回頭度🍪7/10|人均消費💰~$100-150-🤍手工安格斯滷牛肉飯 $88第一次食唔係豬嘅滷肉飯🍚感覺幾特別牛肉甜甜哋幾入味 牛脂配飯幾香口🐮個汁都甜甜哋幾惹味 配飯一流😋雞蛋都好香蛋黃味🍳味道🌕🌕🌕🌕🌑-🤍玥. 招牌牛白湯牛肉麵 $128牛肉嫩滑又大塊 牛味都好重😍牛丸都算彈牙 風琴豆腐都好大串可惜麵條偏淋 湯頭都冇咩記憶點🥲味道🌕🌕🌕🌗🌑-🤍黃金蕎麥鹽酥雞 $68雞肉蛋黃味幾重 都炸得脆身🍗可惜雞肉偏乾身 唔夠juicy🥲味道🌕🌕🌕🌗🌑-🤍蟹肉金絲炒新竹米粉 $128米粉都炒得乾身 帶有蛋黃味🤩蟹肉粉量都唔少🦀算係有驚喜嘅一道味道🌕🌕🌕🌕🌑-整體味道🌕🌕🌕🌗🌑抵食🌕🌕🌕🌗🌑-
回頭度🍪7/10|人均消費💰~$100-150
蟹肉金絲炒新竹米粉
手工安格斯滷牛肉飯
蟹肉金絲炒新竹米粉
2024-09-03 539 views
位於元朗嘅新蒲點,有間時尚嘅台式餐廳———玥🫶餐廳簡約而現代嘅裝潢,搭配柔和燈光,營造出一種舒適而放鬆嘅氣氛😌餐廳嘅座位安排寬敞自在👍🏼今次我哋order咗幾道招牌菜💁🏻‍♀️💁🍤金沙蝦球蝦球色澤金黃,外脆內嫩,搭配金沙醬汁,口感層次分明🥣栗子露湯圓湯圓外皮Q彈,內餡嘅栗子醬香濃,搭配清甜嘅湯底,超正🐷酥炸豬排蛋白炒飯豬排外酥內嫩,炒飯粒粒分明,蛋白嘅輕盈感讓整道菜不會過於油膩,反而增添了清新嘅口感🦀️蟹肉金絲炒新竹米粉米粉炒至微脆,蟹肉嘅鮮甜與金絲嘅香氣完美結合,讓人停唔到落嚟🥂我們揀咗2款飲品,冬桂香水檸檬茶&春茉芝士奶蓋醇茶☀️特別適合炎熱嘅夏天

位於元朗嘅新蒲點,有間時尚嘅台式餐廳———玥🫶

今次我哋order咗幾道招牌菜💁🏻‍♀️💁

🍤金沙蝦球
蝦球色澤金黃,外脆內嫩,搭配金沙醬汁,口感層次分明

🥣栗子露湯圓
湯圓外皮Q彈,內餡嘅栗子醬香濃,搭配清甜嘅湯底,超正

🐷酥炸豬排蛋白炒飯

🦀️蟹肉金絲炒新竹米粉

星期日一點左右行到去加點,都發覺幾多人等緊位。可以預先用GULU app 拎位,但我地去到先知,就照拎飛等了,等左大約15-20 分鐘就入得。餐廳d 位都幾舒服,可能都新開冇耐,抺下d 枱同凳俾小朋友坐個陣都發覺幾乾淨,抵讚。 有bb 車就要放餐廳外面,入到去都冇咩位放。星期日都有lunch set,價錢唔算貴,有兩個前菜,加埋普通野飲 +$8。叫左個炒飯 同埋一個招牌牛肉麵。烏魚子味就唔多食得出,但炒飯炒得乾身有蛋香。 前菜一個係蒜味四季豆,另一個係熱情果汁,唔知d 一片片爽身係咩黎。招牌牛肉麵就好失望,手工麵唔係我想像既麵,而係好似超市買個種日本拉面,食到尾熱力都令到面質糊哂。湯有d 古怪甜味,唔好食。牛有4 片,都大,淋身,不過冇牛味。餐飲一杯冬瓜茶,仲可以揀甜度,揀左凍/正常甜/少冰,茶味幾濃,本身茶係熱,攪均之後就剛好少冰,都好飲。另一杯竹香鐵觀音,係杯好普通既茶。都未必有下次。因為佢招牌都做唔好,唔想再亂試又食左d 唔好食既台灣野。

叫左個炒飯 同埋一個招牌牛肉麵。

烏魚子醬海鮮炒飯

玥.招牌牛白湯牛肉麵
玥.招牌牛白湯牛肉麵(手工麵)

另一杯竹香鐵觀音,係杯好普通既茶。

烏魚子醬海鮮炒飯
2024-09-02 353 views
元朗除左有新商場Yoho mix開幕,旁邊既交通廣場都翻新左,外牆變得colorful!商場內都有1-2間餐廳,當中最吸引我目光既系呢間餐廳,以新派台灣菜為主,走高檔路線,價錢雖然比同區台灣菜貴少少,但以食物質素同環境都算合理。無花果黑醋骨 $95餐廳推介菜之一,黑醋醬汁夠傑身,味道夠濃,吾會好酸,旁邊放左無花果乾,幾特別既配搭。蜜薑脆鱔 $108個人最鍾意既一道菜,因為鱔無骨,魚肉彈滑,無魚腥味,外面有一層薄薄脆炸過外皮,啖啖肉食得夠滋味。有蜜糖既甜味再放左炸過既薑絲同九層塔,中菜比較少見到既菜式。皮蛋三杯雞 $98用個熱鍋裝住保溫,加左皮蛋既三杯雞,皮蛋好入味,雞肉幾滑,味道亦吾會太咸,幾惹味。鮮蚵手工安格斯牛肉飯 $98佢既做法有啲似台式滷肉飯,不過將豬肉改做牛肉,牛肉好腍,好易咬開,而且比豬肉少啲脂肪,再加埋脹卜卜既蚵仔脹,幾岩我口味。冬桂珍珠奶茶 $28一上枱超大杯既2杯飲品,感覺比平時街買既台式飲品抵飲,桂花烏龍茶底味好香濃突出,珍珠煙韌。春茉珍珠奶茶 $28呢杯以高香茉莉做茶底,茉莉既清香味濃,同樣好飲。每枱會有手工琥珀合桃,琥珀合桃好好食,甜甜地又好脆口。

無花果黑醋骨 $95

蜜薑脆鱔 $108

皮蛋三杯雞 $98

鮮蚵手工安格斯牛肉飯 $98

冬桂珍珠奶茶 $28

春茉珍珠奶茶 $28
呢杯以高香茉莉做茶底,茉莉既清香味濃,同樣好飲。

每枱會有手工琥珀合桃,琥珀合桃好好食,甜甜地又好脆口。

2024-09-01 242 views
裝修幾好,我地就系比裝修吸引入去噶,而且距地噶菜都好精緻,分量都系好精緻那種,擺盤好有心思,吃得賞心悅目。蒜香蟹肉帶子炒飯 ,我好中意,炒飯粒粒分明,味道都恰到好處,而且蟹肉同埋帶子都挺多噶,然後個芋泥芋圓鮮奶真系令我好驚喜,奶味好濃郁,而且給的芋泥和芋圓好多,真系好滿足。
2024-09-01 287 views
“鮮蚵手工安格斯滷牛肉飯”($98)“玥・招牌牛白湯牛肉麵”($128)“黃金蕎麥鹽酥雞”($68)“酥炸花枝丸”($42)“醉溏心蘭王蛋”($18)“春茉芝士奶蓋醇茶(高香茉莉)”($36)“水蜜桃晶球蘇打”($38)Yoho Plus開咗之後第一次去西鐵站駁商場駁橋就去到好方便當中就有間裝修得靚靚嘅台式餐廳睇睇menu發現唔係一般嘅飯/麵好多菜式都好有新意好似鮮蚵手工安格斯滷牛肉飯🐂成碗飯嘅面頭都舖滿蚵仔😍粒粒都又大又肥美,而且仲好鮮配上濃郁嘅滷牛肉味道又幾夾😚另一個主食點咗招牌牛白湯牛肉麵牛白湯湯底味道較為清甜☺️同一般嘅台式牛肉麵湯底好唔同牛肉都好腍滑😋仲有油豆腐串索湯😛小食點咗黃金蕎麥鹽酥雞🐔雞肉大大件,外酥內嫩又多汁😋酥炸花枝丸十分彈牙😛我地仲叫咗醉溏心蘭王蛋送飯🤣食落酒香十足,又幾唔錯🥰呢道嘅飲品選擇都好多點咗春抹芝士奶蓋醇茶,水蜜桃晶球梳打2杯都清清甜甜,仲夠哂大杯😆
“鮮蚵手工安格斯滷牛肉飯”($98)
“玥・招牌牛白湯牛肉麵”($128)
“黃金蕎麥鹽酥雞”($68)
“酥炸花枝丸”($42)
“醉溏心蘭王蛋”($18)
“春茉芝士奶蓋醇茶(高香茉莉)”($36)
“水蜜桃晶球蘇打”($38)

Yoho Plus開咗之後第一次去
西鐵站駁商場駁橋就去到好方便
當中就有間裝修得靚靚嘅台式餐廳
睇睇menu發現唔係一般嘅飯/麵
好多菜式都好有新意
好似鮮蚵手工安格斯滷牛肉飯🐂
成碗飯嘅面頭都舖滿蚵仔😍
粒粒都又大又肥美,而且仲好鮮
配上濃郁嘅滷牛肉味道又幾夾😚
另一個主食點咗招牌牛白湯牛肉麵
牛白湯湯底味道較為清甜☺️
同一般嘅台式牛肉麵湯底好唔同
牛肉都好腍滑😋仲有油豆腐串索湯😛
小食點咗黃金蕎麥鹽酥雞🐔
雞肉大大件,外酥內嫩又多汁😋
酥炸花枝丸十分彈牙😛
我地仲叫咗醉溏心蘭王蛋送飯🤣
食落酒香十足,又幾唔錯🥰
呢道嘅飲品選擇都好多
點咗春抹芝士奶蓋醇茶,水蜜桃晶球梳打
2杯都清清甜甜,仲夠哂大杯😆
2024-08-27 342 views
今次介紹呢間台灣餐廳,我好矛盾呀,一方面佢食物好有水準,好想俾多啲人知道支持佢,另一方面又驚介紹咗之後,太多人會搞到我好難攞位🥹餐廳「玥」位於元朗嘅加點商場,餐廳座位唔算多,但係坐得好舒服,簡單就連筷子同埋免費提供嘅紙巾都做得好精美!醬香茄子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個冷盤茄子係我每次嚟必點,醬香茄子嘅醬汁係比較偏甜,茄子軟硬煮得剛剛好,我諗鍾意食茄子嘅都會大讚❣️醬香牛肉面 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我第1次點嘅時候嚇一跳,因為份量好大完全唔似前菜,牛面肉唔肥但超級軟腍,中間有一層骨膠原,所以食落口有黏黏嘅感覺,實在太好味👍🏻松露百花臭豆腐 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️第一次見將松露配搭臭豆腐,估唔到有令臭豆腐更加濃味嘅方法😳 台灣嘅臭豆腐同香港唔同,台灣會切到細細嚿,所以會炸得更香脆!臭豆腐嘅造法好有台灣風味,配埋加入松露嘅沙律醬,呢個組合好有驚喜😳無花果黑醋骨 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黑醋骨配搭無花果凍乾,淨係睇賣相都覺得吸引!黑醋骨嘅黑醋醬掛滿成嚿肉,調味好好唔會太酸亦唔會太甜!伴碟嘅無花果凍乾千祈唔好忽略,食到淡淡甜度嘅無花果果味👏🏻鮮蚵手工安格斯滷牛肉飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️冇諗過滷肉飯可以棄用豬,轉用安格斯牛,成件事好特別!加埋新鮮蚵仔,唔止

醬香茄子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

醬香牛肉面 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

松露百花臭豆腐 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

無花果黑醋骨 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

鮮蚵手工安格斯滷牛肉飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
冇諗過滷肉飯可以棄用豬,轉用安格斯牛,成件事好特別!加埋新鮮蚵仔,唔止味道好,台灣風味更加係直線上升🤣 同台灣最大分別嘅就係,呢碗滷肉飯份量十足,蚵仔嘅份量一啲唔手軟,配埋滷牛肉,味道豐富😍

芝啡頂生椰 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢度飲品嘅款色竟然有成版紙!我左揀右揀揀咗呢款比較特別嘅芝啡頂生椰(半糖少冰)😌 飲品分為兩層,下半部份係椰水,上半部份係由咖啡打成嘅厚泡沫,咖啡味配搭椰水原來可以咁好飲,建議可以學我咁叫半糖,我覺得咁樣甜度啱啱好!

紅豆宇治抺茶鮮奶 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
朋友又係,揀咗好耐終於下定決心飲呢一杯紅豆宇治抺茶鮮奶 (少糖少冰)😆 宇治抹茶真材實料,濃郁得來帶有少少嘅抺茶甘苦味,紅豆又甜又大粒,朋友比滿分,仲話下次嚟再飲!

醬香茄子
醬香牛肉面
琥珀合桃
2024-08-19
醬香茄子
醬香牛肉面
琥珀合桃
2024-08-25 336 views
元朗Yoho將幾個商場行天橋連埋一齊的確方便左好多😏仲開左好多新餐廳其中見到呢間玥LUNAR 個名好靚 原來係食台灣菜同朋友一齊食下新野🫶🏻-🔸酥炸花枝丸 $42用了一個好精緻既盤子放著4粒酥炸花枝丸而個醬就係上面 呢個盤子有D似燈籠🤣花枝丸炸到剛好 唔會乾-🔸蟹肉酸辣羹 $68呢個都幾辣的 朋友唔食得辣就最後由我清碗啦蟹肉都幾多喎 好惹味😍-🔸樹子香菇炒水蓮 $88見到水蓮即刻要叫係台灣先有既菜 食落好爽口的-🔸蒜香蟹肉帶子炒飯 $118炒飯都幾乾身 粒粒分明蟹肉帶子都算多-🔸水蜜桃晶球蘇打 加珍珠 $43🔸冬桂珍珠鮮奶茶(桂花烏龍) 加薏米爆爆珠 $34好多料的飲品 個薏米爆爆珠好特別 珍珠都好香好有咬口-🔸芋泥芋圓鮮牛奶 $52大碗到二人都食唔哂既甜品 超足料-📌玥 LUNAR📍元朗鳳翔路2-6號加點地下C028號舖
元朗Yoho將幾個商場行天橋連埋一齊
大碗到二人都食唔哂既甜品 超足料
📌玥 LUNAR
📍元朗鳳翔路2-6號加點地下C028號舖
2024-08-25 320 views
元朗加點商場有間新開嘅餐廳「玥」,主打食特色台式料理,菜式幾特別▫️黃金蕎麥鹽酥雞 $68雞球超大件,外皮炸得酥脆唔會油膩,灑上椒鹽好惹味,仲附有柚子醬汁可以點▫️松露百花臭豆腐 $98有別於傳統製法,呢度嘅臭豆腐外皮炸到好似吉列咁香脆,內饀用蝦膠夾埋一齊炸,口感豐富又多重鮮味▫️皮蛋三杯雞 $98 個鍋送上時熱辣辣夠鑊氣,醬汁濃郁,雞件大大件,仲有皮蛋同洋蔥,炒得香氣十足,好適合送飯食!▫️鮮蚵手工安格斯滷牛肉飯 $98蚵仔份量好多,安格斯滷牛肉滷得好軟淋又入味,啖啖飯都食到牛肉,足料!▫️冬桂芝士奶蓋醇茶(桂花烏龍) $41奶蓋厚厚一層,甜度高少少,所以茶底點微甜或半甜就剛好!珍珠煙韌有咬口,配茶必點▫️鳳梨百香果晶球冰茶味道酸酸甜甜,飲完有refresh感覺,入面好多鳳梨同百香味果肉,仲有粒粒晶球

▫️黃金蕎麥鹽酥雞 $68

▫️松露百花臭豆腐 $98