2014-05-05 2207 views
第一次試多國菜餐廳,睇到餐牌上林林總總既食物就急不及待要點菜啦!整間餐廳既裝潢都好有中東味道,再加上印度風味既音樂,令人更加享受👍侍應由帶位到幫我落單,全程都充滿笑容,服務質素⭐⭐⭐⭐⭐點完菜之後,好快就黎左湯同小食。濃郁既青豆湯加上黑椒脆片,我個人好鍾意呢個配搭👍首先係前菜沙律,香芒魚柳沙律,煎到香噴噴既魚柳唔洗講,配上酸甜既醬料,簡直係完美😍 用料十足,從來未試過淨食沙律都飽左4成有多😂非常抵食👏主菜係咖哩雞配薄餅😋,辣度可以接受,啱哂我呢啲唔食得辣但又鍾意食咖哩既為食鬼咖哩香味十足之餘,薄餅更加係成個餐既點綴✨厚薄適中得黎,無論係熱辣辣個時食定攤凍左先食,個底都係脆到不得了👍不可不讚!整體黎講,味道唔錯而且價錢又合理,最重要係服務態度非常好,唔會催你落單又催你快啲食完。反而會細心同你介紹每個菜式,食完仲會問下你既意見👍👍下次一定會再帶朋友黎試下其他菜式😋 非常滿意今次既初體驗經歷👏

侍應由帶位到幫我落單,全程都充滿笑容,服務質素⭐⭐⭐⭐⭐

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
  • 香芒魚柳沙律
2014-05-02 1860 views
經常在佐敦區出現,一直都覺得好的餐廳並不多,只有數之不盡的茶餐廳。於是便用 Openrice 搜尋推介的餐廳,名列前茅的早已經嚐過好幾遍,便決定去位置較遠的 Mala's Fusion Cuisine。時間是下午一點半左右,但是餐廳依然是滿座的,而隔壁類同的餐廳人數卻寥寥可數。由於友人不能吃辣,而餐廳推銷的是印度菜,所以我們在門口遲疑了一會。老闆看到我們後主動、友善地招待我們,邀請我們去試一下,更保證我們吃過翻尋味。見老闆這麼熱情,我們亦被他說服了。店鋪的面積不大,燈光昏暗,頗有情調。另外裝修十分有印度家家戶戶的特色,別具風格。午市套餐的款色包羅萬有,而且價錢合理,有薄餅、墨西哥餅、印度咖喱、沙拉、義大利粉、燒烤豬肋骨和土耳其轉轉燒。經過一輪精挑細選,我們終於選了燒烤豬肋骨、薄餅和一個墨西哥脆餅的小吃。不一會,那位有禮貌的侍應便呈上隨餐的玉米薯仔湯和印度胡椒餅。印度胡椒餅十分薄和脆,中間帶著一顆顆新鮮黑椒粒,十分可口。湯的味道十分濃,但是卻不會太過多忌廉,所以不會太膩。墨西哥脆餅是用市面上一種脆米片製成,上面淋上溶的芝士、芫茜、蔥、腌青椒、牛油果醬和酸忌廉。濃濃的芝士配上香脆的玉米餅簡

墨西哥脆餅
墨西哥脆餅是用市面上一種脆米片製成,上面淋上溶的芝士、芫茜、蔥、腌青椒、牛油果醬和酸忌廉。濃濃的芝士配上香脆的玉米餅簡直是絕配。那些醬料都做得十足傳統墨西哥風味,又酸又鹹,味道新鮮。
薄餅
薄餅的份量適中,用上了一點番茄醬,上面鋪上了一層厚厚的芝士,毫不吝嗇。至於配料就有意式辣肉、pepperoni、黃椒和車厘茄。批底跟一般的紐約式薄底或麵包底都不同,底部十分脆,但是上面卻鬆軟的,實在不錯。
燒烤豬肋骨
燒烤肋骨的份量比想像中大,肉烤得十分tender,但是仍然非常多汁,不會是乾硬的。醬汁調的剛剛好,更加突顯肉的鮮甜味。

這一頓最滿意的除了食物之外,還有侍應友善、熱情的款待。他不斷在我們用餐是主動提出可以替我們從靠近門口的位子遷入,還問我們是否滿意食物。即使侍應只有兩人,但是工作效率高,不會應接不暇。
$111 (Lunch)
墨西哥脆餅
燒烤豬肋骨
2014-05-01 1515 views
朋友一早訂咗臺同我慶祝生日,可惜個個公事繁忙,所以最後遲到冇咗張臺,要再排過。 係等嘅其間,不斷聽到左舖同呢度都喺度播同一首生日歌,鬼咁大聲。再留意買兩間鋪頭嘅佈置、餐食物、招牌、橫額,不禁聯想其實兩間鋪係咪同老細。我哋呢班求知欲旺盛嘅少女當然要向店員查個究竟,原來兩間鋪頭係因為老闆間嘅不和,所以分開左做,但呢間鋪頭個大廚先係原創個個,因此兩間餐廳既野好似,但呢間價錢抵d。其實等既期間已經知到店員好細心,又會猛咁同我地講唔好意思等咁耐(但其實係我地自己錯遲到),又會同我地傾下計,介紹食物,又主動問我地食物味道滿唔滿意。最surprised係我地埋單個時,店員問我地飲唔飲酒,之後送我地一人一shot,我太快未cheers就飲左,所以又即刻送多我一杯lol 免費小食calamari:魷魚圈鮮,外層醬薄而唔油,可口既小食,可以自己食成碟 ,配泰式酸辣醬夾DPrawn Salad:好想要crutons,所以問左店員,可以送我crutons蝦唔梅且爽甜,個salad dressing酸酸甜甜地,好清新,食慾大增呢!題外話,order prawn salad一大原因係因為我好想食avo

免費小食
題外話,order prawn salad一大原因係因為我好想食avocado,但上碟一件都搵唔到,同店員講,佢就另外俾番成碟avocado我,好感動,服務頂瓜瓜!
Chicken Skewer:係鐵板上既,熱辣辣,味道好香有D印度香料味(黃薑粉),而且肉質滑而富有汁,配埋d雜菜就無咁熱氣
Ribs:好稔,烤得剛好,離骨入味!
4 Season Pizza:料多得很(雞肉、薯仔、菜、酸忌廉),口感好多好層出不窮。批邊脆,中間軟,係pizza既完美之作。
d smoothies好好飲,我飲既係kiwi strawberry,仲有上面既畫花,入落好甜好fruity
Happy birthday to me!!
全店播住hyper到爆既生日歌,好開心,仲送上一件雪糕cheesecake我
生日本黎呢度過好開心,服務有人情味同貼心!
2014-04-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$160 (Dinner)
2014-04-18 1667 views
今次第二次黎呢間餐廳用餐,上一次係朋友帶我黎,今次係我帶朋友黎。上次食過覺得好好味,即刻拎左卡片,同左好多朋友講話要帶佢地黎食!今日平日但都唔少人排隊(可見呢間餐廳係有D名氣)入面裝潢好靚,食FUSION菜,但價錢一D都唔貴,好抵食!(試過隔離果間,又貴,D野食又一般般)今次ENCORE左個RIBS!!!! 真係超級好味!!!從未食過咁好味又1D都唔UN 的RIBS**同埋旁邊D薯角又好好味,岩岩炸出黎!!另外食左個PIZZA,可以自選2個菜~自由度好大!PIZZA 味道都好好呀!! 同埋食左個DONAR KEBAB*我去過TURKEY食過正宗的KEBAB,但都好似無呢個咁好味~~如果走左D 洋蔥就好喇~另外叫左杯BANANA SMOOTHIE, 意想不到的好味, 真係用新鮮的BANANA去整, $36 一杯都好值^^店主非常之NICE!! 會時不時走黎問D 野食岩唔岩食, 又好熱情^^下次一定要帶多D朋友黎試~~!!!

今日平日但都唔少人排隊(可見呢間餐廳係有D名氣)
入面裝潢好靚,食FUSION菜,但價錢一D都唔貴,好抵食!
(試過隔離果間,又貴,D野食又一般般)

今次ENCORE左個RIBS!!!! 真係超級好味!!!
從未食過咁好味又1D都唔UN 的RIBS**

同埋旁邊D薯角又好好味,岩岩炸出黎!!

同埋食左個DONAR KEBAB*

下次一定要帶多D朋友黎試~~!!!

Ribs
Banana smoothie
2014-04-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
Ribs
Banana smoothie
今日2個朋友同我慶祝生日,黎到等左半個鍾,呢間餐廳的老闆好nice招呼我地,由落單到食完,都好有心機咁招呼我地,知道我生日仲播起生日歌同送左件cake 比我地,真係好驚喜。佢一黎送左個脆餅比我地,辣度同味道都ok, 係鹹左少少,今餐我地叫左一個雙拼pizza,西蘭花海鮮飯,羊架同埋咖哩羊餡餅,pizza 佢可以雙拼呢個idea 真係很不錯,味道也ok,唯一美中不足係底稍為硬左啲,海鮮飯味道很不錯,夠芝士味,其他配料都ok.羊架燒得岩岩好,夠香,又無咩氈味,咖哩羊餡餅都唔錯,幾香,係唯一醬料鹹左啲,整體都唔錯,加上老闆同員工們的殷勤招待,值得再黎。

Other Info. : 沒有
2014-04-09
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 羊架,西蘭花海鮮飯
2014-04-10 1493 views
朋友介紹之下去試~~ book左枱 一去就即刻有得入`當天系為左幫媽媽慶祝生日~ book既時候就叫左老闆幫手準備小蛋糕`餐前送脆餅. 我地5個人叫左 燒豬肋骨, 香芒魚柳沙律, pizza, 羊肉飯, 烤餅------------------------------先上香芒魚柳沙律. 芒果好甜,魚柳好滑, 好快就比我地食曬~~`= Pizza 好好食~~ 個Pizza邊 好脆 好正~~ 好想再食~~= 燒豬肋骨 都幾大份~` 味道好好`= * 我地重叫左個淨印度烤餅. 但因為怕咖哩會太辣.. 所以無叫咖哩. 點知烤餅黎既時候, 老闆私人送左碗細既 唔辣咖哩比我地食烤餅~~ 話烤餅要咖哩先好食嘛`  好好人既老闆~*= 羊肉飯~ 會有微少既辣` 爸爸因為完全唔食得辣~ 所以有少少出汗.. XD 見到咁, 店員就好好咁推介芒果乳酪既飲品. 話飲左會無咁辣~~ 因為好飽既關系.. 我地叫左兩杯, 諗住每人分少少試下就算..點知店員好好咁話 如果系咁不如幫你地分開5杯啦~ 黎到既每杯都有畫上"笑哈哈"樣~~ * 其實每人都有好大杯.. 應該一定唔會可以系我地叫既兩杯分到出黎.. 但個老闆好好
朋友介紹之下去試~~ book左枱 一去就即刻有得入`
香芒魚柳沙律
Pizza
= 燒豬肋骨 都幾大份~` 味道好好`
燒豬肋骨

= 羊肉飯~ 會有微少既辣`
羊肉飯
爸爸因為完全唔食得辣~ 所以有少少出汗.. XD

* 其實每人都有好大杯.. 應該一定唔會可以系我地叫既兩杯分到出黎.. 但個老闆好好人又唔同你計呢D小事~*
芒果乳酪
老闆之後重同我地開左個玩笑. 話佢太忙唔記得左幫我地準備蛋糕..
其實我地都好飽所以都話無所謂唔緊要.

但過左陣, 忽然之間店內就播起生日歌~ 老闆就帶住蛋糕出黎話岩岩系講下笑~ 當然有準備啦~
雪糕同芝士蛋糕都好好食~ 重有系碟上寫上生日快樂~~ 好貼心`
全間店既客人同店員都分別同媽媽講生日快樂~ 店內氣氛好好所有客人店員都打成一片~好Friend咁~
雪糕芝士蛋糕
開頭一入去店鋪雖然細細間, 但其實真系非常唔錯~~
食物好味同埋都幾大份,食到好飽~~下次會再去~~~`

老闆又成日同我地傾下計 問我地野食O唔OK, 睇下我地有無咩需要咁
服務好好~ 老闆真心想大家開開心心, 好多小事都唔計較~

題外話 >>
之後聽到有人Book 左枱, 但又話人地地方細, 又話人地唔比張大枱佢坐.. 老闆都好好咁話會幫佢安排下. 要佢等等.. 點知之後個客就發脾氣話 老闆安排唔好,book左都要等. 最後就走左唔食.

你先每2-3個人黎食, 重想坐曬人地張6-8人枱...會唔會大過分呢. 都見到人地地方唔大. 可唔可以唔好要求太多
=============================
所以講真大家真系應該支持下呢D小餐廳~
當然佢比唔到5星級酒店既地方你坐.
但服務好. 食物又好味. 老闆又真心想大家食得開心` 呢D系比錢都未必有既服務`
Other Info. : 我個日之後發現漏左把遮系店.. 所以打返去問.. 老闆好好咁話幫我保管左. 叫我得閒去攞返. 幾日後, 我路經就去諗住去攞返把遮 去到店內, 老闆話出面大雨叫我隨便坐下先啦. 唔駛急住走出面好大雨. 之後又同我傾下計咁. 老闆真心系個好人` 贊~~` :D :D
2014-04-06
$120 (Dinner)
  • 燒豬肋骨
  • 香芒魚柳沙律
  • pizza
  • 羊肉飯
  • 烤餅
我一向都不會在佐敦食飯,只會約朋友在尖沙咀食飯。今次同朋友聚會,朋友揀了佐敦,俾兩間餐廳我揀,睇過open rice 食評後,最終揀了呢間,果然係明智的選擇!第一次嚟,放工後好攰,隨便揀了個沙律,睇到menu第一個沙律有蝦有蘆筍就立即揀了,已經無再睇menu內其他的沙律。本來我們三個想叫四個餸,老闆見我們叫了炒蜆,沙律和pizza,pizza 仲叫我們揀兩款(即一個pizza可以任意揀menu的兩款),就話夠,叫我們不要再叫。當食物上枱,我們終於明白,因為每碟餸,份量都好大。沙律菜新鮮,蝦爽甜數量又多,dressing 有少辣但很醒胃。炒蜆辣但未至於要令人勁飲水,啱晒我呢啲只能食少辣嘅人。pizza 係招牌pizza加四季pizza ,招牌pizza 係好tradional Italian pizza ,四季pizza 有薯仔令人好有驚喜!另外我叫了椰青水,椰青水清甜但不太多椰青肉。用了coupon 後,每人只需$100,好抵!剛巧星期六要在佐敦上堂,決定帶媽媽和她的朋友再食,因為我太喜歡這裏的沙律和pizza第一次嚟我實在太攰無影相,所以今次影相補數。當然沙律和pizza係必叫,另外

用了coupon 後,每人只需$100,好抵!

第一次嚟我實在太攰無影相,所以今次影相補數。

當然沙律和pizza係必叫,另外叫了炸栗米蝦餅,烤羊肉餅,火腿波菜闊條麪和椰青水。老闆又係見我們叫了五樣食物後就話夠,唔好再叫,所以我無叫到nann。其實我們一向叫好多,食唔晒打包,但見老闆咁好人就聽佢話喇

沙律叫了芒果魚柳沙律,芒果甜,魚柳無雪味仲好滑,所以魚柳好快已經俾我媽媽和朋友食晒,我食得一條唔夠喉

烤羊肉餅適合不愛好羊嘅人試,好像我勁愛食羊,就覺得少了份"蘇"味。我們三個人,所以幫我們切開三份,非常細心!呢個餅有好多料和醬汁,食時要小心爆汁。好味但愛羊者或會少少失望因為無"蘇"味。

炸栗米蝦餅到時,熱情嘅老闆見我們食緊沙律和烤羊肉餅,就叫我們快啲食蝦餅。其實我們都知道應該趁熱食,但我們實在分身不暇。蝦餅唔油而且彈牙,內有粒粒栗米,令個蝦餅更有咬口。

Pizza再次encore ,其實有好多款揀,但想媽媽試下,所以無揀其他款式。

食咗四樣餸,已經太飽,打包咗個闊條麵回家。就算我今日叮熱食都無一'pat pat',好味,相信即場食會更好。

老闆好留意每枱嘅客人,又會問意見,呢個老闆真心想客人食得開心,唔係為賺錢,由得客人叫好多又食唔晒,浪費食物。值得一讚!

Other Info. : 因為每條餸都大碟,所以建議分兩次落單,否則啲餸一次過上晒,張枱唔夠擺。
2014-03-22
$160 (Dinner)
  • 沙律,pizza
2014-03-14 1791 views
Froget about the nameThe best dish in there,its with shrimp and cheese inside.Those who love cheese will definitely love this, shrimp is better lamb as I have tried before.The dish is set in the lunch menu but you could also order it at night as A La Carte.The boss is nice too~Three sauce are provided, sour cream, mashed avocado & chilli i guess.Tuna SaladI dont like raw tuna or sashimi much but this is fine.It is good and seems worthy to eat tuna instead of sole fish salad(with mango), though t
forget abt the name:(
Froget about the name

Tuna Salad

I dont like raw tuna or sashimi much but this is fine.It is good and seems worthy to eat tuna instead of sole fish salad(with mango), though that one is good also.Both are in similar price, as $1XX or $9X. But i will recommend this!
lamb chops
Lamb Chops

Not that good but its in a reasonable price.The mashed potatoes are good but the lamb chops are a bit tough. I will not try again .

Four Season Pizza
Good if u like pizza with cheese, potatoes and spinach,etc.Its quite special. There is some sweet source on top of the pizza and it makes it perfect.

forget abt the name:(
2014-02-09 1537 views
這是我第一篇食評,因為這餐飯吃得很開心,而老闆又想我寫下食評給些意見,所以我就開始寫食評了~ 哈哈我與朋友們每個月都會有飯聚,一直想去試試不同國家的菜,正當為今個月飯聚煩惱吃什麼時,在OPENRICE看見這間吃fushion菜的餐廳評價不錯,而且有很多國家的菜提供,就決定來試試。我們共3個人,訂了檯,結果一來到就不用等位,還給了我們一張5人的檯。雖然環境不算闊落,地方小小但放滿檯子,但都坐得舒適,隔離上菜飄來陣陣香味。唯一係行去洗手間的走廊比較迫,要小心一點。我們一坐下,就有免費小食提供。係一款辣辣的醬汁配合鬆脆的小餅,都幾開胃的。這間餐廳有多國菜式選擇,包括土耳其、墨西哥、印度、意大利等等,其實有很多菜都想試,但因為我們只有3個人3個胃,所以就叫了幾款。第一道菜,是 Caesar salad。這個沙律好足料,麵包粒好脆,菜、芝士份量亦多,啱晒我喜歡多菜多醬多芝士的口味~ 接著是主菜之一的 Ribs。這個 ribs 我的朋友們都讚不絕口! 好豐富的醬汁,味道濃濃的,ribs肉嫩不「鞋」口,好味! 加上薯條亦炸得香口,連我本身喉嚨痛亦忍唔住吃多幾條才收口,哈哈! 這個 ribs 份量亦不

免費小食

Caesar Salad
接著是主菜之一的 Ribs。這個 ribs 我的朋友們都讚不絕口! 好豐富的醬汁,味道濃濃的,ribs肉嫩不「鞋」口,好味! 加上薯條亦炸得香口,連我本身喉嚨痛亦忍唔住吃多幾條才收口,哈哈! 這個 ribs 份量亦不小,抵吃~
RIBS~
這間餐廳的老闆很熱情、friendly,會過來問我們對食物的意見,幫我們拍照、亦和我們聊天。
我的朋友們叫了2杯 mango lassi (其實menu內其他飲品我們都覺得一般,於是就試試 mango lassi),結果飲品一來到我們就有驚喜了!! 老闆特別畫了我2位朋友的樣了在飲品上,哈哈,很可愛呢! Mango lassi 味道亦不錯,唯一係 mango 的味道可以再多小小就更好了。
可愛的 Mango Lassi
之後來了另一道主菜,是瑪沙拉雞 配香蒜薄餅 (Garlic Nann)。本身我們聞到隔離檯的薄餅很香,只想叫一份薄餅試試,但侍應推介薄餅配合咖哩一齊吃會更好味。我們問老闆意見,Garlic Nann配咖哩雞吃會好味嗎? 他推介瑪沙拉醬比咖哩更適合,於是我們就叫了瑪沙拉雞。 結果兩者味道真的很配合! 瑪抄拉醬是少少酸辣的味道,很特別,雞肉亦嫩口,好吃。 Garlic Nann共有4大件,很飽肚。
瑪沙拉雞配香煎薄餅
最後一道菜,是我這晚的至愛,就是意式芝士雜菌雲吞。我本人喜歡吃意式雲吞,於是想試試這裡的雲吞味道如何。 結果沒有令我失望! 芝士雜菌醬汁很香,雜菌味道好濃,又帶點creamy,我好喜歡。 雲吞餡是用菜弄成的,呢道菜亦適合 vegetarian吃。
意式芝士雜菌雲吞
吃到這裡,我們都已經很飽了,我們一邊吃一邊傾計,其實已由7:30PM 坐到10:30PM,幸好這裡沒有限時,老闆還叫我們慢慢坐慢慢傾,老闆有時候還會同我們一齊傾計添! 最後我玩笑性質問他有沒有甜品送啊? 起初他說沒有的,哈哈,但意想不到他最後送了我們一款甜品 --- 芒果雪糕配chocolate brownies。
芒果雪糕配chocolate brownies
我們一吃,就吃得出是牛奶公司的雪糕,我覺得味道還可以的。但在雪糕下面的chocolate brownies就比較硬身,最後有2小塊brownies實在太硬吃不到,唯有放棄。 不過既然是免費甜品,我們都沒有不滿啦~ 哈哈

最後吃到11:00PM 才離開,這晚真的很開心,吃的很開懷! 老闆亦很 friendly 帶點我們不少歡樂呢! 我們都會再來幫襯的^^
Other Info. : 這晚隔離檯有食客生日,看見老闆特意播放不同語言的生日歌及送上生日甜品,全店都可一齊感受到生日氣氛並一同拍手唱生日歌歡呼。 下年生日都可以考慮來這裡慶生呀!
2014-01-29
Caesar Salad
RIBS~
可愛的 Mango Lassi
瑪沙拉雞配香煎薄餅
意式芝士雜菌雲吞
2014-02-05 1426 views
大年初四,迎年中菜吃過,brunch又嘆過,不如去南亞餐廳食咖哩。雖然是紅日,但人不算多,座滿一半。不過老闆說晚上full booking的情況愈來愈多,所以大家去前先打個電話留位呢。地方很細,枱與枱之間很近,肥人比較難出出入入。menu有相有真相,有中又有英,不懂說英文或印度話的人都可以手指指落order。未點餐前先送上烤餅和忌簾湯。忌簾味比較輕微,但一點都不稀如水。是西蘭花吧?還有薯仔粒,暖暖的來一碗,不錯啊!新年大魚大肉,最適合點一碟grilled fish & mango salad(HK$98)來開胃。老闆說他們的芒果已賣完,問我可否用牛油果和木瓜代替。那當然可以,牛油果正呀!媽咪看到像繽紛小山丘的沙律蠻開心。沙律菜和紅椒都青脆可口,牛油果和木瓜又熟又甜,魚柳本身的脂肪油份很夠,吃起來嫩滑有魚味。而且dressing酸酸甜甜,份量不小器,非常開胃。媽咪還點了印度奶茶,味道有很香的herbal,茶比較淡,奶亦比較薄,喝起來有九層塔的香味。老闆說印度的奶茶是比較淡的。我沒有喝過其他,但它中和了其後吃咖哩的香料味。而我點了papaya & orange yogurt,不甜和微酸,沒

地方很細,枱與枱之間很近,肥人比較難出出入入。

grilled fish & mango salad
而且dressing酸酸甜甜,份量不小器,非常開胃。
grilled fish & mango salad, Indian milk tea
papaya & orange yogurt
而我點了papaya & orange yogurt,不甜和微酸,沒有遮蓋木瓜和橙的味道。印度乳酪偶然飲下都幾有趣。
Curry beef w/ naan braed
亦點了一份lunch set,咖哩牛肉。不要看似碗仔細細,最後三個女人都出盡力才把它慢慢幹掉。
牛肉很淋和入味,一半肥一半瘦,沒有鞋口。Naan比較乾身,點起咖哩來吃就剛剛好。side dish係素菜有青豆有薯仔加了多種印度香料,有點膻,愛吃的人便會讚口不絕,如我阿姨。但我媽就搖點了,哈哈!

老闆真的很熱情,謝謝你。

這裡才HK$217,十分抵食。

2014-02-03
$70 (Lunch)
grilled fish & mango salad
Curry beef w/ naan braed
  • grilled fish & mango salad Indian milk tea
2014-01-06 976 views
通常見到D餐牌比較大包圍 '乜都有得食' 感覺上都會覺得吾太專業, 但今次的確有點surprise. 因人少所以只點左三樣菜, 分別係 fish salad, mexicano risotto & chicken dumpling.  首先個 salad 就異相大碟, 魚柳煎得彼香口,加埋芒果及nuts 入口的確有層次, 只系個 dressing 多左少少濃左少少.  跟住個 risotto 煮得黏稠稠、還有粒粒分明既口感, 吾會過份軟, 感覺上都幾地道.  最後係個 dumpling, 話哂都中式食物本來都無乜大期望, 但個chef的確又包得吾錯, 雞肉滑嫩又有彈性, 吾點汁已好有味道!
home-made cheese cake
dumpling
risotto
Other Info. : 個甜品~靚到甘見到己好開心 :p
2014-01-05
home-made cheese cake
dumpling
risotto
  • fish salad
同朋友一行九人食晚飯,預先訂位。同行有兩位朋友生日,電話訂位時請店方安排,他提意可訂芝士蛋糕,分十份,寫上朋友名,仲叮囑我不用告訴他們,給他們驚喜。 食物有很多選擇,價錢合理,攪到樣樣都想試,最後點咗:吞拿魚沙律,泰式杧果魚柳沙律 - 兩種都好好味,沙律汁撈得十分均勻,魚柳非常滑,好吃!Ribs - OK! 薯角好味!意式意大利飯 - 這個飯係全蔬菜,沒有肉,相對淡口奶酪牛肝菌意式雲吞 - 第一口充滿牛肝菌味,濃而香,啲蘑菇汁都好好味!Four Season Pizza - 少辣,好好味!pizza 有點濕潤,一點都唔乾!店方主動分成十份,細心!咖哩羊肉,牛肉,羊角豆 (即係秋葵)印度烤餅,牛油味,洋蔥味,香蒜味 - 無影相 ,羊肉同牛肉少辣,配上烤餅,好味!羊角豆就唔辣,比較清新!食完主菜侍應怱怱收拾,朋友仲以為想我們埋單,其實係準備送上蛋糕,突然強勁嘅音樂響起,播出生日歌,再送上蛋糕,驚喜 一個芝士蛋糕分成十份,再分兩碟,寫上朋友名,很好的安排!芝士蛋糕口感同一般唔同,有點煙韌,好味!這個分量剛剛好,再多就會膩了! 總括大家都很滿意,雖然地方比較細,但食物同服務都很好,絶對

食物有很多選擇,價錢合理,攪到樣樣都想試,最後點咗:

Ribs - OK! 薯角好味!

意式意大利飯 - 這個飯係全蔬菜,沒有肉,相對淡口

咖哩羊肉,牛肉,羊角豆 (即係秋葵)
印度烤餅,牛油味,洋蔥味,香蒜味 - 無影相
,羊肉同牛肉少辣,配上烤餅,好味!羊角豆就唔辣,比較清新!

總括大家都很滿意,雖然地方比較細,但食物同服務都很好,絶對值回票價。值得一提係出菜係有次序的,從淡到濃味,不會一次過出晒,而且會等你食到差唔多才出下一個菜,等你可以食到熱辣辣,又唔會因為要騰出空間而趕住食。好細心!
2014-01-03
$115 (Dinner)
Birthday
Came here to try their food because I saw quite a lot of good openrice reviews about this restaurant...Once my boyfriend and I opened the menu, we were really surprised by their food variety. Not only did they have Indian food, but also western, Italian and Mexican food. I have always been a big fan of pineapple, so I ordered a glass of pineapple and coconut smoothie to start off my dinner. The smoothie has a strong taste and smell of pineapple, a bit overpowered the taste of coconut. I didn't h

I have always been a big fan of pineapple, so I ordered a glass of pineapple and coconut smoothie to start off my dinner. The smoothie has a strong taste and smell of pineapple, a bit overpowered the taste of coconut. I didn't have any complaints about as mentioned I'm a big fan of pineapple
. The smoothie had a perfect amount of sweetness and sourness a as well. I just couldn't stop drinking.
Pineapple and coconut smoothie
Not long later, I could hear the sizzling sound of our malai kebab(chicken marinated with cardamon and some other Indian spices). The sizzling smell and sound of it grealy enhanced our appetite. When we used a knife to cut it, it was surprisingly tender. I felt like it is as tender as fish. When I was having it, I could definitely taste the cardamon and a bit of other Indian spices. This is a dish for those who are cardamon fan out there. However, my boyfriend and I are not a big fan of cardamon. So, it was just ok to us.
Malai kebab
Mango and fish salad arrived right after malai kebab. This was the dish I had high expectation since quite a lot of reviewers from openrice have been raving about this salad. The presentation totally won my heart before I try it. I just felt instantly happy when saw the vibrant colour of mango, cucumber, tomotoes and some other leafy greens of the salad
. The portion was huge as well. It tasted sweet and sour at the time, totally stimulate my appetite
. It would be even more perfect when having it during summer time.
Manago and fish salad
Green onion kulch (green onion naan) was crispy on the outside and soft on the inside. It would be perfect for curry. However, we didn't order any curries.
Green onion kulch
Tandoori chicken was the same as malai kebab, could smell and hear the sizzling effect of it. This is the dish I always love to order whenever I have Indian cuisine. It wasn't the best I ever had, but it tasted pretty good. It was tender and juicy. However, they can put more Indian spices to marinate enhnace the flavour of it I think.
Tandoori chicken
Although we were very full, we still ordered homemade apple and blueberry crumble to end our night at Mala's Fusion Cuisine. Thumbs up for using fresh apples amd blueberries to make this dessert. I totally loved the smooth vanilla ice-cream on top of the apple and blueberry crumble. However, the apples underneath were a bit too wet. If the restaurant can improve it, it would be much nicer.
Homemade apple and blueberry crumble
Overall, our dinner at Mala's Fusion Cuisine was very pleasant. We will definitely come back try more dishes next time.
2014-01-04
$200 (Dinner)
Dining Offer
Others
2013-12-30 603 views
朋友找的新店, 可以參考的食評不多, 帶著戰戰兢兢的心情來到...店 子內坐位不多, 入座時明明聽到男的指示女的帶我去尾2張枱, 女的要我去最尾張枱, 我唔肯, 最尾果張貼住廚房, 好多貨物靠背, 仲要係膠枱櫈, 枱布都冇... 最後在我堅持下, 坐了尾2呢張, 其實都唔係好好, 張枱窄到無可再窄, 叫幾味菜都冇位放... 仲要係出菜通道, 後面枱的外籍男士一坐下, 通道幾乎全封, 最後要鑽媽先坐得落... 情調本是不錯... (右) Island Shake $36-- 腸胃不太好, 不想飲乳酪或奶類飲品, 又不想飲冰類, 更不想飲Soft Drink, 7除8扣, 28款飲品只剩3-4個選擇... 芒果+青檸汁+椰奶+蜜糖+薄荷, Yummy!!! 芒果味重, 蜜糖甜, 薄荷清新, I like it~House Salad 招牌沙律 $95-- 蔬菜非常新鮮, 蜜糖芥末汁與牛油果好好味...Pork Skewer - Charcoal Grilled Classic Nepalli Style (10 pcs) 炭燒豬肉串 - 經典尼泊爾風格 (10串) $68-- Order時
情調本是不錯...
(右) Island Shake $36
(右) Island Shake
House Salad 招牌沙律 $95
-- 蔬菜非常新鮮, 蜜糖芥末汁與牛油果好好味...
House Salad 招牌沙律
-- Order時可以要求Half 雞Half豬, 上桌時有點失落, 不是1串串的, 是1舊舊的, 還要在鐵板上, 貓兄食第1件時是OK的, 我地食時已乾柴柴, 味道亦不見突出...
Pork Skewer 炭燒豬肉串
Green Onion Kulch 洋蔥烤餅 $23
-- 鬆軟可口, 香味略遜...
Lamb Curry 咖哩羊 $82
-- 香辣惹味, 羊肉大大件, 一D都唔膻, 唔食羊的朋友都食到, 蘸烤餅食一流...
Lamb Curry 咖哩羊 & Green Onion Kulch 洋蔥烤餅
女店員主動建議我地可試2款Pizza, 每款半個, 呢樣真係抵讚...
(右) Four Seasons Pizza 四季薄餅 (半個 $50)
-- 辣味燒雞都幾惹味, 食唔出新鮮菠菜, 勁多薯仔, 酸忌廉配甜辣醬的口味係幾特別, 但我吃了半件已夠喉...
(左) Four Fusion Pizza 四式薄餅 (半個 $50)
-- 食唔出有洋薊, 銀魚柳亦唔多覺, 貝類及水牛芝士都唔覺眼, 蘑菇黑橄欖青椒黃椒係幾多... 一樣, 吃了半件已夠喉...
(右) Four Seasons Pizza 四季薄餅 (左) Four Fusion Pizza 四式薄餅
Momo (10 pcs) 尼泊爾餃子 (10隻) $48
-- 是頭盤, 卻最遲上菜, 皮薄餡少, 包著的免治雞肉接近無味...
Momo 尼泊爾餃子
2個職員有事唔做, 企係我地枱用印巴話不停扮講野, 故意以聲浪蓋過我地談話的聲音, 好煩, 好討厭, 自以為好高明的手法...
未食完Pizza已收起3人的食具, 朋友還在吃Pizza, 剛吃完自己碟上的, 就被人收走餐具, 更問剩下2片Pizza要否打包走... 講真, 唔係話難食, 但唔係話好美味, 咁嘅環境下, 冇人想包走...
埋單時出示Openrice的85折Coupon, 寫就話要以人頭計over $200先用得, 個職員又比我地用, $567 變 $482, 4個人除開1人$120, 又幾抵...
離開時, 其中1位職員不斷跟著我行, 在我耳邊說希望我地再光臨之類, 又說什麼1小時30分鐘... 訂座及入座時都冇提過有時限!!! 我冇望過佢, 直線走向門外,只想盡快找個好地方, 飲杯野, 傾下計...
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
New Year's Eve
(右) Island Shake
2013-11-12 503 views
已經第三次食呢間餐廳的lunch set, 無論係味道同款式都同隔離的小酒窩好相似,兩間都好味,不過呢間少人d, 同埋裝修新淨光猛d,所以鐘意呢間多d~佢地既餐湯幾有得色,辣辣地好開胃,仲有脆脆薄餅,又係辣辣地,正!次次我都揀pizza, 因為中東既pizza 會就充滿芝士同配料,令人好滿足,不過是日pizza 係三文魚,不是top favourite~ 其實女仔食半個pizza 已足夠,最好同人share, 如果食晒成個pizza 會好滯~同事選白汁smoky ham spagetti , 都係重口味既creamy sauce~都不錯~