【油尖旺區】【牛大人台灣火鍋吃到飽】牛大人一直以來都係香港最受歡迎嘅其中一間台式任食火鍋,今日難得叫得郁我上司嘅上司羶鹵獅去,同得佢去,梗係食三款午市放題裏面最貴嘅嗰個套餐。就係 $208 嘅「極上和牛吃到飽」,有得試埋「SRF美國黑牛後腿肉」同「澳洲和牛M5牛肩卷」。呢兩款肉我哋都覺得相當之好食,配合埋我哋揀咗嘅「台灣濃香蕃茄鍋」,又濃,同啲牛肉又夾。點知佢話佢反而覺得「安格斯特選牛板腱」有驚喜,連埋其他火鍋配料都好正。嘢飲方面,除咗本身嘅飲品櫃之外,我仲試埋 $58 嘅「少爺啤拉格啤酒」。原來少爺啤酒由即日起到 14/7 有晚市限時買一送一優惠,掂喎。而佢呢度甜品嘅選擇都啱食,有兩款雀巢 MEGA 雪條,由 4/7 開始,仲有 Dreyer's 任食,不過又係晚市先有。早知晚市先過嚟食,咁就可以享受晒呢兩個優惠,不過而家埋單 $474 都唔貴。。。(地址:尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓)@masterbeef.hk#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #food

(地址:尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓)

@masterbeef.hk

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖沙咀 #尖東 #紅磡 #1am紅館 #牛大人台灣火鍋吃到飽 #牛大人 #台式火鍋 #吃到飽 #任飲任食 #極上和牛吃到飽 #少爺啤 #dreyers #少爺PILSNER啤酒 #1am1439 #1ambackup

2024-07-08
2024-07-06 336 views
正所謂辛苦搵嚟志在食,今日放假一於同朋友食餐好既,最後我地相約好去牛大人吃到飽。職員安排咗一個卡位比我地,座位舒適寬敞,點咗極上和牛吃到飽餐,120分鐘任飲任食,仲有2粒澳洲和牛牛丸送添。澳洲和牛牛丸,牛味濃郁,口感彈牙,好juciy 。首先㨂湯底先,選擇好多,最後㨂咗台灣鳳梨雞湯底,湯底味道鮮甜帶點甘香,唔錯。肉類海鮮可用QR code 落單,另外有部分火鍋配料可到自助火鍋配料區自行挑選。肉丸蔬菜款式都好多,大部分由台灣直送,其中最欣賞台灣芋頭貢丸,肉質扎實,外面巳見到芋頭粒,食落去好彈牙,香芋味濃郁,好正。黎食牛大人當然要食牛啦,點左好多不同種類既牛食,有安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、美國PRIME 極級肩里肌,每種牛都各有特色。除左牛肉之外,仲有西班牙豬梅肉片、豬五花肉、紐西蘭羊卷肉、花雕酒雞件、新鮮沙白、黑松露海鮮、海甜蝦等。最後到甜品時間,我地㨂左MOVENPICK 雪糕,食到捧住個肚走。🔎牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)📍尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓

🔎牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)
📍尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓
2024-07-04 236 views
🧡❤️牛大人台灣火鍋吃到飽❤️🧡森仔一口痕想打邊爐第一時間都係諗起牛大人🤓環境乾淨寬敞😎拍拖gathering家庭朋友聚會都非常合適 用出面同樣價錢 有更長嘅用餐時間,又食到勁多款高質豬牛雞肉🍗,性價係極高!😘配料非常充足 上菜又快 又有手搖飲品又有冷泡茶 鴨屎檸檬茶同各款冷泡茶真係超級出色🫡🫡啱晒啲無糖人士 !通常係好肚餓嘅時候打邊爐 ,等緊個湯滾,就好想食吓啲嘢墊住個肚🤣作為台灣打邊爐餐廳 有幾款幾常見嘅即食台灣小食 份量唔多 口痕咬下 唔會影響跟住開大餐 有酥脆嘅甘薯、台灣腸、皮蛋豆腐、鹽酥雞、甜不辣等😜😜😜出面又有滷肉飯 滷肉飯上面仲貼咗一個特別食譜 可以將滷肉飯同湯底撈埋變成湯飯 味道都相當不錯 🙌🏻🙌🏻🙌🏻我同女友都好大食 打足兩個鐘口唔停最平嘅餐同最貴嘅餐都係差$80 我哋就揀咗澳洲極尚和牛套餐🤓🤓🤓 肉嘅選擇非常多 我哋平時都食開高質肉 呢個set係絕對啱晒我哋 所有肉類配料都非常新鮮 每款肉都食得出佢嘅優點 香濃鮮牛肉味 😘😘出面嘅配料區嘅種類非常多 除咗海膽包芝士丸呢啲特別嘅丸之外 仲有紫芋丸 芋頭貢丸 竹炭海鮮丸 魷魚羹等等!超多🥳🥳🥳而手機落單亦都嗌到墨魚滑 多達7
🧡❤️牛大人台灣火鍋吃到飽❤️🧡
森仔一口痕想打邊爐第一時間都係諗起牛大人🤓

環境乾淨寬敞😎

而手機落單亦都嗌到墨魚滑 多達7-8款嘅手工餃 手工丸 仲有花膠呢啲貴價食材 作為台式火鍋餐廳 佢仲有入味鴨血同豬血糕 滷大腸 呢啲都係好少打邊爐嘅時候食到✅✅✅

蔬菜非常新鮮,除咗打邊爐機上食到嘅娃娃菜油麥菜唐生菜等等 竟然仲有菜心同皇帝菜 仲可以喺落單嗌水蓮 水蓮真係要不斷encore 落鍋灼太耐 入口爽脆

最特別嘅係 有啲麵食配料喺出邊好少食到 好似米粉王子麵寬粉粉絲 呢啲都係出邊好少有機會打邊爐嘅時候食到 粉絲同寬粉打邊爐係超快熟 口感爽口同彈牙之間10分平衡 唔會太韌 入口啱啱好😍😍😍

總體而言,牛大人非常超級好味😆😆😆😆美味非常!Encore再encore 😎😎
2024-07-03 202 views
好耐無打邊爐啦,今日約埋好友去牛大人打邊爐聚下。我地決定㨂澳洲極上和牛吃到飽,食得盡興d,仲有2粒M9澳洲M9和牛牛丸送添。湯底都有好多選擇,見台灣鳳梨雞湯湯底幾特別,湯底上枱第一時間緊係試下頭啖湯先啦,鳳梨既清甜剛好可中和苦瓜味,配上雞腿既鮮味,令湯底飲落鮮甜得黎口帶點回甘。我地幾個食肉獸點左幾round 牛肉,有安格斯特選牛肉、安格斯牛小排、安格斯特選牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷、美國PRIME 極級肩里肌、西班牙豬梅肉片、豬五花肉… M9 澳洲和牛牛丸好彈牙juicy,食落好有驚喜。自助區配料區種類好多,蔬菜肉丸豆腐都有,由台灣直送既特式肉丸口感特別彈牙,身為芝士腔既我特別欣賞呢到既爆漿芝士丸。海鮮方面最欣賞新鮮沙白,大粒得黎食落鮮味突出,而且冇沙,仲有黑松露海鮮漿同海甜蝦都唔錯架。最後食埋Movepick 雪糕為這餐晚餐劃上完美的句號。🔎牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)📍尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓

最後食埋Movepick 雪糕為這餐晚餐劃上完美的句號。

🔎牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)
📍尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓
2024-07-03 202 views
嚟到尖沙咀呢一間食台式打邊爐嘅放題,喺地鐵站行過嚟大概都係5分鐘我就會比較推介喺B出口,行過嚟應該係最快嘅路程,而且餐廳非常容易見到有大大個招牌,喺龍豐隔離!上電梯或者搭lift上就可以! 餐廳喺晚飯時間都幾多人,需要輪候排隊!✔️海鮮,佢主要嘅海鮮我覺得比較推介有草蝦同貝!每一隻硯到非常大隻,而且冇沙,要讚一讚餐廳係清潔方便做得非常好,每一隻都非常乾淨!而且大大隻非常飽滿!草蝦肉質都比較挺身,唔會話有霉嘅情況出現,而且都幾大隻同埋鮮!✔️安格斯牛肉,油花分布非常平均,而且叫幾多俾幾多絕對唔會漏單嘅情況出現呢個價錢食到呢一個質素嘅牛肉我覺得滿意!✔️飲品方面都非常多元化,我最鍾意台式冷泡茶,出邊飲都20幾蚊一支,呢度係任飲!個人鍾意白桃烏龍!,

過來尖沙咀行街~一定要嚟試下呢間澳洲和牛放題,🐮進口肥美和牛,生猛生鮮海鮮無限量暢食!仲有雪糕同仙草凍,炎炎夏日逛完街一定要好好犒勞自己一番🥰個人最推薦招牌番茄鍋底,用番茄熬制好濃稠,🍅味濃郁,酸酸甜甜的好開胃,搭配上澳洲和牛,煮熟之後就是醒胃的番茄肥牛啦!雪花和牛任點任吃,放題無限續加完全不用擔心💰💰😆,和牛紋理分明,奶香味濃郁,更有安格斯牛肉、牛小排、牛五花…🥩每個部位帶來極致的味蕾享受😚

Weekend同Friend係尖沙咀食飯🍽️🍽️經過加拿分道見到牛大人😮😮就去咗呢間已經係香港扎根多年嘅台灣過江龍人氣火鍋店❗️❗️❗️我哋揀咗台灣濃香香茄鍋湯底🍅🍅酸酸甜甜十分開胃😋😋😋 台灣直送嘅蔬菜種類都好豐富🫑🫑水蓮,萵筍,粟米🌽南瓜🎃鱈魚豆腐,金菇🥰🥰娃娃菜💚💚應有盡有❤️❤️落落個蕃茄湯底度😋更加惹味🩷今次就叫咗澳洲極上和牛套餐🥰🥰即係所有牛大人能夠選擇嘅牛肉種類都全部叫到🤤🤤🤤澳洲和牛M5牛肩卷👍🏻👍🏻 SRF美國黑牛後腿肉👍🏻👍🏻🩷 安格斯特選牛板腱💙 美國PRIME極級肩里肌💜手切封門柳💛牛肉切得啱啱好食起上嚟超嫩滑❤️❤️❤️仲送4粒澳洲和牛牛丸😍😍😍勁Juicy又有牛味🤤🤤🤤今次食仲見到有啲台灣直送嘅嘢食,例如台灣鯛魚🐟同台灣瓜仔雞水餃🥟魚肉鮮味十足👍🏻水餃都好有特色🩵值得一試牛大人亦都轉左冷泡茶☕️專區飲品嘅包裝十分環保♻️♻️♻️最後每人仲送一個甜品🍧或者雪糕仲有布甸🍮🍮真係超滿足呀‼️‼️

我哋揀咗台灣濃香香茄鍋湯底🍅🍅酸酸甜甜十分開胃😋😋😋

• 瓜仔雞水餃
  • SRF美國黑牛後腿肉
  • 和牛
2024-06-30 108 views
牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀).澳洲極上和牛套餐.任食任叫可以食足120分鐘,食材選擇多又夠新鮮,今次到來有期間限定夢王祭,可以享用到夢王蛋以及一系列食物.天氣熱想飲啖啤酒,牛大人聯盟少爺手工啤,八點鐘仲打鑼打鼓🥁做買一送一!.大部份嘅丸類蔬菜都係出面任夾,食呢個套餐仲包幾粒爆汁嘅和牛牛丸.每次黎牛大人最令我驚為天人嘅都係漿類,即係好似我地港式火鍋嘅蝦滑墨魚滑,但每種都好入味.牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓

澳洲極上和牛套餐

尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓
相信有不少 #牛魔王 都是 #牛大人 的擁躉咁就要留意由即日至6月23日@masterbeef.hk 「 #牛大人台灣火鍋吃到飽 」與日本頂級雞蛋「 #夢王 」合作 推出了好吸引嘅 「 #夢王祭 」啱晒我呢位 #雞蛋控 嘅口味二話不說就去到尖沙咀分店 去食任飲任食超滿足放題「 #極上和牛吃到飽套餐 」除咗有免費澳洲M9和牛牛丸送只需要晚市惠顧以上極上和牛套餐就可以享盡不同口味的 #夢王雞蛋盛宴每位客人可選『 #夢王生雞蛋 』或『 #醬油溏心夢王蛋 』一粒而小食『 #三色鮮蔬夢王脆蛋 』可任點㗎由於『 #夢王布丁』與雪糕及仙草凍同為甜品因此只可選一種、售完即止㗎此外只需要LIKE 牛大人社交平台就會送一杯『 #夢王布丁珍珠奶茶 』好鍾意佢嘅蛋黃呈橙紅色食落去陣陣香濃蛋味而質感亦相當濃稠當中嘅小食 - 脆蛋外脆內軟而布丁就好香滑咁吸引我全部都要晒呀❣️🤩🤤⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨🤍 【 #少爺PILSNER啤酒 】打邊爐點少得襯返杯啤酒爽吓今次牛大人推出了這一款好有特色嘅少爺啤拉格啤酒口味清爽、口感順滑如絲味道夠晒特別🧡 【 #三椒酸菜鮮魚鍋 】由台灣直
相信有不少 #牛魔王
都是 #牛大人 的擁躉
咁就要留意由即日至6月23日
@masterbeef.hk
「 #牛大人台灣火鍋吃到飽 」
與日本頂級雞蛋「 #夢王 」合作

推出了好吸引嘅 「 #夢王祭 」
啱晒我呢位 #雞蛋控 嘅口味
二話不說就去到尖沙咀分店
去食任飲任食超滿足放題
「 #極上和牛吃到飽套餐 」
除咗有免費澳洲M9和牛牛丸送
只需要晚市惠顧以上極上和牛套餐
就可以享盡不同口味的 #夢王雞蛋盛宴
每位客人可選『 #夢王生雞蛋 』
或『 #醬油溏心夢王蛋 』一粒
而小食『 #三色鮮蔬夢王脆蛋 』可任點㗎
由於『 #夢王布丁』與雪糕及仙草凍同為甜品
因此只可選一種、售完即止㗎
此外只需要LIKE 牛大人社交平台
就會送一杯『 #夢王布丁珍珠奶茶 』

好鍾意佢嘅蛋黃呈橙紅色

🤍 【 #少爺PILSNER啤酒 】

打邊爐點少得襯返杯啤酒爽吓
今次牛大人推出了
這一款好有特色嘅少爺啤拉格啤酒
口味清爽、口感順滑如絲
味道夠晒特別

🧡 【 #三椒酸菜鮮魚鍋 】

由台灣直送的台灣風味湯底
炸魚片另外跟鍋上
還有黃燈籠辣椒醬
兩隻配合能帶出鮮味

而湯底有着麻香味
一次過品嚐麻、酸、爽的味道
而且酸酸辣辣好開胃

💛 【 #台式蛋餃 】
然後我們點了最愛嘅台式蛋餃🥟
餃子都用料新鮮 皮薄餡靚
而且蛋香四溢
充分滿足我朋友「 蛋餃迷 」

還有豬雪花肉片、台灣鱸魚片
以及花雕洒雞件等都一樣新鮮美味

💜 【 #台中仙草凍 】

台式甜品點少得要有我最鍾意嘅 #台中仙草凍
仙草分量多而且口感幼滑
重點係有我最鍾意咬嘅珍珠啊
食飽飽要先再諗點減肥好😆
2024-06-29 79 views
牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀).同屋企人唔知食乜,通常都食牛大人,爸爸表示任食而言佢嘅牛質素好好.▪️$328 澳洲極上和牛套餐▪️.跟套戲嘅牛丸有幾正就唔特別講,今次湯底揀左普通蕃茄,見到佢有個期間限定醍醐蕃茄可惜我呢排唔係幾食得辣.夢王祭仲未完,每人可以揀一隻溏心/生嘅夢王蛋,我就揀後者用黎沾牛肉食.大部份嘅菜類,丸,粉麵類都係出面自己任夾,個人覺得冬瓜,寬粉呢啲係食牛大人必夾,超索湯!.呢到嘅海鮮類選擇唔算多,蜆蝦鯇魚等,但勝在真係全部都好新鮮佢仲有粒好似湯丸咁嘅東西,係火鍋料,夠煙韌!.📌 牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

▪️$328 澳洲極上和牛套餐▪️

呢到嘅海鮮類選擇唔算多,蜆蝦鯇魚等,但勝在真係全部都好新鮮
佢仲有粒好似湯丸咁嘅東西,係火鍋料,夠煙韌!
📌 牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-06-23 162 views
一直都想試下牛大人台式火鍋!今次朋友生日就一於帶佢嚟試下啦!😎😋😛有三個價錢可供選擇,我們就揀了這個「美國特級安格斯」,$288一位,任飲任食120分鐘!😍包括美國Prime 極級肩里肌、安格斯特選牛板腱、紐西蘭羊卷肉等等.....飲品有好多選擇、包括洛神花茶、桂花烏龍茶、武夷大紅袍等等....不過我最鍾意都係鴨屎檸檬茶!味道清新、又唔苦!👍😍😎甜品方面,每人可選Movenpick雪糕🍦或台式仙草凍!牛大人:尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓

牛大人:尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓

好耐冇打邊爐,咁啱行過尖沙咀見到牛大人做緊一個名為「夢王祭」的推廣,就決定入去一探究竟🤪 原來由即日起到6月23日牛大人與日本頂級雞蛋「夢王」合作推出「夢王祭」,現凡於晚市惠顧「澳洲極上和牛套餐」,每位客人可獲贈『夢王生雞蛋』或『醬油溏心夢王蛋』一隻,也可任點小食「三色鮮蔬夢王脆蛋」。甜品方面也可於「夢王布丁」,雪糕及仙草之中三選一~😋 另外,只要Like 社交平台便可有一杯「夢王布丁珍珠奶茶」!我和朋友二話不說便選擇了,120分鐘任飲任食「🐮澳洲極上和牛吃到飽套餐」!🥘 惠顧此套餐更贈送兩粒澳洲M9和牛牛丸!正價時段:成人$328/人19:30前離座/23:00後入座:成人$288/人21:00-23:00入座:成人$308/人小童及長者任何時段:$228/人(星期五六日及假期前夕每人加$10)餐廳座位寬敞,食物選擇非常多,落單掃QR code,火鍋配料及飲品則可到火鍋自助配料區及飲品櫃自取😙 如果鍾意飲酒打邊爐嘅朋友可以加$58就有一杯少爺PILSNER啤酒~🍺 🥘湯底 今次我地叫咗新推出的期間限定三椒酸菜鮮魚鍋,湯底非常惹味,落火鍋配料前先喝一口特別醒胃😎👍🏻🐂嚟得牛大人點可以唔

正價時段:成人$328/人
19:30前離座/23:00後入座:成人$288/人
21:00-23:00入座:成人$308/人
小童及長者任何時段:$228/人
(星期五六日及假期前夕每人加$10)

🥘湯底

🐂嚟得牛大人點可以唔食牛肉,特別推薦大家食澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯特選牛板腱,安格斯牛小排,美國Prime極級肩里肌,SRF美國黑牛後腿肉,全部油花漂亮兼肥瘦適中!喜歡牛味香濃的朋友也可試試他們的手切封門柳,質素非常高!🤪

除了牛肉之外,牛大人的西班牙豚肉🐖及紐西蘭羊肉🐑也很出色😋

海鮮方面,個人認為最好吃的是新鮮沙白,每隻都鮮甜又大粒而且冇沙😝我encore咗幾次!😎

🥬蔬菜方面有其他餐廳比較少見的水蓮,有驚喜!

小食選擇也有很多,我認為比較出色的是士林鹽酥雞,雞肉嫩滑惹味😝

🍨最後我們叫了一個Movepick和一個Häagen-Dazs雪糕為今天的晚餐畫上完美句號😋

2024-05-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$360 (Dinner)
  • 西班牙豬梅肉片
牛大人真係要定期來食!🐮食物、湯底、配料都咁高質嘅台式火鍋🍲自助火鍋配料吧、台式食物無限量供應!仲成日都有新嘢、有唔同主題今期主題由即日起至6月23日會聯乘日本頂級雞蛋「夢王」舉辦「牛大人夢王祭」多款高質好味雞蛋料理比大家選擇😋▫️牛大人夢王祭▫️🥚夢王布丁珍珠奶茶🥚醬油溏心夢王蛋🥚夢王生雞蛋🥚三色鮮蔬夢王脆蛋🥚夢王布丁▫️澳洲極上和牛吃到飽($328/位 正價時段)▫️▫️醍醐蕃茄酸辣鍋🌶️▫️今次試咗期間限定口味,可自選辣度(小/中/大)湯底配料充滿蕃茄同雜菜食落比普通蕃茄湯層次更豐富🍅▫️肉類▫️澳洲極上和牛套餐就可以食晒三款餐嘅肉類手切封門柳厚薄適中,滿滿肉汁💧SRF美國黑牛後腿肉,油脂分布均勻澳洲和牛M5牛肩卷,充滿牛肉味🐮限量部位牛胸爽,質地爽口獨特👍🏻▫️台灣小食▫️有多款台灣小食可選擇我最中意士林鹽酥雞、梅甘酥脆薯上枱仲keep到新鮮熱辣辣🔥台灣嘅回憶返晒來😋❣️夢王推介❣️三色鮮蔬夢王脆蛋凡於晚市叫「極上和牛套餐」可任點秋葵、蕃薯、蓮藕、蛋白將雞蛋用上炸物,外脆內軟我最中意嘅係蛋白,第一啖食落似蛋糕口感超似高力豆沙嘅蛋白部分!炸物再配上台式小食調味粉,滿滿台灣小吃風味🤤▫️其他配料▫️蛋餃、燕餃皮
牛大人真係要定期來食!🐮
食物、湯底、配料都咁高質嘅台式火鍋🍲
自助火鍋配料吧、台式食物無限量供應!
仲成日都有新嘢、有唔同主題
今期主題由即日起至6月23日
會聯乘日本頂級雞蛋「夢王」舉辦「牛大人夢王祭」
多款高質好味雞蛋料理比大家選擇😋
🥚三色鮮蔬夢王脆蛋
🥚夢王布丁
▫️澳洲極上和牛吃到飽($328/位 正價時段)▫️

▫️醍醐蕃茄酸辣鍋🌶️▫️
今次試咗期間限定口味,可自選辣度(小/中/大)
湯底配料充滿蕃茄同雜菜
食落比普通蕃茄湯層次更豐富🍅
▫️肉類▫️
澳洲極上和牛套餐就可以食晒三款餐嘅肉類
手切封門柳厚薄適中,滿滿肉汁💧
SRF美國黑牛後腿肉,油脂分布均勻
澳洲和牛M5牛肩卷,充滿牛肉味🐮
限量部位牛胸爽,質地爽口獨特👍🏻
▫️台灣小食▫️
有多款台灣小食可選擇
我最中意士林鹽酥雞、梅甘酥脆薯
上枱仲keep到新鮮熱辣辣🔥
台灣嘅回憶返晒來😋

❣️夢王推介❣️三色鮮蔬夢王脆蛋
凡於晚市叫「極上和牛套餐」可任點
秋葵、蕃薯、蓮藕、蛋白
將雞蛋用上炸物,外脆內軟
我最中意嘅係蛋白,第一啖食落似蛋糕
口感超似高力豆沙嘅蛋白部分!
炸物再配上台式小食調味粉,滿滿台灣小吃風味🤤
▫️其他配料▫️
蛋餃、燕餃皮薄餡靚🥟
必食私房鴨血❗️
嫩滑口感,吸收晒湯汁入口軟腍👍🏻

❣️夢王推介❣️夢王生雞蛋/醬油溏心夢王蛋
凡於晚市叫「極上和牛套餐」,每位客人可選一客
冠軍蛋食落真係唔同啲,蛋味超香濃👍🏻
▫️海鮮▫️
最鍾意食大大粒新鮮沙白
肉質夠晒飽滿彈牙
重點係冇沙,夠晒新鮮👍🏻

▫️澳洲和牛牛丸▫️
凡於晚市叫「極上和牛套餐」,每位客人可送兩粒
100%澳洲M9和牛牛丸
一試難忘!真係超好味!
肉味香濃夠juicy💦
▫️飲品▫️
最中意牛大人嘅自製茶飲,而家轉咗用可重用杯,夠晒環保♻️
武夷大紅袍、桂花烏龍、洛神花茶等等
另外仲有多款有汽、無汽嘅飲品
總有一款啱你心水🥰
LIKE 社交平台可送一杯
彈牙珍珠+夢王布丁加入奶茶
一啖食晒多重口感🍮

▫️甜品▫️
食飽飽後仲有甜品送!
雪糕/仙草甜品一人一款唔使爭😋

❣️夢王推介❣️夢王布丁
細緻嫩滑🥚蛋味香濃甜度適中
為整餐晚飯畫上完美句號💕
2024-06-16 108 views
今日朋友約食飯揀咗 🐮 牛大人 🐮,唔經唔覺都好耐冇幫襯牛大人,湯底比以往多咗好多款,朋友唔想食得咁熱氣,所以揀咗阿嬤養生濃湯鍋比較清淡啲。依家日本雞蛋一哥夢王同牛大人合作,凡叫澳洲極上和牛餐嘅客人就可以揀「夢王生雞蛋」或「醬油溏心夢王蛋」,見兩款都有興趣所以就各揀一款,而且依家仲有澳州和牛牛丸送。雖然阿嬤養生濃湯鍋係清湯,但係配料都唔少。呢隻醬油溏心夢王蛋超好食 🤤 醬油味甜甜地之餘又有蛋香味,唔怪之得係雞蛋界咁出名。套餐提供好多款唔同口味嘅魚滑,魚滑爽口彈牙,味道唔錯,而牛肉亦提供好多款唔同嘅部位,套餐送嘅澳洲和牛牛丸朋友都讚好好食,牛味非常濃郁。呢度海鮮種類雖然選擇唔多,但係啲蜆同蝦都非常大隻 🦐 肉質鮮甜。除咗打邊爐食品,另外仲叫咗啲熟食,呢個夢王脆蛋,上枱時先知係炸雜錦蔬菜,油炸技術唔錯,食落酥脆而不油膩。雖然餐廳有好多飲品提供,不過朋友想飲吓啤酒 🍺 少爺啤入口濃厚甘醇帶麥芽味,鍾意啤酒嘅朋友可以叫返杯嘆吓。

雖然阿嬤養生濃湯鍋係清湯,但係配料都唔少。

今日同朋友夜晚諗唔到食咩又去左牛大人 真係好抵食~~ 尖沙咀分店位置好多位地方大當然想一定食到最好都係book定位如果唔係晚餐時間又可能要等好耐啦再加上期間限定夢王祭同埋少爺啤買一送一今次真係唔食唔得😂😂😂今日叫左個期間限定既蕃茄酸辣湯底一黎到朋友飲左啖就停唔到酸酸辣辣好開胃 👍🏻👍🏻👍🏻仲有少少似某連鎖米線既蕃茄湯加辣🤣夢王祭期間每人一隻夢王蛋可以揀生蛋用黎點牛肉 或者半熟溏心蛋Like同follow埋專頁仲可以免費有杯夢王布丁珍珠奶茶今日我最鍾意嘅脆鯇魚腩有貨😍好新鮮又爽口 狂食個都抵晒呢個套餐最抵食嘅就係黑牛同埋澳洲M5喺出面食兩三碟可能就已經係成個套餐嘅價錢比較早入座嘅朋友記住要叫埋水蓮唔係好多餐廳有得食 🥹 差唔多食完佢仲有得俾你揀甜品有雪糕同埋仙草凍 期間限定佢仲會送埋夢王布丁 超抵食~
今日同朋友夜晚諗唔到食咩
又去左牛大人 真係好抵食~~
尖沙咀分店位置好多位地方大

當然想一定食到最好都係book定位