Restaurant: Lung Fung Chickenspot
Terms & Details:
好有古味特色嘅懷舊火鍋店,直接帶大家重返70,80年代,2023年都可以體驗下舊香港復古風味嘅環境同氣氛。餐廳無論係氣氛,音樂,擺佈,就連餐具都係以懷舊為主。期間限定 - 秘製榴槤雞煲 $248今次點左呢個榴槤雞煲揀左BB辣,兩大舊嘅金枕頭榴槤肉放入雞煲撈混煮起。起初都擔心榴槤加雞煲再加辣會唔會太誇張,點知味道上意外地有驚喜。個雞煲原本有唔同嘅香料炒香,壓爛榴槤再同雞煲一齊炒香後唔單止有一股榴槤香,味道上仲帶住榴槤香甜,中和到雞煲嘅油膩感同辣度,愈食愈想繼續食。當食完雞煲後加湯,榴槤嘅味道依然仲係到,唔似平時食雞煲咁一加湯就變得淡味。龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $338呢個拼盤都多野食,手切牛,肥牛,大塊牛舌,牛胸爽,牛柏葉。每樣野都好有牛香味,特別係手切牛,個厚度夠厚好好食。另外牛胸爽煮一煮就食得,食落勁爽脆。即制回味五香肉丁餃六粒 $78餃子大粒,入面d料都豐富,肉夠多好夠味,唔會太鹹,手工製嘅餃子個皮好好食好煙韌。爽脆豬天梯 $88難得有豬天梯食,即刻點左一份,都好多片。放落個湯10幾秒滾起就食得,入口爽脆仲要勁彈牙,碗埋d豉油香料食就最正。龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤 $128呢個拼盤抵食

期間限定 - 秘製榴槤雞煲 $248

龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $338

即制回味五香肉丁餃六粒 $78
爽脆豬天梯 $88
龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤 $128
呢個拼盤抵食好多菜,仲要個筒好有特色,係細細個見到個d筒黎裝住。
自家製陳年鹹檸七 $38
呢個杯仲特別,係以前個d紅色膠杯黎裝住,想講我以前細細個屋企係用黎做漱口杯,哈哈哈。d回憶一次過返晒。
2023-12-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
呢間港式懷舊主題雞煲火鍋好好食的🔥‼️應承我呢個冬天大家一定要去😛 佢個無骨鳳翼超級正 係雞翼拆骨釀咗啲墨魚滑🥹啖啖肉又滑又有口感⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾有好多復古港風打卡位 好似穿越咗8/90年代📸 ❣️招牌無骨鳳翼釀雞煲 $278係我心目中第一名嘅雞煲👑 誠意推薦✨滿足咗我唔想食骨又怕鞋💁🏻‍♀️ 呢度嘅招牌係雞翼去骨再釀入墨魚滑 🐓🐙 第二度好少食到 心機滿分🤤 配料有好多洋蔥 枝竹 同荀🧅 超夾超索味💯叫咗小辣啱啱好唔會油好香😛 加湯打邊爐都超夠味🍲 用瓦煲好有feel🔥❣️牛肉拼盤(細)$338超豐富的拼盤,物超所值🔥有牛舌片 手切牛肉 牛胸油 牛柏葉 牛肉粒 雪花肥牛🐄擺盤有心機 推薦手切牛肉 雪花肥牛 油花靚有肉味🐄 牛肉粒都唔會柴😛 一盤可以食晒唔同口感同肉味‼️❣️回味五香肉丁餃(6粒)$78夠晒特別啦 冇想像中咁鹹喎 食落好正常🤣多肉冇菜 有啲五香肉丁嘅辣味 餃子皮薄🥟❣️花枝墨魚滑 $98竟然有兩條好抵食😍 食到一粒粒墨魚 好彈牙😛🦑❣️豐盛雜菜拼盤 $128我全都要 ୧⃛(๑⃙⃘◡̈︎๑⃙⃘)୨⃛ 擺盤好靚 成個花束咁💐有齊我鍾意食嘅娃娃菜 唐生菜 蘿蔔 金菇 蕃茄 爽口嘅蓮藕木耳 啱晒貪心
有好多復古港風打卡位 好似穿越咗8/90年代📸

❣️花枝墨魚滑 $98
竟然有兩條好抵食😍 食到一粒粒墨魚 好彈牙😛🦑
雜菜拼盤

❣️豐盛雜菜拼盤 $128
有齊我鍾意食嘅娃娃菜 唐生菜 蘿蔔 金菇 蕃茄 爽口嘅蓮藕木耳 啱晒貪心嘅人🥬🥕🌽 💯

❣️鹹檸七 $38
❣️藍妹 $88
呢度必點鹹檸七 勁港式好少飲到咁夠味嘅鹹檸💁🏻‍♀️加上鹹鹹甜甜勁解膩🍋 啤酒配雞煲火鍋都正 有買二送一🍻

牛肉拼盤
五香肉丁餃
雜菜拼盤
  • 龍鳳呈祥牛肉拼盤
  • 自家製陳年鹹檸七
  • 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)
  • 龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤
2023-12-06 39 views
先食無骨釀雞翼,好香,味濃,可能食開淡的會覺得少少咸。叫了菊花蜜,如果辣應該好解辣,偏甜。之後打邊爐可以揀雞湯或豬骨湯,叫了牛肉拼盤,好新鮮,好好食,上檯擺盤又企理。其他食物都係性價比算高,當中欣賞餃子,叫咗三款,包括韭菜豬肉、五香肉到同沙嗲牛。同行朋友一致覺得五香肉丁最好食。但三款餃子皮一樣有咬口。水蓮也大碟,因普遍其他店舖也少。其餘龍躉片、蚌、菜及黑豚片,全部都係掂。限兩小時,如無人等位就繼續。不過有人等的機會大最後補,坐得算唔迫,職好勤力主動,整體真係good
水蓮也大碟,因普遍其他店舖也少。
其餘龍躉片、蚌、菜及黑豚片,全部都係掂。

限兩小時,如無人等位就繼續。不過有人等的機會大

最後補,坐得算唔迫,職好勤力主動,整體真係good
  • 招牌無骨鳳翼釀雞煲
  • 龍鳳呈祥牛肉拼盤
2023-12-02 52 views
餐廳裝潢特別,有如時光倒流50年,連碗筷熱水壺都係那些年款式,好啱打卡。食物新鮮有水準,價錢合理,服務亦十分好。全部職員都是很細心兼有禮貌嘅年青人👍🏻👍🏻主動關心客人所需。今晚三代同堂為老人家慶祝結婚周年,大滿足!
今晚三代同堂為老人家慶祝結婚周年,大滿足!
2023-11-30 47 views
舖頭打卡影相都好正,地方闊落,好適合一大班朋友收工過嚟食住雞煲,飲啤酒傾計 🐔招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)$278尼個係必試,有大中小及唔辣比你選擇,無骨雞翼絕對啱晒我呢啲懶人,雞翼啖啖肉,入面仲釀左甘筍 粒及墨魚膠,好有口感,雞煲味道濃郁,有筍、洋蔥、紫洋蔥及芫荽,食完加湯仲可以打邊爐。 🐮龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338拼盤有牛舌片、牛頸脊、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒及雪花肥牛,牛都幾新鮮,特別牛舌爽口彈牙,肥牛都好有牛味,油脂分佈均勻。 🥬龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤 $128呢個拼盤有齊蕃茄、淮山、金菇、粟米、娃娃菜、生菜胚及油麥菜,擺盤之餘,相信叫一個都可以迎合所有人嘅需要。 🐷即制回味五香肉丁餃(6粒)$78顧名思義個餃係好重五香肉丁味,鍾意食五香肉丁嘅必試,好特別,第度未食過。🦢新鮮鵝腸 $98爽口彈牙,最夾雞煲濃郁嘅湯底,吸飽湯汁嘅鵝腸風味十足,喜歡爽口火鍋食材嘅必食。🥤自家製陳年鹹檸七配七喜 $38 懷舊之選,打邊爐飲有氣嘅嘢,好正呀!🍺藍妹啤酒 (500ml)$88啤酒夠凍,就一定好飲,非常解辣! 總結#地理位置夠方便,而且營業至凌晨。餐廳擺設走懷舊港式風格,仲播住懷舊音樂,彷彿

🐔招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)$278

🐮龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338

🥬龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤 $128

🐷即制回味五香肉丁餃(6粒)$78

🦢新鮮鵝腸 $98

🥤自家製陳年鹹檸七配七喜 $38
懷舊之選,打邊爐飲有氣嘅嘢,好正呀!

🍺藍妹啤酒 (500ml)$88
啤酒夠凍,就一定好飲,非常解辣!

總結#
地理位置夠方便,而且營業至凌晨。餐廳擺設走懷舊港式風格,仲播住懷舊音樂,彷彿好似走進了 60-70年代嘅老香港。除咗裝修同擺設滿分外,嚟到一定要試招牌無骨鳳爪雞煲,讚不絕口!

龍鳳呈祥火鍋雞煲
地址:尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓
電話:28198881

龍鳳呈祥是以香港懷舊為主題,環境怖置,到餐具,都好有復古的風味… 🎈招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)$278呢個煲絕對惹味🤩 雞翼去骨,再釀肉餡,食落鮮香又有些彈牙,而且好入味,香辣鹹香,好想配返碗飯😆 食完招牌無骨雞翼,就可以加雞湯/ 豬骨湯繼續打邊爐🥳🎈龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338牛肉細拼盤已經好豐富啦!有牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒、雪花肥牛,肉質鮮嫩,牛肉味香而多汁😋🎈即制回味五香肉丁餃(6粒)$78餃子皮香肉嫩,餡料飽滿紮實,口感一流,而且香辣美味👍🎈花枝墨魚滑 $98有2條,花枝墨魚滑鮮香彈牙,值得一試~🎈龍鳳呈祥「豐盛」雜菜拼盤 $128果然豐盛!有生菜,娃娃菜,油麥菜等,其中蘿蔔切成心型🤍 還以竹籤吉住,非常特別😂 🎈自家製陳年鹹檸七 $38/杯以懷舊膠杯盛載,自己加入汽水攪勻,除了7喜,還有可樂等,可自選… 醬介 $26/位

🎈招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)$278

🎈龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338

🎈即制回味五香肉丁餃(6粒)$78

餃子皮香肉嫩,餡料飽滿紮實,口感一流,而且香辣美味👍

🎈花枝墨魚滑 $98

有2條,花枝墨魚滑鮮香彈牙,值得一試~

🎈龍鳳呈祥「豐盛」雜菜拼盤 $128

🎈自家製陳年鹹檸七 $38/杯

醬介 $26/位
$500 (Lunch)
Celebration
Birthday
  • 招牌無骨鳳翼釀雞煲
  • 自家製陳年鹹檸七
  • 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)
  • 龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤
2023-11-26 33 views
💡港式雞煲火鍋裝修以80年代香港懷舊風格,有好多懷舊嘅裝飾,例如金龍鳳、留聲機等等,係一間好適合用嚟打卡既雞煲火鍋店。食完雞煲再打邊爐,一次過滿足兩個願望。🍽️招牌無骨鳳翼釀雞煲食雞煲都食唔少,可以食到無骨嘅雞煲就相當少見啦,佢哋先將雞翼起骨再讓入一啲嘅甘筍同西芹仲有墨魚滑,令到每一件雞都相當有口感,而且層次好豐富,最重要係雞肉相當嫩滑,配上佢哋嘅特製醬汁,今次揀咗BB辣,成個雞煲都好惹味。🍽️龍鳳呈祥牛肉拼盤食完雞煲就開始打邊爐啦,可以揀豬骨湯同雞湯兩款,今次揀咗雞湯,好濃郁既雞湯,誠意相當十足。打邊爐當然唔少得牛肉啦,今次揀咗牛肉拼盤,一次過可以食到唔同嘅牛肉部位,包括有牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒同埋雪花肥牛,牛肉肉質亂畫,肉味香濃,最鍾意就係牛舌片、牛胸油。🍽️ 即製回味五香肉丁餃好有特色嘅餃,餃子皮相當煙韌,唔會煮到爛晒,餡料係蝦滑配五香肉丁,相當有特色嘅配搭,食落去都相當有驚喜,帶有五香肉丁嘅鹹香同微辣。🍽️龍鳳呈祥手打鮮蝦丸鮮蝦丸相當飽滿,肉質鮮甜,爽口彈牙,食得出係真材實料。🍽️豐盛雜菜拼盤蔬菜拼盤同個名一樣真係好豐盛,包括有娃娃菜、油麥菜,蓮藕、粟米,蘿蔔等等,每一
💡港式雞煲火鍋

🍽️招牌無骨鳳翼釀雞煲

🍽️龍鳳呈祥牛肉拼盤

🍽️ 即製回味五香肉丁餃

🍽️龍鳳呈祥手打鮮蝦丸
鮮蝦丸相當飽滿,肉質鮮甜,爽口彈牙,食得出係真材實料。

🍽️豐盛雜菜拼盤
蔬菜拼盤同個名一樣真係好豐盛,包括有娃娃菜、油麥菜,蓮藕、粟米,蘿蔔等等,每一樣都相當新鮮。

🍽️生啤
打邊爐當然唔少得飲啤酒,呢度有得嗌生啤,而且買四送一。

2023-11-22 55 views
尖沙咀地鐵站門口就係超方便呢間港式雞煲火鍋真係好啱口味一入到去已經發現好多打卡位好似返咗舊香港咁樣仲有佢嘅特色雞煲係完全冇骨㗎,懶人至啱-招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)雞煲兩三個人食就啱啱好佢將雞翼釀咗一啲蔬菜同埋魚滑咬落好有口感,最好即係唔使吐骨啖啖肉食得好爽-龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)一碟拼盤有齊牛舌片 手切牛肉 牛胸油 牛柏葉 牛肉粒 雪花肥牛最鍾意牛柏葉,牛舌同埋 手切牛肉全部肥瘦適中,好有油香味切功好好完全冇筋-新鮮海蝦(四隻)好抵食嘅海蝦唔使$100就有四隻大大隻肉質新鮮彈牙-即制回味五香肉丁餃呢個係幾搞笑嘅一隻餃好少會食五香肉丁味估唔到都幾夾鍾意重口味人士唔好錯過-龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤打邊爐唔好唔記得食菜呢個拼盤份量真係超多成枱一齊share都可以有10幾款菜,賣相仲好適合打卡-自家製陳年鹹檸七用相以前漱口杯裝嘅鹹檸七特別有風味鹹檸七大大個一啲都冇偷工減料!
尖沙咀地鐵站門口就係
超方便
呢間港式雞煲火鍋真係好啱口味
一入到去已經發現好多打卡位
好似返咗舊香港咁樣
仲有佢嘅特色雞煲
係完全冇骨㗎,懶人至啱

-招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)
雞煲兩三個人食就啱啱好
佢將雞翼釀咗一啲蔬菜同埋魚滑
咬落好有口感,最好即係唔使吐骨
啖啖肉
食得好爽

-龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)
最鍾意牛柏葉,牛舌同埋 手切牛肉
全部肥瘦適中,好有油香味
切功好好
完全冇筋

-新鮮海蝦(四隻)
好抵食嘅海蝦

-自家製陳年鹹檸七
用相以前漱口杯裝嘅鹹檸七
特別有風味
鹹檸七大大個
一啲都冇偷工減料!
今次去呢間港式雞煲火鍋店,以七八十年代舊香港為主題,力求在裝修上呈現濃厚復刻感覺。步入火鍋店,就聽到播放緊張國榮〈左右手〉,放眼見到充滿香港舊情懷設計,舊式酒樓聯歡喜慶龍鳳紅幕、古舊流聲機、格仔瓷磚牆、紅彤彤霓虹燈、七八十年代紅極一時明星相片、摺櫈等。食具一絲不苟:公雞陶瓷碗、匙羹、瓦煲,就連飲品杯都用年代感紅色膠口盅代替,主打一個「懷舊」,玩味十足,打卡一流!招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)$278見到「招牌」兩個字,加上無骨雞翼,就毫無抵抗力,醬汁好味又入味,雞翼拆晒骨,啱晒懶人,入面釀了雞肉、爽口蔬菜粒,件件都脹卜卜,好有口感。龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338雖說係細牛肉拼盤,但有齊牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒、雪花肥牛,每樣幾片,兩個人食足夠有餘,欣賞這幾個部位都呈現了不同口感,特別喜歡手切牛肉、雪花牛肉,油脂分布均勻,特別滑嫩。即制回味五香肉丁餃(6粒)$78五香肉丁係港式食物,原本已經好喜歡它的鹹香味。五香肉丁餃以薄皮包住切碎肉丁和蝦膠,幾特別!龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤$128這個雜菜盤確實很豐盛,菜類超多:金菇、蓮藕、蘿蔔、油麥菜、生菜、蕃茄、娃娃菜、粟米、筍等,呢個價

招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)$278

龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338

即制回味五香肉丁餃(6粒)$78

龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤$128
這個雜菜盤確實很豐盛,菜類超多:金菇、蓮藕、蘿蔔、油麥菜、生菜、蕃茄、娃娃菜、粟米、筍等,呢個價錢好抵食!

自家製陳年鹹檸七$38/杯
用大紅色口盅裝住一整個醃漬檸檬,充滿創意,另付整罐七喜自己倒進器皿中,完全係港式茶餐廳風味!

醬介$26/位
這間餐廳的懷舊佈置非常注重細節,像帶客人穿過時光隧道進入了香港的七八十年代,一邊食雞煲打邊爐,一邊聽着當時的舊歌,甚有情調和氣氛,特別食得開心。*🏅招牌無骨鳳翼釀雞煲🏅龍鳳呈祥牛肉拼盤🏅龍鳳呈祥雜菜拼盤🏅蟹子蝦滑🏅即製回味五香肉丁餃🏅自家製陳年鹹檸七*用釀入了墨魚滑、西芹和紅蘿蔔的無骨雞翼來做雞煲,是第一次試,啖啖肉,加上雞煲本身麻辣又香甜的醬汁,以及大量的洋蔥和支竹,真是惹味得過份。*牛肉拼盤有手切牛肉、雪花肥牛、牛肉粒、牛舌片、牛柏葉和牛胸油眾多部位,質素高,好滋味。*雜菜拼盤用巨型搪瓷杯盛載,杯中塞滿蔬菜,份量十足。蔬菜新鮮,整齊企理,連白蘿蔔都切割成心形,感愛到餐廳的誠意。*蟹子蝦滑同樣新鮮,蝦滑中有切粒的蝦仁,增加口感和鮮味。*香港人都愛食「丁麵」,想不到原來「丁餃」同樣有風味,少少辣,好好食。*鹹檸七用紅色漱口膠杯,不但配合懷舊主題,還很過癮。初頭我還嫌冰多,但原來原粒陳年鹹檸檬十分夠味,冰塊溶解,飲到尾都有味。

🏅招牌無骨鳳翼釀雞煲
🏅龍鳳呈祥牛肉拼盤
🏅龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤
🏅蟹子蝦滑
🏅即製回味五香肉丁餃
🏅自家製陳年鹹檸七

龍鳳呈祥牛肉拼盤

龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤

蟹子蝦滑同樣新鮮,蝦滑中有切粒的蝦仁,增加口感和鮮味。
蟹籽蝦滑

龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤
蟹籽蝦滑
自家製陳年行零七
2023-11-14 54 views
吃了榴莲鸡煲 非常好吃 手动点赞。食材用的是新鲜的榴莲,放入锅中,在烹煮过程中榴莲化入到了汤里,和肌肉很好的融合在一起,给肌肉增加了榴莲的香甜味道,同时榴莲的比较重的味道,因为煮熟的关系,也消失了,非常绝妙的搭配!鸡的肉质也非常好,一整只鸡3人吃刚刚好,肉的味道入味。食用完鸡以后,加汤的火锅更是锦上添花,后面的羊肉 蔬菜等,在鸡汤的加持下,非常的美味。还有牛肉和海鲜套餐可供选择。餐厅装修非常的有年代感,很容易让人回忆起童年的时光,非常有趣。

睇介紹見到呢度嘅懷舊佈置咁有趣位置又方便一早bookmark咗,平日晚上六點唔使同人迫可以周圍打卡~🥘招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)$278雞煲可以自選辣度,雞翼已去骨釀入墨魚滑,啖啖肉又有雙重口感,醬汁濃郁,香辣惹味,小辣溫和,食得辣嘅朋友建議叫中辣~🥩龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338呢個拼盤可以食曬唔同嘅部位牛,有牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒、雪花肥牛,唔同部位各有特色,油脂香肉味濃,非常推介。🥟即制回味五香肉丁餃 (6粒)$78好有創意嘅自家餃子,仲有沙嗲牛肉都好吸引,呢款係包住蝦膠同切碎嘅五香肉丁,口感彈牙帶有五香肉丁鹹香。🫔鬼馬油炸鬼 $68炸油條中釀入墨魚滑, 有飛魚子點綴,油炸鬼索盡雞煲精華。🥗龍鳳呈祥雜菜拼盤 $128呢個雜菜拼盤賣相💯,可以打卡之餘入面嘅配料亦都好豐富,有蓮藕、金菇、粟米及多款蔬菜。🥤自家製陳年鹹檸樂 $38連飲品都好有心思,用大紅膠杯裝住完個咸檸😆打邊爐啱晒~🍺Hoegaarden(500ml)$88有多款啤酒供應,大大杯仲有買4送1優惠~平日七點左右已八成滿,餐廳仲有包房兼收凌晨一點,適合大夥兒用餐,有興趣嘅朋友記得提早預約💁🏻‍♀️

🥘招牌無骨鳳翼釀雞煲(細)$278

🥩龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338

🥟即制回味五香肉丁餃 (6粒)$78

🫔鬼馬油炸鬼 $68
炸油條中釀入墨魚滑, 有飛魚子點綴,油炸鬼索盡雞煲精華。

🥗龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤 $128

🥤自家製陳年鹹檸樂 $38
連飲品都好有心思,用大紅膠杯裝住完個咸檸😆打邊爐啱晒~

🍺Hoegaarden(500ml)$88
有多款啤酒供應,大大杯仲有買4送1優惠~

这里的装修还有布置摆盘都太得我心了,进来就感觉到了,时代感满满,这里主要以七八十老香港年代感为主题,进来整个人心情都好了,店内装修超级港风,随便拍照打卡都很出片~连餐具都充满了怀旧复古色彩,我点的鸡煲也没有踩雷,配菜也是新鲜没有敷衍了事,还有这个咸柠七真的很好喝,一定要点位置就在尖沙咀B2出口150米吧,很近,我吃的位置靠窗还能看到外面大屏幕,视觉味觉都拉满了~强烈推荐大家有机会一定要来试试,听说生啤也很火,有机会我还来

牛肉拼盘
2023-11-06
Type of Meal
Dinner
牛肉拼盘
  • 龙凤呈祥牛肉拼盘
  • 自家制陈年咸柠七
2023-11-07 56 views
環境佈置到好有懷舊香港情懷,連音樂都一路loop 住懷舊金曲,好有feel!! 雞煲食材都好出色,好有驚喜!!❤️招牌無骨鳳翼釀雞煲 成個雞煲既雞件都係用饟左墨魚滑既雞翼,又有原本雞翼既嫩滑雞肉,又加左彈牙墨魚滑,仲有少少蘿蔔粒粒,口感超豐富!! 啖啖肉之餘,雞煲醬汁仲好出色,麻辣得夠香夠惹味~🧡龍鳳呈祥牛肉拼盤 新鮮又肉味濃郁既手切牛肉 + 一口牛肉粒 + 肥美雪花肥牛 + 爽口牛柏葉 +牛胸油,一次過食到唔同部位唔同口感既牛肉,都咁高質💛手打鮮蝦丸 打到蝦膠質感超超超彈牙,非常新鮮,大推!!💚即制回味五香肉丁 個餡料超香,一咬開就有五香肉丁味,好特別好值得試💙豐盛雜菜拼盤 勁大筒蔬菜,砌得好有心機,蘿蔔仲切成心形💜自家製陳年鹹檸七 鹹鹹甜甜好清爽

💛手打鮮蝦丸 打到蝦膠質感超超超彈牙,非常新鮮,大推!!
💙豐盛雜菜拼盤 勁大筒蔬菜,砌得好有心機,蘿蔔仲切成心形
💜自家製陳年鹹檸七 鹹鹹甜甜好清爽
2023-11-04 110 views
.🔺龍鳳呈祥位於尖沙咀的一間雞煲火鍋店🥘裝修滿有懷舊特色!連餐具器皿都充滿舊香港的復古色彩😆.招牌無骨鳳翼釀雞煲🥘每隻雞翼都釀有墨魚滑,啖啖肉!雞煲醬非常惹味😛.龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)🐮有齊六款牛肉可以試😛雪花肥牛、牛肉粒、牛柏葉、牛舌片、牛胸油、手切牛頸脊~細份嘅份量都唔細🙈.即製回味五香肉丁餃🥟原本以為好古怪,點知個配搭都幾夾!皮薄之餘餡料夠晒飽滿~.油炸鬼釀墨魚膠🦑魚膠十分彈牙~油炸鬼焯熱後都保留一點脆脆地的口感😆.龍鳯呈祥雜菜拼盤🥬裡面有好多款蔬菜:油麥菜、娃娃菜、蕃茄、金針菇、蓮藕、粟米等等,超級豐富😆.自家製陳年鹹檸七🍋好好似好解暑!酸酸咸咸,飲完仲可以去除埋熱氣添😛
🔺龍鳳呈祥
位於尖沙咀的一間雞煲火鍋店🥘
裝修滿有懷舊特色!
連餐具器皿都充滿舊香港的復古色彩😆
龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)🐮
即製回味五香肉丁餃🥟
原本以為好古怪,點知個配搭都幾夾!皮薄之餘餡料夠晒飽滿~
龍鳯呈祥雜菜拼盤🥬