2023-10-28
約咗朋友在元朗食飯,朋友見意打邊爐,就上網搵到一間人氣火煱店, 入到門口先知原來地方非常寬敞,冷氣又足夠,枱同枱之間好闊落,樓底夠晒高,所以食都食得好舒服海南椰子雞半鍋,濃濃的椰子香湯底十分足料,味道甘香清甜,加上鮮雞件,肉質細嫩結實,感覺滋補又潤肺。醬料有很多選擇,一大盆,有蒜蓉,辣椒,X 0醬等,有嘅配料都已經齊晒 蟹籽百花油炸鬼,這個小食很好味,油炸鬼釀了蝦膠,還加上蟹子,油炸鬼入口卜卜脆,蝦膠彈牙,表面的蟹子卜卜脆,入口有多重口感,正!珊瑚蚌,口感爽口彈牙,帶鮮味,顏色程鮮橙色,加上醬料一齊食很好味極上本地手切牛肉,牛肉脂肪分布均勻,紋理清晰,入口有很濃的牛肉味,嫩滑有口感,越食越出牛肉味。大大粒雲吞,有鮮蝦肉豬肉,蝦肉入口爽脆,好味道。竹庶水,甜度適中,打邊爐最啱,可以下火。唐生菜,油麥菜,很新鮮,入口卜卜脆,清甜爽口。有椰子雞鍋做湯底,依款湯底清甜得黎用作打邊爐都唔會怕熱氣。
大大粒雲吞,有鮮蝦肉豬肉,蝦肉入口爽脆,好味道。
竹庶水,甜度適中,打邊爐最啱,可以下火。
唐生菜,油麥菜,很新鮮,入口卜卜脆,清甜爽口。
有椰子雞鍋做湯底,依款湯底清甜得黎用作打邊爐都唔會怕熱氣。