Restaurant: Lung Dim Sum (Eastcore)
Info:

#跟住我食唔中伏 呢間點心店,同屋企人已經來過好幾次🥰大部分點心我都已經試過,整體質素都幾高👍味道、環境、招呼都OK,決定推介俾大家😆❤️[燒賣狂想曲拼盤]裡面有6隻味嘅燒賣(上面張相有介紹咩味),之前人多無試(因為每隻味只有一粒)😌今次係我女話要lunch來食,我就緊係即試!😄整體都幾好食,我最愛西班牙辣肉腸燒賣🔥不過真係幾辣嫁~[脆脆富貴紅米腸粉]人多必食之選(今次得我同阿女,但係佢都話堅持要叫,明白有幾好食啦😎)賣相好靚🩷外軟內脆,隻蝦又好大隻厚肉,仲有幾隻醬料配搭食,唔同feel得來又好夾,好特別,好好味👍[拉絲菠蘿包]大人細路都鍾意,每次必食‼️仲有好多特色點心,都係佢哋自家創作,每次再今都一定有驚喜🤩而且質素真係好好,唔係得個樣,所以我都好鍾意同屋企人嚟食🥳#龍點心 #傳統美食 #叉燒包 #燒賣 #蝦餃 #點心 #飲茶 #香港好去處 #香港打卡 #香港美食 #觀塘 #觀塘美食 #香港探店 #香港美食攻略
#跟住我食唔中伏

😄整體都幾好食,我最愛西班牙辣肉腸燒賣🔥不過真係幾辣嫁~

[拉絲菠蘿包]大人細路都鍾意,每次必食‼️

仲有好多特色點心,都係佢哋自家創作,每次再今都一定有驚喜🤩
而且質素真係好好,唔係得個樣,所以我都好鍾意同屋企人嚟食🥳

2024-08-16 1491 views
好耐冇黎過食點心,今日去開yoho買野就再捧下場,點心質素都一樣咁言而且即叫即蒸真係好食好多,起碼口感都keep到唔會梅哂!燒賣拼盤呢個真係一定要食,因為一籠已經有哂唔同味既燒賣,每粒都各有特色而且真心唔係度度有得食,個人特別推介西班牙辣肉腸、印度黃咖哩、黑胡椒蟹同埋日式鰻魚,真係每粒都食得出有心機調配過既味道而唔係就咁加食物添加劑去扮個味! 重點都係新鮮即蒸熱辣辣唔會overcook!馬拉小籠包幾有特色而且仲保留到湯汁,勁在真係有肉骨茶既味道而且又唔會好重藥材味,幾值得試下!大澳蝦醬鮮魷卷 & 龍芋酥呢2款真係好正但又奇怪冇咩人講,鮮魷卷已經啖啖魷魚肉而且好彈牙,新鮮炸起加埋有蔬菜一齊食唔會太油膩,唔使任何醬都好好食! 龍芋酥真係好食過平時食既荔芋鴨,因為佢芋頭比例好高而且中間餡料好鮮味,又炸得岩岩好唔會太實心!擔擔麵可以另上擔擔麵醬幾好,老婆怕辣可以逐少加,麵本身都幾彈牙加埋擔擔麵醬其實都真係幾辣下,食落我覺得好惹味。好彩可以另上醬汁,老婆都可以用少少醬食到半碗麵!口水汁龍利魚腸粉另一個好有特色既腸粉,食落魚肉爽滑而且口水汁調味真係岩岩好而辣度係老婆唔食得辣都接受到既提鮮味道,加埋

燒賣拼盤

馬拉小籠包

大澳蝦醬鮮魷卷 & 龍芋酥

擔擔麵

口水汁龍利魚腸粉

另一個好有特色既腸粉,食落魚肉爽滑而且口水汁調味真係岩岩好而辣度係老婆唔食得辣都接受到既提鮮味道,加埋腸粉本身都好滑,食落層次感一流!

2024-08-16 1154 views
早前帶台灣朋友打卡 尖沙咀龍點心口味很不錯~ 觀塘有分店 就要帶朋友試試啦 ! .餐廳除了供應經典點心更推出了一系列創新菜式必須試試 歎世界燒賣拼盤墊台紙有介紹 真是世界不同經典口味的燒賣除點心外 也有蒸飯 甜品餐廳裝潢充滿懷舊氣氛 亦有霓虹燈氛圍感滿滿 也很適🈴打卡外面有夾公仔機🧸 可以夾扭蛋換禮品🎁. ⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🫔「 脆脆富貴紅米腸 」紅米腸粉包著越南炸網皮和鮮蝦外軟內鬆脆 可配沙律醬(走了)亦可配搭酸辣醬 花生及豉油三款醬味道口感非常豐富層次.🌏「歎世界燒賣拼盤」燒賣拼盤內有六種不同口味的燒賣每一款燒賣都是代表不同國家獨特的風味日式鰻魚燒賣、印度黃咖喱燒賣、中國金華火腿燒賣、星加坡黑胡椒蟹燒賣、德國鹹豬手燒賣及西班牙辣肉腸燒賣.🍴「一龍大滿足 」一籠有六款不同的點心🤩 每款賣相都很吸引 蟹粉菠菜香蝦餃、酸菜魚鳯眼餃、松露野菌晶𤯵餃、筍尖蝦餃皇、碗豆桃子、鹹蛋黃墨魚燒賣.個人喜歡吃鹹蛋黃墨魚燒賣 很香咸蛋味 配搭不錯另外豌豆桃子是斑蘭蓉 帶淡淡清香 頗有驚喜.🍚「 章魚肉餅蒸飯 」 肉餅肉厚多汁 配章魚碎粒 增加口感配熱烘烘白飯 及鼓油 一流配搭
早前帶台灣朋友打卡 尖沙咀龍點心
口味很不錯~
觀塘有分店 就要帶朋友試試啦 !
餐廳除了供應經典點心
氛圍感滿滿 也很適🈴打卡

外面有夾公仔機🧸 可以夾扭蛋
換禮品🎁

. ⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆
🫔「 脆脆富貴紅米腸 」
紅米腸粉包著越南炸網皮和鮮蝦
外軟內鬆脆 可配沙律醬(走了)
亦可配搭酸辣醬 花生及豉油三款醬
味道口感非常豐富層次
🌏「歎世界燒賣拼盤」
燒賣拼盤內有六種不同口味的燒賣
每一款燒賣都是代表不同國家獨特的風味
🍴「一龍大滿足 」
一籠有六款不同的點心🤩
每款賣相都很吸引
蟹粉菠菜香蝦餃、酸菜魚鳯眼餃、松露野菌晶𤯵餃、
筍尖蝦餃皇、碗豆桃子、鹹蛋黃墨魚燒賣
個人喜歡吃鹹蛋黃墨魚燒賣
很香咸蛋味 配搭不錯
另外豌豆桃子是斑蘭蓉
帶淡淡清香 頗有驚喜
🍚「 章魚肉餅蒸飯 」
肉餅肉厚多汁 配章魚碎粒 增加口感
配熱烘烘白飯 及鼓油 一流配搭
2024-08-15 1094 views
家人同我都喜歡品嘗點心,其中龍點心保持傳統文化又格新創出不少新款點心都好吸引!我媽咪說周圍行街時都有見到龍點心的分店,昨日便來到是觀塘分店呢!觀塘分店都好舒服裝飾藝術感滿滿燒賣狂想曲系列燒賣拼盤不同嘅味道例如黑松露,冬陰功好新奇牛肉球的牛肚菌、桂花糕像一朵花、味道都不錯👍一口鹹水角香口的外表圓碌碌,入口脆卜卜鹹香與香糯嘅奇妙結合傳統上再多翻幾分色彩點綴更盞鬼龍點心 觀塘觀塘道398-402號Eastcore 1樓4號舖

觀塘分店都好舒服裝飾藝術感滿滿

燒賣狂想曲系列燒賣拼盤
不同嘅味道例如黑松露,冬陰功好新奇
牛肉球的牛肚菌、桂花糕像一朵花、
味道都不錯👍

一口鹹水角
香口的外表圓碌碌,入口脆卜卜
鹹香與香糯嘅奇妙結合
傳統上再多翻幾分色彩點綴更盞鬼

龍點心
觀塘觀塘道398-402號Eastcore 1樓4號舖
2024-08-15 1176 views
教會崇拜🤩後約咗婆婆同姨媽去龍點心🥧飲茶,book咗1230,冇小朋友餐具,叫咗鳳爪拼金錢肚($46),一箭雙雕,笑口叉燒包3隻($32),筍尖蝦餃王4隻($42),真才實料,翡翠響鈴🔔腸粉($48),綠色吸睛,響鈴🔔脆,大澳蝦醬鮮魷卷($58),脆,新穎,但唔夠味,鳳尾蝦多士($56),脆,蝦新鮮,一口豆腐($58),脆,內滑,拉絲菠蘿包($38),有拉絲,茶水$12,2歲BB都計,有龍大使推銷$300會籍,最後冇join。限定時間90分鐘,最後埋咗單都坐多30分鐘
翡翠響鈴🔔腸粉
大澳蝦醬鮮魷卷
一口豆腐
鳳爪拼金錢肚
2024-08-11
$150 (Lunch)
翡翠響鈴🔔腸粉
一口豆腐
鳳爪拼金錢肚
  • 筍尖蝦餃皇
  • 翡翠響鈴腸粉
港式風味最出名之一一定點心龍點心係港式點心裡玩出創意係一間有新意和品質嘅點心品牌推出嘅餐點亦都充滿新鮮感即叫即蒸嘅點心 夠熱夠新鮮🥢歎世界燒賣拼盤👉🏻一共六款的創新燒賣 包括:日式鰻魚燒賣、印度黃咖喱燒賣、星加波黑胡椒蟹燒賣、德國鹹豬手燒賣、西班牙辣肉腸燒賣和中國金華火腿燒賣 👉🏻傳統的燒賣融合六國特色風味 特別的有驚喜 一定要試🥢蟹粉菠菜香蝦餃👉🏻鮮味no.1嘅蝦餃 因為有蟹粉和三文魚子嘅加持 夠哂鮮味 推薦要試🥢黑金流沙包👉🏻熱辣辣嘅流沙奶黃包係我必食嘅點心 佢嘅餡料唔會過甜亦有鹹蛋香🥢翡翠響鈴腸粉👉🏻少少似以前淨係食開炸兩 用響鈴做內餡口感更鬆脆 個人偏向點芝麻醬🥢一口鹹水角👉🏻同平時食開嘅鹹水角都好類似 外層脆中有黏口感 係一口嘅份量食得方便🥢南北杏菜膽燉豬肺👉🏻多款老火湯中 有我鍾意嘅菜膽豬肺湯 感覺足料亦都唔會味精味
港式風味最出名之一一定點心

🥢翡翠響鈴腸粉

🥢一口鹹水角

🥢南北杏菜膽燉豬肺
2024-08-12 587 views
好少去觀塘食嘢,朋友同我一樣都鍾意食中式點心,通常都係去開太子嗰幾間點心鋪,今日住觀塘嘅朋友介紹呢一間龍點心,佢話同傳統點心店好唔同。點樣唔同呢?一行入去,成間舖都好colorful,成間舖嘅氣氛係好繽紛,玩味十足,午飯時間都幾多人,都係區內寫字樓放lunch食飯居多。叫咗一個點心拼盤,都唔記得邊樣打邊樣,總之粒粒都好多顏色,味道係好嘅,嚟得呢啲特色點心舖食嘅唔單止係味道,仲係視覺同創意上嘅體驗。仲叫咗一個鹹水角唔記得影相,係一個個圓形波波,有橙色同綠色,熱辣辣又脆又好食,仲有一客炸春捲都好唔錯。整體食物水準係高嘅,只不過午飯時間人真係太多,比較嘈吵,傾計就唔太適合。

2024-08-12 591 views
成日食呢間點心舖,次次食都好滿意😍 今次同朋友嚟食晚餐,人均大約150好抵呀!🥟馬拉小籠包 (4隻)好有特色嘅小籠包😍😍 咬下香濃惹味湯汁流出,口感鮮嫩多汁🍄‍🟫松露野菌晶瑩餃 (4隻)賣相好吸引!包含新鮮野菌和松露餃皮薄透,內餡細膩可口,香氣四溢🦑大澳蝦醬鮮魷卷這道菜採用鮮嫩的魷魚,搭配香濃的蝦醬,捲成卷狀😍😍外層酥脆,入口鮮香可口,仲配有好多蔬菜,好豐富🧆一口豆腐迷你版的香煎豆腐,份量小巧適中。表面香脆,內裡軟嫩,配搭調味料更添風味!🐙章魚肉餅飯將章魚和肉餅混合,鋪於香米飯上,鮮嫩的章魚和彈牙的肉餅,搭配鼓汁白飯口感味道一流😋😋🍍拉絲菠蘿包必點甜點😍 好可愛的菠蘿包賣相,內餡是香甜的拉絲菠蘿餡,好好味~

🥟馬拉小籠包 (4隻)
好有特色嘅小籠包😍😍 咬下香濃惹味湯汁流出,口感鮮嫩多汁

🍄‍🟫松露野菌晶瑩餃 (4隻)

🦑大澳蝦醬鮮魷卷

🧆一口豆腐

🐙章魚肉餅飯

🍍拉絲菠蘿包
2024-08-06 707 views
位於觀塘Eastcore既新派點心店-龍點心🐉點心款式創新,別具特色😆尖沙咀同灣仔都有分店~🍴龍芋酥($42)外層炸到金黃色,內餡係香軟既芋泥,包住肉碎,味道鹹鹹甜甜👅味道同芋角幾相似。🍴蘿蔔絲酥($42)外皮酥脆,𥚃面既蘿蔔絲清甜有汁💦唔錯 👍🏻🍴馬拉小籠包($48)係肉骨茶口味嘅小籠包,幾特別😝小籠包皮厚薄適中,幾多汁。🍴筍尖蝦餃皇($42)外皮幾煙韌,蝦肉爽彈🦐鮮味。🍴歎世界燒賣拼盤($70)拼盤有6款唔同口味既燒賣,以6個唔同國家嘅特色美食元素而製成,包括:日式鰻魚🇯🇵印度黃咖喱🇮🇳中國金華火腿🇨🇳星加坡黑胡椒🇸🇬德國鹹豬手🇩🇪同埋西班牙辣肉腸🇪🇸玩味十足。個人比較鍾意黃咖喱口味,同燒賣幾夾,而且味道較為濃郁~🍴厚切叉燒腸粉($48)腸粉包住滿滿既厚切叉燒,食起上黎啖啖肉👄肉質較紮實,如果再肥多多少少就更加好啦~

🍴龍芋酥($42)

🍴蘿蔔絲酥($42)
外皮酥脆,𥚃面既蘿蔔絲清甜有汁💦唔錯 👍🏻

🍴馬拉小籠包($48)
係肉骨茶口味嘅小籠包,幾特別😝小籠包皮厚薄適中,幾多汁。

🍴筍尖蝦餃皇($42)
外皮幾煙韌,蝦肉爽彈🦐鮮味。

🍴歎世界燒賣拼盤($70)

🍴厚切叉燒腸粉($48)

2024-08-06 403 views
龍點心是間新派創意點心店,裝修有舊香港情懷感覺,環境舒服。點心選擇頗多,推介一龍大滿足$70, 一籠有齊蟹粉菠菜香蝦餃,酸菜魚鳳眼餃 , 松露野菌晶瑩餃,筍尖蝦餃皇,碗豆桃子及鹹蛋黃墨魚燒賣,每款賣相都很吸引,熱度十足。最鍾意酸菜魚鳳眼餃,酸酸辣辣很惹味。碗豆桃子就似平日的壽桃包,包著的不是蓮蓉,而是綠色的碗豆蓉,很特別。鹹蛋黃墨魚燒賣則食落有咸蛋香,頗有驚喜。脆脆富貴紅米腸粉,越南炸網皮包上新鮮蝦仁、豬肉炸至金黃,再用粉紅薄皮包著,口感外軟內脆,表面有沙律醬,更配上酸辣、花生及豉油三款醬,味道多層次。馬拉小籠包好特別,將肉骨茶注入小籠包,湯汁滿滿而不油膩,充滿肉香。鳳爪排骨飯,飯身粒粒分明。南北杏菜膽燉豬肺足料清潤。
龍點心是間新派創意點心店,裝修有舊香港情懷感覺,環境舒服。

點心選擇頗多,

鳳爪排骨飯,飯身粒粒分明。南北杏菜膽燉豬肺足料清潤。
2024-07-31
$150 (Dinner)
  • 一龍大滿足
  • 脆脆富貴紅米腸粉
  • 馬拉小籠包
2024-08-06 291 views
星期六放工約了親戚去食一間創意手工點心店,位於尖沙咀區,- 直都有好多遊客棒場。裝修充滿懐舊氣氛,有霓虹燈管加些中式原素,好有港式大排擋氛圍。脆脆富貴紅米腸粉紅米腸粉皮包住鮮蝦,鮮蝦彈牙,外層炸了薄脆,食落脆卜卜,配合麻醬、泰式甜酸醬及豉油,幾滋味一口鹹水角顏色好漂亮,有黃綠雙輝,是傳統鹹水角,整成乒乓波型,新鮮炸上枱,食落好煙靭菜膽豬展海底椰湯專登叫了燉湯,清熱潤肺,夏天飲用相當適合-龍大滿足 (各一隻)今次滿足六個願望,有六款不同口味餃子酸菜魚鳳眼餃:喜愛酸菜魚的我,有微微酸辣味,感覺不錯蟹粉菠菜香蝦餃:碧綠色好吸睛,放上三文魚子粒,同波菜皮好夾筍尖蝦餃王:蝦餃皮厚薄適中,蝦肉都彈牙鹹蛋黃墨丸燒賣:鹹蛋黃墨魚丸Q彈,充滿鹹蛋黃香松露野菌晶瑩餃:松露野菌好香濃,紫色粉皮晶凝通透豌豆桃子 :有淡淡斑蘭香,像一個迷你壽包般龍餃子 (各一隻)都是一樣有松露野菌晶瑩餃, 荀尖蝦餃王,酸菜魚鳳尾餃,蟹粉菠菜香蝦餃
星期六放工約了親戚去食一間創意手工
點心店,位於尖沙咀區,- 直都有好多遊客棒場。

脆脆富貴紅米腸粉

一口鹹水角

菜膽豬展海底椰湯
專登叫了燉湯,清熱潤肺,夏天飲用相當適合

-龍大滿足 (各一隻)
今次滿足六個願望,有六款不同口味餃子
酸菜魚鳳眼餃:喜愛酸菜魚的我,有微微酸辣味,感覺不錯
蟹粉菠菜香蝦餃:碧綠色好吸睛,放上三文魚子粒,同波菜皮好夾
筍尖蝦餃王:蝦餃皮厚薄適中,蝦肉都彈牙
鹹蛋黃墨丸燒賣:鹹蛋黃墨魚丸Q彈,充滿鹹蛋黃香
松露野菌晶瑩餃:松露野菌好香濃,紫色粉皮晶凝通透
豌豆桃子 :有淡淡斑蘭香,像一個迷你壽包般

龍餃子 (各一隻)
2024-08-05 293 views
創新兼顧傳統的新派點心店成日都同事會黎呢間都食點心之前都試過食佢既新派燒賣例如梅菜豬肉, 粟米肉粒等等今日就等我黎食番最傳統既特色點心啦~傳統燒賣依然保持了經典的口感,豬肉好厚實,味道恰到好處 令人回味無窮晶瑩蝦餃餡料飽滿,蝦肉鮮甜彈牙,皮薄透明,可謂是點心中的翠玉咸水角好靚呀 整左唔同顏色 又有綠又有橙細細粒咁好似梨同橙呀鹹甜並濃好岩限朋友食口水汁龍脷柳腸粉顛覆了傳統腸粉的模式龍脷柳做內餡已經少見仲要加埋口水汁呢個係我次次黎都必叫既鳳爪排骨飯& 雙腸蒸雞飯鳳爪就一定係配排骨架啦~ 排骨肉質細嫩 好好食呀!!!臘腸蒸雞飯則以港式臘腸+潤腸搭配嫩滑的蒸雞潤腸係我男朋友既至愛 配上飽滿的白米飯 別具風味龍點心觀塘觀塘道398-402號Eastcore 1樓4號舖
創新兼顧傳統的新派點心店
成日都同事會黎呢間都食點心
之前都試過食佢既新派燒賣例如梅菜豬肉, 粟米肉粒等等
今日就等我黎食番最傳統既特色點心啦~

傳統燒賣

晶瑩蝦餃

餡料飽滿,蝦肉鮮甜彈牙,皮薄透明,可謂是點心中的翠玉

咸水角

顛覆了傳統腸粉的模式
龍脷柳做內餡已經少見仲要加埋口水汁
呢個係我次次黎都必叫既

鳳爪排骨飯& 雙腸蒸雞飯

鳳爪就一定係配排骨架啦~ 排骨肉質細嫩 好好食呀!!!

臘腸蒸雞飯則以港式臘腸+潤腸搭配嫩滑的蒸雞
潤腸係我男朋友既至愛 配上飽滿的白米飯 別具風味

龍點心
觀塘觀塘道398-402號Eastcore 1樓4號舖
1K
2024-08-05 158 views
呢間點心食物款式選擇多,粥品都有,我地叫左碗皮蛋瘦肉粥,超大碗份量好足配埋點心食好夾。我地叫左一籠大滿貫入面有6款唔同既點心每款一粒好多花款,甘又可以一次過食到唔同口味既點心唔駛碟碟都叫一籠,岩晒我呢d花多眼亂又乜都想食既,小編鐘意佢好多顏色既樣好吸睛,爆汁燒賣係呢度既必食推介食左芝士d醬真係爆得好勁,濃郁芝士香。懷舊燒賣都係呢度必食推介小編最愛食燒賣呢度既燒賣咬落啖啖肉得黎肥瘦適中,即叫即蒸好好味。

2024-08-04 165 views
想嘗試傳統中式點心,又想嘗試創意菜式?「龍點心✨」絕對能滿足你的所有需求!餐廳除了供應經典點心,更推出了一系列創新菜式,包括蒸飯、擔擔麵和特色甜品,應有盡有。環境雅致,裝潢簡約,非常適合用膳聚會。首先是「 荀尖蝦餃皇 」。🥟 原隻蝦肉鮮甜扎實,加上嫩滑的荀尖,實在是充滿口感,傳統又好味。另一款是「 脆脆富貴紅米腸 」,咬下去竟然能聽到清脆的聲音,飽滿多汁,再配上富貴紅米腸粉外皮,香甜又有嚼勁。「 蘿蔔絲酥 」係我既必食之選,外層酥脆鬆化,薄如蟬翼,剛好包裹著鮮甜多汁的蘿蔔絲,絕對巧手好味。而主食有「普通擔擔麵 」。🍜 麵條Q彈爽口,配以濃郁的擔擔醬汁,更有粒粒可口的花生粒,入口濃郁細膩,回味無窮。另一主食是「 章魚肉餅蒸飯 」。🍚 肉餅鮮嫩多汁,配上一碗香噴噴的白飯,簡直是人間美味!最後則是「 黑金流沙包 」,既有流沙餡,又有黑色麵皮包裹,既富有創意,又口感十足。總的來說,「龍點心✨」集傳統與創新於一身,每一道菜品都讓人驚喜連連,絕對是不容錯過既餐廳。

2024-08-04 231 views
得閒飲茶已經成為日常用語,今次搵到間有創意嘅點心店飲茶🫖龍點心🐲佈置有摩登懷舊感,食物融合其他國家風味,款式很多,款款都好特別。🌏歎世界燒賣拼盤:(🇹🇭冬蔭功泰辣燒賣、🇦🇺黑蒜帶子燒賣、🇮🇹芝士墨魚燒賣、🇫🇷黑松露珍香燒賣、🇰🇷泡菜蒜辣燒賣、🇷🇺俄式羅宋燒賣)第一次食到有唔同國家風味嘅燒賣,香酸甜辣都有,而且味道都很夾👍。我鐘意冬蔭功泰辣燒賣,好似真係飲緊冬蔭功咁。另外泡菜蒜辣燒賣都唔錯,微辣好有韓國風味。🍡一口鹹水角:一串2粒唔同顏色丸子造型。外脆內糯,鹹鹹香香都幾好味。🐟口水汁龍利魚腸粉:腸粉用龍利魚肉,食落嫩滑鮮味,再淋上川味口水汁,麻辣得來好惹味。🦐蟹粉菠菜香蝦餃:粒粒三文魚籽入口爆汁。配上蟹粉同蝦,口感同味道都好。🥟馬拉小籠包:小籠包湯汁豐富,味道適中。🧀拉絲菠蘿包:鬆軟菠蘿包裡面有芝士,可能放耐左先食未有拉絲,芝士味唔算濃。想食點心又唔想咁悶,味道唔錯可以試下☺️
得閒飲茶已經成為日常用語,今次搵到間有創意嘅點心店飲茶🫖

🥟馬拉小籠包:小籠包湯汁豐富,味道適中。

想食點心又唔想咁悶,味道唔錯可以試下☺️

• 蟹粉菠菜香蝦餃
  • 口水汁龍利魚腸粉