🎏8/8-15/9有期間限定夏祭活動~多款串燒/炸物/酒類可供選擇店內外都有充滿夏日祭典既裝飾,好有氣氛。🌸日式薯仔沙律配溏心味蛋|$48洋蔥、青瓜、薯仔配搭成既沙律,意外地清新~溏心蛋表面有少少芝士粉,味道口感勁出色。🌸情迷吞拿魚卷|$98內餡只有吞拿魚蓉同青瓜,配面頭拖羅同蔥花好鮮甜。祭典小食|$38/1🌸章魚燒🌸MEGA大蔥雞肉串🌸唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬🌸唐揚炸雞伴五色他他醬炸物都值得推薦,絕配既下酒小食。章魚燒脆卜卜,入面最少都食到2-3粒章魚😋🌸蜂蜜生薑檸檬醋薑味汽水|$38比較似重味既鹹檸7~🌸MEGA檸檬水燒酌梳打|$58呢杯真系不得了🤣望落目標都有2-3個檸檬系入面,飲落比較清爽~*祭典菜單供應時間為15:00後**設加一服務費*
🎏8/8-15/9有期間限定夏祭活動~
多款串燒/炸物/酒類可供選擇
店內外都有充滿夏日祭典既裝飾,好有氣氛。

🌸日式薯仔沙律配溏心味蛋|$48

🌸情迷吞拿魚卷|$98
內餡只有吞拿魚蓉同青瓜,配面頭拖羅同蔥花好鮮甜。

祭典小食|$38/1
🌸章魚燒
🌸MEGA大蔥雞肉串
🌸唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬
🌸唐揚炸雞伴五色他他醬

🌸蜂蜜生薑檸檬醋薑味汽水|$38
比較似重味既鹹檸7~

🌸MEGA檸檬水燒酌梳打|$58

*祭典菜單供應時間為15:00後*
*設加一服務費*
2023-08-14 47 views
夏祭做緊38 蚊一個小食 -牛油醬油燒粟米 好邪惡嘅牛油呀! 😂-mega 大蔥雞肉串啲大蔥都幾辣㗎! 記得連埋雞肉一齊放入口😛-章魚燒-唐揚炸雞伴五色他他醬-福岡蕃茄蜜糖漬花火壽司祭$258-唔使自己諗叫咩壽司. 岩晒我呢啲懶人😂啲刺身好新鮮! Wasabi 唔算會上腦果啲… 可以用多啲! 宜家餐廳做緊$138兩小時任飲啤酒… 好抵! 但好可惜我哋唔飲酒😂 如果係呢到飲住酒食住啲小食… 應該幾正環境都唔錯嫁! D staff 都好有禮貌~
夏祭做緊38 蚊一個小食

-福岡蕃茄蜜糖漬
花火壽司祭$258
-唔使自己諗叫咩壽司. 岩晒我呢啲懶人😂
刺身好新鮮!
Wasabi 唔算會上腦果啲… 可以用多啲!
如果係呢到飲住酒食住啲小食… 應該幾正
環境都唔錯嫁!
D staff 都好有禮貌~
2023-08-11 63 views
太古城附近開左間日本餐廳適逢佢夏祭叫左佢小食十碟因為想碟碟都試,所以不如叫哂全部祭典小食有福岡蕃茄蜜糖漬好開胃既小食北海道薯角伴柚子蜜糖好熱辣辣送酒一流夏祭去到九月中,三點後先有而且甜甜地好開胃唐楊炸雞伴五色他他醬外脆內軟juicy炸雞唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬魷魚圈大大卷,好味日式甜醬油團子作為甜品很不錯mega大蔥豚肉串新鮮燒,juicy多汁章魚燒大大粒脹卜卜牛油醬油燒粟米Juicy 唔乾大學芋Mega 大蔥雞肉串一樣熱辣辣juicy
太古城附近開左間日本餐廳

適逢佢夏祭叫左佢小食十碟

因為想碟碟都試,所以不如叫哂全部

祭典小食有

福岡蕃茄蜜糖漬

好開胃既小食

北海道薯角伴柚子蜜糖

好熱辣辣送酒一流

夏祭去到九月中,三點後先有

而且甜甜地好開胃

唐楊炸雞伴五色他他醬

外脆內軟juicy炸雞

唐揚魷魚圈伴雙色蛋黃醬

魷魚圈大大卷,好味

日式甜醬油團子

作為甜品很不錯

mega大蔥豚肉串

新鮮燒,juicy多汁

章魚燒

大大粒脹卜卜

牛油醬油燒粟米

Juicy 唔乾

大學芋

Mega 大蔥雞肉串

一樣熱辣辣juicy
2023-07-17 83 views
發現太古新小店 Maru Maru 丸々,太古本身都多日本人住,所以見到有新既居酒屋即刻去食下lunch , 當日點左1-韓式牛肉炒炒絲- 個量都幾大,材料都幾豐富,蔬菜、牛肉、蛋絲、青椒都好多,而且都幾惹味,粉絲都沾上左甜醬油,吃起來QQ彈彈的2.日式厚炸豬排配椰菜絲沙律配餐,呢個係lunch set ,佢既炸皮都算薄身但肉同炸皮有點分離。佢地配左檸汁,bbq sauce 同沙律🥗椰菜絲沙律都幾鮮甜🫶🏻飲品大家都要無糖凍烏龍茶,佢比啤酒杯裝,好surprise !Lunch 大概hkd 88-138,睇埋a La Carte menu , 佢都幾多串燒同飲品同日式食物🥘選擇,下次試試佢地dinner 👽#eatwithvava #eatwithvava_marumaru#eatwithvava_taikoo #japanesefood #japanfood #foodie#hkfoodie #foodielife #happymoment #mondayblue

2023-07-10
2023-07-04 88 views
太古城新開咗間日本菜,人少少,環境唔錯,好似身處日本咁,望住師傅整壽司🍣店員招呼非常好!午市套餐都幾抵食添!🔸 宮崎風南蠻炸雞定食(💰108)(8/10)佢嘅炸雞醬誠意十足,有好多粒粒雞蛋白喺入面。啲雞唔會太多雞皮,又炸得幾脆,而且雞肉有醃過,肉質又嫩又多汁。仲有,啲飯幾香幾有飯味!🔸 厚切吉列豚肉定食(💰138)(7.5/10)豚肉炸得幾酥脆,肉質算系幾嫩,如果可以厚切少少就好啦。如果我住太古城都會成日黎食!

🔸 宮崎風南蠻炸雞定食(💰108)(8/10)

🔸 厚切吉列豚肉定食(💰138)(7.5/10)
豚肉炸得幾酥脆,肉質算系幾嫩,如果可以厚切少少就好啦。

如果我住太古城都會成日黎食!
和朋友聚舊,誤打誤撞的發現了依間高質的居酒屋。居酒屋裝修以白色和原木色為主,木質傢俱搭配深橙色坐墊,配色上協調自然,走簡約日式風格,裏面空間感十足,環境舒適,讓人感覺放鬆。居酒屋有供應鍋物、炸物、小食、串燒和壽司等。飲品方面種類都非常多,酒類有清酒、梅酒、生啤、燒酒、威士忌梳打、雞尾酒等,亦有供應果汁、汽水和其他飲料。🍽️ 泰國風炒枝豆枝豆是最佳的下酒菜,平時食的都是水煮,而依個加入了香蒜、香茅、辣椒等泰式香料一同炒,令本來無味的枝豆更惹味。🍽️ 和風菠菜搭配月見蛋黃菠菜堆砌成一個小塔,上面擺放著滑溜蛋黃,完全像是藝術品。拮破蛋黃,菠菜混合蛋液和鹹鹹甜甜的醬油,非常好吃!🍽️ 明太子厚燒玉子玉子燒蛋香濃郁,帶有少許甜味,一層層蛋皮卷疊在一起,每層蛋皮厚度相約,口感結實有層次感,再加上明太子醬,增添一點了鹹香味。🍽️ 吞拿魚卷(赤身/ 中拖羅)賣相非常吸引,米飯裏面有紫菜、吞拿魚蓉和青瓜,卷上舖上吞拿魚赤身和中拖羅,各有三件,吞拿魚赤身肉呈紅色,肉質鮮甜結實,魚味香濃有咬口;中拖羅顏色粉紅,軟腍肥美,魚油脂香,絕對令人回味。🍽️ 大海老天婦羅天婦羅炸蝦排列得相當美觀,蝦肉炸至金黃色,炸粉不會厚,非

居酒屋有供應鍋物、炸物、小食、串燒和壽司等。

🍽️ 泰國風炒枝豆

🍽️ 和風菠菜搭配月見蛋黃

🍽️ 明太子厚燒玉子

🍽️ 吞拿魚卷(赤身/ 中拖羅)

🍽️ 大海老天婦羅

天婦羅炸蝦排列得相當美觀,蝦肉炸至金黃色,炸粉不會厚,非常酥脆,香口而不油膩,蝦肉肥美彈牙。

🍽️ 青唐辛子博多風雞白湯紙火鍋

店員先捧上紙火鍋,然後倒入以雞骨熬煮的雞白湯底,湯底呈乳白色,味道鮮甜濃厚。火鍋裏面有雞肉丸子和雜錦野菜,搭配稻庭烏冬。雜錦野菜包括:雞肉、娃娃菜、金菇、冬菇、大蔥等,非常豐富。雞肉丸子裏面有軟骨和香草,好有口感;稻庭烏冬煙韌幼滑,掛湯一流。

朋友對依間居酒屋評價相當高,食物定價不算高,但食物質素高,回訪率高!
其實太古城都好多人本日居住,皆因鄰近有大型日式超市百貨,隨而超來越多高質日本餐廳,今晚同屋企人試左太古新開無耐嘅Maru Maru 丸々 ,菜式選擇多又夠特別。🥚和風菠菜塔配月見蛋黃月見蛋黃沒有腥味,蛋黃味甘甜,色澤光亮金黃飽和。刺開蛋黃後蛋漿濃郁,配清脆菠菜,沾上甜醬油,非常醒胃清新。🍗日式唐揚炸雞炸雞沒有沾上太多炸粉,但依然香口,雞肉本身鬆脆,肉質Juicy。油温剛好,唐揚炸雞色澤沒有太金黃但剛熟,且沒有油膩感。🐟 燒油甘魚鮫通常食開三文魚鮫,但餐廳竟有燒油甘魚鮫。嫩滑嘅油甘魚肉,加上燒得甘香的魚皮和魚骨,真係非常惹味,油甘魚且油脂及膠質重,配上少少檸檬汁或特配醬汁,啖啖都非常滿足。🥬野菜夭婦羅併盤拼盤有茄子,番薯,金菇菜,冬菇,秋葵,青椒等等,非常豐富,而天婦羅炸粉酥脆輕盈,零油膩感,蔬菜又清新,食感層次及口感都令人難忘。🍚蔥吞拿魚腩蓉丼吞拿魚腩脂肪比例較多,打成魚腩後口感嫩滑又綿軟,油脂香味更濃。而蔥吞拿魚腩蓉加上日本醋飯,兩樣同樣超軟綿,飯又香糯,口感一致令人難忘。特飲🍊柑橘MIX醋梳打及🍷紅酒番茄醋梳打,醋梳打嘅微酸好順口清新,推介紅酒番茄醋梳打,淡淡紅酒香,感覺好特別。🍦

🥚和風菠菜塔配月見蛋黃

🥬野菜夭婦羅併盤
野菜天婦羅拼盤

🍚蔥吞拿魚腩蓉丼

柑橘MIX醋梳打及紅酒番茄醋梳打

🍦最中雪糕夾餅有抹茶,黑芝麻,柚子,紅豆四款口味選擇。我選了清新的柚子,冰凍清甜,配上細碎嘅柚子皮,夠味又有口感。
2023-05-24
野菜天婦羅拼盤
柑橘MIX醋梳打及紅酒番茄醋梳打
  • 野菜夭婦羅併盤
2023-05-24 88 views
同朋友聚餐去左佢屋企樓下嘅呢間日式居酒屋餐牌選擇正常有齊刺身、壽司、炸物、串燒同熟食食物價錢唔貴相信都有一定客路日本薯仔沙律配溏心味蛋薯仔軟滑成蓉沙律醬完全混入其中好味明太子厚燒玉子玉子卷厚但唔死實蛋香味濃任性自選刺身船刺身選擇足夠有啲貴價選擇🤭🤭中拖羅都有得揀刺身幾新鮮情迷吞拿魚卷呢個卷物好好味分別用上赤身同中拖羅令到顏色靚之餘口感上都有分別中拖羅更肥嫩赤身就魚味更濃豚肉野菜炒稻庭烏冬烏冬有鑊氣入口唔會太軟淋淋但又好滑溜👍椰菜清甜食物味道唔錯飲品價錢同樣實惠作為街坊居酒屋合格有餘💯💯
同朋友聚餐
去左佢屋企樓下嘅呢間日式居酒屋

餐牌選擇正常
有齊刺身壽司、炸物、串燒同熟食
食物價錢唔貴

2023-05-18
Type of Meal
Dinner
2023-05-22 104 views
在太古看見一家日本居酒屋🏮好適合周未chill 1 chill餐廳有好多款式的食物 特色菜式 刺身 壽司 紙火鍋 炸物等等☺️ ~餐廳更會有本日鮮魚手作餐牌聞說日本購入什麼魚種 就直接空運到港~餐廳以和式裝潢為望分雅座及酒吧位(可看師傅處理魚生)座位好寬敞舒適, 侍應亦好有禮貌及主動介紹食物~🥗🥚日式薯仔沙律配溏心味蛋以日式調味料調製 口感冰涼薯仔切成小塊 配溏心的蛋黃豐富豐富~🐟火炙魔鬼魚鰭魚鰭表面香脆 外皮帶甜味配美奶滋 一流~🍢串燒🍄冬菇 烤至剛剛好 柔軟中保持彈性🥒翠肉瓜 瓜肉嫩滑 清甜爽口🐥雞肝 口感柔軟 沾上醬油 甜度適中🐥雞軟骨 帶軟骨 嚼勁十足 想再encore ~🐟金目鯛一夜干油脂和鮮味並重 魚肉厚身 燒至乾身 魚皮卜卜脆鹹度適合搭配啤酒🍻~🐤宮崎風南蠻炸雞外層的炸皮酥脆金黃 口感香脆雞肉嫩滑多汁酸甜鹹辣的南蠻醋、洋蔥+美乃滋製的塔塔醬使整體味道更加豐富~🎃 🍆🍠🫑🥔野菜天婦羅併盤以新鮮的野菜為主包括青椒、茄子、番薯、冬菇、南瓜沾上輕薄的麵糊 炸至金黃酥脆口感香脆 搭配醋醬降低油膩感~🍣情迷吞拿魚卷吞拿魚新鮮 油脂豐富 內搭青瓜吞拿魚肉 正😋醬油、芥末醬更提升吞拿魚卷的
在太古看見一家日本居酒屋🏮
好適合周未chill 1 chill
餐廳有好多款式的食物
特色菜式 刺身 壽司火鍋 炸物等等☺️ ~
餐廳更會有本日鮮魚手作餐牌
聞說日本購入什麼魚種 就直接空運到港

餐廳以和式裝潢為望
分雅座及酒吧位(可看師傅處理魚生)
座位好寬敞舒適, 侍應亦好有禮貌及主動介紹食物

🥗🥚日式薯仔沙律配溏心味蛋

鹹度適合搭配啤酒🍻

🐤宮崎風南蠻炸雞
外層的炸皮酥脆金黃 口感香脆
雞肉嫩滑多汁
酸甜鹹辣的南蠻醋、洋蔥+美乃滋製的塔塔醬使整體味道更加豐富

🎃 🍆🍠🫑🥔野菜天婦羅併盤
以新鮮的野菜為主
包括青椒、茄子、番薯、冬菇、南瓜
沾上輕薄的麵糊 炸至金黃酥脆
口感香脆 搭配醋醬
降低油膩感

🍣情迷吞拿魚卷
吞拿魚新鮮 油脂豐富
內搭青瓜吞拿魚肉 正😋
醬油、芥末醬更提升吞拿魚卷的風味

🌸《Maru Maru 丸々·日式餐廳太古》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍣 手握壽司12款定食 $238(定食附沙律、麵豉湯及飲品一杯)12款壽司完全無重覆🙆🏻‍♀️一字排開上菜好吸睛🤩而且魚生望落去非常新鮮,間唔中想食個華麗而不失霸氣既午餐,推薦呢個定食💖‼️-🍙 雜錦魚生丼定食 $208(定食附沙律、麵豉湯及飲品一杯)魚生都係好新鮮,而且魚生種類都算多,小編見有左口魚裙邊覺得有D驚喜🥰飯量算多,醋飯唔會夠酸,好完美👍🏻-呢間餐廳係太古新開的,餐廳裝修非常日系,好有置身於日本既感覺,係太古附近既朋友有口福了🥳-📍 Maru Maru 丸々@marumaruhongkong 太古太榮路星輝台天星閣地下G1019號舖Shop G1019, G/F, Kam Sing Mansion, Sing Fai Terrace, Tai Wing Avenue, Tai Koo-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸Revisit:💖-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_taikoo #hkeat #hkig #hkfood #hkg
🌸
《Maru Maru 丸々·日式餐廳太古》

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍣 手握壽司12款定食 $238
(定食附沙律、麵豉湯及飲品一杯)

🍙 雜錦魚生丼定食 $208
(定食附沙律、麵豉湯及飲品一杯)

📍 Maru Maru 丸々
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸
Revisit:💖
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_taikoo #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #太古城 #太古美食 #太古城中心 #marumaru #日式料理 #日式餐廳
2023-05-21 94 views
來到太古城通常只會在商場走走,但今日就走到他們住宅附近的「Maru Maru 丸々」。他們更設有午間定食:鰻魚飯、魚生丼、天婦羅、牛肉飯等…非常吸引。先來爽脆前菜沙律,越食越開胃。是日刺身定食是日刺身定食中有多款魚生刺生:順滑三文魚甘香吞拿魚、 滑嫩油甘魚、鮮甜帆立貝、鮮嫩赤蝦、甘甜立魚,每款更有2-3片,真的非一般嘅享受。宮崎風南蠻炸雞定食南蠻炸雞炸至外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,並且搭配特製的南蠻醬汁,味道醇厚,微辣微甜。配上白飯和蔬菜,可以感受到炸雞的脆嫩口感和南蠻醬汁,同時也能感受到清新的感覺。檸檬蜂蜜薑茶/檸檬蜂蜜柚子茶用餐後再有一杯檸檬蜂蜜滋潤一下,就最好不過!

先來爽脆前菜沙律,越食越開胃。

是日刺身定食
是日刺身定食中有多款魚生刺生:順滑三文魚

宮崎風南蠻炸雞定食

檸檬蜂蜜薑茶/檸檬蜂蜜柚子茶
用餐後再有一杯檸檬蜂蜜滋潤一下,就最好不過!
2023-05-20 898 views
自來唔再喺鰂魚涌返工之後,好耐無去太古,👭今次約咗約個舊同事聚一聚,發覺啲餐廳都轉咗唔少,星輝台下面仲一次過開咗 3間新餐廳。🍢呢間日式居酒屋算係中價位,座位寬闊,木系裝修,燈光舒服,有高級日式餐廳嘅氣氛,🍺啱晒放工chill 一 chill!食物方面,都係同一般居酒屋差唔多,有燒物、天婦羅、刺身、丼飯咁,最特別係有得食紙火鍋。🍲整體上唔算太大驚喜,質素都幾平均,每樣都 OK 好食。😊就係嗰種樣樣都啱口味,唔會伏,可以帶放心三五之己聚會嘅餐廳。🥗日式薯仔沙律配溏心蛋 $48溏心蛋偏熟,薯仔沙律唔會好溶,有啲薯仔粒粒,口感唔錯,有家庭料理嘅感覺。🧇明太子芝士山芋大阪燒 $88橙橙紅紅嘅山芋大阪燒睇落好似三文魚蓉,外脆內糊狀嘅口感中,帶點點椰菜嘅爽口,非常飽肚!🍗宮崎風南蠻炸雞 $68炸雞嘅外表比較淡色同乾身,雖然其貌不揚,但唔影響味道。反而因為外皮乾身,無咁油膩,更加脆,雞肉仍然保持嫩滑,肉味多汁!🍣情迷吞拿魚卷 $98吞拿魚卷色彩繽紛,包咗吞拿魚、玉子、青瓜、三文魚同三文魚籽,口感豐富。🍛滑蛋豬扒飯 $88豬扒炸得鬆脆,如果食 lunch ,一定係最安全嘅選擇!🍠燒日本蕃薯配忌廉蜜糖醬

🥗日式薯仔沙律配溏心蛋 $48
日式薯仔沙律配溏心蛋

🧇明太子芝士山芋大阪燒 $88
明太子芝士山芋大阪燒

🍗宮崎風南蠻炸雞 $68

🍣情迷吞拿魚卷 $98

🍛滑蛋豬扒飯 $88
豬扒炸得鬆脆,如果食 lunch ,一定係最安全嘅選擇!
滑蛋豬扒飯

🍠燒日本蕃薯配忌廉蜜糖醬 $48
可能同事太肚餓嘅關係,就連甜品都充滿澱粉質!日本蕃薯真係好甜好粉,加埋忌廉蜜糖醬就更滑更甜!
燒日本蕃薯配忌廉蜜糖醬

🍨最中雪糕夾餅 $45
薄脆嘅夾餅夾住柚子雪葩,冰福微酸,散發淡淡柚子味,清爽開胃,好啱夏天食!

2023-05-17
$150 (Dinner)
日式薯仔沙律配溏心蛋
明太子芝士山芋大阪燒
滑蛋豬扒飯
燒日本蕃薯配忌廉蜜糖醬
最中雪糕夾餅
📌 Maru Maru 丸々 - 太古太榮路星輝台天星閣地下G1019號舖🗓(20/5) 星期六 ⏰ 下午2點左右 🌐網址: https://s.openrice.com/QrbS0FmOC00~ueeoDBA 💈特式:今日520就同另一半出去覓食,本身諗住去太安樓掃街,但路經太古城見到間新開嘅日本料理,佢地d午市定食睇落又好似唔曳,就去食個lunch先。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:叫左個厚切吉列豚肉定食同一個原條鯖魚一夜干定食,而家等我同大家講下🎌味道先。厚切吉列豚肉定食🐷 $138 - 定食套餐就會包埋沙律/麵豉湯/白飯/飲品,個吉列豬扒上枱仲熱辣辣,肉質厚實,炸漿夠薄又唔會散,最緊要係成塊吉列豬扒真係唔油,佢有個鐵網隔起塊豬扒,但食完之後隻碟一滴油都無,感覺食落都無咁肥膩。原條鯖魚一夜干定食 $168 - 呢個係用原條鯖魚配以一夜干嘅方法處理,所以比一般日本餐廳見到嘅一夜干更大條,雖然叫一夜干,但魚肉一d都唔乾,肉質仲食到好鬆軟,塊皮就脆卜卜,魚骨又唔多,眾多定食中我極之推介呢款。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 : 套餐飲品可以揀汽水/烏龍茶/綠茶/檸檬蜂蜜薑
🗓(20/5) 星期六 ⏰ 下午2點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 套餐飲品可以揀汽水/烏龍茶/綠茶/檸檬蜂蜜薑茶同檸檬蜂蜜柚子茶,我地就揀左薑味汽水同檸檬蜂蜜柚子茶,味道都係正常發揮,無太大驚喜。

🍽環境:餐廳係得太古城開,都係走中高檔路線,所以裝修就梗係有返咁上下,係簡約風又類似日式居酒屋咁嘅feel,室內用上大量木系裝修,加上餐廳新開無耐,所以環境好新淨企理。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:餐廳職員態度非常好,好有禮貌同有善,上食物同收碟時都保護良好禮儀,上菜速度都ok快。

💰💸價錢:叫左兩份午市定食,埋單就大約$300左右,係太古城區內嚟講都已經算係平價抵食之選。

🐲💬總結:我覺得呢間日本餐廳嘅出品真心唔錯,如果住附近嘅朋友都可以試下佢。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
套餐沙律
原條鯖魚一夜干定食
2023-05-20
$150 (Lunch)
套餐沙律
原條鯖魚一夜干定食
2023-05-19 68 views
太古城商場旁邊開咗間日本居酒屋🏮,就最鍾意去小店試下,今日放咗工就同朋友過嚟食飯餐廳主打日系文青風格,以木系係做裝修主題,有去咗日本嘅感覺✨秋葵芥辣八爪魚🐙$40刺激你味蕾幾開胃前菜,秋葵唔會太辣太攻鼻,八爪魚,細細粒,非常爽脆✨日式薯仔沙律配糖心味蛋$48超有日本家庭式料理嘅感覺,賣相吸引,雞蛋🥚用日本醬油醃漬過,非常入味,溫度控制得剛剛好,做到糖心嘅效果,薯仔沙律好Creamy之外,仲有一粒粒薯仔粒✨明太子厚燒玉子$68玉子燒蛋味好重,甜甜地加味淋一齊整,玉子嘅質地好滑,裡面仲有好濃郁嘅明太子,係必點推介✨刺身三選$138你叫咗三款刺身,分別係中吞拿魚腩,油甘魚,左口魚,呢個價錢就叫到中吞拿魚腩,性價比非常高,中吞拿魚腩口感軟滑,筋少而脂肪多,魚味極濃,油甘魚油脂含量適中,入口味道帶有香滑魚鮮味,左口魚油脂爆發,入口即溶✨雜錦天婦羅稻庭烏冬$88天婦羅分別有兩隻大蝦🍤,南瓜。番薯,茄子🍆,個天婦羅炸粉十分之薄,食完唔會有油膩嘅感覺,烏冬質地非常煙靭彈牙✨秘製香辛醬焗原隻雞腿🍗$140依隻雞髀係餐廳招牌菜,用咗愛知縣錦爽雞,雞髀肉特別嫩滑,而且調味做得好出色,辣辣地,非常香口,雞髀肉

餐廳主打日系文青風格,以木系係做裝修主題,有去咗日本嘅感覺

✨秋葵芥辣八爪魚🐙$40

✨日式薯仔沙律配糖心味蛋$48

✨明太子厚燒玉子$68

刺身三選$138

✨雜錦天婦羅稻庭烏冬$88

✨秘製香辛醬焗原隻雞腿🍗$140
依隻雞髀係餐廳招牌菜,用咗愛知縣錦爽雞,
雞髀肉特別嫩滑,而且調味做得好出色,辣辣地,非常香口,雞髀肉仲可以配埋椰菜,薄餅皮一齊食,特別滋味
太古城嘅街坊帶左小妹去日式嘅居酒屋🏮原來呢間居酒屋新開左個幾月🥰 居酒屋有好多款式嘅食物 例如特色菜式 刺身 壽司 紙火鍋 炸物等等☺️餐廳環境亦好舒適 店員仲好親切招待客人😎先叫左兩個前菜🍽️和風菠菜塔配月見蛋黃 $38呢個係好特別嘅前菜 以菠菜造成一個塔 上面頂頂有個月見蛋黃蛋黃味道十分濃郁 再撈埋日式醬油食落嘅凍菠菜 味道適中 好清新好開胃☺️秋葵芥辣八爪魚$40小妹都幾鐘意芥辣八爪魚🐙八爪魚同秋葵食落好爽口 芥辣味唔會太嗆口作為前菜 好開胃🥰.粟米天婦羅配牛油 🌽🧈 $30呢個好有驚喜🤤🤤 值得encore🥰估唔到粟米都可以做天婦羅完全食到粒粒嘅粟米🌽 同埋超香嘅牛油味食得出粟米仲要好鮮甜🥰秘製香辛醬焗原隻雞腿🍗 $140小妹推介✨✨ 呢個菜式必嗌😌店員話呢個菜式 係好多客人點嘅🥰雞腿係用左日本愛知縣嘅錦爽雞 肉質好嫩滑以秘製香辛醬醃製成 個醬汁超香濃 再夾上薄餅同椰菜可以balance個味道 有多重嘅口感☺️明太子芝士山芋大阪燒 $88去日本餐廳一定要食大阪燒😀 用鐵pan盛着大阪燒 食落熱辣辣面頭舖滿木魚☺️ 入面有明太子 芝士同山芋食落好鬆軟 唔會話好滯☺️壽司拼盤🍣 (6件) $1
太古城嘅街坊帶左小妹去日式嘅居酒屋🏮
原來呢間居酒屋新開左個幾月🥰
居酒屋有好多款式嘅食物 例如特色菜式 刺身 壽司火鍋 炸物等等☺️
餐廳環境亦好舒適 店員仲好親切招待客人😎

先叫左兩個前菜🍽️