位於尖沙咀樓上鋪嘅呢間放題,裝修得好似居酒屋咁~刺身,卷物,串燒,炸物⋯都樣樣齊☺️都無漏單情況👍(放題漏單食得最唔爽🙈)⋯ 用刺身黎做開頭🙂望落幾新鮮,牡丹蝦都幾大隻🍤鮮甜味都有~放題紙雖然無得揀三文魚腩,剔咗三文魚,但師傅竟然會自動比三文魚腩😍些些喔!魚腩肥美而且都算厚切😝鮑魚片,帶子都幾推介,食落爽口有鮮味花之戀同火炙三文魚一向系我嘅大愛❤️一啖一件,size岩岩好☺️有三文魚,沙律醬同蟹子...飯嘅份量適中,可以留返個肚試多啲野😎火炙三文魚燒得夠香~生熟部份各一半😊值得一試炸物串燒黎講,都幾脆口😺芝士年糕煙煙軔軔,留意返,佢真系會爆芝士嫁💁炸蠔嘅炸粉略嫌多左啲~芝麻雞翼保留到肉汁,唔會好乾😋另外炸豆腐都可以試試,豆腐好滑😌#豆腐控 必食!串燒選擇都適中,嗌左雞軟骨,牛脷,雞翼,羊架...雞翼略嫌乾咗小小,而牛脷得切得夠簿身,咬落都好有口感☺️羊架夠入味,甦味香,肉質腍!要差差佢😀一品料理嘅一品牛扒,香蒜牛仔粒,蒜香炒魷魚鬚同大蝦天婦羅都幾推薦比大家!😝牛扒,牛仔粒同魷魚鬚都好入味,魷魚有咬口之餘,蒜香汁味道幾好食😙最特別嘅就係香橙焗銀雪魚🍊感覺幾清新,銀鱈魚唔會好腥,加左沙律醬酸酸味味
最特別嘅就係香橙焗銀雪魚🍊感覺幾清新,銀鱈魚唔會好腥,加左沙律醬酸酸味味好開胃😊熱辣辣新鮮出爐!

價錢都算合理,食物選擇中規中矩😊地方雖然吾算好大,而且環境坐得都算舒服!怕嘈又想一大班朋友仔傾下計食下野,可以諗諗佢😸
2016-06-19 294 views
自己一家大細同朋友一家大細一齊去食飯,電話度又話會盡量會安排坐室內,點知都係坐露天位,咁諗住算啦都到晒,但果度冷氣可以話係零講下食物先刺身:不過不失,海膽~好腥,蝦~仲有腸呑拿魚~唔新鮮串燒:得幾樣嘢揀天婦羅:粉厚其他好一般服務漏單即補好啦叫俾D水飲下,點知答:自己攞冇人收碟到埋單計埋我2歲女兒,話佢夠90CM,然後個伙記企埋黎搵個身度高,死都話一定有90CM,又話我冇早講佢唔夠,仲攞埋把尺出黎度,我女剛在89~90cm之間,又話lee又話路,又話佢D小朋友出街點點點頂!真係好老土囉錢我照俾右,不過唔會再黎幫趁,大家要唔要黎就自己諗過

講下食物先
刺身:不過不失,海膽~好腥,蝦~仲有腸呑拿魚~唔新鮮
串燒:得幾樣嘢揀
天婦羅:粉厚
其他好一般

漏單即補

好啦叫俾D水飲下,點知答:自己攞

冇人收碟

頂!真係好老土囉

錢我照俾右,不過唔會再黎幫趁,大家要唔要黎就自己諗過
2016-06-19
Celebration
Father's Day
2016-06-19 230 views
呢餐真係十分失望價錢唔算平,食物款式少睇食評時已經心知,諗住貴精不貴多呢樣我buy,點知冇樣出色刺身無口感更無鮮味海膽手卷同鰻魚無咗影⋯追單亦只補番海膽手卷明明仲有45分鐘就已經走埋嚟同我哋講last order。last order後服務變得更積極,未食晒就問仲要唔要,最終個半鐘離枱走人完全冇諗過食嘢咁stress如果你見之前食評好係之前嘅事,唔知係換咗老闆定餐廳想轉型,點都好,我強烈唔建議大家花錢花時間去食,最重要佢影響我哋想享受美食嘅心情
呢餐真係十分失望
刺身無口感更無鮮味
海膽手卷同鰻魚無咗影⋯追單亦只補番海膽手卷
完全冇諗過食嘢咁stress
2016-06-19
Celebration
Father's Day
2016-06-18 231 views
想同朋友好好吃一餐,放題是個很好的選擇,於是我們去了尖沙咀食放題~首先來一客天婦羅,入面蝦肉都很爽,仲新鮮岩岩炸起,熱辣辣。手卷有我最中意既海膽同三文魚子!!!超正!壽司唔嗌太多,都係食個花之戀同火炙三文魚,質素都幾好,三文魚都幾厚。而剌身就乜都嗌d,特別要讚下個鮑片,好鮮,但係個大蝦就差d,有d腥。魷魚so唔錯,有d咸,但我接受到的牛扒都幾好食炸蠔同芝士年糕都好正啊!!個蠔唔會厚粉,炸完都仲食到好香既蠔味。而年糕入面d芝士會流出黎,都幾正,不過食果時要小心熱。芝士雞翼就還可,不過都好味過串燒雞翼。鰻魚就唔太岩我個人胃口,不過都ok既。牛舌唔錯,不過厚d會更好。雞軟骨好正,我之後有再食多4串,好脆好爽,如果加小小檸檬汁就仲好。
首先來一客天婦羅,入面蝦肉都很爽,仲新鮮岩岩炸起,熱辣辣。
手卷有我最中意既海膽同三文魚子!!!超正!

魷魚so唔錯,有d咸,但我接受到的
牛扒都幾好食
牛舌唔錯,不過厚d會更好。
2016-06-13
2016-06-17 357 views
朋友話補祝我生日,所以約了晚上食飯。因為不想吃得太飽濟,所以揀食日本野。佢負責揾佢想食的餐廳,約好了7:30在尖咀等。餐廳近L5出口,過對面馬路直行就到,約1分鐘,唔難揾。餐廳有120多個好評,我想應該不會差到哪裡,而且openrice簡介其為時尚特色設計,我是有滿心期待。到了四樓,門口細細,入内,只是一間普遍不過的放題店,而且唔大,雖設有露天區,但都唔見得特別吸引。室內座位也不算多。侍應安排我二人坐到角落的位置,見到洗好的碗碟就係座位後面。晚上餐廳人唔算多,只有8成滿。野飲自助咁拎,但選擇好少,得8、9款罐裝可供選擇。望望餐紙,又係選擇唔多,每張餐紙上可供選擇的也是不多,十多款,刺身大路野,十多款都可接受,但熟食呀,燒物呀,炸物呀,都咁少選擇,我覺得真係令人失望。因為沒有期望,所以我都主力食刺身,落單時只有甜蝦和牡丹蝦,但女店員態度頗不禮貌著我不要點太多,因為會食剩會收錢。我心諗,我都知,但態度可否好啲啲?我放工咩都未食,第一次落單,點20隻蝦都唔過份呀~其他刺身,我都係只點1人1塊,加埋都唔會飽人。刺身上得幾快,除左蝦外,其他冰味都好重,三文魚食得出唔肥美之餘亦唔太新鮮!所以都無興

刺身上得幾快,除左蝦外,其他冰味都好重,三文魚食得出唔肥美之餘亦唔太新鮮!所以都無興趣再食。朋友成程都點左幾件壽司就停左手,我試埋佢嘅海膽手卷,正常水平,唔特別。其他真係無咩點食,只係叫左籠比較得意嘅籠仔蕃薯同2件粟米。
埋單見到個價錢,我真係覺得,放題黎講,佢真係差,無選擇之餘仲要咁貴!!如果質素高少啲選擇無可厚非,成間野都無賣點仲要咁貴,真係唔得。踏踏實實做單點比起放題,我諗會更加適合。
2016-06-15
$320 (Dinner)
上次去另一家串燒為主的餐廳吃飯時看到下面的易拉架介紹這裡. 試試新地方.  餐牌都是日式飯類, 魚生飯的種類有好幾款, 這次點安全系數高的滑蛋豬扒飯. 點餐後送上前菜及飲品. 豬扒的呎吋很小的一塊, 炸的不太酥脆. 滑蛋的份量足但汁過多, 導致底層的飯偏腍. 水準不過不失. 以不用$60可以有一個午飯, 算是這樣. 份量稍嫌不足.
滑蛋豬扒飯
2016-06-07
$58 (Lunch)
2016-06-13 193 views
睇見超多好評, 約左幾個朋友試下, 但非常失望一坐低見到都好多美食, 當然先點刺身壽司, 交單後慢慢點熟的食物, 點知炸物, 天婦羅, 燒魚頭⋯⋯來曬都未有刺身, 朋友都有微言, 食魚冇魚味, 食牛冇牛味, 刺身終於到, 師父切功好,非常薄, 賣相很好👍🏻very good, 值得一贊。服務方面, 到達餐廳7點15分, 8點半就話last order, 細問之下, 話第一個order 係7點, 唸住算啦, 都冇乜好食, 就埋單, 點知9點零一分, 就好唔客氣同客人講, 時間到, 趕客走, 一分鍾都不能多, 食物質素 & 服務態度都實須改善
睇見超多好評, 約左幾個朋友試下, 但非常失望
食物質素 & 服務態度都實須改善
2016-06-13
2016-06-12 232 views
放假前夕又係狂歡食野既好日子,是日跟朋友黎到尖沙咀食日式放題。刺身刺身可以講係食日式放題既最大主角,十個有十個人去食都係狂點刺身食到七八成飽先食其他野食,所以刺身係對一間放題餐廳好壞既一個定位。呢間餐廳既三文魚十分肥美,一入口已感覺到好濃郁既魚香。油甘魚也十分出色,肥美好味。帶子刺身十分厚,肉質十分軟滑,還加有三文魚子在上面,可以點聚一下味道,還有不可不提既牡丹蝦,十分大隻而且蝦肉鮮甜肉質彈牙。海膽手卷好少餐廳可以食到好味既海膽手卷,呢到用既海膽十分高質素,因為落ORDER既數量有限,一入到餐廳已經叫左黎試下,果然沒有失望,海膽味道都幾濃下,而且份量十分多,真係要點既就要快手唔係想試都無得試。炸蠔/雞翼蠔炸得皮夠脆,蠔身仍保持左一定既水份,肉質仍然嫩滑,有香口又有軟滑,雞翼也不錯,首先是沒有雪味,其次是雞肉也幾嫩,而雞皮都是脆脆的,此兩款料理都做得不錯。蒸日本甜薯一般都是食燒蕃薯的,估唔到係呢到食蒜既都幾特別,好似點心一樣用籠蒸完上枱,感覺都不錯,蕃薯也十分甜。
炸蠔/雞翼
蒸日本甜薯

2016-06-03
2016-06-08 2113 views
放題食得太多,有時覺得間間都好似大同小異同時領略到,放題不可能全部款式試齊,但求某幾款出色中Hit左自己的口味。貴精不貴多。今次在響葫蘆食到幾款我覺得值得推介、令人印象深刻的食物。7:30pm來到亞士厘道的響葫蘆地方不大,有室外座位店裡四周以至點菜紙都大大隻字寫著不準浪費食物作為「環保戰士」(自稱)的小妹,忍不住俾個like!浪費食物可恥!作為放題,講真,響葫蘆的食物選擇不算多,不過有好幾款值得一講首先是這裡的手卷類食物值得推介這晚試了3款,3款都不錯海膽手卷用的雖然不是甚麼貴價海膽,但也沒有廉價海膽的腥臭味。質素和份量還是相當不錯。香葱吞拿魚手卷個人非常喜愛這個手卷,葱花絲和芝麻非常的香,加上吞拿魚油花粼粼,很是肥美。入口融化的滋味,一試難忘。這個我又連啪了兩個。中間是吞拿魚的油脂三文魚籽手卷三文魚籽手卷的三文魚籽份量頗多,粒粒圓潤飽滿,吃下也覺新鮮,很好!再來就講講放題的重中之重:刺身!這裡刺身的選擇頗多個人推薦的是魷魚及八爪魚類例如圖中右下方的芥末八爪魚和黃金魷魚彈牙又惹味,還有就是帶子和油甘魚,厚切又肥美至於蝦刺身,新鮮肥美,的確有部分的腸沒有除去,我就沒有點太多壽司也似模似樣
放題食得太多,有時覺得間間都好似大同小異
貴精不貴多。
今次在響葫蘆食到幾款我覺得值得推介、令人印象深刻的食物。
7:30pm來到亞士厘道的響葫蘆
地方不大,有室外座位
店裡四周以至點菜紙都大大隻字寫著不準浪費食物
作為「環保戰士」(自稱)的小妹,忍不住俾個like!
浪費食物可恥!
作為放題,講真,響葫蘆的食物選擇不算多,
不過有好幾款值得一講
首先是這裡的手卷類食物值得推介
這晚試了3款,3款都不錯
香葱吞拿魚手卷
入口融化的滋味,一試難忘。這個我又連啪了兩個。
中間是吞拿魚的油脂
再來就講講放題的重中之重:刺身
這裡刺身的選擇頗多
個人推薦的是魷魚及八爪魚類
例如圖中右下方的芥末八爪魚和黃金魷魚
彈牙又惹味,
還有就是帶子和油甘魚,厚切又肥美
至於蝦刺身,新鮮肥美,的確有部分的腸沒有除去,
我就沒有點太多

壽司也似模似樣,我比較喜歡的是火炙油甘魚壽司
火炙過之後,油甘魚的油脂都融了一半
入口也種口感一流!
火炙油甘魚壽司、火炙立魚壽司
接下來講講熟食,不得不說,我覺得響葫蘆的熟食頗為出色!
例如這個
香橙焗銀鱈魚
上檯時溫度很熱,面頭的白汁處於半融狀況。
揭開柳橙下層是銀鱈魚。
平日對煮熟的橙那種酸味敬而遠之的我
嘗到這菜式還真有點驚喜
因為中間還加了一些類似千島醬的醬汁
帶甜味,鱈魚亦非常滑溜可口
這款香橙焗銀鱈魚是我邊吃邊讚的菜式
強烈推介!
這款是很多食評都推介的一道菜
由於友人是人不能吃牛,所以全碟都是我一人清的。
上下兩邊是肥油
中間的牛肉比較薄
醬汁味濃
咬落較腍,肉味濃郁
汁燒一品牛扒
與一般放題比較,這牛扒屬於相當高質素。

蒜香一口牛柳粒

食落非常之腍,肉汁豐厚,咬落有彈性,
完全沒有韌和老的感覺
在這款「放題常備菜式」來說,這個做得算是出色
不過我個人更喜歡上面所款汁燒一品牛扒
蒜香炒魷魚鬚
同剛才所述,這間響葫蘆的魷魚類食物是相當的出色,無論生熟也是。
畢竟前身是居酒屋,魷魚鬚這類下酒物必然是水準之作。
魷魚鬚保持彈性,又不至於韌,
我更喜歡是它的「收汁」程度,將醬油緊緊鎖住在魷魚的表面

蒲燒鰻魚

放題有鰻魚食是大加分,這裡更俾全條鰻魚則是大大大加分!
叫完又叫。
鰻魚上檯是熱的,而且醬汁很多
蒲燒鰻魚
第二次加一串炭燒雞肉串,也相當不錯,滋味多汁
蒲燒鰻魚、炭燒雞肉串
再叫了芝麻雞翼、日式芝士年糕和炸蠔
芝麻雞翼皮脆肉嫩,好食。
大蝦天婦羅,正常貨色,味道不過不失。
大蝦天婦羅
埋單每位連加一$317
價錢合理
2016-06-06
蒲燒鰻魚、炭燒雞肉串
  • 蒜香炒魷魚鬚
  • 芥末八爪魚
2016-06-07 266 views
極力推薦!刺身擺盤勁大心思好精美,睇落又厚新鮮,尤其三文魚,色澤鮮豔且口感肥嫩,帶子圓圓大大粒,甜蝦大大隻,無腥味,真係不得了!海膽手卷:滿滿的海膽塞在手卷裡,中間的米飯則煙韌有致,海膽新鮮。紫菜方面,鬆脆可口,正!橙煮銀雪魚: 推介推介!好特別的新嘗試!香香的橙味配上淡淡的銀雪魚,沒有任何䃏味,更帶出魚既鮮味。加上沙律醬,如果配個白飯食的話仲正!燒牛舌:牛舌都幾厚身的,燒得很香口,很惹味,有點兒太乾身,但好有𡁻頭。

2016-06-05 206 views
月尾出糧跟同事出去食飯好好慶祝一下,久違左既放題要好好大食一餐。刺身每一款都十分精緻,牡丹蝦又大隻又鮮甜,甜蝦的肉質甜美度也十分高。另外還有油甘魚,油甘魚的油脂味道好香滑,令人口腔有一陣陣的魚香味,帶子也十分新鮮,還有三文魚子,一粒粒好大粒一咬開就有海水既咸味湧出,感覺到一陣陣既海洋問題。還有我最喜愛既三文魚,三文魚油脂也十分多,味道十分香濃。海膽手卷限量的海膽手卷,見到就叫左先,海膽味道十分濃,想不到放題也有海膽手卷食到,而且海膽味道那麼濃郁,雖然要食埋飯都幾飽,但係咁吸引既海膽真係唔試唔得,每份手卷海膽份量也十分多,真係落足材料。壽司試了花之戀同幾款火炙壽司,一般食放題都好少食,但係試下幾款火炙壽司,味道都十分不錯。香橙焗銀雪魚呢間放題的特色菜,香橙加上沙律醬黎焗銀雪魚,除了有酸酸甜甜既開胃味道還每魚肉更加嫩,食落十分夾既一個組合,一定要點的一個料理。
壽司
香橙焗銀雪魚
Other Info. : 餐廳食物貴精不貴多,試左好多都好好味。
2016-05-31
  • 香橙焗銀雪魚
2016-06-04 290 views
快樂星期五約埋三五知己去搵間都見好多好評嘅日式放題提前一日打去,估到都會爆,waiting list當日回覆,有位!一放工就飛去,好鬼期待好快就坐底地方唔太大,不過都幾好坐店員有禮四圍望下,無年輕人,得中年些小嘅男男女女唔理啦,剔剔剔wah!!!魚生到個樣ok嘅,先整隻肥蝦咦,夠凍,再咬,嘩!"梅"嘅唔緊要,再試甜蝦,都好夠凍,一咬!又係咁ge再試三文魚,北寄貝,鮑魚片,total loss呀😭😭😭又話三文魚係魚腩,一件都無嘅?好似city super仲靚喎係唯一個蟹柳棒叫做鮮甜👍之後叫下熱食,串燒就埋埋,好乾枝豆夠熱幾好烏冬都幾彈牙,係個湯多左麻油味飲品方面款式多,又夠凍整體黎講唔太理想,呢個價錢有更多更好選擇🙄🙄🙄
快樂星期五
約埋三五知己去搵間都見好多好評嘅日式放題
提前一日打去,估到都會爆,waiting list
當日回覆,有位!
一放工就飛去,好鬼期待
好快就坐底
地方唔太大,不過都幾好坐
店員有禮
四圍望下,無年輕人,得中年些小嘅男男女女
唔理啦,剔剔剔
wah!!!魚生到
個樣ok嘅,先整隻肥蝦
咦,夠凍,再咬,嘩!"梅"嘅
唔緊要,再試甜蝦,都好夠凍,一咬!又係咁ge
蝦蝦蝦
係唯一個蟹柳棒叫做鮮甜👍
之後叫下熱食,串燒就埋埋,好乾
枝豆夠熱幾好
烏冬都幾彈牙,係個湯多左麻油味
飲品方面款式多,又夠凍
整體黎講唔太理想,呢個價錢有更多更好選擇🙄🙄🙄
2016-06-03
2016-06-04 1440 views
今晚同朋友向尖沙嘴聚舊,我們決定去間樓上居酒屋食日本放題。呢間居酒屋日本放題5係特別貴,$288任食2小時(任食所有刺身丶串燒丶炸物丶壽司丶手卷丶料理丶烏冬丶飯...等等(選擇性都幾高,大約有80款不同款色),任飲啤酒同汽水或熱菊花茶。食日本野點可以不食刺身,雖然我不是特別鐘意生東西,但都叫左八爪魚丶牡丹蝦丶甜蝦同呑拿魚。我個朋友就好鐘意,所有佢叫左好多,最後來左隻刺身船,賣相十分討好,刺身很新鮮,極力推介八爪魚,爽口彈牙,個人覺得甜蝦比較牡丹蝦好吃,鮮甜。呑拿魚一般般,魚味淡。呢道串燒和燒物十分惹味可口,由其是雞翼,雞皮燒到香脆乾身,令到我一再添食,一個人食了十隻左右。其次燒雞軟骨亦十分美味,外脆內軟,火候掌握燒得十分好,入邊仍然嫰滑多汁,不像其他地址燒得太久乾硬鞋口。燒冬菇亦一讚,冬菇上面的木魚碎有提鮮作用,豐富味道層次。這居酒屋必食係各類牛肉定食。我和朋友都食過番尋味,一再encore,因為這裡的各種牛肉平均比其他日本放題出色,質素不是頂級,但這價錢來說是物超所值。香蒜一口牛柳粒肉質軟燜,咬下去肉汁溢出,油分充足甘香芳郁,齒頰留香,激讚。烤汁一品牛扒調味適中,軟燜不韌,好味。個人
今晚同朋友向尖沙嘴聚舊,我們決定去間樓上居酒屋食日本放題

烤汁一品牛扒調味適中,軟燜不韌,好味。
個人亦十分推介這裡,十分惹味,蒜香燒汁味濃,佐酒一流。好味程度令本人叫了3次。
另外好食推介還有日本芝士年糕,外脆內軟,入邊芝士軟心年糕煙煙韌韌,芝士控必食。
我們亦叫了蒲燒鰻魚炒飯,十分可囗,雖然有點油膩,不過味道很好,鰻魚粒很嫰滑,份量十分大,可供3至6人。
最後叫多過九洲豬骨湯烏冬,烏冬爽滑彈牙,奈何湯底胡椒味太重,給蒲燒鰻魚炒飯比下去。
整體來說食物水準質素味道中上,牛肉串燒尤其出色,室內裝修一般,反而室外露台座位景觀比較開掦有睇頭,唯一不足是沒有任何甜品,如可添加就為一餐劃上完美句號。
$288 (Dinner)
  • 香蒜一口牛柳粒
  • 香橙焗銀雪魚
  • 牛肋骨山賊燒
  • 雞軟骨
  • 燒烤雞翼
  • 蒜香炒魷魚鬚
見今日收早, 收左工約左老婆仔去尖沙嘴行街街食飯。行到累累地唸住搵間放題拆餐勁既, 就入左去試下。可能因為7點都未到時間尚早, 唔使等位就入得。地方唔大, 裝修都係好平實既居酒屋風格, 原本都驚伏伏地。一坐抵姐姐就好好招呼我地去自助拎野飲, 汽水啤酒茶都有, 種類都算多。跟住緊係即刻叫番個刺身船試下個水準先啦。隻船一上, 正話伏伏地既疑慮一掃而空。三文魚竟然係俾腩位, 又肥又厚, 一咬落去D油香@@一個字正。因為成本, 好少放題會俾腩的。仲有D牡丹蝦, 又大隻又彈牙, 一食就知好新鮮, 仲要好有心機甘每隻都夾一片青檸, 加分。食完刺身再望下有咩熱食, 叫左一客推介既香橙銀鱈魚。果然冇令人失望。原來橙加銀鱈魚係甘好食。銀鱈魚好滑,加上橙既甜味, 仲有沙律醬入面係加左少少芥茉, 好香。我地食完一轉再encore左一轉。再望竟然有我最愛既燒鰻魚, 你地知出面食鰻魚係幾貴。雖然黎得好細條, 反正係放題, 叫番357條食個夠=P跟住再叫左少少串燒, 雖然都係D比較普通既選擇。牛舌,雞翼東菇同雞皮甘。但火侯掌握得不錯, 調味亦適中。因為實在有太多野食, 普通D既就唔寫LU。不過300蚊可以食到甘多
因為實在有太多野食, 普通D既就唔寫LU。不過300蚊可以食到甘多野同甘新鮮既刺身, 一定會再黎。
2016-06-02
  • 刺身船
  • 香橙銀鱈魚
2016-06-01 506 views
我對日本餐廳的要求除了想好食,環境衛生我覺得都非常重要,這餐廳分室內同室外,不論桌子、椅子、地板等位置均好乾淨,仲以為新開張,一問之下原來已經3年,仲keep到環境咁企理,真係要比個讚佢。見到最主要的刺身櫃亦十分有衛生,連雪櫃都好似新一樣。放題總是瘋狂食刺身,看看這刺身船就看得出我們的瘋狂,各款刺身十分新鮮,尤其三文魚最為出色,油脂豐富,口感一流,屬於上等三文魚。牡丹蝦非常大隻,非常鮮甜。 放題可以任食海膽手卷,令我已忘記什麼是膽固醇了,連續吃了3個,海膽好軟滑好香,好精彩! 壽司也很出色,壽司醋飯微暖,刺身並沒有因為用來做壽司給二等刺身,食到刺身依然鮮味十足,好好味。 香䓤吞拿魚蓉+三文魚+三文魚子丼,這是一個午餐吧,太太因為開始飽食左兩啖要放棄,係好味的,但飯有點多,不過我免得浪費唯有⋯吃吧! 其實放題仲有好多熱盤,炸物等,可惜我們都不屬於大食之人,之前那大盤刺身及壽司已經飽了,所以熱盤只能淺嚐幾款串燒,牛舌鹽燒好香,口感十足,魚鮫燒得剛剛好,魚肉亦有不少,好香口。 這餐廳的確十分不錯,值得推介,但我發覺我們太細食,食放題要硬食到頂著胃離開,實在不太適合,下次我
見到最主要的刺身櫃亦十分有衛生,連雪櫃都好似新一樣。
牡丹蝦非常大隻,非常鮮甜。

其實放題仲有好多熱盤,炸物等,可惜我們都不屬於大食之人,之前那大盤刺身壽司已經飽了,所以熱盤只能淺嚐幾款串燒,牛舌鹽燒好香,口感十足,魚鮫燒得剛剛好,魚肉亦有不少,好香口。

這餐廳的確十分不錯,值得推介,但我發覺我們太細食,食放題要硬食到頂著胃離開,實在不太適合,下次我們還是來食lunch,價錢更優惠呢。