Restaurant: Lung Fung Chickenspot
Terms & Details:
2023-12-29 109 views
🐲龍鳳呈祥🐉之前成日見人去打卡📸打邊爐🍲,一直都好想去,今日終於到我啦,店舖以70-80年代港式懷舊風做設計,到處都係打卡位😍重會播埋70-80年代嘅懷舊金曲,仿如穿越時空一樣,另設2間VIP獨立房可以容納10-15人,開party聚會一流。❤︎︎招牌無骨鳳翼雞煲❤︎︎細$278師父真係好有心機,啲雞全部去晒骨再釀入墨魚滑,馬蹄,甘筍同西芹,入口超嫩滑,有別於平時食嘅雞煲,個醬汁調教得相當惹味。❤︎︎龍鳳呈祥牛肉拼盤❤︎︎細$338牛肉擺盤好有心機,中間位重砌左朵花出嚟😍牛嘅部位都相當多,有牛舌片,手切牛肉,牛胸油,牛柏葉,牛肉粒,雪花肥牛。❤︎︎即制回味五香肉丁餃❤︎︎6粒$78店主真係好有創意,第一次食五香肉丁做餡嘅餃,口感好特別,有少少微辣微甜嘅味道。❤︎︎豐盛雜菜拼盤❤︎︎超鍾意佢用個特大嘅懷舊漱口杯上😆👍🏻好有feel,呢個拼盤超豐富,有油麥菜,生菜,蓮藕片,大片蕃茄,金菇等等⋯⋯❤︎︎豬腰❤︎︎$58豬腰唔係到到有,呢到有梗係即刻order啦,超大舊厚切豬腰。

❤︎︎招牌無骨鳳翼雞煲❤︎︎細$278

❤︎︎龍鳳呈祥牛肉拼盤❤︎︎細$338

❤︎︎即制回味五香肉丁餃❤︎︎6粒$78

❤︎︎豐盛雜菜拼盤❤︎︎

❤︎︎豬腰❤︎︎$58

2023-12-19
$540 (Lunch)
龍鳳呈祥雞煲火鍋位於加拿分道,於尖沙咀B2出口過去只需要幾分鐘,十分方便。餐廳的門口不大,很有私房菜的感覺。一入餐廳就感受到濃厚的懷舊氣息,播放著懷舊歌曲,十分有情調。餐桌上擺放著雞公碗,真的不是太多地方能見到,調味料用細碗裝著,有蒜蓉,蔥,辣椒等,十分精緻。我們點了招牌無骨鳳翼釀雞煲 招牌無骨鳳翼啖啖肉,少少辣,非常惹味。雞翼內釀了墨魚滑,紅蘿蔔及西芹,增加口感,更加好味。龍鳳呈祥牛肉拼盤賣相超正,打卡一流。拼盤有牛的不同位置,非常適合有選擇困難但又想每款都試下的朋友。牛肉質素非常高,有濃郁的牛肉味而且十分嫩滑,值得一試。即制回味五香肉丁餃大概只有這裡才吃到吧,非常特別。餃子皮十分煙韌,包著啖啖肉丁,少少辣,十分好吃。龍鳳呈祥手打鮮蝦丸的確十分新鮮,十分彈牙充滿蝦味,每一口都吃到蝦肉。豐盛雜菜拼盤賣相十分吸睛,用一個懷舊的大金屬杯裝著,菜式十分豐富,有油麥菜,娃娃菜,西生菜,金菇,淮山,蕃茄及切成心型的白蘿蔔,也是非常適合打卡。飲品有自家製咸檸七,咸檸檬咸度剛好,配上七喜非常夾,解渴一流。最特別的是用一個紅膠杯把它們混合,非常有特色。總括而言這是非常飽足及享受的一餐。
一入餐廳就感受到濃厚的懷舊氣息,
播放著懷舊歌曲,十分有情調。

餐桌上擺放著雞公碗,真的不是太多地方能見
到,調味料用細碗裝著,有蒜蓉,蔥,辣椒等,十分精緻。

我們點了
招牌無骨鳳翼釀雞煲 招牌無骨鳳翼啖啖肉,少少辣,非常惹味。
雞翼內釀了墨魚滑,紅蘿蔔及西芹,增加口感,更加好味。

龍鳳呈祥牛肉拼盤賣相超正,打卡一流。
拼盤有牛的不同位置,非常適合有選擇

即制回味五香肉丁餃大概只有這裡才吃到

龍鳳呈祥手打鮮蝦丸的確十分新鮮,
十分彈牙充滿蝦味,每一口都吃到蝦肉。

豐盛雜菜拼盤賣相十分吸睛,用一個
蕃茄及切成心型的白蘿蔔,也是非常適合打卡。

總括而言這是非常飽足及享受的一餐。
2023-12-18
2023-12-27 111 views
龍鳳呈祥火鍋雞煲 (尖沙咀)尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓鋪頭啲裝修好有黃金時期嘅香港70至80年代嘅風格😎店入面既歌都係好經典嘅廣東歌😗氣氛好好🤘🏻食物都好有特色~1.招牌無骨鳳翼釀雞煲(細) ($278)今次叫左BB辣😗已經非常超入味😋第一次食呢種會有涵嘅雞,入邊包左唔同嘅配料~有啲紅蘿蔔、有啲包蝦 、仲有啲包瓜,非常特別🫶🏻💥評分:8.5/102龍鳳呈祥牛肉拼盤($338)呢個牛真係好嫩滑,而且牛肉味好濃😗😗必叫💥評分:8.5/103. 自家製陳年鹹檸七 ($38)好少飲以前冰室嘅飲品😋今次第一次飲~覺得有特色🤤💥評分:8/10💥總性價比: 8/10👍🏻好有特色既雞煲😋❤️味道都幾好~而且唔同月份有唔同嘅promotion 可以有機會贏唔同既獎品👍🏻
龍鳳呈祥火鍋雞煲 (尖沙咀)
尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓

1.招牌無骨鳳翼釀雞煲(細) ($278)

💥評分:8.5/10

2龍鳳呈祥牛肉拼盤($338)
呢個牛真係好嫩滑,而且牛肉味好濃😗😗必叫

💥評分:8.5/10

3. 自家製陳年鹹檸七 ($38)
好少飲以前冰室嘅飲品😋今次第一次飲~覺得有特色🤤

💥評分:8/10

💥總性價比: 8/10
  • 招牌無骨鳳翼釀雞煲
2023-12-21 46 views
龍鳳呈祥 @lungfung_chickenspot地址:尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓-尋晚去咗尖沙咀呢間行懷舊風格嘅餐廳食雞煲😍裝修好有特色,充滿六七十年代風味,打卡一流~-招牌無骨鳳翼釀雞煲(細) $278雞翼去咗骨之後再讓咗蝦滑入去,食落啖啖肉,入邊仲有蘿蔔同芹菜粒,口感十足,唔使lur骨😻中辣好惹味🥵-龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338共有六款牛,分別係牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒同雪花肥牛日本廣島蠔 $98@4隻即制回味五香肉丁餃 (6粒)$78-龍鳳呈祥雜菜拼盤 $128娃娃菜、油麥菜,粟米、金針菇、白蘿蔔、生菜、蓮藕、蕃茄同淮山,種類非常豐富,好足料!-絲苗白飯 $16Blue Girl(500ml) $88Hoegaarden(500ml)$88醬介 $26@1-#龍鳳呈祥 #雞煲 #雞煲火鍋 #火鍋 #hotpot #hotpothk #火鍋晚市 #打邊爐龍鳳呈祥
龍鳳呈祥 @lungfung_chickenspot
Hoegaarden(500ml)$88
醬介 $26@1
龍鳳呈祥
2023-12-19 48 views
今日去咗龍鳳呈祥到食雞煲, 餐廳環境好有70年代既feel ,秘製榴槤雞煲(BB辣) 一上枱就見到超大舊榴槤, 店員將榴槤同雞肉撈勻, 令到醬汁好濃稠, 每一舊雞肉都完美被醬汁覆蓋, 榴槤味甜甜地, 雞肉滑身, 加埋d 辣好惹味龍鳳呈祥牛肉拼盤有唔同部位嘅牛肉, 包括手切肥牛, 雪花肥牛, 牛肉粒, 牛舌片, 牛柏葉, 牛胸油等, 整體牛肉味香濃, 脂肪比例平均即制回味五香肉丁餃 餃子皮好煙靭, 加咗五香肉丁豬肉味更香口龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤用咗搪瓷杯裝住, 塞滿多款蔬菜, 賣相豐盛,蘿蔔同蕃茄都好新鮮 日式廣島蠔味道鮮甜, 口感嫩滑自家製陳年鹹檸七鹹檸用紅色漱口杯裝住,督兩督d 鹹檸味出唒嚟

秘製榴槤雞煲(BB辣)

龍鳳呈祥牛肉拼盤

即制回味五香肉丁餃
餃子皮好煙靭, 加咗五香肉丁豬肉味更香口

龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤

日式廣島蠔
味道鮮甜, 口感嫩滑

自家製陳年鹹檸七
鹹檸用紅色漱口杯裝住,督兩督d 鹹檸味出唒嚟

2023-12-19 36 views
呢間人氣火鍋店絕對要訂位,我去當日是平日,星期一,但巳經聽到full booking,隔離枱都有講幾點要交枱。呢間餐廳叫得做龍鳳呈祥,絕對要試下佢個雞煲(題外話,店內真係有對金龍鳳,絕對模仿八九十年代的味道,連播放的歌曲都好懷舊)佢雞煲都有幾款可以選,有鳳梨火焰雞煲、又有廣島蠔雞煲等等,我叫左個都幾特別的雙雞煲($278),就係分別有田雞同埋三黃雞。同出面食的雞煲唔同,呢到雞煲的雞件係好肥美的,配料亦都好豐富,所以個味道好惹味,啖啖肉。另外可以一試個牛肉拼盤($338),有齊六款牛的部位,牛栢葉好爽脆,其他牛肉部份的花紋都幾靚。另外五香肉丁餃($78)都值得一試,食落少少香辣,口感都好特別,幾好食的。成間餐廳的氛圍連同埋d餐具都有八九十年代的感覺,包括裝蔬菜的大杯同埋飲咸檸七($38)的大紅杯,感覺都好特別。

2023-12-15 45 views
天氣涼涼地,最啱就係食啲暖笠笠嘅嘢。同朋友 bookmark 咗尖沙咀呢間「龍鳳呈祥雞煲火鍋」好耐,今日終於夾到時間嚟幫襯。餐廳以七、八十年代舊香港為主題,店內設有大量打卡位,如:金色大龍鳳、霓虹燈牌、綠色通花鐵閘、舊式飲品販賣機、乒乓球餐桌等,裝潢充滿懷舊氣氛。餐廳主打雞煲火鍋,鍋底大部分都係以本地三黃雞炮製,我哋今次揀咗最受歡迎嘅招牌無骨鳳翼釀雞煲 ($278/細)。雞煲可以自選辣度,雞翼已經全部起曬骨,中間釀入了甘筍、西芹絲同墨魚滑,雞肉好嫩滑、墨魚滑彈牙有口感,配上帶甜嘅沙茶風味雞煲醬,惹味非常。食完個雞煲就可以叫店員加湯打邊爐,配料方面,點了龍鳳呈祥牛肉拼盤 ($338/細) 同 即製回味五香肉丁餃 ($78/6粒)。牛肉拼盤有牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛柏葉、牛肉粒同雪花肥牛,份量十足,而且全部都好高質,尤其是雪花肥牛,腍滑富油香;而牛舌亦爽彈有咬口。五香肉丁餃好有創意,餡料以蝦膠包住切碎五香肉丁,蝦膠彈牙味鮮,同香辣嘅肉丁完美融合。另外仲點咗山水滑豆腐 ($28) 同 即炸響鈴 ($68),豆腐嫩滑又重豆味;響鈴即叫即炸,入口脆卜卜,放入湯鍋 1–2 秒就食得。龍鳳呈祥豐
龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤 ($128)  雜菜用巨型搪瓷杯盛上,內有娃娃菜、油麥菜、生菜、蓮藕片、蘿蔔、粟米、金菇和番茄等,全都好新鮮,入口爽甜清脆。
自家製陳年鹹檸七同鹹檸樂 ($38/杯)  都好正👍,鹹甜交集、冰涼潤喉。
天氣凍凍地,要去食雞煲+ 打邊爐暖下身🥳在尖沙咀的龍鳳呈祥~以摩登懷舊格局配以選擇眾多的特色雞煲而見稱💗這次跟家人一起去吃餐飽。一進去就像回到舊年代的香港茶樓,富有年代感的裝飾精緻亮麗👏🏻打卡Good Good! 🔶 火焰原隻鳳梨雞煲$268/半隻上枱後服務生把原隻大鳳梨🍍點火🔥 視覺效果一流!雞件滑嘟嘟肉嫩鮮香,配菜除了香甜多汁嘅鳳梨🤤還有筍和菇類~醬汁香甜鹹鮮十分惹味,吃到差不多後🥳加入雞湯滾後,準備打邊爐了。🔶 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $338牛魔王必點💗有牛舌片丶手切牛肉丶牛胸油丶牛柏葉丶牛肉粒丶雪花肥牛。可以一次過吃盡六款牛部位👏🏻整體高質,尤其喜歡牛胸油🤤爽脆帶脂香。首設牛肉牛味香濃又夠嫩。🔶日本廣島蠔 $98一客四大隻🫶🏻新鮮肥美🦪肉質鮮甜飽滿,口感彈滑。🔶回味五香肉丁餃(6粒) $78以五香肉丁作餡料,充滿港式風味,餃子🥟外皮帶點厚度~涮過後不易露餡散開,吃起來有嚼勁,若餡料再擠滿一點口感會更好。🔶豐盛雜菜拼盤 $128排得整齊款式多,包括有白蘿蔔丶蕃茄丶粟米🌽丶淮山丶金菇等等,新鮮度高。🔶鹹檸七 $38用舊式紅A漱口杯盛著~充滿玩味感💗 杯裏有原隻鹹檸檬,倒入七喜後篤

🔶 火焰原隻鳳梨雞煲$268/半隻

🔶 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $338

🔶日本廣島蠔 $98
一客四大隻🫶🏻新鮮肥美🦪肉質鮮甜飽滿,口感彈滑。

🔶回味五香肉丁餃(6粒) $78

🔶豐盛雜菜拼盤 $128

🔶鹹檸七 $38
用舊式紅A漱口杯盛著~充滿玩味感💗 杯裏有原隻鹹檸檬,倒入七喜後篤幾篤,入口清爽解熱,陣陣鹹檸香。

見到每晚9:15pm後有75折宵夜優惠,每位還送生啤一大杯🥳咁抵!下次約埋friends再來擦返餐先。

2023-12-13 34 views
最近凍凍地,即刻約朋友去食雞煲去左呢間充滿港式情懷既火鍋店龍鳳呈祥火鍋雞煲以舊香港為主題,玩味十足,充滿活題性➿招牌無骨鳳翼釀雞煲 (細)($278)店員會先炒香再炆煮幾分鐘就食得,雞煲可以選辣度,叫左小辣岩岩好,醬汁好香濃惹味;無骨雞翼啖啖肉,裡面釀左蘿蔔絲,令食落口感更豐富!除左雞肉,仲有菇、洋蔥、荀等,細size份量都幾夠食➿龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)($338)搵盤堆砌得好靚,牛肉份量都幾多,夠2-3人食用,有手切牛肉、牛肉粒、雪花肥牛、牛胸油同牛舌➿即制回味五香肉丁餃(6粒)($78)第一次試既特式餃,真係充滿港式風味➿手打海量芫荽墨魚丸(8粒)($98)超推介的手打丸,超濃芫茜香,口感彈口有咬口➿龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤($128)賣相超岩打卡呀,用竹籤串起蔬菜,岩哂同朋友用黎影相➿自家製陳年鹹檸七($38)用紅膠杯好有復古情懷,原粒鹹檸自己督,督到勁酸勁滿足➿醬介($26/位)
最近凍凍地,即刻約朋友去食雞煲
去左呢間充滿港式情懷既火鍋
龍鳳呈祥火鍋雞煲

以舊香港為主題,玩味十足,充滿活題性

➿招牌無骨鳳翼釀雞煲 (細)($278)

➿龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)($338)

➿即制回味五香肉丁餃(6粒)($78)
第一次試既特式餃,真係充滿港式風味

➿手打海量芫荽墨魚丸(8粒)($98)
超推介的手打丸,超濃芫茜香,口感彈口有咬口

➿龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤($128)
賣相超岩打卡呀,用竹籤串起蔬菜,岩哂同朋友用黎影相

➿自家製陳年鹹檸七($38)
用紅膠杯好有復古情懷,原粒鹹檸自己督,督到勁酸勁滿足

➿醬介($26/位)
2023-12-13 31 views
今次揀左間七八十年代懷舊風格港式雞煲火鍋同老公撐枱腳😜,一踏入店鋪就見到好多懷舊裝飾:金龍鳳、留聲機、雀籠等等招牌無骨鳳翼釀雞煲 $278今次lee個雞煲比平時嘅唔同,佢地將雞翼起骨釀入甘筍、墨魚滑,件件脹卜卜,啖啖肉、配埋洋蔥、竹筍、菇同特製醬汁,有口感。龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338打邊爐一定叫牛肉,今次拼盤有牛嘅6個部位,雪花肥牛、牛肉粒、牛舌片、手切牛肉、牛胸油同牛柏葉。最喜歡雪花肥牛同手切牛肉,香濃嫩滑,牛胸油都好特別。即制回味五香肉丁餃(6粒) $78都幾特別,未試過,皮都幾薄,冇想像中咸同辣,微微辣啖啖肉。白鱔片 $98非常新鮮,顏色剔透,肉質結實入口爽口。龍鳳呈祥「豐盛」雜菜拼盤 $128擺盤好靚又有心思,白蘿蔔仲切成心心型🤍,有蓮藕、黃牙白、唐生菜、金菇、番茄、木耳。自家製陳年鹹檸七 $38

招牌無骨鳳翼釀雞煲 $278

龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)$338

即制回味五香肉丁餃(6粒) $78

都幾特別,未試過,皮都幾薄,冇想像中咸同辣,微微辣啖啖肉。

白鱔片 $98

非常新鮮,顏色剔透,肉質結實入口爽口。

龍鳳呈祥「豐盛」雜菜拼盤 $128

自家製陳年鹹檸七 $38
2023-12-10 38 views
一邊吃一邊懷舊,越吃越有feel的一間食肆,懷舊、憧憬、一邊聽着懷舊的歌曲,真的吃得很舒適………————————所有餐具🥄🍴都是懷舊..食物都用心製作🐔🍲招牌無骨鳳翼釀雞煲:廚師👨‍🍳真係好有心機,每隻雞翼都釀了食物在裏面,彈牙爽口,吃落有口感,味道相當惹味,製作用心😋————————🐮龍鳳呈祥牛肉拼盤:多個牛的位置都有,可以品嚐不同位置的牛肉口感和味道———————-🐷豬天梯:豬天梯是豬的上顎,吃落口感彈牙脆口,用來做火鍋🍲夠特別———————-🐷🥟即制回味五香肉丁餃:即制即做的五香肉丁餃子🥟,香口好味道小小辣味夠曬惹味😋⋯⋯———————-🥗龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤:連一盤蔬菜都用心去砌得這麼可愛🥰😍⋯⋯心心相印的❤️❤️🥕圓圓滿滿的番茄🍅😂———————🥤自家製陳年鹹檸七:懷舊的飲品🥤———————-懷舊懷愐….用心製作的食物🥰其實開心簡單就在你身邊❤️食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶

————————
所有餐具🥄🍴都是懷舊..食物都用心製作
🐔🍲招牌無骨鳳翼釀雞煲

————————
🐮龍鳳呈祥牛肉拼盤:
多個牛的位置都有,可以品嚐不同位置的牛肉口感和味道

🐷豬天梯:
豬天梯是豬的上顎,吃落口感彈牙脆口,用來做火鍋🍲夠特別

🐷🥟即制回味五香肉丁餃:
即制即做的五香肉丁餃子🥟,香口好味道小小辣味夠曬惹味😋⋯⋯

🥗龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤:

懷舊懷愐….用心製作的食物🥰
其實開心簡單就在你身邊❤️
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶
好有古味特色嘅懷舊火鍋店,直接帶大家重返70,80年代,2023年都可以體驗下舊香港復古風味嘅環境同氣氛。餐廳無論係氣氛,音樂,擺佈,就連餐具都係以懷舊為主。期間限定 - 秘製榴槤雞煲 $248今次點左呢個榴槤雞煲揀左BB辣,兩大舊嘅金枕頭榴槤肉放入雞煲撈混煮起。起初都擔心榴槤加雞煲再加辣會唔會太誇張,點知味道上意外地有驚喜。個雞煲原本有唔同嘅香料炒香,壓爛榴槤再同雞煲一齊炒香後唔單止有一股榴槤香,味道上仲帶住榴槤香甜,中和到雞煲嘅油膩感同辣度,愈食愈想繼續食。當食完雞煲後加湯,榴槤嘅味道依然仲係到,唔似平時食雞煲咁一加湯就變得淡味。龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $338呢個拼盤都多野食,手切牛,肥牛,大塊牛舌,牛胸爽,牛柏葉。每樣野都好有牛香味,特別係手切牛,個厚度夠厚好好食。另外牛胸爽煮一煮就食得,食落勁爽脆。即制回味五香肉丁餃六粒 $78餃子大粒,入面d料都豐富,肉夠多好夠味,唔會太鹹,手工製嘅餃子個皮好好食好煙韌。爽脆豬天梯 $88難得有豬天梯食,即刻點左一份,都好多片。放落個湯10幾秒滾起就食得,入口爽脆仲要勁彈牙,碗埋d豉油香料食就最正。龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤 $128呢個拼盤抵食

期間限定 - 秘製榴槤雞煲 $248

龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $338

即制回味五香肉丁餃六粒 $78
爽脆豬天梯 $88
龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤 $128
呢個拼盤抵食好多菜,仲要個筒好有特色,係細細個見到個d筒黎裝住。
自家製陳年鹹檸七 $38
呢個杯仲特別,係以前個d紅色膠杯黎裝住,想講我以前細細個屋企係用黎做漱口杯,哈哈哈。d回憶一次過返晒。
2023-12-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
呢間港式懷舊主題雞煲火鍋好好食的🔥‼️應承我呢個冬天大家一定要去😛 佢個無骨鳳翼超級正 係雞翼拆骨釀咗啲墨魚滑🥹啖啖肉又滑又有口感⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾有好多復古港風打卡位 好似穿越咗8/90年代📸 ❣️招牌無骨鳳翼釀雞煲 $278係我心目中第一名嘅雞煲👑 誠意推薦✨滿足咗我唔想食骨又怕鞋💁🏻‍♀️ 呢度嘅招牌係雞翼去骨再釀入墨魚滑 🐓🐙 第二度好少食到 心機滿分🤤 配料有好多洋蔥 枝竹 同荀🧅 超夾超索味💯叫咗小辣啱啱好唔會油好香😛 加湯打邊爐都超夠味🍲 用瓦煲好有feel🔥❣️牛肉拼盤(細)$338超豐富的拼盤,物超所值🔥有牛舌片 手切牛肉 牛胸油 牛柏葉 牛肉粒 雪花肥牛🐄擺盤有心機 推薦手切牛肉 雪花肥牛 油花靚有肉味🐄 牛肉粒都唔會柴😛 一盤可以食晒唔同口感同肉味‼️❣️回味五香肉丁餃(6粒)$78夠晒特別啦 冇想像中咁鹹喎 食落好正常🤣多肉冇菜 有啲五香肉丁嘅辣味 餃子皮薄🥟❣️花枝墨魚滑 $98竟然有兩條好抵食😍 食到一粒粒墨魚 好彈牙😛🦑❣️豐盛雜菜拼盤 $128我全都要 ୧⃛(๑⃙⃘◡̈︎๑⃙⃘)୨⃛ 擺盤好靚 成個花束咁💐有齊我鍾意食嘅娃娃菜 唐生菜 蘿蔔 金菇 蕃茄 爽口嘅蓮藕木耳 啱晒貪心
有好多復古港風打卡位 好似穿越咗8/90年代📸

❣️花枝墨魚滑 $98
竟然有兩條好抵食😍 食到一粒粒墨魚 好彈牙😛🦑
雜菜拼盤

❣️豐盛雜菜拼盤 $128
有齊我鍾意食嘅娃娃菜 唐生菜 蘿蔔 金菇 蕃茄 爽口嘅蓮藕木耳 啱晒貪心嘅人🥬🥕🌽 💯

❣️鹹檸七 $38
❣️藍妹 $88
呢度必點鹹檸七 勁港式好少飲到咁夠味嘅鹹檸💁🏻‍♀️加上鹹鹹甜甜勁解膩🍋 啤酒配雞煲火鍋都正 有買二送一🍻

牛肉拼盤
五香肉丁餃
雜菜拼盤
  • 龍鳳呈祥牛肉拼盤
  • 自家製陳年鹹檸七
  • 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)
  • 龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤
2023-12-06 39 views
先食無骨釀雞翼,好香,味濃,可能食開淡的會覺得少少咸。叫了菊花蜜,如果辣應該好解辣,偏甜。之後打邊爐可以揀雞湯或豬骨湯,叫了牛肉拼盤,好新鮮,好好食,上檯擺盤又企理。其他食物都係性價比算高,當中欣賞餃子,叫咗三款,包括韭菜豬肉、五香肉到同沙嗲牛。同行朋友一致覺得五香肉丁最好食。但三款餃子皮一樣有咬口。水蓮也大碟,因普遍其他店舖也少。其餘龍躉片、蚌、菜及黑豚片,全部都係掂。限兩小時,如無人等位就繼續。不過有人等的機會大最後補,坐得算唔迫,職好勤力主動,整體真係good
水蓮也大碟,因普遍其他店舖也少。
其餘龍躉片、蚌、菜及黑豚片,全部都係掂。

限兩小時,如無人等位就繼續。不過有人等的機會大

最後補,坐得算唔迫,職好勤力主動,整體真係good
  • 招牌無骨鳳翼釀雞煲
  • 龍鳳呈祥牛肉拼盤
2023-12-02 52 views
餐廳裝潢特別,有如時光倒流50年,連碗筷熱水壺都係那些年款式,好啱打卡。食物新鮮有水準,價錢合理,服務亦十分好。全部職員都是很細心兼有禮貌嘅年青人👍🏻👍🏻主動關心客人所需。今晚三代同堂為老人家慶祝結婚周年,大滿足!
今晚三代同堂為老人家慶祝結婚周年,大滿足!