小編去咗尖沙咀行街,另一半想打邊爐,就去咗牛大人烚吓烚吓,我哋叫咗澳洲極上和牛套餐,仲會每人包兩粒澳洲M9和牛丸,湯底方面我哋就選擇咗比較清新嘅台灣鳳梨雞鍋,包咗好多多款唔同種類嘅牛肉,豬肉雞肉同羊肉,丸類及蔬菜,調味嘅位置都有好多選擇,另外仲有台灣小食同埋來自台灣嘅蔬菜,蛋餃,小編極力推介三種嘅牛肉,安格斯牛小排,澳洲和牛M5牛肩圈,美國SRF黑牛,呢三種真係小編覺得質素超高嘅牛肉,特別係美國嘅S R F嘅黑牛肉,牛肉嘅紋理都好靚,而且有細緻的油花,亦都有牛肉濃厚香,另外值得一提呢,就係牛大人而家呢嗰啲冷泡花茶呢都會用一個環保樽仔去裝,幾特別,同以前好唔同🤭牛大人都做到唔少優惠,叫Hoegaarden Peach 蜜桃味生啤兩杯,打邊爐一定要叫啤酒啤啤佢,即送 Hoegaarden 蜜桃白啤酒雪葩一杯😝,雖然係雪葩,都有淡淡的酒香+蜜桃香,味道都唔錯,另外而家牛大人呢做DREYER'S ®「雪糕慶典」,當中裏面呢會有開心果啦,士多啤梨,雲呢拿,朱古力雪條,可以俾大家任食🤭,呢個暑假記得嚟牛大人一齊來放縱吓,食多啲雪條同飲多啲啤酒😂

2024-08-12 460 views
最鍾意黎牛大人,湯底款式選擇多,8月晚市入座重可以任食Dreyer’s 雪糕🍦仲要係開心果味呀😍即刻book位啦,重等😍揀咗澳洲極上和牛套餐120分鐘放題吃到飽有高質澳洲和牛🐮同埋海鮮(沙白+蝦)、台式小食(麻辣鴨血、鹽酥雞)配搭蕃茄辣湯正呀💕食辣嘢就想飲啤酒,呢度原來重有我至愛既🍑桃味Hoegaarden,最鍾意佢充滿果香冇苦味,完全唔覺得自己飲緊酒,女生大愛呀🍑依家Order 兩杯「Hoegaarden Peach 蜜桃味生啤」 重送Hoegaarden 蜜桃白啤酒雪葩🍧一杯開心仔🥰台式甜品仙草都好出色材料勁豐富☺️最後每次嚟都要飲番杯台式桂花烏龍,感覺冇咁肥膩🤣

揀咗澳洲極上和牛套餐120分鐘放題吃到飽

2024-08-11 426 views
今日就同朋友去咗尖沙咀既牛大人打邊爐有大概10款湯底選擇, 台灣濃香蕃茄鍋, 湯底超濃郁, 有大量蕃茄係入邊, 非常足料, 食落酸酸地, 好開胃120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐入面有超多食物選擇, 可以試哂多個部位牛肉, 有限定既M9和牛牛丸, 牛味濃郁又juicy仲有安格斯特選牛板鍵, 澳洲和牛M5牛肩卷, 油脂分布平均, 肉味香濃, 另外有多款台灣直送美食同自助配料麻辣鴨血, 豬血糕, 鹽酥雞等超有台式風味仲可以優惠價加配hoeggarden 蜜桃啤酒, 入口清爽, 仲有淡淡蜜桃香味晚市入座可以任食Dreyer’s 雪糕, 品嚐層次豐富既開心果脆皮雪糕批
今日就同朋友去咗尖沙咀既牛大人打邊爐
有大概10款湯底選擇, 台灣濃香蕃茄鍋,

120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐

另外有多款台灣直送美食同自助配料

麻辣鴨血, 豬血糕, 鹽酥雞等超有台式風味

仲可以優惠價加配hoeggarden 蜜桃啤酒,
入口清爽, 仲有淡淡蜜桃香味

牛大人台灣火鍋吃到飽😝今日森仔返工被唔少人激親。所以決定,要化悲憤為食量,用food therapy 處理好心情。一放工就去左尖沙咀牛大人同女朋友食飯💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️牛大人係森仔食過最美味嘅台式火鍋🍲放題。佢嘅湯底種類繁多,總有一款啱你🤓重口味嘅森仔多數會叫招牌秘方紅燒牛骨湯😝😝惹味,唔駛點醬汁都可以,超正!牛大人出名配料款式多,質素又高!森仔點澳洲極上和牛套餐。入面可以仼食澳洲和牛及不同牛部位❤️❤️❤️食物種類多不勝數,尤其是牛肉的品質也很不錯。🥇M5和牛肩卷牛味濃郁,雪花條紋清析均勻,油脂分佈均勻,所以不會太煙靭。肉質嫩滑,有種入口即溶輕輕煮熟後油脂在口腔入面化開而散發濃濃嘅牛肉味🥈特選牛板健牛板腱是附在肩胛部位的肉,因為這個部位經常運動,所以脂肪較少,有咬口、肉味濃郁。難得店家將極難切的牛板腱薄切配合火鍋口感,淨係呢層功夫已經令我覺得值回票價🥉北海道十勝豚肉豚肉外觀與一般豚肉不同,呈現出粉嫩般的色澤,上面同和牛一樣有豐富的大理石花紋,肉質入口即溶,嫩滑多汁。而另外,森仔都好鍾意❤️海鮮,特別係當中的活海蝦🦞同蜆👍🏻👍🏻兩者都係超新鮮,鮮甜😜海蝦爽口彈牙,配上獨自調製嘅火鍋🍲醬汁一流我!
牛大人台灣火鍋吃到飽😝
今日森仔返工被唔少人激親。
一放工就去左尖沙咀牛大人同女朋友食飯💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️

牛大人係森仔食過最美味嘅台式火鍋🍲放題
佢嘅湯底種類繁多,總有一款啱你🤓

牛大人出名配料款式多,質素又高!
食物種類多不勝數,尤其是牛肉的品質也很不錯。

🥇M5和牛肩卷
牛味濃郁,雪花條紋清析均勻,油脂分佈均勻,所以不會太煙靭。
肉質嫩滑,有種入口即溶
輕輕煮熟後油脂在口腔入面化開而散發濃濃嘅牛肉味

🥈特選牛板健

🥉北海道十勝豚肉

海蝦爽口彈牙,配上獨自調製嘅火鍋🍲醬汁一流我!
而沙白蜆更加係正,鮮味非常,白雪雪嘅肉身美味冇沙。

總而言之,牛大人仼食火鍋🍲Cp 值超高,可以食盡不同火鍋🍲配料😍
食食食!
  • 澳洲M9和牛牛丸
好多人覺得香港人好奇怪 夏天都打邊爐其實香港冬天好短 夏天唔打幾時打呢正正就係夠悶熱 係涼涼既冷氣之下 食餐勁先爽牛大人係香港分店唔少 但都有機會要排隊 記得預約尖沙咀分店 鄰近港鐵站 夠晒就腳木系裝修同空間佈局 都令人放鬆即使2人座位都夠寬敞 自助選食物區唔迫人😎主推台灣地道特色湯底同食材放題有3款套餐 識揀一定揀 澳洲極上和牛套餐120 分鐘任飲任食高質澳洲和牛🐮仲可以食下台式小食&自選火鍋配料 少爺啤酒每晚有限時買一送一優惠🍻晚市入座均可任食Dreyer’s 雪糕🍦💥湯底有成10款湯底揀 我都仲未試哂今次揀左台灣鳳梨雞鍋有半隻雞既雞件 仲有苦瓜 菜係湯底入面飲落鮮甜😉💥牛肉極上和牛套餐 牛魔王大愛好多款牛 仲有唔同部位 安格斯特選牛板鍵 手切封門柳安格斯一口牛肉粒不能盡錄😎以下2款每次必食🐮和牛牛丸第2到食唔到咁好味既牛丸 牛味濃郁又JUICY 🐮美國SRF黑牛後腿肉是夜最高質 ENCORE左幾次大大塊 肉質結實但嫩滑 牛味濃郁💥海鮮海鮮種類唔錯 好新鮮沙白 海蝦 大大隻好鮮甜鯛魚 厚身又滑仲有多款魚滑 好味😆💥台灣直送小食 自助配料台灣直送 各式台灣地道小食 麵條類 丸類 蔬菜

好多人覺得香港人好奇怪 夏天都打邊爐

而家又熱又悶 叫左2杯少爺PILSNER啤酒呢 清爽消膩😏

💥甜品
用料極豐富既仙草 打完邊爐去下火

仲有任食既Dreyer’s雪糕當然唔可以放過😋
星期日同朋友睇完展覽過黎滾貪佢食足2個鐘 可以慢慢食吹下水點左最貴嗰款套餐 用餐時間120分鐘湯底火鍋配料種類選擇多 而家仲可以任食雪糕 抵🍲湯底台灣濃香番茄鍋 好足料 濃郁酸香🥩肉品有多款肉類選擇 SRF美國黑牛後腿肉安格斯牛小排 油脂豐富肉質軟嫩花雕酒雞件 件件都係雞髀肉 🥢其他配料黑松露海鮮漿 松露味清香 口感軟彈牛媽秘製滷牛筋 入味彈牙 牛媽秘製滷大腸 肥美甘香百配鵝脆腸好爽口🍺飲品有多款冷泡茶 罐裝飲品同特飲今次另外點左杯少爺啤 拉格啤酒 啤酒泡細密 麥味香濃 帶微甘 好清爽🍨甜品適逢牛大人 x DREYER’S 雪糕慶典晚市套餐可以任食DREYER’S 5款雪糕重點當然係開心果口味雪條同甜筒總結:食物豐富 環境服務唔錯價錢都合理 性價比幾高
星期日同朋友睇完展覽過黎滾

重點當然係開心果口味雪條同甜筒

總結:食物豐富 環境服務唔錯
價錢都合理 性價比幾高
2024-07-23 902 views
呢間開咗一段時間,都仲係好多人,一定要bk位叫左極上和牛吃到飽套餐,湯底簡左阿嬤養生濃湯鍋食物好快到,牛肉由第一碟到最後水準都keep到,好鮮嫩,雪花紋又靚,果然高質我地一致認為M5牛肩卷係最好食一涮變色點醬擺落口,牛肉就有係口化開既感覺,好香又好濃郁第二樣都好好食既係m9和牛牛丸牛丸彈牙多汁,每一啖都牛味香濃,極重牛香味😋😋可以食5粒都唔覺厭另外好有驚喜既係魚滑試左3款,個人特別推介蟹籽墨魚漿同有真味牛肉漿,尤其蟹籽墨魚漿,食到啖啖魷魚,加上好重既墨魚香,真係好好味!自助區有台灣直送既魚丸,個人推介佢嘅芋泥丸,好有台灣特色飲品區都好多選擇,推介牛大人自家製既花茶,我試左白桃烏龍,清甜茶味香濃,好岩打邊爐,仲叫左一杯少爺PILSNER啤酒,好易入口,打邊爐好正今次甜品最正係任食dryer, 有開心果口味既雪條同甜筒🥰
呢間開咗一段時間,都仲係好多人,一定要bk位

叫左極上和牛吃到飽套餐,湯底簡左阿嬤養生濃湯鍋

我地一致認為M5牛肩卷係最好食

一涮變色點醬擺落口,牛肉就有係口化開既感覺,好香又好濃郁

第二樣都好好食既係m9和牛牛丸

另外好有驚喜既係魚滑

自助區有台灣直送既魚丸,個人推介佢嘅芋泥丸,好有台灣特色

今次甜品最正係任食dryer, 有開心果口味既雪條同甜筒🥰
2024-07-22 699 views
首次同朋友仔來訪位於尖沙咀嘅牛大人🤭❤️ 環境貫徹一向嘅風格,富有滿滿嘅台灣特色,燈光明亮設計寬闊舒適,走廊空間感足,好適合多人歡聚打邊爐🥰 今次繼續幫襯性價比極高嘅極上和牛吃到飽套餐😋👍 有多款精選牛肉部位任食唔嬲😋 全部都非常新鮮,色澤紅潤又鮮豔,食落牛味滿溢,配埋酸香開胃嘅蕃茄湯底,滋味滿分🤤❣️除咗牛牛,仲叫咗多款海鮮漿類、特色餃子、邪惡惹味嘅內臟等等😈❤️ 當中最欣賞嘅,始終係佢哋嘅海鮮漿類😘 款式多樣化之餘,質素仲好好👍 食落彈牙有嚼感,鮮味十足,真係令人食唔停口😋 自助區設有多款新鮮蔬菜、丸類、海鮮、粉麵等火鍋配料👍 超級豐富🫶 區內亦提供多款精選醬油和飲料😍 火鍋配套做得好完美😆👍 牛大人宜家仲同緊Dreyers 做緊合作活動😍❤️ 場內提供多款新品Dreyers 甜筒雪條任食😙😙🌟 有興趣可以一口氣試曬咁多款口味😈❤️ 不要錯過喲😆🌟

Type of Meal
Dinner
2024-07-21 536 views
店名: 牛大人台灣火鍋吃到飽 地址: 尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓尖沙咀站B2出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5由7月4日起,牛大人全線會同dreyer’s 合作,晚市入座均可任食雪糕😙炎炎夏日想打邊爐又怕太熱?黎牛大人就啱了‼️澳洲極上和牛套餐$328阿嫲養生濃湯鍋❤️❤️❤️❤️❤️湯底用大骨原湯,加入大量新鮮蔬菜,鮮味十足又養生😆肉類❤️❤️❤️❤️❤️套餐會贈送既每人兩粒澳洲M9和牛牛丸,入口充滿肉汁,有和牛嘅奶香🥰最推介澳洲和牛M5牛肩卷、牛小排、美國SRF黑牛,三款油花均勻,牛味香濃☺️必食牛胸爽,淥上15秒,口感爽脆又充滿油香🥰其他配料❤️❤️❤️❤️沙白隻隻都大大粒,肉質飽滿又多汁,唔會有沙,牛大人出名有各種滑可以選擇,全部都真材實料,十分彈牙,佢哋仲有各式各樣來自台灣嘅配料添😌必試超嫩滑嘅鴨血😚自助區❤️❤️❤️❤️❤️同樣應有盡有,有多款出面比較少見嘅丸類之外,菜類亦有好多選擇,十分新鮮😙飲品❤️❤️❤️❤️飲品有鴨屎香檸檬茶、冬瓜茶、冷泡茶、各式罐裝飲品等,鴨屎香檸檬茶亦都酸甜開胃😝甜品❤️❤️❤️❤️雪糕變成任食,當然要試多幾隻味,有Dreyer’s,Movenpick,Kitkat等,
店名: 牛大人台灣火鍋吃到飽

地址: 尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓
尖沙咀站B2出口,行2分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

澳洲極上和牛套餐

阿嫲養生濃湯鍋❤️❤️❤️❤️❤️
湯底用大骨原湯,加入大量新鮮蔬菜,鮮味十足又養生😆

肉類❤️❤️❤️❤️❤️

其他配料❤️❤️❤️❤️

自助區❤️❤️❤️❤️❤️

飲品❤️❤️❤️❤️

甜品❤️❤️❤️❤️
雪糕變成任食,當然要試多幾隻味,有Dreyer’s,Movenpick,Kitkat等,Dreyer’s有多款雪糕批,連開心果甜筒都有,開心果味濃而不膩😙

少爺啤-拉格啤酒(400ml)❤️❤️❤️❤️❤️
朋友話火鍋一定配啤酒🍻 百分百香港製造精釀啤酒,入口清爽,配上火鍋好正🤩
2024-07-17 451 views
自從來過這家店之後,每次特別想吃🐮牛肉都會想到它!高蛋白質的牛肉讓人吃得完全沒有負擔,簡直就是減肥人的常來的餐廳。有卡座位置,🥰也有很適合一人到兩人食的位置。第一次點可以能力範圍之內多點哦,因為有時間限制~店裡也有自取的丸子、🥬青菜,還新增了雪糕dreyer’s 自助!最喜歡就是甜甜的鳳梨雞鍋底啦,🍍有鳳梨果香的同時,又能吃出牛肉的原味。澳洲和牛,可見的新鮮,而且每一片都好大,可以吃到牛肉肥美油脂的質感。飯後實現雪糕自由啦,巧克力濃郁,味道還不錯~

飯後實現雪糕自由啦,巧克力濃郁,味道還不錯~
2024-07-14 415 views
今天和朋友相聚,我提議去一家高質的的牛肉放題。由於好容易就full,所以一早就要提前訂檯😝餐廳提供三款精選牛肉套餐,分別為精選嫩牛($248)、美國特級安格斯($288)和澳洲極上和牛($328)。我們點了一個番茄濃湯作為湯底😏值得一提的是,7月4日起,牛大人推出Dreyer's和Movenpick任食放題,晚市入座均可任食雪糕,限量供應,食完即止😉另外少爺啤酒至7月14日有限時買一送一優惠(限時為每晚的限定時間)😜除了牛肉,餐廳還有超過50款不同的小食選擇,包括花枝漿、黑松露海鮮漿等等。如果想吃魚肉的話,我建議選擇鱸魚和厚切脆肉皖,它厚切和入口即化的口感都非常棒👍另外,美國黑牛後腿肉和澳洲和牛M5牛肩卷是必試之選,肉質嫩滑,脂肪分佈均勻,絕對是牛肉愛好者的最愛❤️飲品方面,我們點了酸梅汁和烏梅汁,清爽解膩,夏天當然少不了冰冰涼涼的飲料了☺️最後,甜品必定少不了鮮草凍,每次作為完美的結尾就像大團圓結局一樣,太棒了😍好味指數:9/10  性價比指數:9/10

好味指數:9/10

性價比指數:9/10

2024-07-11
Type of Meal
Dinner
2024-07-12 339 views
澳洲極上和牛吃到飽套餐‼️最頂級套餐💯任食澳洲極上和牛🥩🐂牛肉幾高質👍🏻✌🏻送免費澳洲和牛牛丸🐂(每人2粒)🤤🥩澳洲和牛M5牛肩卷🌟🌟🌟🌟🌟🥩安格斯特選牛板腱🌟🌟🌟🌟🥩SRF美國黑牛後腿肉🌟🌟🌟🌟🍲 三椒酸菜鮮魚鍋🌟🌟🌟🌟單鍋🐟試新嘢🤭滾咗再放辣椒🌶️同魚🐟,湯底係濃濃既酸菜魚味,超正‼️😋瘋狂Order:新鮮沙白🌟🌟🌟🌟‼️大大隻,超鮮甜!完全無沙🤤最新🧃飲品選擇:鴨屎香檸檬茶🍋一個人都起碼飲3杯🤭🍦而家除咗有Häagen-Dazs雪糕之外,晚市仲有任食dreyer’s雪糕/雪條‼️🤭🍺食食下仲聽到話,少爺啤酒有限時買1️⃣🆓1️⃣優惠(限時為每晚的限定時間)去到7月14日咋!牛大人依然性價比極高‼️而且又多新嘢推出‼️絕對值得encore🤭

✌🏻送免費澳洲和牛牛丸🐂(每人2粒)🤤

🥩澳洲和牛M5牛肩卷🌟🌟🌟🌟🌟
🥩安格斯特選牛板腱🌟🌟🌟🌟
🥩SRF美國黑牛後腿肉🌟🌟🌟🌟

最新🧃飲品選擇:鴨屎香檸檬茶🍋一個人都起碼飲3杯🤭

M5 Wagyu🐮 & Dryer's🍦All you can eat😍🥢..好耐冇食牛大人!!!又心思思想食個台式火鍋吃到飽😍,今期最吸引我既係佢新增設 【Dryer's 雪糕任食】 OMG 仲要係特別 💚開心果口味💚 +其他口味雪糕,今次真係可以瘋狂吃到飽喔!新裝既飲品樽都好靚啊啊啊!!!😍【極上和牛吃到飽】 $ 328 p.p.極上和牛吃到飽 . 免費澳州和牛牛丸(2粒)湯底:阿嬤養生濃湯鍋 (藥材鍋底更養生)SRF美國黑牛後腿肉 (期間限定)、澳洲和牛M5 牛肩卷 (肉味香濃)、安格斯牛小排、澳洲和牛牛胸爽 (滿滿牛脂香)、豬雪花肉片 (豬頸肉夠油香爽口)黑松露海鮮漿 (惹味松露香🖤)、真味牛肉漿;水餃是我愛吃的:台式蝦餃、福建燕餃、高麗菜水餃、韭菜水餃、花蓮扁食(手工小雲吞)海鮮類就推薦:鮮甜海蝦、脆肉鯇魚腩、美人花膠 (厚身大片補充骨膠原)、新鮮沙白 (肉粒大位飽滿又鮮甜😍)台式小食有:豐原排骨酥、真豬小香腸、士林鹽酥雞(辣)、梅甘酥脆薯、魚香皮蛋豆腐、糖醋甜不辣、私房鴨血(辣) 款款都不錯吃,回味台灣夜市的味道喔!台式火鍋配料:手工大黑輪 (口感煙韌帶Q)、牛媽秘製滷大腸

好耐冇食牛大人!!!又心思思想食個台式火鍋吃到飽😍,

新裝既飲品樽都好靚啊啊啊!!!😍

【極上和牛吃到飽】 $ 328 p.p.
極上和牛吃到飽 . 免費澳州和牛牛丸(2粒)

湯底:阿嬤養生濃湯鍋 (藥材鍋底更養生)

台式火鍋配料:手工大黑輪 (口感煙韌帶Q)、牛媽秘製滷大腸、逢甲Q爽雞腳筋 、牛媽秘製滷牛筋 (全都是補充膠原的好東西!)而芝麻麻吉燒(火鍋料) & 花生麻吉燒(火鍋料) 煙韌咸甜湯丸都好滋味。

除左凍櫃既飲品外,推薦🔸 鴨屎香檸檬茶 (滿有茶香又夠檸香,消暑解渴好好喝喔!😍)

而喜歡飲酒既朋友,不妨試試期間限定 🔸少爺啤 - Pilsner 拉格啤酒 400ml $58, 火鍋喝啤酒更盡興吧!cheersss🍺
×××[牛大人台灣火鍋吃到飽 -Master Beef]×××
©尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓
【油尖旺區】【牛大人台灣火鍋吃到飽】牛大人一直以來都係香港最受歡迎嘅其中一間台式任食火鍋,今日難得叫得郁我上司嘅上司羶鹵獅去,同得佢去,梗係食三款午市放題裏面最貴嘅嗰個套餐。就係 $208 嘅「極上和牛吃到飽」,有得試埋「SRF美國黑牛後腿肉」同「澳洲和牛M5牛肩卷」。呢兩款肉我哋都覺得相當之好食,配合埋我哋揀咗嘅「台灣濃香蕃茄鍋」,又濃,同啲牛肉又夾。點知佢話佢反而覺得「安格斯特選牛板腱」有驚喜,連埋其他火鍋配料都好正。嘢飲方面,除咗本身嘅飲品櫃之外,我仲試埋 $58 嘅「少爺啤拉格啤酒」。原來少爺啤酒由即日起到 14/7 有晚市限時買一送一優惠,掂喎。而佢呢度甜品嘅選擇都啱食,有兩款雀巢 MEGA 雪條,由 4/7 開始,仲有 Dreyer's 任食,不過又係晚市先有。早知晚市先過嚟食,咁就可以享受晒呢兩個優惠,不過而家埋單 $474 都唔貴。。。(地址:尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓)@masterbeef.hk#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #food

(地址:尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓)

@masterbeef.hk

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖沙咀 #尖東 #紅磡 #1am紅館 #牛大人台灣火鍋吃到飽 #牛大人 #台式火鍋 #吃到飽 #任飲任食 #極上和牛吃到飽 #少爺啤 #dreyers #少爺PILSNER啤酒 #1am1439 #1ambackup

2024-07-08
2024-07-06 333 views
正所謂辛苦搵嚟志在食,今日放假一於同朋友食餐好既,最後我地相約好去牛大人吃到飽。職員安排咗一個卡位比我地,座位舒適寬敞,點咗極上和牛吃到飽餐,120分鐘任飲任食,仲有2粒澳洲和牛牛丸送添。澳洲和牛牛丸,牛味濃郁,口感彈牙,好juciy 。首先㨂湯底先,選擇好多,最後㨂咗台灣鳳梨雞湯底,湯底味道鮮甜帶點甘香,唔錯。肉類海鮮可用QR code 落單,另外有部分火鍋配料可到自助火鍋配料區自行挑選。肉丸蔬菜款式都好多,大部分由台灣直送,其中最欣賞台灣芋頭貢丸,肉質扎實,外面巳見到芋頭粒,食落去好彈牙,香芋味濃郁,好正。黎食牛大人當然要食牛啦,點左好多不同種類既牛食,有安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、美國PRIME 極級肩里肌,每種牛都各有特色。除左牛肉之外,仲有西班牙豬梅肉片、豬五花肉、紐西蘭羊卷肉、花雕酒雞件、新鮮沙白、黑松露海鮮、海甜蝦等。最後到甜品時間,我地㨂左MOVENPICK 雪糕,食到捧住個肚走。🔎牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)📍尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓

🔎牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)
📍尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓