2022-04-10
疫情呢幾個月好少出街,咁莫講話去打邊爐, 襯黎到四月疫情有所下滑,又有消費券,我都急不及待叫埋朋友去我哋最愛嘅牛大人食台灣火鍋。沙田分店我哋第一次嚟,食完可以去shopping,其實都好方便。呢間分店嘅質素同其他分店都一樣,一樣都係咁正,我哋叫咗90分鐘極上和牛吃到飽,除左menu上面有好多肉類、餃類、小食類、鴨血、唔同嘅漿/滑選擇,任食區仲有好多蔬菜、丸類、豆腐任食,二百蚊就有咁多野食,而且質素極好,所以我哋一直都選擇黎牛大人。湯底我哋都係叫最愛的牛骨湯,牛骨味香濃,有極輕微辣,同牛和鴨血都好夾架!有幾樣嘢食我哋每一次都係必點嘅,而且仲要係食好多,分別係澳洲M4和牛、鴨血、期間限定嘅章魚漿,仲有鹽酥雞,呢幾樣真係無得頂呀!牛大人將啲M4和牛厚薄適中,易熟得黎又口感極好,牛肉本身好林,加上唔太厚身呢個厚度有咬口之餘又有少少入口即溶feel, 加上牛味夠濃,真係好好食,每次都起碼叫十幾碟!鴨血又係非常出色,味道好,一啲都唔腥,而且仲係水汪汪,好juicy, 一路食一路啲沖會流出黎。章魚漿又係極品,彈牙不特止,仲有好多大大粒的章魚。鹽酥雞唔會太大舊,等人唔會食完好飽食唔落其他人野,熱辣辣上
章魚漿又係極品,彈牙不特止,仲有好多大大粒的章魚。
鹽酥雞唔會太大舊,等人唔會食完好飽食唔落其他人野,熱辣辣上碟,味道又好,好有咸酥香。