2019-10-24
香港獨有的街頭小食有好多,市面上亦都有唔少同類型食店,能夠突圍而出真係一啲都唔簡單~呢間媽咪雞蛋仔係香港都好多間分店,證明深受香港人歡迎,當然我都唔例外~早前經過聞到香就忍唔住同老公一人一底加食飲品,超級飽肚!佢哋主力都係賣各式口味雞蛋仔,口味都幾創新,宜家佢哋仲提供埋各款特飯,套餐咁買仲化算!原味雞蛋仔 HK$20雞蛋仔我地都比較喜歡原味,買左之後等五分鐘左右就有,即叫即製,保證新鮮熱辣,雞蛋仔外脆內軟,用料十足,蛋香味十足!粒粒朱古力雞蛋仔 HK$25因為我本人比較喜歡食朱古力,於是就選擇左呢個口味,其實同原味無咩大分別,在製作時加入不少朱古力🍫粒~同樣外脆內軟,入面有不少朱古力粒,朱古力味不會搶走蛋味,隻味又幾Balance幾夾!不錯! 蜜桃🍑梳打 HK$23蜜桃🍑梳打 個蜜桃🍑味唔會太假太甜,梳打氣十足,幾解渴!宇治抹茶牛乳豆花 HK$30老公點呢杯宇治抹茶牛乳豆花好有驚喜,本身無太大期望,但飲落好濃郁嘅抹茶🍵奶味,好香滑~而底下加入啖啖豆花,帶點甜味,同無太多甜味的抹茶奶好夾,齒頰留香!個有好多特別口味,行過會再encore 呀!
早前經過聞到香就忍唔住同老公一人一底加食飲品,超級飽肚!
原味雞蛋仔 HK$20
粒粒朱古力雞蛋仔 HK$25
蜜桃🍑梳打 HK$23
蜜桃🍑梳打 個蜜桃🍑味唔會太假太甜,梳打氣十足,幾解渴!
宇治抹茶牛乳豆花 HK$30
個有好多特別口味,行過會再encore 呀!