2023-06-06 1205 views
屬於平靚正!六個人食評均會為400樓下,有雞煲壽司打邊爐上菜好快,服務還可以。坐得舒服,較寬敞飲品有鹹檸七其他地方比較少見,啤酒價錢都平。蔬菜供應充足地方都容易搵。整體滿意。

2023-04-15 1928 views
四個人都有同樣的感覺😞就是大不如前,不會再去囉🥲雖然價錢跟以前差不多🥴我零願他們加價來保持食物水準😮‍💨大家都一至同意不會再去了😳因為真的太失望😞
四個人都有同樣的感覺😞
就是大不如前,不會再去囉🥲
雖然價錢跟以前差不多🥴
我零願他們加價來保持食物水準😮‍💨
大家都一至同意不會再去了😳
因為真的太失望😞
2023-04-12 1510 views
上次有朋友來吃過,推介雞煲和火鍋等配料不錯,今次有朋友外國回港,幾年冇見面,所以想搵一些無限時舒適的地方方便吹水聚舊。地點在佐敦站附近好方便,餐廳環境都算舒服,所有食物自取,配料不算好多,蔬菜類別亦都不算好多,飲品有自家製但比起另一對手,似乎家嫂係呢方面較為優勢,飲品都比較特色:有楊枝甘露 川貝特飲等較為有心思。配料未算好多選擇,打邊爐辣椒醬或油都冇有點失望。一開始有雞煲,選了小辣和原味各一㷛,雞肉嫩滑味道不錯。跟著送來一碟海鮮有蒜蓉蒸扇貝象拔蚌鮑魚每位計,新鮮味道好,之後一盤刺身口味道正常,再來一盤海鮮有蝦龍躉肉蜆青口,新鮮好味。牛版鍵肥牛等味道不錯,開心聚舊了幾個鐘,只可惜發現沒有任何甜品提供,整體食物味道不錯。
上次有朋友來吃過,推介雞煲火鍋等配料不錯,今次有朋友外國回港,幾年冇見面,所以想搵一些無限時舒適的地方方便吹水聚舊。地點在佐敦站附近好方便,餐廳環境都算舒服,所有食物自取,配料不算好多,蔬菜類別亦都不算好多,飲品有自家製但比起另一對手,似乎家嫂係呢方面較為優勢,飲品都比較特色:有楊枝甘露 川貝特飲等較為有心思。配料未算好多選擇,打邊爐辣椒醬或油都冇有點失望。一開始有雞煲,選了小辣和原味各一㷛,雞肉嫩滑味道不錯。跟著送來一碟海鮮有蒜蓉蒸扇貝象拔蚌鮑魚每位計,新鮮味道好,之後一盤刺身口味道正常,再來一盤海鮮有蝦龍躉肉蜆青口,新鮮好味。牛版鍵肥牛等味道不錯,開心聚舊了幾個鐘,只可惜發現沒有任何甜品提供,整體食物味道不錯。
2023-04-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
  • 鮑魚
  • 麻辣雞煲
2023-03-24 3739 views
又係一間無限時雞煲蒸海鮮海鮮火鍋🐔🦐🐟🐂睇完戲約咗朋友聚一聚,揀咗呢間火鍋店,貪佢冇限時可以慢慢吹下水❤️帝皇級盛宴($348,另加一) 星期日公眾假期加$20,依家做緊88折優惠最先嚟宮廷四小碟(任食)有木耳,車厘茄,鵪鶉蛋,四季豆,覺得冇乜特別,所以沒有再叫因有朋友不食得辣,所以雞煲要咗走辣,雞件全是雞脾肉,雖然係啖啖肉,但我比較鍾意一隻雞斬件嘅雞煲。雞煲揀咗冇辣所以不夠惹味😅刺身有四款,不過味道普通蒸海鮮可選蒜蓉/剁椒,我哋揀佐蒜蓉,有帶子、鮑魚、大蜆,尚算新鮮,反而欣賞中間D薯粉索曬啲汁好味👍打邊爐湯底4位以上可以升級選花膠雞湯底👍配料方面,牛頸脊唔肥,重牛味,海鮮有脆肉鯇、 蝦、青口、蠔,另外有手打墨汁墨魚滑同蝦仁墨魚滑,兩樣都有口感!尤其欣賞芝心牛丸真係有拉絲😋欣賞佢嘅芝士牛丸真係可以拉絲😋其他料同埋飲品係自己出去拎!總括嚟講ok,食得好飽又多種類!
又係一間無限時雞煲蒸海鮮海鮮火鍋🐔🦐🐟🐂
睇完戲約咗朋友聚一聚,
揀咗呢間火鍋店,
貪佢冇限時可以慢慢吹下水❤️
帝皇級盛宴($348,另加一)
星期日公眾假期加$20,
依家做緊88折優惠
最先嚟宮廷四小碟(任食)
有木耳,車厘茄,鵪鶉蛋,四季豆,
覺得冇乜特別,所以沒有再叫
因有朋友不食得辣,
所以雞煲要咗走辣,
雞件全是雞脾肉,雖然係啖啖肉,
但我比較鍾意一隻雞斬件嘅雞煲雞煲揀咗冇辣所以不夠惹味😅
刺身有四款,不過味道普通
蒸海鮮可選蒜蓉/剁椒,
我哋揀佐蒜蓉,
有帶子、鮑魚、大蜆,尚算新鮮,
反而欣賞中間D薯粉索曬啲汁好味👍
打邊爐湯底4位以上可以
升級選花膠雞湯底👍
配料方面,
牛頸脊唔肥,重牛味,
海鮮有脆肉鯇、 蝦、青口、蠔,
欣賞佢嘅芝士牛丸真係可以拉絲😋其他料同埋飲品係自己出去拎!
總括嚟講ok,食得好飽又多種類!

蒜蓉蒸海鮮拼盤

2023-03-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
蒜蓉蒸海鮮拼盤
2023-03-20 1429 views
同朋友們一齊約飯局無限時任食打邊爐最爽🍲😂今次揀咗去倫哥😉😋帝皇級盛宴($348 加一服務費)個餐好多野🤓🍣 刺身拼盤(按人頭預份量)係無得任食既🙃三文魚 /八爪魚 /比寄貝 /魷魚除咗依四款仲有個中華沙律🥗🧆宮廷四小碟(任食)冰鎮梅粉車厘茄醬鵪鶉蛋辣菜脯拌四季豆涼拌木耳🥘雞煲 (任食)火鍋前少不免食個特色食物依間有辣雞煲/酸菜魚/麻辣烤魚/水煮魚我哋就揀雞煲🐥🐔雞肉唔錯,食到好幾嚿都係雞髀位值得一提雞煲好朋友阿芫荽可以分開上唔鍾意芫荽味嘅話可以唔落我哋唔係好識掌控火候成日炒到啲雞燶晒😂個員工都頂唔順過泥熄細個火🦐蒸海鮮(按人頭預份量)海鮮調咪有蒜蓉/剁椒俾客揀我地係蒜蓉蒸帶子/鮑魚/蜆中間放左薯粉吸收曬海鮮啲精華幾好味😋🍲邊爐 (半自助式)我地滿四位可以升級花膠桃膠雞湯底味道略微清淡少少同其他任食差唔多丸丸,油碟,豬肉,魚皮,響鈴等等……都係自己出去攞飲品選擇都多仲有得自己沖咸檸7😍無與倫比牛頸脊同海鮮就可以請店員加海鮮:有蠔,青口,脆肉鯇,龍躉片,蝦🦐仲有黑色墨魚滑 同 蝦仁墨魚滑牛肉味道也不錯😋臨走前記得食埋雪糕🍦我唔理咩牌子儀式感好重要‼️食完雪糕先代表圓滿結束

同朋友們一齊約飯局
無限時任食打邊爐最爽🍲😂
今次揀咗去倫哥😉

😋帝皇級盛宴($348 加一服務費)

個餐好多野🤓
🍣 刺身拼盤(按人頭預份量)
係無得任食既🙃
三文魚 /八爪魚 /比寄貝 /魷魚
除咗依四款仲有個中華沙律🥗

🧆宮廷四小碟(任食)
冰鎮梅粉車厘茄
醬鵪鶉蛋
辣菜脯拌四季豆
涼拌木耳

🥘雞煲 (任食)
火鍋前少不免食個特色食物
依間有辣雞煲/酸菜魚/麻辣烤魚/水煮魚
我哋就揀雞煲🐥🐔
雞肉唔錯,食到好幾嚿都係雞髀位
值得一提雞煲好朋友阿芫荽可以分開上
唔鍾意芫荽味嘅話可以唔落
我哋唔係好識掌控火候
成日炒到啲雞燶晒😂
個員工都頂唔順過泥熄細個火

🦐蒸海鮮(按人頭預份量)
海鮮調咪有蒜蓉/剁椒俾客揀
我地係蒜蓉蒸帶子/鮑魚/蜆
中間放左薯粉吸收曬海鮮啲精華
幾好味😋

🍲邊爐 (半自助式)

我地滿四位可以升級花膠桃膠雞湯底
味道略微清淡少少
同其他任食差唔多
丸丸,油碟,豬肉,魚皮,響鈴等等……
都係自己出去攞

飲品選擇都多
仲有得自己沖咸檸7😍

無與倫比牛頸脊同海鮮就可以請店員加

海鮮:有蠔,青口,脆肉鯇,龍躉片,蝦🦐
仲有黑色墨魚滑 同 蝦仁墨魚滑

牛肉味道也不錯😋

臨走前記得食埋雪糕🍦我唔理咩牌子
儀式感好重要‼️食完雪糕先代表圓滿結束
2023-03-19
$360 (Dinner)
2023-02-26 1214 views
約咗朋友食飯,好想食雞煲同打邊爐,一於食倫哥!預先訂座,四人或以上可以免費升級花膠老雞金湯或者仙氣雞燉湯。我哋揀咗仙氣雞燉湯,係姬松茸、椰皇燉雞湯。雞煲🐓好香好入味,辣度係唔太食得辣嘅朋友都食到。雞件大細啱啱好,啖啖肉👍🏻刺身有三文魚、北寄貝、墨魚同八爪魚,正常質素。蒸海鮮有帶子、鮑魚、蜆,中間仲有薯粉,可以揀蒜蓉或者剁椒,好惹味!打邊爐🍲姬松茸、椰皇燉雞嘅仙氣雞燉湯,姬松茸出晒味,亦有椰子嘅清香,雞同豬肉令煲湯好甜😋料方面,牛頸脊唔肥,重牛味;海鮮有脆肉鯇、蝦、青口、蠔等等,爽口鮮甜;手打墨汁墨魚滑同蝦仁墨魚滑彈牙,分別有墨魚粒同蝦粒,提升口感;其他料同埋飲品係自己出去拎。雞煲、打邊爐嘅牛頸脊、海鮮同墨魚滑都可以添,我哋添咗一次雞煲,有啲飽😂如果唔添雞煲就可以食多啲打邊爐嘅料😂另外,欣賞侍應會過嚟提醒雞煲幾時得,洗唔洗焗多幾分鐘等。

雞煲🐓

刺身
有三文魚、北寄貝、墨魚同八爪魚,正常質素。

蒸海鮮

打邊爐🍲

另外,欣賞侍應會過嚟提醒雞煲幾時得,洗唔洗焗多幾分鐘等。
2023-02-23
Type of Meal
Dinner
2023-02-07 1273 views
大時大節梗係會一班人約埋食飯,難得依間鋪不限時任食咁就訂咗枱試吓。但訂枱期間未有提及某啲菜式/湯底需預先留定所以今次未能嘗試酸菜魚,但睇隔離枱既好似幾唔錯,應該好食過雞煲咁佢就雞煲任食既,但食咗兩煲就冇再食留肚食海鮮同牛。雞煲以雞髀肉做既比一般既全雞/半雞冇咁好食,而且好多位都較難熟。建議焗多陣/煮多一round如果有訂魚既話,可以唔要雞煲轉食魚之後就食蒸海鮮、刺身,但都係一般既。蒸海鮮可以揀兩種味(蒜蓉/尖椒)食完之後就到邊爐,好彩佢有花膠湯底多(又係要訂㗎🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️)咁我哋就試咗,花膠好細好少量,但味道唔差既。邊爐最好食係牛同有得任叫海鮮(石班魚/蠔),我哋叫咗好多次最後埋單連加一差唔多450蚊一個,其實可以再試既。但一定要訂定魚同湯底同埋雞煲可以食少啲😂

但訂枱期間未有提及某啲菜式/湯底需預先留定

如果有訂魚既話,可以唔要雞煲轉食魚

2023-02-05 935 views
哩間打邊爐係我打邊爐名單入面唯一一間會不停encore 既餐廳😆😆因為我覺得又好食,又底食,食足一晚,有海鮮有刺身,有雞煲,仲比你任食一晚唔限時嘅餐廳都冇邊幾間好簡😍😍今次照舊叫左雞煲食先,都依然好入味同香口,因為朋友唔食辣,所以試唔到酸菜魚😝,下次再試之後上刺身,但提一提嘅係,哩樣唔可以任食嫁😇都夠新鮮再食蒸海鮮,有香辣同蒜蓉兩款口味俾你揀,今次揀咗蒜蓉蒸,好夠味🥰🥰到左打邊爐時間,頂級牛頸脊可以飲食,海鮮拼盤都可以任叫,出邊仲有其他食品俾你出去拎,仲有自家製嘅飲品好多款,其實咁多嘢食一定會食唔晒,建議你揀最靚嗰幾款主力食,其他嘅可以唔使食😆😆😆,最靚嗰幾款,當然少唔到牛,海鮮,同埋自家製嘅黑白滑🥰🥰張張枱都好大,唔會坐得好迫,可以舒服甘傾計同食野坐一晚👏🏻#打邊爐#倫哥私房菜 #雞煲#刺身#蒸海鮮#私房菜

之後上刺身,但提一提嘅係,哩樣唔可以任食嫁😇都夠新鮮

張張枱都好大,唔會坐得好迫,可以舒服甘傾計同食野坐一晚👏🏻

#打邊爐#倫哥私房菜 #雞煲#刺身#蒸海鮮#私房菜
2023-01-26 953 views
好耐之前同事有推介過倫哥火鍋,但一直都冇機會試,難得係Elements睇完戲,於是就去試下。我哋叫咗帝皇級盛宴,標榜雞煲+蒸海鮮+打邊爐。一坐低,佢哋已經上宮廷四小菜,有車厘茄,木耳,皮蛋同埋四季豆。冷盤味道都唔錯。雞煲黎到都好大鍋,裡面已經擺好曬配料,因為啱啱送黎店員話🐔都係生生地,未熟曬,所以要睇住火候。店員提醒我地每隔2分鐘炒一次,總共四次。雞件啖啖肉,雞煲醬亦都好惹味。😚食完雞煲,店員已經好快上蒸海鮮,海鮮係一次性,款式有三款,可以揀蒜蓉同剁椒味,鮮味十足。食到差唔多,就可以請店員幫手轉鍋底。今次我哋揀咗酸菜魚湯底,店員亦都會提供牛肉同墨魚滑,同埋其他海鮮。如果需要蔬菜,就可以去自助區挑選,性價比極高。消費價錢,每人400樓下結論:下次會再食

消費價錢,每人400樓下

結論:下次會再食
2023-01-01
$400 (Dinner)
2022-12-18 1199 views
倫哥尊尚火鍋私房菜地址:佐敦佐敦道26號E 2樓所謂任食只係出去見到只有幾款丸類、菜同飲品選擇😅。唔單止選擇少,仲有味道都好伏,未食過咁伏嘅肉,所有肉都超級硬😖,食物質素強差人意,好伏!未食過咁差好伏嘅邊爐!呢個價錢$228位🍲去快餐店食一人邊爐都仲好🤢好伏呀!#nicefoodie佐敦------------------------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #foodporn #delicious  #dinner #lunch #hk #香港 #香港美食 #美食 #佐敦美食 #打卡  #佐敦 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處  #火鍋
倫哥尊尚火鍋私房菜
地址:佐敦佐敦道26號E 2樓

#nicefoodie佐敦

2022-11-23 1419 views
🥢 倫哥火鍋私房菜 @佐敦無限時雞煲火鍋放題~坦白講兩三年前嘅時候食過一次,我覺得質素比今次好好多🫠家嫂雖然貴啲,但係質素好啲種類多啲環境好啲~雞煲係味道唔錯,蒜蓉辣椒蒸海鮮都係好味~火鍋配料款式唔多,配裝飲品亦冇家嫂咁好味🥲🥲可能期望太大,所以有啲失望~整體來講要求唔高嘅話,其實佢都係抵食,符合宣傳單張,有嘅嘢佢哋都寫晒~預早一日訂仲會有花膠雞湯底🌟~((OpenRice有人話最近食過一次,之後終於明白點解有巔峰時期嘅七間分店得返一間…我諗我都明白了…質素真係同兩,三年前爭好遠))無限時成人 $338/位 ((星期日至三有88折))📌 地址:佐敦佐敦道26號E 2樓營業時間: 17:00 - 23:30
🥢 倫哥火鍋私房菜 @佐敦

無限時成人 $338/位
((星期日至三有88折))

📌 地址:
佐敦佐敦道26號E 2樓
營業時間: 17:00 - 23:30
蒸海鮮三式
任食雞煲
2022-11-19
$338 (Dinner)
蒸海鮮三式
今日朋友聚會,揀咗呢間開餐。除咗因為有大把嘢食外,無限時就最啱吹水。帝皇級盛宴($338,另加一),標榜雞煲×蒸海鮮×海鮮火鍋放題。宮廷四小碟(任食),即係前菜,有木耳、皮蛋、車厘茄、四季豆。其中皮蛋唔錯,所以 encore 咗一次。雞煲(任食,或者揀烤魚,但只限一次),要咗BB辣。雞件全是雞脾肉,雖然係啖啖肉,但個人都係鍾意一隻雞斬件嘅雞煲多啲。雞煲醬頗惹味,麻味辣味足。刺身(一次性),有四款,三文魚、赤貝、北寄貝、八爪魚。味道普通。蒸海鮮(一次性),可選蒜蓉/剁椒,有三款,帶子、鮑魚、聖子。尚算新鮮,但鮮味一般。另外中間有紅薯粉。火鍋湯底,四人以上可選特別湯底,揀咗花膠雞金湯。雞湯清得嚟味道又幾濃,而且唔肥膩,幾好飲。火鍋料最吸引係海鮮同牛頸脊任食。海鮮有蝦(第一/三次啲蝦好食嘅,係彈牙爽口有蝦味嘅,但第二次嗰轉係“梅”嘅)、龍躉片(新鮮,唔錯)、青口(一般)、蠔(一般)、脆肉鯇(爽口)、沙白(有啲有沙)。想再食可單叫某樣 encore。牛頸脊真係唔錯,首先好大方切得大大片,有啲仲厚切添,食落有牛味,夠嫩滑,而且又唔肥,正,好味道。手打墨魚滑&手打蝦滑亦唔錯,兩款都好彈牙,墨魚滑入

火鍋料最吸引係海鮮同牛頸脊任食。
手打墨魚滑&手打蝦滑亦唔錯,兩款都好彈牙,墨魚滑入面仲有墨魚粒,提升口感;蝦滑入面亦有蝦肉。
雲吞同水餃都OK,細細粒,味道亦不錯。
另外仲有其他火鍋配料,自助係出面拎。

甜品比較普通,一人一杯蓮花杯雪糕。

整體嚟講,呢餐係大滿足嘅,食物質素唔差,餐廳空間足,座位寬敞,價錢合理。

PS:只收現金、alipay
PPS:星期日/一/二/三,有88折優惠。
宮廷四小碟
蒸海鮮
海鮮
手打墨魚滑&手打蝦滑
$330 (Dinner)
牛頸脊
><$348/位 無限時打邊爐除咗刺身同蒸海鮮 其他都係任食首先有宮廷四小碟 四季豆/皮蛋/車厘茄/木耳雞煲店員提示一共翻炒三次 每次焗幾分鐘然後第三次先落芫茜 聞落好香 食起上嚟太濃味但雞肉幾嫩滑列國刺身併盤三文魚 / 北寄貝 / 八爪魚 /赤貝呢個係每枱一盤 比想像中新鮮唔腥帝皇蒸海鮮三式鮑魚/貴妃蚌/蜆? 海鮮肉質爽腍 蒜蓉薯粉好正打邊爐湯底!!我哋miss咗有四位大人就可以免費升級花膠老雞金湯或者仙氣雞燉湯 因為要提前一日預訂最後係要芫荽皮蛋湯同招牌番茄湯鴛鴦湯底要加錢寰球海鮮蝦/脆鯇片/蜆無語倫比牛頸脊超好食!! 夠肉味又嫩滑蝦仁墨魚滑/墨汁墨魚滑爽彈好食><><><><><><><><><><><<<倫哥尊尚火鍋私房菜佐敦佐敦道26號E 2樓
$348/位 無限時打邊爐
列國刺身併盤
三文魚 / 北寄貝 / 八爪魚 /赤貝
呢個係每枱一盤 比想像中新鮮唔腥
帝皇蒸海鮮三式
鮑魚/貴妃蚌/蜆?
海鮮肉質爽腍 蒜蓉薯粉好正

><><><><><><><><><><><<<
倫哥尊尚火鍋私房菜
佐敦佐敦道26號E 2樓
2022-11-05 894 views
與同學聚會搵間唔限時嘅任飲任食火鍋見到倫哥除咗火鍋之外另有提供任食雞煲、蒸海鮮及日式刺身飲品種類亦多元化四位以上仲可以免費升級火鍋湯底大家都食得好滿意員工態度有禮餐廳內人多環境較嘈但可接受洗手間衛生情況非常好實在難得
2022-11-04
自助飲品區
自家製飲品
仙氣雞鍋
火鍋海鮮
鵪鶉蛋
  • 飲品
2022-10-15 819 views
真係好好的食物·侍應禮貌·值得再次光顧的火鍋店任食不限時係香港的食店~做到合理水平已經難得~簡直超水準~雞鍋正~侍應解釋煮食程序詳細不馬虎~衞生情況合格最喜歡是肥牛
真係好好的食物·侍應禮貌·值得再次光顧的火鍋
詳細不馬虎~衞生情況合格
最喜歡是肥牛
2022-10-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$450 (Dinner)
  • 麻辣雞煲