2024-08-11 274 views
以前係日本嘢今時今日都仲係日本嘢見佢換咗另一間就試下叫咗一個魔鬼魚翅、A4和牛壽喜燒鍋、同一個吉列蠔定食。基本上都係啲普普通通嘅嘢。魔鬼魚翅正正常常,但我嫌佢燒得唔夠燶。雖然都預咗A4和牛冇乜油花,但出奇地都幾好趙口。吉列豪炸得幾OK,但我食淨一舊先記得影相,如果啲生菜再切得幼絲少少就好喇。不論服務食物同環境都係正正常常咁。成間舖頭都要開曬風扇冷氣又唔係好夠咁。呢間舖頭所有嘢都正正常常咁雖然睇食評話係日本人主理,唔知係食材問題定係點,總之就係好普通咁。不過唔係叫咗好多嘢食,可能佢強項係其他嘢咁啱我都冇叫啩。可以試埋夜晚嗰餐嘅。今餐三樣嘢埋單$450。
以前係日本嘢
今時今日都仲係日本嘢
見佢換咗另一間就試下

叫咗一個魔鬼魚翅、A4和牛壽喜燒鍋、
同一個吉列蠔定食。
基本上都係啲普普通通嘅嘢。
魔鬼魚翅正正常常,但我嫌佢燒得唔夠燶。
雖然都預咗A4和牛冇乜油花,
但出奇地都幾好趙口。
吉列豪炸得幾OK,
但我食淨一舊先記得影相,
如果啲生菜再切得幼絲少少就好喇。

不論服務食物同環境都係正正常常咁。
成間舖頭都要開曬風扇
冷氣又唔係好夠咁。

呢間舖頭所有嘢都正正常常咁
雖然睇食評話係日本人主理,
唔知係食材問題定係點,
總之就係好普通咁。
不過唔係叫咗好多嘢食,
可能佢強項係其他嘢咁啱我都冇叫啩。

可以試埋夜晚嗰餐嘅。

今餐三樣嘢埋單$450。
2024-08-10
$225 (Dinner)
2024-08-10 123 views
上次試咗六味屋嘅拉麵,今次去隔籬嗰間Maru Maru 丸々試吓日本菜。兩間店嘅風格有啲似,唔知係咪姊妹店。壽喜燒和牛呢個壽喜燒冇配烏冬或者飯,所以如果一個人食份量會唔夠。和牛質素唔錯,不過壽喜燒湯底略嫌過鹹,配菜份量亦唔多。串燒丼有四款串燒,包括牛舌、雞皮、雞肉同埋免治雞肉。牛舌幾出色,軟腍易咬,雞肉同免治雞肉好滑身多汁。雞皮比較差,燒得唔夠乾身,唔夠脆口。玉子燒估唔到玉子燒最有驚喜,一上枱就聞到好香蛋味,玉子燒好軟熟又夠厚身。

壽喜燒和牛

串燒丼

玉子燒
2024-08-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
這間居酒屋在住宅區,一入去很有家的感覺,實而不華,但充滿溫暖感。炎炎夏日,我第一時間叫了他們自家製果實醋,非常醒神,奶更使飲品更滑更香,很有趣而又和諧的配搭!食物方面,炸雞是高水準之作,唔知道佢地嘅炸爐係唔係特別訂製,炸雞肉非常之軟滑多汁,炸皮又特別鬆脆!魚生拼盤非常之新鮮,切得肥厚,非常落本。串燒亦達名牌居酒屋水準,雞皮、墨魚彈脆,牛肉、牛舌件件肥厚,又軟又諗又入味!鍋物非常足料,湯底鮮味。期待下次與三五知巳再來。

2024-07-30
2024-07-31 207 views
本身都好鍾意支持小店,之前試過呢間嘅lunch覺得唔錯,襯放假同屋企人食晚飯。入到去個氣氛好warm,應該係日本人開嘅,因為我聽到佢地用日文溝通。叫左炸雞,好ok喎!!👍外酥內嫩,好juicy,全家都鍾意。重有左刺身,夠厚夠鮮,重有串燒,有我最愛嘅厚牛舌😂😛 私心叫左杯果醋俾自己,好refreshing

超正炸雞
牛舌串燒
刺身
2024-07-28
$150 (Dinner)
超正炸雞
刺身
  • 炸雞
  • 串燒
  • 鍋物
2024-07-11 380 views
放假諗住去嘆吓壽司,入到店內完全冇人,俾咗一個角落頭位我坐,冇冷氣,服務態度差,食物麻麻。咁樣嘅態度又唔平嘅價錢,點會想再幫襯啦,佢班員工真係同佢倒米,好失望,冇下次。
2023-10-07 1726 views
一開業個陣嚟過幾次,覺得食物有水準之餘又抵要,CP 值高,特別喜歡佢地既雞白湯紙火鍋。但最近再去,發現改了menu,之前鍾意食的如前菜的冷盤蕃茄,月見菠菜都無左,日式炸雞變左做韓式炸雞,辣辣的,小朋友失望不能吃。記得剌身之前係5款自選$16x,而家變左做「廚師發板」(即係無得揀),仲要加到$22x。本來以為屋企附近多左間CP 值高的居酒屋,估唔到咁快就加價變質,野食質素雖然維持到,但短期內都不會再去。

剌身5選
串燒
薯仔沙津
剌身5選
串燒
2023-09-17 962 views
豬扒肉質畀石頭還要硬, 星期日午飯叫餃子冇餃子, appalling .... 劣級.. 千祈唔好叫肉類, 越食越氣憤, 小朋友要食豬扒都咬唔開, 其他食物又唔係太啱小朋友食, 都唔明點解會轉手
2023-08-21 839 views
最近太古城開咗間日式餐廳,位於郵政局附近,環境舒適,而且價錢一點也不貴,性價比好高。餐廳做緊夏祭,出咗新款嘅美食,我哋揀咗幾款小食同壽司盛。大學芋:香甜軟糯,口感細膩,味道甜甜,令人吃上癮。章魚燒:酥脆外皮,內有章魚粒,有口感之餘,同喺日本食嘅味道差唔多。Mega大蔥豚肉串:豬肉嫩滑多汁,蔥香濃郁,口感綿密。北海道薯角伴柚蜜糖:薯角香脆,搭配柚子蜜糖,味道特別,口感爽脆甜美。唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬:魷魚圈酥脆,搭配雙色蛋黃醬,味道豐富。花火壽司盛:款款壽司都好新鮮,而且有唔同款式,十分豐富,令人滿足。紅酒蕃茄醋牛乳:滑順的牛乳口感,帶有紅酒和蕃茄醋的淡淡酸甜風味。蜂蜜生薑檸檬醋梳打:清新的檸檬味,薑和蜂蜜的微妙結合,氣泡爽口,帶有微酸甜味。食完之後發現,原來呢度嘅happy hour其實都幾抵,下次都同同事嚟呢度飲番杯先!

餐廳做緊夏祭,出咗新款嘅美食,我哋揀咗幾款小食同壽司盛。

大學芋:
香甜軟糯,口感細膩,味道甜甜,令人吃上癮。

章魚燒:
酥脆外皮,內有章魚粒,有口感之餘,同喺日本食嘅味道差唔多。

Mega大蔥豚肉串:豬肉嫩滑多汁,蔥香濃郁,口感綿密。

北海道薯角伴柚蜜糖:
薯角香脆,搭配柚子蜜糖,味道特別,口感爽脆甜美。

花火壽司盛:
款款壽司都好新鮮,而且有唔同款式,十分豐富,令人滿足。

紅酒蕃茄醋牛乳:
滑順的牛乳口感,帶有紅酒和蕃茄醋的淡淡酸甜風味。

蜂蜜生薑檸檬醋梳打:
清新的檸檬味,薑和蜂蜜的微妙結合,氣泡爽口,帶有微酸甜味。

• 花火壽司盛
2023-08-19 651 views
夏祭小食💕All $38🌟北海道薯角伴柚子蜜糖 (7/10)甜甜地嘅北海道薯仔再加埋酸酸甜甜嘅柚子蜜糖真係幾特別😚🌟唐揚炸雞伴五色他他醬 (8/10)啲炸雞夠晒嫩滑 好快就食晒😋🌟章魚燒 (7/10)章魚燒熱辣辣 章魚又夠大粒💕🌟日式甜醬油團子 (7/10)團子夠晒煙靭 作為甜品唔錯😉串燒系列🌟牛舌 $40 (8/10)牛舌夠曬厚 重要好淋😋 加配檸檬汁仲好食💕🌟牛肋肉 $45 佢啲牛肉真係幾好食 夠惹味又淋😋🌟檸檬水燒酎梳打 $58超多檸檬冰加埋少少酒味嘅梳打 超級清爽❄️🌟檸檬水high ball $58佢同上面個分別就係個酒味再重🤣 如果飲得嘅話就推薦依款~
夏祭小食💕All $38
🌟北海道薯角伴柚子蜜糖 (7/10)
甜甜地嘅北海道薯仔再加埋酸酸甜甜嘅柚子蜜糖真係幾特別😚

🌟唐揚炸雞伴五色他他醬 (8/10)
炸雞夠晒嫩滑 好快就食晒😋

🌟章魚燒 (7/10)
章魚燒熱辣辣 章魚又夠大粒💕

🌟日式甜醬油團子 (7/10)
團子夠晒煙靭 作為甜品唔錯😉

串燒系列
🌟牛舌 $40 (8/10)
牛舌夠曬厚 重要好淋😋 加配檸檬汁仲好食💕

🌟牛肋肉 $45
佢啲牛肉真係幾好食 夠惹味又淋😋

🌟檸檬水燒酎梳打 $58
超多檸檬冰加埋少少酒味嘅梳打 超級清爽❄️

🌟檸檬水high ball $58
佢同上面個分別就係個酒味再重🤣 如果飲得嘅話就推薦依款~
-這陣子的天氣🌞🌞🔥🔥讓我想起日本的夏祭,那種萬人空巷大型的燈煙火大會,⛩️🎠🎈🎉🎊🎏🎎🎆🎇年輕男女換上浴衣穿上木屐,邊行邊玩邊玩一路會跳到半夜不眠,還有一連串非常有特色的攤檔和食品,想起都覺得興奮超想立刻飛過去。太古城居酒屋Maru Maru 丸々都襯著熱辣辣的天氣推出夏祭活動啊~首要必先大推花火壽司盛,單看壽司擺盤已經讓人心花怒放超興奮,三文魚吞拿魚鰻魚和吞拿魚蓉壽司砌得美美的,簡單賣相已經讓人垂涎三尺。除此之外還有各款日本祭典必點的小食,由 大學芋、北海薯角伴柚子蜜糖,到各式唐揚炸物唐揚炸雞伴五色他他醬及章魚燒,還有即叫即燒的mega 大蔥雞肉串都有得選擇十分推薦唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬,炸粉衣薄薄帶脆,魷魚彈牙-mega 大蔥豚肉串也相當吸引人,大蔥微焦帶鮮甜,豚肉也滿滿豬肉香,-牛油醬油燒栗米,燒得香口,咬落爆晒汁。-不得不提Maru 夏祭仲有生啤清酒High Ball燒酌Free Flow大放題,十分推薦夏天限定的檸檬冰燒酌梳打及檸檬冰High Ball,用上原粒冰結檸檬,唔怕冰粒溶左溝淡左酒味,超!勁!爽!

這陣子的天氣🌞🌞🔥🔥
讓我想起日本的夏祭,
那種萬人空巷大型的燈煙火大會,⛩️🎠🎈🎉🎊🎏🎎🎆🎇
年輕男女換上浴衣穿上木屐,邊行邊玩邊玩一路會跳到半夜不眠,
還有一連串非常有特色的攤檔和食品,
想起都覺得興奮超想立刻飛過去。

首要必先大推花火壽司盛,

單看壽司擺盤已經讓人心花怒放超興奮,

三文魚吞拿魚鰻魚和吞拿魚蓉壽司砌得美美的,
簡單賣相已經讓人垂涎三尺。

除此之外還有各款日本祭典必點的小食,
由 大學芋、北海薯角伴柚子蜜糖,

到各式唐揚炸物唐揚炸雞伴五色他他醬及章魚燒,

還有即叫即燒的mega 大蔥雞肉串都有得選擇

十分推薦唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬,

炸粉衣薄薄帶脆,魷魚彈牙

mega 大蔥豚肉串也相當吸引人,

大蔥微焦帶鮮甜,豚肉也滿滿豬肉香,
牛油醬油燒栗米,燒得香口,咬落爆晒汁。

用上原粒冰結檸檬,唔怕冰粒溶左溝淡左酒味,
超!勁!爽!
過嚟太古搵朋友,誤打誤撞發現依間高質居酒屋Maru Maru 丸々 ,推出夏祭活動!! 每樣嘅祭典小食都係$38⭐️福岡番茄蜜糖漬唔知係咪用咗蜜糖漬,所以比平時嘅蕃茄更加甜,好開胃!🍅🍯⭐️章魚燒每粒脹卜卜,外脆內軟,麵糊比例啱啱好,唔會太「粉」內有章魚粒,同喺日本食嘅味道差唔多,加埋燒汁同蛋黃醬,好滋味🐙🔥⭐️Mega大蔥豚肉串⭐️Mega大蔥雞肉串雞肉同豬肉都juicy,加埋燒到好香嘅大蔥,口感豐富🍢🍗🌱⭐️北海道薯角伴柚蜜糖⭐️大學芋佢哋其實冇咩分別,只係一個係薯角一個係甜薯,香甜軟糯🥔🍠⭐️唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬⭐️唐揚炸雞伴五色他他醬兩個都炸得好酥脆,魷魚圈嘅雙色蛋黃醬有啲覺得唔係好夠hahah,五色他他醬就勁正,有啲蛋白係入面,口感豐富🦑🍗🍳⭐️牛油醬油燒粟米 $38我fd勁鐘意!!! 佢係牛油控LOL,令本身嘅醬油粟米更加昇華🌽🧈🍯⭐️日式甜醬油團子 $38煙煙韌韌,加埋甜醬油,好好味¬¬¬🍡🍯嘢飲方面有生啤/清酒/High Ball/燒酌Free Flow放題,推薦夏天限定嘅檸檬燒酌,唔會太重酒味,好多檸檬,超大杯,爽!😋🍺🍶🥃🍋好襯夏日祭呢個主題

⭐️福岡番茄蜜糖漬
唔知係咪用咗蜜糖漬,所以比平時嘅蕃茄更加甜,好開胃!🍅🍯

⭐️章魚燒

⭐️Mega大蔥豚肉串
⭐️Mega大蔥雞肉串
雞肉同豬肉都juicy,加埋燒到好香嘅大蔥,口感豐富🍢🍗🌱

⭐️北海道薯角伴柚蜜糖
⭐️大學芋
佢哋其實冇咩分別,只係一個係薯角一個係甜薯,香甜軟糯🥔🍠

⭐️唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬
⭐️唐揚炸雞伴五色他他醬

⭐️牛油醬油燒粟米 $38
⭐️日式甜醬油團子 $38
煙煙韌韌,加埋甜醬油,好好味¬¬¬🍡🍯

太古城近排開咗好多新店,同家人逛完商場順便食埋晚餐先翻屋企,經過呢間新開的居酒屋,有供應鍋物、炸物、小食、串燒和壽司等,咁啱又見到佢做緊夏祭活動,好多小食、炸物、串燒都係$38,就吸引咗我哋入去試吓~🤣 餐廳裝修以白色和原木色為主,裏面空間感十足,仲擺放著很多夏祭擺設,幾有趣!☺️精選了以下幾款我覺得比較出色的,和大家介紹一下:1. 福岡番茄蜜糖漬 ($38)比平時的蕃茄更加鮮甜,非常開胃!2. 日式甜醬油團子 ($38)團子口感軟糯,配上日式甜醬油,甜甜鹹鹹,味道很搭配!3. 章魚燒 ($38)章魚燒每粒都好大又脹卜卜,外脆內軟,麵糊比例剛好不會太「粉」,章魚餡料飽滿!每份章魚燒都灑上大量鰹魚乾及蛋黃醬,啖啖日式滋味!☺️4. 唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬 ($38)魷魚爽口彈牙,炸得好酥脆,有兩款醬分別是明太子蛋黃醬和芥末蛋黃醬,兩者都各有特色,好滋味!☺️5. 唐揚炸雞伴五色他他醬 ($38)炸得好酥脆,肉又不會太油👍🏻6. MEGA大蔥豚肉串 ($38)7. MEGA大蔥雞肉串 ($38)烤過的豚肉和雞肉焦香惹味,配埋燒過的大葱,幾滋味!8. 牛油醬油燒粟米 ($38)粟米非常鮮甜,上面放

精選了以下幾款我覺得比較出色的,和大家介紹一下:

1. 福岡番茄蜜糖漬 ($38)

比平時的蕃茄更加鮮甜,非常開胃!

2. 日式甜醬油團子 ($38)

團子口感軟糯,配上日式甜醬油,甜甜鹹鹹,味道很搭配!

3. 章魚燒 ($38)

4. 唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬 ($38)

5. 唐揚炸雞伴五色他他醬 ($38)

炸得好酥脆,肉又不會太油👍🏻

6. MEGA大蔥豚肉串 ($38)
7. MEGA大蔥雞肉串 ($38)

烤過的豚肉和雞肉焦香惹味,配埋燒過的大葱,幾滋味!

8. 牛油醬油燒粟米 ($38)

粟米非常鮮甜,上面放了一大件牛油,非常邪惡!😆

9. 北海道薯角伴柚子蜜糖 ($38)

10. 大學芋 ($38)

11. MEGA檸檬氷HIGHI BALL ($58)
12. 蜂蜜生薑檸檬醋蠜味汽水 ($38)
2023-08-13
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2023-08-15 134 views
💰424(堂食連加一)呢間日式居酒屋最近做緊夏日祭活動,由於我哋未去日本,所以見到夏日祭話動就決定去試一次係咪真係咁有日本feel🤫佢哋係門口同店入面都掛左好多日式燈籠🏮🎐明太子厚燒玉子 $68熱辣辣好正😋配埋明太子添加多一層風味~👧🏻建議可以加埋伴碟既蘿蔔蓉一齊食,會更加日式🫣牛舌串燒 $40d牛舌都幾厚切,而且好juicy🤤牛舌愛好者會好滿足~牛肋肉串燒 $45牛肉味好香,又唔韌,調味不錯~雞皮串燒 $25一定一定要叫!!超級脆而且有輕微雞油🤤好正!Mega大蔥雞肉串 $38雞肉好滑而且唔會太咸~加埋大蔥嘅香味啱啱好牛油醬油燒粟米 $38👦🏻話係今晚嘅MVP🫣 醬油粟米令到條粟米嘅味道昇華左,而且係即叫即燒,新鮮超好食🤤❤️日式甜醬油團子 $38Ho的色嘅賣相🥰配埋少少甜嘅醬油~味道好夾,而且d團子煙煙韌韌,好有口感~檸檬水high ball $58夏日祭特飲~ 唔會太重酒精味,好易入口~淡淡嘅檸檬味,配埋串燒都幾正😋好襯夏日祭呢個主題橙汁 $35唔想飲酒精飲品嘅可以選擇~
💰424(堂食連加一)

明太子厚燒玉子 $68

牛舌串燒 $40
d牛舌都幾厚切,而且好juicy🤤牛舌愛好者會好滿足~

牛肋肉串燒 $45
牛肉味好香,又唔韌,調味不錯~

雞皮串燒 $25
一定一定要叫!!超級脆而且有輕微雞油🤤好正!

Mega大蔥雞肉串 $38
雞肉好滑而且唔會太咸~加埋大蔥嘅香味啱啱好

牛油醬油燒粟米 $38

日式甜醬油團子 $38

檸檬水high ball $58

橙汁 $35
唔想飲酒精飲品嘅可以選擇~

🏮去咗太古城探朋友,佢話樓下開咗間新嘅居酒屋,建議去試嚇。餐廳參考日本居酒屋風格,以木為主要風格,令感覺舒服而relax。餐廳會以不同的是另作主題吸引客人,令客人會有更多嘅新鮮感,近期跟以🎏🎏夏祭為主題餐牌,包括有多半不同的壽司、串燒、消息及特飲,而清新清爽的口味配搭,適合炎炎夏日。🥃檸檬冰high ball朋友敘舊食飯吹水當然要飲返兩杯,high ball 即是威士忌的一種,是日本居酒屋特飲的常客,飲品配上超多檸檬,酸味十足,非常Summer🍣鰻魚花卷卷物上面的鰻魚非常口肉肥美,入面青瓜及雞蛋,味道清爽。🍢Mega 大䓤雞肉串非常一絕的一個串燒,雞肉非常Juice,建議大家趁熱食,如果唔係意雞肉汁就會不停滴。🦑堂揚魷魚圈雙色食蛋黃醬炸得脆脆的魷魚圈配以Wasabi味及辣味的蛋黃醬,非常惹味佐酒🐙章魚燒章魚燒用了十足,入面滿滿的椰菜及章魚粒粒,塗上大阪燒汁,是不錯的小食。居酒屋更有任飲放題$178任飲兩小時生啤🍺及指定清酒🍶,啱曬鍾意happy hour的朋友🧑‍🤝‍🧑

🥃檸檬冰high ball

🍣鰻魚花卷
卷物上面的鰻魚非常口肉肥美,入面青瓜及雞蛋,味道清爽。

🍢Mega 大䓤雞肉串

🦑堂揚魷魚圈雙色食蛋黃醬

🐙章魚燒

2023-08-15 109 views
今晚去左間太古新開既居酒屋🎏 ,位置喺太古城中心附近屋苑地下。 餐廳環境闊落乾淨,座位亦唔少, 有和風小燈籠做點綴, 有卡位有高枱,高枱仲可以睇住師傅整壽司添!💡 餐廳做緊<夏祭限定活動>活動期: 8月10 至 9月15供應時間:下午3點之後夏祭既menu有數量限定嘅壽司盛同埋祭典小食, 仲有兩小時飲品放題,飲品包括指定生啤,日本清酒等,好抵呀!😲😲🍣花火壽司盛 ($198)- 有12件壽司(包括三文魚、吞拿魚、 吞拿魚蓉軍艦、 赤蝦等),6件卷物,4份玉子,整體都新鮮, 性價比幾高~祭典小食(每款$38)- 🍅福岡番茄蜜糖漬份量比想象中少,味道ok,食到日本蕃茄果種鮮甜既感覺。- 🐔MEGA 大蔥雞肉串大蔥好甜,雞可以更嫩滑,但幾足料- 🥡唐揚炸雞伴五色他他醬唔係好大舊果種炸雞,加埋他他醬都好好送酒- 🦑唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬有兩種醬可選,魷魚圈有嚼勁另外仲點左4串串燒🍢- 牛肋肉 ($45) 脂肪比例一流,十分軟腍,好香。- 牛舌 ($35)非常軟腍,好加分。- 自家製免治雞肉配月見蛋黃($45)重點推介,自家製先做到的風味!- 雞翅 ($40)一串兩隻,外皮燒得香脆,調味可再加

💡 餐廳做緊<夏祭限定活動>
活動期: 8月10 至 9月15
供應時間:下午3點之後

🍣花火壽司盛 ($198)

祭典小食(每款$38)
- 🍅福岡番茄蜜糖漬
份量比想象中少,味道ok,食到日本蕃茄果種鮮甜既感覺。
- 🐔MEGA 大蔥雞肉串
大蔥好甜,雞可以更嫩滑,但幾足料
- 🥡唐揚炸雞伴五色他他醬

唔係好大舊果種炸雞,加埋他他醬都好好送酒
- 🦑唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬
有兩種醬可選,魷魚圈有嚼勁

另外仲點左4串串燒🍢
- 牛肋肉 ($45)
脂肪比例一流,十分軟腍,好香。
- 牛舌 ($35)
非常軟腍,好加分。
- 自家製免治雞肉配月見蛋黃($45)
重點推介,自家製先做到的風味!
- 雞翅 ($40)
一串兩隻,外皮燒得香脆,調味可再加強。
成間居酒屋入面,串燒最有質素,全部都好味,💯分。

飲品
🍋🍺MEGA 檸檬冰High Ball ($58)
- 超級大杯,餐廳用左16粒雪到冰左既檸檬 調成既High Ball,冰涼透心,初頭酒味濃啲,檸檬冰慢慢溶左就多左啲酸味,好fresh!

🍅🧃冰番茄Red Eye($38)
- 首先冇見過番茄雪成冰,仲用黎沖特飲真係第1次試,Beer x 番茄汁,好特別,飲落去偏重蕃茄味,慢慢有少少啤酒出返黎,平時怕啤酒苦既朋友可以試下呢杯,幾特別,仲可以食埋幾粒番茄仔添!
2023-08-14
Type of Meal