2021-11-05 173 views
難得同老公去拍拖,佢book咗位同我去丸十食晚餐,喺葵芳新都會行完街,7:30入座,閒日門口都好多人等位,好在我哋預早book咗。餐廳環境唔錯,員工由book位嘅同事到侍應生都好有禮貌👍🏻我哋叫咗丸十壽司盛盒、當揚廣島蠔、和牛厚燒同埋蒲燒鰻魚。壽司賣相不錯,都好新鮮。廣島號好脆好大隻,熱辣辣,配埋佢哋特製嘅沙律醬好正。和牛厚燒份量比較少但肉汁好多,肉質亦都好軟熟。蒲燒鰻魚我老公成條自己食晒,相信亦都好唔錯😏🤣埋單價錢都算合理,下次再幫襯!
埋單價錢都算合理,下次再幫襯!
2021-10-22
Delivery
$380 (Dinner)
  • 日本廣島蠔
2021-11-04 246 views
放工本身諗住去壽司郎,當然因為太多人連攞飛都冇都無得攞,又勁想食壽司所以嚟咗丸十,諗住就算貴啲但係有質素同有位麻~嗌咗個廚師發板盛同赤海蝦壽司當然我都知叫得廚師發板不可能以個圖作準,但其實我都希望佢會主動同我講有啲咩壽司,知道自己食緊咩,不過發現自己同個waiter 唔係好溝通得到 所以都係算把啦 =.=!!壽司除左大TORO同帆立貝比較新鮮,其他都麻麻軍艦紫菜好淋,蟹軍艦入口回腥壽司醋飯煮得太淋而且握到好實兩塊玉子係超市質素仲有豉油應該係濃縮版 又喊又深色CP值黎講食放題好過 (可惜葵芳冇😓)
嗌咗個廚師發板盛同赤海蝦壽司
壽司除左大TORO同帆立貝比較新鮮,其他都麻麻
軍艦紫菜好淋,蟹軍艦入口回腥
壽司醋飯煮得太淋而且握到好實
兩塊玉子係超市質素
仲有豉油應該係濃縮版 又喊又深色

CP值黎講食放題好過 (可惜葵芳冇😓)
餐牌既廚師發辦
豉油
2021-11-01
$460 (Dinner)
2021-10-24 118 views
天氣涼左,要幫對囝囡去添置冬季衣服,最後決定去葵芳新都會廣場行下,而晚餐就揀左葵芳丸十。我哋一向都鍾意食日本菜,黎到呢度一次過滿足哂我哋個胃。食材新鮮,我囡話最好味係海膽,我囝就覺得串燒雞肉拼盤同牛舌最正,我對所有食物都十分滿意,份量合適,價錢合理。但係食完先發現我哋冇玩佢哋既抽中獎送食物遊戲,不過唔緊要,我哋下次一於睇清楚玩左先。整間餐廳地方夠大夠開揚,都坐得舒適。餐廳職員非常友善,係現時大型日式餐廳實在難得,讚。
2021-10-22 160 views
約咗中同食dinner,近近地試下呢間~揀咗差唔多10分鐘,終於揀咗3道餸+1個甜品,2個人食叫做啱啱好,大約7成飽。冇嗌到嘢飲,因為有綠茶粉自由斟,超香濃,感覺可以化膩消濟~自家製二重芝士玉子燒 $88@6呢款玉子燒比較軟嫩,幾乎係入口即融~裏有層次感,芝士分隔兩層,但唔太濃味~芝士味重啲就好✓整體唔錯!鐵板汁燒地雞 $108鐵板汁好正,好濃味,配埋鮮嫰嘅雞,入口啖啖肉,唔錯!!米國牛肉厚燒 $138所謂米國,其實係美國,唔知點解咁譯呢~叫咗7成熟,感覺燒得剛好,有一股甜甜的味道~肉質都幾軟嫩,易入口~牛奶雪糕配朱古力brownie $55呢款係cp值最唔抵嘅甜!!!雪糕係好似一般放題打邊爐雞煲個種雪糕,極少牛奶,超多冰,稀薄嘅一種~brownie都係好頹,得個硬字,可以用難食嚟形容!

冇嗌到嘢飲,因為有綠茶粉自由斟,超香濃,感覺可以化膩消濟~

自家製二重芝士玉子燒 $88@6

鐵板汁燒地雞 $108

鐵板汁好正,好濃味,配埋鮮嫰嘅雞,入口啖啖肉,唔錯!!

米國牛肉厚燒 $138

牛奶雪糕配朱古力brownie $55

2021-10-18
$214 (Dinner)
2021-10-19 150 views
今日去左食壽司明太子玉子捲黎到熱辣辣,入面好多明太子醬,有小小辣辣地嘅味道,加埋甜甜地嘅雞蛋海鮮盒子姐係海鮮串燒 蝦同魷魚都好彈牙,重蠔味 ,帶子同青魚都正常味道特上海鮮丼有吞拿,3文魚,蝦,鯛魚,帶子,蟹肉,蟹子 魚生新鮮,同埋佢嘅醋飯都同出面唔同,好味D嘅自選壽司定食大拖,中拖,油甘,海膽,蝦都好新鮮好味,仲有魚油嘅香味,又一讚就係佢嘅醋飯佢套餐仲有配中華沙律,面鼓湯同蒸蛋鐵板燒地雞個燒雞扒黎到都好熱同埋食落有炭燒嘅味道,D汁係甜甜地嘅燒汁黎,加埋D京蔥一齊食VERY GOOG,原來旁邊仲有小小柚子醬加埋落去又另一感覺抹茶拿鐵冰D冰是抹茶冰製而成,加上溫熱牛奶,搞一搞佢2個完美溶合,好味,你鐘意淡D又得濃D又得 好玩又好飲
今日去左食壽司

明太子玉子捲

海鮮盒子

特上海鮮丼

自選壽司定食
佢套餐仲有配中華沙律,面鼓湯同蒸蛋

鐵板燒地雞

• 自家製明太子玉子燒
  • 抹茶拿鐵
  • 自選壽司
2021-10-19 265 views
又到晚飯時間,諗住搵吓日本野食😋,就走咗去丸十日本食堂食壽司,見到門外重有個新推出~丸十名物_極上牛柳三文治。其實壽司都係我平時十大喜愛美食之一🤪加埋有新嘢👍Omakase廚師發辦盛合 $398丸十彩虹卷 $118雞之盛宴+清酒150ml $176極上牛柳三文治$168
丸十彩虹卷
雞之盛宴+清酒150ml
雞之盛宴+清酒150ml
極上牛柳三文治
2021-10-18 114 views
今天約咗朋友去食日本餐廰丸十,呢間餐廳好耐想去試吓 ,今日終於有機會啦.早前訂咗位,我哋一坐低就見到個餐牌有好多選擇,我哋首先選了廚師發辦盛盒, 總共有12件壽司,會見到有相同嘅size,味道相當新鮮而且仲有海膽壽司拖羅壽司吞拿魚壽司同埋池魚壽司等等,相當豐富而且擺設得十分專業,值得一讚;跟住叫咗個丸十彩虹卷,總共六件每件都係唔同嘅魚生彩卷, 非常搶眼 味道真係好Yummy Yummy.另外叫咗一set 雞串燒加一支清酒($176)相當抵食 , 充滿燒烤香味 ,送洒一流最後叫咗餐廳推介的極上牛柳三文治,賣相真係好靚, 充滿和牛味道 亦都係飲酒最好配搭.餐廳好有日本feel, 服務很好, 魚生壽司好新鮮,選擇亦多 , 值得推介比每一位喜歡食日本嘢嘅朋友.

餐廳好有日本feel, 服務很好, 魚生壽司
好新鮮,選擇亦多 , 值得推介比每一位喜歡食日本嘢嘅朋友.
食物,我相信好多餐廳好食過佢服務一般可以,速度快,但禮貌還可以價錢都唔係好貴,但一啲都唔抵食雞泡魚乾70蚊,得幾條壽司唔新鮮,一啲都唔好食燒物可以蛋可以飯一般燒魚可以但全部都係好普通不值一試
食物,我相信好多餐廳好食過佢
服務一般可以,速度快,但禮貌還可以
價錢都唔係好貴,但一啲都唔抵食
雞泡魚乾70蚊,得幾條
壽司唔新鮮,一啲都唔好食
燒物可以
蛋可以
飯一般
燒魚可以
但全部都係好普通
不值一試
2021-09-29 107 views
🌸▸❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥評分(5分為最高):❥好味指數:❤️❤️❤️❤️🖤❥抵食指數:❤️❤️❤️❤️🖤❥回購指數:❤️❤️❤️❤️🖤❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❀『 丸十日本食堂 』<自家制二重芝士玉子燒 $88>中意食玉子燒既一定要叫依個😋玉子燒好香又有芝士味🤩個玉子燒仲要勁多汁😍❥<燒和牛肉丼 配玉子溫泉蛋 $158>和牛燒得幾靚😍又吾會韌🤩入口即化😋份量都算多🤩有7-8塊牛🥰🥰❥<和牛壽喜燒套餐 $298>🍱套餐 : 刺身三點 白飯 味噌湯個牛煮得太熟🥲可能因為影相影得太耐😕個湯幾清甜😋同啲牛幾夾🤤塊牛都幾大🤩成個鍋咁大🥳❥<黑松露海膽茶碗蒸 $58>依個茶碗蒸好有驚喜🤩一打開 海膽同黑松露既味出曬黎🤤我一開已經忍吾住一啖食左個海膽😋個海膽好鮮甜🤤個蛋都好滑🤣好夾🥰❥<三文魚壽司 $free>去食嗰陣有個優惠🥳like左社交平台再挽個小遊戲🧸就每人free一舊三文魚壽司🍣雖然係free 但吾會馬虎🤤三文魚幾大片🤤幾好的食🥳❥➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭🏢店名 : 九十日本
🌸

❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥
❥評分(5分為最高):
❥好味指數:❤️❤️❤️❤️🖤
❥抵食指數:❤️❤️❤️❤️🖤
❥回購指數:❤️❤️❤️❤️🖤
❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥

『 丸十日本食堂 』

<自家制二重芝士玉子燒 $88>

📍地址 : 新都會廣場4樓484-487號舖
🚃交通 : 葵芳站D出口
➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
2021-09-29 191 views
因星期日出街見葵芳有巨貓貓作為貓奴就梗係去打個卡啦然後lunch 就係附近諗住睇下有咩食重點係1點幾周圍都爆到一個點眼見尼間日本野比較少人排隊woo就唔諗喇 衝左先.同先生兩個係門口拎左飛第一張排既二人台就係我地喇唔洗等太耐就入得.我地入到去因lunch peak hour基本都有d人ge.因為未去到好肚餓就嗌左一個主食一個卷物同一個小食就算野飲方面綠茶自斟.我地分別叫左1. 溫泉玉子燒和牛丼2. 三文魚親子卷3. 燒凡立貝.個和牛飯黎到後個樣尚可飯量正常玉子半熟度都ok係和牛d 汁醬有d 太甜帶唔係幾出和牛既味道同油脂感.三文魚親子卷normal無記憶點.燒凡立貝same無記憶點.然後見佢有個like fb 然後玩game 送一件壽司玩左一次挑選左赤身比先生食都係normal總刮尼個價錢我食米線應該開心d
因星期日出街
總刮尼個價錢
我食米線應該開心d
2021-09-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$196 (Lunch)
2021-09-18 159 views
今次呢個既餐,總括嚟緊,食材新鮮、用料中得、價錢昂貴,性價比低。值得推介嘅係凍酸梅蕃茄,酸酸甜甜,餐前食嘅好開胃。至於黑松露焗雜菌,完全無味,菇無菇味,黑松露冇黑松露味,淨係食到粒粒胡椒味,好失望。

三文魚子蟹肉丼

值得推介嘅係凍酸梅蕃茄,酸酸甜甜,餐前食嘅好開胃。
酸梅凍蕃茄

黑松露焗雜菌
2021-09-14
$200 (Dinner)
酸梅凍蕃茄
黑松露焗雜菌
2021-09-12 193 views
行完葵廣之後想坐低食嘢就係網上揾到呢間日本菜😳餐廳都有好多日本嘅佈置🎌坐位都幾多下同舒適😙但今次呢個位有少少涷❄️建議早d去食🙌🏻7點幾已經有頗多人等位🤭🔺炸軟殻蟹壽司漢堡🦀 $98見到幾特別就試吓✨漢堡裡面有芝士🧀菜🥬軟殻蟹🦀飯係有煎過同d似醬油飯團🍙而軟殻蟹就比較普通🤭整體而言都係普通同頗貴🤫下次未必再食😌🔺串燒🍡🔹雞胸軟骨🐥$25認真呢個麻麻同軟骨偏硬🤭cp值低🤧🔹明太子雞肉串🐣$35雞肉同價錢完全唔成正比🤧而且雞肉完全食唔到明太子😖🔹泡菜豚肉串🐷 $35豬肉好林加埋泡菜好夾同更好食🤤下次可以再點黎食🥰🔺自家製明太子玉子燒🍳$78就咁嗅已經嗅到雞蛋好香😍而且明太子都好多😚但明太子有d蓋過蛋香🤫而且明太子有少少太咸同辣🤏🏻下次再食嘅話會淨係叫玉子燒🙌🏻🔺壽司🍣壽司嘅飯都係日本米🍚食得出好香❤️‍🔥而且d飯都有調味🙌🏻🔹炙燒三文魚腩壽司🔥$18三文魚上面有沙律醬🙌🏻再上加燒過所以好match😚🔹三文魚壽司🐟$13就咁三文魚就食得出好鮮味😙個人比較鍾意呢個❤️🤤好味度 : 7/10🔙回頭率 : 6/10

🔺炸軟殻蟹壽司漢堡🦀 $98

🔹三文魚壽司🐟$13
就咁三文魚就食得出好鮮味😙個人比較鍾意呢個❤️

🤤好味度 : 7/10
🔙回頭率 : 6/10
突然又想食日本野啦~午餐時間咁岩黎到葵芳,一於就試試丸十呢間主打多樣化和食菜單既分店。📌特上壽司烏冬定食🔎壽司之前就一路聽聞丸十既招牌就係用最新鮮既「精米」去整壽司、今次試過真係覺得好唔錯。米粒脹卜卜、粒粒分明之餘卻又粘實,雖然係一口壽司size,但仍然食到佢既米香。而刺身方面、真的夠新鮮就好易好好味啦~🔎烏冬本來以為呢道係一道超級冇料既烏冬,一飲左啖白湯有驚喜喎:好濃味!烏冬又彈牙煙韌,最後當然完食。食べきる🙏🏻離開時發現呢個角度見到「丸米」,心情不自禁地靚左😊

📌特上壽司烏冬定食

🔎壽司

刺身方面、真的夠新鮮就好易好好味啦~

🔎烏冬

離開時發現呢個角度見到「丸米」,心情不自禁地靚左😊

2021-08-27 281 views
星期六到了葵芳同媽媽食晏,唔想老人家等又能食得舒舒服服清清哋,於是選了【丸十】。餐廳舒適乾淨,食物選擇算多,賣點是選用和米(精米),但價錢略貴,而且員工非常忙碌,總是找不到人。先講講「雞之盛宴」$118,即是不同部位的雞串燒,感覺太乾,沒有肉汁,誠意欠奉。「壽司盛合」$118,魚生算是新鮮,壽司飯較煙韌,可惜份量太細,不合比例。「忌廉芝士鰻魚卷」$138,感覺很複雜。「野菜烏冬」$88,量大,沒有特别。總括來說,貴而平凡的一餐。

「忌廉芝士鰻魚卷」$138,感覺很複雜。

「野菜烏冬」$88,量大,沒有特别。
總括來說,貴而平凡的一餐。
2021-08-21
2021-08-24 138 views
自從半年前搵omakase食第一次接觸左丸十後呢間野都係我既飯堂之一(有關omakase 在旺角店 有機會再寫食評)今次呢間係葵芳新都會店預先卜位果次就好好坐冇卜位就少少迫 唔可以一次過叫好多野食圖1) 8月初一行6人去慶生 (要分開坐)Omakase sushi set 對版價錢忘記了後面out fo 既串燒好食圖2)呢個炸物 真係起碼4個人先好叫唔係話特別超好食但多人一人一舊食下都開心朋友仲係咁玩個摩天輪😂😂😂事隔兩星期又想食日本野呢個新set幾抵食$380 自己list入面揀10件sushi 都唔錯仲有個卷物 前菜 茶碗蒸同湯算幾抵食小tips 掃qr code玩小遊戲 有免費壽司😂😂 雖然唔係咩值錢野但免費 都開心
自從半年前搵omakase食
第一次接觸左丸十後
呢間野都係我既飯堂之一
(有關omakase 在旺角店 有機會再寫食評)

今次呢間係葵芳新都會店

預先卜位果次就好好坐
冇卜位就少少迫 唔可以一次過叫好多野食

圖1) 8月初一行6人去慶生 (要分開坐)
Omakase sushi set 對版
價錢忘記了