食pizza嚟講全家都係厚批fans,家父話要食就要食正宗嘢,咩芝心芝脆批呢啲花臣嘢都係唔洗預佢。個批底要傳統啫,今次pizza個餡料嘅變奏佢又幾buy。mama mia每隔一段時間都會推出monthly pizza specials,創意地將具有香港特色嘅食材揉合意大利嘅pizza嚟個中西合璧,甚具噱頭。雖然呢度只得外賣/ delivery,但由於所有食物都係即叫即整,所以要耐心等候15-20分鐘,就會有新鮮熱辣辣嘅手作pizza以及自製小食送到你手上啦‪‪ꪔ̤̫‬。𖦹 mamma snack combo $108 *bbq wings 香脆雞翼配上微甜嘅燒烤醬,經典不敗嘅組合。* yu kwen yick buffalo wings 余均益辣椒醬屹立香港多年,火辣嘅滋味配上雞翼更令人欲罷不能,家弟吃畢表示辣到佢心情久久不能平復 。可惜辣醬令雞翼外皮稍軟,如果用辣粉instead of醬可能會更理想呢。* truffle ravioli係扁身、好qq嘅意大利雲吞,傳黎陣陣濃烈嘅松露香,一啖咬開入面係菠菜芝士餡,食一粒細細嘅已經飽飽地。* mamma! meatballs 不愧係招牌菜,呢

𖦹 mamma snack combo $108
mamma snack combo

*bbq wings
香脆雞翼配上微甜嘅燒烤醬,經典不敗嘅組合。

* yu kwen yick buffalo wings
yu kwen yick buffalo wings

* truffle ravioli

* mamma! meatballs
不愧係招牌菜,呢個肉丸非常出色,混合豬肉、牛肉、巴馬臣芝士製成,保留到肉嘅質感以及肉汁之餘又唔太硬。

* mozzarella sticks
外皮香脆,家父稱之為「鬼佬炸奶」(咁又真係幾似),如果新鮮即食一定可以拉絲呢!

𖦹 truffle pizza $138 9”
truffle pizza

家母表示很喜歡咁健康的pizza,食落都有啲dough bros 嘅影子,尤其個garlic & herbs dip,超級正!厚批鬆軟帶嚼勁,食到麵粉香,配上大粒多汁嘅大啡菇,pizza唔落肉咪一樣咁好食。

𖦹 typhoon shelter seafood pizza 12” $158
typhoon shelter seafood pizza

上期玩芫荽同臘味,今期到魚香茄子同埋避風塘味,即管試試後者。 pizza表面滿佈蝦、蜆、紫菜,甚為吸引,配搭得宜,唔知點解有啲西班牙海鮮飯嘅feel,如果再多啲醬就好,食到後期稍乾。

𖦹 vodka rigatoni $88
vodka rigatoni

my pick of the day!!! 本身擔心個汁酒味會好重,但原來無酒味的,依然係濃郁嘅蕃茄芝士味,加埋掛汁度max嘅粗管直通粉,best combo。
2022-04-06
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$120 (Dinner)
mamma snack combo
yu kwen yick buffalo wings
vodka rigatoni
九龍城呢間外賣Pizza店,Pizza 有多款口味,每個月仲有特色味道,今次試左避風塘Pizza,好有香港特色😆order完可以係窗口睇住師傅即叫即整,大約等15分鐘就拎得,好快手!一拎起手已經聞到Pizza嘅香味,拿拿聲拎返去同屋企人一齊食😋🔸12吋手工薄餅🍕$158Pizza有分9吋同12吋 size,甚至可以一塊塊咁買,食多幾款唔同既味😋甚至乎自選配料,配搭一個自己鍾意既口味都得!12吋先可以雙拼,我就揀左避風塘同Mama Mia!兩個口味😗避風塘味道好有驚喜,有啲蟹仔、青口,本身以為會辣,又無喎,反而有少少海鮮的鹹香味!Mama Mia味就多啲肉類,鍾意啖啖肉就可以揀呢個。佢個餅底都烘得好香脆,屋企人話好食過連鎖pizza店😛🔸伏特加直通粉😍💯$88呢個好好食!大家要試下!雖然佢無配料,但個蕃茄芝士汁好出色👍🏻無咩酒味,通粉中間都沾滿醬汁好入味,好creamy而且唔辣😍🔸蒜香虎蝦辣椒意粉🦐🌶$98呢個意粉,落左啲蒜片炒得好香!會有啲辣,同有少少油,不過用上特級初榨橄欖油,食得健康!虎蝦有3、4隻,夠爽口!🔸Mama Mia! 肉丸$68手打肉丸夠大粒,肉質鬆軟,食落好juicy

🔸12吋手工薄餅🍕$158

🔸伏特加直通粉😍💯$88

🔸蒜香虎蝦辣椒意粉🦐🌶$98

🔸Mama Mia! 肉丸$68
手打肉丸夠大粒,肉質鬆軟,食落好juicy!

🔸余均益雞翼$78
余均益辣椒醬係香港本地老字號嘅辣椒醬,有少少似水牛城雞翼,佢配左藍莓芝士醬,中和返個辣味,好食!

📍#MamaMiaPizzeria (#九龍城美食)

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
  • 伏特加直通粉
  • 蒜香虎蝦辣椒意粉
  • 余均益雞翼
2022-04-08 43 views
自從港鐵可前往九龍城(宋皇臺)後,真係方便了不少,而九龍城又真係有唔少美食,今日就見到一間極有本土口味嘅Pizza 店,而且都係即叫即做,相當吸引。我當然都唔客氣,外賣回家慢慢歎!Typhoon Shelter Seafood 12”今次點了避風塘口味,除了見到Pizza上有不少蝦肉外,還有超多配料:蒜片、蜆肉等…每一啖都食到濃郁嘅芝士蒜香味,外脆內軟,口感豐富,令人食唔停口。BBQ Chicken Wings雞翼上沾滿了BBQ醬汁,做到掛汁效果,入口香甜中又帶點點香辣,越食越開胃。Linguine Carbonara看似簡單意粉食起來蛋香十足,芝香滿溢,更有煙肉咸香,認真不錯👍🏻。Mama Mia! Meatballs肉丸球都添滿了番茄醬汁,食起來除了酸酸甜甜的番茄味外,更有濃厚肉汁,非常滋味。Mozzarella Sticks 炸至金黃嘅芝士條,一口咬落,外脆內軟,芝士還做到拉絲效果,還可輕點醬汁,更添美味。

我當然都唔客氣,外賣回家慢慢歎!

Typhoon Shelter Seafood 12”

BBQ Chicken Wings

Linguine Carbonara

Mama Mia! Meatballs

Mozzarella Sticks
TakeAway
雖然小店空間感唔係好大,不過會俾佢搶眼嘅黃色外牆吸引咗眼球。👍🏻Pizza (12’)餐廳大推香港本土風味,之前曾經出過芫荽、臘味、今個月就有魚香茄子同避風塘選擇!可惜當日去到已經冇貨,所以選擇左店員推介嘅海鮮同招牌Mama Mia各半。海鮮批以芝士為主打,配上新鮮蝦肉、蒜片、魷魚、蜆肉,味道和諧又滋味。另一半以辣肉腸、牛面頰肉為料,蕃茄醬汁底食落夠清新,而且帶點微辣。整體批底唔會太厚仲相當鬆軟!👍🏻蒜油大蝦意粉呢碟意粉用上錫紙去做保溫,拎到返屋企只需要微微翻熱,辣度好有後勁,大蝦亦都爽口彈牙,意粉軟硬度適中,如果蒜味可以重啲相信會更滋味。👍🏻伏特加長通粉長通粉比起一般嘅闊大,加上充足嘅番茄醬,翻熱後更有拉絲效果,食起上嚟混合左香草,完全冇滯口感,略嫌伏特加味道較淡。👍🏻燒烤醬雞翼食pizza配雞翼真係最佳配搭,雞翼一共五隻,隻隻肥美多肉,炸過嘅雞翼加上燒烤醬,外皮微脆夠juicy,味道都唔會太鹹。👍🏻雞肉凱撒沙律驚喜之作,雞肉份量好多,滿滿嘅芝士粉灑係面,風乾左嘅煙肉好夠鹹香,配上爽脆嘅蔬菜,自己加上醬汁攪勻,真係食唔停口!👍🏻👍🏻餐廳職員非常友善,而且每款Pizza都係新鮮製作,所

👍🏻Pizza (12’)

👍🏻蒜油大蝦意粉

👍🏻伏特加長通粉

👍🏻燒烤醬雞翼

👍🏻雞肉凱撒沙律

👍🏻👍🏻餐廳職員非常友善,而且每款Pizza都係新鮮製作,所以都要預番少少做等侯!

💡 餐廳而家仲同左余均益合作左一款辣雞翼,鍾意食辣嘅朋友千祈唔好錯過!
  • 燒烤醬雞翼
2022-04-04 50 views
成日見呢間即叫即製手工pizza都勁多人排隊,直覺話我知應該唔錯,入去望吓見佢啲Pizza都幾創新幾得意,又可以自選鴛鴦口味,有選擇困難症都唔使驚🤣自選口味鴛鴦pizza 12寸 $158 🍕揀咗我最愛嘅芫荽味同埋冇得輸嘅香辣腸😁芫荽愛好者必選,除咗芫荽仲有乾蔥等等香料,絕對係港式口味👍🏻Pizza非常鬆脆,唔會死實唔會硬,即叫即做,明點解咁多人排隊💯Vodka 直通粉 $88 🍝第一次嘗試Vodka 整既意粉,當然唔會有酒味,但揮發完嘅香味,加埋好重蕃茄芝士味就真係超正哦👍🏻👍🏻👍🏻冬蔭功海鮮意粉 $108 🍝有青口有大蝦🍤,冬蔭功味唔算濃,少少辣,唔食得辣嘅朋友到😋蒜油大蝦意粉 $98 🍝呢個真係要讚💯💯💯,出邊好多時食大蝦意粉,都係意粉還意粉大蝦還大蝦嘅味道,但呢個係連個意粉都勁濃蝦味,大蝦亦好彈牙,三個意粉當中我最愛呢個💛MAMA MIA 肉丸 $68 🧆肉丸肉味香濃,仲非常Juice 🤤

自選口味鴛鴦pizza 12寸 $158 🍕
揀咗我最愛嘅芫荽味同埋冇得輸嘅香辣腸😁

Vodka 直通粉 $88 🍝

冬蔭功海鮮意粉 $108 🍝
有青口有大蝦🍤,冬蔭功味唔算濃,少少辣,唔食得辣嘅朋友到😋

蒜油大蝦意粉 $98 🍝

MAMA MIA 肉丸 $68 🧆
肉丸肉味香濃,仲非常Juice 🤤
  • 蒜油大蝦意粉
放假係屋企,都要食好啲!九龍城發現pizza外賣店,即叫即整,🇮🇹意大利主廚現場製作,最愛軟熟餅底~12寸可以mix兩種味道,一次試曬兩款口味😉Double Deluxe $158🐮MAMA MIA! 兩款之中,呢款更鍾意!牛臉肉軟熟牛味香,加上莎樂美腸,辣肉腸,香腸,酸甜番茄醬,配料超豐富。🧀PARMA 呢款light啲清新啲,巴馬火腿鹹香嫩滑,經典意式車厘茄同水牛芝士碎,火箭菜份量都好足😍🍗MAMA MIA!小食拼盤 $108每款有兩粒,咁就唔使爭啦🤓🧆MamaMia!肉丸肉丸mix咗猪肉同牛肉,加上巴馬臣芝士,番茄醬好香!🐤BBQ雞翼脆烤雞翼配燒烤醬,微甜醬汁,雞翼超香脆。🌶余均益雞翼微辣野味!脆炸水牛城余均益辣椒醬雞翼加入蓝芝士醬,辣味比較出。🥟松露意大利雲吞細細隻精心製作,最愛超鍾意❤菠菜芝士餡配上黑松露忌廉酱,軟滑超香。🍅蕃茄沙律 $88加入黄蕃茄同黑番茄,清新羅勒青醬,水牛芝士搭配火箭菜,菜菜簡單得嚟都滿足。🍮 意式奶凍$48最後要試埋佢哋香滑甜品奶凍吖~質感超似雙皮奶🤤奶味好香,而且好滑。小店現場精心製作,夠新鮮。pizza中間食完中間餡料之後,🧅批邊仲可以點上微酸洋蔥

12寸可以mix兩種味道,一次試曬兩款口味😉
Double Deluxe $158

🐮MAMA MIA!

🧀PARMA

🍗MAMA MIA!小食拼盤 $108
每款有兩粒,咁就唔使爭啦🤓

🧆MamaMia!肉丸
肉丸mix咗猪肉同牛肉,加上巴馬臣芝士,番茄醬好香!
🐤BBQ雞翼
脆烤雞翼配燒烤醬,微甜醬汁,雞翼超香脆。
🌶余均益雞翼
🥟松露意大利雲吞

🍅蕃茄沙律 $88

🍮 意式奶凍$48

小店現場精心製作,夠新鮮。pizza中間食完中間餡料之後,🧅批邊仲可以點上微酸洋蔥忌廉醬,傾向軟熟嘅東歐feel餅底,質感我中意😍
2022-03-01 96 views
九龍城呢間pizza 店最近新出咗港式pizza🍕 2至3月有臘味同芫荽味😋 前晚就買外賣返屋企食💕🍕臘味 Pizza 9” $128臘味 Pizza係今個月新推出嘅港式口味之一 見佢咁特別就試下😆 臘味 Pizza有臘肉、臘腸、潤腸同葱 鹹香十足 好惹味 估唔到臘味同pizza 都幾夾😋🍕 𝗣𝗲𝘀𝘁𝗼 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 9” $108另外叫多個青醬羅勒雞肉pizza🍕 好香香草味 雞肉份量都幾多 餅底好鬆軟 烤得啱啱好🥰𝗠𝗮𝗺𝗮 𝗠𝗶𝗮! 𝗔𝗽𝗽𝗲𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗼 $108佢啲嘅小食有五款 咩都想試下叫𝗖𝗼𝗺𝗯𝗼就啱晒😆 𝘔𝘰𝘻𝘻𝘢𝘳𝘦𝘭𝘭𝘢 𝘚𝘵𝘪𝘤𝘬𝘴炸芝士條外脆內軟 可以點蒜蓉香草醬食😛𝘔𝘢𝘮𝘢 𝘔𝘪𝘢! 𝘔𝘦𝘢𝘵𝘣𝘢𝘭𝘭𝘴肉丸大大粒 肉質唔散 重香草味🌿 醬汁係蕃茄汁 肉味香濃 好食😋𝘉𝘉𝘘 𝘞𝘪𝘯𝘨𝘴呢款係燒烤醬雞翼 燒得好香口 甜甜地幾入味🥰𝘠𝘶 𝘒𝘸𝘦𝘯 𝘠𝘪𝘤𝘬 𝘉𝘶𝘧𝘧𝘢𝘭𝘰 𝘞𝘪𝘯𝘨𝘴另外一款係余均益辣雞翼配藍芝士醬🧀 呢個港版水牛城雞翼幾有驚喜 點埋blue cheese 好惹味😆𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘙𝘢𝘷𝘪𝘰𝘭𝘪黑松露意大利雲吞都唔錯 入面嘅饀係菠菜芝士 松露

🍕臘味 Pizza 9” $128

𝘉𝘉𝘘 𝘞𝘪𝘯𝘨𝘴
呢款係燒烤醬雞翼 燒得好香口 甜甜地幾入味🥰

𝘠𝘶 𝘒𝘸𝘦𝘯 𝘠𝘪𝘤𝘬 𝘉𝘶𝘧𝘧𝘢𝘭𝘰 𝘞𝘪𝘯𝘨𝘴

𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘙𝘢𝘷𝘪𝘰𝘭𝘪
黑松露意大利雲吞都唔錯 入面嘅饀係菠菜芝士 松露味都幾重👍🏻

𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗔𝗴𝗹𝗶𝗼 𝗢𝗹𝗶𝗼 $98
呢款蒜香虎蝦辣椒意粉好香蒜味😛 虎蝦爽口彈牙 意粉辣辣地好惹味😆

𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 $48
呢個tiramisu幾好食 個mascarpone cream 好滑 好香濃 好香咖啡味 又唔會淋晒 幾好食😋
港式口味夠創新 九龍城手工Pizza最近天氣凍到騰騰震,留在家中抗疫,心思思想食Pizza,bookmark咗好耐呢間性價比好高既手工Pizza店,鋪面唔大,開放式廚房一覽無遺,外籍廚師即時焗製,除咗辣肉腸、夏威夷呢啲傳統口味,最新仲推出咗創新口味,包括芫茜pizza、臘味pizza🍕,4月仲會出魚香茄子pizza 、避風塘pizza! Mama mia Pizza 🍕 ($158)超重料!心多多乜都想食就岩哂,慢煮牛頰肉好香濃,最正係餅底用上自家店內培植的酸種製作,口感豐富柔韌,外脆內軟,口味可以雙拼,今次仲試埋黑松露口味,獨特香氣濃郁,加上超多水牛芝士,讚!余均益辣雞翼 ($78)超特別期待咗好耐,比起一般水牛城雞翼更加有層次,香辣微酸好過癮!配有Blue Cheese 醬汁,可以平衡辣度意大利辣肉腸Pizza ($88)滿滿意大利風情,選用意大利南部’nduja 肉腸,不但辣勁十足,而且油脂含量豐富,好滋味蒜油大蝦意粉 卡邦尼意粉($88)即叫即煮份量十分大方,兩款味道也不俗,偏愛蒜油大蝦意粉,當中羅勒與香蒜好惹味,虎蝦大約6隻,每條意粉都沾上香濃醬汁,爽滑彈牙,回到家中加熱就
港式口味夠創新 九龍城手工Pizza

Mama mia Pizza 🍕 ($158)

余均益辣雞翼 ($78)

意大利辣肉腸Pizza ($88)

蒜油大蝦意粉 卡邦尼意粉($88)
即叫即煮份量十分大方,兩款味道也不俗,偏愛蒜油大蝦意粉,當中羅勒與香蒜好惹味,虎蝦大約6隻,每條意粉都沾上香濃醬汁,爽滑彈牙,回到家中加熱就更加正

—————————————————

Mama Mia! Pizzeria (九龍城)

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女

2022-01-27
TakeAway
$150 (Dinner)
  • Mama  mia  Pizza
  • 余均益雞翼
2022-02-27 583 views
在九龍城無意間發現呢間pizza小店,所有pizza同小食都係即叫即做,見咁吸引即買🙌🏻😂Pizza主體似中東包咁軟熟,外圍邊邊保持香脆,今次試左兩隻味:🍖 臘味Pizza 12’ $148係今個月精選味道之一,餐牌上面無嘅,要問個店員先知今個月做緊咩味😂一打開盒䶢香撲鼻,底餡係芝士,餡料有臘肉、臘腸、潤腸同葱,所有材料味道出奇地夾💗✨✨一口氣食左兩件🤣〽️Mama Mia Pizza 12’ $158餡料有芝士、燴牛臉肉、沙樂美腸、意式肉腸同茄醬,味道唔錯🥙小食拼盤 $108通常見到拼盤都會想叫,因可試晒所有野😜:1. Mama Mia肉丸肉丸肉味香濃,而且仍能保留肉汁🤗2. 脆炸余均益辣雞翼配南芝士醬水牛城雞翼嘅辣度,而後勁係香港經典余均益味,十分惹味✨3. BBQ雞翼脆煎雞翼,表面搽滿燒烤醬,而且烤到焦糖化,香脆可口👍🏻4. 松露意大利雲吞松露味十足5. 炸芝士條配蒜蓉香草醬以抽乾水嘅mozzarella做餡,外皮香脆;食剩一半沾蒜蓉香草醬食,增添另一重口感...整體而言,性價比高,回頭率什高的店,同埋鍾意佢每月攪攪新意思推出特別口味嘅pizza:2至3月除臘味外,仲有芫荽味;4月

🍖 臘味Pizza 12’ $148

〽️Mama Mia Pizza 12’ $158

餡料有芝士、燴牛臉肉、沙樂美腸、意式肉腸同茄醬,味道唔錯

🥙小食拼盤 $108

通常見到拼盤都會想叫,因可試晒所有野😜:

1. Mama Mia肉丸
肉丸肉味香濃,而且仍能保留肉汁🤗
2. 脆炸余均益辣雞翼配南芝士醬
水牛城雞翼嘅辣度,而後勁係香港經典余均益味,十分惹味✨
3. BBQ雞翼
脆煎雞翼,表面搽滿燒烤醬,而且烤到焦糖化,香脆可口👍🏻
4. 松露意大利雲吞
松露味十足
5. 炸芝士條配蒜蓉香草醬

整體而言,性價比高,回頭率什高的店,同埋鍾意佢每月攪攪新意思推出特別口味嘅pizza:2至3月除臘味外,仲有芫荽味;4月係魚香茄子同避風塘味✨😜

🔖 店內只做外賣,可自取或用app訂購。

📍 Mama Mia! Pizzeria (九龍城)
2022-02-26
Type of Meal
Dinner
2022-02-27 80 views
#_bigfoodbaby九龍城自從九龍城有咗地鐵之後,去覓食真係方便好多,九龍城本身屬於舊區,所以比起大型連鎖餐廳,更多嘅係一啲特色小店,今日🤰🏻就試咗呢間正宗意大利pizza外賣小店,係由主廚意大利人親自手作,連小食都係!😋小店比人嘅感覺真係更加誠意滿滿更有人情味另外佢哋最近仲推出咗好有香港特色嘅pizza口味,就係芫茜口味同臘味口味🌝(芫茜愛好者報到🙋🏻‍♀️)仲有將會於四月出嘅魚香茄子口味同避風塘口味🤩夠哂入鄉隨俗🤣🌝芫茜pizza拼羅勒青醬雞肉pizza(12吋)$158由於即叫即焗,所以pizza都要等10-15分鐘左右,而芫茜pizza真係第一次食,好創新!原本驚會伏,但又幾好食,幾夾幾清新,芫茜味唔算好突出,當香草🌿pizza食幾易入口,同時Balance 返啲芝士嘅膩👍🏻而芝士用咗水牛芝士+Feta Cheese,食落都幾濃味😋另外青醬pizza食落去有香濃嘅蒜味同松子味,配埋雞肉食係經典不敗嘅組合,Pizza 仲會配埋3款醬比你點批邊食🌝蒜油大蝦意粉 $98🤰🏻第一啖就食咗意粉先,連意粉都勁重蝦味😂唔知點先整到,平時食蝦意粉都係蝦還蝦味,意粉就齋意粉🤣而意粉入面有四隻
#_bigfoodbaby九龍城

自從九龍城有咗地鐵之後,
去覓食真係方便好多,
九龍城本身屬於舊區,
所以比起大型連鎖餐廳,
更多嘅係一啲特色小店,
今日🤰🏻就試咗呢間正宗意大利pizza外賣小店,
係由主廚意大利人親自手作,連小食都係!😋
小店比人嘅感覺真係更加誠意滿滿更有人情味
另外佢哋最近仲推出咗好有香港特色嘅pizza口味,
就係芫茜口味同臘味口味🌝
(芫茜愛好者報到🙋🏻‍♀️)
仲有將會於四月出嘅魚香茄子口味同避風塘口味🤩
夠哂入鄉隨俗🤣

🌝芫茜pizza拼羅勒青醬雞肉pizza(12吋)$158
由於即叫即焗,所以pizza都要等10-15分鐘左右,
而芫茜pizza真係第一次食,好創新!
原本驚會伏,但又幾好食,
幾夾幾清新,
芫茜味唔算好突出,
當香草🌿pizza食幾易入口,
同時Balance 返啲芝士嘅膩👍🏻
而芝士用咗水牛芝士+Feta Cheese,
食落都幾濃味😋
另外青醬pizza食落去有香濃嘅蒜味同松子味,
配埋雞肉食係經典不敗嘅組合,
Pizza 仲會配埋3款醬比你點批邊食

🌝蒜油大蝦意粉 $98
🤰🏻第一啖就食咗意粉先,
連意粉都勁重蝦味😂
唔知點先整到,
平時食蝦意粉都係蝦還蝦味,
意粉就齋意粉🤣
而意粉入面有四隻虎蝦,
蝦肉都ok唔會霉霉爛爛,
而意粉硬度適中,
幾有咬口外賣返到屋企都唔會淋哂

🌝伏特加直通粉 $88
第一次聽第一食,
以番茄,伏特加,巴馬臣芝士,洋蔥,辣椒醬製成,
但食落其實冇咩酒精味,
而係好香濃嘅番茄芝士味,
佢醬汁比較濃稠,
而直通粉掛哂汁幾適合重口味人士

🌝MAMA MIA! 肉丸 $68
份量都幾多有5粒肉丸,
肉丸由豬肉同牛肉製成,
肉質唔會太粉,
跟埋番茄醬、芝士一齊食,
鹹鹹香香都幾好食

🌝黑松露意大利雲吞 $78
雲吞入面係菠菜餡,
黑松露味非常香濃,
一打開盒就被攻陷到,
黑松露愛好者表示滿意😋
  • 蒜油大蝦意粉
2022-02-27 50 views
呢排天氣咁凍,特別想食臘味添🥰原來除咗臘味飯之外,臘味Pizza都好美味㗎😋.位於九龍城嘅 MAMA MIA! 推出香港style創意新口味Pizza就有我想食嘅 臘味Pizza😙佢哋主打新鮮手作Pizza,連小食都喺自製,超有香港🇭🇰風味~主要做外賣自取或者送外賣速遞㗎💛我就覺得佢價錢唔貴,份量好足💯而且又好食添,下次我都會繼續買👏🏻你地都快啲試吓啦❗️.💛臘味 Pizza $148中西式混合臘味嘅Pizza,食落感覺好特別,餅底好食,餡料同芝士都幾多,好香😍鍾意試新野嘅可以試吓👏🏻💛卡邦尼意粉 $88呢個意粉超正😍滿口都喺蛋黃同芝士味❤️💛蒜香虎蝦辣椒意粉🌶️ $98有5隻虎蝦🦐食落少少辣,好有蒜香味,好惹味,意粉好煙韌.余均益雞翼🌶️ $78雞翼外面炸到好香脆,再配上屹立咗香港99年嘅余均益辣椒醬而製成,味道果然不同凡響👏🏻.💛烤雞肉凱撒沙律 $68底層喺沙律🥗菜好新鮮,中層喺烤雞肉,雞肉好滑嫩,上層喺煙肉,煙肉脆卜卜😋跟住再鋪滿勁多芝士粉😍超正啊!全部份量都好足😍啖啖肉!咁佢沙律醬喺另外盒裝,咁我覺得雞肉同煙肉已經夠味,菜又好鮮甜,所以冇加都已經超好味😍
呢排天氣咁凍,特別想食臘味添🥰
原來除咗臘味飯之外,臘味Pizza都好美味㗎😋

主要做外賣自取或者送外賣速遞㗎💛

💛臘味 Pizza $148

💛卡邦尼意粉 $88
呢個意粉超正😍滿口都喺蛋黃同芝士味❤️

💛蒜香虎蝦辣椒意粉🌶️ $98
有5隻虎蝦🦐食落少少辣,好有蒜香味,好惹味,意粉好煙韌

余均益雞翼🌶️ $78

💛烤雞肉凱撒沙律 $68
底層喺沙律🥗菜好新鮮,
中層喺烤雞肉,雞肉好滑嫩,
上層喺煙肉,煙肉脆卜卜😋
跟住再鋪滿勁多芝士粉😍超正啊!
全部份量都好足😍啖啖肉!
2022-02-26 34 views
芫荽同臘味,一聽第一時間都會覺得係中菜,但原來有薄餅店用黎pizza咁創新。而且佢地既小食仲係全部自家家製。除左地道之外,仲夠哂誠意Chicken Caesar Salad ($68)近排食得太多肉,點都要食返d菜扮下健康,本來諗住拎到返屋企會變咸菜,但竟然又冇。羅馬生菜仲好新鮮爽脆。雞扒份量都好多,仲保留到肉汁,加上煙肉同芝士粉既咸香同沙律醬既酸味,愈食愈開胃。Coriander Pizza 12" ($128)好特別既芫荽薄餅,入口啖啖既芫荽味,但唔會好濃裂,唔係特別怕芫荽既應該都食到,而且芝士味香濃,加上酸酸地既蕃茄乾,味道都好夾。而且個餅底好煙韌,而會好似食麵包咁,值得一讚。Snake Combo ($108)炸水牛芝士外脆內軟,仲拉到絲mama mia肉丸大大粒,食肉獸岩哂,而且個蕃茄汁好香濃,2樣夾埋食一d都唔膩松露意大利雲吞入面包住妹大舊菠菜芝士,有淡淡松露既香味BBQ雞翼味道甜甜地余均益水牛城雞翼酸酸甜甜帶d辣味,就咁睇以為會唔夾,但食落又幾好味意式奶凍($38)奶味香濃,做到動L既效果仲好滑而且好大杯,食完都飽飽地Tiramisu ($48)冇乜酒味,mascarp

Chicken Caesar Salad ($68)

Coriander Pizza 12" ($128)

Snake Combo ($108)

炸水牛芝士外脆內軟,仲拉到絲

松露意大利雲吞入面包住妹大舊菠菜芝士,有淡淡松露既香味

BBQ雞翼味道甜甜地

意式奶凍($38)

奶味香濃,做到動L既效果仲好滑而且好大杯,食完都飽飽地

Tiramisu ($48)

冇乜酒味,mascarpone Cheese好滑,咖啡味香濃
2022-02-23 58 views
Mama Mia! Pizzeria @mamamiapizza.hk 位於九龍城,係間 friendly既鄰里小店。佢地主打新鮮手作pizza,亦都有數款小食同意粉,連小食都係自製架 !! 佢地仲有啲香港風味既pizza 同小食,好似余均益辣雞翼用咗余均益辣椒醬。仲喺 社交平台見到佢地會出新口味,芫茜Pizza同臘味Pizza🤩,都係地道既香港口味。pizza同小食都係即叫即整,所以都要耐心等候。餐廳現時只提供 take away 同 deliver。🌟MAMA MIA!薄餅🍕$138燴牛臉肉,莎樂美肠,意式辣肉肠,意式肉腿,番茄醬Pizza好多料,每一啖都會食到肉,食肉獸就最啱。仲撒上唔少水牛芝士碎同蒜蓉香醬。打開已經聞到好香。Pizza我自己再用焗爐焗返熱,好脆好香口。🌟伏特加直通粉 $88番茄,伏特加,巴馬臣芝士,洋蔥,辣椒醬呢款食落好重蕃茄味,個醬汁比較濃同杰,用直通粉都好掛汁,雖然有辣椒醬,但我覺得好似唔辣🌟蒜香虎蝦辣椒意粉 $98虎蝦,大蒜,辣椒,羅勒,特級初榨橄欖油呢款用料簡單但好食,好多嘅大蒜片同橄欖油,好香蒜味,而且辣辣地。🌟 MAMA MIA! 肉丸 $68肉丸

🌟MAMA MIA!薄餅🍕$138
燴牛臉肉,莎樂美肠,意式辣肉肠,意式肉腿,番茄醬

🌟伏特加直通粉 $88
番茄,伏特加,巴馬臣芝士,洋蔥,辣椒醬

🌟蒜香虎蝦辣椒意粉 $98
虎蝦,大蒜,辣椒,羅勒,特級初榨橄欖油

🌟 MAMA MIA! 肉丸 $68
肉丸(豬肉、牛肉),巴馬豆芝士,番茄醬
一份有五粒好大粒,裏面唔會係一Pat粉,仲食到肉嘅質感,醬汁都係好濃蕃茄味。

🌟 松露意大利雲吞 $78
黑松露,菠菜芝士意大利雲吞,黑松露忌康盛
醬汁好濃忌廉味,

📍九龍城獅子石道44A號

#pizzahk #mamamia #mamamiapizzeria #carbonara #cheese #hkfood #外賣店 #foodblogger #好西 #九龍城 #美食 #九龍城美食 #平民美食 #foodiehk #hkfoodie #likeforlikes #foodhk #food #foodie #blogger #hkblogger #香港美食 #美食 #食好西 #hkfood #hkeat #打卡 #topcitybites #食べスタグラム
2021-11-13 446 views
繼續發掘好食嘅外賣係我最近嘅目標! 💪🏻🍕巴馬火腿薄餅手工薄餅即叫即做, 外賣送到時仲係熱辣辣的! 餅底口感柔韌, 外邊咬落鬆脆。餡料分量方面較小, 巴馬火腿嘅味道不太突出, 火箭菜嘅味道亦大大蓋過布袋芝士, 略嫌令人失望。🍕脆炸水牛芝士棒鍾意食芝士嘅人一定會覺得好食, 因為充滿水牛芝士同車打芝士, 不過食2條就會有腻嘅感覺。蒜蓉香草醬偏酸, 亦無乜蒜蓉味, 無辦法令到芝士棒嘅味道昇華。整體感覺一般, 暫時未有encore 嘅想法。
繼續發掘好食嘅外賣係我最近嘅目標! 💪🏻

🍕巴馬火腿薄餅

🍕脆炸水牛芝士棒

整體感覺一般, 暫時未有encore 嘅想法。
巴馬火腿薄餅
脆炸水牛芝士棒
2021-11-12
Waiting Time
25 Minutes (Delivery)
Type of Meal
Dinner
2021-11-02 321 views
其實之前已經幫襯過幾次都無問題,點知一打開諗住食,成個pizza黑晒,一陣燶味,配料少咗好多,食落去又苦,又乾,然後pizza底部都一樣黑哂,本身好肚餓,一見到已經無哂食慾🤬。唔明點解焗到咁黑哂都可以俾食客食,諗住外賣無手尾跟,就唔需要理會🙄,真係好嬲好嬲,一定以後唔會再幫襯,真係好失望😠😡,我從來都無寫過任何食評,你哋都係第一間,唔該你哋好好檢討一下,係咪要每次都要打開睇睇有無問題?😤😤😤
2021-11-02