2023-04-20 142 views
想試放題,就揀左滿屋嘅荃灣分店,一叫就叫左最貴既set呢個set最吸引嘅地方係松葉蟹腳、加拿大海膽、澳洲海膽、同埋中拖羅大拖羅任食😍😍(我哋叫咗幾輪蟹腳)好啱我呢個刺身愛好者,其他刺身例如三文魚、帶子、希靈魚鮮甜,解凍都做得幾好熟食方面推介芝麻雞翼、天婦羅等等嘅炸物,每款都係炸得啱啱好,唔會過火,另外自己都幾鍾意食西京燒魚,魚肉好嫩除咗有普通嘅甜品放題之外,另外係每人包一款有牌子既雪糕,分別有movenpick同hagandaz,可以有一個完美嘅句號👍飲品除咗有基本嘅酒精同汽水外,仲有熱凍兩款嘅清酒💕試熱嘅嗰款都唔錯
想試放題,就揀左滿屋嘅荃灣分店,一叫就叫左最貴既set

2023-04-19 201 views
今晚係荃灣搵食朋友話荃灣中心呢間放題唔錯 就去試下 出左消費卷 梗係食個最好既餐 因為有長腳蟹 大拖羅 鵝肝 海膽 呢到有飲品 / 前菜/ 熱食/ 海鮮 甜品 自助吧 未落order 都有好多野食了黎食放題梗係要食刺身 同壽司 全部都好新鮮特別係帶子 好鮮甜 赤蝦好大隻 長腳蟹多肉又鮮甜 比自助餐更好食 唔會好咸 當然唔少得就係加拿大海膽 都好甜 火灸壽司都唔錯 連廣島蠔都有 另外都叫左d 小食 芝士焗蟹蓋 汁煮鮑魚 芥辣味避風塘炒蟹 香煎鵝肝鹽燒海蝦 黃金燒扇貝 燒羊鞍 芝麻雞翼 鰻魚熱食全部都係水準之上 奈何咩都食少少就已經好飽了最後除左出面既甜品 雪糕 糯米糍外 仲有每人一杯 haagen dazs / movenpick 食完甜品飽到頂點了想要食好多種類既放題黎呢間岩晒
今晚係荃灣搵食

想要食好多種類既放題
黎呢間岩晒
  • 羊架
  • 海膽
新一輪消費劵再度發放,雖然金額大縮水,但也是一份額外獎賞,當然要好好慶祝,盡情消費!  與蝦子餅在街上蹓躂,東逛西逛時,忽然看見一個熟悉的牌子 — 《滿屋日本料理》,我倆也有一段時間沒盡情放題了,就襯今次好好放縱一下! 之前,我們都會選擇 A / B 組合,不過,難得有消費劵,這次我們吃豪一點,揀選了 D 極緻組合,可以品嘗最愛的拖羅及海膽,還有鵝肝,相當豐富呢!  鮪‧極品大拖羅,肥美的魚腩,佈滿精緻的油脂,鮮味又帶魚油香,甘香味美,口感入口即化,油香四溢而又鮮甜無比。由於每次下單也有數量限制,所以,性急的我同時點選了鮪‧中拖羅,油脂雖然不及大拖羅,但同樣鮮甜味美喔!   雖然沒有一板海膽刺身,不過,清新爽口的小青瓜片上,拌上甘甜海膽,質感細膩,相當鮮味。  刺身是我的最愛,除了拖羅、海膽,當然少不了仿鮑片、北海道帶子刺身、三文魚刺身、赤蝦等,刺身冰凍鮮味,選擇又多,尤如到訪酒店享用自助餐般豐富,感覺令人滿足!  還是第一次在放題中品嚐鵝肝,雖然邪惡,但香煎鵝肝的鵝油滿瀉,入口即溶,配上青瓜,正好有減膩作用。少吃多滋味喔! 來滿屋日本料理,必吃御品鮑汁燴花膠,大大片的花膠,充滿著滿滿
來滿屋日本料理,必吃御品鮑汁燴花膠,大大片的花膠,充滿著滿滿的蛋白質及骨膠原,名貴的女士恩物,絕對不能錯過。
和風汁牛柳粒一口一粒牛柳粒,入口方便,口感軟腍帶點嚼勁,牛肉味濃,帶少少辣,相當惹味。
還有驚喜,必點避風塘炒蟹,蟹蓋上舖滿蒜頭、蔥段、辣椒、香茅等混合而成的醬料,爆炒風味,相當有鑊氣,香辣惹味,真的沒想過日式放題也能品嘗獨特港式風味。
甜品時間,絕對不可錯過榴槤炸彈,外皮香脆酥香,内裡的榴槤蓉十分濃郁,咬開時還有令人動心的流心效果,大愛!
雪糕方面,雖然每人限選一杯 Häagen-Dazs / MOVENPICK 雪糕,卻發現了 Häagen-Dazs 焦糖脆餅雪糕,焦糖味挺濃郁,當中還有粒粒餅碎,口感豐富;而蝦子餅則選了 MOVENPICK 咖啡。
未夠喉?還可於雪櫃自取牛記雪糕或雪米糍,蠻不錯喔!
荃灣滿屋日本料理喺一間位於荃灣大鴻輝嘅日本料理餐廳。喺度,你可以品嚐到各種美味嘅日本菜式,包括**天婦羅**、**清酒煮蜆**、**燒牛舌**、**刺身**同埋**大拖羅白松露壽司**。## 天婦羅呢度嘅天婦羅係一個非常出色嘅菜色。佢哋用緊嘅配料包括咗新鮮嘅蝦、蔬菜、蟹柳等。個炸漿又香又脆,唔會過厚或者油膩,咁樣就可以完全品嚐到食材嘅鮮味。## 清酒煮蜆清酒煮蜆係一道非常地道嘅日本菜。用清酒煮過嘅蜆味道鮮美,啲蜆肉又彈牙有嚼勁。啲清酒提升咗蜆肉嘅鮮味,同時又帶出咗一啲微醺嘅滋味。## 燒牛舌喺呢度,燒牛舌係一個必試嘅招牌菜。牛舌經過慢煮同燒烤處理,口感軟嫩,味道濃郁。## 刺身呢度嘅刺身選擇豐富,有三文魚、鮪魚、希靈魚等等。啲刺身新鮮,切得幼滑,口感細緻。搭配上一啲日本醬油,更能突顯出刺身嘅美味。## 大拖羅白松露壽司最後,我哋就要介紹荃灣滿屋日本料理嘅一個獨家創意壽司 - 大拖羅白松露壽司。呢個壽司將大拖羅同白松露完美結合,味道既豐富又獨特。白松露帶來咗一股濃郁嘅香氣,同大拖羅嘅鮮味互相輝映,真係一個絕妙嘅搭配。總括嚟講,荃灣滿屋日本料理絕對值得一試。佢哋嘅各式日本菜式都非常出色,而

## 天婦羅

## 清酒煮蜆

## 燒牛舌

## 刺身

## 大拖羅白松露壽司

總括嚟講,荃灣滿屋日本料理絕對值得一試。佢哋嘅各式日本菜式都非常出色,而且氣氛舒適,服務親切。下次你去荃灣嘅時候,唔好錯過呢間日本料理餐廳!
2023-04-10 227 views
滿屋由於好耐無食放題,妹妹生日,就上網搵下荃灣放題邊間好食,荃灣滿屋位置方便,荃灣地鐵站B1出口,行大約5分鐘左右就到了,妹妹生日,我地揀左D餐,食好d,估唔到好有驚喜啊,有長腳蟹同大拖羅,仲有加拿大海膽刺身⭐️出面自助區有好多冷盤,青口,蝦,蜆等等,青口都好新鮮,仲有薯條,薯角等等,飲品種類好多⭐️刺身方面,大拖羅油脂豐富,厚切,新鮮,帶子鮮甜美味,三文魚鮮甜肥美,赤貝呈橙紅色,食落肉質爽厚,赤海蝦都好新鮮啊,海膽色澤橙黃,口感creamy,味道濃郁⭐️火炙拖羅壽司,用火炙形式逼出油脂香,肉質軟綿,口感非常豐富,芝士鰻魚壽司都唔錯⭐️最愛芝麻雞翼,外表金黃酥脆,內餡多汁軟嫩,鵝肝入口即化,牛舌口感有嚼勁,燒菠蘿爽甜多汁⭐️羊架肉質紮實,羊味濃郁,好食,花膠有豐富膠原蛋白,滋養筋脈,最後仲食咗Häagen-Dazs雪糕,非常滿足
滿屋

• 芝麻雞翼
  • 香草紐西蘭羊鞍
  • 鹽燒牛舌
2023-04-07 183 views
行經荃灣感覺到肚餓,就即興到日式放題店 「滿屋」看到有不同價錢的套餐,有72品至116品,包括了多種新鮮的壽司種類、刺身、及熟食。雖然人多但環境仍然很乾淨清潔,令人舒適。我們選的極緻套餐,就有116種食品可供選擇。值得推薦的壽司包括,燒汁鮑魚軍艦、花之戀、芝士軟殼蟹卷、京蔥三文魚腩壽司和各種火炙壽司。而熟食方面, 香煎鵝肝、黃金燒扇貝、相思雙皮奶、鮑汁燴花膠都是一些不錯的選擇。 刺身方面,松葉蟹腳是一道非常值得品嘗的刺身,它的肉質鮮美、口感嫩滑,非常有海洋的風味。除了自己點的食品,外面自取前菜、炸物都有很多,必定適合不同人的口味。而甜品更是高達十多種選擇。由於太飽的關係,我就取了玫瑰花涷慕絲,椰香慕絲, 一小件oreo芝士蛋糕。三款都各有特色,但我最喜歡玫瑰花涷慕絲,不但高級感滿滿還非常之有玫瑰花香的味道。
行經荃灣感覺到肚餓,就即興到日式放題店 「滿屋」

2023-03-31 178 views
📍滿屋日本料理(荃灣)翻工翻到好攰 心思思想食放題慰勞吓自己 就叫埋朋友陪我一齊黎試下呢間~我地叫左D餐 有大拖羅 中拖羅 加拿大海膽 等等餐廳都幾大 我地坐卡位 好闊落~第一輪就叫啲大拖羅 中拖羅 松葉蟹腳試下先!都幾新鮮 好好食 特別係蟹腳 我地食左勁多🤣每條都好厚肉又長 又鮮甜 正! 大拖羅就好有油脂感 🤤海膽都唔錯 口感綿滑 唔會腥~其他刺身質素都唔錯 三文魚我都好中意食 狂食!我地仲叫左佢啲壽司黎食 最中意係佢啲火灸壽司 燒到好香 入口即溶🤤黑松露炒菇都係好選擇 好香黑松露味同牛油味🤤牛舌都燒得唔錯 唔會乾~ 鮑魚都幾好食~ 幾入味 大家可以試下甜品呢到都有好多蛋糕仔拎~ 同埋每人一杯hd雪糕😚
📍滿屋日本料理(荃灣)
我地叫左D餐 有大拖羅 中拖羅 加拿大海膽 等等
餐廳都幾大 我地坐卡位 好闊落~
海膽都唔錯 口感綿滑 唔會腥~
其他刺身質素都唔錯 三文魚我都好中意食 狂食!
黑松露炒菇都係好選擇 好香黑松露味同牛油味🤤
牛舌都燒得唔錯 唔會乾~
鮑魚都幾好食~ 幾入味 大家可以試下
甜品呢到都有好多蛋糕仔拎~ 同埋每人一杯hd雪糕😚
大鴻輝打邊爐自助餐,10樓滿屋質素有一定保證,lunch上到去等12:00開門,已經有好多人排緊隊,估佢唔到!lunch同dinner食嘅嘢係一樣,lunch 價錢扺食好多!😎啱啱出咗糧,同朋友豪一豪,揀左D餐有長腳蟹、拖羅、海膽、鵝肝、鮑魚….用平價錢可以食到酒店buffet既野,仲有得2.5小時任食,慢慢傾,慢慢食坐得舒服環境開楊,喺無靚酒店嘅荃灣,這是不錯嘅選擇。窗邊一排既座位非常光猛開陽,一坐低職員提示可以出去攞嘢,又可以喺QR code落單非常方便,上菜非常快,落完單出去攞嘢返到去已經上埋菜。飲品櫃非常多選擇,仲有啤酒、茶、豆漿、特別有個清涼爽喺出邊未見過嘅。甜品櫃好多選擇,細細件,乜都可以試下,仲有雪糕,如果唔係出面自己羅既雪糕,qr code 落單有movenpick。熟食炸物有炸帶子,雞塊薯條,另一面涼拌豬肚、沙律、螺肉、菜等等好多選擇。仲有麵豉湯,可以暖一暖胃。自助點必點蟹腳、拖羅、海膽,蟹腳非常之咁大隻新鮮,仲要落幾多上幾多,拖羅有大拖同中拖,both新鮮入口即溶,加錢齋食呢幾樣都,滿足到不得了。其他熱食燒物芝麻雞翼必點,其餘都不錯正!扺食!加錢upgrade性價比

其他熱食燒物芝麻雞翼必點,其餘都不錯正!扺食!

加錢upgrade性價比更高!
2023-03-25 138 views
跟朋友去食呢個放題服務員態度非常好,啲食物非常好食。環境都幾舒服,唔係太多人 基本上來得好快 服務員嘅態度呢係令到我最開心,因為佢哋好幫手 有問題,第一有問題第一時間可以幫你解決 食物質素呢係幾好 下次其實可以幫襯 時間都幾足都要成三個鐘頭 都有清酒味道唔錯 唔會唔會那喉嚨 在環境都幾乾淨 唔會太差 鵝肝就幾好食 吞拿魚拖羅位置都可以接受 整體來講,都可以,如果推薦大家都可以去睇吓 如果以$100嚟睇 都值90分 有時間大家去試吓
2023-03-22 189 views
好耐無食過放題荃灣呢間放題 幾時都係openrice第一位之前有食過 覺得時好時壞今次上到去 見到竟然有海膽不過佢分左幾個價錢 我地揀左有海膽之中最平既黎到海膽都唔差 有配青瓜 令到海膽都唔會好"留"仲有長腳蟹蟹腳 不過無咩海水味 無比工具我地食其他刺身都唔錯
好耐無食過放題
荃灣呢間放題 幾時都係openrice第一位
之前有食過 覺得時好時壞

今次上到去 見到竟然有海膽
不過佢分左幾個價錢 我地揀左有海膽之中最平既

黎到海膽都唔差 有配青瓜 令到海膽都唔會好"留"
仲有長腳蟹蟹腳 不過無咩海水味 無比工具我地食

其他刺身都唔錯
2023-03-19 196 views
食物質素非常難食🙈🙈🙈價錢非常貴,如果比較依個食物質素係呀😭😩員工服務態度正常👍有禮貌㗎👍👍本來迎接我外國回來的貴賓他們很失望,馬上要回去食麥當勞我的客人說只有飲品,最令人滿意
食物質素非常難食🙈🙈🙈
價錢非常貴,如果比較依個食物質素係呀😭😩
員工服務態度正常👍
有禮貌㗎👍👍
本來迎接我外國回來的貴賓
他們很失望,馬上要回去食麥當勞
我的客人說只有飲品,最令人滿意

2023-03-17 9314 views
今日同阿女慶祝生日,緊係要搵好嘢食,食豪啲啦~ 揀左荃灣“滿屋”食放題,之前已經有嚟食過,最平嘅同最貴嘅都試左,今日就緊係要食最好啦~所以揀左"D極緻‘’餐😍 飲品種類非常多,有我喜歡嘅apple cider,梅酒,清酒,啤酒。。。數之不盡 自取都有好多選擇,見到啲小朋友攞得好開心呢😅 D餐係可以無限Order長腳蟹和極上拖羅👍 吸睛嘅擺設🤩平時係要酒店Buffet先食到,仲要拎住個碟出去螞蟻搬家咁攞嚟食,但呢度就係坐定定,送到你面前😜 整上拖羅嘅精緻油花,口感入口即融,油香四溢!🐠油脂細膩豐富、魚香濃郁、入口即化😋😋😋 所以可以不停重複再order,食到夠皮,咁都食下其他刺身嘅,三文魚,北寄貝,希靈魚。。。都好多選擇,好新鮮😍 特別係赤海蝦,好大隻👍蝦肉新鮮黏口,蝦頭有膏,鮮甜無比😋😋😋 當然吾少得海膽刺身啦~睇見都食指大動👍👍👍 冬菇炆花膠真係必食😜花膠大大舊,肉厚有口感,好滿足👍 香煎鵝肝,連鮑魚都有👍👍👍😋😋😋全部都係貴價食材,真係值得一食再食😜 芝士釀蟹蓋 避風塘炒蟹 串燒牛舌,浦汁鰻魚。。。 仲有各式壽司添😉 真係食到捧住個肚😜 最尾就緊係要食個榴槤炸彈,同埋Häagen-
今日同阿女慶祝生日,緊係要搵好嘢食,食豪啲啦~

自取都有好多選擇,見到啲小朋友攞得好開心呢😅

D餐係可以無限Order長腳蟹和極上拖羅👍

吸睛嘅擺設🤩

整上拖羅嘅精緻油花,口感入口即融,油香四溢!
🐠油脂細膩豐富、魚香濃郁、入口即化😋😋😋

當然吾少得海膽刺身啦~
睇見都食指大動👍👍👍

冬菇炆花膠真係必食😜花膠大大舊,肉厚有口感,好滿足👍

芝士釀蟹蓋

避風塘炒蟹

串燒牛舌,浦汁鰻魚。。。

仲有各式壽司添😉

真係食到捧住個肚😜

最尾就緊係要食個榴槤炸彈,同埋Häagen-Dazs 雪糕啦😋😋😋

2023-03-11
$650 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 冬菇炆花膠
  • 長腳蟹
  • 極上拖羅
  • 燒牛舌
2023-03-16 201 views
經常會同朋友喺荃灣行街睇戲,近排愛上咗一間日式放題,性價比高,食物質素又好,餐廳位置係荃灣大鴻輝中心10樓滿屋日本料理日式放題總共有四個價錢,通常我哋都會揀比較貴少少,因為有蟹腳,鮑魚,鵝肝,拖羅,海膽。坐低我哋通常都會先出去選擇啲熟食,熟食都有十幾種,炸雞翼,蔬菜,中華沙律,四季豆,泡菜,蕃茄仔,粟米粒應有盡有。飲品種類非常繁多,如果鍾意飲酒嘅朋友一定會喜愛,無論梅酒,啤酒,同清酒,都係飲唔飲今次呢個任食午餐可以有海膽嘅選擇,海膽都算係一款昂貴嘅食材橙黃色嘅海膽味又甘香下面加咗一片青瓜入口嘅味道咁清新,質感細膩幾乎入口即溶,我終於明白點解咁多人都鍾意食海膽☺️刺身拼盤有三文魚,甜蝦,鮑魚片,希靈魚,帶子,拖羅,北寄貝,八爪魚,吞拿魚,松葉蟹腳,三文魚入口好肥美,加上呢啲油脂特別香口,仲要切到非常厚身,入口有口感,其次嘅就係帶子,非常鮮甜,越食越鮮味,又厚身大赤蝦連蝦頭啲蝦膏都好香好鮮甜。松葉蟹腳刺身,一隻非常肥美蟹腳,完整嘅蟹肉食落去又鮮甜又多汁。海膽刺身跟一片青瓜同蟹籽,入口味道鮮甜,海膽嘅甘香慢慢喺口裏面滲出嚟,真係好好食。熟食方面我就比較鍾意食燒羊架,羊架燒到非常之香,咬落去仲係

刺身拼盤有三文魚,
大赤蝦連蝦頭啲蝦膏都好香好鮮甜。

熟食方面我就比較鍾意食燒羊架,羊架燒到非常之香,咬落去仲係好juicy保留到原有嘅肉汁,羊架肉質非常嫩滑香口惹味。另一個我覺得必食嘅推介就係蒲燒鰻魚,鰻魚肉質結實加上燒汁,鰻魚肉味道更加鮮甜更加香口

食到飽飽哋仲可以出去攞啲甜品,
蛋糕,爆谷,雪條,雪糕,食物種類包羅萬有每次嚟親都食到好滿足,而且雪糕嘅味道仲有好多款,講得出嘅味道都搵到
今日食到飽飽咁離開,真係好滿足,下次一定會再嚟幫襯☺️
  • 雪糕
  • 燒菠蘿
  • 炸物
  • 芝麻雞翼
2023-03-06 356 views
又來荃灣找美食,這次想吃放題,所以就試試滿屋日本料理。有4個不同的盛宴供選擇,豐儉由人。這次想吃豐富一點,所以選了他們的D餐-極致鮪•極品大拖羅滄海盛宴,因為餐牌上寫着有110款料理,非常吸引。由於下班後非常餓,一坐下,就馬上用二維碼下單,然後先在店面拿一些熟食,例如麥樂雞、炸雞翼、蔬菜、沙律等。值得一讚的是,下單後食物很快就來了。重頭戲當然是厚切極品大拖羅和中拖羅,非常肥美,入口即融的感覺真好。松葉蟹腳刺身每根都充滿蟹肉,而且容易剪開,每款鮮蝦都很鮮甜,貝殼類:北寄貝、赤貝爽口,带子嫩口。各類壽司也非常高質,三文魚籽海膽拖羅蓉軍艦、黑松露中拖羅壽司、火炙大拖羅壽司、火炙芝士和牛壽司、黑松露中拖羅壽司食材完美地配搭!另外,海膽刺身口感幼滑、味道濃郁,配合清爽的黃瓜上,再來幾碟也不會膩。除了刺身,熟食也不馬虎,燒物燒得恰到好處,焗雞軟骨做到避風塘的風味,口感爽脆,羊架肉質札實,羊味濃。燒鮮蝦和燒菠蘿用熱力烤得又甜又多汁!飲料包羅萬有,汽水茶品、有糖無糖任君選擇!最開心的是有Häagen-Dazs和Movenpick 冰淇淋🥰
又來荃灣找美食,這次想吃放題,所以就試試滿屋日本料理。

有4個不同的盛宴供選擇,豐儉由人。

2023-02-28 379 views
荃灣滿屋今次光顧荃灣眾安街滿屋日式放題,品嚐晚市自選2.5小時的豪華C組合(每位$588)。價錢雖然稍貴,但真的物有所值。C組合可以任食松葉蟹腳刺身、海膽、大拖羅、鵝肝、池魚王的上盛海鮮,是一般幾百蚊的放題吃不到!貓太太是松葉蟹腳的擁躉,毫不客氣地消滅了十幾支!(見圖的蟹腳樹便是貓太太獨自柯打😜)鮮味程度好過自己買一隻松葉蟹腳返屋企煮🤣而豬先生則是瘋狂點海膽,沒有半點腥或不新鮮的味道。相信單是吃松葉蟹腳和海膽已經回本了🤭我們同時柯打一些平時大眾選擇的刺身作對比,如三文魚、希靈魚、帶子等等,但通通都被豪華組合的刺身比下去。皆因鮮味、爽口、甘香、充滿油脂的程度,都更勝一籌。所以我們私心推薦,如果不介意比多一兩百蚊可以試試C組合。不過平心而論,其他平價組合的刺身同熟食都非常不錯,按自己的能力消費吧💰其他認為必點(勁好食)的食物如下:芝士鰻魚、燒羊架、汁煮鮑魚、黃金燒扇貝、各類海膽軍艦🤭飲品櫃、甜品區(也可 QR code點Häagen-Dazs和Movenpick雪糕)、涼菜區域也一應俱全。
荃灣滿屋