2023-12-10 218 views
☞ 元朗 麻極手工火鍋料理 ☜———————————————份量驚人嘅椰子雞鍋🤩———————————————◊ 海南椰子雞鍋 ($248) & 頂級安格斯牛肉 ($298) & 雪花牛舌心 ($128) & 娃娃菜 ($38) & 蒿荀片 ($38) & 紅薯粉 ($22) & 紅糖糍粑 ($38) & 海底椰雪梨 ($68) ◊本身以為椰子雞鍋會係得幾塊雞肉,上菜嘅時候我哋見到原來有半隻雞真係好驚喜。湯底好香椰子味,入面本身仲要有大量枝竹、雪耳、木耳、粟米,好足料🥰安格斯牛肉嘅牛味好出,切得唔會太薄,所以咬落有口感。牛舌就咬落彈牙,唔會淥完就太韌😌紅糖糍粑係每次見到都必嗌嘅甜品,外皮香脆,入面軟糯又帶點煙韌😚海底椰雪梨清甜又解渴,好啱打邊爐嘅時候飲🤪美味程度: ㊣㊣㊣㊣㊣/5———————————————📍:麻極手工火鍋料理元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座1樓2-3號舖#為食豬在元朗 #元朗美食#foodblog #火鍋 #安格斯牛肉 #牛舌 #紅糖糍粑 #椰子雞湯 #香港美食 #香港餐廳
☞ 元朗 麻極手工火鍋料理 ☜
蒿荀片 ($38) &
紅薯粉 ($22) &
紅糖糍粑 ($38) &
海底椰雪梨 ($68) ◊

海底椰雪梨清甜又解渴,好啱打邊爐嘅時候飲🤪

美味程度: ㊣㊣㊣㊣㊣/5
📍:
麻極手工火鍋料理
元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座1樓2-3號舖

#為食豬在元朗 #元朗美食
2023-12-05
$500 (Dinner)
  • 椰子雞鍋
2023-12-08 190 views
今日天氣凍凍地,又到了打邊爐嘅好日子,老公話要帶我食好d,當兩個人拍下拖,一齊烚吓烚吓😊湯底選擇很多,我哋想滋補得來又好飲,選了:🌟#海南椰子雞半鍋半鍋下湯底料十足,鮮椰子香味好吸引,配上嫩滑雞件,好好食,湯亦好好飲,十分滋潤。🌟#特價台山桶蠔台山桶蠔非常新鮮美味,大大隻,蠔肉鮮嫩多汁,口感豐富,必試!🌟#新鮮黑柏葉十分新鮮,質地脆嫩,口感清爽,搭配上一些特別的調味料,獨特的風味正。🌟#頂級安格斯牛肉絕對值得一試,肥瘦均勻,牛肉質地嫩滑,份量十足,口感鮮美,好juicy!🌟#手打三色丸鮮蝦蟹籽丸,墨魚凡和鮮肉丸,口感彈牙,充滿鮮味。🌟#什菌野菜籃菜籃超大份,各種新鮮的菌菇和蔬菜,掛上湯汁,味道豐富。🌟#大大粒雲吞好食!蝦大大隻,調味好特別,美味。多種口味豐富的菜品選擇,岩晒三五成群約埋一齊食,行過元朗值得入去試下。

湯底選擇很多,我哋想滋補得來又好飲,選了:
🌟#海南椰子雞半鍋

🌟#特價台山桶蠔

🌟#新鮮黑柏葉

🌟#頂級安格斯牛肉

🌟#手打三色丸
鮮蝦蟹籽丸,墨魚凡和鮮肉丸,口感彈牙,充滿鮮味。

🌟#什菌野菜籃
菜籃超大份,各種新鮮的菌菇和蔬菜,掛上湯汁,味道豐富。

🌟#大大粒雲吞
好食!蝦大大隻,調味好特別,美味。

• 台山桶蠔
  • 黑柏葉
  • 三色丸
  • 安格斯牛肉
有朋至遠方來 不亦樂乎但既然從遠方來 就於附近覓食吧曾聽朋友介紹麻極的湯底十分絕環境寬敞 於事便前往一探果然名符其實鮮茄白蜆鍋+麻辣鍋嗜辣的朋友推薦點麻辣鍋色香味俱全 配料多會越煮越濃味推薦一定要鴛鴦鍋底另一邊點「湯」今次點的鮮茄白蜆鍋味道超濃猶如湯一般的湯底一開始便猛喝了幾大碗白蜆亦是新鮮而且個頭大能喝出的確以滿滿鮮茄蓉熬成而非使用茄汁 / 茄膏單點:雪花牛舌心爽口 品質好 與麻辣相夾蒿荀 擺盤精緻 與蕃茄湯出奇地夾蒙古羊肉卷羊味濃而不膻!無需醬料珊瑚蚌用料新鮮已經足夠黑松露蟹肉餃 半份 有別於肉餃 熟後較乾扁 但有滿滿的蟹肉絲頂級安格斯牛肉(小碟)牛肉紋理漂亮 注意烹煮時間 牛味出色娃娃菜 嫩滑鴨紅 鮮腐竹 麻極座位寬敞 環境不錯曾有人問火鍋最重要的是什麼有人認為鍋底 有人認為食材而麻極 全方位地做好真心誠意推薦鮮茄白蜆鍋
有朋至遠方來 不亦樂乎

珊瑚蚌
用料新鮮已經足夠

黑松露蟹肉餃 半份
有別於肉餃 熟後較乾扁 但有滿滿的蟹肉絲

頂級安格斯牛肉(小碟)
牛肉紋理漂亮 注意烹煮時間 牛味出色

娃娃菜 嫩滑鴨紅 鮮腐竹

麻極座位寬敞 環境不錯
曾有人問火鍋最重要的是什麼
有人認為鍋底 有人認為食材
而麻極 全方位地做好
真心誠意推薦鮮茄白蜆鍋
2023-12-05 68 views
鍋底選擇十分多,選擇困難症嘅我揀咗兩款鍋底既鴛鴦鍋:牛奶花膠鍋+鮮茄白蜆鍋 $298牛奶花膠鍋,一上枱陣陣牛奶香味,湯頭用牛奶、高湯、桃膠、花膠等等去熬煮整鍋滿滿的精華,湯頭極鮮甜。鮮茄白蜆鍋,勁多新鮮大大隻隻白蜆,蕃茄味勁濃郁,湯底少少酸,開胃一流!麻極牛魔皇(小碟) $328總共有五種牛肉,分別有極上手切本地牛肉雪、安格斯牛柳粒、牛舌心、頂級安格斯牛肉同牛胸爽,牛肉味濃郁,望落去油花滿滿豊富,食入口質感軟稔。黑松露蟹肉餃 $68每一隻都大大隻好飽滿,黑松露味濃郁,餡料勁多蟹肉,真材實料,而且咬入口爆肉汁!蔬菜方面,蒿荀片$38、鮮淮山 $38、雞脾菇$38,索盡湯底既精華,就是好味!海底椰雪梨 $68海底椰同雪梨止咳潤肺、打邊爐清熱消暑一流。
鍋底選擇十分多,選擇困難症嘅我揀咗兩款鍋底既鴛鴦鍋:

牛奶花膠鍋+鮮茄白蜆鍋 $298

麻極牛魔皇(小碟) $328

黑松露蟹肉餃 $68

海底椰雪梨 $68
海底椰同雪梨止咳潤肺、打邊爐清熱消暑一流。
2023-12-04 41 views
天氣轉涼又到打邊爐季節,朋友推介元朗有間火鍋店幾高質,火鍋店位於一樓,梳化座位闊落舒服,卡位私隱度高,啱晒聚會傾偈😆📌鮮茄白蜆鍋+麻辣鍋 (雙併) $248🍲一上枱個鍋大到嚇親🤣勁足料! 鮮茄白蜆鍋蕃茄味好濃郁,加上白蜆一齊煲,湯底好鮮甜😋 📌蟹籽百花油炸鬼 $68 👻油炸鬼即炸脆卜卜好香口,可以就咁食或者浸湯,不過浸湯啲蟹籽好容易跌晒🤣📌頂級安格斯牛肉 $298 🐄牛肉雪花分布平均,厚薄適中,食落口感嫩滑,牛味濃郁。📌海皇蝦滑 $98 🦐蝦滑有大大粒蝦肉,口感紮實。📌脆爆墨魚鬚 $88 🦑墨魚鬚好粗身,淥完好爽口彈牙!📌鮮淮山 $38推介指數:😈😈😈😈(5😈為滿分)

📌鮮茄白蜆鍋+麻辣鍋 (雙併) $248🍲

📌蟹籽百花油炸鬼 $68 👻

📌頂級安格斯牛肉 $298 🐄
牛肉雪花分布平均,厚薄適中,食落口感嫩滑,牛味濃郁。

📌海皇蝦滑 $98 🦐
蝦滑有大大粒蝦肉,口感紮實。

📌脆爆墨魚鬚 $88 🦑
墨魚鬚好粗身,淥完好爽口彈牙!

📌鮮淮山 $38

推介指數:😈😈😈😈(5😈為滿分)
濃湯竹笙花膠雞翅鍋🍲依個係其中一個招牌湯底,湯底真材實料,有好肥美嘅雞件同埋大大舊花膠同竹笙,淨係湯底都已經好豐盛,見到越滾越有雞油香,未打邊爐就先咗飲幾碗雞湯,個湯底話係自己煲嘅,所以飲完都唔會好口渴~麻極牛魔皇🥩兩個人打邊爐想食多幾款牛肉,就揀咗依個牛魔皇拼盤,本地手切牛肉同埋安格斯牛肉都有一定厚度,且有適量嘅油脂,咬落有口感又夠牛味,安格斯牛柳粒更係肉汁爆棚,仲要一啲都唔韌,雪花牛舌心就比較爽口,牛胸爽極具油香,而且唔多地方有得食,樣樣牛肉加埋都好高質👍新鮮白鱔片🐟紫菜響鈴卷🥢響鈴炸得酥香,加埋紫菜喺口感同味道上都特別啲!唐生菜🥬

新鮮白鱔片🐟

紫菜響鈴卷🥢響鈴炸得酥香,加埋紫菜喺口感同味道上都特別啲!

唐生菜🥬
2023-11-29 43 views
今日出去元朗做嘢收工經過呢一間好多人排隊嘅火鍋餐廳麻極手工火鍋料理🔥決定今晚就喺度成日食下,估唔到又幾好喎😛首先,餐廳嘅佈置真係好有特色,好適合火鍋氣氛。燈光柔和,氛圍溫馨,令人有種放鬆嘅感覺。🤓🤓每一樣打邊爐配料都非常新鮮。最特別嘅係有藥膳難鍋同埋酸菜豬雜嘅鴛鴦鍋。藥膳難鍋有滋補嘅效果,酸菜豬雜鍋則有酸辣鮮味。兩款鍋底口味獨特,配上新鮮嘅食材,真係好開胃。💫💫除咗鍋底,仲有好多配料可以選擇。我叫咗紅薯粉,蕭荀片,娃娃菜,炸枝竹,香蔥豚肉餃,台山桶蠔同蒙古羊肉卷。每一樣都好鮮美,令火鍋更加豐富多樣。🥰🥰🥰餐廳環境都十分優美。裝潢有格調,營造出舒適嘅氛圍。加上舒服嘅音樂同寧靜嘅環境,真係令用餐體驗更加愉悅。🥰最後,我要讚揚餐廳職員嘅服務態度。佢哋非常細心,細心解釋每一樣菜飾,令我感受到被照顧,而且佢哋唔會吹促,俾人有舒適嘅用餐空間。😝😝整體而言,呢間火鍋餐廳嘅用餐體驗真係好出色。唔止火鍋好味,環境優美,服務態度亦好出色。我已經好期待下次再嚟呢度,因為真係好享受呢度嘅用餐體驗!✅
今日出去元朗做嘢
收工經過呢一間好多人排隊嘅火鍋餐廳
麻極手工火鍋料理🔥
決定今晚就喺度成日食下,估唔到又幾好喎😛

2023-11-21 74 views
元朗樓上火鍋店,而家逢星期一至日單點item做緊85折,超抵食🥹🍲海南椰子雞鍋(半鍋) $168湯底好足料,超香超清甜!雞件另上的,本身就已經用紹興酒醃好,淥完之後雞肉嫩得黎味道仲好豐富~🍴頂級安格斯牛肉 $298好!大!碟!呢!超抵食!而且呢款牛滿滿牛香,油脂剛好,食落唔會太膩 (讚讚🍴黑松露墨魚滑 $108滿滿黑松露味!而且墨魚滑超級彈牙,呢個口感無得輸!🍴潮州牛筋丸 $68爽口彈牙,一咬落去勁多汁爆出黎!🍴雪花牛舌心 $128有厚度得黎唔會太韌,好高質呢🍴牛胸爽 $128份量都算OK多,淥8秒就夠,仲有陣陣嘅油脂同牛味飄出黎🍴新鮮脆肉鯇魚片骨腩 $108魚肉魚味幾重,鮮甜彈牙,食落去好爽口!🍴新鮮黑柏葉 $88塊塊都大大塊!一樣都係好爽口🥳🍴韭菜餃 $78點估到呢到連韭菜餃都有驚喜,餡料滿滿,皮唔會太厚,亦都唔易淥爛,豬肉味勁香!🍴蟹籽百花油炸鬼 $68油炸鬼入面醲蝦膠,面頭加上蟹子,脆卜卜嘅油炸鬼盔加上彈牙蝦膠,口感好豐富,好有層次🍴紫菜響鈴卷 $72新鮮整好,不論係紫菜定係外面嘅響鈴卷都係脆卜卜,就咁食嘅話可以點甜酸醬,或者可以快手過一過雞,吸曬椰子雞鍋啲湯都好好食!🍴蒙古羊

🍲海南椰子雞鍋(半鍋) $168

🍴頂級安格斯牛肉 $298

🍴黑松露墨魚滑 $108
滿滿黑松露味!而且墨魚滑超級彈牙,呢個口感無得輸!
🍴潮州牛筋丸 $68
爽口彈牙,一咬落去勁多汁爆出黎!

🍴雪花牛舌心 $128
有厚度得黎唔會太韌,好高質呢

🍴牛胸爽 $128
份量都算OK多,淥8秒就夠,仲有陣陣嘅油脂同牛味飄出黎

🍴新鮮脆肉鯇魚片骨腩 $108
魚肉魚味幾重,鮮甜彈牙,食落去好爽口!
🍴新鮮黑柏葉 $88
塊塊都大大塊!一樣都係好爽口🥳

🍴韭菜餃 $78

🍴蟹籽百花油炸鬼 $68

🍴紫菜響鈴卷 $72

🍴蒙古羊肉卷 $98
一樣份量都幾多下~羊肉濃得黎唔會好重羊羶味味

🍴炸饅頭 $38
今日MVP! $38竟然有6舊大大舊!新鮮炸好,上枱時仲係熱辣辣~加上煉奶超好食

🍹竹蔗水 $68/JAR
唔會太甜,幾夠味,而且打邊爐飲竹蔗水可以下火呢🚒

2023-11-19 485 views
天氣轉涼 係個好藉口打邊爐今次朋友帶我嚟到元朗依間樓上舖 佢話開咗幾年 但我都係第一次嚟嗌咗成枱嘢食海南椰子雞 (半鍋) $168湯底超級無敵鮮甜椰子味好香好濃 就咁飲都好正就算去到最後都仍然好甜湯底入面嘅雪耳都好甜雞件另上 等滾起先落 肉質幾嫩滑頂級安格斯牛肉 $298$298都幾大盤4個人都夠食 仲幾高質每塊嘅厚薄適中 而且肉味香濃 肉質又軟腍雪花牛舌心 $128好軟滑又有咬口牛胸爽 $128食落好爽口 好好味🥹新鮮黑柏葉 $88爽脆蒙古羊肉卷 $98羊味超濃新鮮脆肉鯇魚片骨腩 $108魚肉幾脆幾爽我就鐘意骨腩位多啲 食落有口感啲黑松露墨魚滑 $108好爽同彈牙 黑松露味又濃郁潮州牛筋丸 $68牛肉味好濃郁口感彈牙得嚟仲好juicy 唔錯唔錯蟹籽百花油炸鬼 $68一覺唔覺意就跌晒啲蟹籽😂韭菜餃 $78正正常常啦~紫菜響鈴卷 $72即食或者淥一淥都得🫡我就鐘意就咁食 咁樣紫菜就仲係脆香口嘢再配埋泰式辣醬 好夾什菌野菜籃 $78娃娃菜 $38啲菜吸晒湯 夠晒淋夠晒入味炸饅頭 $38香香脆脆嘅炸饅頭 內裏仲好軟熟配上厚厚嘅一層煉奶 邊有得輸出前一丁 $22打完邊爐食個公仔麵埋尾 滿足🦦竹
天氣轉涼 係個好藉口打邊爐

竹蔗水(凍)$68/渣

清涼
2023-11-14
2023-11-13 51 views
👉🏻胡椒豬肚豬軟骨鍋 半鍋胡椒湯通常配豬筒骨,但呢鍋勁足料。有5、6件大塊豬軟骨同豬肚,蘿蔔粟米木耳,淨食湯料都好夠味😋👉🏻頂級安格斯牛肉牛肉有好多選擇,我哋叫左一碟大份,份量十足。牛肉雪花適中又有牛味,拖一拖半熟就食得,口感滑嫩,正。我同朋友都中意飲酒又中意食香口野,叫左超多係煎炸小食🤤👉🏻椒鹽墨魚咀:幾爽口多肉,不過都係中意炸魷魚鬚。👉🏻蟹籽百花油炸鬼:就咁食同放湯都好味喎。👉🏻魚腐竹鈴:大推👍🏻👍🏻👍🏻有啲似素雞/素鵝,甜甜地又有咬口,唔係得塊腐皮,好好食。👉🏻炸饅頭:點練奶食無得彈🤩🤩🤩一定要趁熱食。
👉🏻胡椒豬肚豬軟骨鍋 半鍋

👉🏻頂級安格斯牛肉

我同朋友都中意飲酒又中意食香口野,叫左超多係煎炸小食🤤
👉🏻椒鹽墨魚咀:幾爽口多肉,不過都係中意炸魷魚鬚。
👉🏻蟹籽百花油炸鬼:就咁食同放湯都好味喎。
👉🏻炸饅頭:點練奶食無得彈🤩🤩🤩一定要趁熱食。
2023-11-12 49 views
上次屋企人食燒肉經過呢間打邊爐,佢話請左佢成班同事係呢度打邊爐,話幾好食,今日佢就再帶我黎食呢間麻極🤣我地都好晏先黎,差唔多9點左右,好在佢仲營業緊,舖頭係用懷舊裝飾,職員好好人,一上菜就比左2兜調味料比我地用,唔駛出地自己拎十分方便,我就落生蒜炸蒜,系統係用QR Code落單,海鮮、牛、豬各有好多選擇。我地揀左食半隻雞煲先再打邊爐。一上雞煲,好開心,半隻雞都份量超多!仲有好多洋蔥同蔥,好岩我,成個雞煲夠辣同重口味,雞件好滑,職員仲會幫我地睇住時間幫我地攪下個雞煲,淨係個雞煲已經令我地好滿足,但要叫多點飲品,因為要解辣。我地叫左西瓜沙冰同一揸涼茶。雞食完就加湯打邊爐同叫小食,八味豆腐係我屋企人必食的,外表夠脆夠調味,入面係滑豆腐,切到一口大細剛剛好。蔬菜籃係蔬菜類入面性價比最高,各種菜都有D,仲有四種菇,岩鍾意食菇的人,同埋粟米係爽口冇渣個種粟米,好食黑松露丸,就算係好重味的雞煲,都仲食到黑松露味,冇機器打丸個種實的的既口感黑豚豬肉,好大盤,夠哂我地食,脂肪比例都好適中安格斯牛一點都唔靭,好易咬開,紫菜響鈴都好好食呀!

黑豚豬肉,好大盤,夠哂我地食,脂肪比例都好適中

安格斯牛一點都唔靭,好易咬開,紫菜響鈴都好好食呀!
2023-11-07 37 views
呢度環境唔錯 好闊落海南椰子雞 $168很足料,有椰子🥥,粟米🌽,雞件另上,肉質幾滑下!半鍋既份量兩人食剛剛好!每人都飲左兩碗湯黑松露墨魚滑 $108墨魚味濃 而且夾雜住墨魚膠口感幾好黑松露蟹肉餃 $68呢個超有驚喜!除左濃濃既黑松露味,入面仲有絲絲既蟹肉同朋友都覺得呢個真係必嗌!極上本地手切牛肉 $398手切牛既牛味勁濃大大碟!椒鹽魷魚鬚 $88剛剛炸起卜卜脆,而且有大量炸蒜!好香口!粒粒冰豆腐$48豆腐索曬椰子湯既鮮甜 好食!
呢度環境唔錯 好闊落

海南椰子雞 $168

每人都飲左兩碗湯

黑松露墨魚滑 $108

墨魚味濃 而且夾雜住墨魚膠
口感幾好

黑松露蟹肉餃 $68
呢個超有驚喜!除左濃濃既黑松露味,
入面仲有絲絲既蟹肉
同朋友都覺得呢個真係必嗌!

極上本地手切牛肉 $398
手切牛既牛味勁濃
大大碟!

椒鹽魷魚鬚 $88
剛剛炸起卜卜脆,而且有大量炸蒜!
好香口!
粒粒冰豆腐$48

豆腐索曬椰子湯既鮮甜 好食!
秋意起🍂,又係打邊爐🫕🥢既季節喇🥳除左日本野之外,打邊爐都係我首選,一煱過食乜都有啊,好方便又滿足🫶🏻元朗區呢間yoho 附近既樓火煱店地方好大,座位舒服,靠座都好高好似私人包廂咁,食物方面有好多款湯底揀,食材都算高質,平日晚上一至四78折,星期5六日有88折,都幾抵食!(詳情最好聯絡餐廳為實)🩵藥膳雞鍋 + 麻辣鍋 $268又想養生又想食🌶點算? 叫個鴛鴦鍋🫕就一次過滿足晒兩個願望啦☺️ 話晒湯底係打邊爐既精髓,兩個湯底都超足料,🪵藥膳勁多藥材,仲有半隻雞🐔,又幾嫩肉架喎🙂 🌶麻辣鍋絕對唔會失望😌🩵頂級安格斯牛🐮(小) $178牛肉有些厚度,有口感,唔韌仲好腍,呢個必叫!🩵手打三色丸 $128想一次過食多d 口味,就點左三色丸,每款都各有特色,味道不錯,真正有心手打既丸!🧡蟹籽蝦丸 - 滿佈蟹籽,蝦肉🦐好彈牙👍🏻🤎黑松露豬肉丸 - 松露味好重但又不會蓋過豬肉味👍🏻🤍古早味墨魚丸 - 味道最香濃👍🏻🩵西班牙伊比利亞黑豚🐷梅肉 $148油脂豐富🐖,肉質細膩爽口。🩵紫菜響鈴卷 $72好少地方有「紫菜」響鈴架,見到即叫啦!🩵什菌野菜籃 $78超多料,雞脾菇,栗米🌽,金菇🍄,黃牙白,油麥菜,生菜
秋意起🍂,又係打邊爐🫕🥢既季節喇🥳

🩵藥膳雞鍋 + 麻辣鍋 $268

🩵頂級安格斯牛🐮(小) $178
牛肉有些厚度,有口感,唔韌仲好腍,呢個必叫!

🩵手打三色丸 $128
🧡蟹籽蝦丸 - 滿佈蟹籽,蝦肉🦐好彈牙👍🏻
🤎黑松露豬肉丸 - 松露味好重但又不會蓋過豬肉味👍🏻
🤍古早味墨魚丸 - 味道最香濃👍🏻

🩵西班牙伊比利亞黑豚🐷梅肉 $148
油脂豐富🐖,肉質細膩爽口。

🩵紫菜響鈴卷 $72
好少地方有「紫菜」響鈴架,見到即叫啦!

🩵什菌野菜籃 $78
超多料,雞脾菇,栗米🌽,金菇🍄,黃牙白,油麥菜,生菜🥬

🩵海底椰雪梨(凍) 一Jar $68
近排天氣變化大,最近又鐵板燒,又打邊爐,叫返jar 海底椰雪梨 超清甜潤喉🍐,舒服返好多☺️

🩵醬油費 $18/位
🤤必食靚牛🐮生蠔🦪高格調超高質火鍋專門店🍲🔥麻極手工火鍋料理(元朗)今次嚟到元朗食晚飯,呢邊出名多嘢食🤤咁耐冇見朋友,出嚟同朋友聚會,一於食返餐好嘅~咁多人,當然要打邊爐啦🤩有好多選擇,又好多嘢食🤣呢間元朗樓上火鍋店,裝修好精美,獨立卡位夠晒私隱度,梳化座位坐得好舒服,仲有電視睇添🤣火鍋店通風系統非常好,食完火鍋身上一啲味都冇😆食材非常新鮮,分量十足‼️非常推薦大家試吓~✨海南椰子雞鍋(一鍋)$248一上枱嚇一大跳😝超大個煲,雞件係另上既,一大隻好香既花雕酒杞子浸雞,離遠都聞到🤤雞肉超滑,吸晒椰子嘅香味🥥雞鍋材料超多,滿滿既椰子好香,仲有粟米、紅棗、雲耳~✨特價台山桶蠔 $138必食之選👍🏻從來未食過咁大隻嘅台山桶蠔,每一隻都非常飽滿,大大隻,一碟有七大隻😍食落非常鮮甜、一咬就爆汁,好香嘅海水味同蠔嘅鮮味🤩真係一試難忘,包你食過返尋味🤤✨麻極牛魔皇 小碟 $328非常推薦大家,呢一個麻極牛魔王,各款牛都有齊晒:極上手切本地牛肉、頂級安格斯牛肉、安格斯牛柳粒、雪花牛舌心、牛胸爽,一次過可以食晒唔同嘅部位,啱晒鍾意食牛嘅朋友😍每一款牛都非常高質,牛雪花好靚,分佈好均勻🥰手切本地牛肉、安格斯牛
🤤必食靚牛🐮生蠔🦪
高格調超高質火鍋專門店🍲
🔥麻極手工火鍋料理(元朗)

✨海南椰子雞鍋(一鍋)$248

✨特價台山桶蠔 $138
麻極牛魔皇 小碟

✨麻極牛魔皇 小碟 $328

每一款牛都非常高質,牛雪花好靚,分佈好均勻🥰手切本地牛肉、安格斯牛肉、牛柳粒,非常嫩滑,牛味濃郁,粉粉嫩嫩好靚,用料新鮮,品質好👍🏻牛舌有咬口,一啲都唔老🤤牛胸爽第一次食,非常爽口,外表係白色嘅,冇諗過係牛嘅部位,牛味好濃郁😍一試便愛上了🙈
即炸芋件

✨即炸芋件 $38
非常推介大家,特別係芋頭控😍炸芋頭好香,承諾又香脆又粉粉的,炸得金金黃黃🤤

✨唐生菜 $38
滿滿一大盤,非常新鮮,食落去爽脆清甜

✨油麥菜 $38
滿滿一大盤,非常新鮮,食落好清甜

✨日式拉麵 $22
日式拉麵好幼身,每一條麵條都完美地吸附住海鮮雞湯嘅鮮味😍

✨紅薯粉 $22
好粗嘅紅薯粉,煙煙韌韌,好有咬口

✨醬油 每位 $18
醬油非常齊全,芫荽蔥香蒜有齊晒~👍🏻非常推薦佢哋呢度嘅麻醬,非常濃稠,食落花生味嘅香濃,鍾意食增長嘅朋友一定一定要試😍

食物✨✨✨✨✨
環境✨✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨

🏠 麻極手工火鍋料理
元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場1樓2-3號舖
2023-10-30
$500 (Dinner)
麻極牛魔皇 小碟
即炸芋件
  • 椰子雞鍋
2023-11-01 40 views
上次試過隔離間燒肉,今次一於試下火鍋,估唔到火鍋質素都好高,材料非常新鮮,而且食材都係用最好既,所以品質一定唔會差,價錢亦都唔貴,CP值非常高。鮮茄白蜆鍋 (半鍋)餐廳靚姐話2個人食半鍋就夠,咁我地就梗係聽話叫半鍋,不過半鍋都唔係少,應該都係成20隻蜆,蕃茄味超濃,個鍋既配料都好多,有栗米,菇,香蔥等等,湯底非常鮮味。頂級安格斯牛肉 (小碟)呢個真係頂級,雪花分佈均稱,肥瘦適中,牛肉雖然係厚切,但口感非常軟熟,食落非常有口感,牛味香濃。新鮮五花腩片五花腩雖然比較肥,但係五花腩一定要肥先好食,入口即溶。牛胸爽牛胸爽如其名,食落非常爽脆,淥15秒就最爽脆。黑松露墨魚滑黑松露味非常香濃,墨魚滑爽口彈牙。紫菜響鈴卷 (半份)一般食既係只有響鈴卷,冇紫菜係裡面,今次叫左呢款紫菜響鈴卷,唔洗淥,即食都可以,響鈴炸到非常鬆脆,一咬即碎。皇帝菜海底椰雪梨
鮮茄白蜆鍋 (半鍋)

頂級安格斯牛肉 (小碟)
新鮮五花腩片
五花腩雖然比較肥,但係五花腩一定要肥先好食,入口即溶。
牛胸爽
牛胸爽如其名,食落非常爽脆,淥15秒就最爽脆。
黑松露墨魚滑
黑松露味非常香濃,墨魚滑爽口彈牙。
紫菜響鈴卷 (半份)
皇帝菜
海底椰雪梨