約朋友好鍾意去牛大人,朋友住柴灣所以同左佢去銅鑼灣食牛大人。我最鍾意呢度的醬汁夠多選擇,每次都囉勁多芫茜返黎放題!今次朋友加錢試左佢個特飲,幾好味WO有理無理,亂點左一大堆食物返黎先,我最愛牛肉同脆肉鯇魚。脆肉鯇魚係我每次都大量必食的單品,真係好正好好食,有分脆肉鯇魚/ 脆肉鯇魚腩,魚腩特別滑同彈牙,點解可以咁好食牛肉好薄,好快熟,輕輕一淥就食得。湯底好多款可以揀,但我已經唔記得左揀左咩湯底,反正個個湯底都咁好食,我就黎試哂咁多個款啦!
我最鍾意呢度的醬汁夠多選擇,每次都囉勁多芫茜返黎放題

今次朋友加錢試左佢個特飲,幾好味WO

有理無理,亂點左一大堆食物返黎先,我最愛牛肉同脆肉鯇魚。

牛肉好薄,好快熟,輕輕一淥就食得。

2022-07-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
雖然天氣熱 但係都心思思想打邊爐❤️人氣台灣火鍋牛大人出名抵食又好食 其實我bookmark 左好耐但一直未試過 🥲今次終於到我去試下啦🥰估唔到開左咁耐依然排長龍 好彩我哋醒目一早預約咗😊120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐🐮淨係湯底已經有10款選擇😍今次我哋揀咗牛大人紅燒牛骨湯 湯底好濃郁 好惹味呢個套餐仲贈送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸牛肉味濃郁彈牙 咬落重好多汁🤤肉類🐮🐷除咗套餐主打澳洲M5和牛牛肩肉外 仲有安格斯牛小排 手切封門柳等牛肉選擇個人推介M5和牛牛肩肉 油脂分佈平均 牛肉入口軟腍 牛味濃 所以我地不停encore依款🤤除左牛我哋仲試咗北海道十勝豚 脂肪分佈好平均 好味😋仲有花枝漿同豬肉漿 我哋比較鍾意花枝漿 爽口彈牙🦑海鮮🦐我哋只係試咗海蝦同埋鯛魚片 兩樣味道都好鮮甜佢地有好多台灣小食可以叫 真係好豐富🤤出面仲有個自肋區 除左好多新鮮蔬菜🌽🥬🥒可以拎 仲有啲丸類 最鍾意佢既芋頭丸 外面比較少地方食到🤤飲品選擇都好多❤️除咗罐裝飲品 仲有佢哋嘅自家製冷泡茶 必飲白桃烏龍 🍑茶味清香我哋仲加錢試左冰荷青桔梳打 大大杯 酸酸甜甜清新又解喝👍🏻最後仲有甜品🍨每人可以揀一杯雪糕🍦 或者台中
雖然天氣熱 但係都心思思想打邊爐❤️

海鮮🦐
我哋只係試咗海蝦同埋鯛魚片 兩樣味道都好鮮甜

佢地有好多台灣小食可以叫 真係好豐富🤤

我哋仲加錢試左冰荷青桔梳打 大大杯 酸酸甜甜清新又解喝👍🏻

最後仲有甜品🍨每人可以揀一杯雪糕🍦 或者台中仙草凍 真係吃到飽😂
2022-07-30 99 views
聽聞好難預約既牛大人係無諗住book到既情況下,經openrice預約到6點;當晚我地預早左到達分店,當時門口已經好多人等入座。係我到達既第一時間,由於我有一位朋友係孕婦,佢地坐低左等,我就先行到接待處通知我地齊人,當時有位職員話我知要係入座前揀左湯底A、B、C其中一款餐牌先,於是我去問埋朋友;之後我地3個一齊到接待處諗住通知職員揀左D咩,但係有一位女職員(唔係頭先叫我揀餐個位)問我係咪頭先有職員叫我等,我話你地職員係叫我揀完湯底同餐之後通知返你地就可以入座,佢好唔耐煩咁再重覆咁話係咪有人叫我地等,我話無,只係叫我同朋友揀好過黎通知返接待處,佢既表情係極度無耐性,言語間前後加"唔該"係無用,一個人都可以用好差既態度講唔該!其實既然大家溝通唔到,我唔明當時點解佢隔離有同事唔幫口,佢亦都唔會去睇下張預約紙有邊位客人已經通知左到齊人,好無禮貌!至於食物,中規中矩啦…不過任食打邊爐,呢間餐廳算係較多選擇;而餐廳內既職員都好有耐性,有禮貌,亦都能夠一眼關七,好多時佢地拎住好多野都會讓路俾客人先,所以值得一讚!而我覺得可以改善既係每張檯都只有一個大碗俾客人出去夾食物,我睇到其他檯就算4個人都只係得
而我覺得可以改善既係每張檯都只有一個大碗俾客人出去夾食物,我睇到其他檯就算4個人都只係得一個大碗,其實我覺得可以兩人一個,因為真係出到去夾左丸之類已經無多位置夾菜,而今時今日太講究健康,所以如果餐廳可以增添多一個碗又好碟仔又好,咁樣會好D~
2022-07-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
雖然近排閑閑哋都3 40度 但都冇咗我對打邊爐嘅熱情🥵今日因為太想食鴨血嘅關係 所以就同女朋友嚟咗食lunch binlo😆唔好嚟咁耐餐廳都依然係咁多人排隊 但店員都好有秩序咁好快地將我哋安排入座👍🏻我哋今次叫咗個極上牛吃到飽套餐🙈坐低咗之後 就二話不說快快手去攞嘢食同埋用電話點餐😏出邊自取嘅食物同飲品種類都非常多 而雪櫃仲有佢哋自家冷泡嘅茶可以拎添 幾解膩 又健康👍🏻攞完嘢食我哋個湯底都到啦!•眷村白玉酸菜湯底🥘•-因為近排腸胃唔係太好嘅關係 我哋都忍住唔食飯辣😢所以就揀咗呢款校健康同事有幾刺激嘅味道🙈本身個湯底嘅配料就已經好豐富 有豚肉同埋大量酸菜!😆 而我哋呢個套餐有好多款唔同嘅肉可以揀 而當中嘅M5和牛牛肩卷我就最欣賞!👍🏻•M5和牛牛肩卷🥩•-呢款牛雖然唔係好多油脂 但反而最重牛味 食落去又唔會覺得太油膩🤤另外就係牛板腱因為佢嘅口感有嚼口得嚟又唔會好難咬 而且油脂分布平均😏另外又點少得呢到嘅招牌鴨血阿!呢到嘅鴨血真係食極都唔停! 佢本身已經煮到好入味 就算係擺落清湯 一咬落去都係會爆曬麻辣汁出落 超級惹味🤤🤤🤤另外有驚喜嘅係呢度嘅牛柏葉!佢哋處理得相當乾淨 而且仲好爽口 就算
雖然近排閑閑哋都3 40度 但都冇咗我對打邊爐嘅熱情🥵
我哋今次叫咗個極上牛吃到飽套餐🙈

坐低咗之後 就二話不說快快手去攞嘢食同埋用電話點餐😏

攞完嘢食我哋個湯底都到啦!

•眷村白玉酸菜湯底🥘•
本身個湯底嘅配料就已經好豐富 有豚肉同埋大量酸菜!😆

•M5和牛牛肩卷🥩•
另外就係牛板腱
因為佢嘅口感有嚼口得嚟又唔會好難咬 而且油脂分布平均😏

另外又點少得呢到嘅招牌鴨血阿!

另外有驚喜嘅係呢度嘅牛柏葉!
佢哋處理得相當乾淨 而且仲好爽口 就算係任食都唔會切到好細件 相反大大塊勁有口感!👍🏻

•真 台灣鯛魚片🐟•
呢款魚嘅味道勁鮮味! 果然係台灣出品!

而且肉質相當鮮嫩!有入口即溶嘅感覺!🙈

•冰河青檸梳打🍹•
而家like佢哋social media仲有特飲送添 貪小便宜嘅我梗係唔執輸啦😆 而呢款青檸梳打啱晒打邊爐飲!有氣得嚟仲好Flash添!🥳
果然無論幾時嚟都keep到個水準 抵讚!
火鍋店真係越開越多,無論咩嘢天氣季節都係甘多人食邊爐,其中有一間任食邊爐真係長期爆滿,就係牛大人台灣火鍋吃到飽啦!湯底今次叫咗醍醐蕃茄酸辣鍋,可以少辣,好開胃又少少刺激,配鴨血同各款肉都唔錯!澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐($288)套餐包括每人兩粒澳州和牛牛丸、自助火鍋配料吧同肉類無限供應!有幾款肉係呢個套餐專享嘅,包括手切封門柳、安格斯一口和牛粒、澳洲和牛M5牛肩卷,其他套餐嘅肉同配料都可以任揀,好啱鐘意食多款肉類嘅朋友!套餐送嘅和牛丸好香好juicy,封門柳顏色會比其他牛肉深色,但肉味超濃又軟腍,必點!M5牛肩卷油花豐富,入口即化!牛大人嘅漿類都幾高質,個人最愛手打旗魚漿,完全唔腥,老人家同小朋友都食到,鮮美彈牙,而期間限定章魚珍珠漿就有原粒章魚,更有咬口!所有套餐嘅海鮮都係任食,沙白、蝦都算大隻,另外鱸魚好鮮嫩又少細骨,啱晒我呢啲鐘意食魚片又怕去魚骨嘅懶人!餃類方面,有特別嘅台式蝦餃、蛋餃、扁食等等,其中瓜仔雞水餃嘅餡料類似梅菜豬肉,甜甜鹹鹹幾惹味!自助火鍋配料仲有多款蔬菜、丸、粉麵,其中鮮淮山同芋頭貢丸都好正,必試!如果平時打邊爐食公子麵、烏冬太多開始厭,呢度仲有少見嘅台灣

M5牛肩卷
手切封門柳

自助火鍋配料仲有多款蔬菜、丸、粉麵,其中鮮淮山同芋頭貢丸都好正,必試!如果平時打邊爐食公子麵、烏冬太多開始厭,呢度仲有少見嘅台灣王子麵同新竹米粉供應!

冰荷青桔梳打($25)飲品方面,超推薦呢杯梳打,新鮮薄荷葉加上兩粒青檸,清爽解膩!另外,自家製冷泡茶都好正,全部都係無糖版,飲多幾啖都唔怕!
冰荷青桔梳打

甜品就計人頭數,可以揀Haagen-dazs雪糕或者台中仙草凍,仙草凍配料好豐富,仙草上面鋪滿紅豆、花生、粉圓,再淋上花奶,真係好似台灣夜市嘅仙草凍,係完美嘅飯後甜品
手切封門柳
冰荷青桔梳打
2022-07-25 93 views
香港打邊爐無分季節, 今日去食台式火鍋放題!坐低第一時間就試下台式小食先!士林鹽酥雞 甘香鬆脆, 鹹鹹地送酒一流。真豬小香腸 香烤惹味, 有臘腸嘅咸香, 香腸嘅軟熟!紅燒牛骨鍋鍋底用牛骨淆製, 入邊仲食到溶化嘅牛肉碎, 味道濃沃!澳洲M9和牛牛丸 火鍋贈送, 爽口彈牙幾有肉汁!呢度有多款牛肉選擇, 鍾意食好嘅朋友就啱曬, 安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、澳洲M5和牛牛肩卷、美國prime極級肩里肌!我就鍾意牛肩卷文理分佈均勻食落油脂甘香, 美國肩里肌肉質又滑軟熟, 牛味濃郁!海鮮有海蝦、脆肉鯇片、大蜆, 最特別嘅係有台灣鯛魚片!台灣直送仲有 真味牛肉漿、澎湖花枝漿、台式蝦餃、水蓮!花枝漿爽口彈牙, 台式蝦餃第一次食入面係蝦膠, 水蓮係台灣特產口感爽脆!丸類、蔬菜、汽水飲品就係自助區。 仲有一次性甜品, 揀咗moviepick雪糕、芋圓仙草!
香港打邊爐無分季節, 今日去食台式火鍋放題

坐低第一時間就試下台式小食先!

紅燒牛骨鍋
鍋底用牛骨淆製, 入邊仲食到溶化嘅牛肉碎, 味道濃沃!

澳洲M9和牛牛丸 火鍋贈送, 爽口彈牙幾有肉汁!

睇開都知我成日去牛大人食打邊爐,因為佢嘅牛真係好好食!又其係佢既澳洲M9和牛 真係超重牛味🫶🏻🫶🏻今次就去左銅鑼灣到到食牛大人,尼間鋪頭面積比較細,但相對人手都比較足,野食都好快送到黎,湯底方面都絕對唔馬虎,一上枱已經聞到好大浸牛骨味,加上味道帶點微辣,非常惹味。-👅:湯底 :(牛大人紅燒牛骨鍋 )(澳洲極上和牛)$258/278湯底有10款,款款都勁吸引,唔同價錢既餐牌最大既分別係佢地牛既質素,而其他款式都係會一樣:有海鮮 🦞、菜類、蛋餃、小食等等 。-👅:澳洲M9和牛 (必食推介)呢款澳洲M9和牛是澳洲極上和牛套餐贈送,另外兩款套餐是沒有的;和牛顏色鮮艷,牛脂分佈平均,肉質嫩滑🫶🏻🫶🏻-👅:安格斯牛小排(必食推介)呢款重點推介必試牛小排,牛肉味道香濃,入口相對較肥美,牛脂味較重,推介必試🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️-尼個套餐有包和牛牛丸4粒食落口爽口彈牙,仲充滿啖啖汁 。極上和牛主要食一口牛,食落口充滿牛味同嫩口同時肥瘦適中👍🏻-最後會每人送一盒雪糕🍦分別有Häagen-Dazs同movenpick雪糕🍦-📍牛大人📍分店地址銅鑼灣分店:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓
👅:澳洲M9和牛 (必食推介)
👅:安格斯牛小排(必食推介)
📍牛大人📍
分店地址
銅鑼灣分店:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓
2022-07-22 90 views
今日嚟試吓佢嘅$328/位(因為星期五加$10)澳洲極上和牛套餐。每位隨餐附送和牛牛丸2粒,牛丸嘅口感吾錯,而且有牛味,真係一粒起,如果食兩粒,都幾膩。北海道十勝豚(期限限定)灼一陣,嫩滑非常。手切封門柳,其實好似滑牛,安格斯一口牛肉粒,意外地好淋滑,兩款都好好食。反而安格斯牛小排就真係肥咗d。這個套餐嘅牛,質素都真係吾錯。其他脆鯇片、鱸魚片、海蝦、沙白,正正常常啦。豬大腸就比較碎濕濕,感覺一般。最後要提一提,這裡的服務員都十分殷勤有禮,用餐感覺良好。
北海道十勝豚(期限限定)灼一陣,嫩滑非常。
反而安格斯牛小排就真係肥咗d。
這個套餐嘅牛,質素都真係吾錯。
其他脆鯇片、鱸魚片、海蝦、沙白,正正常常啦。
豬大腸就比較碎濕濕,感覺一般。
最後要提一提,這裡的服務員都十分殷勤
有禮,用餐感覺良好。

2022-07-22
$261 (Dinner)
Dining Offer
Voucher
《台式經典火鍋吃到飽😊》———————————————-#牛大人 🐮-又嚟食我哋最愛嘅牛大人啦,分店周圍都係,今次就揀咗喺銅鑼灣鬧市呢間度食,享受台式火鍋放題 🇹🇼 餐廳果然人氣十足,大排長龍,好彩我哋有book 位,店員都好快手就安排到入座~🤣-湯底選擇多元,我哋就揀咗台灣鳳梨雞鍋,香味撲鼻,菠蘿令湯頭充滿甜味,好有層次感,而且十分足料,有成半隻雞🐣-我哋揀咗最高質嘅澳洲極上和牛吃到飽套餐😚 除咗主打必點嘅澳洲和牛M5 牛肩卷 ,仲有手切封門柳、安格斯牛小排同安格斯一口牛肉粒等等靚牛😙 額外加咗幾粒澳洲M9和牛牛丸,零舍爽口彈牙,牛味突出😍-豬肉方面就有期間限定北海道十勝豚,肥瘦適中幾正😉 另外有唔少台灣直送嘅配料,包括澎湖花枝漿、福建燕餃、台式蝦餃等等,大滿足😍-我哋仲嗌咗好多特式小食,好似真豬小香腸同魚香皮蛋豆腐係我哋嘅必點之選,麻辣鴨血亦任叫唔嬲,超正🔥-飲品都係任飲嘅,只要Like & Follow 社交平台 就會送杯特飲冰荷青桔梳打,清爽解渴❄️ 味道酸酸甜甜,入口超級refreshing💚-最後甜品仲有得食Movenpick雪糕同仙草凍,連最新嘅西瓜士多啤梨味都有得食❤️-⭐
《台式經典火鍋吃到飽😊》
———————————————-
#牛大人 🐮
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
極上和牛吃到飽:$318
冰河青桔梳打:$25
🍌 抵deal 指數:8/10
2022-07-21
Dinner
🥘🐮🐷 120分鐘台灣火鍋吃到飽🥘 火鍋放題一個價錢吃到飽,喜歡台灣火鍋的筆者已經是第4次回訪了。尤記得對上一次居家抗疫還是心癢癢想在家吃高質火鍋,外賣回家開餐。這次相約朋友到店用餐任點任食。價格方面,按肉類及入座時間分作3個等級,以平日星期一至四17:30-21:30入座作參考 :🐮 澳洲極上和牛吃到飽 $318/位 🐮美國特級安格斯牛吃到飽 $278/位🐮精選嫩牛吃到飽 $238/位❣️餐廳設自助區域,醬料、蔬菜都可任取任吃,CP值極高。其餘的肉類、海鮮、丸類、餃類則以QR Code下單。飲品亦可到雪櫃自取,包括: 各款汽水和茶類,桂花烏龍清香解膩,容易入口,是個人最喜歡的無糖茶。🌶 湯底火鍋湯底方面,選擇了一辣一唔辣的鴛鴦鍋,牛大人秘方麻辣鍋和阿嬤養生濃湯鍋,香辛鮮辣的麻辣湯最適合燙肉類和丸類,鮮甜的阿嬤養生濃湯最適合燙蔬菜和麵類。推介幾款個人心水給大家: 🐮 澳洲M9和牛牛丸選擇澳洲極上和牛吃到飽套餐的客人會每位贈送2粒澳洲M9和牛牛丸,牛丸爽彈度極高,牛味及油香味出眾,讓人一試難忘。🐮 澳洲和牛M5牛肩肉牛肩肉脂肪比例平均,滿佈雪花,稍燙一下,牛肉味道濃郁,肉汁鮮美,必食!🐏
🥘🐮🐷 120分鐘台灣火鍋吃到飽

推介幾款個人心水給大家:

🐮 澳洲M9和牛牛丸

🐮 澳洲和牛M5牛肩肉

🐏 紐西蘭羊肉卷
粉嫩色澤,油脂豐富,肉質細膩而不羶,多吃幾片亦不覺肥膩。

👸🏻 美人花膠
花膠是個人最喜愛單品,軟軟滑滑的花膠配上辣湯,鮮味無窮,膠原感頓時提升。

🐙 章魚珍珠漿
各款新鮮的漿類都相當高質,個人最喜歡章魚珍珠漿,除了彈牙,入口更有粒粒章魚,增加食物層次口感,推薦。

甜品可每位客人可自選MOVENPICK雪糕或芋圓仙草凍,由於過往都是吃雪糕,這次點了朋友推介的仙草凍,香滑冰涼,加上香口的花生,美味可口,大愛。

🔸小總結:
餐廳食物選擇種類豐富,最喜歡店中有多款台灣直送美食和地道台灣小吃。女生來說,雖然難以試畢所有項目,但在寬敞舒適的環境下可嚐盡台灣美食,價錢亦大眾化。120分鐘來說吃得會有點趕,但明白到餐廳要做下一輪生意是香港的獨有急速節奏,唯有下次再回訪。

👅 味道:4.75/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:4.8/5
👀回頭率:4.8/5
🍽 餐廳:牛大人台灣火鍋吃到飽 (銅鑼灣廣場二期)
🌐地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓
🐮#cowing吃在銅鑼灣

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #銅鑼灣美食 #牛大人

2022-07-20
Dinner
已經好幾個月冇食過牛大人邊爐,所以放假有多啲時間就去等下位😇食就緊係要揀最貴嘅 極上和牛吃到飽套餐啦,每位$328 (連加一),仲送每人2粒澳洲和牛丸,咬落去嘅時候啲牛肉汁咇哂出嚟,牛味香濃又彈牙😍今次叫咗 阿嬤養生濃湯鍋 黎試下,鍋裏面仲有桃膠呢啲養顏材料🥰🐮牛肉方面,朋友不斷encore澳洲和牛m5牛肩捲,薄切嘅滾10秒左右就食得,牛肉嫩滑林身~今日皮膚有少少敏感,所以我都係食花雕酒雞件同北海道十勝豚多,雞件肉質嫩滑一啲都唔鞋口,十勝豚肉係呢個貴餐嘅限定款式,肉質彈牙而且肥瘦均勻,估唔到除咗牛之外,豬都幾好食😋另外再加購咗 薄荷青桔梳打($25/500ml),炎炎夏日飲翻杯有氣嘅特飲感覺特別舒暢🧊

2022-07-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 阿嬤養生濃湯鍋
  • 仙草凍
2022-07-17 1121 views
今次係我地第二次去位於銅鑼灣既牛大人台灣火鍋吃到飽,雖然今次5點黎到但已經好多人,開左都一段時間都仲係咁受人歡迎。雖然牛大人愈黎愈多分店,但各款牛肉都無失準,每款好香牛肉味,澳洲和牛M5牛肩卷大大塊,安格斯牛就肉味最特出,仲可以任叫,真好抵食。佢有唔少台式小食都好有特色,例如:蝦餃,豆腐,同香腸等等,款款都幾好味。丸類方面,佢既丸類一向都高質,當中既香竽貢丸真係我既必食之選,係其他火鍋店都好難食到咁高質既丸類。最後餐廳會送甜品,個甜品仲要幾高質,真係好滿足。依個價錢黎講牛大人真係算好抵食,難得個水準一直都仲保持到。牛大人台灣火鍋吃到飽 (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓#hkig #hkeat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #art #instafood #comfortfood #foodblog #foodgasm #nom #香港美食 #香港美食指南 #吃貨 #相機食先 #hkfoodie #hongkongfood #hkfotd #forkyeahfoodies#hongkongfoodblog

最後餐廳會送甜品,個甜品仲要幾高質,真係好滿足。

依個價錢黎講牛大人真係算好抵食,難得個水準一直都仲保持到。

牛大人台灣火鍋吃到飽 (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓

#hkig #hkeat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #art #instafood #comfortfood #foodblog #foodgasm #nom #香港美食 #香港美食指南 #吃貨 #相機食先 #hkfoodie #hongkongfood #hkfotd #forkyeahfoodies#hongkongfoodblog #foodlover #foodiesinternationalchat #topcitybiteshk #nomnom #foodphotography #foodnetwork #instafoodie #foodblogger #ootd #hkkol

2022-07-17 89 views
基本上牛大人任食火鍋好出名,唔使我點介紹,不過我趁住7:30前嚟食有特價,$280加埋一有交易,仲可以食到極上和牛吃到飽餐!成間舖頭節奏好快,連湯底都未黎,店員就會拎每人兩粒澳州和牛牛丸😂😂😂😂😂我係覺得黃牛牛丸幾好食嘅,可能因為物以罕為貴,特別覺得佢嘅牛味濃😂😂😂食咁貴嘅餐,就梗係每次都叫一份澳洲和牛M5牛肩卷🤣🤣🤣每次叫一客都有三件 ,所以數量就大家要留意一下。牛嘅質素一向穩定,絕對唔會太差比啲好平嘅牛肉,紅燒牛骨湯底配合係天衣無縫,重口味人士必叫。今次我食咗好多件豆腐,發現佢嘅豆腐超滑,好香豆味,貪健康嘅人一定要試吓!台灣直送嘅雲吞餃子就正正常常啦墨魚滑都唔錯飲品方面選擇都好多,我就比較偏向鍾意飲無糖嘅茶。飲咗菊花茶,白桃烏龍茶。餐廳仲會附送兩杯青桔特飲🤣🤣🤣真係飲嘢都可以飲到好飽。movenpick 雪糕作結

台灣直送嘅雲吞餃子就正正常常啦

墨魚滑都唔錯

餐廳仲會附送兩杯青桔特飲🤣🤣🤣真係飲嘢都可以飲到好飽。
movenpick 雪糕作結
2022-07-13 77 views
尋晚同老公去 牛大人 打個靚邊爐,對於無肉不歡嘅我哋,任食火鍋就啱晒🤭 我哋揀咗「台灣鳳梨雞鍋」做湯底,入面用半隻雞、鳳梨、苦瓜熬出嚟嘅湯好甜又夠鮮味,未食嘢都要飲碗湯先👍🏻Order咗「澳洲極上和牛吃到飽」嘅套餐,有最靚嘅 和牛 同 豚肉,真係不二之選啦😋 有幾款我覺得係必食推介:澳洲和牛M5牛肩卷🥩肉質鮮嫩,牛味濃郁🤩我哋encore咗幾碟🤭雖然油脂都多,但口感一流!手切封門柳🐮好鍾意質感豐厚,夠肉味,食落去唔會又嚡又乾😙北海道十勝豚🐷油花豐富、均勻咁分佈係肉面上面。薄薄一片放入濃湯,唔使半分鐘就食得!頂級M9 和牛牛丸✅問咗店員佢係100% 澳洲 M9 級和牛製成,咬落去就feel到和牛肉汁流出🤤 而且口感彈牙,真係愈食愈想食😅其他仲order咗海鮮,海蝦、沙白、鱸魚片都超鮮甜。另外好喜歡 台灣海鮮漿、真味牛肉漿,自己慢慢筆落湯製成肉滑👍🏻 除咗可以用QR code落單,餐廳仲有自助區可以選擇不同種類菜、丸、麵類等,太豐富啦!因為天氣太熱,我地都揀咗 冰荷青桔梳打🧊 特飲,有青桔仔、薄荷再加上梳打水,解渴而又消暑開胃嘅配搭!最後一定要食返個甜品做總結,我揀咗限定嘅Häagen-D

澳洲和牛M5牛肩卷🥩

手切封門柳🐮
好鍾意質感豐厚,夠肉味,食落去唔會又嚡又乾😙

北海道十勝豚🐷

頂級M9 和牛牛丸✅

最後一定要食返個甜品做總結,我揀咗限定嘅Häagen-Dazs™ 「西瓜士多啤梨雪糕」,推介推介💯 有西瓜🍉肉同士多啤梨🍓醬,好fresh呀!

$320 (Dinner)
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 台灣鳳梨雞鍋
  • 極上和牛吃到飽套餐
已經好耐冇黎牛大人食野喇 !! 😭😭 因為實在太多人 , 太難 book位 ! 牛大人開店至今 , 人氣不減 , 分店仲越開越多 , 可見其實力 👍👍 終於book到今日嚟銅鑼灣牛大人食一個 early dinner 放題 ! 🙃我地揀左阿嬤養生濃湯鍋 , 初頭都驚好重藥材味 , 原來唔會 ~ 有味又唔會太濃 , 唔驚搶左食材應有嘅味道 ! 怕藥材味嘅朋友都唔使擔心 , 用呢個養生鍋打邊爐自我感覺好 d , 一路打邊爐 , 一路養生 ~ 身為牛肉愛好者 , 我哋每款牛都叫左黎試試 ,個人極度推介 🤗 安格斯牛小排 🤗 同埋 🤗 上腹牛五花 🤗  有牛味 , 口感好 , 唔嚡 !  我地 encore 左無數咁多碟  另外 , 安格斯一口牛肉粒有驚喜 ! 牛味好澴 , 肉質出乎意料地腍 !! 😲仲有北海道十勝豚 , 你睇下d脂肪分佈得幾均勻 ! 好食 !! 😋😋海鮮方面 , 我就推介蝦同脆肉鯇片 !牛大人仲有水蓮食 !!! 第1次試 , 幾特別 , 大家要試試 !每次嚟都對佢嘅自家茶品非常欣賞 , 今次又飲左幾支 , 今日仲發現新野 , 有 AL 代言嘅 OOHA 飲品 , 除此之外 ,
海鮮方面 , 我就推介蝦同脆肉鯇片 !
每次嚟都對佢嘅自家茶品非常欣賞 , 今次又飲左幾支 , 今日仲發現新野 , 有 AL 代言嘅 OOHA 飲品 , 除此之外 , 我地加錢叫咗冰荷青桔梳打 , 大杯抵飲 , 清新開胃 , 可以食更加多碟牛肉 😝😝
之前嚟食每人都會送雪糕 , 今次都唔例外 , 而家仲可以揀甜品 ! 我揀左台中仙草凍 , 1 d 都唔頹 , 好足料 ! 口感一流 !!
食完飽飽嘅火鍋再嚟一個咁有儀式感嘅台式甜品 , 真係令成個晚餐體驗提升不少 !! 😌😌 雖然已經好飽 , 但食甜品係另一個胃 !
整體黎講 , 牛大人仍然保持到質素 ! 食物種類豐富 , 座位又舒適又乾淨 , 上菜又快又準 , 2個鍾不停食 😂 性價比真心高 !! 👍👍
$350 (Dinner)
  • 水蓮
  • 北海道十勝豚