2023-05-25 26 views
📍鮪世市場🗺️旺角花園街3-5號鴻威大廈地下10-11號舖叫左兩個lunch set,都跟湯/沙律/蒸蛋,蒸蛋好滑👍🏻⚡️炙燒壽司盛 $138有玉子、火灸三文魚、火炙蟹棒、輕燒劍魚腩、火炙左口魚裙邊、汁燒海鰻、燒三文魚卷玉子好厚身,食落甜甜地,好味火灸控叫呢個set就啱啦~⚡️市場壽司盛 $146有玉子、三文魚、油甘魚、墨魚、特大赤海蝦、帆立貝、燒三文魚卷嗰三件三文魚卷真係好飽肚😂加配可樂 +$8⚡️香蔥本鮪魚腩軍艦 $24另外點左呢個,滿滿嘅吞拿魚蓉

📍鮪世市場
🗺️旺角花園街3-5號鴻威大廈地下10-11號舖

⚡️炙燒壽司盛 $138
玉子好厚身,食落甜甜地,好味
火灸控叫呢個set就啱啦~

⚡️市場壽司盛 $146
嗰三件三文魚卷真係好飽肚😂
加配可樂 +$8

⚡️香蔥本鮪魚腩軍艦 $24
另外點左呢個,滿滿嘅吞拿魚蓉
2023-05-22 29 views
呢間又係長期被高度推薦,位於旺角嘅日本餐廳。今次終於試下, 呢排天氣又焗又熱♨️,食日本嘢都係個唔錯嘅選擇✨呢到每日都有唔同嘅限定推介,今日有桃小町生蠔|$58🦪係夏天先有嘅特大生蠔之一,生蠔好鮮甜,有海水味,口感算爽口,配撘柚子醬酸酸地,都幾特別同開胃😋▫️厚切火灸鵝肝壽司鵝肝都幾大同厚身,即燒出黎好甘香🔥,好多油脂,Jenng 🤟🏼▫️鮑魚壽司鮑魚十分之淋身,👍🏻一啲都唔硬,唔會咬到嘴軟▫️海膽壽司海膽味道極香,份量好滿~一啖咬落簡直大滿足😍▫️刺身套餐|$298必點,包埋湯、茶碗蒸同沙律刺身有大拖羅、油甘魚、深海池魚,赤蝦同凡立貝各 2️⃣件件件都好厚肉,水準極高❗️拖羅入口即化,好新鮮,完全無筋🤤原隻特大赤蝦🦐,大過手掌,好新鮮彈牙~🥚茶碗蒸超香濃嘅蛋味,滑到冇朋友😝▫️飲品☕️坐底送上嘅熱茶好夠熱,添茶服務都好快手,值得一讚💯🍑白桃果汁汽水,幾fresh~味道不錯。

呢到每日都有唔同嘅限定推介,
今日有桃小町生蠔|$58🦪

▫️厚切火灸鵝肝壽司

▫️鮑魚壽司
鮑魚十分之淋身,👍🏻一啲都唔硬,唔會咬到嘴軟

▫️海膽壽司
海膽味道極香,份量好滿~一啖咬落簡直大滿足😍

▫️刺身套餐|$298必點,包埋湯、茶碗蒸同沙律
刺身有大拖羅、油甘魚、深海池魚,赤蝦同凡立貝各 2️⃣件
件件都好厚肉,水準極高❗️
拖羅入口即化,好新鮮,完全無筋🤤
原隻特大赤蝦🦐,大過手掌,好新鮮彈牙~

🥚茶碗蒸超香濃嘅蛋味,滑到冇朋友😝

▫️飲品
☕️坐底送上嘅熱茶好夠熱,添茶服務都好快手,值得一讚💯
🍑白桃果汁汽水,幾fresh~味道不錯。
2023-05-19 591 views
放工又去食我最鍾意嘅日本嘢😆😆😆 今次揀咗喺旺角嘅呢間壽司店😍 用QR code 落單👍🏻 夠晒方便❤️原條刺身魚🐟 (中) 係目張魚刺身黎🥰 佢連埋成個魚頭魚尾同魚身一齊上😎 勁有氣勢😍 我都係第一次食目張魚😆 口感比較煙韌👍🏻 配左蘿蔔蓉同埋酸汁, 更加提升魚嘅鮮味❤️活赤貝刺身 ($32)特大赤海蝦刺身2隻🦐 ($32)之後我哋仲嗌左兩款刺身😍 活赤貝味道鮮甜爽口❤️ 好食😋 赤海蝦夠曬大隻👍🏻 同樣鮮味🥰 特選本鮪壽司盛🐟 ($128)大拖羅、中拖羅、赤身同吞拿魚茸軍艦各一件🥰 大拖羅入口即溶👍🏻 赤身魚味濃郁❤️壽司🍣象拔蚌2件 ($13@)火炙左口魚裙邊 ($18)日本帆立貝 ($24)火炙帆立貝 ($25)油甘魚腩 ($35)金目鯛 ($45)芥末八爪魚軍艦 ($13)厚切火炙鵝肝 ($48)炸軟殼蟹手卷 ($38)我哋另外仲叫咗幾款唔同嘅壽司🍣 全部都好新鮮🥰 我自己最鍾意鵝肝❤️ 入口即溶👍🏻 味道香濃😍 極之邪惡😆 而左口魚好嫩滑😎 好有油香😋

原條刺身魚🐟 (中)

活赤貝刺身 ($32)
特大赤海蝦刺身2隻🦐 ($32)

特選本鮪壽司盛🐟 ($128)

壽司🍣
象拔蚌2件 ($13@)
火炙左口魚裙邊 ($18)
日本帆立貝 ($24)
火炙帆立貝 ($25)
油甘魚腩 ($35)
金目鯛 ($45)
芥末八爪魚軍艦 ($13)
厚切火炙鵝肝 ($48)
炸軟殼蟹手卷 ($38)
Dinner
見到朋友食完讚不絕口!🤣立即book位,係旺角難得嘅高質+高性價比嘅壽司店🍣有4人檯同吧檯選擇~全部壽司都係即叫即,上嘅速度都好快👍🏻.火炙鵝肝壽司鍾意食鵝肝嘅一定要食‼️超厚身鵝肝入口一流🥹唔會有明顯騷味對於小店黎講真係好難得✨食完一個都覺得飽左5成.燒三文魚卷必食必食‼️炙燒過嘅三文魚🐟加上包裹幾樣食材嘅壽司卷,一口食落超滿足🈵️.燒玉子超鍾意食玉子,尼塊都無令我失望😍口感鬆軟,蛋香十足,食完即刻encore✅.淺漬本鮪赤身丼set性價比超高!鋪滿大大塊醃漬過嘅tuna!仲有吞拿魚蓉,因為只是嗌左細丼無唸到都咁多,兩個人食一碗再加d小食同散嗌sushi就已經perfect🤣
火炙鵝肝壽司

燒三文魚卷

燒玉子

淺漬本鮪赤身丼set

2023-05-18 25 views
朋友極力推介旺角高質日本餐廳佢話午飯時間經常要等位所以今次約劉媽晏少少2pm食我哋大約等咗10分鐘就入座店舖地方雖不大有數張普通座位特設吧枱位置可以邊食邊欣賞壽司師傅嘅刀工今次我哋order咗2個午餐🍴鮪世市場丼一上枱只見到魚生刺身舖滿整個碗赤海蝦肉嫩彈牙三文魚、油甘魚魚油味濃仲有勁多蟹籽 🍴市場壽司盛壽司一客八件炙燒三文魚卷、玉子燒、三文魚、油甘魚、赤海蝦、帆立貝、墨魚炙燒三文魚卷嘅三文魚燒過後油脂變徥更香赤海蝦、帆立貝亦都鮮甜午餐套餐會跟味增湯、蒸蛋、沙律味增湯裡有不少豆腐粒、昆布蒸蛋裡有鳴門卷、冬菇、蟹柳沙津菜配柚子醋很開胃唔錯👍🏻唔錯👍🏻下次出旺角都會再幫襯💛鮪世市場 ( #旺角 )📍旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖
朋友極力推介旺角高質日本餐廳佢話午飯時間經常要等位

今次我哋order咗2個午餐
🍴鮪世市場丼
一上枱只見到魚生刺身舖滿整個碗
赤海蝦肉嫩彈牙
三文魚、油甘魚魚油味濃
仲有勁多蟹籽

🍴市場壽司
壽司一客八件
炙燒三文魚卷、玉子燒、三文魚、油甘魚、赤海蝦、帆立貝、墨魚
炙燒三文魚卷嘅三文魚燒過後油脂變徥更香
赤海蝦、帆立貝亦都鮮甜

午餐套餐會跟味增湯、蒸蛋、沙律
味增湯裡有不少豆腐粒、昆布
蒸蛋裡有鳴門卷、冬菇、蟹柳
沙津菜配柚子醋很開胃

唔錯👍🏻唔錯👍🏻
下次出旺角都會再幫襯💛

鮪世市場 ( #旺角 )
📍旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖
2023-05-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
2023-05-17 465 views
🍣 好耐無食過日本野,見到旺角有間小店,就入左去試下,舖頭以吧枱為主,可以近距離見到師博整壽司👍🏻🔸刺身刺身叫左兩款,赤貝同特大赤海蝦🦐,刺身新鮮爽口,海蝦鮮甜有蝦膏🔸日本海膽軍艦海膽係期間,滿滿既海膽,入口鮮甜好creamy😍則邊既紫菜仲係脆架🔸厚切火灸鵝肝壽司見差唔多枱枱都點,都忍唔住食埋一份😆師傅邊燒邊聞到勁香,鵝肝味超香濃,油脂超豐富,邊影相邊滴油🔸火灸左口魚裙邊壽司尼款係其中一款我鐘意既,左口魚裙邊好厚身,口感爽爽地,成個口都係油脂既香味😋🔸火灸三文魚腩壽司三文魚腩厚切,火炙完油脂出哂黎,非常肥美🔸日本帆立貝壽司帆立貝又大粒又厚肉🤤味道鮮甜🔸北海道海鹽炸甜蝦炸甜蝦幾得意咁就叫黎試下🤭成仔甜蝦仔去炸,炸到好酥脆,鹹鹹香香配酒幾適合🔸油甘魚沙律配黑松露汁油甘魚厚切,魚肉肥美,配埋沙律醋同紫洋蔥🧅,夾住一齊食,酸酸地幾開胃🔸茶碗蒸配料都好豐富,蒸蛋滑嘟嘟😚

🔸刺身

🔸日本海膽軍艦

🔸厚切火灸鵝肝壽司

🔸火灸左口魚裙邊壽司

🔸火灸三文魚腩壽司
三文魚腩厚切,火炙完油脂出哂黎,非常肥美

🔸日本帆立貝壽司
帆立貝又大粒又厚肉🤤味道鮮甜

🔸北海道海鹽炸甜蝦

🔸油甘魚沙律配黑松露汁

🔸茶碗蒸
配料都好豐富,蒸蛋滑嘟嘟😚
Dinner
【壽司打氣隊|鮪世市場🍣】當遇上悶悶的天氣跟心情時,我總會去食美味嘅壽司,為自己打打氣!Cheer up! 食咗咩🍣市場壽司盛(三文魚、玉子、油甘魚、墨魚、帆立貝、煙三文魚)壽司新鮮,壽司師傅係客人面前手握,性價比相當高。🍣鮪世市場丼🍣Lunch Set都會有茶碗蒸、味噌湯及沙律附送,由$78起茶碗蒸好滑,超驚喜!📍鮪世市場旺角洗衣街3-5號鴻威大廈地下#鮪世市場 #旺角美食 #壽司 #丼飯 #午市套餐
壽司打氣隊|鮪世市場🍣】

食咗咩

壽司新鮮,壽司師傅係客人面前手握,性價比相當高。

🍣鮪世市場丼

茶碗蒸好滑,超驚喜!

📍鮪世市場
旺角洗衣街3-5號鴻威大廈地下

#鮪世市場 #旺角美食
#壽司 #丼飯 #午市套餐
2023-04-08
$100 (Lunch)
2023-05-11 22 views
行行吓花園街見到有唔少人排緊食壽司,被吸引又排埋一份試下😹我被安排坐喺bar枱,可以見到壽司師傅整嘢食!食物有好多選擇,生蠔控嘅我嗌左果晚最後一隻生蠔,啲調味係有少少辣,大隻多汁,$58一隻!重頭戲係嗌咗個壽司盛同埋刺身盛,係有埋麵豉湯、沙律、蒸蛋,好豐富,各$298又唔係貴,啲刺身好厚好肥美,壽司嘅飯好細舊,刺身方面我最鍾意食牡丹蝦,超大隻,又鮮甜!海膽都好甜,份量又多,帶子好厚肉,鍾意食壽司嘅,一定要嚟呢間試下,食咗之後終於明白點解咁多人排隊😹另外仲單嗌咗三文魚子壽司同埋烏冬,食完超滿足!
行行吓花園街見到有唔少人排緊食壽司,被吸引又排埋一份試下😹

另外仲單嗌咗三文魚子壽司同埋烏冬,食完超滿足!

2023-05-10
$400 (Dinner)
2023-05-10 34 views
呢間日本餐廳我終於食到啦,完全係平靚正,性價比超高😋好彩朋友堅持話要食,我哋早放工都排左陣隊先有得入🫡餐廳壽司🍣刺身款式勁齊全,真係講得出都有☺️重點係每款都好新鮮美味,每款都食到我哋舔舔脷😋我覺得一定要食個特選本鮪壽司盛, 一碟有四件,吞拿魚完全入口即化😍其他壽司其實都好正,不過就特別鍾意劍魚腩(鍾意佢既魚油味),火炙鵝肝(呢個冇得頂, 鵝肝燒過, 入面既油脂迫晒出黎),帆立貝(大大塊食得好過引),白鳥貝(呢個第一次, 口感好爽脆)❤️大家黎到可以叫🤗呢餐飯食得好開心, 款款食材都好新鮮, 性價比好高, 真心抵食又好味🤩

2023-05-08 21 views
~鮪世市場~今次嚟到呢間位於旺角嘅居酒屋,呢度午市好抵食👍🏻大部份套餐$200內就食到有啲仲唔使$100👍🏻質素都唔錯😎😋入到嚟鋪面乾淨企理✨我哋叫咗兩個午市套餐隨餐附上麵豉湯,茶碗蒸,沙律🔥火炙左口魚邊丼🔥$98(最鐘意燒過嘅左口魚,入口即溶😋,份量仲好多👍🏻)🔥炙燒壽司盛🔥$138(玉子、火炙三文魚、火炙蟹棒、輕燒劍魚腩、火炙左口魚裙邊、汁燒海鰻、燒三文魚卷⋯每件都好有份量👍🏻)佢哋仲有午市追加梅酒、啤酒,三點刺身盛、支豆
~鮪世市場~
質素都唔錯😎😋

入到嚟鋪面乾淨企理✨
我哋叫咗兩個午市套餐
隨餐附上麵豉湯,茶碗蒸,沙律

🔥火炙左口魚邊丼🔥$98
(最鐘意燒過嘅左口魚,入口即溶😋,份量仲好多👍🏻)

🔥炙燒壽司盛🔥$138

佢哋仲有午市追加梅酒、啤酒,三點刺身盛、支豆
2023-05-07 27 views
天氣咁熱最啱就係食日本野今日係旺角行街行過見到呢間開左無耐既壽司店人流都幾多就決定入去試下呢到既壽司 魚生夠新鮮夠大塊飯團大少適中10零蚊一件既價錢係同質素之中已經算好平🔸特選本鮪壽司盛開業優惠,4件有齊大拖 中拖 赤身 同吞拿魚腩蓉🔸日本生蠔(仙氣町)肥美大隻,帶少少海水味,偏淡口配埋酸汁食一流🔸象拔蚌 白烏貝 赤貝貝類全部都好新鮮爽口甜味最出眾既係象拔蚌,白烏貝口感就有d煙韌🔸立魚 深海池魚 火炙左口魚裙邊白身魚夠鮮甜立魚最濃味 池魚口感會軟滑一d火炙左口魚油脂感好重,入口即溶🔸帆立貝大隻得黎新鮮又夠甜🔸墨魚近期我最中意既壽司唔夠質素既刺身就會比較黏口同無甜味呢到既墨魚就夠晒爽口🔸火炙三文魚腩🔸日本海膽馬糞海膽鋪滿飯面份量夠晒多最適合就係咩都唔好加,成件食🍀總結食物質素同性價比唔錯 地點又方便 推介

天氣咁熱最啱就係食日本野

飯團大少適中
10零蚊一件既價錢係同質素之中已經算好平

🔸特選本鮪壽司
開業優惠,4件有齊大拖 中拖 赤身 同吞拿魚腩蓉

🔸日本生蠔(仙氣町)
肥美大隻,帶少少海水味,偏淡口
配埋酸汁食一流

🔸象拔蚌 白烏貝 赤貝
貝類全部都好新鮮爽口
甜味最出眾既係象拔蚌,白烏貝口感就有d煙韌

🔸立魚 深海池魚 火炙左口魚裙邊
白身魚夠鮮甜
立魚最濃味 池魚口感會軟滑一d
火炙左口魚油脂感好重,入口即溶

🔸帆立貝

🔸火炙三文魚腩

🔸日本海膽
馬糞海膽鋪滿飯面
份量夠晒多
最適合就係咩都唔好加,成件食

🍀總結
食物質素同性價比唔錯 地點又方便 推介
為食妹👧🏻無時無刻都鍾意食日本菜🇯🇵 知道旺角*鮪世市場*做緊兩週年優惠🗣特選本鮪壽司盛折後$90 鍾意食吞拿魚嘅朋友仔 千祈米走寶😎🫧特選本鮪壽司盛🫧壽司盛一客有四件 由香蔥本鮪魚軍艦 本鮪赤身 中本鮪魚腩 大本鮪魚腩組成 一次過品嘗四個不同部為吞拿魚🐟 先嘗👅脂肪含量較少的赤身 到最尾品嘗油脂滿瀉大拖羅 幸福感爆棚❣️🫧日本生蠔(小長井)🫧是日推介👍🏿蠔肉飽滿爽甜 🫧鮪世剌身盛🫧有六款刺身 每款兩件 刺身肥美有光澤 ✨特大赤海蝦 日本帆立貝 深海池魚 大本鮪魚腩 三文魚 油甘魚 配 味噌湯 沙律 日式蒸蛋🫧自家制燒玉子🫧口感香甜柔軟
為食妹👧🏻無時無刻都鍾意食日本菜🇯🇵

🫧自家制燒玉子🫧
口感香甜柔軟
  • 特選本鮪壽司盛
2023-05-06 24 views
鮪世市場 @maguro_sekai 📍:旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖🚗:旺角地E2出口 步行3分鐘📞:+852 3594-6185💲:~HKD78-298/head for lunchFood quality✔️:火炙左口魚邊丼、鮪世市場丼、炙燒壽司盛總結:😋之前佢開喺坑口時已經係我愛店 見佢細舖搬大舖 都好值得為佢高興 不過家中附近又小咗間好西🥲😋今次第一次嚟新店 水準依舊 新鮮好食 而且大好多 終於唔駛好似之前咁食外賣 佢呢度冇變就係丼飯好食過壽司盛☝🏼😋lunch性價比極高 刺身新鮮大塊唔再講 竟然連壽司飯都有驚喜 醋味剛剛好 配埋超多蟹籽同山癸豉油撈飯真係好好食🤤 丼飯首選左口魚邊 炙燒得剛剛好 入口油脂感爆棚 成件事$98真係超抵 推薦首選👍🏼😋其實佢市場丼同壽司盛都好食 不過比較下就左口魚丼實在太出眾 但都di u 打出面嘅競爭對手😋lunch set真係超抵 要加一但跟餐有沙律🥗蒸蛋同麵豉湯 真係飽到有突 性價比極高🤔️上菜有點偏慢 利申入座時三成位坐滿 但更加彰顯係即叫即整 對我就加分嘅 但急嘅朋友就下次得閒再嚟過🧐🤔️坐bar位 枱面放豉油嗰位整太矮 搞到
鮪世市場 @maguro_sekai
📍:旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖
🚗:旺角地E2出口 步行3分鐘
📞:+852 3594-6185
💲:~HKD78-298/head for lunch

Food quality
✔️:火炙左口魚邊丼、鮪世市場丼、炙燒壽司

總結:

🤔️坐bar位 枱面放豉油嗰位整太矮 搞到倒嗰下要拎出嚟倒 建議倒咗先 因為張枱唔大 上哂啲嘢再倒嗰豉油樽會卡住咗😂

😨幾乎全部都好食冇伏 連跟餐蒸蛋同沙律都中上水平 唯一係印住鮪世舊玉子燒最麻麻地 但對我嚟講呢啲就小事啦😎

😨唯一可以彈就係 佢擺盤放咗某啲刺身係下層 搞到打卡冇咁好睇 有要求嘅朋友就自行執下💪🏼

• 市場壽司盛
  • 火炙左口魚邊丼
  • 炙燒壽司盛
由坑口細鋪到旺角大鋪💛鮪世依然都仲係咁好食特大赤蝦刺身好好食tamago 好好食芒芝芝蟹卷都好好食🥹..係啲wasabi差啲啲下次byo wasabi🫣------👻回頭指數/Coming back?🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘🔘📷環境/Ambience: 外賣/takeaway🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘🔘------🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌
由坑口細鋪到旺角大鋪
💛鮪世依然都仲係咁好食
特大赤蝦刺身好好食
tamago 好好食
芒芝芝蟹卷都好好食🥹

係啲wasabi差啲啲
下次byo wasabi🫣
------
👻回頭指數/Coming back?
🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘🔘
🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌
🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌
TakeAway
  • 芒芝芝蟹卷
🍙早排同朋友食飯試咗間喺旺角花園街嘅日式餐廳,🍣餐廳裝修非常之有日式風味,🍥食物亦都唔錯,🍣食到嘅魚生亦都好新鮮。✨我哋今次就係食咗午市套餐,🍱一set包左沙律、茶碗蒸、麵豉湯同埋主菜。市場壽司盛 👅8/10 $138入面有🍳玉子、🍣三文魚、油甘魚、恩魚🍤特大赤海蝦、帆立貝、🍣燒三文魚卷 。💕所有魚生都好新鮮,🙌🏻特別鍾意燒三文魚卷,上面嘅三文魚炙燒過,👻好香魚油味,🥒加埋清爽嘅青瓜好夾。鮪世市場丼 👅7.5/10 $128💕一碗入邊包咗好多唔同種類嘅魚生,🤣啱晒選擇困難症嘅人。🥰魚生都比得多,每一啖飯都可以配住一齊食。
市場壽司盛 👅8/10 $138
入面有🍳玉子、🍣三文魚、油甘魚、恩魚

鮪世市場丼 👅7.5/10 $128