Restaurant: M&C‧DUCK (Tsuen Wan Plaza)
Info:

Info:

2023-11-05 1266 views
《片皮鴨🥢 篇》~ 叫咗個4人套餐,上菜速度媲美茶餐廳🤣🤣,快到一次過放滿枱面😱😱,根本無可能慢慢品嚐,放低一陣又涼,中菜唔熱唔好食,上菜速度慢一點會比較好,服務員居然話唔可以慢啲上菜😡,整體來講,菜式不錯,味道幾好👍🏻* 四喜拼盤- 鎮江肴肉- 酒香味醉雞- 腐竹燴蘑菇- 香煎素鵝* 白木耳小瓜炒蝦球* 瑤柱桃膠冬蓉羹* 美中填鴨(半隻)* 翡翠蒜蓉粉絲蒸鮮鮑魚* 灌湯小籠包* 美心迷你冰皮月餅另外,加了楊枝甘露配雪糕🍨,又有你🙎🏻‍♂️指定要食嘅炸朱古力雪糕🍫🍨,好大碟,幾抵食😋💁🏻👎🏻服務態度有待改善,一堆女侍應好似zombie 咁企棟棟,木無表情😑,個個呆滯咁,叫極加水都好似失聰咁,完全無反應,咁惡劣嘅態度,仲要收加一,成班人好似倒米咁。 只有💁🏻‍♂️一名男服務員,應該比較高級的,較為落力。

* 四喜拼盤
- 鎮江肴肉
- 酒香味醉雞
- 腐竹燴蘑菇
- 香煎素鵝
* 白木耳小瓜炒蝦球
* 瑤柱桃膠冬蓉羹
* 美中填鴨(半隻)
* 翡翠蒜蓉粉絲蒸鮮鮑魚
* 灌湯小籠包
* 美心迷你冰皮月餅

2023-09-04
Type of Meal
Dinner
2023-10-18 1154 views
屋企人特別鐘意食烤鴨😙成日周圍去食唔同餐廳既鴨🦆今次去左荃灣M&C Duck(美中· 鴨子)佢嘅烤鴨真係一流🤤食左全新午市 4人套餐👨‍👩‍👧‍👧,中午嚟食唔止份量好大,價錢仲好抵㖭除咗有👉🏻招牌烤北京填鴨🦆每一片鴨皮都金黃酥脆,未食已經覺得好正!烤鴨不止單吃,我最鐘意就係用餅皮加埋蔥段、小黃瓜包住嚟食😋口感更加豐富平時好多地方整烤鴨啲鴨肉都好老依度嘅烤鴨肉係勁juicy🤩真係我食過數一數二嘅烤鴨套餐仲有👉🏻三里橋酒醉雞🐔雞肉嫩滑,仲吸收咗濃郁酒香, 入口feel 到滿滿肉汁~👉🏻芙蓉賽螃蟹🦀️軟綿綿嘅蛋白猶如蟹肉一樣,口感超級滑嫩,帶有淡淡鮮味,係小朋友最愛💕👉🏻京淮點心💁🏻‍♀️香麻叉燒酥、無錫灌湯小龍包、糯米燒賣😍用餐🍴環境舒服😌因為坐係半開放式的烤鴨爐👩🏻‍🍳隔離一邊食仲可以一邊欣賞烤鴨過程同廚師片鴨嘅精湛功夫🦆好啱大時大節嚟食,加上依度一位難求,嚟緊就快朋友生日,真係要預早訂定坐先☎️餐廳係荃灣廣場,由荃灣西地鐵站行過嚟都好方便👍🏻M&C Duck(美中· 鴨子)📍地址:新界荃灣荃灣廣場5樓508-510號舖☎️電話:22582266
屋企人特別鐘意食烤鴨😙
成日周圍去食唔同餐廳既鴨🦆
今次去左荃灣M&C Duck(美中· 鴨子)
佢嘅烤鴨真係一流🤤

食左全新午市 4人套餐👨‍👩‍👧‍👧,
中午嚟食唔止份量好大,價錢仲好抵㖭
除咗有👉🏻招牌烤北京填鴨🦆
每一片鴨皮都金黃酥脆,未食已經覺得好正!
烤鴨不止單吃,
我最鐘意就係用餅皮加埋蔥段、小黃瓜包住嚟食😋
口感更加豐富
平時好多地方整烤鴨啲鴨肉都好老
依度嘅烤鴨肉係勁juicy🤩
真係我食過數一數二嘅烤鴨

套餐仲有
👉🏻三里橋酒醉雞🐔
雞肉嫩滑,仲吸收咗濃郁酒香, 入口feel 到滿滿肉汁~

👉🏻芙蓉賽螃蟹🦀️

用餐🍴環境舒服😌
因為坐係半開放式的烤鴨爐👩🏻‍🍳隔離
一邊食仲可以一邊欣賞烤鴨過程同廚師片鴨嘅精湛功夫🦆
好啱大時大節嚟食,加上依度一位難求,
嚟緊就快朋友生日,真係要預早訂定坐先☎️
餐廳係荃灣廣場,由荃灣西地鐵站行過嚟都好方便👍🏻

M&C Duck(美中· 鴨子)
📍地址:新界荃灣荃灣廣場5樓508-510號舖
☎️電話:22582266

2023-10-10 2873 views
媽媽很喜歡吃北京填鴨專登帶她去主打烤鴨同京川滬菜的美中·鴨子荃灣分店裝修歐陸典雅· 加入植物作為裝飾打造悠閒舒適感而餐廳當眼處更有設半開放式的烤鴨爐可以欣賞大廚烤鴨片鴨的精湛功夫最近推出午市4人套餐· 人均不到一百除了必吃烤鴨· 還有京淮點心絕對值回票價!♡午市四位套餐($368)ꕺ烤北京填鴨(半隻)美中鴨子人氣菜式烤鴨皮香酥鬆·鴨肉柔嫩甘香油香恰如其分·不會過份油膩可以跟喜好配搭京蔥、青瓜絲、烤鴨醬食用ꕺ三里橋醉雞雞皮富彈性·而雞肉嫰滑滲出淡淡酒香ꕺ芙蓉賽螃蟹口感滑嫩.味道鮮甜加入少量香醋·令鮮味更明顯ꕺ香麻叉燒酥 (4隻)烤到金黃· 酥皮帶層次叉燒餡料惹味香濃餡料· 同酥皮比例調配剛好ꕺ無錫灌湯小籠包 (4隻)小籠包外皮富有彈性·滿滿肉汁非常鮮美ꕺ糯米燒賣 (4粒)好喜歡燒賣皮煙韌口感· 糯米充滿醬香媽咪超喜歡這道!⇶午市四位套餐・適用於星期一至五
媽媽很喜歡吃北京填鴨

可以欣賞大廚烤鴨片鴨的精湛功夫

最近推出午市4人套餐· 人均不到一百

除了必吃烤鴨· 還有京淮點心
絕對值回票價!

♡午市四位套餐($368)
ꕺ烤北京填鴨(半隻)
美中鴨子人氣菜式
烤鴨皮香酥鬆·鴨肉柔嫩甘香
油香恰如其分·不會過份油膩
可以跟喜好配搭京蔥、青瓜絲、烤鴨醬食用

ꕺ三里橋醉雞
雞皮富彈性·而雞肉嫰滑
滲出淡淡酒香

ꕺ芙蓉賽螃蟹
口感滑嫩.味道鮮甜
加入少量香醋·令鮮味更明顯

ꕺ香麻叉燒酥 (4隻)
烤到金黃· 酥皮帶層次
叉燒餡料惹味香濃餡料· 同酥皮比例調配剛好

ꕺ無錫灌湯小籠包 (4隻)
小籠包外皮富有彈性·滿滿肉汁非常鮮美

ꕺ糯米燒賣 (4粒)
好喜歡燒賣皮煙韌口感· 糯米充滿醬香
媽咪超喜歡這道!

⇶午市四位套餐・適用於星期一至五
2023-10-06 839 views
好耐冇食片皮鴨! ㄧ個人食唔晒半隻😂所以約咗跟我ㄧ樣愛好片皮鴨的好姊妹一起享用🤤舒適的用餐環境能和朋友輕鬆無壓迫感的享用美食剛好最近美中鴨子推出全新【午市 4人套餐】好抵食有半隻招牌烤北京填鴨之外還有京淮點心✨🤎三里橋醉雞🤎芙蓉賽螃蟹🤎烤北京填鴨🤎香麻叉燒酥🤎無錫灌湯小龍包🤎糯米燒賣最愛招牌烤北京填鴨,烤鴨外皮金黃酥脆鎖住肉汁精華單吃都好味之外用餅皮包裹並搭配蔥段、小黃瓜、海鮮醬享用口感更豐富🤤除左片皮鴨之外 哩間餐廳都出名食小籠包☝🏻『無錫灌湯小龍包』肉餡夠味 而且肉汁都多,好有水準仲有好耐冇食過的『糯米燒賣』餡多皮薄口感軟糯鹹香炒過醬油香的糯米香味四溢太可口了!
好耐冇食片皮鴨! ㄧ個人食唔晒半隻😂

🤎烤北京填鴨
🤎香麻叉燒酥
🤎無錫灌湯小龍包
🤎糯米燒賣

最愛招牌烤北京填鴨,烤鴨外皮金黃酥脆鎖住肉汁精華

除左片皮鴨之外 哩間餐廳都出名食小籠包☝🏻
『無錫灌湯小龍包』肉餡夠味 而且肉汁都多,好有水準

仲有好耐冇食過的『糯米燒賣』餡多皮薄口感軟糯鹹香
炒過醬油香的糯米香味四溢太可口了!
  • 小籠包
家人成日心思思都食片皮鴨,得知「美中·鴨子」星期一至五推出了午市4人套餐 HK$368 (另收茶位$13/位, 前菜$18/碟, 另加一), 每位價錢幾乎抵過去茶樓飲茶,趁住Lunch hour出黎join家人嘆返餐。餐廳座位好闊落,坐得舒服,4人套餐包含嘅菜式除咗招牌片皮鴨,仲有數款人氣京淮菜式,CP值好高,款款都岩心水。三里橋醉雞醉雞皮呈鮮黃色,肉質有咀勁又入味,食得出香純酒味。芙蓉賽螃蟹蛋白很嫩滑,呈半固體狀,蛋味濃郁突出,配上少量瑤柱增香又有口感。烤北京填鴨(半隻)最令我驚喜係廚師會將片皮鴨皮下脂肪切走,每片都亮澤酥香,鴨肉軟嫩,包裹熱辣辣嘅軟熟餅皮帶,沾上甜醬及青瓜條,口感同味道令人一試愛上。香麻叉燒酥(4件)外層鬆化,內裡叉燒餡料帶有肉香,香甜微辣。無錫灌湯小籠包(4個)小籠包皮薄適中,鮮肉餡料粉嫩juicy,一咬爆出熱辣辣嘅鮮甜湯汁,正!👍糯米燒賣(4粒)超薄燒賣皮包裹著清香糯米飯,微微黏口,味道不會太重,整個套餐份量足夠飽,每人食到一小口糯米飯,唔會太膩。

三里橋醉雞
醉雞皮呈鮮黃色,肉質有咀勁又入味,食得出香純酒味。
三里橋醉雞

芙蓉賽螃蟹
芙蓉賽螃蟹

烤北京填鴨(半隻)

香麻叉燒酥(4件)
外層鬆化,內裡叉燒餡料帶有肉香,香甜微辣。
香麻叉燒酥(4件)

無錫灌湯小籠包(4個)
無錫灌湯小籠包(4個)

糯米燒賣(4粒)
糯米燒賣(4粒)
$120 (Dinner)
2023-10-03 536 views
最近有海外朋友嚟咗香港,諗嚟諗去有啲咩特色食物呢🤔吖有,去食烤鴨!新派烤鴨我就會推薦美中鴨子~佢最近推出咗全新午市 4人套餐,性價比好高,非常值得一試😋餐廳位處荃灣廣場,交通便利,附近仲有好多大型商場可以行添!餐廳環境光潔雅致舒服,設半開放式的烤鴨爐,可以一邊欣賞大廚烤鴨和片鴨的精湛功夫,邊食邊打卡,就算帶海外朋友嚟品嚐都唔失禮啊~套餐包半隻招牌烤北京填鴨,烤鴨外皮金黃酥脆,鎖住肉汁精華,除咗可單食,亦都可以用餅皮包裹並搭配蔥段、小黃瓜享用,口味更有層次!三里橋醉雞,酒味香濃夠晒入味,而且雞肉嫩滑~芙蓉賽螃蟹就雖然係蛋白,但係口感真係好似食蟹肉咁,最啱撈飯~另外京淮點心包括香麻叉燒酥、無錫灌湯小龍包、糯米燒賣,每款都各有特色,尤其叉燒酥入口酥脆,小籠包皮薄餡靚!真心推介,不過一位難求,想食記得提早預訂

三里橋醉雞,酒味香濃夠晒入味,而且雞肉嫩滑~

真心推介,不過一位難求,想食記得提早預訂
第一次來這裡吃晚飯,由於有訂位,不用等直入,但門外很多人等位呢6個人叫了大概13樣食物,包括片皮鴨,炒飯,小籠包,鍋貼,牛肉餅,雞麵等等, 吃到好飽,吃不完要打包,埋單大約2000元食物味道真的很好,最好吃是:片皮鴨, 小籠包,鰻魚炒飯, 片皮鴨皮夠脆,小籠包多肉汁,炒飯很香,但略咸,總體來說很不錯了,難怪這麼多人等。餐廳面積不算大, 如果坐沙發位有些迫服務方面,大部份侍應勤快有禮,只是其中有兩位女侍應長期黑面的,因為我們訂位時訂了8人,但有2人臨時要OT來不到,所以我和其中一位女侍應(上了年紀,短髮,矮瘦)說我們現在2位,她即時面黑,之後去收銀處說了什麼,之後過來收走2個位的碗碟,我們見她很不滿,所以再對她說不好意思,有兩位臨時來不了, 她不發一言,繼續黑著面的收位對不起啊這位姐姐,如果不可以臨時減人數,可以告訴我們,我們是不介意給多兩位茶費的, 只是你的面口,可以好一點嗎?下次來吃飯,我們會再三核實人數,肯定不會有人臨時甩底才敢進入貴店了最後,要稱讚一下白色衫的一位女服務員(戴眼鏡), 態度親切有禮,有問必答,更會詳細解答我們的問題,讚!

Other Info. : 這裡的白飯很大碗,一人肯定吃不完一碗
2023-09-17
$350 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 片皮鴨
  • 小籠包
  • 炒飯
2023-09-13 701 views
由細到大都好鐘意食片皮鴨,今次近近地出荃灣品嚐呢間片皮鴨,因為網上評價係唔錯的相信冇乜人可以抗拒到片皮鴨嘅魅力,今次同朋友短聚試下,入到去見到一大塊落地玻璃,師傅會喺入面幫助客人即席將鴨片皮,皮鴨切得大小相若,有得睇又有得食,非常有視覺效果烤北京填鴨(半隻)片皮鴨份量唔少,用上新鮮餅皮包裹住肥美可口嘅片皮鴨,肉質保持嫩滑,皮脆多汁再配以香甜嘅醬汁,真係令人一件再一件甘食饅魚炒飯鰻魚炒飯雖然是一道非常簡單的菜色,但呢到用上煲仔形式上碟,保持熱到,鰻魚數量十分多,醬汁甜美,飯粒有少少蕉香味道,配上蔥花真心好好食,真係給我一個大驚喜總結:呢間價錢唔算係好貴,但非常有熱誠的食物

饅魚炒飯

總結:呢間價錢唔算係好貴,但非常有熱誠的食物
2023-09-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 片皮鴨
2023-09-06 698 views
好耐冇食片皮鴨,同亞女放咗工就去咗呢一間試,呢間餐廳啲片皮鴨又真係幾好味,鴨肉鬆軟,鴨皮香口,再配上青瓜和大葱,真係好食到停唔到口。份量方面就正正常常,同出邊嗰啲都差唔多。我哋仲叫咗個生煎包,煎得好香脆,肉汁亦適中,值得一試。嗌咗個上湯豆苗,入邊仲有芽菜同香菇,都幾好味。食完烤鴨再食豆苗就冇咁肥膩,啲菜都幾新鮮。服務方面啲侍應都幾有禮貌,環境都唔錯,啲位都幾闊落坐得幾舒服。下次想食烤鴨都會考慮返嚟呢一間~

我哋仲叫咗個生煎包,煎得好香脆,肉汁亦適中,值得一試。

• 北京填鴨
今日終於帶咗我另一半去食烤鴨,講咗咁耐,臨時臨急就搵咗美中鴨子,好可惜尖沙咀嗰間已經full booking,所以就去咗荃灣廣場呢一間。實在太肚餓嘅關係,我地一黎到就嗌咗:1)烤北京填鴨(半隻)⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)田園蟲草花炒翡翠苗 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3)大元帥蔥油餅 ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️4)涼拌雞絲粉皮 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️始終美中鴨子係美心集團旗下嘅餐廳,所以質素都唔會太差,今餐亦都有啲菜式比較喜出望外。就好似炒翡翠苗,做到真係食落去有啲脆身嘅口感。而個雞絲粉皮就確實係夏天良物,令你胃口大增。之後就你就重頭戲北京烤鴨,老實講,又好同唔好嘅地方,好嘅係無鴨騷味,但唔好嘅地方就係啲鴨肉勁「鞋」,就咁食啲鴨肉基本上係食唔到,當然亦都唔能夠要求香港嘅餐廳做琴好似正宗北京烤鴨咁樣勁多配料,但我個人覺得除咗甜醬之外,都可以配多一至兩款醬,等多啲唔好嘅選擇。最後例牌見到蔥油餅就一定必嗌,但我同另一半都係鐘意食薄身嘅蔥油餅,反而呢一種就會食到好重油同好膩。最後飽到連甜品都無嗌,埋單岩岩好$500。作為香港食烤鴨嘅連鎖店,反而係烤鴨以外嘅食物比到驚喜俾我地。而佢地性價比黎講亦都高
3)大元帥蔥油餅 ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

最後飽到連甜品都無嗌,埋單岩岩好$500。作為香港食烤鴨嘅連鎖店,反而係烤鴨以外嘅食物比到驚喜俾我地。而佢地性價比黎講亦都高,所以喺食緊嘅途中,難怪好多一家大細男女男女老幼黎食飯。
2023-07-21
$250 (Dinner)
2023-07-21 1578 views
曾去過覺得抵食水準不錯,所以再幫襯,可惜今次令我失望😞中午11:45 到,已有數位枱有人。叫了一個二人套餐,每位$298 ,二位起。茶是$13 一位,美心集團算平。首先上菜的竟是菜譜中排列差不多是最後的黑松露醬炒露筍百合,即炒好熱的,但加入大量三色椒來減輕露筍和百合成本🥲第二上的是花膠海皇素翅,夠熱,不過不失。再上是2隻小龍包,水準合格,可惜一人一隻太少了。冷盤(素齋方是厚身齋鴨和糖醋排骨)終於出現,排骨熱暖的,肉質「鞋」。套餐中的松葉蟹鉗出場,是最好的一個菜最後填鴨,肉質一般,皮不脆,而包鴨的皮是凍的。最好笑侍應見我們未吃完其他問是否蓋住,吃時才開蒸籠蓋。最不高興是吃完隔離枱問侍應取套餐菜譜時,原來有一個4人套餐是$368,當時侍應沒有提供給我𠉴選擇,有點不對,雖然是4人,我哋2人會吃剩,但抵好多,餸菜款式大同小異,更合我胃口!
曾去過覺得抵食水準不錯,所以再幫襯,可惜今次令我失望😞
第二上的是花膠海皇素翅,夠熱,不過不失。
再上是2隻小龍包,水準合格,可惜一人一隻太少了。
套餐中的松葉蟹鉗出場,是最好的一個菜
黑松露醬炒蘆筍百合
花膠海皇素翅
小籠包
素腐方和糖醋小排骨
松葉蟹鉗
半隻北京填鴨
2023-07-18
$340 (Lunch)
花膠海皇素翅
小籠包
松葉蟹鉗
2023-07-14 1136 views
🚩荃灣廣場🚩今日同屋企人想食片皮鴨,於是去左美中鴨子食,見佢又做緊d優惠就入左去食😀😀😀🥰🦆烤北京填鴨(1隻)$358賣相吸引,肉質都算嫩滑,連埋大蔥同青瓜食感覺唔會太流☺️☺️☺️🦙蔥爆羊肉 $118羊肉加大量既大蔥去炒,非常之惹味,羊肉每一舊都唔肥,好有羊肉味同肉質較實😋😋有衝動想食多舊🤣🤣(我太鐘意羊可能🤣🤣)🫓小籠包(6隻)$78外皮未算太薄,不過勝在熱辣辣同多肉汁☺️🥬金華火腿津白 $118菜汁略為有少少杰身,不過加埋金華火腿既咸味都唔會太清,算Ok🧂咱家鹽水煎豆腐 $75賣相一般,但竟然味道驚人🥹佢每塊都係煎到個表皮岩岩好,唔會黑哂,又係煎到散哂😋🐓松子小煎雞米(伴2隻叉子燒餅)$118第一次食呢道菜,但佢個叉子極硬🥹🥹🥹似未焗透,後來佢換過哂比我地,即鬆軟返哂,其實佢幾好味🤣🤣🤣🥬馬蘭頭百頁素千卷 $80賣相好吸引,係個百頁皮包住左d菜,係涼菜黎,所以凍食的,食落好有趣,幾特別😀😀😀整體黎講野食除左松子小煎雞米起初有少少意外後,其他野食佢都接受到😛👍🏻👍🏻👍🏻📍 美中·鴨子 (荃灣廣場) (荃灣)🗺️ 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L5樓508-510號舖

🚩荃灣廣場🚩

🦆烤北京填鴨(1隻)$358

🦙蔥爆羊肉 $118

🫓小籠包(6隻)$78
外皮未算太薄,不過勝在熱辣辣同多肉汁☺️

🥬金華火腿津白 $118

🧂咱家鹽水煎豆腐 $75

🐓松子小煎雞米(伴2隻叉子燒餅)$118

🥬馬蘭頭百頁素千卷 $80

📍 美中·鴨子 (荃灣廣場) (荃灣)
🗺️ 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L5樓508-510號舖
我哋5個人食,點咗個四人餐,份量都唔只4個人,5個人都食唔哂。片皮鴨/最欣賞片皮鴨餅皮,夠薄身又唔易爛,有啲煙韌,食得幾塊唔會好濟。上湯時蔬/唔錯,清清地得嚟唔會寡,蔬菜嫩綠。生煎包/黃金蝦球/蝦球超大粒,咸蛋黃味好重,都幾邪惡架🤣糖醋菊花鱸魚/肴肉/楊枝甘露/賣相一般,死甜,沒有芒果香。小籠包/

片皮鴨/

上湯時蔬/
唔錯,清清地得嚟唔會寡,蔬菜嫩綠。

生煎包/

黃金蝦球/
蝦球超大粒,
咸蛋黃味好重,都幾邪惡架🤣

糖醋菊花鱸魚/

肴肉/

楊枝甘露/
賣相一般,死甜,沒有芒果香。

小籠包/
美中·鴨子 (荃灣廣場) (荃灣)📇地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L5樓508-510號舖🕐營業時間:星期一至日11:30-15:00;17:30-22:30💸人均消費:~$350/人👏🏻抵讚位:平日晚市去食,6點左右就入座,啲staff都好識做咁俾左張卡位我地兩個人。鋪面夠大,所以枱與枱之間有番啲距離,坐得舒服😌🍴Food QC:「烤北京填鴨 半隻 $198」鴨件有十零件,都算多,但得面頭個幾舊有皮痴住,下面個啲都係鴨肉🤣 同埋啲鴨有so味,鴨肉佔嘅比例太多,食到最後勁飽食唔哂「土雞蛋脆煎坷仔 $158」呢個好特別,以為會係蠔餅嘅樣,點知佢係一條條嘅長方型🤣 入口好脆,食到落左好多蠔仔去煎😍 我同朋友都讚爆呢個菜👍🏻「小籠包 6隻 $78」爆汁嘅小籠包,皮薄多汁,雖然個賣相唔係特別靚「春卷 2條 $44」大大條嘅春卷,入面嘅餡雖然同平時酒樓食嘅炸春卷一樣,但佢勝在夠大條同多餡🤣「金腿鮮菌炒飯 $98」呢個炒飯都係要讚嘅菜式,炒得好乾身,,啲飯粒粒分明,同埋唔會食落覺得好油😌😯有待改善位:店員嘅態度有啲麻麻地🥲 放低啲餸亂放咁,叫得多野食左少少,成碟野就咁放枱邊。同埋勁快就收走哂我
美中·鴨子 (荃灣廣場) (荃灣)
💸人均消費:~$350/人

🍴Food QC:
「烤北京填鴨 半隻 $198」

「土雞蛋脆煎坷仔 $158」

「小籠包 6隻 $78」
爆汁嘅小籠包,皮薄多汁,雖然個賣相唔係特別靚

「春卷 2條 $44」

「金腿鮮菌炒飯 $98」

😯有待改善位:店員嘅態度有啲麻麻地🥲 放低啲餸亂放咁,叫得多野食左少少,成碟野就咁放枱邊。同埋勁快就收走哂我地啲野,見一食完就埋黎收野,可能要趕下場🤔

😼私心回應區:野食質素唔錯嘅,但店員嘅服務態度令我有少少卻步再黎多次食飯。同埋個裝修都幾靚,坐低食飯得賞心悅目啲,有機會去佢另一間分店試下啲食物質素😆
2023-04-30 1610 views
星期五同媽媽去了荃灣廣場,望咗好耐都唔知道食咩,最後決定都係食中式食物,去了美中.鴨子。記憶中好耐以前去過一次,今次我地食午餐2人餐,3百幾蚊有6樣食物(半隻片皮鴨、醉雞、糯米燒賣、叉燒酥、小籠包和蛋白炒蟹肉,另外我再叫了一個欖菜炒飯。埋單時$5百幾蚊,餐廳服務好好👍🏻,環境舒適,上菜快速適中,食物味道唔錯(媽媽好嘴刁都覺得唔錯,下次可再食😊),食物量合適唔會太少。本人特別推介叉燒酥真係好好食。下次我要再次黎間店既點心我見好多人食
2023-04-28
$300 (Lunch)
  • 叉燒酥