人均$200起|旺角|任吃火鍋|牛大人天氣乍暖還寒,又是吃牛大人的好日子啦。這次他們家新增了“剝皮辣椒鍋”當然要來嚐嚐吧~我覺得這個鍋底不是太辣的,反而帶點輕甜味,牛大人應該有為我們香港人調整過口味吧。這個澳洲極上和牛套餐一如既往的划算欸,SRF牛肉是在是太讚啦。就算盆友不吃牛肉,這裡超多的選擇也可以滿足他們的需求:例如雞件、鯛魚片等等,外面還有超多的蔬菜和小吃選擇。這次的貝殼類也是沒有沙子,讚👍——————為食分界線——————📍牛大人旺角彌敦道628號瓊華中心9樓人均消費: $200#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
人均$200起|旺角|任吃火鍋|牛大人
天氣乍暖還寒,又是吃牛大人的好日子啦。
這次他們家新增了“剝皮辣椒鍋”
當然要來嚐嚐吧~
這次的貝殼類也是沒有沙子,讚👍
——————為食分界線——————
📍牛大人

人均消費: $200
🌸《牛大人 · 火鍋放題 · 旺角》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍽️ 澳洲極上和牛吃到飽套餐 $328呢個套餐可以澳洲和牛,而且每位贈送M9和牛牛丸兩粒,Like同Share牛大人IG仲會送鴨屎香檸檬茶添✨-🔹 湯底 - 牛大人紅燒牛骨鍋鍋裡面有滿滿既牛骨,好多骨膠原,湯底唔辣,但係好香香味,唔食得辣但係又想特別少少,可以選擇呢一款湯底-🔸 安格斯牛小排係小編覺得最好食既牛肉,有肥有瘦,有牛香而且入口即溶✨-🔹 手切封門柳油脂比較少,但係牛味好重,而且好juicy👍🏻-🔸 M9和牛牛丸超級推薦食極上和牛呢個套餐,因為會跟餐每人送兩粒和牛牛丸,咬開好重牛味,而且好多汁✨唔跟餐的話,要另外比$60@3粒🫣-🔹 沙白、鮮蝦沙白係小編食過既沙白之中最大粒🫢而且好鮮甜,鮮蝦蝦肉彈牙,蝦頭好多膏👍🏻-🔸 炸鹽酥雞鹽酥雞外脆內軟,而且好juicy,點少少甜不醬又係另一種味道✨-📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) @masterbeef.hk 旺角彌敦道628號瓊華中心9樓-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸Revisit: 🧡-#hkfoodie
🌸
《牛大人 · 火鍋放題 · 旺角》

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍽️ 澳洲極上和牛吃到飽套餐 $328
🔹 湯底 - 牛大人紅燒牛骨鍋
🔸 安格斯牛小排
係小編覺得最好食既牛肉,有肥有瘦,有牛香而且入口即溶✨

🔹 手切封門柳
油脂比較少,但係牛味好重,而且好juicy👍🏻

🔸 M9和牛牛丸
🔹 沙白、鮮蝦

🔸 炸鹽酥雞

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心)
@masterbeef.hk
環境:🌸🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸

Revisit: 🧡
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_mk #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hkrestaurant #englishreview #luxuryfoodstyle #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #旺角美食 #火鍋吃到飽 #牛大人
💡 台式人氣火鍋店再翻食台式火鍋店牛大人當然係食過好多次,但每次同朋友想食打邊爐既時侯,牛大人永遠都會係討論名單入面,今次飯腳同我都係牛大人忠實fans,今次直頭傾都唔使傾,直接就揀左牛大人啦。旺角最就腳,所以就揀左呢間旺角總店。🍽 湯底湯底選擇多, 有剝皮辣椒雞鍋,台灣濃香蕃茄鍋,紅燒牛骨鍋、麻辣鍋等等。我同飯腳又係唔使討論,紅燒牛骨鍋係我地既心水推介,真材實料一堆牛骨係鍋入邊,牛骨的濃郁香味令人食慾大增呢。🍽和牛 🐮雞肉 🐔 豬肉 🐖我地揀左極上和牛吃到飽套餐,一開頭會送一碟澳洲M9和牛牛丸,咁頂級既牛丸當然係彈牙好味,牛味十分之突出。M5 和牛牛肩卷、手切封門柳2款牛肉我地一直encore,油花都幾均勻,食落好軟腍,花雕酒雞件,雞肉嫩滑同埋酒味好出,鐘意食雞既人一定會鐘意。豬雪花肉片既肉質爽口有嚼勁,油脂味好香。🍽 海鮮 🐟海鮮類,沙白,鯇魚腩同埋台灣直送手打鮮魚漿,墨魚漿都係我地encore之選,牛大人既海鮮一直都好新鮮,十分鮮美,沙白食落口無沙,處理得好好,而鯇魚腩肉質就好爽口。鮮魚漿,墨魚漿都好食,鮮甜味美。🍽 自助飲品 🍹 自助火鍋配料 🥬雪糕 🍨自家製飲品有桂花烏龍、武
💡 台式人氣火鍋店再翻食

🍽 湯底

🍽和牛 🐮雞肉 🐔 豬肉 🐖

🍽 海鮮 🐟

🍽 自助飲品 🍹 自助火鍋配料 🥬雪糕 🍨
自家製飲品有桂花烏龍、武夷大紅袍、白桃烏龍等等,其他大路汽水當然都有啦,我地就比較鐘意飲桂花烏龍,真係飲得出茶香,同埋火鍋飲菜感覺可以食到更多,哈哈。而自助火鍋配料就有各款丸類同埋蔬菜等。最後就食埋Haagen Dazs 同埋MOVENPICK雪糕作結,好滿足!

相約很久沒見的朋友到旺角吃飯,兩小時的火鍋放題很適合我們一邊享用美食,一邊聊天!這次來到位於旺角的「牛大人台灣火鍋吃到飽」,我們點了極上和牛吃到飽套餐($338,120分鐘),湯底是台灣鳳梨雞鍋,內有一整隻雞,建議大家要先看湯,雞湯清甜。這個套餐每位贈送澳洲M9和牛牛丸兩粒,並提供多款肉類,包括安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M五牛肩卷、美國PRIME極級肩里肌,肉類無限量供應。小編覺得餐廳的肉類有一定質素保證呢!店舖內亦設有自助火鍋配料吧,可以自行調配調料,還有多款丸類、蔬菜,不怕營養不均衡。自助飲品吧方面有自家製茶飲,例如桂花烏龍、武夷大紅袍、白桃烏龍,適合吃火鍋時下火。小編很喜歡店鋪有不同的台式小吃,例如自治區的滷肉飯、經QR Code下單的士林鹽酥雞、糖醋甜不辣和梅甘酥脆薯,可以在等待火鍋料煮熟期間吃。另外小編也想推介漿類,有不同特色的口味如蟹籽墨汁漿&干貝鮮魚漿,而且還有期間限定款式。店員很細心會提醒用餐時間,飯後甜品可選擇Häagen-Dazs/Movenpick ice-cream/台式仙草凍,快樂地結束一餐。

• 台灣鳳梨雞鍋
說到火鍋放題,牛大人一定榜上有名!餐廳開了那麼久都依然人氣滿滿,放題套餐及湯底有豐富的選擇,肉類全都不遜色。這次依然選了最高等級的澳洲極上和牛套餐,阿嬤養生濃湯鍋作為湯底。湯底的滋味濃厚卻不會很咸和有味精味,裏面的配料令人覺得很健康😂👍🏻。套餐中有非常多豬牛雞選擇,而澳洲和牛M5牛肩和美國SRF黑牛絕對是亮點❣️肉質鮮嫩,帶有均勻油花卻不會覺得油膩,每一口都散發出濃郁的牛肉香氣,會忍不住瘋狂點這兩款肉😋除了肉類,還有很多海鮮及台灣在地直送美食,那些平時去夜市都會買的小食都可以無限添加,真的超滿足🥰🤤📍 牛大人台灣火鍋吃到飽旺角彌敦道628號瓊華中心9樓🧧人均消費$300

這次依然選了最高等級的澳洲極上和牛套餐

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽
🧧人均消費$300

2024-02-21 83 views
相信大家對呢間都唔陌生,港島九龍都有分店,主打120分鐘台灣火鍋吃到飽,湯底有10款選擇,客人可因應牛嘅品種選擇套餐,夜晚到訪人山人海,想食嘅記得一定要book位呀!極上和牛套餐多咗SRF美國黑牛後腿肉、安格斯牛小排、一口牛、封門柳等,大大力推介澳洲和牛M5 牛肩卷,薄切,入口即化,點埋秘製醬汁真係好好味,係回本之選🐮海鮮類幾出色,海蝦大隻,鮮甜肥美,肉厚多汁、鯛魚同鯇魚片滑溜溜、漿類就推黑松露海鮮,牛肉同花枝味、而餃子都係台灣直送,印象深刻嘅有燕餃、蝦餃同瓜仔雞🥟平時覺得丸子好唔抵,所以都唔點食,今次真係一試難忘,紫芋卷軟綿綿,餡料好多,滿足感max,唔覺唔覺食咗好多粒、芝麻同花生麻吉燒同湯圓差唔多,可以當作甜品食~ 整體炸物脆身微熱,個人最鍾意小香腸、魚香皮蛋豆腐同老油條!自助區仲有蔬菜,另類同飲品,響鈴個樣唔多好睇但估唔到咁脆,強烈建議可以點埋肉燥食,鹹香味十足,超正!飲品有常見嘅亦有自家製嘅,最好飲係鴨屎香檸檬茶,飲落清甜甘爽、第二名係金桔椰果同酸梅汁,前者甜甜滋味,帶有咬口、後者酸酸may may,十分開胃、最後仲有雪糕,讚啊😆

• 安格斯牛小排
  • 澳洲M5和牛牛肩卷
  • SRF美國黑牛後腿肉
  • 冷泡茶
  • 極上和牛吃到飽
2024-02-21 65 views
中左牛大人毒,一個月唔食硬係會心掛掛🤣牛骨湯同和牛牛丸都係我既first choice‼️牛肉梗係不斷encore澳洲M5牛肩,牛小排,SRF黑牛同埋封門柳✌🏻佢既M5牛肩真係次次都係有油花,有牛香又嫩口😙海蝦同埋花蛤都必食,新鮮度可以媲美自己出街市買。除左牛之外其他火鍋料都好出色,醉雞件😋仲有好多台灣特色既料,蛋餃,鴨血,米血糕,仲有係出面好少食到既水蓮!!中意牛大人既一大原因係自助區好大又永遠都係乾淨企理,食材擺得滿滿👍🏻順手裝碗滷肉飯,d滷肉好入味,自己裝又可以多滷肉❣️麻吉燒煮完外面咸入面甜,好似咸湯丸咁好好味😋野飲大量選擇!!近排中意佢自家沖製既烏梅汁,開胃解膩✔️

海蝦同埋花蛤都必食,新鮮度可以媲美自己出街市買。

順手裝碗滷肉飯,d滷肉好入味,自己裝又可以多滷肉❣️

麻吉燒煮完外面咸入面甜,好似咸湯丸咁好好味😋

野飲大量選擇!!近排中意佢自家沖製既烏梅汁,開胃解膩✔️

♡ 人氣台式火鍋店|牛大人台灣火鍋吃到飽 ♡-新年假期真係增肥計劃😈 今次揀咗極上和牛吃到飽餐 $328 一位😋兩小時任飲任食。我地簡左台中蒜頭雞鍋 好香蒜頭🧄味 -♡ 澳洲M9和牛丸 ♡ (送) 每次都係最期待呢個牛丸😋 彈牙又多汁🤣👍🏻 - ♡ 澳洲和牛M5牛肩卷 ♡ 脂肪均勻 牛肉香味好清香呢款好啱我食 encore左勁多次🤣-♡ 美國SRF 黑牛肩胛肉眼 ♡ 呢款牛肉味道較為濃郁 脂肪相對較少-♡ 私房鴨血(辣) ♡ 最鍾意就係食鴨血 喺呢度就係咁食餐飽🤣-♡ 新鮮沙白 ♡ 沙白粒粒都咁大隻 入面仲要冇沙 好鮮甜-♡ 小食 台灣鹽酥雞 ♡ 全部都即叫即整 炸到香噴噴 脆卜卜 好惹味-♡ 花蓮扁食(手工小雲吞) ♡ 呢款小雲吞我好鍾意😋 配埋湯底味道更加突出-♡ 蟹籽墨汁漿 ♡ 口感順滑細嫩 仲要好彈牙添✌️-♡ 海蝦 ♡ 海蝦好鮮甜 都好新鮮-♡ 鯛魚片 ♡ 鮮嫩滑脆 入口即溶 -♡ 麻吉燒 ♡ 麻吉燒似湯圓 但係仲比湯圓更加Q彈花生同芝麻兩種口味我都有食 個人比較鍾意花生多啲🥰-♡ 甜品 ♡ 甜品仲有Movenpick雪糕🍦 或者Häagen-Dazs
♡ 人氣台式火鍋店|牛大人台灣火鍋吃到飽 ♡
新年假期真係增肥計劃😈
今次揀咗極上和牛吃到飽餐 $328 一位😋
兩小時任飲任食。

我地簡左台中蒜頭雞鍋 好香蒜頭🧄味

♡ 澳洲M9和牛丸 ♡ (送)

每次都係最期待呢個牛丸😋

♡ 飲品 ♡
✨柑桔🍊椰果
✨冬瓜茶

⇢店鋪資料:
牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X旺角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南 #旺角美食 #旺角好去處 #旺角打邊爐 #香港打邊爐

• 台中蒜頭雞鍋
  • 鴨血
  • 新鮮沙白
2024-02-10 128 views
A few days ago, I had the pleasure of indulging in the all-you-can-eat hotpot at Master Beef in Mong Kok, a highly recommended spot by my friends. We opted for the Australian A5 Wagyu All-You-Can-Eat Set (澳洲極上和牛吃到飽套餐), which offered a wide variety of delectable dishes:🍲 牛大人紅燒牛骨鍋 Master Beef Roasted Bone Soup:A rich and flavorful soup base made from roasted beef bones, adding depth and complexity to the hotpot experience.🍡 As a special treat upon seating, each guest receives two pieces of Austral

🍡 As a special treat upon seating, each guest receives two pieces of Australian M9 wagyu beef balls.

🥩 The set menu is a delightful spread, including a wide selection of pork, beef, lamb, and chicken. Notably, the beef options are diverse, featuring M5 wagyu beef shoulder roll, tenderloin, Angus beef, and more.

🦐 Seafood lovers will be pleased with the offerings of prawns, sandfish, and crispy fish belly. What sets it apart is the extensive range of handcrafted seafood pastes, such as Penghu squid paste, scallop fish paste, and octopus pearl paste.

🍗 The restaurant also serves various classic Taiwanese snacks, including crispy spare ribs, Taiwanese sausages, and salt and pepper chicken.

🍡 For a delightful and chewy treat, the restaurant offers sesame and peanut-flavored grilled mochi. The soft and sticky texture is complemented by a sweet and luscious filling. A definite must-try.

🥗 The self-service section provides an abundant variety of balls, vegetables, noodles, and beverages. Guests can also enjoy the option of adding braised pork and white rice to complete their meal.

🍨 Upon settling the bill, each person can choose a dessert of their liking, with options including Haagen Dazs and Movenpick ice cream, as well as black and white sesame tofu pudding.

💰$338 per person, excluding a 10% service charge.
2024-02-03
$338 (Dinner)
2024-02-08 132 views
香港最多分店嘅火鍋 真係火鍋界嘅指標🙆🏻‍♀️ 淨係旺角都有兩間 勁方便🤤 一個月食咗兩次🫢麻辣湯底係我最愛🌶️ 肉類好高質 小食飲品豐富又好食👍🏻 ✨澳洲極上和牛吃到飽套餐 $328✨前排仲試過行完山好肚餓 六點就去咗食7:30前還枱平$40🤣❣️牛夫人秘方麻辣鍋非常推薦麻辣 今次嗌小辣有啲唔夠喉 仲可以問店員加辣🌶🌶 湯底有好多藥材香料 加埋鴨血一流😛 蕃茄湯底煮菜唔錯🍅✨澳洲M9和牛牛丸跟餐每人兩粒想食多都冇‼真係高質勁香牛味🐮 ✨澳洲和牛m5牛肩卷❣️美國prime極級脊里肌❣️手切封門柳❣️安格斯特選牛板腱✨安格斯牛小排❣️上腹牛五花❣️豬雪花呢個餐可以食到晒全部種類嘅嘢🙆🏻‍♀️ 澳洲和牛係重點要食‼️碟上有做標記 知道自己食緊咩好重要🥰 覺得好食就嗌多幾碟✅質素一致 甚至有啲肉靚到唔似任食嘅質素🥓🥩Srf牛比較lean 鞋少少🤏🏻 牛肩同牛小排係大推 encore咗好多碟😆 ❣️蝦 蜆❣️花枝漿 ❣️蟹籽墨汁漿海鮮都有好新鮮🦐 花枝漿好多粒粒花枝彈牙🦑 墨汁漿第一次食都不錯👌🏻✨寬粉❣️炸魚皮/ 炸午餐肉 / 炸鹽酥雞❣️金菇/娃娃菜/蘿蔔/地瓜葉/a菜/木耳寬粉加麻辣湯係世界第一 我可以由頭食到尾
麻辣湯底係我最愛🌶️ 肉類好高質 小食飲品豐富又好食👍🏻

❣️金菇/娃娃菜/蘿蔔/地瓜葉/a菜/木耳
寬粉加麻辣湯係世界第一 我可以由頭食到尾💕
小食香口 菜嘅種類都好多新鮮又好食🥬
❣️鴨屎香檸檬茶
期待佢嘅特飲like個社交平台就有🍋 甜度冇得揀 但我覺得好完美 檸檬好香🤩 同街買$30差唔多✅
❣️甜品
每人有一份 有仙草/Movenpick/Häagen-Dazs 🍦 完美ending‼️

同埋要讚呢度上菜速度好快 唔會漏單🙆🏻‍♀️ 服務態度都好好👼🏻
  • 冷泡茶
  • 澳洲極上和牛吃到飽套餐
2024-02-05 103 views
最近天氣又凍咗,我同朋友約咗佢打邊爐!講開打邊爐,我哋多數都食牛大人,因為除咗火鍋之外,仲有好多台式熟食可以食,美味又豐富,非常推薦!今日晚餐就去咗旺角瓊華中心品嚐牛大人台灣火鍋,我哋叫咗極上和牛吃到飽套餐,每位$328。湯底選擇眾多,我哋揀咗阿嬤養生濃湯鍋,裏面有好多菜、養生材料、桃膠、大骨頭等等,清清地,飲落好滋潤。澳洲和牛M5牛肩卷澳洲和牛比較多油脂,所以食到比較滑身,肉質都好軟腍。另外,澳洲和牛油脂分布平均,唔會太過膩。美國SRF極黑牛肩胛肉眼肉眼片就牛肉味濃啲,因為肉嘅部份比較多。牛柳粒牛柳粒一口size,非常容易進食,食落去唔會韌,而且肉味濃。澳洲M9和牛牛丸和牛牛丸十分推薦,好好味!牛丸充滿濃汁,好彈牙!黑松露海鮮漿煮熟後好彈牙,黑松露味濃郁,味道好鮮甜🤩。沙白沙白大大粒,脹卜卜,好新鮮,食落好鮮甜,一啲沙都冇。海蝦海蝦新鮮,又大隻,肉質彈牙。梅甘酥脆薯最鍾意依款小食!番薯即叫即炸,外脆內軟,外皮薄薄一層,脆卜卜。再加上酸酸甜甜嘅酸梅粉,非常夾。鹽酥雞鹽酥雞都係即叫即炸,熱辣辣。外皮香脆,雞肉juicy!最後餐廳會附送甜品,大家可以揀台式甜品或者雪糕。仙草凍有花生、紅豆、

澳洲和牛M5牛肩卷

美國SRF極黑牛肩胛肉眼
肉眼片就牛肉味濃啲,因為肉嘅部份比較多。

牛柳粒

澳洲M9和牛牛丸
和牛牛丸十分推薦,好好味!牛丸充滿濃汁,好彈牙!

黑松露海鮮漿
煮熟後好彈牙,黑松露味濃郁,味道好鮮甜🤩。

沙白
沙白大大粒,脹卜卜,好新鮮,食落好鮮甜,一啲沙都冇。

海蝦
海蝦新鮮,又大隻,肉質彈牙。

梅甘酥脆薯

鹽酥雞
鹽酥雞都係即叫即炸,熱辣辣。外皮香脆,雞肉juicy!

最後餐廳會附送甜品,大家可以揀台式甜品或者雪糕。仙草凍有花生、紅豆、椰果、黑糖珍珠豆腐花同仙草,有好多料,口感豐富。

冬瓜茶
冬瓜茶好甜而不膩,好解渴,啱晒打邊爐飲。
2024-02-04 101 views
同朋友食完健康嘢 就去上堂落堂就同👦去咗瓊華牛大人打邊爐年近歲晚食好啲又食豪啲 揀最貴個plan 極上和牛吃到飽 食兩小時仲送4粒澳州和牛牛丸鍋底就叫鴛鴦鍋 (+$50) 牛夫人秘方麻辣鍋 (小辣) + 台灣濃香番茄鍋後來👦覺得小辣唔夠辣 就叫咗職員加辣 嚟咗成碗辣醬我就覺得蕃茄湯好濃郁 超多蕃茄喺入面 出面雪櫃有茶飲 但我就點咗酸梅汁飲 開開胃 食多啲 🤣菜 麵 醬汁就喺出面自助區自己夾呢個餐乜都有 牛豬羊雞海鮮牛就唔使講 一定最多啦講番啲牛肉先 之前講嘅和牛牛丸超彈牙 又濃牛味 juicy🔹️SRF美國黑牛後腿肉 安格斯牛小排 呢2款不停encore 牛味濃 🔹️澳洲和牛M5 牛肩卷 都係必點 油花幾靚其他有encore嘅有手切封門柳 真台灣鯛魚片 脆肉鯇魚腩 🔹️真味牛肉漿 手打旗魚漿 澎湖花枝漿好鮮又夠彈牙 記住留少少肚試吓最sad係牛胸爽今日賣晒 😞😞 好彩食到最尾仲有甜品揀嚟食 有哈根達斯同movenpick雪糕 或者仙草食我哋就食完雪糕就畫上句號✅️職員密密手清碟❗️煲邊辣手 我辣咗幾次 雪雪聲
同朋友食完健康嘢 就去上堂
落堂就同👦去咗瓊華牛大人打邊爐
仲送4粒澳州和牛牛丸
鍋底就叫鴛鴦鍋 (+$50)
 牛夫人秘方麻辣鍋 (小辣) + 台灣濃香番茄鍋

我哋就食完雪糕就畫上句號

✅️職員密密手清碟
❗️煲邊辣手 我辣咗幾次 雪雪聲
2024-02-03 85 views
去到呢間餐廳,心情已經好興奮,預備點啲乜好味到爆嘅嘢。首先,佢哋嘅招牌菜,澳洲和牛,真係軟滑得黎夠味,煮到啱啱好嘅程度,嗌喊"再嚟一碟"!🍖然後試咗佢哋自家製嘅鱼丸同豬丸,呢啲嘢佢真係做到極緻,外皮Q彈,入口即溶,魚香同埋肉香味都好豐富,啖啖肉汁,完全唔同平時街市隨便買到嘅。當然,植物愛好者亦都有得揀,有茼蒿、白菜仔呀,清新嘅植物味正啱平衡下口腔。🥬茶品方面,佢哋嘅玫瑰荔枝茶真係勁,甜香而且唔膩口,飲完之後覺得成個人都清新咗。🌹總括嚟講,呢間餐廳嘅食物跟服務質素,正到冇得頂,真係夠鏈,夠心水,環境舒服,就算到完飯喺度傾偈都得。下次再約埋三五知己,一齊嚟開心打邊爐,實在係鍾意!👍🏼

2024-02-02 51 views
呢排天氣咁凍,最適合打邊爐,所以又再黎番瓊華中心嘅牛大人,今次都係揀咗澳洲極上和牛套餐,可以乜都試哂湯底揀咗台中蒜頭雞鍋,有成隻雞,雞肉鮮嫩多汁,湯入面仲有好多生蒜頭、炸蒜頭同娃娃菜,增添咗香味同層次。相比我之前試過嘅其他湯底,呢個都算幾好,清甜得黎可以帶出牛肉嘅鮮味呢個套餐贈送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸,依然係彈牙爆汁,如果唔駛加錢叫,一定會再叫我同朋友叫咗好多澳洲牛同美國牛,澳洲牛味道比較清香,而美國牛就肉味濃啲,各有特色海蝦同沙白都係必食,新鮮兼冇沙宜家臨近農曆新年,餐廳每枱送一疊利是封,仲有魚蝦蟹遊戲可以買番屋企

海蝦同沙白都係必食,新鮮兼冇沙

2024-01-28
Type of Meal
Dinner
2024-01-31 86 views
牛肉愛好者|牛大人凍冰冰既日子,唔使諗!一定係打邊爐!掛住台灣嘅味道,今晚嚟到牛大人瘋狂食牛🤭.▪️極尚和牛食到飽 $328湯底足足有10款可以揀,就嚟試晒所有味嘅我…..今次一於試下「牛大人紅燒牛骨鍋」湯底散發住陣陣牛骨既濃郁香味,絕對可以列入排行榜前三!澳洲和牛M5 牛肩卷/牛五花/封門柳/西班牙豬五花以上呢四款肉就係我必叫😏肥美,脂肪比例恰到好處!再點埋牛大人獨家嘅牛肉醬汁,就更加正!😛除左牛肉係招牌,都唔少得台灣啲特色小食▪️小香腸/私房鴨血/士林鹽酥雞▫️手打旗魚漿/台式蛋餃▪️自家制飲品 白桃烏龍 桂花烏龍 清涼解渴甜品除咗有Movenpick雪糕可以揀仲有仙草黑白配臨近新年,仲送埋龍年利是封👍
牛肉愛好者|牛大人
▪️極尚和牛食到飽 $328

湯底散發住陣陣牛骨既濃郁香味,絕對可以列入排行榜前三!

澳洲和牛M5 牛肩卷/牛五花/封門柳/西班牙豬五花
以上呢四款肉就係我必叫😏

除左牛肉係招牌,都唔少得台灣啲特色小食
▪️小香腸/私房鴨血/士林鹽酥雞

▫️手打旗魚漿/台式蛋餃

▪️自家制飲品 白桃烏龍 桂花烏龍 清涼解渴

甜品除咗有Movenpick雪糕可以揀
仲有仙草黑白配

臨近新年,仲送埋龍年利是封👍