2024-09-22 1279 views
牛大人應該係全香港最好食嘅牛肉火鍋店最正嘅位係佢仲有滷肉飯同埋佢哋啲特色丸子同埋漿丸真係勁好食如果一款黑色嘅,我淨係瘋狂不斷加點食都唔會厭。而且佢哋啲牛肉唔會好似其他店咁好似好cheap好硬咁樣 係真係入口即溶啲醬汁加埋一齊勁好食佢哋仲有好多特色嘅台灣自家製嘅茶確實係好Outstanding我諗我以後要去打邊爐都淨係會食呢一間
牛大人應該係全香港最好食嘅牛肉火鍋
最正嘅位係佢仲有滷肉飯
同埋佢哋啲特色丸子同埋漿丸真係勁好食
如果一款黑色嘅,我淨係瘋狂不斷加點食都唔會厭。
佢哋仲有好多特色嘅台灣自家製嘅茶
2024-09-17 1677 views
📍牛大人 - 尖沙咀前排去咗個旅行,喺歐洲玩咗一個月,最掛住嘅就係打邊爐啦🤣 一直都好鍾意食牛大人,覺得啲牛好好食,其他配菜亦都好多款式選擇,而且飲品亦都超級好飲,一返到香港就好掛住牛大人!今次就約咗朋友嚟食晏晝嘅打邊爐,晏晝打邊爐冇限時㗎! 超級開心可以同個friend慢慢傾偈慢慢食💕我哋揀咗個鳳梨雞湯做湯底,一如以往好滋補嘅味道🥰同朋友喺牛大人就啱晒我哋啦,因為我哋都好鍾意食呢度嘅菜😍蘿蔔同冬瓜都好好食!亦都好襯呢個湯底👍牛肉方面亦都唔輸蝕!我哋嗌咗好多碟牛,有澳洲和牛M5牛肩卷,仲有美國S R F黑牛,肉質好嫩滑肥瘦適中!難以想像係任食打邊爐嘅水準!😋😋另外仲粟米,娃娃菜,鴨血😝 我就最鐘意食配菜🥳🥳 另外飲品有4種茶,白桃烏龍,桂花烏龍,洛神花茶,同埋大紅袍,我就四種都飲齊晒 哈哈 好高質值得推介!比較特別嘅係,呢度仲有滷肉飯,不過佢係用牛肉而唔係豬肉~幾特別有幾好食喎🤣 熟食方面亦都有唔少台式小食例如皮蛋豆腐,台式小香腸等等😙 實在太滿足啦🫶🫶 下次都可以晏晝嚟食打邊爐,不過就可能要早少少入座,如果唔係好快就滿座,好多打工仔過嚟食lunch~
📍牛大人 - 尖沙咀
我哋揀咗個鳳梨雞湯做湯底,一如以往好滋補嘅味道🥰
另外仲粟米,娃娃菜,鴨血😝 我就最鐘意食配菜🥳🥳
2024-09-10 1743 views
(期間限定) 醍醐蕃茄酸辣鍋 我們選了2 x x极上和牛吃到饱,汤底『小辣』,酸甜中带點微微辣,開胃解膩,蕃茄與酸白菜酸甜可口香氣飄飄,看到新鮮的蕃茄极上和牛 - 牛肉味道濃郁鴨血 - 台灣直送,味道帶鮮甜味,口感軟嫩Q彈🍡蟹籽墨汁漿 - 濃濃鮮甜的墨魚味,嫩滑爽口🥣滷肉飯 - 台灣經典小吃之一,牛大人特別以滷牛肉代替滷豬肉,讓滷肉飯沒有了豬肉的肥膩卻有牛肉的香氣,嫩而不膩,忍不住大吃一碗!🍗士林鹽酥雞 - 台灣的炸雞小食,金黃酥脆、肉質軟嫩、鹹香撲鼻。🍹鴨屎香檸檬茶 - 茶底獨特之餘帶淡淡清新香茅檸檬香氣,晚市期間還可以任飲
(期間限定) 醍醐蕃茄酸辣鍋

极上和牛 - 牛肉味道濃郁
鴨血 - 台灣直送,味道帶鮮甜味,口感軟嫩Q彈
🍡蟹籽墨汁漿 - 濃濃鮮甜的墨魚味,嫩滑爽口
呢間早幾年興起嘅台式火鍋,越開越多分店,最近去食返,食物依然保持到水準,而且而家甜品都係無限量供應,仲有任食嘅Dreyer’s開心果甜筒😍,作為開心果控即刻衝!裏面夠企理乾淨,而且通風冷氣都夠,打邊爐都打得夠過癮,幾欣賞店員收碟同上菜嘅速度,唔會話俾啲吉碟霸住晒張枱嘅空間,可以盡情拆餐飽🤰!-——————————————🥘◖澳洲極上和牛吃到飽◗ $328火鍋分咗三個級別,$208起就可以食到,今次試咗佢最貴嘅套餐,可以食到澳洲A5和牛同手切封門柳,正!🥩雞肉、牛肉、豬肉、羊肉都有齊,特別推介佢嘅安格斯特選牛板腱、SRF美國黑牛後腿肉、手切封門柳同安格斯一口牛肉粒,,呢幾款牛肉味香濃,食落唔會話好油膩,而且口感軟腍,瘋狂encore都冇問題!🦐海鮮選擇唔算好多,勝在夠新鮮,質素都唔錯!試咗脆肉鯇魚腩同沙白,脆肉鯇好脆口,沙白都好乾淨冇沙~有多款滑類選擇,好似章魚珍珠漿、黑松露海鮮漿、澎湖花枝漿,係啲平時比較少見嘅款式🧆台式火鍋點少得台式小食,自助區有滷肉飯,仲可以手機QR code落單,鹽酥雞、小香腸呢啲必點,另外仲有排骨酥、皮蛋豆腐、甜不辣🥟出面自助區有多款台式丸類同蔬菜自取,丸類款式
-——————————————
🥘◖澳洲極上和牛吃到飽◗ $328

🥟出面自助區有多款台式丸類同蔬菜自取,丸類款式特別而且多到試唔晒,同埋好多其他火鍋配料可以叫,特別推薦佢嘅麻吉燒,尤其係芝麻味,好似食緊湯圓咁,有咬口,煙煙韌韌~😋

🍧印象中之前係每人一客甜品,而家甜品無限量,有仙草凍可以手機自己落單,自助區都有多款Dreyers同Movenpick,今次仲有開心果系列😍

🌟Encore指數:9/10
多種口味湯底可以選擇,🍲用多種材料熬制,所以味道鮮美,富有層次。澳洲和牛肉質軟滑,牛肉奶香味濃郁,選他就對了!基本不用選擇其他牛肉,🐮我們追加了這款🥩!看這雪花紋理就知道好吃,可以火鍋或者自調醬汁兩種吃法。紐西蘭羊卷肉,🐑品質不錯,簡單煮一下都好吃。蟹籽墨魚漿,煮後不會縮很多水,🥢鮮甜好吃。有鮮甜海蝦,🦐也挺大一隻,很彈牙,肉質鮮甜。飯後還有水果甜品,🍦Dreyer's雪糕隨便食,開了新的雪糕放題,甜品控表示太開心!!

紐西蘭羊卷肉,🐑品質不錯,簡單煮一下都好吃。

飯後還有水果甜品,🍦Dreyer's雪糕隨便食,開了新的雪糕放題甜品控表示太開心!!
牛大人都食過幾次,今次再戰澳洲極上和牛套餐,牛肉水準保持高質水平,真係扺食到爆即吃到飽套餐。💥九十分鐘任飲任食極上和牛套餐🐂入座前先選擇個湯底,揀左個招牌牛大人紅燒牛骨香鍋,大大舊牛骨,好適合淆湯🍲呢個套餐有唔同既牛肉提供,例如澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯特選牛板腱,美國SRF 極黑牛肩胛,安格斯牛小排等,食左幾輪牛肉都保持高質素,牛肉入口鬆化,食到停唔到口!🤩極上和牛套餐每位贈送兩粒M9和牛牛丸🍢,咬下去juicy 又彈牙。除左火鍋食物,仲有唔同既台灣小食提供。個人最愛小香腸同雞腳筋❤️ 另外仲有大量食物提供選擇,雞牛豬羊海鮮,直送台灣餃類蔬菜等等。特別提提一種蔬菜🥬就係水蓮,係一種台灣有名蔬菜,吃下去爽口嫩滑,大家都記得要order 呀😋餐廳仲有多款冷泡茶,汽水,珍珠奶茶等提供。🥤最後仲有Dreyer’s, Kitkat, movenpick 等雪糕🍦,大家記得留肚食甜品呀🍨

💥九十分鐘任飲任食極上和牛套餐🐂

餐廳仲有多款冷泡茶,汽水,珍珠奶茶等提供。🥤

1K
👧🏻😋👅🍽✨火鍋與甜品盛宴的邂逅💘 仲有新推出Hoegaarden蜜桃生啤雪葩-🇹🇼 牛大人大家都非常認識, 最近加入Dreyers雪條/甜筒放題, 期間限定仲做緊凡惠顧2杯新登場Hoegaarden蜜桃味生啤即送蜜桃白啤酒雪葩一杯, 滿足埋個甜品胃就perfect了🥰🇹🇼 平日夜晚訂左位, 帶位安排入座都好快手, 離座半小時前last order, 店員入座同臨夠鐘時都有溫馨提示, 進餐期間收碟送餐服務都好周到-😋😋😋120分鐘吃到飽套餐 - 澳洲極上和牛 $328/位-🥩 肉類💯和牛餐先有既澳洲和牛M5牛肩卷同安格斯牛小排, 前者油花分佈平均肉質軟嫩, 後者油花呈條狀, 近乎入口即溶口感細滑💯仲有期間限定美國SRF黑牛大大塊肉味同油脂好平衡, 叫左好多轉依然高質-🐠 海鮮✨脆肉鯇魚腩有少少骨但肉厚嫩滑; 台灣直送漿可取代丸類食得更精緻; 新鮮沙白唔算好大粒但勝在彈牙鮮甜-🥬 小食/蔬菜💯鬼馬老油條同炸魚皮都係淥一淥就食得, 外脆內軟係唔油膩; 屏東水蓮菜口感爽甜脆出面好少見💯鵝腸, 炸午餐肉, 梅味脆薯, 鹽碟雞等等美食不能盡錄, 係台灣直送既夜市風味-🍦飲品/甜品✨蜜桃味生啤$4
👧🏻😋👅🍽✨
火鍋甜品盛宴的邂逅💘 仲有新推出Hoegaarden蜜桃生啤雪葩

😋😋😋
120分鐘吃到飽套餐 - 澳洲極上和牛 $328/位

🥩 肉類

🐠 海鮮

🥬 小食/蔬菜

🍦飲品/甜品
✨蜜桃味生啤$48/杯, 甜甜地好易入口, 買啤酒送既啤酒雪葩酒味反而淡D但冇咁甜仲有桃肉粒
✨飲完酒叫左放題包括既鴨屎香檸檬茶, 茶底清香可解膩; 重點推介Dreyer's甜筒, 仲有近期大熱開心果味, 食完圓滿了

喺尖沙咀要搵間坐得舒服,闊落嘅餐廳都唔算容易,牛大人貫徹不同分店嘅風格,提供舒適卡位同梳化位俾客人,佔地加拿芬廣場全層,環境闊落冷氣又夠,打邊爐就啱晒☺️而家終於有甜品放題了!Dreyers任食真係勁吸引,終於唔使成日捕住超市特價,嚟牛大人都有得放任地食😎 個雪糕櫃存貨唔多但款式味道齊全,咁先可以保持新鮮,個甜筒係勁脆😍入咗揀咗個湯底,台灣鳳梨雞鍋甜甜哋滋補開胃,有半隻雞同新鮮鳳梨肉一直加水都煲住,保留雞湯鮮甜肉類方面All In牛小扒,油脂甘香,但唔會食到好滯,另外佢嘅西班牙豬梅肉都唔錯,juicy嫩滑,豬頸肉厚身彈滑都好好食一掃個QR code鬼馬松露油條幅圖即刻彈出嚟,介紹即食或者放湯都可以,我哋叫咗嚟試又真係唔錯,好似響鈴咁吸咗少少湯,但入面仲係脆和牛肉丸肉質結實而多汁,同一般放題普通肉丸嘅質素差好遠,雖然只係每位送兩粒,但已經好滿足了亦不得不提牛大人冷泡茶系列,有多款味道,以前係用樽裝,而家轉咗杯裝更方便揸,另外仲有多款盒裝罐裝飲品好多選擇

2024-08-23 1070 views
之前去牛大人食嘢,侍應們嘅服務都好好,所以就算一家人聚會都會去,但係今日去幫襯完,體驗有啲失望。首先都好欣賞貴價套餐會送贈一些比較優質嘅食材,但係呢啲送贈嘅食材,放到最尾忘記咗食,又唔俾帶走,真係白白放喺枱面,就咁掃落垃圾桶⋯⋯另外,全場大把位置,食完買咗單,一班人想傾多一陣偈都唔得,侍應不斷催我哋離開。侍應們嘅做法冇錯嘅,都係跟規矩做事。不過~~~在而家呢個經濟,國內嘅餐飲業服務以顧客為先,做得十分完美嘅情況下,香港這種限時餐飲規矩真的是會被比下去。今晚我們四個人,每人消費375港幣⋯相信就算不上大陸,在香港也有更好的選擇⋯⋯
2024-08-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$375 (Dinner)
  • 澳洲M9和牛牛丸
2024-08-19 974 views
在當今的火鍋潮流中,「牛大人台式火鍋吃到飽」無疑是一個令人期待的選擇。位於尖沙咀的這家火鍋店,以其新鮮的食材和豐富的選擇贏得了眾多食客的青睞。進入餐廳時,迎面而來的是一股濃郁的湯底香氣,讓人垂涎欲滴。牛大人的靚牛是一大賣點,無論是特選的和牛還是澳洲牛肉,肉質鮮嫩,入口即化。火鍋底料選擇多樣,麻辣湯、鳳梨雞鍋、或是醇厚的牛骨湯,各具特色。除了主打的牛肉外,小食選擇也相當豐富。每一樣都使人驚喜。任食的概念,讓食客可以自由搭配,隨心所欲地品嚐,實在是火鍋愛好者的夢想之地。

2024-08-17 831 views
尖沙咀牛大人台式火鍋,吸引唔少火鍋愛好者。呢度提供極上和牛吃到飽,無論係肉質定選擇都非常出色。極上和牛真係冇得輸,每片牛肉都切得剛剛好,油花分佈均勻,入口即化,牛味濃郁。食到飽嘅選擇,絕對係牛肉控嘅天堂。火鍋配料方面,選擇多樣化。無論係新鮮蔬菜、豆腐、海鮮,定各式丸類,應有盡有,滿足唔同口味。配料新鮮,質素穩定,令每一口都充滿驚喜。台式小食方面,提供多款經典選擇,如鹽酥雞、台灣腸等,每款小食都保持住台式風味,鹹香適中。飲品方面,提供任飲選擇,從汽水到果汁,應有盡有,配合火鍋非常合適。另外少爺Pilsner 啤酒夠哂清爽!最後不得不提Dreyers 雪糕任食,作為完美嘅餐後甜品,多款口味任你選擇,雪糕質感細滑☺️正!

最近去咗尖沙咀嘅「牛大人」,佢哋主打火鍋,特別係澳洲極上和牛套餐,真係令我大開眼界。呢個套餐真係豐富到爆,從湯底到肉質,再到配菜,每一樣都係精心挑選。牛骨湯湯底首先,講下佢哋嘅牛骨湯湯底。呢個湯底真係精華所在,入口濃郁,骨香四溢。飲落去暖胃又滋補。澳洲和牛M5 牛肩卷呢個和牛M5 牛肩卷真係不得了,肉質嫩滑煮至微紅色已經可以食,牛味十足,配合牛骨湯底,味道更加豐富。每一片牛肩卷都切得非常薄,容易入味。安格斯牛小排安格斯牛小排亦都係套餐嘅亮點之一。經過湯底煮過之後,牛小排嘅肉汁同湯汁完美結合,口感同味道都非常出色。SRF美國黑牛後腿肉呢個後腿肉啱啱好介乎於嫩滑同嚼勁之間,每一片肉牛味濃郁但唔會過腥。用牛骨湯底輕輕涮一涮,已經可以感受到肉質嘅鮮嫩,非常值得一試。澳洲和牛牛胸爽牛胸爽呢個部位比較少見,但係呢度肉質爽口但唔會乾柴,煮過之後仍然保持彈性,入口即化,真係非常出色。福建燕餃福建燕餃係套餐中嘅特色之一,內餡豐富,外皮薄而彈牙。呢個燕餃湯底一煮,味道更加濃郁,係非常好嘅配搭。新鮮沙白呢度嘅沙白非常新鮮,煮過之後仍然保持鮮甜嘅味道。水蓮水蓮爽可口,配合其他肉類,唔會覺得過重,反而有一種平衡

牛骨湯湯底
澳洲和牛M5 牛肩卷

安格斯牛小排

SRF美國黑牛後腿肉

澳洲和牛牛胸爽

福建燕餃

新鮮沙白

呢度嘅沙白非常新鮮,煮過之後仍然保持鮮甜嘅味道。

水蓮

水蓮爽可口,配合其他肉類,唔會覺得過重,反而有一種平衡嘅感覺。

熟食

真豬小香腸

呢道香腸係熟食中嘅亮點,肉質細緻,香氣四溢,每一口都係肉香濃郁,非常之惹味。

魚香皮蛋豆腐

魚香皮蛋豆腐呢道菜真係醒胃,皮蛋同豆腐嘅配搭,口感細膩,味道豐富,非常適合作為開胃小食。

青瓜木耳小食

青瓜木耳小食清爽可口,青瓜脆口,木耳彈牙,配上少少醋汁,味道非常清新。

火鍋配料任選,真係非常靈活,可以根據自己喜好嚟搭配。飲品方面,無糖茶同台灣飲品都非常好飲,特別係喺熱氣騰騰嘅火鍋後飲一杯,真係非常解渴。
雪糕係從7月4日起,晚市入座仲可以任食Dreyer’s嘅雪糕,呢個真係一個非常吸引嘅賣點。雪糕選擇多樣,味道豐富,係一個完美嘅結尾。
一段時間無出去打邊爐係屋企煮飯仔煮得耐都悶悶地捉咗男朋友收工之後去食牛大人兩個人預早book定位就唔洗等.ᐟ.ᐟ🔺極上和牛吃到飽套餐 $328/位一場去到就嗌咗個最貴既餐套餐會包一人兩粒澳洲和牛牛丸係特別好食同超夠肉汁💦然後基本上其他野都係任叫任嗌見到少爺PILSNER啤酒做緊有限時買一送一優惠🍺🍻不過我地有揸車就無嗌到🔸紅燒牛骨湯底始終覺得哩個湯底最正好夾牛肉同其他配料 濃得黎好提鮮🔸澳洲和牛M5牛肩卷咁多款牛之中最鐘意食依款牛味同口感都好正 我地嗌咗4-5盤脂肪比例岩岩好 淥一淥就熟🔸新鮮沙白大大粒 好乾淨 放一堆落去即變卜卜蜆煲🔸冷泡茶牛大人冷泡茶世一我地飲咗桂花烏龍同白桃烏龍茶兩款都好好味 茶底清香大大杯又解渴 唔會太甜打邊爐飲會大大減低罪惡感🔸Dreyer's 雪糕雪條任食種類同口味都好多仲有我想試好耐既開心果系列開心果味唔算太濃但好夠味 食咗甜筒同雪條為依餐作結🫶🏻
一段時間無出去打邊爐

開心果味唔算太濃但好夠味
食咗甜筒同雪條為依餐作結🫶🏻
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 牛大人紅燒牛骨鍋
本來沒想過要吃牛大人,但沒想到他們居然出了新湯底!三椒酸菜鮮魚鍋之前在其他火鍋店吃過,超喜歡酸菜魚湯底,沒想到牛大人也出了!魚片是炸過的,而且這個鍋的配料是另上的,你可以自己調較辣味和酸味。而且這個湯底和很多配料都很夾,又不怕油膩,以後去牛大人有多一個選擇了。任食雪糕不過最吸引的可能是這個,任食雪糕!7月4日起,全線牛大人和Dreyer’s合作,晚市入座可以任食雪糕!以前晚巿一人一杯,現在可以任食!除了dreyer’s外,更有movenpick和kitkat雪糕,終於不用苦惱要吃哪一個,可以全部都要了。其他配料和以前一樣,朋友最愛吃牛,我就最喜歡他們的台式小食。飲品好像也比以前多了,多了手打檸檬茶,解渴一流,不過我覺得還是多吃幾杯雪糕最划算了。

本來沒想過要吃牛大人,但沒想到他們居然出了新湯底!

三椒酸菜鮮魚鍋

任食雪糕

2024-08-14 489 views
經過尖沙咀,我同朋友發現有一間台式放題,套餐主題中包含醬油溏心夢王蛋,覺得好特別,所以入去試吓.我們點咗鴛鴦鍋湯底(牛大人紅燒牛骨鍋和阿嬤養生濃湯鍋).澳洲和牛M5牛肩卷是一道高級肉品,具有嫩滑的口感和濃郁的牛肉風味。這種優質牛肉在火鍋中燙煮後,肉質鮮嫩多汁,帶來一種極致的享受。.韭菜水餃、爽脆炸魚皮、順德鯪魚球等小吃類菜品提供了多樣的選擇,增添火鍋的口感和風味。這些小吃類菜品通常具有獨特的口感和香氣,能夠增加整體用餐體驗的豐富度。.SRF美國黑牛後腿肉是一種高品質的牛肉,它具有濃郁的牛肉味和嫩滑的口感。這道牛肉在火鍋中燙煮後,肉質保持鮮嫩多汁,給人一種滿足感。.牛媽秘製滷牛筋和牛媽秘製滷大腸是兩道受歡迎的滷味菜品。牛筋和大腸經過滷製後,肉質鮮嫩,滷汁的味道能夠充分滲入肉中,帶來豐富的口感和風味。.其他菜品如西班牙豬梅肉片、花雕酒雞件、台灣鱸魚片、山水滑豆腐等都提供了多樣的選擇,滿足我同朋友的口味喜好。.此外,免費的夢王布丁珍珠奶茶和鴨屎香檸檬茶是兩款受歡迎的飲品選擇,可以在享受火鍋的同時,品嚐美味的飲品。.Overall,牛大人台式火鍋放題提供了多種豐富的菜品選擇,包括高品質的肉品、

我們點咗鴛鴦鍋湯底(牛大人紅燒牛骨鍋和阿嬤養生濃湯鍋)

Overall,牛大人台式火鍋放題提供了多種豐富的菜品選擇,包括高品質的肉品、滷味菜品、小吃類菜品和飲品。這些菜品具有獨特的風味和口感!