2022-05-12
平時都好少食辣嘢,今日同個朋友去到荃灣,路過呢間麻辣餐廳,門口聞到好香嘅辣味,又見天氣涼涼地,一於入嚟瘋癲一下又差唔多到lunch time ,就入去試試,一踏入餐廳門口已經感覺到冷氣非常充足,燈光有夠光猛,環境舒服地方非常寬敞而且店員仲會親自介紹招牌菜式俾我非常細心午餐嘅選擇都有好多,叫咗兩個午餐,再加一份清炒土豆絲$78土豆絲切到厚度非常適中做到好爽口入面加咗少量嘅蒜片同䓤花,土豆絲做到好有層次感,無論口感同味道我都比滿分,清清地完全係健康之選水準不錯嚟到呢度點可以唔試食個主菜酸菜魚酸菜同埋香料份量都非常多,料頭有酸菜芽菜海帶都好多味道唔會太酸今次叫左微辣,啱啱好,如果鍾意辣嘅朋友可以選擇大辣,挑戰一下🤣魚肉嫩滑,新鮮又冇骨食到停唔到口魚嘅鮮味亦都非常出眾極力推介,午餐時段仲可以跟埋飯加飲品$88,性價比相當高另一個午餐就叫咗秘製醬骨架,呢個菜式係完全唔辣,秘製嘅豬骨味道非常特別,好惹味餸白飯一流肉質嫩滑帶有少少豬肉嘅脂肪,口感一流,店員話這個秘製將用咗好多配料來調配我食一啖入口已經非常滿意食到停唔到口