牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) 真。再。再偷食系列【極上和牛吃到飽套餐】「香港台式火鍋任食專門店食評」呢間台式火鍋任食專門店真係係正嘢啊,令人食得盡興!首先話番佢嘅極上和牛吃到飽套餐。唔洗講,就極上嘅和牛已經夠吸引!椰子雞湯帶番重重嘅藥材味,令人覺得好養生;而台式沙爹湯又香又惹味,令人唔停飲啊!最特別嘅係佢嘅熟食,啲台式小食真係多得冇得輸啊!種類豐富,絕對滿足你嘅食慾!仲有最吸引嘅係佢有熱嘅飲品供應!好適合唔方便飲凍嘢或者追求養生嘅朋友。而且飲品甜度同冰量都可以自行揀選,真係貼心又抵讚!靜靜雞話你知,餐廳仲有Dreyers甜品任食,唔使擔心食完火鍋唔夠飽!其他食物種類亦都好豐富,絕對可以滿足你任何食慾!如果你想食打邊爐嘅任何食物,呢度絕對係你嘅首選啊!绝對唔會令你失望!😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️💲減荷包指數 💸💸💵💵💵——————————————————店舖資料📍#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk
牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)

真。再。再偷食系列

【極上和牛吃到飽套餐】

「香港台式火鍋任食專門店食評」

呢間台式火鍋任食專門店真係係正嘢啊,令人食得盡興!

😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚
🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️
💲減荷包指數 💸💸💵💵💵
——————————————————
店舖資料

📍

#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant #asianfood #hotpot #chinesefood #放題 #任食
2024-09-03 423 views
喜愛吃火鍋的朋友,這次帶我到人氣滿滿的「牛大人台灣火鍋吃到飽」。 餐廳佔地全層,環境寬敞,設計以木系為主調。 這裡的湯底,提供10款不同味道的選擇,每款湯底都各有特色。 😋餐廳使用QR Code點餐,是日選擇:澳洲極上和牛吃到飽120分鐘套餐 湯底:阿嬷養生濃湯鍋 🍽湯底用料十足,味道清甜。 任食火鍋配料: 肉類:上腹牛五花、安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳、西班牙豬梅肉片、紐西蘭羊卷肉… 台灣直送:台灣鱸魚片、蟹籽黑汁漿、平貝鮮魚漿、真台灣鯛魚片、士林豬血糕、手工大黑輪、手工川丸子… 餐廳推介必吃:牛媽秘製滷牛筋、真味牛肉漿、澎湖花枝漿、台式蝦餃、瓜仔雞水餃、豐原排骨酥… 期間限定:章魚珍珠漿、SPF美國黑牛後腿肉、黑松露海鮮漿… 小食:士林鹽酥雞、真豬小香腸、魚香皮蛋豆腐、梅甘酥脆薯、糖醋甜不辣… 自助區:蔬菜、丸類、麵類、飲品…而雪糕,餐廳在7月4日至8月31 日,全線會同Dreyer's 合作,晚市入座均可任食雪糕。食完雪糕,最後都忍不住食埋仙草凍作最後,完滿的一餐呢!

😋餐廳使用QR Code點餐,是日選擇:
澳洲極上和牛吃到飽120分鐘套餐
湯底:阿嬷養生濃湯鍋
🍽湯底用料十足,味道清甜。

任食火鍋配料:
期間限定:章魚珍珠漿、SPF美國黑牛後腿肉、黑松露海鮮漿…

食完雪糕,最後都忍不住食埋仙草凍作最後,完滿的一餐呢!
2024-08-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-09-03 329 views
遲就遲咗少少,終於到訪牛大人,試吓佢嘅台灣火鍋吃到飽套餐。揀咗位於旺角瓊華中心嘅分店,環境闊落舒適,平日嘅夜晚都keep住有人等入座。吃到飽套餐分別有三個餐,正價時段由$248- $328,晚上7:30前離座或11點後每位再平$40。我哋點咗最貴嘅澳洲極上和牛餐,120分鐘任點任食。 湯底選擇共有十款,當中仲有啲期間限定湯底,非常有特色。我哋比溫暖開胃嘅台式鳳梨雞鍋吸引咗,入面有好多雞件、蔬菜及銀魚仔,非常足料。 重頭戲當然係佢嘅澳洲極上和牛,真心好好味,非常高質。另外安格斯特選牛板腱、美國SRF黑牛、手切封門柳都好正,冇諗過放題都有呢個質素。 任點任食仲包咗多款海鮮,台灣小食,手工水餃等。當中沙白、大蝦、黑松露海鮮滑、午餐肉、皮蛋豆腐味道都好好。
自助食物區地方闊落,菜類,餃類、丸類、小食、麵食。響鈴仲好細心咁放喺盒入邊,保持香脆,另外要推介和牛丸係超好食,入口非常彈牙juicy。飲品選擇好多,除咗可以喺自助區度拎茶飲、檸檬茶及汽水之外,仲可以利用QR code點選多款台式特飲,例如手搖檸檬茶。值得一題,甜品提供Dreyers嘅朱古力雪糕批及甜筒,相當之高成本。 台式火鍋放題嚟講,呢

台式火鍋放題嚟講,呢間真係算數一數二性價比好高,鍾意食牛嘅朋友值得一試呀。
2024-09-02 267 views
約朋友食飯,個個都話打邊爐😆方便又,個個都岩食。今日就黎到旺角瓊華中心的牛大人🤩自助區有不同的飲品,雪糕,打邊爐食品,蔬菜,應有盡有👍🏻🌟澳洲M9和牛牛丸 澳洲M9和牛牛丸肉質香嫩多汁,牛味重,油脂恰到好處,滋味濃郁😋🌟SRF美國黑牛後腿肉 SRF美國黑牛後腿肉肉質紮實而柔嫩,濃郁的牛肉香氣,薄薄的肉片入口即化,,肉汁飽滿,配上各式蘸醬yum 🤤🌟澳洲和牛M5牛肩卷 澳洲和牛M5牛肩卷肉質細膩多汁,油脂分布恰到好處,不會過於油膩💗🌟安格斯特選牛板腱 安格斯特選牛板腱肉質柔軟有彈性,六幾秒就食得,油脂香,牛味重👍🏻🌟美國PRIME極級肩里肌 美國PRIME極級肩里肌肉質細膩爽口,油脂適中,入口即化,肉片薄薄的,淥幾秒就食得👍🏻🌟干貝鮮魚漿 🌟澎湖花枝漿 試咗兩款魚漿,干貝鮮魚漿口感柔滑細緻,鮮甜濃郁🥰澎湖花枝漿口感彈牙Q軟,鮮甜美味✨🌟鮮甜海蝦 鮮甜海蝦肉質緊實彈牙,蝦肉飽滿多汁,不用醬料也很好味🫶🏻🌟水蓮 水蓮鮮嫩爽脆,打邊爐最鍾意食的蔬菜✨牛大人現在有Dreyer’s雪糕同甜筒,今日試咗開心果甜筒,士多啤梨脆皮雪條,打完邊爐食雪糕感覺清涼,爽😁
約朋友食飯,個個都話打邊爐😆方便又,個個都岩食。

今日就黎到旺角瓊華中心的牛大人🤩

自助區有不同的飲品,雪糕,打邊爐食品,蔬菜,應有盡有👍🏻

🌟澳洲M9和牛牛丸

🌟SRF美國黑牛後腿肉

🌟澳洲和牛M5牛肩卷

🌟安格斯特選牛板腱

🌟美國PRIME極級肩里肌

🌟干貝鮮魚漿 🌟澎湖花枝漿
試咗兩款魚漿,干貝鮮魚漿口感柔滑細緻,鮮甜濃郁🥰
澎湖花枝漿口感彈牙Q軟,鮮甜美味✨

🌟鮮甜海蝦
鮮甜海蝦肉質緊實彈牙,蝦肉飽滿多汁,不用醬料也很好味🫶🏻

🌟水蓮
水蓮鮮嫩爽脆,打邊爐最鍾意食的蔬菜✨

Dinner
見到有朋友share話我最愛嘅火鍋店牛大人有任食任食Dreyer’s D collection 脆筒、脆皮雪條,點可以唔去!套餐揀左澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐($328)有靚啲嘅牛肉仲有封門柳,幾抵食!湯底揀左期間限定嘅剝皮辣椒雞鍋,鮮嫩雞髀肉配以台東特產剝皮辣椒,帶微微辣味又鮮甜!先送上澳洲M9和牛牛丸,和牛牛丸肉質細膩,汁多味美,咬下去充滿驚喜,必食!肉類我仲推薦SRF美國黑牛後腿肉、澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳。黑牛後腿肉紋理清晰,脂肪分佈均勻,口感柔嫩,肉香濃郁。M5牛肩卷就油花更多,入口即化。手切封門柳色澤比較深邃但肉質軟嫩,是肉食愛好者的必點之選!黑松露海鮮漿混合了松露獨特香氣和海鮮鮮味,質地彈牙,是老人小孩都能享用的鮮美食材。好耐無食牛胸爽,入口滑嫩,富有嚼勁,搭配湯底一起享用,食少少風味十足。食台式火鍋點少得芝麻、花生麻吉燒,每枱必點菜式之一,外皮煙韌內餡流心又香甜,鹹甜口感豐富!記得留肚食甜品,因為仲有任食Dreyer’s D collection 脆筒、脆皮雪條無限量供應,開心果脆皮雪條開心果味濃郁,不妨一試!仙草甜品碗配料豐富,仙草搭配紅豆、花生、粉圓,再

手切封門柳色澤比較深邃但肉質軟嫩,是肉食愛好者的必點之選!

仙草甜品碗配料豐富,仙草搭配紅豆、花生、粉圓,再加上香濃花奶,宛如置身台灣夜市,是完美的飯後享受。
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 🔎旺角彌敦道628號瓊華中心8樓-----有一段時間冇食打邊爐,心癮起就捉咗屋企人同我一齊去洽一洽。以為夏天應該冇咁多人,點知竟然都係要等位。呢間分店第一次嚟,裝修幾新淨光猛場地四四方方用餐環境舒適。心血來潮上嚟食點知撞正佢哋同DREYER'S合作緊,可以任食平時7-11 拾幾廿蚊條嘅D-COLLECTION系列甜筒同雪條,仲要有我最中意嘅開心果味❤️。(呢個推廣做到8月31)湯底選擇都幾多,左揀右揀最後揀咗三椒酸菜鮮魚鍋湯底,上枱非常有儀式感,竟然係湯同魚分開上,魚有有炸過所以冇咁容易散開。食完覺得唔夠喉嘅話可以用QR code自己加點台灣鱸魚片加落去,雖然冇炸過容易散開。但係味道非常鮮甜。澳洲M5和牛片片都係雪花均勻嘅狀態,肉脂味濃郁,和牛高質,但其他肉類如西班牙豬梅肉片、紐西蘭羊卷肉及花雕酒雞件其實也很不錯。豬梅肉豬味濃郁,羊卷肉香而不膻,花雕雞則非常入味嫩滑。其他推介食物:鵝脆腸質感如其名,非常爽口脆身;逢甲Q爽雞腳筋則甚富咬口,滷汁恰到好處,不會太鹹,搭配啤酒好夾。;鮮甜海蝦好扎實,食得出食材新鮮;脆肉鯇魚腩魚脂豐腴,次次都係我嘅encore之選;真豬小
📍牛大人台灣火鍋吃到飽
🔎旺角彌敦道628號瓊華中心8樓
-----

其他推介食物:鵝脆腸質感如其名,非常爽口脆身;逢甲Q爽雞腳筋則甚富咬口,滷汁恰到好處,不會太鹹,搭配啤酒好夾。;鮮甜海蝦好扎實,食得出食材新鮮;脆肉鯇魚腩魚脂豐腴,次次都係我嘅encore之選;真豬小香腸就坊間嘅台灣腸一樣味,香香甜甜,甚富脂香,出面食都幾貴,呢度可以任食;水蓮係香港少見嘅蔬菜,種植條件苛刻,屬於比較矜貴嘅蔬菜,爽脆清香,不錯;芝麻麻吉燒其實即係芝麻湯圓,煮完之後甜甜鹹鹹,好得意。
說來慚愧,全世界都同我講話牛大人好食,但唔知點解一直都冇去食。最近聽朋友講話牛大人有Dreyer’s任食,仲要有開心果味,所以真係扚起心肝訂位,食完之後覺得朋友果然冇介紹錯,啲牛肉同配料都相當高質。我自己嗌咗阿嬤養生濃湯鍋,個湯底好舒服而且好甘甜,真係食完都唔會爆暗瘡。‣ 澳洲極上和牛 $328· 澳洲M9和牛牛丸平時唔鍾意食牛丸嘅我,咬落去嘅第一啖真係諗返起瀨尿牛丸,相當之多汁,而且你食得出係好足料,好香嘅牛肉味而唔係啲麵筋嘅味道,果然係要課金先可以叫多幾碟嘅牛丸。· 澳洲和牛M5牛肩卷 & 美國SRF黑牛後腿肉我覺得前者個肉質相對上柔軟啲,油花相當均勻,所以一啖接一啖都唔會覺得油膩,可以食好多塊。至於黑牛後腿肉就寫住喺期間限定,自己都覺得咬落去嘅時候好香,相對上彈牙少少,但係口感都依舊好嫩滑。· 手切封門柳如果你鍾意食肉香味重啲,絕對絕對要叫封門柳。我自己鍾意薄身啲,可以蘸醬食,但肉味最濃郁真係非封門柳莫屬。雖然論鬆軟嫩滑及唔上牛肩卷同後腿肉,但係散發嘅香味一定係最勁,而且入口嗰陣都唔覺得佢好韌。作為稀有部位,唔叫多啲嚟食真係對唔住自己。· 鹽酥雞平時自己去台灣都會叫鹽酥雞,食嘅第

‣ 澳洲極上和牛 $328

· 澳洲M9和牛牛丸

· 澳洲和牛M5牛肩卷 & 美國SRF黑牛後腿肉

· 手切封門柳

· 鹽酥雞
平時自己去台灣都會叫鹽酥雞,食嘅第一啖都覺得心心眼,外酥內嫩,肉質絕對唔係嚡口,如果唔係今次嚟食牛肉,搭配埋滷肉飯真係一流。而且我覺得佢嘅調味啱啱好,啲椒鹽唔會話好重手,真係少少鹹卜卜脆。

·蟹籽墨魚醬 & 黑松露海鮮醬
我自己超級鍾意個蟹籽墨魚醬,相當之彈牙爽口,但同時你係會食到片片墨魚肉。同埋睇住佢漆黑嘅外表,已經先入為主覺得香過其他丸類。至於黑松露佢寫住喺期間限定,食咗第一啖都覺得好驚艷,真係好濃郁嘅黑松露味。如果唔係要留肚食牛肉嘅話,我一定會嗌多幾條。

· 仙草凍
喺食雪條之前,點樣都嗌一碗仙草凍試吓,發現都相當之驚喜,完全唔係敷衍做嘅甜品。仙草質地滑溜,而搭配嘅花奶都啱啱好,佢仲有一啲珍珠作配料,而我好鍾意中間嘅花生,令到成碗仙草凍更加香。最後當然唔少得Dreyer’s雪糕,飽到捧住個肚我都要食兩條,最正就係有開心果口味,食完唔夠喉拎多支士多啤梨。
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$328 (Dinner)
講到任食火鍋,嚟自台灣嘅呢間火鍋連鎖店🐮[ 牛大人 ],可以話係性價比同人氣都咁高嘅選擇🌟。早排瓊華分店搬咗舖位,新開張更加乾淨企理✨,空間感大咗,有大圓枱又有卡位坐,燈光都夠光猛。⚠️不過冷氣就開得凍啲,建議女士們帶件外套備用。🩷 牛大人120 分鐘吃到飽🐮 澳洲極上和牛套餐夜晚7:30前離座➡️成人$288/位🌟冇睇錯,呢款已經係佢哋最貴嘅套餐,正價都係$328,就可以狂點和牛食🥩,每位仲附送2粒澳洲M9和牛牛丸🍡,食肉獸們一定收貨😈!湯底有10款揀,嗌咗唔辣嘅阿嬤養生濃湯鍋🍲。入面真係有一支支人蔘㗎😍好養生。如果食開重口味嘅就唔啱喇,呢款湯底偏甘香同清淡啲💁🏻‍♀️。自助區嘅丸類同蔬菜好齊款又新鮮🥗🥬,萵筍真係百吃不厭💚!而QR Code入面嘅選擇都勁勁勁多,山水滑豆腐、花膠、台式蛋餃係必嗌🌟,好好味!不過海鮮就略嫌普通啲🤏🏻,建議將Quota留返食肉。除咗自助區嘅飲品,呢度仲有手打鴨屎香檸檬茶同幾款特色台飲🧋,要記得喺QR Code落。Default甜度嘅檸檬茶,味道啱啱好,唔太甜好清爽,推介起碼要隊一杯🤟🏻!🩷必食:台中仙草凍而家好多台式店都會送糖水,啱晒食到㷫㷫哋可以下一下火✨。

🩷 牛大人120 分鐘吃到飽
🐮 澳洲極上和牛套餐
夜晚7:30前離座➡️成人$288/位🌟

🩷必食:台中仙草凍
而家好多台式店都會送糖水,啱晒食到㷫㷫哋可以下一下火✨。呢個仙草凍好彈又好滑,清清哋都幾好味,如果加埋有芋圓會更加正🍡。

食到好飽,都要最後食埋支Dreyer's甜筒🍦。我都係第1次食佢新出嘅開心果味,唔太甜真係好味喎👍🏻,我覺得係可以之後再Encore返支甜筒!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧
啲嘢食好夠食,今次就冇特別嗌台式小食同炸物,同埋自助區其實仲有飯同湯㗎😳,所以男士們嚟幫襯會爆晒CP值🫢,唔使留定肚過嚟都可以食突個本。
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
#港女覓食到旺角夏天天氣,都會係想去打邊爐😍呢間餐廳冷氣夠座位舒適上菜速度有效率。牛大人依加至8月31日同Dreyer’s合作,只要係晚市入座均可任食雪糕😃仲幾多味道選擇啊~有開心果、榛子、士多啤梨、雲呢拿等。120分鐘澳洲極上和牛吃到飽 120分鐘任食!有成10個湯底比你揀😃我地揀左台灣鳳梨雞鍋,足料,入面有鳳梨肉、大白菜及雞,湯底清清地夠鮮甜。飲左湯先再開始烚下烚下~任點任食當然好多選擇啦~一如既往,牛大人嘅蝦、花甲好新鮮,又大隻,每次都要點幾份黎食。點和牛餐仲有送嘅和牛牛丸,最爽口彈牙而且入面有肉汁架 !最鐘意點M5牛肩卷,肉質軟滑~ 基本上牛肉肥瘦均勻,都係薄切,烚幾下就食得嚕。仲有啲台式小食可以叫例如小香腸、皮蛋豆腐及鹽酥雞等。飲品唔使講啦,自助區域勁多選擇~冷泡茶都有幾款選擇,白桃烏龍清香解膩啊。有氣飲品都有維他有氣檸檬茶或汽水。亦都有台式盒裝飲品麥仔茶啦。總結人均消費💸:$330/1人 (餐廳有加一服務費)味道:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)📍旺角彌敦道628號瓊華中心8樓::::::::୨୧::
#港女覓食到旺角

夏天天氣,都會係想去打邊爐😍
呢間餐廳冷氣夠座位舒適上菜速度有效率。

120分鐘澳洲極上和牛吃到飽
120分鐘任食!有成10個湯底比你揀😃
任點任食當然好多選擇啦~

飲品唔使講啦,自助區域勁多選擇~
冷泡茶都有幾款選擇,白桃烏龍清香解膩啊。
有氣飲品都有維他有氣檸檬茶或汽水。
亦都有台式盒裝飲品麥仔茶啦。

總結
人均消費💸:$330/1人 (餐廳有加一服務費)
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑

🍴 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
📍旺角彌敦道628號瓊華中心8樓

::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover
#旺角打邊爐#旺角台式菜
任食火鍋嘅首選一定係牛大人一個價錢可以打邊爐仲可以食匀台灣小食最近仲同雪糕品牌dreyer's 合作🍦✨由即日起至8 月31 日全線牛大人只要喺晚市入座就可以任食雪糕✨🍦所以坐低就要食返支新出嘅開心果味雪條🍦香濃開心果雪糕 外層係朱古力脆皮中意開心果嘅一定唔可以錯過🍓唔少得要食埋酸酸甜甜嘅士多啤梨味🍴120分鐘極尚和牛套餐 HKD328🍲鳳梨雞湯有原隻雞喺湯底入面仲食到粒粒鳳梨 幾特別🔸和牛牛丸用和牛整嘅牛丸油脂特別豐富入口爆汁仲好彈牙 🔹澳洲M5和牛牛肩卷呢款和牛雖然偏瘦油脂分泌較少但食落口可以感覺到超濃嘅牛味本身都以為偏瘦會好韌但估唔到食落肉質又好軟冧🔸牛胸爽坊間嘅牛胸爽細細碟都差唔多過百蚊!估唔到呢到有得仼叫 仲要都幾大塊!輕輕淥熟就可以食到爽口嘅口感啦~🔺除咗火鍋配料 一場嚟到點可以唔食台式小食㗎✨推薦:梅甘酥脆薯/小香腸/鹽酥雞🔺自助區域有大量蔬果 丸子等配料🔺飲品區有汽水同冷泡茶✨今次試咗大熱嘅鴨屎香檸檬茶酸甜開胃✨🚩 牛大人台灣火鍋吃到飽 旺角彌敦道628號瓊華中心8樓
任食火鍋嘅首選一定係牛大人

但食落口可以感覺到超濃嘅牛味
本身都以為偏瘦會好韌
但估唔到食落肉質又好軟冧

🔸牛胸爽
坊間嘅牛胸爽細細碟都差唔多過百蚊!
估唔到呢到有得仼叫
仲要都幾大塊!
輕輕淥熟就可以食到爽口嘅口感啦~

🔺除咗火鍋配料 一場嚟到點可以唔食台式小食㗎

酸甜開胃✨

🚩 牛大人台灣火鍋吃到飽
旺角彌敦道628號瓊華中心8樓
Dinner
首先講咗呢個極上套餐嘅價錢先正價 $328 小童或長者任何時段 $228 19:30前離座或23:00後入座 $28821:00-23:00入座 $308基本上可以揀嘅嘢食中間嗰個套餐都有齊最大嘅分別係牛小排同封門柳而對我嚟講呢度最好食嘅牛就係「牛小排」然後講吓今次揀咗嘅牛大人配方麻辣鍋嗌咗中辣對於食得辣嘅我嚟講啱啱好同大陸四川嗰種紅油辣唔同台式嘅辣唔會太油亦唔會太麻太渴喉記得食牛要試吓個特調洋蔥汁嗌麻辣湯底要食個王子麵加黑醋😉🤫牛大人嘅自助配料區同飲品甜品選擇完全係做到達到合我心意嘅水平💯有皇帝菜水魷牛栢葉同高質嘅魚腐同貢丸有多款冷泡茶亦有冬瓜茶烏梅汁檸檬茶最近仲有dreyers嘅開心果系列真係食足兩個鐘滿載而歸性價比相當高所以平日夜晚都全場爆滿外面仲有人排隊咁滿都可以維持到速度同質素實在唔錯👍🏻
首先講咗呢個極上套餐嘅價錢先
正價 $328 小童或長者任何時段 $228
19:30前離座或23:00後入座 $288
21:00-23:00入座 $308
基本上可以揀嘅嘢食中間嗰個套餐都有齊
最大嘅分別係牛小排同封門柳
而對我嚟講呢度最好食嘅牛就係「牛小排」

然後講吓今次揀咗嘅牛大人配方麻辣鍋

最近仲有dreyers嘅開心果系列
真係食足兩個鐘滿載而歸性價比相當高
所以平日夜晚都全場爆滿外面仲有人排隊
咁滿都可以維持到速度同質素實在唔錯👍🏻
$300 (Dinner)
2024-08-27 101 views
聽朋友說最近牛大人新增了任食雪糕,令本來已經接近最好的台式火鍋店更添光彩,當然我和太太也不會錯過,來到其中最方便的瓊華分店✏️位置(9/10):位於旺角的中心地帶,瓊華店非常便利✏️環境(8/10):餐廳空曠舒適,自助區乾淨衛生,分區清晰✏️服務(9/10):侍應主動收拾,上菜快而準✏️食物(9/10):牛大人食物不用懷疑,現在多了任食雪糕感覺更好🌟牛大人120分鐘吃到飽套餐(澳洲極上和牛) - $328/位我和太太每次都會選最高級的套餐,有四粒鮮甜爆汁的M9和牛牛丸,還有比較高級的牛肉,感覺已值回票價🍴三椒酸菜鮮魚鍋再一次選了這款湯底,店員貼心地分開上炸香的鮮魚肉、辣椒、花椒及香蔥,供自行加入合適份量,而湯內有大量酸菜及椰菜鍋,味道香濃亦可以直接飲用🍴肉類澳洲和牛M5牛肩卷油花均勻、SRF美國黑牛後腿肉牛肉味香濃,這是為什麼我會選擇最貴套餐的主因🍴漿類同樣是最貴套餐才有的黑松露海鮮漿,味道鮮甜又香滑;而蟹籽墨汁漿煙煙韌韌,鮮甜爽口,亦值得一試😁🍴餃類及丸類褔建燕餃、台式蛋餃、瓜仔雞水餃都味道不錯,可以一試。而我同樣愛吃花生麻吉燒及芝麻麻吉燒,可能是因為我喜歡食湯圓吧🍴炸物鬼馬松露油條、黑松露

✏️位置(9/10):位於旺角的中心地帶,瓊華店非常便利

🍴漿類

🍴餃類及丸類
鬼馬松露油條

🍴炸物
鬼馬松露油條、黑松露花枝捲及豐原排骨酥是較有特色的炸物,味道亦不差。另外鬼馬老油條、爽脆炸魚皮及即炸午餐肉,識食的你又怎會錯過呢😘
鮮甜海蝦及新鮮沙白

🍴海鮮類
鮮甜海蝦及新鮮沙白夠新鮮,同樣是必食,而真台灣鯛魚片及脆肉鯇魚腩也有一定質素,太太也很喜歡😊
真豬小香腸

🍴小食
台式小食中最吸引的肯定是真豬小香腸,士林鹽酥雞及魚香皮蛋豆腐也同樣值得一試呢😋

🍴蔬菜
水蓮是蔬菜中最特別的,未食過推薦試試,自助區也有皇帝菜、生菜、金菇、粟米等等,也有不少健康的選擇😆

🍴其他
百配鵝脆腸、私房鴨血、牛媽秘製滷牛筋等等多款食材也有不錯的水準,總之牛大人的質素就是相當不俗

鴨屎香檸檬茶

🍴飲品
任飲啤酒汽水,還有自家製涼茶、多款手搖飲品,如冬瓜茶、鴨屎香檸檬茶等,肯定能滿足大家

任食雪糕雪條

🍴甜品
除了台中仙草凍,現在還有多款任食Dreyer's雪糕雪條,我們就非常滿足了,你呢?

🏠牛大人台灣火鍋吃到飽(瓊華中心)
📬旺角彌敦道628號瓊華中心8樓
2024-08-24
$360 (Dinner)
M9和牛牛丸
澳洲和牛M5牛肩卷及SRF美國黑牛後腿肉
黑松露海鮮漿
鬼馬松露油條
鮮甜海蝦及新鮮沙白
真豬小香腸
鴨屎香檸檬茶
任食雪糕雪條
🍲任食火鍋, 揀間💰價錢同食物質素合理🆗🐮牛大人是信心の選🙂‍↕️🆕(新)瓊華店搬咗落8樓, 剛翻新完🧹😙環境乾淨企理, 空間寬敞, 冷氣好足❄️🤵🏻店員上菜和收碟, 十分有效率亦會主動幫忙加湯📱大部分食物以QR code自行落單✴️另設自助區:蔬菜|丸類|粉麵|飲品|醬料🌬️冷藏櫃充滿仙氣, 食材新鮮乾淨👍🏻✨由7月4日至8 月31 日✨🍦全線分店同dreyer's 合作🤝🏻🌙晚市入座可任食雪糕, 🤩仲有新口味 - 開心果💚👻快啲Share俾身邊火鍋控同雪糕控, 叫佢哋一齊食啦~🥳。。極上和牛吃到飽套餐.120分鐘。。👨🏻成人 $328 👧🏻小童 $228 ..湯底..🔸 台灣鳯梨雞鍋🍍🐔☑️湯內有勁大件雞, 鳯梨粒, 涼瓜, 魚乾仔等🫣見到有啲黃豆粒, 唔知係咪因為加咗麵豉醬🤔湯底唔苦, 但偏鹹🥴..肉類..🔸美國SRF黑牛🐮🔸澳洲和牛M5牛肩卷🐮2款牛味都好香, 油脂分布平均🤤SRF黑牛口感再嫩滑啲😚, 牛肩卷則較有嚼勁😋🔸澳洲和牛牛胸爽⚪️🥢淥幾秒, 變色就食得~ 口感脆而爽口😝🔸安格斯牛小排🐮🔸紐西蘭羊卷肉🐑🔸澳洲和牛牛丸🆓🕴🏻每人免費送贈2粒, 牛味香濃juicy..較健康選擇..🔸
🍲任食火鍋, 揀間💰價錢同食物質素合理🆗
🐮牛大人是信心の選🙂‍↕️
🆕(新)瓊華店搬咗落8樓, 剛翻新完🧹
😙環境乾淨企理, 空間寬敞, 冷氣好足❄️

🤵🏻店員上菜和收碟, 十分有效率
亦會主動幫忙加湯

📱大部分食物以QR code自行落單
✴️另設自助區:
蔬菜|丸類|粉麵|飲品|醬料
🌬️冷藏櫃充滿仙氣, 食材新鮮乾淨👍🏻

✨由7月4日至8 月31 日✨
🍦全線分店同dreyer's 合作🤝🏻
🌙晚市入座可任食雪糕,
🤩仲有新口味 - 開心果💚
👻快啲Share俾身邊火鍋控同雪糕控,
叫佢哋一齊食啦~🥳

。。極上和牛吃到飽套餐.120分鐘。。
👨🏻成人 $328 👧🏻小童 $228

..湯底..
🔸 台灣鳯梨雞鍋🍍🐔
☑️湯內有勁大件雞, 鳯梨粒, 涼瓜, 魚乾仔等
🫣見到有啲黃豆粒,
唔知係咪因為加咗麵豉醬🤔
湯底唔苦, 但偏鹹🥴

..肉類..
🔸美國SRF黑牛🐮
🔸澳洲和牛M5牛肩卷🐮
2款牛味都好香, 油脂分布平均🤤
SRF黑牛口感再嫩滑啲😚,
牛肩卷則較有嚼勁😋

🔸澳洲和牛牛胸爽⚪️
🥢淥幾秒, 變色就食得~
口感脆而爽口😝

🔸安格斯牛小排🐮
🔸紐西蘭羊卷肉🐑

🔸澳洲和牛牛丸🆓
🕴🏻每人免費送贈2粒, 牛味香濃juicy

..較健康選擇..
🔸手切封門柳
。蟹籽墨汁漿⚫️
最推薦墨汁漿😙口感彈牙

。干貝鮮魚漿
。章魚珍珠漿
有章魚鬚粒🐙, 但口感較淋🤧

..蔬菜..
🍅蕃茄|海帶結|唐生菜|黑木耳
🔸水蓮
🥬台灣水蓮, 翠綠爽脆, 低卡高纖😌

..小吃..
🔸士林鹽酥雞
新鮮熱辣, 香脆可口

..飲品🥤..
🔸白桃烏龍
🔸武夷大紅裕
打邊爐食到滯, 飲無糖茶幫助解膩

..甜品🍦..
🔸Dreyer's 馬達加斯加雲呢拿
🔸Dreyer's 美國開心果
🤏🏻帶淡淡開心果味
入面係開心果醬, 冇開心果粒
><場面很墟冚 6點幾7點已經八成滿揀好湯底就等安排入座極上和牛吃到飽(328)鳳梨雞鍋同送嘅澳洲M9和牛牛丸一齊上枱落完單食材幾快送到小食細細份 老油鬼/鹽酥雞腿 /魚皮 可以試多幾款Refill咗幾次嘅M5牛肩卷SRF黑牛同羊卷肉 質素頗穩定店員收碟快手自動波加湯👍🏻仲有嗌咗台式蝦餃/鯛魚/蝦/沙白/水蓮牛大人x dreyer’s 雪糕慶典(直至8月尾)全線晚市入座 甜品環節係可以任食雪糕Waa甜筒同雪條有開心果味!!><><><><><><><><><>< 牛大人台灣火鍋吃到飽旺角彌敦道628號瓊華中心8樓
場面很墟冚 6點幾7點已經八成滿
揀好湯底就等安排入座
極上和牛吃到飽(328)
鳳梨雞鍋同送嘅澳洲M9和牛牛丸一齊上枱
落完單食材幾快送到
小食細細份 老油鬼/鹽酥雞腿 /魚皮 可以試多幾款
店員收碟快手自動波加湯👍🏻
仲有嗌咗台式蝦餃/鯛魚/蝦/沙白/水蓮
牛大人x dreyer’s 雪糕慶典(直至8月尾)
全線晚市入座 甜品環節係可以任食雪糕
Waa甜筒同雪條有開心果味!!
><><><><><><><><><><
牛大人台灣火鍋吃到飽
旺角彌敦道628號瓊華中心8樓
.牛大人真係冇呃人 因為真係食到飽一飽😘旺角瓊華總店環境寬敞 座位舒適 最啱一大班朋友聚餐佢哋嘅火鍋湯底選擇多 而且全部都用新鮮材料熬製 味道濃郁 絕對唔會令你失望🤣.🐷 台灣鳳梨雞鍋
呢個湯底真係必試 用新鮮鳳梨、雞肉、藥材等熬製😙湯底清甜鮮美 帶有淡淡嘅鳳梨香氣🍍 真係好正😂 雞肉好嫩滑 而且吸晒湯底嘅精華 食落去好香甜 🤣🐷澳洲M9和牛牛丸入咗嘅時候就已經有😚高級嘅和牛 果然係唔同啲🤣口感特別彈牙 一咬開仲有少少爆汁嘅感覺牛味係極濃架🤩佢哋有超級多款牛肉、豬肉、羊肉可以選擇😆小編叫咗唔少碟牛🤣上腹牛五花肥瘦均勻😚SRF美國黑牛後腿肉又幾香幾大塊🥩安格斯牛小排就更加唔使講啦 成塊牛肉隊落個煲到 十秒左右就食得 一啖一塊牛小排 成口牛真係超正仲有小編非常推薦澳洲M5和牛牛肩卷🤣因為賣相都幾吸引 未開始淥都已經見到塊牛肉非常新鮮🤣配料配料仲有好多選擇 小編亦都好鍾意叫佢哋嘅唔同「滑」平時去打邊爐 🍲 好多時食到嘅墨魚滑 蝦滑 其實口感都唔係特別超正但係今次小編就覺得有啲surprise首先非常容易處理 唔會黐立立黐住條「刮」另外就係口感爽口 而且有啲幾特別嘅味例如蟹籽墨魚醬漿 仍然完全

牛大人真係冇呃人 因為真係食到飽一飽😘
旺角瓊華總店環境寬敞 座位舒適 最啱一大班朋友聚餐
🐷 台灣鳳梨雞鍋
呢個湯底真係必試 用新鮮鳳梨、雞肉、藥材等熬製😙

🐷澳洲M9和牛牛丸
入咗嘅時候就已經有😚高級嘅和牛 果然係唔同啲🤣
口感特別彈牙 一咬開仲有少少爆汁嘅感覺
牛味係極濃架🤩

佢哋有超級多款牛肉、豬肉、羊肉可以選擇😆
小編叫咗唔少碟牛🤣
上腹牛五花肥瘦均勻😚
SRF美國黑牛後腿肉又幾香幾大塊

配料配料仲有好多選擇 小編亦都好鍾意叫佢哋嘅唔同「滑」
但係今次小編就覺得有啲surprise
首先非常容易處理 唔會黐立立黐住條「刮」
另外就係口感爽口 而且有啲幾特別嘅味
例如蟹籽墨魚醬漿 仍然完全係又香又彈牙嘅墨魚丸再昇華

鍾意食魚嘅朋友 就一定唔能夠錯過佢哋嘅脆肉鯇 無論係鯇魚片定係鯇魚腩都唔錯
咬落去爽脆 而且食得出好新鮮 🤩🧜

美人花膠亦都係一個非常受歡迎嘅配菜 有邊個唔想變呢? ?想食住嘢都可以變靚嘅話真係要識得食好嘅嘢 打邊爐都有花膠食 雖然個狀態偏向似係魚肚 未必係啲好名貴嘅花膠
但係膠原蛋白滿滿 真係食多啲都唔怕😆

油炸鬼會冇咁刮口🤩

另一個好想介紹嘅就係😂逢甲Q爽雞腳筋🤣
首先佢唔係好辣 而且成個調味都唔錯 攞嚟做開胃小菜真係
而且雞腳跟口感特別 🤩

除咗手機裏面落單嘅嘢食之外 牛大人嘅自助食物同埋飲品吧枱度非常豐富🤣
啲蔬菜款式好多😘 小編次次嚟都會落好多粟米落個湯到🌽

仲有就係嘢飲好多選擇 除咗出面嘅罐裝嘢飲紙包飲品 其實出面仲有啲唔同嘅茶比大家飲 外觀好靚好似啲手搖咁

最近仲有活動like佢哋社交平台可以有芒椰奶西 😚 勁好飲🌿 呢杯嘢飲 簡直係小編嘅童年回憶😆

手機下單其實都有嘢飲揀 例如冬瓜茶、酸梅湯 可以幫助消滯🥬 咁就可以食得更多😏(非科學根據😀😂😂😂😂😂)

仲有甜品方面 出面竟然有雀巢雪糕同Dryers嘅雪條 😜 兩者都唔錯喎😉
牛大人台灣火鍋吃到飽
📍 旺角彌敦道628號瓊華中心8樓全層
#吃貨日常 #香港 #火鍋 #旺角美食 #hkfoodie #foodiehk #九龍 #九龍好去處